ŠpelaP
|
Pozdravljene punce! Skoraj ne pridem do računalnika! Durosh- joj, ko bi bilo le mleko in mlečni izdelki tisti, ki jih ne "smem" jesti. Tu so še ribje konzerve, zelenjava, ki napenja, svinjina (mastna), kisle kumarice, paprika, med, večino sadja, čokolada, prava kava , kokakola ... Ampak se že navajam na okrnjen jedilnik! Sari se kakanje normalizira, na dieti pa vztrajam, da se ji črevo popravi in predvsem dozori, ker si res ne želim, da bi zaradi mojih "lušt" in pregrešitve pri hrani ona fasala alergije. Saj ima, žal, že dedne predispozicije za alergije - sva oba z možem alergika (on tako srednje na cvetni prah, meni se pa v bistvu alergije ne izražajo-torej nimam problemov, imam le potrejeno alergijo - lahko, da mi je že izvenela). Sem pa zadnjič poskusila le TRI majcene žličke probiotičnega jogurta, pa se ji je kar poznalo- par pikic po ličkih, ki je na srečo ne srbijo (lahko, da so pa bile le od znoja) in nekaj sluzi v blatu. Sara ima zdaj še tako poleg nezrelosti črevesja nadraženo sluznico in ji telo takoj reagira. Bo pa še kar en lep čas pretekel, da bo čisto bolje. Sem pa tudi sama začela jesti kapsule B-kompleks (pomagajo okrevanju Sarinega črevesja), probitične kapsule z laktobacili (za črevesno floro) in Ca tablete za nadomestitev Ca, saj ga ne dobim dovolj, ker ne pijem mleka. Ne bi pa rada v starosti fasala osteoporoze, ki je pri nas tudi dedna (jo imata moj oči in njegov brat). Drugače se je pa Sara kljub preboleli bolezni kar potegnila - je od prvega do drugega meseca zrasla za 8 cm. Meri že 60 cm. Redi se sicer bolj počasi, ampak še vedno v mejah normalnega (je skoz na svoji percentili). Tehta okoli 5300g. Obseg glavice pa ima 39,5 cm, kar je tudi ravno prav (po njeni percentili). Tako, da nam gre kar dobro. No, njej pravzaprav malo bolje kot mamici - jaz se ne redim, ravno nasprotno - sem v zadnjem 1,5 meseca shujšala skoraj 7kg (imam že 4 manj kot pred nosečnostjo). Tako se pravzaprav tudi glede tega ne pritužujem. Me pa malo že skrbi, ko bi morala biti Sara čez tri tedne cepljena, kako bo telo reagiralo po taki bolezni. Jaz ji do zdaj nisem dajala AD3 kapljic, danes pa mi je mami prinesla iz Avstrije Oleovit D3, pa ji bom začela dajati te. Ampak tudi te šele čez čas. Naš Tim ga pa še vedno sračaka! Včeraj je svoji prababici PREGRIZNIL krilo! Ko smo mu rekli, da bo moral dati svoje everčke za novo krilo, se je pa skoraj jokal in zraven govoril, da on že ne da svojih everčkov, da on ima rad svoje everčeke. Mali zna že zdaj denar držati za rep, bi se lahko mamica po njem zgledovala. Meni pa tako rad kopni. Jaz ne vem, , kakšen denar dajo meni na banki, da mi kar iz denarnice polzi. Ana- a imaš ti tudi kako dieto, ob Svitovi driski? Upam, da jo boste vi prej skoz spravili kot mi. Pri takih malih lahko kar dolgo vleče, da si črevo opomore. Je pa super, da se čimveč dojita, saj vse to pomaga k bolj hitremu okrevanju. Tudi, če bi Svitu to pogosto hranjenje prišlo v navado, veš, da je vsak podoj korak bliže k popolnemu okrevanju! S Saro sva se pred rota virusom dojili na 3-4 ure. V času okužbe in zdaj v času okrevanja pa se dojiva na 1,5-2 uri ali pa tudi na 1 uro. In tudi ona zahvaljajoč temu ni bila dehidrirana. Pa še skok v rasti je imela tem času, da je še več hrane potrebovala. Eno za čimprejšnje Svitovo okrevanje. Sem še nekaj pozabila napisati. Ker ne zaupamo več javnim krajem za previjanje, sem zadnjič prakticirala kar voziček. Si sploh nisem mislila, da gre tako enostavno previti (celo pokakanega) otroka kar v otroškem vozičku. Še bolj fajn kot na kaki mizi, polički, klopci. Sem Sari slekla hlačke, ji dala samo podlogo pod rito in jo lepo enostavno previla. Seveda je pa res, da gre tako previjanje le v primeru, da malček ni pokakan do vratu!
< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 22.8.2007 0:33:12 >
|