mama11
|
Dajica - pravljica, to najboljše opiše . IZVIRNO SPOROČILO: tintin Punce, dajte mi kak pameten nasvet, kako našega uspavat čez dan...(in ponoči kadar se zbudi). Trenutno pali samo ali joška ali da poleg njega ležim dokler ne zaspi ali da ga zaspi v naročju....jaz bi ga že od vsega začetka rada navadila, da zaspi v posteljici, ampak se začne tako huronsko dret in cvilit kot da ga dajem iz kože in še kaj...in se ne pomiri tudi po 10 min.... Tintin, ena najboljših stvari, ki jih lahko narediš je, da otroka naučiš, da sam zaspi. Jaz sem šla čez to vajo, ko je imela slabe 3 mesece, pa se ful splača. Zdaj jo, ko je utrujena, odložim v posteljico, dam dudiko in eno plišasto igračko, zaprem vrata in je to to, se igra, dokler ne zaspi. Je pa šlo postopoma in ko gredo ven zobki, moram pomagat (odložim na trebuh, dam dudiko in tapkam po ritki dokler ne zaspi). Če otrok ne zna sam zaspati, te bo ponoči budil vsakič, ko se bo zbudil, da ga uspavaš nazaj. Mislim sicer, da sem že parkrat napisala, kako sem jo učila zaspat - začeli smo z dnevnim spanjem - počasi odnesla v posteljico, ko je bila zaspana, odložila, dala dudo, pobožala in odšla (zaprla vrata). Ko je konkretno zaprotestirala, sem prišla nazaj in jo umirila (če se je le dalo brez jemanja iz posteljice), in spet, preden je zaspala, odšla iz sobe. Prvič sem se ful sprehajala, potem pa vsakič manj. Je pa res treba vztrajat, otroka moraš pustit budnega, ko odideš. Je pa catch, smo v toplicah čez dan imeli težavo, ker je navajena zaspat, ko je sama, tam je bilo pa na kopališču ful ljudi, se je morala ful utrudit, preden je zaspala. Skratka, vedno je nekaj težava Ja, Scuba, Maks je ful lep. Tanayya, super za zdravje. IZVIRNO SPOROČILO: martita kako jih odvadit od nočnega dojenja? Dvomim namreč, da je pupa lačna, ampak se samo crklja. Še vedno mamo nočne budnice na 3 ure in počasi se mi že meša, res. Drugo vprašanje....odkar jemo GH ful trdo kaka. Imate kak nasvet kako ji izboljšati prebavo? GH nam je pri 8,5 m komaj dobro zalaufala, kaj šele, da bi jo učila jest samo. Zdej mamo 3 obroke, vendar se po obroku še vedno z veseljem podoji. Mogoče pa tja do 1. leta uspemo osvojit to hranjenje. Jaz sem tudi že maja plezala po stenah zaradi nočnega dojenja. In potem je ravno okoli mojega rojstnega dneva eno noč prespala brez dojenja (duda in tapkanje po ritki sta zadoščala) in je bilo od hranjenja dobrih 10 ur do zajtrka. Od takrat ji ponoči dojenja ne dajem več. Po moje je odvadila ne boš, če za to ni pripravljena. Poskusi jo uspavati na drug način, če se ne bo pustila, še ni pripravljena. Ali vedno zaspi ob dojenju? Če ja, potem je to problem in jo moraš naučiti, da se uspava drugače. Prebava - ob GH ji ponujaj dosti tekočine. Jaz ji ob vsakem obroku ponujam vodo med hranjenjem. Spije okoli pol deci, še nismo imeli težav s kakanjem (trkam, trkam, trkam). Tudi mi še nismo nadomestili nobenega obroka dojenja - sem jo poskusila pogoljufat, ko je konkretno pojedla GH, pa ni delovalo, je zahtevala svoje... Sliva, samo da je z Anžetom vse OK. Te ne bom niti spraševala, kaj je tista zakomplicirano poimenovana diagnoza... IZVIRNO SPOROČILO: jooly Jedilniki... a se vam uspe striktno držat sistema hranjenja - zajtrk mleko, malica sadje, kosilo, malica jogurt, večerja kašica...?? Jst ne vem kako mi to rata, ampak včasih ji dam že dopoldan kak jogurt, kosila včasih sploh ne dočaka, včasih ga pa je ob 6h popoldan Super, da ne bo še ene selitve. Glede hranjenja, nisem zih, da sem te razumela - skoraj vedno ima na dan 5 obrokov, včasih še kakšno ekstra dojenje vmes. Kosilo je, če se le da kuhano, če sem kje zunaj, nesem skuhano s seboj in v kakšnem lokalu prosim, da mi pogrejejo, če tudi to ne gre, pa improviziram (zadnjič sem pasirano skutko zmešala s Frutkovo slivovo kašico, pa kaj potem, če en dan ni zelenjave). Zajtrk je dojenje med 7-8:30, potem je nekje med 10-12h sadna ali sadno-mlečna malica in dojenje , okoli 13-15h zelenjavno ali zelenjavno/mesno kosilo in dojenje, okoli 17-18h dojenje in med 20-21h mlečno-žitna kašica in dojenje. Spanje čez dan - še vedno vsaj 3x po 40-90 min. Potepinka, ful grozno, ko umre kdo tako mlad in pri tem res trpi. Pa uboga mala pikca. IZVIRNO SPOROČILO: rozika12 Punce a v kakšen Argentino bi se dobile. Dobri koktejli. Tudi brezalkoholni seveda. Če bosta za, sporočite. Za, za, za, upam, da nisem zamudila. Debeluška, zate in za E2; žal ne vem, kaj narediti, meni so kot otroku dali karamelni čaj - stopi sladkor v ponvici in ko karamelizira, zalij z mlekom. Pa še ful dobro je za pit. Eto, končala str. 158, zdaj pa šibam dete uspavat, potem pa na veselico. Kaj je super imet zlato taščo
|