|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
8.1.2008 8:33:28   
skuštrana
2ursae,, a Anže je tud mel tako čupo, ko se je rodil? Full je dober mali, čupko user posted image

Jenny Anny,
te bomo me priganjale user posted image Sploh ni problema, samo reci user posted image

Maja zarja , dobrodošla....

Kile in razprodaje, to pa tudi mene drži nazaj user posted image Ko bo šla še kaka kila dol bom pa kej kupla. user posted image

Polivanje, Arsen je tudi začel malo več polivat, naš p je rekel, da je to normalno pri 3 mesecih, ker se jim začne izločat želočna kislina..tako nekako, no...torej, nič skrbet...

Misk,super oblekce..Jaz tudi nisem imela bele na poroki...

Noa1, sicer ni moja stvar, ampak v lupinici morajo pasovi it po sredini otrokovih ramen...Uzalud lupinica, če ni otrok v njej pravilno pripasan in če ni pravilno nameščena user posted image Lupinica mora bit v avto nameščena cca pod kotom 45 stopinj glede na tla, pri starejšem otroku oa je ok cca 60 stopinj glede na tlauser posted image   Zapni jo pod kombinezonom...

Nič, grem, se je Arsen naveličal sončnega vrta user posted image



_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
   RE: Desetke007
8.1.2008 8:35:09   
skuštrana
Še tole, da se malo pohvalimuser posted image Končno sem se spravla k frizerju in zdej sem res kratkauser posted image , nisem pa rdeča...user posted image Mi je mož rekel, da je frizer naredil punkerja iz meneuser posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
   RE: Desetke007
8.1.2008 9:41:02   
tave
2uršae iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kakšna čupa.

Mi je prav hudo , ker moram odpovedati najin prihod na srečanje. Iz ZD so me klicali in mi prestavili datum na 10.1., tako da ne bova mogla priti. Ampak punce vseeno uživajte in še kakšno kavico zame spijte.

Mišk rdeča je zakon. Ful je lepa. Jaz sem imela pred 10 leti belo poročno obleko, tako v stilu 60ih, no če bi se zdaj poročila, pa obleka verjetno tudi nebi bila bela.

Mala zarja  dobrodošla med nami. Nikoli ni prepozno in vesele smo vsake, ki je pripravljena z nami čvekat.

Razprodaje  ja jest bi kar šla, ker nimam nič za oblečt. Ne morem bit vedno v istih cunah. Že sama sebi grem na živce. Je pa res ko bom šla v kabino kaj probat bom padla v depro zaradi kilogramov.

Mačke moje, zaenkrat toliko od mene.

lp, tave

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
   RE: Desetke007
8.1.2008 10:36:14   
jasna
Živjouser posted image

Spremenjeno obnašanje opažam tudi pri naši. Se mi zdi, da se naši dojenčki vedno bolj zavedajo in razumejo. Neli je bila zadnjič npr. čisto zadovoljna v mojem naročju, ko pa jo dam možu je pa zagnala tak vik in krik, da sem jo komaj umirila. Sem bila zihr, da jo nekaj boliuser posted image . No, ko se je umirila, je pa pojedla dojko in poluser posted image . Revica je bila lačna in očitno ve, da očka in hrana ne gresta skupajuser posted image . Pa kako se razveseli, če grem samo mimo njene blazine. Se nasmeje, brca in krili z rokicamiuser posted image . Ali, ko se pripravlja na kopanje. Že ve, kaj slediuser posted image .

Kravice zelo rada pase. Je pa na položaj na trebuščku navajena, saj jo že od začetka takoj po dojenju dajem za kratek čas na trebušček. Še sedaj po jutranjem dojenju podira kupček na mojem trebuhu. lane, lahko si pomagaš tako, da se vležeš, si jo daš na trebuh in ko se dvigne se pogovarjata. Ali ko sediš jo daš čez noge, tako da mora dvignt prsni koš in nogoci, da bo videla okoli. Jaz ji v tem položaju še masiram hrbet. Ali pa položaj, ko sediš, imaš pokrčena kolena in dojenček leži na nogah z nogicami na tvojem trebuhu. No tu jo jaz tudi obrnem, da gleda čez moja kolena. Pri vsem tem krepijo hrbtne mišice.

študij - bravo punceuser posted image . se mi zdi, da je začet najtežje.

mala zarja, dobrodošlauser posted image . Zaupaj nam še RD.

polivanje - Neli še vedno veliko poliva. Po mojih izkušnjah se to neha z GH.

frizer - Skuštrana, a si vzela Arsena sabo? tudi jaz že hudo potrebujem škarje, pa zbiram pogum za kratko.

LP

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
   RE: Desetke007
8.1.2008 10:42:54   
tave
Punce dejte povedat kdaj je mlaj? Našega je učeri tako metalo da je bilo kaj. Zvečer je tulu skori do 22h. Ampak to tako da me je že kr panika dajala. Če je samo luna, bo čisto uredu, če pa bo zdej pa tanovem vsak večer tako, pa jao meni.

Frizer jest sem se šla prejšnji petek postrižt na pažo ( ala Katja Jevšek ) in sem ful zadovoljna. Šla pa sem sama. Je moj pomirkal Teja in ni bilo panike, ker je skori cel čas spal.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
   RE: Desetke007
8.1.2008 12:07:03   
suzanamai
A morda še kera opazi spremenjeno obnašanje svojega dojenčka ????


Naša Zoja je ugotovila, da je stara 3 mesece in je čas za spremembe. Čez dan namesto prejšnjih najmanj 6 ur, sedaj po novem spimo slabi 2 uri in to samo v posteljici. Ves čas se hoče pogovarjati ali igrati, kadar ji postane dolgčas pa v jok. Po novem se vsakič dojiva na obe strani in če slučajno ne priteče takoj, je joj, ja take imamo ni kaj, rastemo in že vemo kaj je dobro in kaj ne.

Sva imeli danes slikanje kolkov in je vse bp. Opozorila me je le, da ne smemo do 6 meseca oblačiti kakšnih trdih kavbojk ali hlačk, tako da lahko neovirano brca. Jutri pa še pregled in prvo cepljenje. Me prav zanima kako je težka, pomoje ima že več kot 6kg, glede na to, da jo že težko nosim.

Pred par dnevi je prvič božala našega muca in sedaj se prične kar tresti od navdušenja ko ga vidi, full sta luštna, Zoja ga vleče za dlako on pa se ji dobrika, potem pa pride še veselica, ko greva rokice umit nad umivalnik, kar zavriska od veselja. Res sedaj vsak dan pogrunta nekaj novega, jo je prav veselje opazovat.

Razprodaje pa takole, sem bila že prejšnji teden v H&M pa imajo danes, ko sem šla nekaj zamenjat, iste stvari znižane enako, tako da hvala bogu, ker prejšnji teden ni bilo take gužve. V zaro pa še nisem utegnila iti pokukat, sicer pa itak ima mala že vsega preveč, starejši pa je tudi že oblečen za zimo.

Ja tista rdeča obleka je res zakon, dobra motivacija za hujšanje. Sicer po kilaži me je manj kot pred porodom, vendar trebuščka je malo pa nisem navajena, ker ga nikoli ni bilo, aja pa komaj čakam, da gredo boki nazaj skupaj, saj več kot polovice hlač ne morem zapet. Ne vem ali je bila pred 9 leti druga moda, samo vem da sem po prvem porodu vse normalno oblekla.

Čupce so pa hude, pa full moderne.

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
   RE: Desetke007
8.1.2008 12:28:48   
kasija78
Maja zarja dobrodošla!

mišk zelo lepi obleki. jaz tudi nisem bila v beli, ampak v pisanem krilu do kolen in oranžnem zgornjem delu.

Študentke, tudi jaz vas občudujem in upam, da se vam kmalu pridružim, ker imam tudi še obveznosti.

Kravice past tudi elianu ne gre, ker ga smotana mamica nisem dovolj dajala na trebuh in sedaj se mora pri precej večji teži navaditi. Jasna, hvala za nasvete za položaje na hrbtu, bodo tudi meni prišli prav.

2ursae midva in oktoberka z zarjo  hodimo na trebušne plese pri štorklji v ljubljani. Elianu je zelo všeč zaradi glasbe, jaz se pa tudi razmigam. Če se hočeš pridružiti, vabljena. Je ob ponedeljkih med 11h in 13h - uro in pol vaj ter dva čajčka, pred in po user posted image .

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
   RE: Desetke007
8.1.2008 12:33:35   
maja zarja
Ahoj! Hvala vsem skupaj za dobrodošlico. Klavdija evo mere:1.posvetovalnica; 3850,52  2.posvetovalnica;4880,56.5    maja zarja 85user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
   RE: Desetke007
8.1.2008 12:39:39   
maja zarja
da ne pozabim bom najprej kar napisala RD 24.7.1985            vidim da nisem edina ki ima še vedno na sebi kilogramčke ki smo jih pridno nabirale v nosečnosti.user posted image Včeraj sem začela z ločevalno dieto pa imam danes že ful krizo.Hladilnik bi najraje odnesla ven da ga ne bi rabla gledati. moram končati ker se mi je Zarja zbudila in že je pri hiši alarm. LP vsemuser posted image

(odgovor članu maja zarja)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
   RE: Desetke007
8.1.2008 13:04:56   
mišk
Študij: Raje ne bi... Glih včeraj sem si pripravla zvezke na mizo, kao da se moram začet učit. Sem redna študentka-absolventka in mi manjkata še dva izpita-najtežja: fizika in mehanika, in na nobenem od njiju še nisem bila. Tak da sploh ne vem glih kaj me čaka.user posted image  Ma, vsaj en izpit bi blo dobr nardit, da potem lahko dobim naslov za diplomo.

Pasenje kravic: Dona jih zelo rada pase in zlepa ne omaga. Je pa res, da se jst mal preporedko spomnim jo dat v ta položaj. Iz trebuha na hrbet se mi je do sedaj prevalila samo enkrat.
Po rokah se pa sploh noče več veliko nosit, če pa že, pa mora biti obvezno v položaju za podiranje kupčka-čez ramo. Vem, da to ni za njeno starost najbolje, a kaj čem. Še najraje pa je kje na ravni podlagi, od koder opazuje raznorazne igračke in dogajanje okoli sebe.

Frizer: Moja mami mi non stop, ko me vidi sika, nej grem že enkrat k frizerju. Pa da nej si kake nove cote kupim.user posted image  Sej res jst še zdej nosim nosečniške hlače, puloverje pa tudi tiste par, ki niso preveč ozki, da skrijem svoj trebušček.
Sicer pa si itak trenutno puščam dolge lase, tak da bi si samo š**** lahko postrigla. Pa to me mal moti, ker sem imela spredaj frufru, zdej pa lasje rastejo, pa zgleda tak malomarno, ker jih nikamor ne morem pošteno "zatlačt". Eh, sej bo. Pred poroko, če ne prej, bom šla definitivno k frizerju.user posted image

(odgovor članu maja zarja)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
   RE: Desetke007
8.1.2008 14:06:34   
maja zarja
Pasenje kravic:moja mala sploh noče biti v drugem položaju že od rojstva spi samo na trebuščku, če jo dam drugače sploh ne zaspi. Kak pa kaj zobki kaj že katero katerega kaj mučijo?user posted image Mislim da se je pri nas začelo! Kak pa se vaši kaj slinijo? Moji tečejo sline v potokih.user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
   RE: Desetke007
8.1.2008 14:36:13   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: kasija78

2ursae midva in oktoberka z zarjo  hodimo na trebušne plese pri štorklji v ljubljani. Elianu je zelo všeč zaradi glasbe, jaz se pa tudi razmigam. Če se hočeš pridružiti, vabljena. Je ob ponedeljkih med 11h in 13h - uro in pol vaj ter dva čajčka, pred in po user posted image .


ti, kolk pa to stane in kolikokrat tedensko je? Zveni ful mamljivo ...

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
   RE: Desetke007
8.1.2008 15:10:36   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

IZVIRNO SPOROČILO: kasija78

2ursae midva in oktoberka z zarjo  hodimo na trebušne plese pri štorklji v ljubljani. Elianu je zelo všeč zaradi glasbe, jaz se pa tudi razmigam. Če se hočeš pridružiti, vabljena. Je ob ponedeljkih med 11h in 13h - uro in pol vaj ter dva čajčka, pred in po user posted image .


ti, kolk pa to stane in kolikokrat tedensko je? Zveni ful mamljivo ...


ja, ob ponedeljkih, seveda, enkrat tedensko - sem mal spregledala user posted image . V Črnučah imam kot članica športnega društva v službi vadbo praktično zastonj user posted image . A ti trebušni plesi so prav za mamice z dojenčki? Pa zdržijo otroc celo uro in pol? Kje pa je ta Štorklja?

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
   RE: Desetke007
8.1.2008 15:19:13   
živa
2ursae: informacije o trebušnih plesih in Štorklji:

http://www.storklja.si/t3/t3/index.php?id=1043

Družinski center ŠTORKLJA Ljubljana
Naslov: Ulica Luize Pesjakove 9 (Savsko naselje).
Telefon: 01/437 32 79, 041/663 949

Kako nas najdete? Kako nas najdete? Center Štorklja Ljubljana, ul. Luize Pesjakove 9, Savsko naselje (v žalskem krožišču zavijete na Savsko cesto, nato pri prvem semaforju desno, po 50 metrih na levi strani najdete Center Štorklja v nizki stavbi. Vhod je z dvoriščne strani).

Lp,

živa

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
   RE: Desetke007
8.1.2008 15:54:11   
2ursae
jeee, pol pa prideva user posted image . Tast in tašča, pri katerih bom pustila Anžeta, stanujeta le par ulic stran user posted image .

Srečanje: naju žal zihr ne bo user posted image , imata tašča in tast gripo in do pojutrišnjem zihr še ne bosta tolk dobra, da bi lahko bila blizu otrok. Upam, da se boste kmalu spet zmenile user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
   RE: Desetke007
8.1.2008 16:02:48   
2ursae
user posted image  a ste opazile - ura je štiri, pa je še orng dan user posted image . San se že opazno daljša user posted image user posted image user posted image , mi je kar toplo pri srcu user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
   RE: Desetke007
8.1.2008 16:40:19   
Jenny Anny
Tud naša se je že začela drugač obnašat in se čedalje bolj zavedat sama sebe. Je pa tud vzadnjič že trznila, pri komu je v naročju. Namreč na obisk je prišla ena gospa in planla v njo, tamala je pa sam šobico nardila in v jok, pa jo potolažmo, ampak k njej pa sploh ni hotela, je začela takoj nabirat.

Dojenje (beri nočna mora), se vidi da je poskok v rasti na 3m, naša bi bla skoz na zizah, jaz mam pa čedalje manj mleka, bolj pristavljam, se mi zdi manj ga je.
A tiste, ki dojite in ste dobile M, se vam je takrat količina mleka kaj zmanjšala?

No luna ima kot zgleda res vpliv na našeuser posted image . Naša je bla pokonc od 3 pa do pol petih zjutraj, sedaj pa spi in to je njen šele drugi spanec danes (enkrat je spala pol urce), pa še sedaj jo slišim, ko se full premetuje po postelji in je sam vprašanje časa, kdaj se bo zbudilauser posted image user posted image

Pa tud čez dan, mi je jokala od enih pa do treh vkup, sploh ni nehala. Pa sem jo preoblekla, ponujala zizo, ponujala flaško s čajem, z mlekom, ji pela, ji masirala trebušček, pa nič in nič. No potem je pa kar nehala, sploh ne vem kaj ji je bilouser posted image

No zdaj grem pa mal počivat k njej, ker sem čist out, pa bog ve kaj bo še danes. No mlaj je bil pa danes ob 13.35, tako da upam, d a  bo to počas mimo.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
   RE: Desetke007
8.1.2008 17:58:48   
noa1
Danes je bil spet en tak lep danuser posted image user posted image user posted image . Zaradi mene je lahko do marca tako...letos ne rabim zime. Smo bili na sprehodu, pa jaz sem končno prišla do frizerja. Je bil že skrajni čas za spremembe.

Skuštrana: Kar se tiče lupinice...se popolnoma strinjam s tabo, da ni bila vredu pripasana, ampak bolje ni šlo...dokler smo imeli tisto dekico iz flisa za zavit...sedaj pa bo v kombinezonu in upam, da bo bolje. Res pa je tudi da smo se zelo malo vozili z avtom, ker živimo v centru mesta in gremo večinoma vse urejat kar z vozičkom.

No, kar se spanja tiče....naša včeraj cel dan ni nič spala, pol pa je ob pol dvanastih zaspala in spala do 7 zjutraj. Ko bi le bilo vsak dan tako. Sem se full spočila in se je tudi pri mleku zjutraj poznalo.

Naša kravice že zelo dobro pase...se že prav gor dviguje. Pa v ležečem položaju se sploh več noče nosit, ona bi kar sedela... a ni to za 3 mesečnike še malo prezgodaj? Glavo pa tudi hoče sama držat vedno pokonci in ko jo dam v posteljo, glave sploh noče položit dol...jo kar gor tišči.

Polivanje: kakor kdaj...včasih cel dan poliva, včasih pa nič....še nisem pogruntala s čim je to povezano Se pa zelo lepo redi in je zelo živahna, tako da me to ne skrbi.

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
   RE: Desetke007
8.1.2008 18:02:01   
noa1
Še to dodajam:
sedaj se je odločila, da ne bo več vlekla dude, pač pa mamino ziziko, če pa mama ne da zizike pa vleče po novem svoje rokave na majčki ali pa prste oz. rokico, ker prstov še ne zna dat v usta...je prav smešna. Samo od cucanja rokavov je vedno cela mokra, tako da se dostikrat preoblačimo......pa slini se tudi vedno bolj
user posted image A so to mogoče že zobki?

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
   RE: Desetke007
8.1.2008 18:31:15   
Klaudia
             user posted image       

35 user posted image       25 user posted image          13 user posted image

18.09. pingi ('79), JAKA
             rojstvo: 2980g, 51cm
           1.mesec: 4210g, 54cm
           2.mesec: 5110g, 59cm
 
24.09. orka** , ANEJ
             rojstvo: 2530g, 47cm
           1.mesec: 3100g, 51cm
           2.mesec: 4500g, 55cm
           3.mesec: 5700g, 58cm

30.09. pony ('74), SARA
             rojstvo: 3650g, 53cm
           1.mesec: 4180g, 54cm
           2.mesec: 4950g, 57,5cm

03.10. Klaudia, LIA

             rojstvo: 4030g, 53cm
           1.mesec: 5100g, 57cm
           2.mesec: 5840g, 59,5cm
           3.mesec: 6535g, 63,5cm

03.10. suzanamai ('73), ZOJA
             rojstvo: 2510g, 49cm
           1.mesec: 4320g, 52cm
           2.mesec: 5130g, 54,4cm

03.10. tave ('74), TEJ
             rojstvo: 3360g, 52cm
           1.mesec: 4760g, 56cm
           2.mesec: 6000g, 60cm
    
06.10. Micla ('77), ELENA
             rojstvo: 3600g, 52cm
           1.mesec: 4535g, 55cm
           2.mesec: 4990g, 58cm
 
07.10. maja zarja, ZARJA
             rojstvo: 2660g, 49cm
           1.mesec: 3850g, 52cm
           2.mesec: 4880g, 56,5cm

11.10. skuštrana ('77), ARSEN
             rojstvo: 3740g, 55cm
           1.mesec: 4840g, 58cm
           2.mesec: 6070g, 62cm 

11.10. Kasija 78 ('78), ELIAN
             rojstvo: 3840g, 54cm
           1.mesec: 4800g, 57cm
           2.mesec: 5350g, 59cm

11.10. kmarijaNINA
             rojstvo: 2990g, 50cm
           1.mesec: 3720g, 52,5cm
           2.mesec: 4400g, 57cm

13.10. oktoberkaZARJA

             rojstvo: 2890g, 50cm
           1.mesec: 3600g, 54cm
           2.mesec: 4240g, 57cm

13.10. Jasna ('76), NELI
             rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec: 4980g, 55cm
           2.mesec: 5680g, 58cm 

14.10. metkica1 ('80), LUNA
             rojstvo: 3070g, 50cm
           1.mesec: 3860g, 55cm
           2.mesec: 4680g, 57cm

14.10. Pandica ('79), ZALA
             rojstvo: 3900g, 52cm
           1.mesec: 4370g, 55cm
           2.mesec: 4760g, 57cm 

14.10. majoli ('75), MAKS
             rojstvo: 3880g, 53cm
           1.mesec: 5200g, 57cm
           2.mesec: ?

15.10. janja ('73), URBAN
             rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec: 4700g, 57cm
           2.mesec: 5660g, 61cm

15.10. mišk ('82), DONA
             rojstvo: 3300g, 51cm
           1.mesec: 4020g, 54cm
           2.mesec: 4770g, 60cm 

16.10. Ulaa ('74), NIK
             rojstvo: 2720g, 48cm
           1.mesec: 3550g, 52cm
           2.mesec: 5250g, 56cm 

17.10. *Lana*TEVŽ
             rojstvo: 3050g, 48cm
           1.mesec: 4500g, 52cm
           2.mesec: 5800g, 56cm

17.10. noa1 ('75), AJŠA
             rojstvo: 3590g, 48cm
           1.mesec: 4500g, 53,7cm
           2.mesec: 5875g, 58,5cm

18.10. JennyAnnyLANA
             rojstvo: 3240g, 51cm
           1.mesec: 4430g, 58,5cm
           2.mesec: ?

19.10. mehurčica ('78), ENI
             rojstvo: 3340g, 50,5cm
           1.mesec: 4500g, 54cm
           2.mesec: 5100g, 59,5cm

19.10. ULLA K. ('77), FILIP
             rojstvo: 3570g, 51cm
           1.mesec: 4500g, 53cm
           2.mesec: ?

22.10. valči ('79), NINA
             rojstvo: 3450g, 50cm
           1.mesec: 4250g, 55cm
           2.mesec: 4790g, 55,5cm

22.10. 2ursae ('77), BOR
             rojstvo: 3750g, 53cm
           1.mesec: 4700g, 57cm
           2.mesec: 5930g, 61cm

23.10. drobižekŽIVA
             rojstvo: 3140g, 54cm
           1.mesec: 3680g, 54cm
           2.mesec: 4320g, 56,5cm

24.10. Daschi ('76), ZAIRA

             rojstvo: 4080g, 53cm
           1.mesec: 5120g, 56cm
           2.mesec: ?
  
25.10. ditta ('74), ZOJA AIKEN
             rojstvo: 3100g, 48cm
           1.mesec: 4250g, 54cm
           2.mesec: 4900g, 56,5cm 
 
26.10. sanosan, BRINA
             rojstvo: 3220g, 49cm
           1.mesec: 3780g, 55cm
    
    2.mesec: 4850g, 58cm

28.10. Spark ('77), ALINA
             rojstvo: 3670g, 51cm
           1.mesec: 4290g, 53,8cm
           2.mesec: 5050g, 55cm

29.10. živa ('77), ANŽE
             rojstvo: 3810g, 52cm
           1.mesec: 4820g, 56,5cm
           2.mesec: 6100g, 61cm

30.10. lane31 ('76), ANETA
             rojstvo: 3650g, 50,5cm
           1.mesec: 4350g, 54cm

03.11. mama06, JERNEJ
             rojstvo: 3400g, 49cm
           1.mesec: 4710g, 57cm

05.11. zivepo ('86), PIA
             rojstvo: 4055g, 51cm
           1.mesec: 5150g, ??cm




ROJSTNI DNEVI MAMIC:

11.01.1974     Ulaa
29.01.1982     mišk
12.02.1986     Klaudia
14.02.1976     lane31
19.02.1979     drobižek
09.03.1973     janja
02.04.1976     jasna
08.04.1974     tave
06.05.1985     oktoberka
07.06.1979     Jenny Anny
10.06.1974     ditta
20.06.1979     valči
23.07.1978     mehurčica
24.07.1985     maja zarja
05.08.1979     sanosan
15.08.1980     metkica1
24.09.1975     noa1
03.10.1973     suzanamai
21.11.1977     2ursae
24.11.1986     zivepo
01.12.1977     skuštrana
10.12.1978     *Lana*
11.12.1979     Pandica
30.12.1978     kmarija

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
   RE: Desetke007
8.1.2008 18:38:00   
suzanamai
Dojenje (beri nočna mora), se vidi da je poskok v rasti na 3m, naša bi bla skoz na zizah, jaz mam pa čedalje manj mleka, bolj pristavljam, se mi zdi manj ga je.
A tiste, ki dojite in ste dobile M, se vam je takrat količina mleka kaj zmanjšala?


Jenny Any tudi pri naju je zadnje tri dni enako, čez dan bi se vseskozi dojila, tako da je tudi zvečer mleka za štamprle in ne več. Sem govorila s pediatrinjo in pravi, da gre verjetno za poskok v rasti, ter da se bo količina mleka po parih dneh povečala in naj samo vztrajam. Na srečo zaspi okoli sedmih zvečer in do 7-8 zjutraj, vmes se dvakrat podojiva. Danes pa je sploh bolj zgodna, je bila okoli petih tako utrujena, da sva se kar skopali in sedaj že 10 min. spi. Se pozna, da manj spi čez dan. Danes je spala samo 2x po 15 min v avtu in 20 min pri starejšemu v sobi, medtem ko ji je bral knjigo. Hudo, šele sedaj vidim kakšno srečo sem imela prve tri mesece. Sicer se pa še vedno ne smem pritoževati. No baje naj bi tudi več spala, ko bo ta poskok v rasti mimo. Upam da se bodo zadeve res postavile nazaj na ustaljene tire.

Noa1  tudi pri nas imamo zadnje dni mokre rokave, si včasih tlači kar obe roki v usta, kadar ji pa uspe dati prst v usta, se pa skoraj zadavi, ampak ne odneha. So bolj roke zanimive kot duda, ampak se mi zdi da je potem kar nervozna, ker ne more tako potegnit kot dude.

Jasna hvala za napotke, sva že podrli prvi kupček pri meni na trebuhu, drugače pa tudi noče biti na trebuhu. Mislim da zato, ker se ne zna prekotaliti nazaj na hrbet, tako je vedno jok, ko se ji uspe obrnit na trebuh, kakšno minuto zdrži, nato se poskuša prekotalit in ker ne gre v jok.
No sedaj grem pa pospravit po kopanju, pa malo počivat s čajčkom v roki.

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
   RE: Desetke007
8.1.2008 18:51:54   
Klaudia
Evo mi smo nazaj s posvetovalnice. Težka je 6535g (+695g) in velika 63,5cm (+4cm). Napredovala je vredu. Pa cepljeni smo bili. Se je smejala pediatrinji, ona jo špikne, Lia pa v trenutku rata vijolična v faco in jok na vse grlo. Ko sem jo vzela v naročje se me je držala kot klop user posted image

spremenjeno obnašanje - o ja. Če ji kdo ni všeč ji pač ni všeč. Kakšen teden nazaj je ena ženska silila vanjo. Jo je tako grdo pogledala user posted image . Oči je dober za crkljanje. Mami za jest... user posted image  najbolj je pa danes zgubila živce v čakalnici. Ni navajena da kakšen otrok okol nje skače in vpije. Je tak tečna ratala da ni za povedat...

kravice past - do 14dni nazaj jih sploh ni marala. Ko je pa pogruntala obrat iz trebuha na hrvbet (kar pomeni da se lahko obrne ko bo imela dovolj user posted image ), ja pa ful rada v takem položaju. evo eno fotko

user posted image


tako se mi po novem kopamo user posted image

user posted image

tak je pa njen user posted image  pogled user posted image

user posted image

Ostale fotke so pa še tukaj: http://klaudia.moj-album.com/album/10619007/

noa1 - na zadnji fotki imaš dokaz da je naša ista kot tvoja. Roko v usta, rokav v usta, vse v usta. user posted image  In ker ima v ustih dve malli izboklinci sem to danes pokazala P, če so slučajno zobki, pa je rekla da ne. Da se samo dlesen pripravlja pomoje. Čeprav meni veliko bolj sliči na zobke.

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
   RE: Desetke007
8.1.2008 20:20:19   
majoli
Klaudia, ful lepe slikce.

Naš da tudi celo rokico v usta in palček je tudi ful fajn sesat. Pri novih ljudeh je zelo previden; najprej jih prečekira in modro gleda, potem pa se nasmehne ali pa tudi ne. Včasih tudi nabere in zajoka. Pa kar nekaj različnih jokcov je razvil. Predvsem en za 'to mi ni všeč' in en za 'zaspan sem' . Tudi glasove dela že raznorazne, zadnjič v avtu je pa tako zakričal, da me je skoraj kap. Ja, ful rad pove, ko mu kaj ni prav. Kravce najraje pase zvečer, med umivanjem, ko se gleda v ogledalo in mu je blazno všeč kar vidi. Je tako ponosen, da se je enkrat od vsega navdušenja dvignil že na dlani in se celo že malo pomaknil naprej. Iz trebuha na hrbet se pa še ne zna prevaliti. Spi pa čez dan in ponoči več. Pa sploh je en moj sonček srček za pojest!

Vidim, da še nisem napisala svoj r.d. - 2.12. 1975.

Danes sem pa bila v kliničnem centru, kjer naj bi mi požgali divje meso, ampak so mnenja, da je moja gin. mal preveč zapaničarila in da imam še do enega leta po porodu čas, da se zadeva uredi sama. Tako, da sem na en način vesela, me pa vseeno skrbi od kje je ta izcedek. V KC je rekla, da to čišča sigurno ni in da je najbrž to treba zdraviti kot vnetje. Bom nardila kuro z vagisanom, bo mogoče kaj bolje. Če ne, pa spet k moji gin. in težit, da naj ugotovi od kje izcedek in kako se ga znebit.


Lahko noč.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
   RE: Desetke007
8.1.2008 20:38:27   
ULLA K
Punce, občudujem vas, kje najdete čas za čvekanje. Meni dan takoooo zleti mimo, da sploh nimam časa zase, kaj šele za RR. Pa imam samo enega 3 mesečnika, ki pa je tako živahen, da terja stalno pozornost. Podnevi skoraj ne spimo, odkar smo pogruntali kdaj je noč ;) Preberem vas večinoma kar redno, za pisanje pa zmanjka časa.  Je pa super, ko vidim, da se tudi drugi srečujete z istimi problemčki in situacijami kot mi ... ;)

Klaudija - Da ne bo na seznamu vprašaj pri drugi posvetovalnici sporočam še naše mere: 5300g in 57cm.

Študentke - tudi jaz zbiram voljo, da spišem mag. do konca, a ni časa, ne volje... mogoče bi se še za to morale tako spodbujati, kot pri rekreaciji in hujšanju!

lp


(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
   RE: Desetke007
8.1.2008 21:04:00   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: noa1

Danes je bil spet en tak lep danuser posted image user posted image user posted image . Zaradi mene je lahko do marca tako...letos ne rabim zime.


Kje pa ti živiš? V Ljubljani je GROZNO user posted image user posted image user posted image !!! Danes z balkona nisem videla niti do sosednje bajte. Jaz sem že tako sita te zime, da sploh ne najdem besed. Vsak dan znova me zagrabi malodušje, ker je zunaj megleno, vlažno in neprijazno, moja dva imata pa oba zamašen nos, tako da me sploh ne vleče ven v tem vremenu! user posted image  Komaj čakam, da bo pomlad.

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

user posted image  a ste opazile - ura je štiri, pa je še orng dan user posted image . San se že opazno daljša user posted image user posted image user posted image , mi je kar toplo pri srcu user posted image
 

No, tole je edino v redu pri tem letnem času. user posted image

Kravice: naš jih sicer pase mnogo bolje kot prvi, vendar ga nese v desno in tudi desno roko mi izteguje vstran. Je očitno nesimetričen, tako da rabim kak nasvet od vas, ki hodite v razvojno, kako naj ga spodbujam, da bo enako uporabljal obe roki oz. strani. Moram malo potipati pediatrinjo na posvetovalnici pri 3 mesecih, če gre za dovolj hudo nepravilnost, da bi mi dala napotnico.

Roka v ustih in slinjenje: sta pri nas na programu non-stop.

Klaudia, res lepe slikce, pa kaj slikce, lepa punca!

majoli, me veseli, da se je dobro izteklo oz. upam, da bo po enem letu vse ok.

Študentke - bi se lahko dobile na kakšnem motivacijskem srečanju user posted image , če ne drugega, bi malo družno jamrale, kako nam je hudo user posted image .

Lp,

živa




(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kravje mleko nima dovolj hranil za zdrav r...
Pravilna prehrana malčkov po 1. letu je ključna za zdrav razvoj. Mlečne formule, kot sta Aptamil 1+ in 2+, zagotavljajo ...




dom
riba5

kje živite

v stanovanju (44%)

pri partnerju doma (21%)

v svoji hiši (21%)

pri svojih starših (12%)

nimam stalnega domovanja (0%)

kakor kdaj (1%)


Število vseh glasov: 233

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!