Anonimen
|
Čuj ulla, daj povej kolk pa je prišla carina, poštnina pa je 19 eur si rekla, ne? Obadva rabiva nov telefon. ni carine, k je vrednost stvari pod 150€, plačat bo pa treba 19% davka na vrednost. kar sehrane tiče, mam jst res srečo, da mamo in tule in pri naših vrt in sadovnjak, tko da čez celo leto je zadost vsega, edin unih par zimskih mesecev je kriza. pa recimo korenje če ga v kleti v zemlji ( v kaken zaboju lesenem ) pustiš, celo zimo počaka, določene sorte jabolk in hrušk tudi, pa seveda suho sadje je tudi na razpolago. jaz kupujem samo banane in citruse, pa občasno solato kupim, pa zdaj zardi ule jabolka, ko ni domačih, je še zmeri boljš v trgovini kupljena, kot pa nič, ji pa res fejst na debelo olupim. tko da čez leto jemo sezonsko sadje in zelenjavo, pozimi pa kar je vkuhano, posušeno, zmrznjeno, pa seveda kislo zelje in repo in takšno. jst sem zelo sezonska pri tem, nikol poleti ne jem zelja, pa pozimi paradajza recimo je pa res, da jst okol te predelane hrane sem grozna ne kupujem sokov, tud vode ne, paštete, hrenovke, posebne itd. - raj lukno v koleno, kt da sam grižljaj pojem, tko da je res - kakršna maš prepričanja tko pač delaš, če se ti zdi frutek kul, ga pač daš, men se zdi pa svinjarija, pa niti pod razno ne dam taga otroku, pa čeprov jih ogromno od tega gor zraste
|