|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
28.12.2007 11:16:10   
noa1
Uf, se še zmeraj nisem najbolj naspala. Včeraj oz. danes se je drla do pol štirih, pol pa na ziziki zaspala. Sedaj pa spi in jo za nič na svetu ne bi mogla zbudit. Bi lahko delala z njo ne vem kaj, je nuič ne moti. Sem že tudi pomislila, da mogoče zbečer nimam dovolj mleka, kot ste nekatere pisale.  A kaj ste jim pol kar zvečer po hranjenju dale še dodatek? Če ne bo boljše bom še to poskusila. Samo drugače pa full dosti spi, tudi čez dan, ali pa je budna in ne rabi kaj dosti pozrnosti. Samo ponoči pa....user posted image

user posted image Ko moja pupa spi na boku tišči glavico vedno nazaj, tako da je pol kar zvita (nazaj). A vaši tudi to delajo?...me že kar malo skrbi. Imava naslednjo posvetovalnico 7.1. pa moram vprašat.

Jaz menze tudi še nisem dobila, pa mi je kar fajn, da ne. Zaradi mene lahko še počaka par mesecev.

Midva tudi planirama še enega, čeprav tudi nisva več tako mlada. Jaz bi ju imela kar skupaj (npr. 2 leti narazen), samo bi rada preden drugič zanosim šla še na kakšno večje potovanje. Pa našo pupo bi zraven vzela in je treba malo počakat, da zraste. Naslenje novo leto planirava Kubo in ne bi bilo praktično, da bi bila že visoko  noseča.

Kile: danes sem se vagala in sem dobila zraven samo pol kile...juhu... dol pa tak dolgo že nič ni šlo (sem na 68,5)... še 7 kil.

Kopanje: midva jo kopava na 37C ali še manj. Je bilo enkrat več, pa ji ni pasalo. Temperatura zraka pa je nekje 25C. Pa moj jo je že tudi potunkal (po nesreči) in se ni nič drla. Dere se samo ko jo ven vzamem in dokler ni spet lepo zavita v brisačo.


(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
   RE: Desetke007
28.12.2007 12:41:18   
janja
Klaudia - ne vem kaj naenkrat ni všeč tvoji pupici. Naš prvi je začel protestirati nekje pri 7 mesecih, pa smo zadevo hitro rešili. Otroka zamotiš s čofotanjem ali kako igračo, pa še sam moraš biti zelo navdušen nad vodo. No, zdaj pa imamo, Andraža namreč sploh ne spravimo več iz vode. Urban zaenkrat še uživa, ga največkrat kopam kar v umivalniku (imamo velikega), 1 x tedensko pa v banjici. Zaenkrat tuli samo, ko ga vzamem iz vode in ga začnem oblačiti. Sicer pa njemu prej paše bolj hladna kot prevroča voda. Jaz nimam nikoli več kot 37 stopinj (prej manj). Kopalnice pa tudi ekstra ne segrevam (je majhna in se sama hitro segreje!). Ne vem kaj naj ti svetujem, poskusi več variant - kot sem že napisala čofotanje, igrače, veliko smeha, temperatura vode... Upam, da se boste kmalu smejali.

krst - očitno je ta Črna vas zelo popularna. Poznam kar nekaj ljudi, ki so tam krstili svoje otroke ali pa se sami poročili. Je pa res lepa idila. Mi zaenkrat ne bomo krstili, čeprav mogoče bi jaz ju, vendar je partner proti.

menza - jaz je še nimam. Prvič sem jo dobila naslednji mesec, ko sem nehala dojiti Andraža  (po 7. mesecih). Upam, da bo tudi tokrat  tako, le da mislim dlje dojiti.

drugi otrok - Klaudia in vse tiste, ki načrtujete drugega otroka. Go for it! Midva sva se tudi strinjala, da hočeva majhno razliko in sva začela delati na tem, ko je imel Andraž 1 leto. No, pa je trajalo kar nekaj časa, da je uspelo. Zdaj je razlika med njima 4 leta in 1 mesec. Pa je tudi fino. Andraž je že tako velik, da lahko sam poskrbi zase (WC, oblačenje, hranjenje, igranje), pa tudi meni je v veliko pomoč. Praktično z njim nimam nobenega dela, lahko mu le pomagam pri igri.

otroški dodatek - smo že oddali in dobili. Je pa razlika kar za 2 razreda. Prej sem dobila za Andraža okoli 18 EUR mesečno, zdaj pa za oba skupaj malo manj kot 100 EUR.

vrtec - takoj ko sem prišla iz porodnišnice sem mojega nagnala, da je šel Urbana vpisat v vrtec. Me je skor kap, ko sem klicala in mi je računovodkinja rekla, da imajo že 200 prošenj za September 2008, sprejeli pa jih bodo le 150. Upam, da dobimo mesto, glede na to da stanujemo blizu in imamo v vrtcu že starejšega.



_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
   RE: Desetke007
28.12.2007 14:00:37   
jasna
Joj ste me prestrašile za vrtec...user posted image  Še nisem dala prošnjeuser posted image

Naša pikica je pa zbolelauser posted image . Včeraj je zakuhala na 38. Pa je sitna, pa učka je bneta, pa nič ne spi, pa sam jokauser posted image ... Moram pa pohvalit možička, ki je včeraj vse štiri (naša dva in sestrina dva) peljal v mesto, pa jest, pa v lunaparkuser posted image , zvečer je prevzel nošenje princeske, zjutraj me je pa pustil spati do 10ihuser posted image . Je za deco solo poskrbel. Mislim, super jeuser posted image .

Sedaj so pa spet zunaj, mala je pa po svečki končno malo zaspalauser posted image

LP

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
   RE: Desetke007
28.12.2007 15:10:39   
mehurčica
Joj, zdaj je pa še mene postalo strah, da ne bomo dobili prostora v vrtcu.user posted image Bom v ponedeljek poklicala. Zdaj sem že prepozna za upravo.

Sem pa danes klicala na socialno, ker nisem dobila odločbe za starševski dodatek. In mi je rekla, da bi odločbo že mogla imet, ker nakazilo že imam.user posted image Nisem je pa pol več nič spraševala, ker imajo ful gužvo. Valda, vsi vse delamo zadnji cajt.user posted image A mislite, da bi mi poslali še enkrat odločbo, če jim rečemuser posted image Sicer sem pa sigurna da je nisem sploh dobila, ker si vedno vse shranim na isto mesto. Razen če je moj kam dal - on ima ponavadi vse na raznoraznih mestih in nikoli nič ne najde. Uh, kak bi to bilo, če bi on imel položnice prek. Na sebe ima pisane položnice za zavarovanje pa še to mu morem nastavit 1cm od nosa, da končno plača.user posted image


Danes sem šla ven s tamalima, ampak samo za pol urce, ker je tak mrrrzzzlo.user posted image Eni pa še spi pri oknu.

Noa1, to je David delal pa sem mu za glavo dala brisačo, da ni tak fejst nazaj tiščal glave. 


(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
   RE: Desetke007
28.12.2007 15:17:48   
sanosan
Tiste, ki imate prvega otroka in se sprašujete, kako me, ki imamo dva ali več zmoremo, bi jaz povedala svojo izkušnjo. Ko se je Blaž rodil, tudi sama nisem vedela kje se me glava drži. Vse, kar se je dogajalo je bilo previjanje in dojenje. Včasih nisem imela časa zjutraj, po tem, ko sem ga nahranila, da bi se najedla in zrihtala, ker je bil že spet čas za dojenje. Ampak sta minili prvi dve leti tako hitro, da sedaj ko nazaj pogledam, se mi prav hecno zdi, kako velike so bile moje težave takrat.

Zdaj, ko je Blaž star 2 leti in skoraj 4 mesece, Brina pa 2 meseca, pa ni niti sledu o kakšnih problemih. Pa ne zato, ker bi imeli tako pridne otroke, ampak zato, ker si pripravljen na jokanje in nespanje in previjanje in hranjenje in vse še enkrat znova, pa na to, da se pospravlja samo pred prazniki in da si zvečer tako utrujen, da več ne veš kako ti je ime, itd.

Pa tudi odvisno je od tega, kako si se pripravljen prilagoditi otroku in njegovim potrebam. Prej ko spoznaš, da se je lažje prilagoditi otroku kot obratno, prej se končajo problemi. Tako smo mi rešili težave z neprespanimi nočmi, z neutolažljivim jokom (ko smo pogruntali, da je to vendarle lakota) in še marsičem.

Sedaj pa se čudim, kako je možno, da grem sama od doma z Brino v vozičku, na eni strani z roko v roki ali ob vozičku Blaž, na drugi strani naš kuža in smo namenjeni v trgovino, tam nakupimo vse potrebno in se imamo prav lepo. Ali pa grem sama na upravno enoto z obema otrokoma in tudi tam lepo uredimo vse brez nekih izpadov.

Meni je enkrat Blaževa vzgojiteljica v vrtcu rekla, da mame zmoremo vse. In to še kako drži. Boste videle.

lp

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
   RE: Desetke007
28.12.2007 16:09:30   
mama06
menstruacije zaenkrat še ni in upam, da je še ne bo, saj je sploh ne pogrešam

noa1 tudi mi smo imeli zelo podobne težave, pa nisem popustila z dodajanjem in vztrajala na svojem mleku. Izčrpaj svoje mleko in daj po flaški. Kar je pa najbolj pomembno, ritem je treba spravit v normalne tire. Pri nas je trajalo kar nekaj dni, da smo ga ujeli in sedaj hodimo spat ob 20 do 20:30 v temno spalnico in eden vedno zaspi z njim. Saj potem se lahko  odmakneš, samo mora imeti občute, da je nekdo z njim. Mogoče me bo katera napadla, da to ni OK, samo meni je važno, da ima otrok občutek, da ni sam in da se lahko pred spanjem pocarta ali na meni pri dojki ali pa z atijem nosek na nosek. Deluje in to v minuti zaspi. Poskusi, mogoče vam rata. Držim pesti.

Za otroški dodatek še sploh nisem nič urejala, bom drug teden, ko ima moj dopust.

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
   RE: Desetke007
28.12.2007 19:02:26   
Klaudia
Joj a ste vidle tole: http://24ur.com/naslovnica/novice/crnakronika/20071228_3113678.php
Groza! user posted image

menstruacija - je še nimam in upam da je še dolgo ne bo. Je tak fajn ko je ni. user posted image

jasna - enega user posted image , da bo čimprej zdrava.

janja - smo probal z čofotanjem in igračkami pa sploh nič ne vidi, ker se tako dere, da mora mižat zraven.user posted image

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
   RE: Desetke007
28.12.2007 19:02:54   
janja
mehurčica - saj moraš podpisati, ko prejmeš odločbo. Če nimajo tvojega podpisa, je torej nisi dobila.

jasna - ti imaš pa res super možeka. Jaz lahko o takem samo sanjam. Saj pelje Andraža ven, tu pa se tudi vse konča. Danes ko smo npr. imeli kontrolo za vneta ušesa, smo šli v ZD kot na družinski izlet. Da pa bi četudi samo pol ure pazil user posted image doma, pa sploh ni govora. Češ on nič ne zna. Saj se da vse naučit, če hočeš, ampak njemu očitno tako paše. O kakem kopanju ali previjanju user posted image lahko le sanjam.

Danes spet bolj polivamo. Očitno je mamica v zadnjem času pojedla malo več mlečnih izdelkov (oz. stvari, ki vsebujejo mlečne beljakovine). Sem grda, ne! Upam lahko samo, da ne dobimo spet driske.


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
   RE: Desetke007
28.12.2007 19:06:24   
janja
Groza, me je kar zmrazilo ob tistem članku. Jaz sploh ne vem kje imajo ljudje glavo. To sploh niso družinski psi.

Naj deklica počiva v miru. user posted image

_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
   RE: Desetke007
28.12.2007 19:57:19   
kasija78
Klaudia midva tudi razmišljava o še enem. V prvo sve se trudila 1,5 let preden je ratalo in bi začela zdaj čim prej. Vsekakor pa ne bova začela pred elianovim 6. mesecem. Mene sicer še vedno zmrazi ob misli na porod, ampak se tolažim, da bom šla ne epiduralno.  Pa itak preden rata bom morda še malo pozabila...

Menstruacije še nimam. Mi nič ne manjka user posted image , kar naj bo tako.

user posted image  Vrtec A bo katera imela v Ljubljani ali vsaj pozna kakšno privat varstvo? Jaz bi sicer rada dala v vrtec, ampak želim imeti izmenski vrtec in se bojim, kaj če bo polno. Potem glede na svoj urnik dela eliana ne bom veliko videla user posted image .  Moram se res kmalu pozanimat za prijavnico.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
   RE: Desetke007
28.12.2007 20:55:08   
valči
2ursae,
bi se kar tebi pridružila,kar se tiče tolažbe glede sladkarij,ki jih je polno,vsi samo nosijo...pa kile,ki stojijo,se nič ne pritožujejouser posted image user posted image

klaudia,
kar se tiče liinega kopanja,sem imela težave s sinom,ki se je veliko jokal,ampak verjemi,bo minilo,ker očitno se ji je nekaj zamerilo,kar je pa težko ugotovit,ali pa se je preprosto odločila,da se ne bi več kopala.Edino,kar ti preostane je,da greš ti z njo v veliko bano in se skupaj cartata in umivata skozi igro,da se ji voda nazaj priljubi,pol pa sčasoma nazaj v malo banico.sAMO V VELIKI BANI BOŠ RABILA POMOČ MOŽA,oprosti,ker se derem,imam nino na rokah in mi ne gre najboljeuser posted image

drugi,tretji otrokuser posted image user posted image ,bravo za vse,nikoli vam ne bo žal,naša prva dva sta tako navezana en na drugega,za otroke je lažje,pa tudi manj ljubosumja je,če je manjša razlika med sorejenci,tako da veselo na delouser posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
   RE: Desetke007
28.12.2007 21:23:13   
2ursae
drugi otrok: se strinjam z vsem, kar sta napisali janja in sanosan user posted image . V drugo je res ful lažje (morda mi bo živa tukaj oporekala), ko si že itak v tem "otroškem ritmu in razmišljanju", tako da veš kaj pričakovat. Men je naprimer ful lažje dojit, ker pač že znam, bradavice mi nič ne bolijo (morda so utrjene že od prej, ne vem) in če je ta del poštiman, je vse lažje. Ker imaš več dela s prvorojencem, v dojenčka niti ne drezaš toliko in ima zato več miru za mirno spanje. Vem, kako sem skakala okoli Anžeta, ker sem pač v knjigah prebrala, da otrok za dober razvoj potrebule stimulacijo, ki mu tvori čim več nevroloških povezav v možganih in bo zato ful bolj pameten in napreden ... ja, fajn, samo otrok rabi tudi spanje in mir. Pa Bor prav z veseljem opazuje naš domači džumbus, ker Anže kar naprej klepeta in leta naokoli, tako da ima Bor svojo zabavo ne da bi se bilo meni treba stalno z njim ukvarjat. Je pa tako, a to je le moje mnenje, da je razlika 16 mesecev morda kar drzen podvig - že 2letni malček potrebuje še ful pomoči pri dnevnih opravilih: se ne obleče ali sleče sam, hrani se sam ali pa tudi ne (našemu se kar ne da), na kahlico (če že hodi, sicer ga je treba pa še previjat) še ne zna sam, ker se ne zna slečt in oblečt, igra se malce tudi sam, samo ima rad, da si zraven, velikokrat te pa rabi, da mu kaj pomagaš ... še mlajši otrok je pa še toliko bolj nesamostojen. Meni je zlata vredno, da že govori pa da se da stvari z njim zmenit in razumsko sprejme moje odločitve, ko mu predstavim argumente in sva potem oba zadovoljna.

menstre še ni, kar naj še počaka user posted image .

naš Borči že začenja kazat svojo voljo, sem ga danes hotela obrnit na trebuh in se ja kar uprl z rokicami pa začel protestirat, zadnjič pa je gledal, kako se Anže in oči igrata pa sem ga hotela odnest in je tudi začel jokat user posted image , pol sem ga pa pustila in je bilo takoj ok.
Ful že gleda svoje rokce in nogice, ko ga imam v položaju za igro - saj veste, ko sediš na tleh s pokrčenimi nogami, otročka pa na kolenih in obrnjenega proti sebi, tako da ima nogce na tvojemu trebuhu - se ful zagleda v svoje nogce, mene sploh ne šmirgla, pa rokico čisto počasi dviguje, da jo dobi pred oči, samo je še ne kontrolira dovolj, zato mu kar odtava izpred oči user posted image . Je pa blazno odziven, mal ga ogovorim pa se na vsa usta smeje in spušča glaske - tega sem ful vesela, ker Anže sploh ni bil tak, on me je analitično gledal in videti je bilo, da o nečem blazno intenzivno razmišlja user posted image .

vrtec: Anžeta sem vpisala v vrtec v Lj, pa se ful bojim, da ne bomo not prišli, ker nismo meščani user posted image .

nočko





_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
   RE: Desetke007
28.12.2007 21:36:28   
drobižek
Po dolgem času se oglašam še jaz. Kar nekako mi ne uspe kaj napisat...

krst - bomo verjetno krstili in najbrž nekje maja, ko bo bolj toplo. Midva imava krst, obhajilo in birmo. Krstit jo bova dala, potem pa bomo videli za naprej...

vlažilec - mi ga imamo in je res super. user posted image  in user posted image  sta bila oba prehlajena in s polnim nosom - zdaj nista večuser posted image

rotavirus - ne bomo cepili

kg - kriza!!!!!!!!!!!!!!!

vrtec - še nismo dali prošnje. Upam, da na našem koncu ni takšne gužve kot v Lj. Prošnjo bomo dali januarja. Bo pa revica boga morala takoj po mojem zaključenem dopustu za nego in varstvo otroka v vrtec, kar je nimam kam dat. Moji starši so na drugem koncu Slo,od  user posted image  pa še v službi. Tako je to...sem kar žalostnauser posted image

otroški dodatek:

2ursae - kako pa veš, da so ti premalo zračunali otroškega dodatka?

kmarija - a mi lahko razložiš prosim kakšen je postopek, da zrihtaš za preživnino' (midva sva tudi vsak na svojem naslovu). Pa sem že dala vlogo za otroški dodatek in mi manjka sklep o urejeni preživnini...ne vem kaj vse je treba urediti glede tega, če si tako dobra in mi lahko poveš kako je bilo pri tebi, prosim?
naslednji otrok - nekako mi hodi po glavi ta misel. Mi je zdaj prav fajn imeti prvič user posted image . Nisem si predstavljala kako bo in tudi nisem med tstimi, ki bi pri porodu ali po porodu rekla nikoli več. Je blo glih obratno - bi še! Samo ne vem še kdaj. Ko bo čas za to...bomo videli. Sigurno bo še kakšen ali dva...je ta tako pridna, da ni razloga, da ne bi imeli še...

menstruacija - jaz sem jo dobila takoj po šestih tednih, na žalost. Zdaj kmalu že čakam drugo, če bo...user posted image

Pozdravček vsem!

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
   RE: Desetke007
28.12.2007 21:43:38   
valči
2ursae,se strinjam o temkar si pisala o razliki,vendar nikoli ne veš,kakšnega otroka dobiš.Mi imamo med prvim in drugo 22 mesecev razlike in Lara je bila neznansko pridno,potrpežljivo dete in nisem nič trpela zraven,je bilo zelo luštno,oblečeš,šlečeš previješ večjega mimogrede,dojenček počaka,spi.Sedaj,ko so trije,je seveda bolj naporno,ker je Nina srednje zahteven otrok,ki ji je hitro dolgčas.Pa večjadva se skup spravita mami nagajat,ko se ravsata in skačeta en po drugem,da sem pol hudauser posted image Nino pa to včasih moti,ima rada rutino,mir..
Tako kot sedaj,ko mi je na sedežni zaspala,jaz pa jo čakam,da jo grem skopat,jo naj zbudim?Ponavadi je tečka zvečer,danes pa ji paše spat.Jo zbudim?


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
   RE: Desetke007
28.12.2007 22:00:28   
Jenny Anny
Valči, kar pusti jo spat, naša je tud danes zaspala pred kopanjem in je le to pač odpadlouser posted image user posted image , ker je bil glavna akterka že v mižulahuser posted image , jo bomo pa jutr

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
   RE: Desetke007
28.12.2007 22:31:20   
2ursae
drobižek, na spletni strani CDS Šiška imaš na voljo tudi informativni izračun otroškega dodatka:

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp

men je izračunal več kot pa so mi odmerili v odločbi in na podlagi tega sem tudi temeljila svojo pritožbo.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
   RE: Desetke007
28.12.2007 22:39:57   
jasna
noa1, upam, da uštimate spanje. Pa si sigurna, da niso krči? Če joče vedno ob istih urah (pozno ponoči), drugače je pa OK? Probaj še s kapljicami. Zvijanje glavice nazaj pa ni vredu. Vsekakor se posvetuj s pediatrinjo. Lahko da bosta napoteni v RA.

majhna razlika je meni super. Ampak je sigurno super tudi večja razlika (a ne tave in suzanamaiuser posted image ). Se pa strinjam, da je 16m verjetno bistveno bolj naporno kot npr. 2 leti. Pri takšnih pikcih se vsak mesec pozna. Sanosan in 2ursae sta fajn povzeli odnos do naslednjega otročka. Pri prvem je bilo tudi meni najtežje. Ti pa prvi najbolj spremeni življenje in vse obrne na glavo. Potem takšnih hudih sprememb ni večuser posted image

mehurčica, mogoče vam je pa poštar pustil listek in ste ga spregledali. Vprašaj na pošti.

janja, nekateri se res slabše znajdejo z dojenčki. So pa toliko bolj super z malo  večjimi lumpiuser posted image . Obdobje dojenčka pa tako hitro mineuser posted image .

Klaudia, lahko pa za kak teden nehaš kopat.  Morda se ji je kaj zamerilo in  počakaj, da pozabi. Jaz sem mojemu prvemu na previjalni enkrat priščipnila uho z majčko. Nekaj dni niti videti ni hotel previjalne, če je prišel blizu takoj jok. Sva se pač preoblačila na postelji.

drobižek, po sili razmer je šel naš prvi sinko v vrtec 1 teden preden je dopolnil 10m. Sicer res za krajši čas, pa vseeno. Pa mu nič ne manjkauser posted image . Veš, v vrtcu ni tako slabo poskrbljeno za otroke. Jih tudi pocartajo in polubčkajo. To je po moje še vedno druga najboljša izbira (prva je babiuser posted image ).

valči, pusti dete spatuser posted image . Ne vem če si spregledala moje vprašanje... A Nina še toliko poliva?

Neli je danes malo bolje, vročina ni več tako visoka. Sva pa imeli jumbus ponočiuser posted image . Se mi tako smili, ko se vidno slabo počuti. Se nič ne smejeuser posted image

LP

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
   RE: Desetke007
28.12.2007 23:18:17   
živa
Joj, ste toliko načvekale, da sproti pozabljam, kaj moram napisat.

Klaudia, kaj pa, če jo daš s pleničko v banjo? Morda ji ne paše več biti slečena oziroma razlika med temperaturo zraka in vode. Ali si poskusila s čebričkom? Pri nas na začetku včasih protestira, ko pa je ves v vodi in lepo zvit, se pomiri.

Zategovanje glavice nazaj v postelji: ja, tudi naš to dela, ga podlagam za hrbtom in glavo, pa nič ne pomaga user posted image . Če se prav spomnim, je tudi prvi to delal, ampak nas niso poslali v razvojno, ker je bilo drugače menda vse v redu in počasi je tako ali tako začel spati, kot mu je pasalo - na hrbtu, ne le na boku.
user posted image 2ursae, a imaš ti kaka navdila iz razvojne za odpravljanje te težave?

Jasna: naj se mala čim prej pozdravi! user posted image

2 otroka z majhno razliko: včasih mi je obupno naporno, predvsem psihično, zaradi ljubosumja starejšega in manj ukvarjanja z mlajšim. Je pa res, da mi zaenkrat ni prav nič dolgčas in še bolj uživam v crkljanju - z obema! Vsak dan bolj. Na koncu prve porodniške se mi je mešalo, zdaj pa se mi zdi, da mi bo prav fajn. Edino to pogrešam, da bi prvi otrok že govoril.
P.S.: Ob dobrih dnevih razmišljava še o tretjem otroku user posted image

Krst: spomladi.

Otroški dodatek: dobila odločbo in nakazano user posted image .

Menstruacija: je še ni user posted image . Prvič sem jo dobila po 11 mesecih, upam, da bo tudi tokrat tako.

Janja: sem videla tvoj poziv za srečanje mamic iz našega konca; saj veš, da sem za.

Cepljenja: vsa po programu, najbrž, ko bosta starejša, tudi proti klopnemu meningoencefalitisu.

Bolezni: jaz in oba otroka smo trenutno svinjsko prehlajeni user posted image .

Sling: dobila sem pouch user posted image  in mali se očitno v njem dobro počuti, ker mi vedno zaspi, in to v položaju zibke, čeprav se mi zdi nekoliko zvit, ker je kar velik. Problem je edino, če je v racmankah, ker se manj usloči, v plenicah a la pampers je pa ok.
user posted image 2ursae, a ti si fizioterapevtki demonstrirala z Borom položaj zibke? Kako izgleda otrok, ali ima tudi glavico nekoliko postrani, nagnjeno proti tvojemu telesu, in brado na svojem prsnem košu? Skuštrana, ti boš najbrž tudi vedela odgovor na to vprašanje.

Vrtec: bo v varstvu pri babicah najbrž do 3. leta; upam, da ga bom dobila za starejšega!

Odzivnost otroka: hm, še vedno ga zvija, kadar ga ne, pa gleda okrog (bolj malo časa) ali spi. Enak je bil starejši. 2ursae, blagor ti, jaz bi tudi enega takega otroka, da bi vedela, da ga pravilno spodbujam in da se čisto dovolj ukvarjam z njim, tako pa se mi zdi, da ga ne stimuliram dovolj (večinoma ga samo previjam, malo masiram, dojim in kar precej prenosim). Bravo za Bora!

user posted image : brez problema poštima oba, vključno s previjanjem, kopanjem, uspavanjem user posted image ... edino pri dojenju odpove user posted image . Še mene, kadar more, pocrklja, da lahko zjutraj dlje spim user posted image . Mmm, bi res imela še kakega majhnega cukrčka z njimuser posted image , sploh bi ga pa ustvarjala z njim  user posted image .

Kile: imam dve več kot pred zanositvijo in kilo manj kot v takem času po prvem porodu, tako da kar v redu user posted image . Edino tile prazniki mi mešajo račune user posted image .

Vlažilec: tudi mi moramo nujno kaj nabaviti.

Uspavanje: muka user posted image . Včeraj, ko sem bila sama, je tulil do polnoči, ko je prišel mož domov, je pa po petih minutah utihnil. Samo povejte, če me ta otrok ne heca user posted image ! Dude ne mara, se kar davi z njo, joško mi - kadar je sit - meče ven in vleče in spet meče ven in tako dalje, delujeta edino moj ali možev mezinec v njegovih ustih. Zaspi v pouchu ali v ležalniku z mezincem, ko ga prestavim v posteljo, jok - in jovo na novo.

Evo, zdaj sem pa že tako zaspana, da se mi meša. Lepo se imejte,

živa







(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
   RE: Desetke007
28.12.2007 23:35:44   
2ursae
sling - položaj zibke: ja, mi je zdravnica v RA rekla, da je čisto ok, če otrok drži glavco malo bolj postrani.

zategovanje glavice nazaj: kaj naj rečem, zdaj bom čisto laično povedala - se mi zdi, da je to bolj pokazatelj problema kot pa problem. če ni nič drugega narobe,ni najbrž nič, lahko pa te spodbode, da začneš otroka malo bolj gledat in vidiš, da se zateguje nazaj tudi, ko je buden. Naš Anže se je precej zategoval in je zdravnica v RA rekla, da ga ne smemo nosti pokonci in podobno, za samo zategovanje med spanjem je pa rekla, da naj ga ne sekiram ampak pustim, če mu tako paše spat. Tako da bi zdaj težko rekla, da je kaj narobe z otrokom, ki spi na ta način.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
   RE: Desetke007
29.12.2007 8:30:35   
lane31
Jasna...upam, da se hitro pozdravita....mene kar skrbi,kako bo ko bo user posted image  zbolela....po naravi nisem panik,znanja prek dovolj(sem sestra po poklicu),a se mi zdi, da sem z njo čisto drugačna, vse vedenje spuhti iz glave in sem le še
zaskrbljena mami user posted image ....no sicer pa je še ati tukaj user posted image
Moj dragi še danes dela popoldan potem ima pa dopust do 15.1 user posted image user posted image user posted image
Bo končno malo več časa za pohajkovanje v troje

Včeraj sem bila 2h zunaj....sem prišla kot ledenka domov, tamala pa v jok,ko je vidla da sva doma user posted image ....vsa topla in spočita...ja nič jim ne manjkauser posted image

2ursae....moja tudi kdaj zategne glavico nazaj in sicer takrat ko jo dam v posteljico in je full zaspana pa ne more zaspat....takrat tako ipično zavija glavo
Po moje ni kaj narobe s tem user posted image
Pa ko leži kjerkoli....ležalnik, blazina, povijalna....le zelo redko gleda navzgor
večinoma gleda na stran in nazaj....vse je tam bolj zanimivo kot tisto kar je
pred njo, in ko jo obrnem, da bi naravnost pogledala tisto kar je prej gledala nazaj, ona znova ponovi in gleda spet vstran- obrne glavo na stran in ralo nazaj
A to vaši tudi počno ??

Drugače pa dragi pomaga pri otrok,nič mu ni tuje....nenazadnje vsak dan menjava plenice v službi user posted image ...pa mu zato doma ni več do nege,jo rajši carta in nahrani user posted image

menstruacija je prišla 7 tednov po porodu......še vedno nisem bila na pregledu
grem takoj po praznikih....lahko me pa spomnite tam okrog petega user posted image

Vrtec-mami je rekla, da jo bo imela ona user posted image user posted image user posted image
Sem tako vesela, da ne bo rabila iti v jasli ....saj vem, da jim tudi tam nič ne manjka, samo je vseeno fajn, če se da uredit drugače user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
   RE: Desetke007
29.12.2007 8:41:22   
Klaudia
Dobro jutro čveke!

majhna razlika - moja sestrična ima 15mesecev razlike. Rekla je da je včasih hudo, ampak je fajn, ker starejša ni nič ljubosumna. Iz plenic je bla pred dvemi leti. Zdaj sta stara, punčka 2leti in 8mesecev, fantek pa 1leto in 5mesecev. Kaj pa vem kako se bomo odločiili. Saj imamo še čas približno pol elta da se odločimo user posted image

kopanje - včeraj sem jo kopala s tetra pleničko. Jao... še huje. Je že na previjalni vedela da gre v vodo in tulila. Danes sem rekla da sprobam banjico in ne čebriček. Če to ne bo vredu, probamo taveliko banjo. Če pa tudi to ne bo vredu, se pa pač nekaj časa ne bomo kopali... user posted image

Lia zdaj še spi. Je bla res smešna. Je v postelji nekaj tečkarila, pa sem jo pokrila s pleničko. In se je kar smejat začela sama seb in čez par minutk nazaj zaspala user posted image

Pa še malo domačega branja vam dam... je prav zanimivo... http://med.over.net/forum5/read.php?94,4476929 . naslov pa je SODOBNI POGLEDI NA SPANJE DOJENČKOV IN MALČKOV

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
   RE: Desetke007
29.12.2007 12:06:43   
suzanamai
Klaudia tudi jaz imam zadnje par dni težave z Zojo ampak po kopanju, ko jo začnem oblačit prične jokat in se ne umiri, dokler ni v svoji postelji ali na dojki. Kopam jo med 19 in 20 uro, potem se še malo podojiva in gre spat. Zaspi takoj čisto brez problema. Ugotavljam, da je verjetno že preveč utrujena ali pa je užaljena ker mora iz bane, saj full uživa notri.
Upam da jo bo kmalu minilo in tvojo pikico tudi.

Js sm tud kupla eno pumpico v pikapolonici od nuka k morš sam vlečt- pa loh rečm da je to višek sranja in natega!! Potegne ven- NIČ!!!!


Oktobrka tudi jaz imam tako pumpico, ko sam ven vlečeš z usti, pa sem full zadovoljna, ravno danes zjutraj sva potegnili ven tri mastne-zelene... Trik je v tem, da prej nakapaš v nosnici fiziološko tekočino, da se vse skupaj razmehča, to boš morala narediti tudi pri rijini pumpici, saj se drugače lahko nosna sluznica preveč izsuši. Jaz ponavadi tudi mete tem ko vlečem iz ene nosnice nakapam malo v drugo, pa takoj prileti še kaj. Kupi si pipetko-kapalko v lekarni pa 1/2 l fiziološke.
Upam da je Zarja sedaj v redu, izgleda da se res tvojega mleka ni dovolj najedla, bogica. Ja včasih je to dojenje res malo preforsirano, poskusi si mleko zrihtat na recept, da ne boš bankrotirala.

No naša Zoja zadnje par dni je kot nora, zvečer na uro in pol, izgleda da ima zopet kakšen poskok v rasti, pokakana je skoraj vsakič, bodyji in ostalo pa romajo iz predala v škatle.

Punce ko govorite o vnetih učkih, bodite pazljive da umivate od zunaj navznoter, da ne prenesete vnetja. Sem čisto na začetku brskala po netu in ugotovila, da povsod drugače piše, eni od zunaj navznoter drugi pa obratno. No potem sem šla preverjat zadevo od patronažne, okulista do pediatrinje, pa so vsi priporočili od zunanjega roba veke do notranje strani. Ob vnetju uporabljajte malo ogreto fiziološko tekočino in nobenih kamilic. Pri hujšem vnetju obisk pediatra. Glede materinega mleka pa so mnenja različna. Moja babica pravi, da je zakon. Sama še nisem poskusila, na srečo še nisva imeli vnetega učka.

Kdaj bo sedaj srečanje punce. Jaz 8 in 9 jan. ne morem, ker imava pregled in uz kolkov. Aja glede uz kolkov, imamo privat pediatrinjo v zasebnem med. centru in pravi, da je potrebno uz plačat, cca. 60 eur, potem to dobimo nazaj od zavarovalnice. A katera pozna postopek?

Sedaj moram pa kuhat. Uživajte

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
   RE: Desetke007
29.12.2007 13:15:44   
mišk
Hja, še predvčerajšnjem sem vas spraševala, če že mate vse menzo, danes sem jo pa jst dobila!user posted image  Jutri bo pa točno eno leto od ta zadnje.

Včeraj sva bila z mojim možem zunaj na enem lokalnem rock koncertu. Domov sva pršla ob treh zjutraj. Jst sem bla kr mal nacvrlingana.user posted image  Dono je pa pazla moja mami. Sej dela ni mela veliko, ker je mala spala od pol desetih do pol osmih zjutraj. Za spanje ponoči je pa naša user posted image  res pridna! Sem res vesela, da je tako.
Včeraj čez dan smo bili pa vsi trije v Ljubljani, smo šli malo z vozičkom po centru, pa jaslice v frančiškansko cerkev pogledat, pa mal v City parka,... Sej je blo ful fajn, a če greš nakupovat je bolje it brez user posted image . Sploh v taki gužvi. Kupla sem ji nekaj cotk v H&M-u. Ka je pocen!!!user posted image  ****, pr nas je pa samo tist BC pa Pikapolonca pa Ariel in je ogromna razlika v cenah! Pa še pol ko obiski pridejo in vsi kupujejo v BC, tko da imam mende za Dono vse možne kombinacije iz ene kolekcije neke firme, ki jo prodajajo v Baby centru.user posted image  So pa ful lepe!user posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
   RE: Desetke007
29.12.2007 13:20:17   
mišk
****, pr nas je pa samo tist BC pa


hohoho, od kdaj pa avtomatsko zvezdice nardi namesto grdih besed?!?!user posted image user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
   RE: Desetke007
29.12.2007 17:02:04   
mama06
Punce prosim za pomočuser posted image . Naš user posted image  je danes star 7 tednov in izključno dojen. sedaj pa so pri dojenju nastale težave. Namreč, ko vidi dojko, se začne dret ko user posted image  in noče jest. Si stisnem ven in dam v stekleničko in potem še tega noče. Mu daš čaj, pije, zamenjaš stekleničko in daš mleko, pljune ven. Je imela kdaj katera takšne težave in če, kako ste jih rešile? So sploh rešljive? To se vleče že tretji teden, samo da je do sedaj bilo tako samo zvečer, sedaj pa tri dni že čez dan in to ni normalno! Je to samo prehodnega značaja in kako dolgo to traja?user posted image user posted image Jaz sem že čisto obupana. Mleka imam pa za izvoz. Ugotovila sem, da ne smem pit mleka, ker po tem ga pa še zvija in črviči.

Please help! Vsaka ideja, nasvet je dobrodošel.

Zvijanje glavice - tudi naš tako zvija glavico, ko spi in zadnje čase se med spanjem preobrne iz boka na hrbet in tako spi celo noč. Jaz ga ne popravljam, ker nima smisla. A je to narobe? Ne bi smel spati na hrbtu?


(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Sex
urska*

Kako ste se počutili med sexom??

super (53%)

slabo (5%)

pasalo mi je (29%)

zanosila sem (14%)


Število vseh glasov: 87

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!