Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: teta beta Tažana, kaj pa je to špampek? Se pridružujem vprašanju. Glede teh zadev na temo "nagi & goli" lahko povem, da se mi vedno zabavamo, ko gremo kje z Niko na stranišče. Ker je tako blazno pametna glede tega, da je ona ja ženska in da mora na stranišče za ženske. Če jo vprašaš, na katero stranišče sta šla z očijem, pa čisto zgroženo reče, da valjda na moškega, saj je oči moški in ne sme na žensko stranišče. Aja, da vam povem še našo prigodo s torkovega srečanja s psihologinjo. Da ne dolgovezim preveč, na začetku je itak klasika vprašalnik za starše (ej, kaj je to ena glupa zadeva - pri 3 letih te sprašujejo, če otrok sedi samostojno in če se sam pobere, ko pade - sem šla vprašat, če so mogoče kaj vprašalnike zamešali), potem pa tisto zlaganje likov, pa barve, risanje kroga, črte, itd. No, potem pa pridemo na vprašanje, kdo mijavka (muca), kdo laja (kuža), kdo plava v morju. No, tu pa se začne. Nika malo pomisli in reče "ljudje". Psihologinja se nasmehne in reče, ja, tudi ljudje plavamo v morju. Pa kaj še plava? In Nika spet malo razmišlja in reče "ribe". Psihologinja jo pohvali in reče, no, pa kaj še? Nika je spet nekaj trenutkov tiho, potem pa se obrne k meni in malo bolj potiho reče: Mami, a ne, da ladje ne plavajo v morju? Ladje plujejo!" Psihologinja je ostala brez besed in zaključila pogovor z vpisano opombo v vprašalnik, da otrok daleč presega mentalni razvoj triletnika. Pod črto naj povem, da je bila na razgovoru poosebljena pridnost. Prejšnji dan so namreč v "smeti" (nismo jih dejansko vrgli v smeti, smo jih samo spravili, ker mi je res škoda, da bi nove igrače metala v smeti) leteli Rori, Maša ter Hummer, ker je zganjala trmo. Rekli smo ji tudi, da ji mogoče izjemoma še enkrat kupimo nove, če bo pridna, ampak da je to zadnjič. Naslednjič novih nakupov ni. Ko smo odhajali na razgovor s psihologinjo, smo ji obljubili, da dobi novega Rorija, Mašo in Hummerja, če bo pridna in lepo sodelovala. Eko, izid veste. Popoln otrok, kakršnega si samo želiš. Trojico smo potem kao kupili, ona pa je "novim" Roriju, Maši in Hummerju potem vneto razlagala, kaj se je zgodilo z onimi drugimi, da so šli v smeti, ker ni bila pridna. Pa smo prišparali skoraj 20€! Grem delat. Ajd! Čau! p.s. Kdaj torej termin srečanja? Predlogi na plan. Z moje strani bi ustrezalo: 14.02. (uf, Valentinovo) ali 28.02. Na kavico pa lahko grem tudi 09.02. (ponedeljek). Sem si vzela prosto, ker imam nekaj opravkov. Ima katera čas?