|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
6.1.2008 11:05:56   
jasna
živa, okoli 3 mesecev pride do poskoka rasti in skupaj s tvojo utrujenostjo je ponudba verjetno res premala. Imej ga čimveč pristavljenega, če hoče zvečer tudi več ur (pa poglej zraven kak filmuser posted image ). Pa seveda jej! Če ne boš skrbela zase boš pregorela, pa še na dolgi rok se lahko pozna.

Avtosedeži - v lupinici bo mala dokler je ne preraste (glava pogleda ven). Od znamk sta bili vsa leta na testih na vrhu Romer in Maxi cosi. Če je v avtu isofix je najboljše nabaviti to vrsto sedeža. Res da so dragi, se pa spomnim, da so bile včasih cene v Avstriji bistveno nižje. Mi imamo Romerja quick fix. Naj bi bil dovolj do 4ih let, pa ga je naš 2,5 letnik že prerasel. Je pa res velik fant. Mislim tave, da boš ti tudi kmalu menjala sedežuser posted image . Jahača sta eden od Romerja, drugi od Maxi cosi. Punce, ki še načrtujete otročke (živauser posted image ?), poglejte malo širino sedežev. Maxi cosi jahač je npr. 4cm ožji od Romerja. Če malo preračunaš, na koncu niti ne rabiš večji avtouser posted image .

LP

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
   RE: Desetke007
6.1.2008 12:52:46   
janja
Janja a je mami od Žana pa Nika tvoja sestra?


Ja, a jo poznaš - Lidija. Bivša bežigrajčanka, letnik 80.


Kakšno pijačko si mi pa ti dolžna?!?! Nč mi nisi!!!


V  Tivoliju - maj 07 - si plačala eno rundo (noter je bla tudi moja kava, pa mislim, da še ledeni čaj od Andraža) potem pa si odbrzela. Tako, da ti naslednjo plačam jaz.

No, mi smo imeli današnjo noč spet v redu (po nekaj dnevih). Spali smo od 22h do 5h, popapcali in spali do 8h. Zdaj se pa nekaj matra. Jaz tega otroka sploh ne razumem. Zaspan je, da komaj gleda, pa kar ne more zaspati oz. zaspi za kake 10-15 minut pa konec. Razen, če bi ga dala v voziček in šla ven. To pa odpade, ker je vreme res obupno. Komaj že čakam spomladanskega sončka.

Zdaj pa moram iti, je joka preveč...


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
   RE: Desetke007
6.1.2008 13:16:14   
2ursae
avtosedež: skuštrana, kot vem, lahko daš dojenčke v avtosedež ko dopolni 9 mesecev - je takrat vrat že dovolj razvit, da se lahko vozi v smeri vožnje. Edino, če so zdaj kakšne nove smernice user posted image , pa nisem na tekočem. Vem, ker sama ful pazim na te stvari, glede varne vožnje pa sploh (sem iz foha user posted image ), in smo dali Anžeta tam nekje po 9 mesecih v sedež.
Roemer ali pa MC, sploh ni dileme, ta dva sta špica user posted image . Mi imamo MC lupinco in Romer sedež, pa tudi za naprej bomo ostali pri teh firmah. Res je drago, sam tle se res splača. Je pa mende tudi PP ful izboljšal tehnologijo na tem področju, tko da tud njihove niso več tao slebe. Namreč, ko sem pred dobrima dvema letoma kupovala voziček za Anžeta, so bile PP lupince blazno slabo ocenjene.

Srečanje: pri nas se je nekaj zalomilo, babi in dedi, ki bi mi mirkala Anžta, imata gripo user posted image , Anžeta pa na srečanje ne bom vlekla, ker bi mu bilo samo dolgčas. Tko da, če se pocajtata prideva, sicer pa naslednjič.

Drugače pa Boru ful rastejo laski, pa že ob porodu je imel strašno čupco, zdaj je pa sploh zrastla user posted image . Zadnje čase se že trudi udarjat po igračkah, jih ful napeto opazuje, pol pa zečne mahat z vsemi štirimi in všasih jo kakšna igračka faše user posted image .

tko, moram it pripravljat za kosilo dokler Bor še spi, ta starejša dva (oči in Anže) se pa mudita v kleti, kjer sestavljata omarco. Mali ful uživa, ker vrtata, lepita ...

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
   RE: Desetke007
6.1.2008 13:30:41   
oktoberka
Ja, a jo poznaš - Lidija. Bivša bežigrajčanka, letnik 80.
 

Ja na videz, no pa tud kar dostkrat sva se pogovarjali. Sem mela Žana v vrtcu, pa Nika kdaj pa kdaj. Pa z Nikom smo šli v vrtec v naravi v Gorje. Zjutri sem imela Žana v varstvu. Sej po moje se me mamica še spomne.user posted image


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
   RE: Desetke007
6.1.2008 14:01:19   
tave
Hoj!

2uršae  dej nabaci kakšno slikco od Bora da vidimo to čupouser posted image . Že ko si ga dala v album kot novorojenčka, je moj sam debel pogledal, kakšna čupa.


Temence jaz našemu Teju vsak večer zmočim glavo, ko se kopa, pol pa mu fajn sfrotiram, da revež kar mežika z učkiuser posted image . Tako da s temenci sploh nimava problemov.

Avtosedeži Hvala punce, ker mi pomagate pri odločitvi. Zdej vsaj približno vem kaj spoloh gledat oz. izbirat.


Joj, tale vreme je pa za popuser posted image .


lp, tave

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
   RE: Desetke007
6.1.2008 14:22:55   
skuštrana
2ursea, moje informacije glede avtosedežev so takšne - v večji avtosedež (9-18) sme otrok, ko ima 9 kg in ko se sam dvigne v stoječi položaj. Tretji pogoj, ki pa ni tako zelo pomemben pa je, da je star 1 leto (lahko tudi manj, če sta zadovoljena prva dva pogoja). No, v glavnem, jaz imam tu na Hrvaškem sosedo, ki je izobražena za preglede in svetovanje glede avtosedežev pa mi je rekla tako user posted image   Iz tega avtosedeža v večjega pa moramo otroka prestavit, ko je sredina uha na vrhu naslona, torej, ko mu priblizno pol glave gleda iznad naslonauser posted image  
Sicer pa ti bo verjetno vsak rekel drugače, ampak jaz njej verjamem in zaupam pa se ravnam po njenih navodilih.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
   RE: Desetke007
6.1.2008 14:47:28   
skuštrana
Še tole,če boste kupovale avtoseže glede na teste, Maxi cosi tobi ima na zadnjem testu full slabe ocene, medtem ko so ga prej full hvalili user posted image Pa bodi pameten user posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
   RE: Desetke007
6.1.2008 15:15:27   
tave
Ja ampak to pa res. Sej ne moreš bit več pameten kaj in kako s temi sedeži. Eni rečejo tako, drugi drugače, pol si ga pa vedi. No mi2 sva se že skori odločila za MC Tobi, no pa si zdej napisala da je bil ful slabo ocenjenuser posted image ?! Zdej pa res ne vem. Moj je še naviju za Recaro, ker oni delajo za šprtne avtomobile in pravi, da je to ziher uredu, ker tam naj bi bili vozniki najbolj izpostavljeni.  No pol pa pogledaš ocene testiranja, pa te vrže na rit. Ocenjen med najslabšimiuser posted image .

No ja, neki bomo že skup spacal.


lp, tave

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
   RE: Desetke007
6.1.2008 15:22:53   
skuštrana
http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/default.asp?TL=2

Si pogledala tule?


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
   RE: Desetke007
6.1.2008 15:58:02   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: tave

Moj je še naviju za Recaro, ker oni delajo za šprtne avtomobile in pravi, da je to ziher uredu, ker tam naj bi bili vozniki najbolj izpostavljeni.  No pol pa pogledaš ocene testiranja, pa te vrže na rit. Ocenjen med najslabšimiuser posted image .



najbrž tile športniki s sabo na dirkah ne vozijo dojenčkov user posted image .

Skuštrana, se strinjam z vsem, kar si napisala, poznam ljudi, ki še pred 9 meseci dajejo otročke v sedež. Najbrž je teh 9 mesecev mišljen kot nek minimum. Je pa res, če je otrok večji, zna bit s tem kriza, glava mu mora bit namreč objeta v tiste stranske ščitnike, ki se pa ne dajo povlečt gor čisto do vrha naslonjala. No, vsaj pri MC je tako, pa tudi rame mu hitro segajo višje kot je nastavljeno za varnostne pasove.

še nekaj glede dnevnega spanja - jaz dajem Bora kar spat v spalnico, v njegovo posteljo. Prej sem ga imela v košari v dnevni sobi, pa ga zadnje čase moti hrup, še posebej Anžetovo vriskanje in vpitje. Morda je tudi kateri od vaših, ki podnevi ne spi dosti, bolj rahlega spanca in se zbudi ob vaših zvokih.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
   RE: Desetke007
6.1.2008 16:02:09   
mišk
Temence: Tudi pri nas smo jih fasali! Danes sem jih opazila. Sicer so bolj v blagi obliki, a ker je naša mala tako zelo lasata jih bo po mojem kar problem dobit stran! Sem jo takoj namazala po glavici z mandljevim oljem in ji dala kapico na glavo, zvečer pa ji bom glavico prečesala in oprala.
Sej pol treba to večkrat ponovit, a ne?

Avtosedež: Mislim, da je od Maxi cosija model Priorifix (neki tazga) dobro ocenjen. Mi imamo Chicco-tovo lupinico in se mi zdijo tej pasovi za pripeti otroka v njo, zelo kratki. Kadar imam Dono v kombinezonu jo komaj komaj pripnem.user posted image  Ne vem kak bom  pri devetih kilah otroka dobila noter, če je bila že pri štirih komaj privezana! Je pa res, da čez nekaj mesecev ne bo več kombinezonov za oblačt in bo laže.

Spanje: Danes smo spet spali od pol devetih zvečer do osmih zjutraj v eno!! Ne vem s čim sem si to zaslužila.user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
   RE: Desetke007
6.1.2008 16:41:11   
noa1
Spanje: mi še zmeraj ne spimo oz. zaspi po novem nekje okoli  2 zutraj in spi do ene 7. ali 8. ko postane lačna, pol pa še eno rundo po 4  ure, ko spet je. Pa tudi potem bi ona še kar spala, pa ji mama ne pusti.
Zvečer pa bi bila kar non stop na zizikah in vlekla tudi v prazno. Bila bi priklopljena po uro ali več in čez pol ure spet vse od začetka.... tako da me prav bradavice že bolijo. Sedaj pa ne vem kako naprej. Rečeno mi je bilo, da se otrok naje v maksimalno 15 minutah na eni in 15 min na drugi. Vse ostalo je cartanje in naj ne bi pustila otroka na dojki dlje. Naša bo 17. stara tri mesece, ko naj bi nastal porast lakote. Sedaj pa ne vem, ali naj jo pustim na dojkah kakor dolgo pač želi (dazraven zaspi) ali naj no odstavljam. Včeraj sem jo odstavila in je bil jok dve uri skupaj da pol sploh nisem več vedla ali trmari ali jo kolike dajejo. Sem ji pa ponudila izstisnjeno mleko, pa ga ni hotela.

Temence: mi smo jih imeli full malo. Sem jo parkrat namazala z mandljevim oljem in česala, pa so uspešno odpravljene. Jaz jo namažem takoj ko vidim, da se prične kaj luščit.

Avtosedeži: jaz še sploh ne razmišljam o novem....pa bo očitno treba. Sedaj imamo MC ampak je v kombinezonu ne morem zapeti preko ramen....jo samo pod roko in čez pas zapnem, ker drugače sploh ne gre

Jutri imamo posvetovalnico in me prav zanima koliko je naša pupa zrasla in se zredila. Po mojih rokah sodeč je kar kako kilco gor dobila. Sporočim mere jutri.


(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
   RE: Desetke007
6.1.2008 17:22:02   
mehurčica
Noa1, naša je tudi imela tak ritem zelo dolgo - da je zjutraj spala do 11h, 12h, s tem da sem jo jaz pol gor držala po dojenju, ker drugače bi še naprej spala. In je tudi zvečer potem bila raverkauser posted image do ne vem kolkih(tudi do 3h včasih). Potem sem ji pa zelo počasi začela malo spreminjat ritem. Vsak dan sem jo probala zbuditi malo prej. Sem rolo dvignila in se je počasi predramila in že gledala naokoli. In tako se zdaj zbuja med 9 in 10 uro. Danes se recimo dojila nazadnje ob 10:20 in bi še naprej spala, ampak sem dvignila roleto in ji potiho začela nekaj prigovarjat. Kak je smešna, ko še ne more očk takoj odpret.

Zjutraj jo pol preoblečem in umijem in se malo igramo. Ponavadi gre pol po 2 urah spet spat. Danes je šla po 1 uri. Ampak glavno da ve, da se zjutraj preoblečemo iz pižamice in damo POOOLNO plenico dol. Pol pa lahko zaradi mene spet dolgo spi.
No in zvečer sedaj že nekaj časa zaspi med 20:30 in 21:00(21:30). Tu pa tam seveda pride kak dan, ko še vedno ne more, ampak glavno da v večini lepo zaspančka ob normalni uri.



Ja, glede lupinice je pri nas bilo tako, da je David že imel glavo preko roba lupinice in noge notri v sedež. Pa smo vseeno vztrajali do zadnjega milimetra.user posted image Drugače pa čimbolj dolgo, proti enemu letu. Brezveze silit v avtosedež po nepotrebnem.

Temence sem zelo dobro odstranila včeraj. Je pa malo težje, ker ima kar nekaj laskov in pol se gor prijemajo, ko ji češem. Mišk, vama bo verjetno šlo še težje. Jaz ji zjutraj močno naoljim, pol ji popoldne fajn počešem z navadnim glavnikom, ker otroški ima okrogle konice(včeraj sem ji menda ene pol ure...ji ful paše - zadnjič je zaspala zravenuser posted image ), pol ji pa pri kopanju dol sperem.

Ja, zdaj sem se spomnila da imamo mi avtosedež Maxi Cosi Priori XP. Takega s kraljevskimi kronami.user posted image

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
   RE: Desetke007
6.1.2008 19:11:49   
mišk
Z Dono sva se ravnokar najedli, zdej z atijem kupčka podirata, potem pa gremo v boj nad temenice!user posted image  Se tipkamo!user posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1339
   RE: Desetke007
6.1.2008 20:15:08   
lane31
Evo full dobra stran o razvoju dojenčka po tednih...
http://www.parentingweekly.com/baby/baby_information/development/index.asp
user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
   RE: Desetke007
6.1.2008 20:30:32   
majoli
Hvala za lepe želje.

Ne vem ali je to slučajno ali ne, ampak odkar imamo vlažilec zraka, Maks spi veliko več časa.

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
   RE: Desetke007
6.1.2008 20:36:37   
drobižek
Pozdravljene! Srečnega in zdravega vsem ! 

Pa mi je le ratalo priti do računalnika. Smo vsi doma in se imamo prav super! Bom kar pogrešala dragega, ko gre jutri spet za malo časa v službo, potem pa še očetovski dopust in bo spet lepo (komaj čakam!)

Praznovanje novega leta je potekalo v miru. Pupa je spančkala, midva sva pa šla na balkon s šampanjčkom, nazdravila, si zaželela vse naj naj in se spomnila tudi 2007, ki nama je prineslo najino user posted image

2ursae in kmarija - hvala za odgovore. Bom zdaj počasi začela spet rihtat za otroški dodatek.

mehurčica - glede vlažilca - mi ga tudi imamo DeLonghi iz Merkurja in ima vedno meglico in vroč zrak. Ima tudi merilec vlage in sproti vidiš kako se spreminja vlažnost. Tudi mi natočimo vodo iz britte, da ni vodnega kamna. K o zmanjka vode, se sam izklopi. Možno, da je res vaš kaj pokvarjen.user posted image

avtosedež - še ne razmišljamo o tem. Ji je pa lupinica že skoraj premala. Imamo tisto, ki je košara in lupinica v enem od jane slalom pro. Ima katera podoben problem? Ena je pred časom napisala, da imajo isti voziček kot mi. Mogoče oktoberka? Ne vem kaj potem uporabljat v tem času dokler ne bomo prešaltali na avtosedež??? Zdaj je stara šele 2,5 meseca.user posted image

micla in oktoberka - tudi meni se zdi, da naša premalo je. Jaz ji dajem Novalac in piše 5 obrokov na dan od 120-150 ml. Mogoče dvakrat do zdaj, da je spila 150 ml, če je dober dan spije 120, drugače pa še manj. Me tudi malo skrbi, ker ko smo imeli drugo posvetovalnico je že takrat p rekla, da bi lahko imela kakšen gramček več. Kaj bo potem šele zdaj? Če jo pa silim, mi pa zbruha vse nazaj venuser posted image Jaz ne vem - očitno ji pač toliko paše - prisilit je ne morem. Bomo videli...

temenca - mi jih tudi nimamo. A ne dobijo tega vsi?

Klaudia - a ti uporabljaš pleničke iz Leclerca Mots denfants? Jaz sem jih zadnjič kupila in jih imamo zdaj, pa sem vzela ultra confort 3 Midi 4-9 kg, pa se mi zdijo tako gromozanske. Manjših nisem našla - zdaj pa ne vem ali jih mogoče trenutno ni bilo ali so res te pač primerne za 4,5 kg. Ali obstajajo kašne manjše?

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
   RE: Desetke007
6.1.2008 20:39:42   
mišk
Laski: Ja, sej je lepo, če je veliko laskov, a prinesejo tudi en kupček preglavic. Doni so se recimo že začeli delat foceljčki zadaj. Pa tam, ko ima skos glavico v zibelki je kar ene par laskov, ki si jih zguli stran med obračanjem.
Tko da pri nas nimamo s tisto mehko otroško krtačo kaj počet, moramo kar orenk glavniček uporabljat. Sam tej foceljčki so pa res smotani...user posted image

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
   RE: Desetke007
6.1.2008 22:02:50   
2ursae
ekola, naša čupca user posted image

user posted image

pa še oba moja junaka user posted image user posted image

user posted image



_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
   RE: Desetke007
6.1.2008 22:10:03   
mehurčica
Možno, da je res vaš kaj pokvarjen.
Ja, naš je pokvarjen! Sem tako jezna, ker sem komaj čakala, da bom normalno dihala čez noč in da bi Eni mogoče lepše spala. Po moje se bolj žejna zbuja, kot lačna.user posted image Jutri ga vrnemo. Bova eno malo pikico spodaj označla, da nam nebojo ki istega nazaj poslali.user posted image


2ursae, oooo, kaka lepotca!user posted image

Grem kr spat. Pa-pa

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
   RE: Desetke007
6.1.2008 22:49:59   
valči
2ursae,
jaz tudi opažam,da
Nino začenja motit dnevni hrup in jo zbujata starejšadva,zato voziček,v katerem spi,potegnem v sobo,oz. stran od njih,same v posteljici je še ne upam pustit,ker mi bruha in pač moram bit blizu za vsak slučaj.Pa res maš lasatega sinčka,takih laskov še nisem videla pri dojenčkuuser posted image user posted image

Temenca,
jo še kar mućijo.Kopam jo vsaki drugi dan,ji pa dve uri pred tem namažem z navadnim hladilnim mazilom po glavici in ji dam kapico gor.Pol pa v banji šampon in frotirasto rokavico in ji zdrgnem in ji pomaga.Drugi dan pa spet nastajajo,no čez dva dni,ko jo spet kopam.Olje ji je vse skup fejst poslabšalo,tako da to odpade.

Mišk,
tvoja ima tudi fajn čupo,naša pa čisto malo lask.Pa bravo,Dona,da je tako pridna ponoči,imaš res srečouser posted image user posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1346
   RE: Desetke007
7.1.2008 0:13:44   
janja
Kaj ste spet naklofale? Se vidi, da je zunaj slabo vreme.

No, naš je velik zaspanec. Sicer se  vmes kar zbuja, ampak včasih imam občutek, da je ves dan zaspan. Jaz pri dojenju ne gledam na uro. Pač podojim otroka, ko se mi zdi, da je lačen, včasih pa tudi za kako tolažbo. Čas dojenja je različen. Včasih visi na joški tudi več kot pol ure. Vmes še malo zaspi, ampak ko res neha vleči, ga odstavim. Opazila sem namreč, da hitro zamenja jošk za dudo.

spanje podnevi - naš podnevi bolj malo spi. Ga pa moti hrup, ki ga povzroča starejši bratec. Ta pri svoji igri vpije in tolče, tako da se Urban včasih prav ustraši in začne jokati. Žal podnevi noče spati v posteljici, pa sem začela prakticirati spanje v vozičku. No, danes mi je prav lepo uspelo. Popoldne je spal več kot 3 ure, pa še voziček lahko lepo zapeljem v spalnico, kjer je mir.

valči - če ti otrok bruha, ga vedno, ko ga daš spat, obrni na en bok. Dobro je tudi dvigniti ležišče (mi ga imamo dvignjenega skoraj 30 stopinj), tako da lahko v takem položaju celo podre kupček. Da ga pa slišim medtem ko spi, pa imam vedno vključeno varuško. Se zelo dobro slišijo vsi premiki.

drobižek - hitro zrihtaj otroški dodatek, ker če bo preteklo več kot 90 dni od rojstva, ne boš dobila denarja za nazaj.

oktoberka - a ti delaš v tistem vrtcu na Baragovi? Kako je svet majhen!

otroški sedež - mi nameravamo tudi kupiti nov sedež za Urbana. Andraž je imel Brevi 0-18 kg (kovinsko ogrodje), pa se je kar dobro obnesel. Je pa res že star (prej ga je imel še sestrin otrok 4 leta), tako, da mislim, da Urban zasluži novega. Kdaj se otroka prestavi v večji sedež? Mi smo Andraža prestavili, ko je bil star 8 mesecev in je že samostojno sedel. V lupinici je namreč postal ful živčen, ker ni hotel več ležati, pa tudi noge so mu silile čez sedež. Zato pozor tistim, ki imate male lupinice. Če noge gledajo čez sedež, oz. jih otrok že lahko upre v avtomobilski sedež isto ni  v redu. Ob trku namreč lahko otroku polomiš noge.

2ursae - ful dobra čupca. Naš pa malo izgublja laske.

A gre katera na razprodaje? Jaz ne, ker mi ni v užitek kupovati prevelikih cunj - moram prej shujšat.

No, zdaj grem pa spat...nočko.


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
   RE: Desetke007
7.1.2008 1:09:31   
jasna
uau 2ursae, kakšna lepa škratauser posted image . Boš mogla puško nabavituser posted image . Neli tudi moti hrup bratcev. Kakšen mesec nazaj sem prestavila v njeno sobico prenosno posteljo in tam spi čez dan. Ponoči pa v posteljici v spalnici. Odkar ima mir, spi čez dan mnogo bolje.

Temenca je imela enkrat, odstranila sem jih z oljem in glavničkom.

janja, Brevi smo imeli tudi mi, pa smo ga zamenjali z Romerjem, ko smo videli rezultate tesov zanj. Je bil zelo slabo ocenjenuser posted image .

Na razprodaje pa gre ženski del familije jutri dopoldan. V bistvu grem kupit le stvari za Neli. Po dveh fantih si pohajkovanja med punčkasto garderobo ne dam vzetiuser posted image .

Nočko!

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1348
   RE: Desetke007
7.1.2008 8:31:50   
lane31
2 ursae- joj kako sta sladka,pa kaka frizurca,pa očke, za pojest user posted image user posted image
Razprodaje.....kot Janja....ne-ne-ne nočem velikih cot user posted image ....teh sem se znebila ravno lani ta čas....sem jih vsaj 5 let šparala,pol pa sem rekla,ne nebom več debela nikoli in jih vrgla vstran....zdaj jih pa pogrešam user posted image .....hecno se oklepam nečesa tako dolgo in mi ne pride v poštev,pol pa vržem in že isti mesec ugotovim, da sem noseča in da bi mi zelo prav prišle
Od petka naprej sem na zeljni župi, da si želodec pripravim na spremembo režima prehrane ,bom probala do drugega petka tako....pol pa pravilni zdravi obroki....trenutna teža 64kg,kar je -1kg . Če sem pred leti iz 76 kg uspela shujšat na 50kg in to obdržat vse do nosečnosti,enih 7 let,pol ni vrag da bom zdaj tudi.
Ja ta hrana....v sredo imava vaganje pa bomo vidli....ne poje več kot 120 na obrok....le tu in tam sprazni flaško 165 ml user posted image ....silit je ne gre,ker se začne jokat zraven in itak ne je ....ma ne vem....meni deluje zdravo in zadovoljno,malo špeheca pa tudi ima .user posted image
AVTOSEDEŽ- nabavljeno imava Maxi cosi xp....pa upam da bo služil user posted image

Ste kaj prečekirale tisti link,ki sem vam ga zgoraj nalimala...res je dobra stran
ti za vsak teden pove kako dete napreduje in kaj bi naj že se naučil user posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1349
   RE: Desetke007
7.1.2008 9:30:55   
micla







Dobro jutro user posted image .  Mi smo pa sinoči imeli disko skoraj do 1h.    Sploh ni hotla zaspat. Čez dan je tudi bolj malo spala (ene 4x po 15 minut). Zvečer smo imeli isti ritual kot vedno - kopanje ob 20.30, pol je pojedla in lepo zaspala ob 21.15.  Vse super in oh in sploh. Pol pa ob deseti se zbudi, grem pogledat in je imela očke ko sova. Sem jo malo božala, dala dudo in jo pustila, da spet zaspi, ma ni bilo varjante. No pol je sledilo cingulanje gor in dol po hiši. Zanimivo je, da ni jokala, samo ni šans zaspati. Ko smo jo pustil  v košku, pa se je samo  naglas pogovarjala in ni kazala nobene volje zaspat. Ob polnoči sem ji pol dala še 60 mleka in je končno omagala in spala do 7.30. Spet je samo pojedla in sedaj še sladko spančka.  Se prov malo bojim, da ne spreminja kakega ritma, ker zdej je bilo kar uredu in ta nočna pohajkovanja mi niso prav nič všeč.   Mogoče je pa kaka luna na obzorju? user posted image   Moj je rekel, da je vedla da je konc praznikov in je hotla še zadnji dan malo produžit. user posted image

Gre mama zdej spit kafečke, ker sem ko zombi.......

Se beremo,

_____________________________

micla

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Imena za fantke grškega izvora
Grčija je država s starodavno kulturo, s katero so povezana lepa ženska in moška grška imena bogov in mitoloških bitij. ...




Študij in otrok
Anjuša

Ali ste zanosile v času šutdija?

DA (34%)

NE (66%)


Število vseh glasov: 264

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!