Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pia67 IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi Sicer pa - če bo šlo tako dalje, bom tudi jaz kmalu presežek. Pri nas so se naročila drastično zmanjšala, naši veliki EU kupci skrajšujejo delovni čas, zmanjšujejo naročila, krčijo obseg dela in delavcev, industrija je čisto na psu. Že december in januar sta bila bolj borna (zgolj 60% običajne realizacije), marec je pa živa katastrofa. V proizvodnji smo že prekinili pogodbe 12 delavcem, rezali bomo tudi v režiji, če se bo tako nadaljevalo. Težki časi, ni kaj. Ojej, Nika, tako drastično je že pri vas . Si nisem mislila. Pri meni že od začetka odkar sem v Labodu, itak nad vsemi visi misel kdaj nas o lastnik prodal in kdaj ne. Skratka, vrgla sem se v dodaten zaslužek, hvala za link, dom kar poklicala, drugače pa lepo pot pod noge, v kufer vzorčne izdelke in od trgovine do trgovine. Bliža se Valentinovo, pa 8. marec . Če ne pa, doma koze gojit, pa bio pridelke , pa peka itd. Imam vse možnosti, tako, da lačni ne bomo. Ma, ja, saj v elektroindustriji smo že vsega hudega navajeni. Res pa je, da so to do zdaj - vsaj kar jaz pomnim - najhujši časi. Smo pač direktno odvisni od tujih trgov, saj v SLO kakega večjega posla ni ali pa je težko priti zraven zaradi vseh lobijev (npr. železnice). No, mi lačni tudi ne bomo, vsaj upam. Imamo svoj vrtiček, nekaj vloženih sredstev, nekaj zvez, celo eno resno ponudbo za službo. Ampak menjati delodajalca zdaj v teh kriznih razmerah ni ravno na moji top listi. Seveda pa se stvari spreminjajo in če bo treba, bo pač treba pogledati in poiskati nove izzive kje drugje.