ursa_p
|
Evo nadaljujem ... Tinkatonka .... od Muellerja uporabljam se blazinice za dojenje in so kar v redu .... proti tistim od Tosame so sicer zanic, ampak ker si jih moram tako skoz menjat, so ok, pa se zelooo poceni so ... 350 SIT skatla! Pa tudi modrc imam od te znamke in je tudi super, cena pa prav tako. Pa se to ... midva sva Gala ze 2x peljala v Spar cisto na hitro in se to dopoldne, ko ni veliko ljudi. Pa 1x v BC ... drugace pa ga ne voziva rada v trgovske centre. Gal je sicer dojen, pa vseeno ... nikoli ne ves kje kaj stakne. PS: Se bolj se bojim zdravnikov ... tam je sele gora bacilov!!! D3 kapljice ... mi smo jih dobili, dajat jih pa se vedno nisem dala ... vsak dan recem jutri zjutri ... pa mi do sedaj se ni ratalo. No, smo pa, ce se le da na soncnu, pa ne tako da nas opece, ampak toliko, da nas malo pogreje. Jaz moram pa k zdravniku ... tale seneni nahod me ubija ... ze vec vecer odkar berem RR (to je od 21.30!!!) me noro srbijo oci in tece iz nosu ... za znoret, tablet pa ne smem. Noro ... to je vsako leto huje - vcasih pa tega nisem imela! Marty5 .... za tvojega Jerneja in za njegovo super ciljanje ... hahaha ... sem se res ornk nasmejala lulanju direkt v lase ... HAHAHAHAHAHAHA. No, mene Gal se ni pokakal, polulal me je ze ... Matica je pa ze ornk pokakal ... hahaha. Nimam recepta za dolgo spanje ... enostavno se je tako odlocil ... srcno upam, da bo tako tudi ostalo!!! Glede sprehodov in joka ... nama se je samo 1x zgodilo, da je Gal ves cas sitnaril!!! Po moje se je pred sprehodom premalo najedel, ker je ogromno zbruhal. Drugace pa pomaga edino DUDICA (samo tolk, da parkrat potegne, potem jo tako vrze ven)!!! Preselitev v svojo sobo ... midva ga bova preselila nekje pri pol leta, ce bo sobica ze koncana ... upam. Prej pa ne. Oblacenje za ven ... sem vprasala pediatrinjo ... oblecen naj bo toliko kot doma, pa se nekaj toplega za cez ... rokavic ne smemo imeti vec, pa kapico tudi samo 1. Tudi pokrivat ga ni treba vec, razen ce spi v kosari. Ce je soncek naj bo odkrit ... tako so mi svetovali. Oziroma mora biti otrok oblecen toliko, kot mi!!! Najlazji recept. No, za primer ... najin Gal je oblecen 1 plast manj kot Anej. PA je zadnjic pediatrinja rekla, da je se celo malo prevec oblecen, ker je imel zgorno plast iz plisa, pa se podlozena je bila. Lezanje na trebuscku in podiranje kupckov .. se sploh ne upam, ker bo potem glavo pomocil v svoje bruhanje. Itak vedno poliva po hranjenju, tako da se tega raje ne grem ... ze pri sebi moram pazit, da ne polozi glave v bruhanje. Polivanje ... Gal toliko poliva, da nam zmanjkuje plenic in cunjic (so malo manjse od plenick), pa obvezno ima slincek gor, da mi ga ni treba vsakih celega preoblacit. Dvigovanje glavice ... Gal jo je zacel dvigovati ze v porodnisnici. Karin412 ... City Park ima dojilnico in previjalnico (isti prostor), da bos vedela za drugic ... je pa zraven WC-jev. Natalia ... ste pa res ze veliki! Ja, ti dam prav, da poje toliko kot zeli, samo meni se je zdel blazno veliko, sploh, ker Gal poje na obrok samo 100g, se pravi 600g na dan! Pogovarjanje ... Gal se ze nekaj casa pogovarja ... sploh pa med previjanjem .. takrat je tako lusno, pa se nogice krcim in stegujem ... pa se nasmejan sem takrat vedno. Glava ... Gal vedno drzi glavo cisto nazaj, ko podirava kupcke. Zato se jaz nagnem cisto nazaj, da mu ne pade nazaj (se cudno slisi) ... tako zgleda, kot bi v strop gledal ... pa mu ne morem drzat glave, pa se trepljat po hrbtu. Udarjanje z glavo ... kako me moti, ker Gal kar naenkrat "usahne" z glavo in se butne v mojo ramo ali pa v glavo, ko podirava kupcke. Ga kar premetava, ko imava to opravilo. Prav odrine se in potem pade nazaj ... ce ga ne "ulovim" se zabije v ramo ali glavo ... potem pa jok ... se to dogaja tudi vam? Spanje podnevi ... v glavnem skoraj nic ne spi ... edino na sprehodu - to je vsaj 2 uri, drugace pa se kako urco ali pa tisto rundo pred kopanjem. Aja pa dojenje pred kopanjem ... pred njim se ne previjamo, ker se gre potem tako cez pol urce ze kopat. Slikanje kolkov ... na ZD Moste narocajo slikanje kar pri 2-eh meseih ... mi smo naroceni v zacetku aprila, ko bo Gal star dobra 2 meseca. Siroko povijanje ... jaz dajem tetra plenicko prepognjeno 3x ... ce bi jo zlozila 4x bi bila velika 10x10 cm!!! Razstelanost kosti ... jaz zelo rada dojim po tursko ... potem pa se komaj poberem, ker sem vsa razstelana. Tudi sedaj, ko sem za racunalnikom imam eno nogo na policki od regala, ker mi to zelo pase, ampak me pa potem kolki bolijo, pa komaj se nastimam, da normalno hodim ... cist sem razstelana. Opletanje ... Gal opleta tudi, ko mora podreti kupcek ali pa bruhnit, ampak ne vedno ... vcasih to pocne kar tako ... potem si stisnem dojko in vidim, da je se polna mleka, saj kar sprica. Tako da je mleka dovolj, kupcek je ze podrl ali pa ga ne moremo podirat, ker se DERE (dokler se dodobra ne nasiti skoraj ne moremo podreti kupcka), tako da nimam pojma zakaj je to ... mozno, da zaradi teh oblog, ki jih imam v ustih ... ne vem vec. Zdej smo nasli nacin ... ce zacne jokat, opletat, ... mu v usta vteknem dudo, da se malo pomiti, potem pa cez 2 minutki nadaljujemo in je ok!!! To je edino, kar smo ugotovili, da pomaga. Zanimivost pa je, da ponoci do sedaj NIKOLI ni opletal ... cudno, ne? No, jaz sem ZELOOOOOOOO vesela. Taja27 ... ta cebricek je kar v redu, ceprav se mi zdi, da je vecji od drugih (se pravi, bo za dalj casa). Midva ga sicer ocitno ne znava ravno najbolje uporabljati, drugace pa je super. Bo bolje potem, ko bo Gal sam drzal glavico pokonci, da bova imela midva manj dela. Vsi ga zelooo hvalijo. Odloci se pa sama ... enim je vsec, drugim ne. Ga imajo pa vsake toliko v akciji v spletni trgovini. Sarazan ... sozalje za vasega kuzka ... to mi vedno obudi spomine na naso zlato kuziko, ki nas je razveseljevala 11 let, potem pa v 3-eh dneh odsla - odpoved ledvic pri 16-ih letih. Ja, res je tezko ... naju to se caka in to kar s stirimi, pa se te so skoraj enako stare. Jah, upam, da naju bojo se dolgo razveseljevale!!! Sazi ... mi prosim poves v kateri piceriji na Bledu imajo previjalno .. se tudi mi odpravljamo tja. Pika-poka ... nimam pojma kako injekcijo sem dobila ... baje je zelo poznana ... ce te zanima in ce se nisi dobila informacij kaj je to, se lahko pozanimam. V Domzalah drugega kot to sploh nimajo (za med dojenjem seveda!) ... edino kondome, ki jih pa ne zeliva! Prej sem pozabila napisat, da okoli 6-ih zjutraj, ko se zbudi in ga previjeva je cisto buden. Ampak ker sem jaz cist fertik ga kar lepo polozim nazaj v posteljico z dudo (brez nje skoraj ne gre) in pocasi zaspi ... razen ce mu dudica pade iz ust, ko je se buden zacne cmizdit in mu jo vtaknem nazaj v usta, potem je pa v redu. Ali pa ce ga matra se kak kupcek ... takrat zacne spuscat nore zvoke. No, uspelo mi je vse prebrat ... ura je ze pol treh ... JAOOOOOOOOO, jaz mam pa se zlikane cune za pospravit (jih je Matic zlikal), pa se mal na hitro pospravit kar bi kuze lahko unicile, ce jih slucajno kaj pici - nikoli se ne ve!!! Joooooooooooj ... zaspana sem pa ze da je groza. Jutri Matic zacne delat, tako da upam, da me bo Gal pustil spat ... ponoci ga bo pa kar lepo Matic previl ... jaz bom prevec crknjena! Bom pa te dni dodala slikce, da boste videle kak jokec je Gal med podiranjem prvega kupcka takrat, ko se ni se do konca najedel. Lp, Ursa
|