Nika v službi -> RE: Septembrke 2005- 2. del (6.12.2007 7:47:43)
|
Dobro jutro! Uf, pa vendarle nisem bila jaz prva na 200. strani! In kje se zdaj vidi naš prvi del? Kaj bomo ukrenile glede ohranitve? Mi imamo pa našega dedija že doma![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Od včeraj dopoldan. Sem ga šla iskat ob 11:00 v bolnico, potem pa je bilo ogromno veselja - najprej je bila Nika srečna, ko je zagledala dedija ležati na kavču v dnevni sobi, potem je prišel še očetov brat z družino na obisk, pa je izvedel, da je oči že doma in so potem prišli k nam.... pa seveda cel kup telefonskih klicev in obiskov, daril... ker je v ponedeljek praznoval okroglih 70. let. Šive so mu pobrali včeraj pred odhodom domov, ima pa še urinsko vrečko, ki mu jo bodo čez en teden (prihodnjo sredo) odstranili. 12.12. gre tako še enkrat na KC, ostane tam čez noč na opazovanju, potem pa nazaj domov, če bo vse uredu. Izvidi in obeti so zelo dobri, vse poteka po planu, rana se lepo celi, kri je uredu, pritisk tudi, delovanje ostalih organov povsem normalno. Včeraj je takoj dobil več barve v obraz, ko je prišel na domač kavč, pogledal TV, pomalical domače slivove cmoke in opazoval Niko pri igri. Ona je pa tudi tako pristno, vzhičeno izjavila "Nika je tako vesela!" Sicer pa je druga največja novica ta, da je včeraj ponoči Miklavž odnesel vse dude. Nika je prvo noč preživela solidno, zvečer, ko sva se uspavali, je nekajkrat pohlipala "duda, duda", pa sem ji pač vztrajno ponavljala, da saj ve, da smo dudice dali v košarico za Miklavža. Ta obred smo naredili skupaj pred spanjem. Smo vse 4 dude lepo zapakirali v prozorno vrečko, zavezali in postavili v košarico, le-to pa dali na okensko polico. To sem potem Niki ponavljala in ji prigovarjala, da naj se stisne k svoji Lini (dobila je eno novo punčko, ki ji je strašno všeč in jo se tudi kar sama poimenovala "Lina" - le od kod ji to ime, v vrtcu nima nobene Line...?!?), pa meni da rokico in lepo zapre učke, pa bo. Omenila sem ji tudi medota, ki je izgubil dudo (o njem prebirajo v vrtcu in delajo obnove), ta knjigica se konča tako, da medo dudo sicer najde, ampak potem ugotovi, da je že velik in je ne potrebuje več, pa jo potem pljune ven na travico. Nika zna obnovo te zgodbe "u nulo", tako da nama je tudi ta prav prišla. In seveda Zajček Matevž, ki je rekel "adijo, duda"....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ko je Nika zaspala, je Tomaž dude vrgel v smeti (opala, o tem se nisva niti dogovarjala, ampak po moje je tako najbolje, ker je sedaj dejstvo, da jih nimamo več - vsaj mamice ali še bolj verjetno babice ne bo premamilo, da bi ji dala dudico), v košarico pa sva postavila žogo, dva balona in nekaj sladkarij. To kar si je Nika želela. Me prav zanima, kakšna bo reakcija sedaj zjutraj, ko bo šla z babi pogledat, kaj ji je Miklavž pustil v zameno za dude.... Danes popoldan imamo že večkrat omenjeno Miklavževanje v cerkvi, jutri popoldan pa prideta ata in mama na obisk in bo spet veselje z darili. Tomaževa mama vedno speče take slastne parklje.... Zdaj grem pa jaz kofetkat, kaj več pa še kasneje....
|
|
|
|