trixi
|
da vas še jaz malo pozdravim, tokrat se švercam na hčerinem prenosniku , ma jutri gre z njo spet v Ljubljano , mogoče mi ga pa spet posodi možek ma jaz vam prav moram povedat kaj smo ušpičli prejšnji teden, mogoče dobite pa kako idejo. Torej, en prijatelj-sosed je imel RD - okroglo, seveda smo se pri ženi pozanimali, kaj si želi in je rekla, da kakšno drevo. Tako smo šli v akcijo pet družin in kupili oljko, tako, malo večjo- tako po velikosti kot po ceni. Potem smo dobili idejo, kako mu to darilo izročit, ker fešta je bila pa v eni gostilni. En sosed nam je posodil prikolico, da smo to oljko sploh lahko šli iskat, potem je bila cel dan pri njemu parkirana. Jaz sem lepo zavila en kozarček uloženih oljk, moj je pa komentiral, da mu je ful hudo, ker si bo slavljenec mislil, da mu nismo nič prinesli, in to kar toliko parov na kupu. No, potem smo sprintali še z neta navodila, kako se oljke goji, pa še eno oljčno vejico smo dodali. No, pod večer smo pol gledali, kdaj se mislijo spravit od doma, ker smo mu to drevo zapeljali direkt pred vhodna vrata. Potem smo se še vsi upleteni pri oljki slikali in to sliko sprintali. Tako smo se odpravili proti gostilni, ma smo bli ku ena ohcet. Seveda smo mu darila dajali postopoma, najprej un važek oljk, da mora skrbno posadit, lepo skrbet, itd, potem navodila, vejico in čisto na koncu čestitko in še sliko, z besedami, da če bo lepo skrbel za sadike, da pa mogoče mu nekoč tako drevo zraste. In ko je prepoznal, kaj in kdo sploh je na sliki je bil res ful ful vesel. Ma je bilo smeha cel večer s temi oljkami, nam je med drugim rekel, da za tako darilo smo si zaslužili samo juho, ma to še pred sliko. No, zdaj ima pa problem, kam to oljko posadit in je še kar v loncu. Toliko, za se malo nasmejat. Drugače smo pri naši hiši bolani, tamali nekaj kuha že od srede, jutri ga peljem k P. Ma jaz sem taka smotana mama, ki se bojim, da me bojo skregali, da kaj vozim otroka v ambulanto, če je samo prehlajen. Samo kaj, ko pa enkrat ima vročino, enkrat pa ne, Pa še grdo kašljat je začel. Mah, spet bo dobil antibiotik. Sicer pa pol njegove skupine v vrtcu manjka. MID, če bereš, daj še zame kakšno sliko, vse naše, ki smo jih slikali v Olimju so šle baj, baj, ker jih še nismo potegnili dol z računalnika. Drugače pa seveda uživaj, uživaj, odklopi. Veš, ma kaj si pozabila, internet imajo v recepciji hotela ONA, tako, ne samo, da sva obe v prahu, tudi brez neta imava skupno. Ti želim, da ti čimprej poštimajo. Ja, pa meni tudi. Pegaz ojej ma kaj ti tudi zbolela? Daj da se pozdraviš čimprej. Tisto s piškotom Plasmon se pa jaz spomnem kako sem bila fouš eni kolegici, ki mi je pravila, da kako njen poje celo flašo mleka in spi celo noč, naš se je pa kar naprej zbujal. Ma ja, saj smo preživeli. Nič, grem zdaj še na banko račune poplačat, potem pa tuš in spat. Lahko noč
|