|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
25.10.2008 9:26:16   
uršika***
Dobro jutro zaspanke

Kofetek vam bom skuhala
user posted image

Lepo ste čvekale včeraj zvečer- jaz pa nisem imela časauser posted image user posted image user posted image
Sem bila zasedenauser posted image user posted image user posted image
Lepo soboto in vikend vam želim.
Moj bo bolj klavern, ker mora dragi delat cel vikend- inventurauser posted image user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3076
25.10.2008 9:36:02   
Detece
Jutro!
Niia nič nisi zamudila, ker se je na koncu izkazalo, da ponovitev ni bila ob 15 uri ampak že v dopoldanskem času. Tako, da tudi sama ne vem kako je bilo in mi je tudi žal, da sem zamudila. Mogoče bi se lahko kje na netu poiskalo. Bom mogoče v ponedeljek, ko imam več časa za "bedarije".

Moram Vam povedati, da sem začela klepetati tudi malo z decemberkami (glede na to da bom rodila decembra zaradi CR) in smo me res full slabe klepetulje. Tam si napolnile 3 strani v roku pol ure, sem komaj folgala brati.

Lep vikend vam želim.

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 3077
25.10.2008 9:50:33   
uršika***
Detece pri januarčicah opažam, da se nas javlja samo kakšnih 10 nosečk rednouser posted image
Tako pa res ne moremo spacat več kot 1 stran-2 na dan.
Škoda.
Upam pa, da bomo prišle do konca nosečnosti vsaj na drugo stranuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 3078
25.10.2008 10:08:05   
Ploha
itak, da bomo prišle na drugo stran, še malo nam manjkauser posted image ,...drugače pa kako udarno temo odpret pol se bojo pa razprave začele,...

Neposredna povezava do sporočila: 3079
25.10.2008 10:41:37   
Limona
Ne, ne.... Ste kar dobre klepetulje user posted image
Jaz vas komaj lahko spremljam ko toliko nakloftate. user posted image
Meni ne znese preveč zvečer še pisat, po službi se mi več ne da kaj preveč sedet za računalnikom, pa ponavadi še moram kaj za službo naredit zvečer. Ko predolgo sedim me začne bolet trtica v službi komaj preživim. Še en mesec pa bom tudi jaz počasi doma, komaj čakam. Druga nosečnost je kar drugačna od prve, pri prvi sem bila 3x v bolnišnici zdaj pa bom zgleda skoraj do konca delala.

Da naredim povzetek o tem kar sem zasledila, da ste se pogovarjale:
spola še vedno ne vemo, slabokrvna sem še vedno, čeprav pijem redno sirup, preglede imam bolj redko, UZ pri svoji G sem imela samo 2x, upam, da še kakšen pride, kri so mi do zdaj vzeli 3x zadnjič sem spila glukozo, urin dam na vsakem pregledu (če je morda preveč beljakovin v urinu). Za dojenčka še nimamo ničesar pripravljeno, naslednji petek greva v shoping v Avstrijo.
V glavnem nič pametnega le hormoni me mečejo, vse me na čase boli, trebuh mi kar precej otrdeva, ko pridem iz službe, prva hčera je že kar ljubosumna in se mi meče po trebuščku, upam da bo potem boljše...

V glavnem punce lepo se imejte, uživajte kolikor se da in božajte bušije user posted image , pa kar s takšnim tempom pisanja še naprej, upam da mi bo zneslo se malo večkrat javit, da pokažem, da sem tudi jaz januarčica user posted image

Hmm iskreno sožalje ob izgubi tvojega malega sončka! 
. Bodi močna!

Parents spend the first part of our lives teaching us to walk and talk, and the rest of it telling us to sit down and shut up.

Lp
Limona

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3080
25.10.2008 12:19:59   
temtem
Tole je za Niio!!!
Draga Niia, hvala ker nam omogočaš tako hiter dostop do straneh, ki nas zanimajo...res si srček!!!user posted image
Sem tudi januarčica, samo me ni na seznamu...še, evo, ti pošljem par informacij, pa upam da me boš add-ala k seznamu.
Stara sem 27 let, rok imam 23ga januarja, porodnišnica - Ljubljana...pričakujem prvega otroka, so mi povedali da bo punčka...
Lep pozdravček tebi, in ostalim bejbam januarčicamuser posted image

temtem

(odgovor članu Limona)
Neposredna povezava do sporočila: 3081
25.10.2008 14:54:47   
*m*o*j*c*a*
hellow user posted image !

hmm moje sožalje ob izgubi sinčka..user posted image user posted image user posted image sploh nimam besed ob takšnih dogodkih..user posted image upam, da bo zdaj Tinček vaš angelček, ki bo pazil na vas..user posted image

temtem dobrodošla med januarčice!user posted image user posted image

joj punce, js se tut nimam velik časa oglašat tu gor..user posted image user posted image se mi je faks začel, pa naloge pa seminarske, pol še to poročilo za prakso skup spravljam tk da...kriza..sam eno pisanje skoz..user posted image
vas pa tu pa tam vsaj mal berem..
za user posted image še nimava nič..november bo čas za nakupe in že komi čakam..user posted image drug teden si grem verjetn za paket urejat na socialno, ker so pri sestri tk zavlačevali, da me strah da bom rodila prej preden bodo men to zrihtali..pa še prazniki bodo pol tk da raje pohitim..
počasi se pripravljam tut na prihod nečakinje..je že manj kot mesec dni, do takrat ko ma sestra pdp..sam mislim da bo prej..user posted image user posted image

pridne bodte pa pazte na bušije!user posted image

< Sporočilo je popravil *m*o*j*c*a* -- 25.10.2008 14:56:11 >

no pa imamo: očkovo ljubico (31.12.2008) in maminega sinčka (13.4.2010).. :P

(odgovor članu temtem)
Neposredna povezava do sporočila: 3082
   [Brisano sporočilo]
25.10.2008 16:05:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu temtem)
  Neposredna povezava do sporočila: 3083
25.10.2008 16:53:20   
Najki
hmm  iskrene sozalje. sem vesela zate, da si ga imela priloznost spoznati, pa ceprav tako nakratko in vama zelim ogromno srece in veselja, predvsem pa zdravja z naslednjim malckom. vzemita si cas za zalovanje in jokajta brez sramu, cas in solze celijo rane, samo ne padita v obup ok?

zvezdica, te cist razumem. je tezko dobit kvalitetnega in zanesljivega mojstra, zato se raje zanasamo na mosko presojo. sam pr nasi hisi sm js una, k se bo pol drla na njih pa jih zbrcala da zrihtajo stvari, kr moj je pac tak, da raje ne bi tezil okol. dobr da sm se po fotru vrgla XD. sm pa tud mela neke probleme te dni pa sem morala na banko zjat. sej vsake tolk casa ti prou pridejo da se zventiliras na ksnga tretjega hahaha =].

ronja, udam da se ti bo slabost umirila. js mam sam probleme z zgago obcasno, kar hitr resim z rupurutom. si sploh ne predstavljam, da bi mi blo se vedno slabo kot na zacetku =$.

ursika, js sm cist za akcijo, sam moja tamala se ne strinja. skos me kej spika pa mehur pritiska pa prevec je intenzivno pa tko. sam sem pa presaltala na analno pa je cist hudo. glih zdej sm se mal luba kupla user posted image . drgac so pa pr analnem vse poze kul, kar je carsko.

khurde, men zacne brcat k se fant vrne pa zacne govorit. sam on ma itak glas, na katerega bi vsak-a reagiral-a user posted image . me pa zdej ze tolk brca, da se cel trebuscek trese. glihkar se bojo kaksne rokice pa nogice zacele skoz kozo poznat.

oljica, po moje so hormoni, kr mene tud mecejo. pa tud tole vreme ne pomaga dosti. pa se casa pocasi zmanjkuje za vse ustimat pred porodom. kr komi cakam porodnisko, da se mal skuliram pa pozabim na delo.

ploha, moja frendica je nardila splav prejsnji teden. sam je zanosila nenacrtovano in z neprimernim partnerjem, pa se jajcece se ni dobro usedlo. sicer ima ona velike probleme s cistami in tezko sploh zanosi, tko da je velika skoda, sam bi verjetno itak imela spontani splav. v njenem primeru je bila to boljsa opcija na vecih ravneh.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3084
25.10.2008 17:12:12   
snikolina

Ah ne znam popravit svojih podatkov, hihi. Lep vikend.

< Sporočilo je popravil snikolina -- 25.10.2008 17:17:16 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3085
25.10.2008 17:28:54   
snikolina
Zdravo MIMA, tudi mene peče pod prsmi na desni strani in ko sem omenila to moji G na pregledu mi je rekla, da naj spreminjam položaje, da mi verjetno malček tako pritiska in da ni nič za skrbet. V torek bo tri tedne od pojava "pekočine". Naslednji pregled imam 12.11. in bom vidla kaj mi bo takrat rekla, ko ji bom povedala, da me še vedno peče.
PAPA

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3086
25.10.2008 17:44:32   
Ploha
najki: to razumem, da greš zaradi zdravstvenih razlogov, kjer se že v naprej vidi, da bodo težave, mi je kristalno jasno, samo tisto ko greš z nekom, ki ga prvič vidiš neodgovorno med rjuhe, pač jst sem mnenja, da vsaka punca,..ženska, ki začne sexat prevzame neko odgovornost zase in za to da lahko v primeru nezaščite zanosi,...

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3087
25.10.2008 18:58:36   
uršika***
Snikolina: Tudi mene boli oz. peče pod rebrcamiuser posted image . Vedno ko sedim. Če se pa uležem na hrbet pa ne morem lepo dihat, se mi zdi, da me nekaj duši. Če sem predolgo na enem boku me boli en kolk, potem ko se obrnem me boli pa drugi kolkuser posted image
Ma še dobra dva meseca zdržimo pa bo.

Najki super, če ti odgovarja analno- men ne. A druge tudi uporabljate to tehniko? Np. Ronja- tole bi pa bilo zateuser posted image  ali tudi ne???
Jaz sem tudi vedno tista, ki se pizdi na majstre, ki so zaribaliuser posted image user posted image  in po pravici povedano- mi je to kar v veseljeuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3088
   [Brisano sporočilo]
25.10.2008 20:29:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu snikolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3089
26.10.2008 8:10:19   
ronja
Hehe, kako ste punce? No, mi smo se že umili, preoblekli, spravili očija na teren (ja, majo tudi v nedeljouser posted image in to celo zgodaj zjutraj, zmenjeni so bili ob pol sedmih, se mi zdi - sicer si tudi sam želi it čim prej, da je čim prej doma...), mala je pojedla zajtrk (ja, mal je še treba pomagat - ne jest, ampak futratuser posted image ), pospravili sva že iz pomivalnega, dali eno rundo prat, eno sušit... skratka sva kar pridniuser posted image . Zdaj pa moj zajtrk, hehe! KONČNO! Vmes pa vas malo prečekiram... Začela sem z melono. Čeprav mi seveda dete krade (ber: pride zraven, pa ji seveda moram datuser posted image - že čisto nagonsko, sicer se pa tudi pritoži, če kdo pozabi, hehe).

Ploha, čestitam za vse opravljenouser posted image ! In držim pesti za izpit drug teden! kar se tiče srečanja, jaz sem za - ampak če se dobimo skup z Ronjo, potem je fino, da nismo čisto statični - ali da se kje sprehajamo ali pa da se dobimo v kakem parku, ker mala ne more bit 2 urci pri miru na kavici... trebuh pa tudi meni ful otrdeva. Pregledi so zelo odvisno od g. - jaz sem jih pri oni prejšnji mela do konca na 5 tednov, šele ko sem bila čez rok na 1 teden. Tu mam pa že zdaj na 3 tedne (prej je bilo na 5, zadnja 2 pregleda pa sta na 3 tedne). Šarijo kaj dosti ti tam spodaj ne, če je vse ok. Mogoče še en ginekološki pregled, pa na koncu zadnji mesec pogledajo, koliko si kaj odprta, pa na koncu zmeraj, ampak to je šele januarja...

Sem pa mnenja, da si res elimo veliko otrok, vendar željenih.

detece, se strinjam, absolutno, vendar ko sem bila v bolnici in sta z mano ležali dve, ki nista namenoma zanosili in nosečnost ni bila načrtovana... In sem videla, kako ZELO sta si želeli obdržat tista dva otroka, kako sta se bali, da bosta splavili... In njuni partnerji tudi... NO, takrat sem se lahko prepričala, da ni vse tako zelo črno belo. Da otroci in nosečnosti niso samo zaželeni in nezaželeni... Mislim, da tega nekateri g. ne vidijo... Nekateri pa - ena g. je bila super!
Moja starša sta recimo sestro naredila čisto načrtno, želela sta si družino, prej sta se vse zmenila, vse... Pa recimo mami še ni bila pripravljena na otroka, ampak še sama tega v bistvu ni vedela... Potem poznam pa kar nakaj takih, ki se jim je otrok "zgodil", pa uživajo 100/h... Se mi zdi, da garancije ni nikoli in ne obsojam več ničesar. Sama pa se ne bi igrala nezaščitena (in se nisem - ampak niso tabletke edina rešitev, hvalabogu!), dokler nisva želela imet otroka... Hvalabogu, ker bi verjetno takoj zanosila, glede na to, da sem pri teh dveh tudi, pa sem starejša...

mima, ja, saj pravijo, da je boljše, da je starejši bratec in mlajša sestrica kot obratno - da jo on varuje, je bolj naravno, heheuser posted image . Da te malo potolažimuser posted image .
Ojoj, tole je pa resno! Madona, potem pa tvoj g. ni čisto brezveze kompliciral s tisto prehrano... Upam, da se ti vse lepo porihta, probaj čim bolj ubogat navodila (če ti je kaj v pomoč, sva na istem in jaz tudi delam neumnosti, ampak ni vedno pametno - oz. neumnosti navadno sploh niso pametneuser posted image ) Lahko pa rečeš g., da te pošlje v bolnico v Lj., glede na to, da živiš v POlhovem gradcu, bo to lubiju verjetno bliže... Pa reci mu, da kdaj konča pol urce prej, pa si vzemita tisti čas ZASE, to tudi rabimo. saj kako malenkost se da naredit tudi z otrokom, ne rečem, da bi zdaj celo stanovanje renovirala ravno, ko bi novi član privekal na svet, ampak kaka stvar pa tudi če ostane, ne bo krize. Pa se boš ti boljše počutila, on bo pa manj zmatran... MOramo si vzet čas tudi en za drugega, pa ko je vedno nekaj, človek to lahko hitro pozabi in se je včasih fajn kar zavestno spomnit na to.

Meni je samo slabo, nihanj razpoloženja še nikoli v bistvu nisem doživela... Pogrešam lubija, kadar ga ni, itak, ampak sicer pa sem zdaj psihično fajn, sem veselauser posted image , da lahko kaj počnem, dvignem tamalo, kadar rabi...

Ja, niia, to je ta. Saj je zelo prijazna, ampak mam rajši, da me nadirajo ali pa godrnjajo, pa dobro naredijo, ipak (mam izkušnje tudi s takimi zdravniki, pa čez njih nisem nikoli nič rekla).
Se 100% strinjam s tabo! ker g. vedno govorijo (tudi v medijih, kar se mi zdi narobe), kot da so alternativa tabletke ali splavi oz. neželene nosečnosti! Madona, saj mamo še druge možnosti, pa za mlade, ki pogosto menjavajo partnerje, se mi zdi kondom res 100x boljša možnost! pa to kar pozabijo, kolikim je g. naredil reklamo za kondome, ajde, povejte? meni je bivša g. napisala, da pred Ronjo nisva mela kontracepcije - seveda sva jo imela, samo ne tabletk! Pa sem ji povedala, da sva mela kondome, če jih ne bi, bi mela že vsaj 5 otrok z njim, pa verjetno še kakega s prejšnjima dvema! Me to razjezi, propagirajo, ko da je to edina možnost, pa je daleč najslabša za mlado telo, ki se mu hormonski ciklus še vzpostavlja... Pa tudi partner tu prevzame svoj del odgovornosti in se zaveda, ko delata otroka, da ga zdaj pa res delata - zanj to, da punca neha jemat tabletke nič ne pomeni, dosti se jih ne zaveda, da zdaj pa delata otroka, čeprav se zmenita. Če pa pustiš kondome, oba točno vesta, kaj se gresta - sva se ravno zadnjič z lubijem pogovarjala o tem in je to omenil...

zvezdica, saj ti nič ne zamerim: vsaka ima svoje mnenje, kot lahko ti napišeš svojega, imam jaz pravico napisat svojega. Jaz mam o njem pač slabo mnenje, ker se mi to, da pljučnico označiš kot nosečniške težave 1. trimesečja, se potem še 2x premisliš, pa na koncu rečeš, da je vse ok, se bo že porihtalo, pač ne zdi strokovno. Ja, sem mela srečo, da se je vse srečno končalo, ampak lahko se ne bi. Tega takrat nisem vedela, zdaj pa vem! In na koncu koncev je moja punči zaradi tega nezdravljenega sranja zaostajala v rasti (na srečo se je na koncu popravila, je pa ostala malo dlje not) in ko se je rodila je zelo čudno reagirala in so jo zato dali na intenzivno, ker so mislili, da je kaj okužena. Ni bila nič okužena, ampak je tako reagirala zaradi teh težav prej. Sori, meni se pač to ne zdi strokovno, jebi ga! 39stopinj ni malo povišana temperatura in en kup simptomov moraš tudi malo pogledat. Je pa najlažje, če za vse rečeš, da je vse ok.

Po njegovem lahko ves čas počnemo karkoli, itak splaviš, če ti je namenjeno, ne vemo zakaj in je brezveze karkoli pazit. Ampak ni čisto tako: lahko delaš marsikaj in brezveze je komplicirat, ampak enostavno ni tako, da lahko počneš karkoli! Maratonke med treningom praktično ne zanosijo, če zanosijo, v glavnem splavijo. Ne moreš delat, kar hočeš! Sem namreč 2x (ali pa celo 3x, če štejem še prvi splav, pa recimo, da bi tisti bil v vsakem primeru, čeprav nisem 100%, ker sem takrat res terala svoje telo) zafrknila vse skupaj, zato ker sem verjela temu mnenju!
Zato se bunim, ker dostikrat punce jemljejo vse, kar napiše za suho zlato, pa pač ni tako. Sem gledala tudi odgovore, kaj smemo počet s hematomi, pa tudi pravi, da karkoli, da če bo, bo, če ne bo, pa pač ne bo. Zanimivo hkrati pa napiše, da NA SREČO niso vsi hematomi res hematomi (zakaj na srečo, če itak nimajo nobenega vpliva???) Da nima veze, kaj počneš, lahko greš v službo, lahko športaš... (lahko si sama prebereš). Ampak čudno: če jaz počivam oz. ne dirkam preveč, pa ne dvigujem preveč, potem me ne boli, vsaj ne toliko, če pa preteram (recimo spucam hladilnik, kar bi po njegovem seveda lahko počela), pa me je svinjsko bolelo in čeprav se mogoče njemu bolečina ne zdi opozorilo, pa se z njim tukaj ne strinja skoraj noben drug zdravnik... (ne samo g.)
Tako da pri tej nosečnosti mi je več kot njegova strokovnost in kar sem prebrala od njega na to temo, pomagala zdrava pamet in en fajn stavek enega zelo tečnega in zelo dobrega kirurga, ki mi je skup sešraufal nogo in ko sem po operaciji težila, kaj smem počet, koliko športat, obremenjevat nogo... mi je lepo povedal: "bolečina je opozorilo, ne it preveč čez!" Moja g. pa mi je rekla, da na splošno velja, da lahko gremo do bolečine, pri tej moji zadevi, pa da naj NE grem do bolečine... In razložila, zakaj ne. to se mi zdi bolj strokovno kot pa če bo bo, če ne bo, pa ne bo. Ne pa da ne odgovoriš na nobeno vprašanje in rečeš, da bo že, ne pogledaš ploda, pa rečeš, da bo že ok...

tak, da brez zamere, zvezdica, gotovo je velikokrat pomagal marsikateri ženski, ampak jaz mu pač ne zaupam (prej sem tudi jaz mislila, da je vse res, kar reče, ker mi je seveda tako najbolj pasalo, ker sem aktivna in si seveda želim slišat, da lahko počnem karkoli - ampka zdaj sem ugotovila, da ni tako, da imamo vpliv na to, kaj se dogaja in sem 1000%, da bi splavila ali prezgodaj rodila, če bi tudi tokrat poslušala njegove nasvete...) in si ga ne želim zraven ob porodu - če slučajno bo, bom pač povedala, da bi rada samo babice, če se le da (to bi itak rada, da so samo babice). Saj verjetno bo vesel, da nima dela še z eno...

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3090
26.10.2008 8:22:41   
ronja
Limona, super, da je zdaj vse ok! Jaz sem bila 1. in 2. vsakokrat že 2x v bolnici... No, upam, da gre v 3. rado, hehe. pa saj, glavno, da se vse dobro konča, a ne? čeprav bi si prav želela eno normalno nosečnost, da bi lahko delala, športala po mili volji,... Ahhh, no, saj bo, če ne prej, pa marca, hehe.

temtem, dobrodošla!

najki, hvala za želje! No, jaz se tolažim, da vsaj ne zbruham vsega, tako da se vsaj ne sekiram, da bi za tamalo zmanjkalo... Pa če ne prej bo jan. mimo! čeprav je res zoprno - tudi zdaj bi spet bruhala, komot kadarkoli, če ne bi non stop nazaj požirala...

uršika, hehe, ne, nisva še probala analnouser posted image . Pa tudi sicer mi verjetno tudi tega ne bi pustila, glede na to, da tudi nad drugimi tehnikami ni preveč navdušena v temle stanju... Saj midva bi bila tudi s čim bolj tradicionalnim čisto zadovoljnauser posted image , tudi brez penentracije, hehe. NO, saj decembra računava, da bova smela kaj več, hehe.

(odgovor članu Limona)
Neposredna povezava do sporočila: 3091
26.10.2008 9:03:35   
Ploha
Ronja: zdele si pa naredila roman,....sej je super, da ne boš narobe razumela,...ja lahko je tud sprehod, samo za ta drug tedn neko slabo vreme napovedujejo,...ko bo kakšen lep dan se pa slišmo pa zmenmo, vse ostale vabljene, da ne bo katera mislna, da je to samo za naju!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3092
26.10.2008 9:11:38   
Zvezdica
jutro nosečke.

Ronja user posted image ... zdaj malo bolj razumem, vendar jast sem mislila, da ti je tako diagnozo postavila tvoja G. Samo da se je vse v redu končalo-

Jast sem bila včeraj na morčku, smo se šli mal razvajat- Jedli, uživali in se sploh zabavali in je bilo super. Liam je tako užival.

Sam tok da vas pozdravim, se javim kasneje.

i belive i can fly....

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3093
26.10.2008 9:51:09   
ronja
zvezdica, on me je mel v porodnišnici, kamor me je poslala osebna zdravnica, ker sem bila ORNK bolana in noseča. Ginekologinja, ki me je sprejela spodaj v sprejemni, me je nadrla, kaj zaboga sem toliko časa čakala, da se mi ja na kilometer daleč vidi, da sem bolana, pa kako lahko vem, da to nima veze z user posted image (to mi je pač rekla moja g.) - da tudi če je nima, vpliva vseeno, pa da bi morala že zdavnaj prit v bolnico... Mela sem 52 kil, visoka sem 168, bruhala sem po 5x na dan, bila sem bela ko stena, hemoglobin pod 90, skup sem padala vsak dan vsaj parkrat, vročina 39 stopinj (toliko so mi jo namerili oni v bolnici, ne jaz sama, tako da ni bilo nobenega dvoma o relevantnosti podatka...), bolele so me vse mišice in kosti, v urinu sem imela bakterije in precej povišane levkocite... Should I go on?

No, potem me je valjda tista zdravnica obdržala not v bolnici, itak je bilo treba naredit kup testov, pa ker so meli gužvo, je rekla, da mi bojo tako na oddelku naredili ornk uz, vse premerili, da se vidi, kako je z malo,če kaj zaostaja zaradi tega stanja, itd... No, kar mi je ona dala (kri, urin, testi raznih zadev v krvi) delat, je bilo narejeno, vse ostalo, kar naj bi pa gor naredil dežurni zdravnik (3x ugibaj, kdo), pa ni bilo narejeno.
Je pa res pridno odgovarjal na forumu, ko sem prišla na UZ. Naredil mi UZ ledvic, ker je bil nujen, ker sem imela tudi uroinfekt (dokazan, ja, pa ne prvi v tej nosečnosti...), mel je torej Uz že v rokah, pa se mu ni dalo pogledat še otroka! Ko sem ga prosila, če bi lahko še plod pogledala, je rekel, da itak nima smisla, ker se to lahko že čez  10 min. spremeni pa to nič ne pomeni, ali je zdaj živ ali ne. Pa ker sem še težila, je za cele pol sekunde položil uz na trebuh in rekel, ja, še je živ. to je bilo to, videt seveda nisem mogla nič, po moje tudi on ne, pa tudi če je videl, da je živa... OK, meni se to ne zdi strokovno, pa lahko zaradi mene milijon žensk umetno oplodi! Celo

ja, končalo se je v redu, ampak čisto po sreči, vsekakor pa to ni njegova zasluga, prej obratno! Še moja g. je na koncu rekla, da sem imela veliiiiiko srečo, da se je tako končala, da je mela 5 user posted image , ki so mele take probleme, pa so vse splavile! Ja, sem mela srečo, vendar pa se v prihodnje ne mislim zanašat samo nanjo - če bi se, itak ne bi rabili zdravnikov!

Saj jih plačujemo za njihovo delo in to ne slabo! Pa ne mi rečt, da je problem v pomanjkanju časa in denarja, ker sem bila letos tudi v bolnici (2x) in je bilo čiiiiiisto drugače, ker je bil pač drug zdravnik/ica... Ja, razlika je bila več kot bistvena! Pogledali so lepo otroka, kako je, hematom zmerili, povedali, kaj lahko pričakujem, da ne morejo nič naredit trenutno (to me ne moti, mi je ok, da mi povejo po pravici), ampak je bil ne samo odnos ampak predvsem strokovnost čisto na drugem nivoju! Tako da ne, ni res, da se ne da drugače! Tudi mi nihče ni rekel, da lahko grem kar delat, pa da nima veze, kaj jaz čutim, pa kako se počutim, da je normalno, da nosečnost boli, pa da če je kaka viroza, bom že prebolela... Pa potem v izvid še napiše, da ne navajam nobenih problemovuser posted image ... Jah no, ne vem, strokovnost pa taka, sori, sem razp****! Ampak ko pogledam tole mojo malo srčico in pomislim, da bi jo skoraj izgubila zaradi tega, ker se nekomu ni dalo ubadat s tem,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ! ja,  najlažje je rečt, da  je vse ok (sam mal si slabokrvna, to je itak normalno za nosečnost, pa povišana temperatura je tudi značilna za nosečnost, pa povišani levkociti tudi, ja, boli itak kaj, bo že boljše...)

in si tudi štejem kot dolžnost, da opozorim ostale user posted image , da pač ni jemat vsega, kar napiše za suho zlato! Da ni res, da lahko počneš karkoli, ker nočem, da katera zato izgubi otroka. Zato me bojo vse njegove zagovornice gotovo grdo gledale, ampak mi je malo mar, če bo to rešilo enega samega samcatega otročička, kateraga mamica bi sicer preterala svoje telo, ker bi ji rekli, da itak lahko tera do koder če. Evo, zato.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3094
26.10.2008 10:03:09   
Zvezdica
Veš, če je vse tako kot praviš, kaj ga nisi prijavila?
Ker jast sem imela lani v novembru imn in ker niso upoštevali kar sem govorila, so mi zaradi tega poškodovali grlo z tubusom...ne bi šla v detajle, enkrat ko se srečamo, no pa sem dala lepo prijavo, ker oprosti jast plačujem oni bodo do mene malomarni. Ja in kaznovani so bili. Še vedno delajo, ampak baje je način in pristo popolnoma drugačen. 

Tko, da zame to kar ti je naredil absolutno za prijavo, od tvoje splošne zdravnice pa do G. Ker sam zamenjat ni dovolj.

Tako, nisem razpoložena za tole temo danesuser posted image , ker sem se zbudila s HUDIM GLAVOBOLOM.
Ima še katera od vas glavobole? Je res da sem popolnoma opustila pije kave, ampak vseeno. Imam nizek pritisk, ampak ali je rs možno, da zaradi ene kavice z mleko se dogaja tole? user posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3095
26.10.2008 11:32:14   
ronja
Veš, če je vse tako kot praviš, kaj ga nisi prijavila?

vse je do pike res. Zakaj zaboga bi si to šla zmišljevat???user posted image
1.) Nisem niti vedela, da se to da - kam si šla ti to prijavit, ker v bistvu se strinjam, da je treba...
2.) Dokler sem bila noseča in pri tisti g., sem pač mislila, da je normalno, da se tako grozno počutiš v nosečnosti, ker se pač ne on ne ona nista sekirala glede tega. Edino moja osebna zdravnica. G. je ves čas trdila, da sem ginekološko ok, torej ona nima nobenega razloga, da bi se kaj sekirala oz. nisem njen problem. Da če sem bolana, ma os. za zrihtat. Tako do po porodu nisem vedela, da to sploh ni res! PO porodu me je namreč pediatrinja nadrla (ko sem jo vprašala, zakaj bi Ronja tako reagirala, če sem pa zdaj ok in sem bila ginekološko ves čas zdrava), kako to mislim, da je bilo z mano vse ok ginekološko med nosečnostjo, če sem mela pa 4 uroinfekte in sem bila bolana... Tak da sem šele takrat zvedela, da v bistvu tole ni bilo normalno. Pa malo se mi je posvitalo v 30. tednu, ko sem mela 3D UZ pri super g. Rešu v Postojni, ki mi je še 1x naredil morfologijo in malo razložil zadeve.
3.) Odpustnico je podpisal nekdo drug, ker se je njemu mudilo in tako od njega nimam nič črno na belem, najebal bi verjetno tisti revež...
4.) Ko se je pa Ronja rodila, pa sem bila samo srečna, da je z njo vse ok in da lahko dojim in sem se ji 100% posvetila in nisem več mislila na to, kaj je bilo. Do julija, ko sem brala njegove odgovore, kaj smemo počet s hematomom v maternici...
5.) Zaenkrat sem pač v gl. samo hvalila tiste, ki so dobri, v smislu poz. motivacije.

Sem zamenjala svojo g., ker sem si to obljubila v prejšnji nosečnosti, da jo bom, dokončno pa sem videla, da je nujno, ko mi je to na koncu rekla, da sem mela srečo da sem rodila...

In zdaj, ko sem pri tej, šele vidim, kaj se to pravi, da nekdo normalno spremlja nosečnost! Pa ne dam vsakič krvi, mislim, da sem jo do zdaj samo 1x plus tisto za glukozo, pa ne naredi vsakič UZ, ampak vem, da se poturdi. In sem 100%, da če bi bila pri njem, Lejle ne bi bilo, bi že davno splavila! Ker bi mi rekel, da lahko migam, kolikor čem s tem svojim hematomom, jaz bi pretiravala takoj in izgubila svoje dete. In zato, ker zdaj vidim, ker sem pač izkusila na svoji koži, da pač vplivamo na to, kaj se dogaja in da ne smemo počet česarkoli.

Saj nisem veliko delala pri Ronji, ker so očitno na komisiji (hvalabogu, da jo mamouser posted image ) malo bolj strokovni zdravniki, ki so videli, da taka ne morem delat (ko pa sem vmes 1 mesec delala, pa sem non stop padala skup, recimo, pa bruhala ful več kot sicer, itd... pa rada delam sicer, sem si želela it delat, samo ne pa na račun svojega otroka - če bi mi nekdo rekel, da ji lahko s tem škodim, sigurno ne bi šla delat!)

Saj ne mislim, da mora nehat delat, itak zaradi ene prijave gotovo ne bi, ker so naši zdravniki zaščiteni ko medvedi, ampak če pa nekdo začne govorit o njegovi hudi strokovnosti, se pa oglasim. pa  tudi če je grenek priokus. Ker sem mu jaz na začetku tudi 100% zaupala, pa bi me to skoraj stalo enega otroka in če bi ga zdaj poslušala, bi me gotovo stalo Lejle.  Včasih ti pač bolj pomaga tisti, ki ti ne pove tega, kar bi rad slišal (v mojem primeru, da smem migat), ampak tisto, česar nočeš slišat. Mislim, da sem tudi tole krvavitev v veliki meri sama izzvala, ker sem pač mislila, da lahko počnem karkoli, ker so tako govorili - zdrava nosečka lahko dela karkoli, (razen, da ne je par stvari.)

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3096
26.10.2008 16:08:15   
ronja
Joj, punce, danes se mi pa tako vleče! pogrešam ga!

Mimogrede: a sem že omenila, da je nemogoče jest kostanj ob malčici? Že cel dan se trudim olupit in pojest to bogo porcijo!

Neposredna povezava do sporočila: 3097
26.10.2008 17:04:58   
temtem
Zivjo, drage moje januarčice..Jaz sem pa danes tako slabe volje...Zdi se mi da sem vedno bolj napeta, iščem probleme povsod, izgleda tako, kot da bi iskala razlog da bi se sekirala...user posted image user posted image user posted image
Danes, recimo, sem se spomnila nečesa kar je bilo pred leti, in kar sem ful zamerila mojemu ljubiju ( ne, ni prevara, ali pa kaj podobnega ), in zdaj si isto zadevo poskušam spet razložit, se pomirit, ampak, ne morem, tako me muči...
In, tako si jaz skoraj vsak dan najdem kakšen razlog da sam slabe volje...mislim, ne vem kaj je to v moji glavi, a je to premalo samozavesti, ali.....res ne vem. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Razmisljam o pogovoru s psihologom, ker sebe skoraj ne poznam več..punce, a pozna katera kaksnega dobrega psihologa?
Lep pozdravček, drage moje, vem da me ne boste pustile na cedilu user posted image

temtem

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3098
26.10.2008 18:43:37   
Anonimen
ojla temem, ne sekoraj se, sem ravnokar prebrodila eno takšno obdobje in se seveda bojujem s tem, da me zopet ne pograbi,...je zelo mučno in stresno, brezvoljno,....
probaj najprej prebrati knjigo od L. Hay- Življenje je tvoje ali pa Moč je v tebi, meni je pomagala,...
sem že tudi sama razmišljala o psihoeriapevtu, ampak zaenkrat sem ok., mi je knjiga takoj spremenila pogled na življenje,... pomaga verjemi!! drugače sem se pa pozanimala o psihoterapevtki, baje je zelo dobra, je v MB-ju, ena izmed redkih, ki ne zdravi s tabletami- dipl. psih. Hermina Merc.
ti vsetujem, poskusi naprej s knjigo, potem se pa odloči in če še vedno vidiš da ne pomaga, pojdi!!!
nadeni si nasmeh na obraz!!!
lp

(odgovor članu temtem)
  Neposredna povezava do sporočila: 3099
26.10.2008 18:57:21   
temtem
Joj, Anonimna, ful hvala...res.
Vsaka beseda pomaga. Dobro je da obstaja se nekdo ki me razume

temtem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?