ninocka
|
Jst sem pa danes doma na bolniski. Evana je v cetrtekih ful bolelo uho. Sva mu dala Calpol, je zaspal in se po uri zbudil in takooo jokal Prvic sva mu dala svecko in potem mi je zaspal v narocju in spal kar v kuhinji na kavcu. Se je potem se enkrat zbudil cez kaksno uro in prosil za zdravilo, samu mu nisva mogla dat in je spil potem 2 salcki caja (kao to tudi pomaga), potem pa zaspal nazaj. Po tem se ni vec zbujal, tudi noc je lepo prespal, zjutraj pa ni vec jokal, da ga kaj boli. Sem pa vidla, da se mu je gnoj zlil iz useska, zato ga tudi ni vec bolelo. Pa ful je blo smotano, ker se je zgodilo lih zvecer - v Hermagorju itak ni nobenega zdravnika oz. so vsi privat in valda noben ne dela, v Nassfeldu je pa tista ambulanta samo za poskodbe, ne pa za bolezni. Sem zvecer ze razmisljala, da bi ga Samo peljal kar na Jesenice, ampak bi prisla nazaj najhitrej ob polnoci. Smo se odlocili, da gremo pac v petek zjutraj domov, glede na to, da ga pa potem ni nic vec bolelo, smo pa osatli do sobote. K P greva pa danes, da mu pogleda uho. Ce je ista fora kot nazadnje pri Rubnu, potem itak ne bo mel nic vec vnetega. Sem mu pa potem dajala tam operil in pa se dodatno spirala nosek s fiziolosko. Smucanje - meli smo se fajn, nas je blo pa samo 5 odraslih. Tolk mal nas ni blo se nikoli. Vsi so neki odpovedali zadnje momente, od Samota sestra pa ni mogla it, ker je mela necakinja norice. Sej najprej je bil plan da grejo in da bo mala tud smucala z noricami , potem pa jim je P prepovedal, ker bi ji s tem lahko ful skodovali, tko da so sli zdej oni ta teden. Pa se ena je bila noseca in ni imela se noric in je bla v petek potem cela drama kdo gre, pa kdo ne gre, hrane pa nabavljene za 7 ljudi. Jst sem bila tolk znervirana, da vam povedat ne morem. Se mi je zdelo ful bedno, da se vse to zdej zadnjih 5 min menimo, pa sem ze 2 tedna prej jim rekla (ko je mela druga necakinja norice), da jih bo Ana fasala lih na smucanju. Pa se je v sem zdel kar neki in valda nobenga plana B, ce bi se to res nardilo. Na koncu pa celo sranje in je malo manjkalo, da sploh nismo sli. Potem je blo pa treba se klicat frau Robas, da ne bomo vzeli cele hise, ampak samo spodnji stuk in ona nam najprej ni hotla oddat samo spodnjega stuka, cela bajta nas bi pa ful prevec prsla. V tem primeru smo bili pripravljeni ze odpovedat, ampak si je premislila. Potem smo se pogovarjali se o varianti, da celo smucanje prestavimo za 1 teden in takrat najamemo celo bajto (drugace so meli ta termin rezerviranega samotovi starsi, pa ker je bil njegov oce v bolnici, en kolega is je zlomil nogo, pa se en je mel operacijo, so pa tudi cist odpovedali termin). V glavnem mucke, na koncu smo se zmenili in sli v soboto koncno na pot. Meli smo se fajn, Samo je lahko smucal , je bil ful vesel, jst pa tudi, ker tega sva se najbolj bala, da ne bo mogel. Lani je komaj odpeljal 1 furo, letos je pa slo Jst sem pa s tamalima bila kaksne 1.5 ure zunaj na snegu, potem smo sli not (je bila Rubnova ura za spanje), pojedli juhico in je sel bubi spat, Evan pa ni hotel. Zato sem mu rekla, naj samo pociva na kavcu in je vsak dan zaspal in spal potem 3 ure. Popoldne smo sli pa se mal na snegec. Na splosno sta bila maldava ful pridna, edino prve 3 dni sta se zbujala ze ob 6:30 , potem sta pa tudi potegnila do 7:30. Milina, vam recem Evan je imel 2 izpada - en dan smo sli na sprehod do smucisca in je bil en del kopen in je moral hodit pes in je cist ven padel, da ne bo in da naj ga nesem in da ga boli nogica in se je 10 min drl in me vlekel za nogo, roko, bundo, dokler ga spet nisem dala na sanke. Drugic je blo pa ko smo sli na sprehod po Nassfeldu in smo se ustavili v eni trgovini, kjer so imeli tudi igracke. In je zacel tezit za igracko (prejsnji dan je dobil pa en resilni avto) in ker mu je nisva hotla kupit (itak je lani dobil vse, kar so imeli not), je spet imel ta izpad. Mi gre pa ful na zivce, ker takrat zacne tezit, da ga boli nogica in sploh pol ne utruje s prvotno stvarjo (v tem primeru igracka), ampak potem tezi s to nogico, da ga ful boli in da ne more hodit in na koncu ven pade zarad tega, ker ga nihce noce nest, njega pa (kao) noga boli. Vem pa, da ga ne boli, ker je skakal in z nogico butal ob tla, ces naj ga nesem, ker ga boli Samo vsake toliko casa naju pa vseeno ful zaskrbi, kaj pa ce ga res boli Tist ta prvi sprehod je bil zame tud zadnji, da sem sla sama oz. da je sla z mano se tista kolegica. Jih je blo ful tezko vlect na sankah, pa skoz eni klanci gor in dol...sva prisle domov cist skuhane in tolk utrujene... Ruben je pa prve par dni samo stal na snegu in drzla lopato, potem se je zacel ze mal premikat in hodit po njemu, zadnje 2 dni ga je pa celo prijel in si ga ful ogledoval. Ampak boljs, da ni padel na rit, ker to je bla pa cela drama Sploh se ni znakl pobrat in je pol kr neki se vrtel kot ena zelvica. Snega je blo pa... - ej, jst ga se nisem vidla tolk od kar hodmo smucat. Smucisce je blo ful visje in so mogli stamfat do njega, pred bajto smo meli pa ene 5 m kup snega. 2 dni je tud snezilo, en dan niso sli fantje smucat in so potem v ta sneg kopali iglu. Evanu je bil potem ful vsec in je hodu kr not lezat Evo, to je to - na dolgo in siroko Se moram pa se to pohvalit - Evan je napisal svoje ime. Odkar ima tistega vedija, pozna vse crke in sem mu rekla, da naj napise ime (sem mu crkovala crke) in ga je napisal Zdej grem pa Evana precekirat - je gledal zdej Anico, se greva oblect (ja, se vedno sva v pizamah ), pa mal ven na snegec za kaksno urco.