pot
|
Pozdravljene desetke. Mi smo za praznike prebolevali prvo virozo. Sicer jo je oči slabše odnesel kot , ampak oči ni imel ˝maminega antibiotika˝ - mleka. Jaz sem jo pa odnesla le z malo močnejšim prehladom. Oskar si končno ustvarja nek ritem in tudi čez dan spi, zdaj celo dvakrat po vsaj 2 uri. Poje tudi več, no, vsaj vemo kam gre vsa hrana, da so že nekateri pajacki in majčke premajhni. Spanje: zvečer se malo več naje - njegova želja, potem pa zaspi za 5-8 ur. Zaspi okoli 24 ure. Previjanje tudi čedalje bolje prenaša in le redko še joka. Mora biti pa sit, da ga lahko previjem, pa kupčki podrti, ker drugače joka. Ni šans, da bi se previjal na lačen želodec, sem vsakič grozno obžalovala, ko se probala. Sem mu skušala dodati nekaj čaja, ko je bil bolan, ker me je zaradi driske skrbelo, da bi dehidriral, pa je čaj po žlički zavračal, po flaški pa tudi ni bil ravno navdušen, tistih 5 ml kolikor ga je spil, je pa vse na planico pobruhal oz. polil nazaj. Kako so pa vaši otroci navdušeni nad čajem Mi imamo komarčkovega od hippa. Začuda se naš ne pritožuje nad različnimi cuclji: nastavek, flaška in duda. Nad dudo se pritožuje samo kadar je lačen, jo takoj pljune ven in se ob tem grdo namrdne. Imamo pa aventovo dudo, ker so bile očiju bolj všeč. Vlažilec zraka: tudi mi imamo Bonecovega. Piha mrzel zrak in je sploh pri prehladih lažje dihat, pa tudi sicer pozimi. Slabe strani vlažilca so zarošena okna, prah se prime TV in omar in je še bolj viden kot običajno, saj ves prah, ki kroži v zraku, dobesedno prilepi na površino in je zato treba pogosteje brisat prah. Pozanimaj se za ionizator in vlažilec hkrati, sem brala enkrat izkušnje na RR, da so zadovoljne, ker je manj tudi bolezni in alergij. Vedeti je tudi treba ali želite da piha toplo ali mrzlo paro. Menstruacija: mislim, da se je oktoberka pritoževala nad 2. M... No, jaz še vedno čakam na konec čišče in upam, da tokrat pa res gre h koncu. Dojenje: sem prebrala v brošuri, da se ga lahko obnovi tudi po polletnem prenehanju, če bi katera želela ponovno vzpostaviti dojenje. Ampak to je teorija! Pa ne se sekirat, gre kolikor gre. Otroci bodo zrastli tudi brez tega in bodo gotovo bolj srečni, če bodo videli srečne starše, kot starše, ki se sekirajo, ker pač dojenje ni steklo kot bi moglo. Punce, raje uživajte v njihovi družbi, še prehitro bodo zrastli. Samo poglejte kako hitro sta ta dva, pri nekaterih že trije meseci naokrog. Jaz dodajam, dojim pa 3-4x na dan. Kak dan imam več, kak dan pa absolutno premalo mleka. Vsakič, ko dojim, pa morem potem še dodati. Pa sem se že zdavnaj nehala sekirat, ker ga ne morem samo dojiti. Je bil pač zelo zahteven otrok na začetku, predvsem pa zelo lačen, podnevi nič spal (le po 15 minut), jedel na pol ure, pa še to tako, da je zaspal vmes, zbuditi pa ga nisem mogla. Mami pa lačna, žejna in utrujena cele dneve; pa ni dovolj mleka. Potem so pa tukaj še bolečine ob dojenju, kljub nastavku. Vsake toliko se mi naredijo še zatrdline in potem je še manj mleka, dojenje pa še bolj boli. Hvala bogu, da obstaja vsaj še mleko v prahu, drugače bi naši otroci jokali cele dneve. Kar se tiče alergij - so dedne, vsaj nekatere, če ne vse. Majice za dojenje: a so iz iste trgovine (Alisa) kot na internetu: http://trgovina.alisa.si/podskupina.asp?maingroup=Dojenje&secondgroup=majice%20za%20d. Kaj pa cene, so iste kot v trgovini? Cepljenje za meningitis: pri starosti 1. leta. Tako je nama rekla pediatrinja, sicer pa obstajajo brošure. Tukaj pa je en link: http://www.ivz.si/index.php?akcija=novica&n=1268 Šibam spat in se še kaj javim ob priliki, če lahko seveda.
|