|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
21.8.2007 10:17:29   
mentos
en lep pozdrav po dolgem času

ker trenutno moja pikica spi, hvala bogu, vam se oglašam po dolgem času. Moja punčka mi vzame ves čas, zato sem prav povno zaposlena. Prav rada bi včasih kaj naredila, prebrala, oz. spala pa ne morem, kajti naša punčka želi oz. spi samo takrat ko jo imamo v naročju, ko pa jo položim v košek pa še isti moment začne gledati kot sovica in takoj v jok. No ja, pa so mi rekli, da se otroka ne da scrklati v naročju, naša je pravi fenomen, spi samo v naročju. Je zelo živahna, se že prav lepo smejčka in prav rada se že pogovarja.
Jutri imamo prvič posvetovalnico, tako da me prav zanima, kako se bo odrezala. Drugače pa so pri nas krči že počasi odšli, tako da vsak večer imamo kopanje (če je kopam vsak dan nam tako spi celo noč, mislim da jo kar fajn voda utrudi, pa še uživa v banji), hranjenje in nato spanje od 10 pa do 6,7 ure. Res je pridna ponoči, samo molim da bo tako tudi ostalo, da se ne bo začela zbujati in še ponoči želela spati na rokah.
Kako pa pri vas, poteka kaj hranjenje. Mi jemo 5* ali 6* na dan, včasih še posebej pred spanjem moram malo dodati, ker mi že malo primanjkuje mleka.
Ja, zdaj pa lep pozdrav, in upam da se bo vreme čim prej izboljšalo, da bomo šle z vozički na okoli, kajti naša je najraje v vozičku, zato če je le lepo preživiva skoraj ves dan zunaj.

user posted image  lep pozdrav vsem vašim sončkom.user posted image

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 401
21.8.2007 11:23:28   
Drnula
durosh - se spomnim, da so nam v mš povedali, da imajo dojenčki dokaj pogosto zamešene solznice in se jim zato solzijo očki (ne odvaja solzic). Tudi sestrini punčki se je eno oko stalno solzilo. Zdravnik ji je dal neke kapljice in masirala ji je kotiček očka. S časom se je nehalo solziti. Vprašaj pri naslednji posvetovalnici ali pa kar pokliči zdravnika.

Midve sva bile v posvetovalnici včeraj, ko je imela Neca dva meseca in pol. Težka je že skoraj 6 kg, dolga pa 60 cm. Ma kako hitro rastejo ti naši otročki !
Jaz pa sploh še nisem bila na poporodnem pregledu, imam ga naslednji teden, skoraj tri mesece po porodu ! ! Upam da je vse ok, ker me po malem še vedno boli - verjetno rana od cr in vsake toliko tudi malo sveže zakrvavim.

mentos - a ima vaša punčka dudo? Mi smo jo uvedli pred dvema tednoma najbolj zaradi spanja. Ker je hotela biti ves čas v naročju in se dojiti, predvsem zvečer. Če je že zaspala v mojem naročju in sem jo odložila drugam se je takoj prebudila. Ko sem ji dala dudo, je mirno zaspala napej tudi sama. Od takrat dalje več spi user posted image

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 402
21.8.2007 21:35:54   
*ANA*
En lep deževen pozdrav tudi z moje strani po doolgem času.

Pri nas je kar pestro: prebolevamo virozo z drisko, kar traja že celih 10 dni, je Svit kar bogi ampak nam je uspelo brez bolnice user posted image user posted image user posted image , se pa dojiva tudi na 1 uro oziroma na 1,5 ure user posted image . Upam da mu to ne bo prišlo v navado, ker drugače boga mati user posted image , bo mela klopa stalno prisesanega.
Včeraj je prvo noč spal od 20:30 pa do 5 ure zjutraj, ja to je za nas podvig user posted image user posted image user posted image .
Krči -napenjanje pa nas mučijo zelo malo oziroma nič, se pravi da smo tudi tukaj zmagaliuser posted image .
Všeč nam je postalo tudi v vozičku, veliko že opazuje okrog sebe, tudi v posteljici rad spi user posted image .
Tudi naš Svit lepo cuza dudiko, ampak še raje ima prstuser posted image , komu ponoči pade duda iz ust uporabi kar je pri roki in to je bogi mali palček user posted image . Zdaj pa ali se tudi komu drugemo to dogaja?
Lep večer vsem, grem ajat ker Svit tudi že sladko spančka.
Lahko noč vsem

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 403
22.8.2007 0:26:05   
ŠpelaP
Pozdravljene punce!
Skoraj ne pridem do računalnika!

Durosh
- joj, ko bi bilo le mleko in mlečni izdelki tisti, ki jih ne "smem" jesti. Tu so še ribje konzerve, zelenjava, ki napenja, svinjina (mastna), kisle kumarice, paprika, med, večino sadja, čokolada, prava kavauser posted image , kokakolauser posted image ... Ampak se že navajam na okrnjen jedilnik!

Sari se kakanje normalizira, na dieti pa vztrajam, da se ji črevo popravi in predvsem dozori, ker si res ne želim, da bi zaradi mojih "lušt" in pregrešitve pri hrani ona fasala alergije. Saj ima, žal, že dedne predispozicije za alergije - sva oba z možem alergika (on tako srednje na cvetni prah, meni se pa v bistvu alergije ne izražajo-torej nimam problemov, imam le potrejeno alergijo - lahko, da mi je že izvenela). Sem pa zadnjič poskusila le TRI majcene žličke probiotičnega jogurta, pa se ji je kar poznalo- par pikic po ličkih, ki je na srečo ne srbijo (lahko, da so pa bile le od znoja) in nekaj sluzi v blatu. Sara ima zdaj še tako poleg nezrelosti črevesja nadraženo sluznico in ji telo takoj reagira. Bo pa še kar en lep čas pretekel, da bo čisto bolje.
Sem pa tudi sama začela jesti kapsule B-kompleks (pomagajo okrevanju Sarinega črevesja), probitične kapsule z laktobacili (za črevesno floro) in Ca tablete za nadomestitev Ca, saj ga ne dobim dovolj, ker ne pijem mleka. Ne bi pa rada v starosti fasala osteoporoze, ki je pri nas tudi dedna (jo imata moj oči in njegov brat).
Drugače se je pa Sara kljub preboleli bolezni kar potegnila - je od prvega do drugega meseca zrasla za 8 cm. Meri že 60 cm. Redi se sicer bolj počasi, ampak še vedno v mejah normalnega (je skoz na svoji percentili). Tehta okoli 5300g. Obseg glavice pa ima 39,5 cm, kar je tudi ravno prav (po njeni percentili). Tako, da nam gre kar dobro. No, njej pravzaprav malo bolje kot mamici - jaz se ne redim, ravno nasprotno - sem v zadnjem 1,5 meseca shujšala skoraj 7kg (imam že 4 manj kot pred nosečnostjo). Tako se pravzaprav tudi glede tega ne pritužujem. user posted image

Me pa malo že skrbi, ko bi morala biti Sara čez tri tedne cepljena, kako bo telo reagiralo po taki bolezni.

Jaz ji do zdaj nisem dajala AD3 kapljic, danes pa mi je mami prinesla iz Avstrije Oleovit D3, pa ji bom začela dajati te. Ampak tudi te šele čez čas.

Naš Tim ga pa še vedno sračaka! user posted image Včeraj je svoji prababici PREGRIZNILuser posted image krilo! Ko smo mu rekli, da bo moral dati svoje everčke za novo krilo, se je pa skoraj jokal in zraven govoril, da on že ne da svojih everčkov, da on ima rad svoje everčeke. Mali zna že zdaj denar držati za rep, bi se lahko mamica po njem zgledovala. Meni pa tako rad kopni. Jaz ne vem, user posted image , kakšen denar dajo meni na banki, da mi kar iz denarnice polzi. user posted image

Ana- a imaš ti tudi kako dieto, ob Svitovi driski?
Upam, da jo boste vi prej skoz spravili kot mi. Pri takih malih lahko kar dolgo vleče, da si črevo opomore.
Je pa super, da se čimveč dojita, saj vse to pomaga k bolj hitremu okrevanju. user posted image
Tudi, če bi Svitu to pogosto hranjenje prišlo v navado, veš, da je vsak podoj korak bliže k popolnemu okrevanju!
S Saro sva se pred rota virusom dojili na 3-4 ure. V času okužbe in zdaj v času okrevanja pa se dojiva na 1,5-2 uri ali pa tudi na 1 uro. In tudi ona zahvaljajoč temu ni bila dehidrirana. Pa še skok v rasti je imela tem času, da je še več hrane potrebovala.

Eno user posted image za čimprejšnje Svitovo okrevanje.

Sem še nekaj pozabila napisati. Ker ne zaupamo več javnim krajem za previjanje, sem zadnjič prakticirala kar voziček. Si sploh nisem mislila, da gre tako enostavno previti (celo pokakanega) otroka kar v otroškem vozičku. Še bolj fajn kot na kaki mizi, polički, klopci. Sem Sari slekla hlačke, ji dala samo podlogo pod rito in jo lepo  enostavno previla. Seveda je pa res, da gre tako previjanje le v primeru, da malček ni pokakan do vratu! user posted image

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 22.8.2007 0:33:12 >

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 404
22.8.2007 10:13:34   
zrak
Pozdravljene.. no da se še malo jaz javim, saj Enei ravno spi.. Mi smo uvedli kar jutranje kopanje… kajti po jutranjem dojenju naredi tako kakadico da je jojjjj… vse po hrbtu, tako da ne ostane drugega kot ga dati v bide ali umivalnik in kopanje..

Mislim pa da ima v ritki vgrajeno uro.. vsako noč točno ob 2.15, kasneje pa še ob 5.30 ali 6.30..

Ana naš pa ne uporablja samo prstek ampak celo roko tlači v ustka in jo sesa.. in seveda če mu znese priklopi še drugo.. sprva sem mislila, da je to simptom lakote,, pa ni.. zgleda da tako okuša svet, saj vse igračke ki mu dam v rokice poskuša nesti v usta..

Špela lepo, da okrevati in počasi ustvarjate prejšnji ritem.. Jaz tudi našega previjem kar v vozičku in gre zelo hitro.. in še zanimivo za njega..

Včeraj smo bili na UZ kolkov in je vse 1A.. tako da smo rešeni tetra pleničk.. pa če sem čisto iskrena.. nismo jih niti kaj veliko uporabljali, razen včasih ponoči…

Neja.. kako je šlo z sluhom.. mi smo 20. sept. naročeni na avdio kliniki v Lj, ker tudi našemu niso mogli izmerit sluh v enem ušesku, ker je malo zaraščen.. v enem pa so mu izmerili 100%..

Kje pa je avdio klinika.. a ve katera?

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 405
22.8.2007 11:19:52   
ŠpelaP
Saj rečejo, če se user posted image poserje, naredi velik kup. Zdaj je pa še Tim fasal neko virozo. Je bil že danes pri zdravniku in je rekla zdravnica, da že tri teden razsajajo neke viroze. Ga je že ponoči trebušček bolel in malo ima povišano temperaturo. Pri zdravnici je  pa rekel, da ponoči ni mogel spati, ker ga je bolel trebušček in grlo, da zjutraj mu pa jaz nisem pustila spati. user posted image Ja seveda, ko je pa moral k zdravniku. Ga je še moj oči zjutraj hitro peljal k zdravniku, preden sta z mamo šla na morje. Mož ga pa ni mogel peljati, ker je že v službi. Če me zdravnica ne bi poznala, bi lahko še mislila, kak sadist sem, da ubogemu bolnemu otroku ne pustim spati.user posted image

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 406
22.8.2007 15:41:11   
*ANA*
ŠpelaP hvala za želje za čimprejšnje okrevanje. Tudi jaz vama s Saro želim, da bi bile čimprej OK.
Ne jaz nimam nobene posebne diete user posted image , kakamo pa še vedno po vsakem obroku, včasih veliko sluzi, včasih malo grudic strnjenega blata skupi user posted image , pa sploh ne vem koliko časa to lahko traja?? Koliko časa traja že pri vas? Me malo skrbi ker gramo jutri na dopust- v Zreče pa ne vem kaj naj pričakujem- pediatrinja je rekla, da dokler se normalno doji da ni panikeuser posted image , meni se pa božec smili, ker ga to tudi ponoči zbudi in potem ne more zaspati nazaj revče in potem je veliko user posted image . Ha za user posted image driska.
Nam niti vzorca blata niso vzeli- sem pokazala pleničko- pokakano seveda in je rekla da je to viroza z driskouser posted image . Zdaj pa ne vem a naj kako dieto držim user posted image .

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 407
22.8.2007 19:19:21   
ŠpelaP
ANA - Pri nas je trajalo kar nekje polnih 6 tednov, da je Sara začela kolikor toliko normalno kakati. Pa še vedno ni 100% bolje, lahko rečem nekje 95%, seveda ob tem, da se jaz resnično pazim pri prehrani.  Jaz sem v tem mesecu in pol bila na določene trenutke fizično in psihično že čisto na tleh. Vsakokrat, ko sem previjala Saro, sem prav s strahom odprla pleničko, kak kakec me bo čakal v njej. No, zdaj že prihajam k sebi vzporedno z izboljševanjem Sarinega blata. Zadnje dni je že kar OK. Resnično vam želim, da boste to user posted image drisko pregnali lažje kot mi.

Tu sem jaz spraševala pediatrinjo na MONu za našo Saro:
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4218675
Tu je pa še ena pisala na RR o njihovi kalvariji z drisko, tudi to poletje:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1727189

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 408
22.8.2007 21:28:36   
*ANA*
ŠpelaP hvala za te izčrpne informacije. Zgleda da nas bo ta user posted image driska še kar spremljala, ampak jo bomo že preboleli.

Nikical a ti maš Mireno? Jaz se še odločam, pa me zanima kako si kaj zadovoljna? A krvavitev po vstavitvi dolgo traja? Lepo prosim za kako informacijo ZA ali PROTI- imam jo že doma, samo vstavit pa se še nisem odločila se ituser posted image

Lep večer vsem

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 409
22.8.2007 21:51:53   
FLASK_A
Na hitro, ker moram spat. Jutri moram zgodaj vstat, ker grem za dva dni.

Ana, ja, Mireno imam. Krvavitve sploh ne vidim več (kakšen dan jo imam in si dam dnevni vložek). Sem dobila tudi že M in je fuuuuul manjša krvavitev kot pred porodnom, ko sem imela kontracepcijske tablete. Recimo, da je krvi za redno menjavo dnevnih vložkov, pa ne pride nič skozi. Slabosti? Mogoče me zaradi nje boli user posted image user posted image  Ok, nisem prepričana. Pa včasih čutim bolečino tam spodaj. Sam tko, nč posebnega, kot kaka udarnina, ne boli dosti niti dolgo časa. Mi je pa super, ker dojim in mi ni treba s kondomi (mi ful ne odgovarjajo) pa glede tablet (kasneje) mi ne bo treba skrbet vsak večer. Ven mi jo pa lahko kadarkoli vzamejo. Nevem, odloči se, malo še preveri na RR, je bilo že kar nekaj povedanega na to temo.

Pa seveda, ozdravite in rešite se driske in viroze čim prej! user posted image

Špela, naš je tut začel prakticirat: mami, cel dan ne bom kaku, zato pa bom enkrat za cel dan do vratu!!user posted image user posted image  Uf, ko se tko poserje, da nevem, kako se ga lotit. V vozičku je pa tut nama fajn previt se, ful je enostavno.

Moj je pa čez dan postal fuul nemiren, sem kar živčna, da imam slabše mleko. Saj ga je dovolj, pa nevem, če je hranilno kejuser posted image  Jest hoče na uro pa pol do dve, redkeje na tri... Bom vidla, upam da ne bo trajalo dolgo tole tečno obdobje...

No, lepo se imejte pazite svoje male cukre pa se tipkamo!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 410
22.8.2007 21:55:48   
FLASK_A
Aja, naš Jaka ima danes (2 M 2 Tedna) 67 cm in pa 7kg. Je pravi velikan v primerjavi z ostalimi na pregleduuser posted image  Pa glavico je začel dvigovat (ko je pri meni v naročju sploh), igrače nosit v usta in tako. Joj, ful lepo je videt svojega otroka, kako se razvijauser posted image user posted image  Pesti ima pa itak vedno v ustih kadar mene ni zravenuser posted image  Pa slini se velikouser posted image  No, saj bo... Nekako gremo normalno naprej...

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 411
23.8.2007 8:05:46   
Drnula
Kako ve nosite vaše user posted image ? V kakšnem položaju?

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 412
23.8.2007 11:36:08   
KT
Evo še mi2 po ZELO dolgem času. Morje - balzam - uživali ne 100 na uro ampak 100000000 na uro (a je to sploh mogoče user posted image )
Nikical tudi jaz resno razmišljam o selitvi na morje user posted image  - naši zvezdici je morje tako pasalo, da sploh ne znam povedat - koža se ji je popravila (nič več pik in pikic user posted image ), ponoči je spala celo noč, kakala vsake tri dni po uri in prav pošteno user posted image  - do vratu, opazovala okolico - brez joka user posted image , pridelala kar nekja cm in kg, 10min na sončku vsak dan jo je obdarilo z lepo zagorelim obrazkom in rokicami (je taka kot en fizikalec user posted image ), načofotala se je v banjici in namakala nogice v morju (vodo obožuje - tko kot mami) - skratka superuser posted image user posted image user posted image . Torej, če bo sreča mila greva spet kmalu proti obali user posted image .
Mimogrede Nikical sem gledala vaše slikice z morja (kakšen cuker je Jaka - noro!) - saj midve sva se pa že srečali pri G, ko sva se menjali na CTG-ju, pa mislim da sva se videli tudi v ZD Vič Rudnik na materinski šoli - ja res noro kako je ta svet mali.

Drnula Afrika? V kateri del pa vas vleče? No, zakaj sem tako firbčna - midva z user posted image  sva namreč zaljubljena v Afriko & ni čudno, da je naša pikica bila "pridelana" ravno v Južni Afriki. Vsako leto sva do sedaj raziskovala afriško celino, sedaj pa bo verjetno treba počakat kako leto predno jo spet mahnemo med domorodce (al pa tudi ne user posted image ) - moji doma kar čakajo kdaj me bo spet prijelo user posted image .

Ronja daj nehi bit tako pridna nam vsem slabo vest vzbujaš - hecam se seveda, da ne boš zamirila user posted image . Ampak si res pridna veš, da še vse naštete stvari zraven podelaš - vsa čast user posted image

Srečanje - dejmo se no dobit - vem, da bo težko zato predlagam, da določimo en datum in katera pride pride, potem pa isto vajo ponovimo čez 14dni recimo in potem zopet čez 14 dni user posted image user posted image user posted image  - na koncu se bomo ja vse srečale ni hudič user posted image

Zdej grem pa še malo za nazaj brat & se spet javim.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 413
23.8.2007 11:49:44   
KT
Uf, sem šele sedaj vidla katerega smo danes - Naša user posted image  ima pa danes rojstni dan! - cela dva meseca - kot, da sem se ravno včeraj "drogirala" user posted image  v Mercatorjevi sobi št.10 na Šlajmerjevi user posted image . Še danes slišim CD, ki jih je moj user posted image  veselo manjeval, da bi se malo sprostila, zraven pa je mene bodril, me božal in masiral - ko se danes ozrem na zadnja dva meseca se mi zdi, da naju je najina user posted image   še bolj zbližala - zbližala v smislu še večjega spoštovanja drug drugega in tistih čudovitih iskric, ki jih imava v očeh, ko gledava najinega user posted image  in drug drugega. Vse to sem mu že napisala (laže namreč kaj pišem kot povemuser posted image ) in ker vem, da občasno bere ta forum mu še tu napišem - "Sonce, hvala ker si!"

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 414
23.8.2007 20:41:16   
Drnula
KT- ja, tudi midva sva zaljubljena v Afriko in sva se večkrat odločila in raziskala katero državo.  Ruzak na rame...dogodivščinam naproti. No, zdaj bomo tpotovanja malo prilagodili. Lani sva planirala pozimi še enkrat v Gano pa naju je Neca presenetila in raje nisva šla. Letos pa delava za povrhu še hiško. Kam bova šla naslednjič še ne veva (morda podsaharska -?? sam problem je francosčina), se bova odločila tik pred zdajci. Kdaj - ??? tudi še ne vem če že drugo leto, razmišljala sem da morda celo dokler sem na porodniški vendar bo Neca vseeno še malo majhna .... bomo še vse videli.
Pa vi?

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 415
23.8.2007 22:05:28   
ANDREJA 75
Čao!Po dolgem času imam spet svojih pet minut da malo pogledam RR.Pri nas se fuul dogaja štirje otroci in dan imaš zaseden 100 procentno. Na hitro vam napišem dogajanje vstanem okrog 6.15 papcamo da obadva nahranim in spijem kakšno kavo je ura že 8 dopoldne smo obvezno cel dopoldne zunaj če le vreme dopušča  kosilo pojemo  ponavadi tako da drživa vsak enega v naročju...itd...ob 19 grem najprej tuširat ta velika dva potem pa ob 20.30 še tamala dva tako da se vsi štirje okrOg 21h polubčkajo in postiskajo med sabo in grejo spančkat.Mene pa potem še čaka perilo /(vsak dan imamo kakšna dva do tri stroje cunj)likanje....tako da grem spat tam okrog 23.30 tamaladva pa se zbudita tam okrog 3-4 zjutraj skratka se nam dogaja.Mi jemo še vedno bebo1 smo probali aptamil 1 pa smo imeli krče in stašno drisko pri obeh, zvečer pa imata teden dajem milumil 1 jih bolj nasiti tako sta včeraj in danes spala saj do 4.30, smo pa že v polnih pripravah na začetek šole imamo že večino vse pripravljeno mogoče ko se bo začela šola da bom imela saj kakšno minuto več časa da se vam oglasim.Bili smo tudi 7 dni na morju -na KRKU bilo je super user posted image user posted image sta fuul spančkala jima je pasal zrak!Drugače pa čez dan zelo malo spita poobroku cc 15-30minut se jima kar dogaja se fuul luštno smejčkata.Včeraj smo bili v posvetovalnici MAJ ima 6950g in 60cm GALpa 6440g in 60cm je rekla da smo kar težko kategorniki v primerjavi z začetkom ko smo imeli 2000g ,cepleni pa nismo bili ker malo kašljamo in bomo 31.8,tako na hitro aja še to sem dala nove slikice v album!!!pa-pa ANDREJAuser posted image user posted image

16.05.2007 sta se nam pridružila MAJ IN GAL!!!!

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 416
24.8.2007 9:25:57   
zrak
Andrejauser posted image user posted image SUPER si .. ne vem kako ti znese.. jaz sem čisto utrujena z enim, ti pa kar 4... a tudi kuhaš sama??
APTAMIL1 JE tudi našega čisto zdru... ful ga je napenjalo in cel dan driskal.. takoj naslednji  dan sem šibala nazaj po Novalac ac1 in je bilo super... Tale Milumil 1 pa bi morala tudi jaz probat.. bi mogoče kaj več vzdržal ponoči..

ronja čestitke tudi tebi.. kje pa pobereš toliko energije..da bi vsaj jaz rabila tako malo spanja kot ti, bi bila na konju... jaz če nimam vsaj 8 ur v riti semuser posted image ..

OOJJJjoojjj   moram šibat previt, ker smo do vratu (mogoče še čez)...

(odgovor članu ANDREJA 75)
Neposredna povezava do sporočila: 417
24.8.2007 13:53:31   
KT
Drnula mi smo bolj južno afriški entuzijasti - Namibija, Bocvana, Zambija in Zim. Mi2 z user posted image  sva za letošnje leto sanjala o gorilah v Ugandi, vzponu na Kili in za koncu še poležavanje na Zanzibarju - ampak je najino življenje obogatila najina namibijska user posted image  tako, da bo moral Mt.Kili še malo počakati user posted image  - sigurno pa ga bomo kmalu osvojili saj že od malega sanjam o Hemingwejevem snegu na vrhu user posted image  (pa še pravijo, da ga je vsako leto manj - moramo prav pohiteti). Rada pa bi, da bi tudi naša pikica imela kaj od Afrike, zato bomo z raziskovanji novih področij še malo počakali, da bo dovolj velika, drugo leto si bomo pa izbrali kako manj naporno turico.

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 418
24.8.2007 22:57:41   
Anonimen
Dva stavka še od mene.
Tara je še vedno pridna, spi celo noč, pa tudi čez dan je pridna. Jaz pa sem polno zaposlena, kljub temu da tega nihče ne vidi in ne ceni user posted image . Čaka me zadnji izpit na faksu in sem čist živčna user posted image (Špela hvala za navodila za smileyeuser posted image user posted image ). V nedeljo imamo krst, jaz pa imam še kup dela, jutri peka, frizer in letanje po Lj, ker si moram še torbico kupit, pa en nakit, pa prtiček za krst...user posted image Danes so ble vse katoliške trgovine v Lj zaprte popoldne, tako da nismo nič zrihtali. Po krstu se moram cel teden intenzivno učit, nato pa sledi peka za eno poroko. Skratka dela dovolj. da ne govorim koliko je še drugioh stvari. Pobirat bo -je treba sadje okol bajte vsak dan (ker tol dol pada), pa rože, pa pospravljanje, likanje...
Vidim da ste tudi ostale v pogonu.
Tebe Andreja si sploh ne predstavljam user posted image . Vsaka ti čast, res.

Glede srečanja sem tudi jaz za sredino ali konec septembra, samo ne 22. Najbolje pa je da se datum določi in se potem dogovarjamo, ker drugače bomo samo prelagale.

Dost je. Me dragi čaka v postelji zato hitim user posted image .

Mejte se, pa lep vikend.

(odgovor članu KT)
  Neposredna povezava do sporočila: 419
25.8.2007 9:12:31   
Drnula
KT - vaša user posted image je namibijska - user posted image user posted image Tudi midva sva bila več bolj proti J, od tega dela: mozambik, zambija, zimbabve, tanzanija, zanzibar.  Zanzibarja sem se jaz ful otepala, ker sem si predstavljala totalno turistično zadevo - pa ni. Super je. Resnično super. Tja sva šla, ko sva potovala po tanzaniji. Nisva bila na kiliju sva pa šla dec 06 na Mt. Kenijo. To sva izbrala ker si bolj svoboden (ni ti treba vzeti nosačev, midva sva raje sama in tudi ruzake neseva sama in si skuhava sama ...), ker nekateri pravijo da je lepše, bolj razgibano in ker je baje tudi ceneje. Po eni poti gor, po drugi nazaj. Spet... bilo je super, doživetje ob takem vzponu je enkratno in ga ni moč opisati. Mislim, da bi šla še 1x. Namibijo, bocvano bomo tudi raziskali ... tam je dobro najeti auto (a ne?) in sva jo prišparala za že družinska potovanja.  JOj, mi gredo kar kocine pokonci ... bi kar kam šla. No več bi lahko rekle na katerem drugem forumu ... user posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 420
25.8.2007 22:14:24   
Palčica*
Ojla punce,

Še mene mal...
Nogica  jaz cenim tvoj trud,učenje !!! Tudi mene v ponedeljek in torek čakata izpita zato verjemi-vem kako zgleda se učit,pa malega kričača met zraven.Čeprav roko na srce meni mami in tašča res veliko pomagata.Bo pa vseeno noro zdej do torka.se mi sploh sanja ne kako bo šlo.Čist sem že živčna.
Kar se krsta tiče bo super boš vidla. Mi smo ga že imeli 22.7. (ja hitro vem,ampak botrček je iz nizozemske,pa smo se mal prilagodil),sem bla pa tud jaz živčna okrog vseh teh priprav. Ampak je blo super. Samo da se začne bo steklo samo od sebe,boš videla.

Drnula in KT bravo za avanturistično žilico. Sama tako daleč nisem prišla,največji dosegi so bili raziskovanja bližnjih dežel.

V septembru grem z Aljažem na Obalo.Moj user posted image  mora delat zato gre z mano moja mami.Čist tko za 4 dni,mal spremembe,pa klima bo super za Aljaža.
Mi je komaj uspelo dobit prost apartma.
Saj res Primorke...katera ve kje se nahajajo Apartmaji Ananina? Vem,da so v Portorožu,mam tud naslov,pa sej bomo našli,ampak čist tko za info,da jih ne iščem do Umaga z mojo blond glavo.
Če je katera iz tega konca in ima od 22.9 so 25.9. čas za kavo naj se oglasi.Jo z Aljažem prideva pogledat.
Tko da srečanje...za naju ta termin odpade. Pa sej se boste že dobile,pa načvekale-prepričana sem,da se boste imele super.
Je pa res najbolje,da se postavi dan in ura srečanja,kajti za vse itak ne more bit o.k.,tiste pa ki lahko pridete (mo) bo pa lažje za planirat,pa kakšne druge stvari odpovedat,he,he.

Nikical kako je bilo na dvodnevnem oddihu?

Drnula kot sem rekla je moj Aljaž en noro zvedav otrok tako,da ga nosim največkrat tako,da je z hrbtom in glavo naslonjen name.Samo tako je mir,ker on lahko gleda in se ne dolgočasi. Seveda v tem položaju dolgo ne zdržim,kajti fante postaja vse težji in težji,pa tudi kontrolirat razne njegove gibe je težko. Velikokrat ga imam tudi tako,da mi gleda čez ramo,čeprav me kontantno opozarjajo,da to ni o.k. zaradi hrbtenice,ker mi kao sedi na roki.Včasih (običajno,ko je zares utruje,drugače itak ne pali),pa ga imam na rokah v ležečem položaju.
Andreja 75 sem pogledala fotke-dvojčka sta fantastična. Prav lepa. To bodo mule padale dol,ti rečem...

O.k. pupe,toliko od mene. Utrujena sem,grem spat pa zjutraj spet zgodaj kar se le da za knjige. Tole moram zdržat.

Lep preostanek vikenda Vam želim.

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 421
26.8.2007 9:22:22   
FLASK_A
Oj! Evo me nazaj s kratkega dopustovanja ob Krki. Blo je noro lepo... Jaka je bil ful priden, tko da moja mami ni imela dosti opravka z njim- ko me ni bilo, se je zaposlila, prišla sem ga nafutrat in spet čao- pol je bil mir naprej... Tko da super res. Ja, neko delavnico smo imeli in sem bla zato dosti odsotna, nekak na 4 ure sem ga šla pa nafutrat pa pocrkljatuser posted image  Včerej sem pa v Čatežkih plavala, tut ful super...

Ej KT, zdej me pa noro firbec matra, katera siuser posted image  Nekaj jih imam že v glavi, me prav zanima, katera si ti! Upam, da se na srečanju vidiva!

Nogica in Palčica! Držim pesti za vaju, da se vama izidejo izpiti kot je trebauser posted image user posted image user posted image  Res sta dobre zdele za knjigami! No, sej, mene tudi vse to čaka v roku enga mesecauser posted image  Imam tri izpite za popucat grrrrrrr... Vse, kar lahko razmišljam, pa je, kako je lepo bit z Jakcem....

Andreja, ti pa imaš res napet urnik! Prav občudujem te! Malčka sta pa res dva angelčka...

Grem, imam velik za nrdit tako da se bom zdej bolj malo oglašala... Cunje, stanovanje, malček, fax- joj, sploh nevem, kje se me glava držiuser posted image  ČAWBAW!

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 422
26.8.2007 10:09:00   
ŠpelaP
Pozdravljene punce!

Za srečanje sem že omenila možu, če bi se takrat peljali na izlet. Je bil kar za to. Mene bi pustil z vami na čveku, sam bi pa šel v ene modelarske trgovine. Tako, da če nam bo datum ustrezal, pridem še jaz. Se že veselim!

Nogica, Palčica - vem kako vama je, ko se morata učiti, bi pa raje (logično) bile bile z vajinima user posted image . Bo pa potem toliko lepše druženje in cartljanje, ko bodo vajini izpiti mimo in se bosta lahko popolnoma posvetili svojima malčkoma.  Držita se na izpitih!

Andreja
-dobra si! Jaz že z dvema včasih svojo glavo srečam nekje med tukaj in tam, s štirimi bi pa jaz verjetno kar izparila!

Naša Sara tudi sploh noče več biti v ležečem položaju. Če se slučajno znajde v takem položaju, ko je budna, naredi tak užaljen in žalosten pogled, da me kar pri srcu zaboli. V stolčku mora pa tako biti striktno privezana, ker se tako z nogami potegne, da ji že pol riti dol gleda!

Zdaj pa še k glavni temi našega poletja. To je driska! Jo zopet imamo pri hiši! Tokrat jo je pa fasal Tim! Povišano temperaturo je imel le v sredo. Potem je že kazalo, da bo bolje, včeraj je pa začel driskati. Samo, hvala bogu, ni tako zelo hudo. Mu pa kar dajem kapsule PROLIFE in gledam, da spije veliko tekočine. No, saj to v bistvu ni tak problem, ker tako kar sam dosti seže po tekočini - grenkem kamiličnem čaju!

Bom dala mali oglas:
PODARIM MALO DRISKE  user posted image (po želji lahko tudi veliko)! Je imamo čisto preveč, tako da je nimamo več kam dati!
user posted image
user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 423
26.8.2007 22:04:04   
Anonimen
Ojla punce. Danes smo imeli Krst in je bilo res super. Prav lepo smo praznovali v družinskem krogu.

Špela user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ne hvala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa letim k lubiju, ker pravi da sem skoz na netu, čeprav res nimam časa, saj vidte. Se grem crkljat user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 424
27.8.2007 8:28:59   
neja24062007
Dobro jutro punce!

Takole se oglašam šele po 10-ih dneh, saj smo preživeli lepih 10 dni v Čatežkih toplicah. Moj user posted image  se je kopal, midve z Nejo pa sva raziskovale malo naokoli. Bila je zeeeeloooo pridna, samo zadnji dan je bila malo tečka, ampak smo preživeli. Vsak dan smo se naučili nekaj novega, npr. kako lepo se je nositi tako, da ona gleda naprej in opazuje (ni prav, zaradi hrbtenice, ampak drugače ni bilo miru user posted image -saj je prava radovednica), da je voziček lahko tudi pravi raj za počitek (čez dan ni hotela počivati v posteljici ampak izključno v vozičku-razvajenkauser posted image ), kravice pase kot velika in to da se že opira na cele roke mi sploh ni jasno-to delajo user posted image  malce kasneje (kolikor sem se pogovarjala z ostalimi mamicami), čeblja in se pogovarja, uspelo pa se ji je tudi 2x že naglas zasmejati (no glih ne vem, če se je to to ampak jo je bilo tako lepo slišati) in pa našli smo tudi že vse prstke na obeh rokah-zelo so dobri in slastni, ko grejo v ustka. Malo me je skrbelo kako bo tale počitek v vozičku prišel v poštev doma in ko smo se včeraj vrnili moram reči, da cel dan ni zatisnila očesa drugje kot na rokah-šele proti večeru (ko se je shladilo) smo šli na sprehod in takrat je spala kot user posted image , pa sem jo potem samo prenesla v posteljico pa ni bil problem.
No zdej pa malo k vprašanjem: - kdaj lahko naši user posted image  imajo dvignjeno vzglavje v vozičku za 1. stopnjo, da ne bo kaj narobe s hrbtenico (tejle naši radovednici se ne da dopovedati, da mora ležati in gledati v zrak-ampak hoče gledati naokoli); -  ali uporablja katera Aptamil 1 - tistega ki prodajajo v Mullerju (je bolj kašast) in je bolj nasiten-ampak problem, ne teče skozi luknjico flaške (uporabljam flaške in cuculje Tommee Tippee); - naša mala miška ne je kot bi morala, sem prebrala v knjigi, da 8 tednov stari dojenčki bi morali jesti 5 flašk na dan do 170 ml ali več-no naša je tam na okoli 4 ure pa čisto odvisno od 80 ml-130 ml, pa je vedno dobre volje in ni lačna (pač verjetno kdaj potrebuje malo manj drugič malo več) - ali se še kateri to dogaja user posted image ; - ali katera dodaja kapljice D3 (naša je imela zelo hude krčke po kapljicah D3-pa sem jih v Čateških nehala dajati, pa kot da ni nikoli imela krčkov - zdej ko smo pa spet doma jih bom probala ponovno dajati - kaj menite ali je to OK da sem prekinila user posted image  - sva bili pa zelo veliko zunaj - ves dan, pa tudi sončku sva pustili malček da naju poboža (nisem pa pretiravala s sončenjem Neje, samo s sončenjem sebe user posted image ); - naša miška se zadnjih 14 dni izredno veliko slini, ampak ne čez celi dan (no dva dni se je celi dan slinila), tam kakšno uro po obroku se začne in se slini urico do dve, pa sem že mislila, da je mogoče lačna ampak ni - zavrača flaško - ali je mogoče da pri slabih 9 tednih na plano rinejo zobki user posted image user posted image user posted image

No drugače pa sem vas zelo pogrešala, saj mi je kar malo manjkal takle 'mamji' klepetek o naših malčkih/malčicah.

Nogica, Palčica dobre sta in svaka vama čast, da imata voljo in moč - držim pesti, da se najbolje odrežeta na vseh izpitih, pa seveda vsaki svojega user posted image  za srečo.

Andreja75 zelo te občudujem...user posted image

Zrak ali ste naročeni na avdio kliniki v Lj, ali ste naročeni na avdiološkem oddelku na Polikliniki? - midve sva bili na Polikliniki (1.nadstropje, B oddelek, soba 8). Z našimi ušeski je vse OK-hvala bogu, da so nam uspeli narediti vse teste, ker bi drugače morali nazaj;
zgleda pa takole; 1. pregled ust,nosu in ušes pri zdravnici; 2. otrok mora biti buden, ampak ne sme jokati, saj mu zraven glavice postavijo zvočnike in spuščajo visoke in nizke tone; 3. otrok mora obvezno spati, saj mu v uho vstavijo sondo in kakšnih 5-10 minut merijo odziv bobniča na enem ušesku. Tale zadnji test me je najbolj skrbel, saj nisem vedela ali bo spala ali ne, saj je gledala kot čukec. Pa se je hvala bogu vse srečno izteklo. Naju je pa opozorila, da če bo slučajno imela probleme z govorom naj se še enkrat oglasiva na kontrolo-ne bo pa smelo biti nič narobe, saj je vse 100 % OK.

Zaenkrat je to z moje stani vse...
Lepo vas pozdravljam in lepo se crkljajte s svojimi user posted image

Katja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......