ronja
|
snikolina, ja, res je, popoldne pride moj lubi domu ali pa če je on na terenu si naročim kake obiske (bratec, njegova punca, mami, prijatejlice... da peljemo tamalo ven), pa čvekam takrat z njimi . Dopoldne je pa tole najboljša metoda, da me zadrži pri miru vsaj nekaj časa, da ne pretiravam (preveč), pa da se mala malo navadi, da nisem 100% ves čas samo njej posvečena - ker januarja bo to hočeš nočeš tako, pa mi je bolj všeč, če gre bolj postopno, da ne bo nek šok in ljubosumje. Sicer ni, da bi jo pa zdaj dop. v eno sobo zaprla, pa ne pogledala več : zdaj sva se ravno cartali, zdaj sem ji dala za jest in se spakujeva čez mizo ... Ampak to bom lahko počela tudi z dojenčkoma, a ne? uršika, meni sta ostali samo še 2 mandarini! Bo treba v nabavo! Pa sva šli včeraj z mami "k sosedu", ko sva peljali Ronjo ven, pa me je spraševala, če kaj rabim, pa sem samo mleko rekla, niti se nisem spomnila, pa tudi nisem hotela kaj dosti jemat, ker nisem mela denarja sabo, da naju ne zalaga ona -je itak skoz v kreditih, odkar jo poznam . No, bomo šli pa danes na sprehod do našega sadjarja . Mleka pa zadnje čase ogromno porabimo! Se pozna, da je mala te svoje kašice dostikrat za večerjo, pa včasih hoče še kak cornflakes z mano pojest, meni pa tudi ful paše - čeprav dobim drisko po njem . NO, zdaj jeva škotske jutranje rolice, (scotish morning rolls), sem jih včeraj naredila za večerjo - ja, kaj čem, ne moreš se vedno držat imena - pa saj so ostali še za zjutraj , no zdaj jih ni več , 800 g kruha je šlo ko nič, hehe. Se pozna, če naredim kake take male prčkarije, pa še lubi je prišel lačen iz terena (itak )... Sicer si je pa te sam zbral - mam veliko kuharskih knjig in zdaj sem mu dala eno o kruhih in si laho vsak teden (oz. ko naredim prejšnjega), zbere nov kruh. jaz si ga zacahnam in ko mam čas, ga naredim. Iz te knjige sem jih zdaj naredila cca 30, se mi zdi. No, včeraj sem nama hotela naredit eno lepo večerjico (mišljeno je bilo sicer samo za naju, pa da mala lepo zaspi prej, ampak je seveda ona imela drugačne načrte in seveda zmagala ), sem spekla tele kruhke, še vroče dala na mizo, pa stvari za gor in domačo vročo čokolado... Je bil lubi čisto navdušen, samo se nama je potem pač pridružila še tamala, ki ni hotela zaspat - in zmlatila (PO svoji večerji, jo je dobila malo prej) še vsaj en tale kruhek! Kašice prej je mela pa dovolj, hehe, pametno dete ... no, potem smo pač skupaj jedli. Zadnje čase spet noče zaspat njemu, moram prit jaz zraven, potem pa na meni zaspi. Joooooj, ne mi z akcijo ! itak, še vedno nič, pa bo tako tudi ostalo (niti več ne sprašujem na pregledih, ker dokler mi nič pametnega ne dovoli, je to še daaaaleč...) Mogoče zadnje tedne decembra, da se bo kaj omehčala moja g. ... ma, ne praši: živim ko ena nuna (no, če odšteješ to, da mam otroka in da sem noseča, pa še poročena nisem, to bi verjetno malo grdo gledali ): nič seksa, nič sladkarij, nič športa, nič raznih drugih omam (Ok, to mi ni težko, ker nikoli nisem ne pila, ne kadila, niti se drogirala, niti kake trave probala, skratka nič...), nič plesa, nič divje zabave... Vstajam zgodaj, pridno gospodinjim... Skratka res nunsko! Pa še verna nisem, hudiča ! (Čeprav zadnje čase ugotavljam, da se nekaterih "zapovedi" držim bolj kot strogo verni, sloh tistega: "naj prvi vrže kamen, kdor je brez greha" - skratka, ne maram obsojat, če se le da - edino pedofilija in nasilje nad otroki sta izjemi - to pač strogo obsojam, pa naj reče kdorkoli kar hoče - to ni naravno!) nisem si mislila, da lahko tole sploh prenesem... (Ker sem drugače bolj "divja v srcu") Pa nisem si mislila, da lahko on to tako lepo prenese (no, vsaj naj bi, lahko pa da česa ne vem - sicer so na terenih v gl. sami moški, sicer pa skoraj nima kdaj, hehe) Ampak za prenese človek marsikaj... Sva se pa na srečo o tem že prej pogovarjala: enkrat sem ga vprašala, koliko časa bi lahko zdržal brez seksa (takrat sva še seksala ko zajčka in sva prišla na to, ko sva se pogovarjala o enih prijatejih, ki imata zmenjeno točno določen dan v tednu in samo takrat. Če takrat kaj vmes pride , potem pa tisti teden nič... Groza! Nama se je seveda že to zdelo ful malo, ampak takrat še ni bilo Ronje ) , pa je rekel, da če bi bila kaj bolana, zelo dolgo (ni pa upal rečt, koliko, ampak se mi zdi, da je presegel karkoli je imel takrat v mislih ), če pa bi si samo zmislila, da ne bi, pa bi zelo hitro začel raziskovat, kaj je zdaj to... Vidiš, nikoli ne veš, kdaj ti bo prav prišlo, če se take stvari prej zmeniš, hehe. uršika, upam, da sta seksala celo noč, še za naju Sicer pa, da ti odgovorim: nama bi zelo odgovarjalo, obema (meni je zdaj lažje, ker pač že dolgo nisva, pa potem malo pozabiš, fantom je pa s časom baje težje, ne vem), pa ne smeva . Za položaj mi je čisto vseeno, hehe, samo da bi smela kaj - sicer je pa 3. trimesečju zelo udobno na boku, iz izkušenj pri Ronji. Čeprav midva sva lahko v bistvu do konca bila v vseh položajih, samo mogoče kakega misjonarčka ne tako dolgo... khurde, na Uz se lahko naročiš v katerokoli samoplačniško ambulanto. Sicer je pa res, da nekateri g. nič ne komplicirajo, moja tudi ni komplikator in tudi nisem dala dostikrat krvi - ne vem, ali 1x ali 2x, več sigurno ne, mislim da samo 1x. Ampak sicer sem zadovoljna z njo, UZ mi naredi večkrat, ker je pač diagnoza taka, da ga mora, sicer bi pa imela tiste 3, pa konec. Jaz zdaj itak skoz čutim brce ali kolcanje, tako da vem, da je mala ok in se ne sekiram. Hematom je in bo ostal, klinc ga gleda , če pa kaj pretiravam, pa tako čutim - je pa to čisto drugačna bolečina - pri normalni nosečnosti ni takih bolečin - boli sicer lahko zelo, ampak verjemi, da veš, če boli "drugače", veš, da je nekaj narobe, skratka. (no, na začetku res nisem vedela, ampak če bi bila pozorna, bi vedela - ker pri Ronji me nikoli ni TAKO bolelo, me je špikalo in je bila tudi topa bolečina, ampak drugačna. Zdaj sem samo mislila, da je pač drugič drugače in pač lahko drugače boli. Pa je bil drug razlog za to). Za hemoglobin pa jemlji kake vitamine za , saj je vedno železo zraven. Pa boš mela vse pokrito in boš brez skrbi. Res pomagajo, jaz jih zdaj skoz jemljem, pa ne rabim železovih tablet (ki so milorečeno negravžne, meni se je še skoz bruhalo po njih pa še drisko sem imela - no, večino pa zapirajo). Pri ronji sem jih morala skoraj ves čas jemat, pa še po porodu...
|