|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
31.3.2006 14:07:05   
suky
Pozdravčeki....po dolgem času.
Js bom ful kratka!Gaja je še vedno ful pridna punčka, včasih ma mal krčkov ampak kamlu minejo.POnoči spi kot polhec.Redi se tudi nenormalno-500g v enem tednuuser posted image  Drgače sva pa večino časa zunaj, skoraj čez cel dan..tudi, če ni sončka, ker ful uživa(beri spi)!
Kopa se tud ful rada, čofota in gleda s svojimi velikimi očki in tudi ko jo vzameš iz vode ni joka, oblači se pa tudi rada. Moja mami pravi, da še ni vidla dojenčka, ki bi se tako rad oblačiluser posted image

Kar se pomoči mojega partnerja tiče. lahko rečem, da je na podnu!!! Sem kar skoz za vse sama.Skrbim za malo Gajo, in pospravljam za njegovo svinjarijo.Zato sva pa veliko zunaj in pri moji mamici-babi je pa itak nora na vnukinjo pa še ful mi je v pomoč in se pri njej lahko fajn spočijem!!

ČUKO- ful mi je hudo za tvojega Gala in upam, da se kmalu pocajta. Si ne predstavljam kako ti mora bit hudo.Men bi se zmešal. Držta se oba!!

No, greva midve mal vn na en sprehodek, dokler še nič ne pada zunajuser posted image

lp

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 501
31.3.2006 18:02:52   
marty5
Ojla,

mi smo pa danes imeli 1. pregled in to že ob 8ih zjutraj. Nas pa je kot kaže vse 3 prav zmatral, ker smo potem cel dan spali in se zbudili le za jest - tako Jernej kot midva user posted image . Jernej je namreč cel pregled prejokal, tako da ga je slišal cel ZD! Jaz ne vem, ampak moj Jernej stalno joka.....včeraj zvečer se je prvič zgodilo, da sem ga skopala brez dretja. Še zdravnica je rekla, da je občutljiv fantek in da bo treba z njim vedno nežno....joj joj joj user posted image . Pravi kandidat za mamino mazico user posted image .

Drugače pa smo zdravi, zredili smo se za dobrih 1200 g, kar je veliko od odpusta iz porodnišnice (4 tedne), ampak še vedno, je glede na njegovo velikost, teža malo premajhna, tako da greva spet na tehtanje čez 2 tedna. Tisti padec teže v porodnišnici se mu še kar pozna, čeprav sem ga doma fajn poredila user posted image . Zrasel je pa tudi za 4 cm. Dobili smo tudi tiste kapljice in me je groza že zdaj, ker se bojim novih napadov krčkov user posted image

Nad vremenom se tudi jaz zmrdujem - cel vikend bo baje tak user posted image user posted image user posted image . Toliko o lepih pomladnih mesecih user posted image .

Krst - Jerneja bomo krstili ali junija ali septembra. Bomo videli, kako bomo zvrstili dogodke....do jeseni naj bi se namreč poročila, diplomirala in še Jerneja krstila. Zdaj aprila, gremo malo v akcijo in urejanje vsega tega.

Midva sva tudi še v skupini, ki ni še user posted image  po porodu. Pregled pri G imam naslednji ponedeljek in najbrž bova kar počakala - ravno tisti dan pa odbije slavnih 6 tednov......ker pa tako nisva že od novembra (nisva smela....), ne vem niti, kako se bova spravila k stvari user posted image .

Kontracepcija - to je zdaj malo problem......dojim, čeprav le delno, kar pomeni nič KT. Mirena ne pride v poštev, ker želiva naštimat Jerneju bratca ali sestrico čez 2-3 leta. Slišala sem za to injekcijo, ki jo omenja ursa_p......kako se ti dopade? Kaki stranski učinki? Sploh si ne predstavljam, da ne bi imela nekaj zanesljivega.....Me prav zanima, če jo pri nas imajo user posted image . Čeprav živimo v isti državi, so včasih take razlike, da ne moreš verjet.

Danes naju je z dragim zdravnica okarala, da otroka ne smeva scrkljat in ga je treba navaidt reda - dat še budnega v posteljico, ne dvigat, ko joka ipd.....Po drugi strani, sem marsikje prebrala, da tako majhnih otrok ne moreš scrkljat, ampak da če jočejo, jočejo z razlogom - četudi le iščejo bližino....Jaz ne vem, ampak meni se srce trga, ko tako joka user posted image . Če samo malo pojokca - tisti mali tečen jok, ne cedim, ampak dretje, ko je ves rdeč.....to pa je druga zgodba user posted image .

Sej provam uvest en red in mislim,da ga dobiva, očitno pa potrebuje več časa. Kot za kopanje - šele po 2eh tednih je nekako dojel, da le ni tako hudo, ampak bi lahko bilo zanimivo...upam, da mu kmalu kapne tudi za voziček user posted image . Po moje bo veliko bolje, ko bo lahko gledal ven - kdaj se jih lahko da v športni voziček, da se malo ven razgledujejo? Pri kakih 4ih mesecih?

Nič, grem izkoristit še teh nekaj trenutkov miru......Jernej in tati sta šla malo ven na zrak.

Lep konec tedna!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 502
1.4.2006 11:43:58   
Eviii
jutro.
sazi, mi je žal za tvojga dedka user posted image ...
joj, bogi gal... hvala bogu se je vse srečno končalo. vrjamem pa, da si se čuko precej ustrašla.
torej, imam malo sreče. ko sm dobila izvide, so mi povedali, da sm fasala stafilokok. to je tipično za bolnišnično okužbo. ne vejo pa še, al je aurea al ne. to bom zvedla v pondeljek. v glavnem, bakterija ni občutljiva na penicilin (na vse ostalo pa ja). sm pa dubla antibiotik, ki ni agresiven in lahko dojim normalno. mi je prou odleglo! pa sm ji povedala, da sm zadnič opazla dve pikce krvi in je rekla, da je to normalno. da to pomeni, da se počasi vse celi in da s krvjo odtekajo najbolj nevarne snovi. dokler so dve pikce je ok... sm pa zdej pred eno dilemo: kaj nardit z bolnico? v glavnem je jasno, da so me oni zašuštrali... jim bom vrjetno pisala samo eno pismo in jim pojasnla situacijo. ne vem user posted image .
dejan je bil prejšnjo noč bogi z noskom. pa je dubu operil in je dosti bolše. vsaj diha lahko. učke so pa še kr boge. je pa rekla zdravnica, da bi zdej se mogla tudi njemu počasi situacija izbolšat, ker sm dubla antibiotik in s tem tudi on. če pa ne bo bolše, bo vzela še njemu bris in bomo vidli, kiro bakterijo ima on. upajmo na najbolše... ga je pa včiri antibiotik popolnoma zdelal. je spal celo popoldne. in tudi ponoči je bil priden.
mi dejana ne bomo krstili. jst nism verna. pr možeku pa so protestanti. jst sm rekla, da ga zaradi mene lahko krstimo na švedskem, ker je to pr njih večji praznik kot pr nas, glede na to, da pr nas nismo verni. bomo vidli. vrjetno bomo šli poleti gor (če bo z nama vse v redu in če tata ne bo imel pretirano dosti dela) in se bomo pol odločli.
uživajte v tem dnevu... pr nas se vsake tolko prikaže sonček, ampak res samo vsake tolko.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 503
1.4.2006 21:18:25   
tinkatonka
Hojla...

Najprej HVALA vsem za čestitke.

Seks…tudi jaz sem v klubu tistih, ki še niso user posted image , čeprav je čišče že zdavnaj konec. Najprej sem rekla da bom čakala na prvi pregled pri G, ker so me šivi ornk matrali. No potem ko me je pa že čist preveč razganjalo sem pa možu namignila, da bi vseeno poskusila, pa je on rekel, da raje počakava, da bo G dala zeleno luč .

Koža dojenčka….tudi moj ima ogromno mozoljčkov po obrazu. Je kot kak pubertetnik.

Igralni center….moj sinko je dobil za darilo t.i. »igralni center«. Blazina na kateri leži, nad njim pa lok z igračkami. Na blazinici pa je klovn, ki mu piska nosek, šumi kapica,…. Tiste ki imate to, kdaj so vaši otroci začeli na tem igralnem centru uživati?? Sem dala Aneja pod ta lok z igračkami pa je samo čukasto gledal in mu ni bilo nič jasno.

Partner……jaz lahko mojega moža pohvalim. Ko je doma se veliko ukvarja z Anejem. Sicer previjanje ravno ne obvlada in si tudi ne želi previjati, tko da to imam čez jaz, ampak tako in tako uživam v tem, tko da mi ni panike.Drugače pa Aneja velikokrat nahrani, podirata kupčke, kopava ga skupaj, ko ima krčke ga nosi naokoli in ga tolaži, pa četudi ob 3h ponoči sredi delovnega tedna. Res priden očka in s svojim sinkom se super ujameta. Edina pripomba, ki jo imam je, da zaradi narave svojega dela ni veliko doma. Ampak tu se ne da pomagati. Žal imava samo eno plačo (jaz sem nezaposlena in na starševskem dodatku), denar pa je treba nekje služiti.

čuko....mi je blo zlo hudo ko sem prebrala, kaj se je zgodilo Galu. Upam da se to nikoli več ne bo ponovilo. Za svoj dobri občutek pa le kupi tisto blazino za preverjanje dihanja.

Natalia…ja očitno se dojenčki lahko preveč zredijo. Vsaj moj se je. Sem mu pa dala za jest na vsake 3 ure, kot je zahteval, oz. takrat je bil lačen. Tudi jaz sem mislila da pojedo kolikor potrebujejo pa očitno temu ni tako. Moj je zdaj na »dieti«.user posted image

Petrina28…si me kr malo pomirila, ko sem prebrala da Anej ni edini, ki se je toliko zredil. Anej je samo na adaptiranem mleku. Sicer je pa pediatrinja rekla, da je dojenim otrokom dovoljeno, da se zredijo več kot tisti, ki so na adaptiranem mleku.  

Sazi…iskreno sožalje ob izgubi dedka. user posted image

Tina76…upam da boš čimprej zanosila in da na naslednjega otročka ne bosta tako dolgo čakala.

Evii….upam da bo iz tvoje rane čimprej nehalo curljati in da se bo kmalu popolnoma zacelila. Jaz bi bolnico na tvojem mestu obvestila, toliko da vejo, kaj se je zgodilo. Pa naj se Dejanov nosek čimprej pozdravi.

In pri nas……ravno malo prej sem dala Aneja budnega a zaspanega v posteljico pa se je malo kregal. No potem sem ga pa vzela ven in ga imam tukaj zraven v ležalniku. Je čisto pridno gledal naokoli, zdaj pa malo manjka pa bo v deželi sanj. Danes ponoči je bilo pestro. Smo bili pokonci 4 urce, ker je Aneja tako zvijalo. No potem mi je zaspal v štorklji, vsakič ko sem ga s štorkljo vred položila v posteljico pa se je zbudil , ko ga je spet zvilo. Nošenje v štorklji mu ful pomaga pri krčkih, ker je tako zvit kot v maminem trebuščku. Danes zjutraj je dobil tudi prvo Ad3 kapljico. Mislim da krčki niso nič pogostejši, ne bom pa nič hvalila, ker se lahko hitro obrne v drugo smer.

No moj sinko je zaspal tu poleg mene. Tko da ga grem prestavit  posteljico, upam da uspešno. Še prej si bom pa ogledala vaše sončke v albumih.

Za vse februarčke en velik poljubček za lahko noč od naju z Anejem.user posted image

Lp Tina in Anej

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 504
1.4.2006 22:14:09   
jasnica
Ojla,

mi smo se danes spet potepali. Šli smo na kosilo v mojo najljubšo kitajsko restavracijo in je bila Rebeka full pridna, pol smo pa še po Merkator centru bluzli, pa na kavico šli, ko so pa tri urce minile nas je pa mala šefica domov nagnala. Zdej se spet mal bolj trudiva z dojenjem, ker sem prišla do ugotovitve da je res veliko bolj enostavno, kot črpat mleko. Imamo pa ponavadi tudi termovko z vodo in umetno mleko pri sebi, za vsak slučaj, ker se povsod res ne da dojit.Včer zvečer ko smo šli z obiska domov sva se pa v avtu med vožnjo dojili in ji je pasalo, je bila čist umirjena in je lepo jedla, doma pa kar opleta in kriči. Nekaj vaje bova še rabli!

krst-naša ne bo šla, ker sama sploh nisem verna, Tomaž se je pa tudi strinjal. Čeprav sva poslušala očitke nekaterih sorodnikov, ampok mislim da lahko sama o svojem otroku odločava.

koža-Rebeka je par dni čisto mozoljasta po obrazu, mi jo je kar hudo takšno gledat. Kolk časa je bilo to pri vaših? Ali kaj pomaga da hitreje izginejo?

Pozdravček za danes!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 505
2.4.2006 21:35:58   
pika-poka
dober večer!..pa se še jaz malo javim!..mi smo po cele dneve zunaj ker hočemo izkoristiti lepe dneve..pa tudi Klemnu tako ustreza..saj je veliko manj napenjanja in krčkov...
mi smo tudi te sorte da so skozi okoli in smo res redkokdaj doma cel dan..sva že prej non-stop laufala okoli tako da mislim da se Klemen že v nosečnosti navadil da bo skozi od doma..user posted image ..sicer pa tudi jaz mislim da je bolje da se čimprej navadi na zunanji svet...bo bolj odporen!

partner-jaz sem ena tistih srečnic ki ima partnerja vedno doma...mi pri vsem pomaga tako da je res super.
midva sva tudi že preizkusila posteljno telovadbo..in je super...nič ne boli..prvič je samo čuden občutek..pol pa zašibauser posted image user posted image

krst-nismo verni tako da to ne bomo prakticirali..bomo pa naredili eno majhno žurkico ko bo Klemen doplonil tri mesece..ker bo to ravno maja in dva dni pred mojim rojstnim dnrvom..bomo vse skupi praznovaliuser posted image

čuko-full mije hudo za vaju oba!!!user posted image

tinkatonka-glede igralnega centra..ti povem..naš Klemen bo kmalu dva meseca pa se že pridno poigra...samo moram bit zraven...aja..pa vse najboljše!

lepo noč in lep spanec pa prelep začetek novega tedna....a se vam ne zdi da čas kar leti...???

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 506
2.4.2006 22:31:15   
čuko
PRVO BI SE VAM ZAHVALILA ZA SPODBUDNE BESEDE IN LEPE MISLI.
ZANIMA ME KAK STE UGOTOVILE (TISTE KI STE IMELE TA PROBLEM), DA VAM PRIMANKUJE MLEKA. MENI SE ZDI, DA GA IMAM PREMALO. PO VSEH TEH PROBLEMIH MI JE ZAČELO PRIMANKOVAT. KAKO HRANITE TISTE, KI IMATE PREMALO MLEKA?

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 507
2.4.2006 22:34:26   
čuko
Nekaj me je zafrkavalo, zato pišem še enkrat. sedaj sem ga stehtala in je pojedel samo 80 ml, probala sem si še špumpat pa ni šlo, torej mi premankuje. Koliko naj še dam dodatka. koliko pojejo vaši? Gal ima 5600 kg.

Kolike: glede kolik, pa je pri nas še huje!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 508
2.4.2006 22:44:45   
Kami
Čao punce,
včeri me je dvakrat ven vrglo, tretjič pa se mi res ni več dalo pisat.
Boga Čuko in Eviii, čez kaj morta it. Eviii a ima Dejan zaradi tvoje okužbe toliko težav z učki?user posted image
Sazi, moje user posted image  sožalje.
Jaz sem praktično brez težav, kar se Evana tiče. Danes je spal od 22h do 6, pol pa do 8.30. Pa zdele je tud ob 22h dol padu. Pa čez dan kar veliko spi, sploh popoldan. user posted image
Jutri imava sicer še enkrat audiologa zarad desnega ušeska, ampak upam, da bo šel končno "čez". In tudi možka moram pohvalit. Je malo doma sicer, ker ima tako službo, ampak ko pa je, je pa 100%. Nič mu ni težko, samo kuhanje mu res ne leži, tako da ga ne morim s tem (čeprav tud jaz totalno ne maram kuhat vsak dan).
Sem preživela petek in soboto v Portorožu in je bilo krasno. Liam je bil pri babici, tako da sva si privoščila. Primorke, jaz vam res zavidam. Smo bili zunaj in na kosilcu in Evan je kar drnjohal in drnjohal v vozičku. Dober zrak ga je čisto povozil user posted image .
Sicer pa imamo mi že čisto splanirane poletni dopust in mi je kar užitek gledat, kako zelo se Liam že mesece vnaprej veseli in take ven meče, da se sam smeješ. Mi je povedal, da je zvečer razmišljal, kako bomo vso prtljago v Picassoja stlačli, če bomo tudi voziček s sabo peljali. Punce, pa komaj dobre 3 pa pol ima!user posted image  Njega res takšne stvari skrbijo, jaz pa tu pomislila še nisem na to. Fantje moji!
Jaz imam v torek izpit, pa mi tole sonce močno škoduje, kar se učenja tiče. Sem veliko lažje študirala, ko je bilo grdo. Ampak zdele moram še malo stisnit. Še 4 al 5 jih imam do konca letnika. Pol pa še en letnik pa smo. Matr, sej to je še kar veliko...user posted image  Ampak imam pa razen ene polovičke od lani vse narejeno, kljub dvema frockoma. Sem res kar ponosna, čeprav bi si želela, da sem že bolj daleč.
Aja, tole sem še dolžna:
Igralni center: Evan je tudi čukasto gledal, ko sem ga spodaj dala. Sedaj ga dam tako, da se lahko z roko dotakne igračk (v stolčku) in zdaj mu je bolj zanimivo, ker tista žogica od mucke žvenketa, če jo zatreseš in zdaj ful nekoordinirano z rokam maha. Pojma nimam a je to namenoma al ne. sem pa opazila, da ima rad tiste stvari, ki imajo obraz obrnjen proti njemu. Pol se ful pogovarja z njimi.
Krst: midva sicer ne hodiva v cerkev, čeprav sva oba krščena. Ampak ga bomo dali krstit 14.maja (se je moj ravno danes zmenil), ker to njegovim veliko pomeni, ker ga krstimo v cerkvici na Bizeljskem, kjer se je tudi mož krstil. Bolj je to en lep obred in lepa priložnost za družinsko srečanje kot pa kaj drugega. Tudi Liama smo dali, čeprav sem imela pomiselke in mi ni žal. Pa za botrico so mu dali mojo dobro prijateljico in mu to ful pomeni, da ima ona en poseben status. Se imata res ful rada, tako da se mi zdi da mu veliko pomeni (ona, ne krst, valda, čeprav rad gleda fotke user posted image ). Ne bom pa Evanu nič posebnega kupovala za to priložnost, niti za oblečt niti za darilo, tudi Liamu nisem, ker ne želim delat šova iz tega.
Punce, zdaj moram še malu učit se. Upam, da me ne bo spet ven zabrisal, ko bom dala "potrdi".user posted image
Bodite lepo!

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 509
2.4.2006 22:54:20   
Kami
Čuko,
ne vem če ti kaj pomagam, ampak si po moje dobro kar sama ugotovila. A si ga na obe dala? Jaz sem Evana popoldne in zvečer včasih na obe dajala, ker je bilo očitno, da bi še jedel.
Kar se količine tiče, ti sigurno ne znam pomagat. Bojda naj bi 2-mesečni otrok pojedel 6x na dan po 120ml, torej mu po tej tabeli dodaš 40ml. Ampak deca so  različna. Naš 120ml s težavo zmaže (če sem res vztrajna in mu not zlivam) in bi bil z 80ml čist zadovoljen, je pa res da ima pri skoraj treh mesecih starosti komaj 4300g.
Kolike so se pri nas nehala tisti večer, ko ga nisem več dojila. Žal je tako, da je očitno nanj moje mleko tako delovalo. Pa sem prej ful pazila, od poroda dalje nisem  pojedla nič svežega ne sadja ne zelenjave, sadja tudi kuhanega ne. Mleka in mlečnih izdelkov sem se tudi široko ognila. Pa ga je zvijalo in zvijalo. A paziš na hrano? Zdaj je mir, pa pije navadni Hippov mlek. Joka ene 10 minut samo predno se pokaka, ampak to ni isti jok. Spi tudi super, včeraj od 22h do 6h!
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Ti želim miren večer in vse lepo!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 510
3.4.2006 9:27:32   
Eviii
jutro, pupe...
joj, ne morem vrjet, kako je naš fant priden... včiri smo šli malo na sprehod pred kosilom. nas ni blo nazaj eno urco in pol. to je zame full. sm pršla domov popolnoma uničena. pa tudi bolelo me je kr precej... ampak se je splačalo. sicer je bil dejan pol cel dan lačen (ne pretiravam - na joški je bil non-stop od enih do sedmih zvičir). sicer je vmes malo zaspal. ampak vsakič, ko sm ga odstranla, se je začel tulit. in sm ga mogla dat nazaj na joško. ni nič druzga pomagalo. jst sm bla popolnoma izžeta. nism uspela ne jest ne pit user posted image . pol smo ga pa zvičir skopali. ob osmih je zaspal. in ne boste vrjele, da se je zbudu komi ob štirih. in pol spet ob sedmih. joj, kako je priden user posted image .
smo pa včiri na sprehodu srečali dve kolegici s puncami. moj dejan gleda za starejšimi user posted image . ena je kr 3 mesce starejša od njega ena pa 5 dni. da sploh ne govorim o tem, da je v bolnici že drugi dan spal v isti sobi z eno punčko - 1 dan starejšo user posted image .
kami, ja, moj dejan ima vrjetno probleme z učki zaradi mene. sm ga nalezla s to okužbo. včiri je imel učko malo bolše, pa je blo zvičir spet malo hujše. upam, da bomo našli nekaj, da ga pozdravimo. sej je rekla dohtrca, da če ne bo primlo (moj antibiotik in njegovi antibiotiki), bo še njemu bris vzela in mu dala novo zdravilo. pregled imamo jutri zjutri, tko da bomo počakali do takrat. sm pa imela smolo, ker moje zdravnice (in dejanove hkrati) ni blo dva tedna, glih takrat ko bi jo oba najbolj rabla. ostali dohtrji nas niso tolko pošlihtali kot ona. res je super dohtrca!
naš dejan je rad po cele dneve v telovadnici. mi imamo tako z mornarčki in žogicami in zvezdicami. in jih rad opazuje. še posebno, ko jst kšno malo zamajem. drugače je pa rad malo na tleh. in tudi jst se takrat najbolj spočijem. če ni nobenga doma, ga dam kr na tla, ker sm tko najbolj sigurna, da lahko zravn kej nardim in se njemu ne bo nič zgodilo. je pa čisto zravn mene takrat. je pa naš deček močn. zadnič sm ga dala na trebuščka in je kr dvignu glavco. pa še na rokce se je opiral in se je hotu dvignit.
jst se pr hrani ne pazim kej preveč. ne jem tistega, kar sicer mene napenja oziroma mi ni všeč. pa dejan nima nobenih problemov zaradi tega. ene par dni sm si celo privoščla jagode. pa mislim, da je dubu majhno reakcijo. ima polno mičkinih mozolčkov po eni strani obraza od včiri. ne vem, al so krive jagode al se mu samo koža čisti. bom jutri vprašala... joj, kolko vprašanj bom imela user posted image .
danes smo pa mi stari en mesec. še zadnji februarček je končno postal dojenček in ni več novorojenček user posted image .
punce, fajn se imejte in se beremo kej kasneje.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 511
3.4.2006 9:36:56   
marty5
Jutro,

mene je včeraj tudi ven vrglo in sem od jeze kar izklopila računalnik user posted image

Čuko-meni mleka primanjkuje od samega začetka. Ugotovili pa smo enostavno tako, ker Jernej ni napredoval po teži in je vedno še iskal za sesat po dojenju. Zdaj mu po podoju ponudim 60ml zjutraj, popoldan in zvečer pa več, ker takrat sploh nimam mleka kaj dosti. Je pa Jernej 1 mesec mlajši kot tvoj Gal, tako da on potrebuje več. Dodajam mu pa Novolac mleko proti kolikam in ima res veliko manj krčkov ali skoraj nič. Pa tudi spi veliko bolje.

Krst-mi bomo krstili ali junija ali septembra, odvisno, kako bomo uspeli zvrstiti dogodke. Do jeseni naj bi se namreč poročila, diplomirala pa še Jerneja krstila....bo pestro, zdaj gremo počasi v akcijo organizacije vsega tega.

Igralna podloga - mojega Jerneja še nič ne zanima...smo poskusili prejšnji teden pa ni pokazal nobenega interesa. Očitno je bilo prezgodaj.

En nasvet bi prosila - kako naj navadim Jerneja na ležalnik? Je noter par minutk, pol pa jok. Jaz pa moram tudi kaj narest, ne le njega vlačit po rokah. Kak nasvetek?

Sicer se ga bojim hvalit, ampak je postal priden za spat, tako da imava z dragim spet večere zaseuser posted image . Zaspi nekje med 20. in 21. (si je kar sam premaknil uro), po kopanju in je mir do 2eh ali celo 3eh. In pol do jutra.

Zdaj je moj naslednji izziv, da ga navadim na voziček.....ta bo huda. Drugače bomo še naprej sprehajali voziček in ne Jerneja, ker on noče bit not user posted image .

Grem, ker spet jokcamo....smo malo tečni danes zjutraj user posted image

< Sporočilo je popravil marty5 -- 3.4.2006 9:41:26 >

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 512
3.4.2006 11:38:45   
ursi
čao ženske!

krst...midva ga bova krstila, če bo šlo po načrtih verjetno v maju. Ima ati takrat tudi rojstni dan, pa bomo kar vse skupaj praznovali, saj se mi zdi brezveze, da bi vsako posebej. Nejc tako ali tako ne bo vedel, čemu ves cirkususer posted image , da pa bi za druge vsako posebej delala mi je pa brezveze, saj sta mi pomembna le moja dva moška.user posted image

spanje...tudi naš si je izoblikoval svoj nočni urnik. Zaspi okoli 8, pa spi približno do dveh, potem pa do petih ali šestih.

umetno mleko...moj fantek je že od začetka na umetnem mleku, saj moje mlekarne niso kaj prida delovale.user posted image  No, pa bodo že zrasli, boste vidle, da bodo ti naši user posted image  kljub temu prav fajn fantje in punce. No, pa vprašanje. Katero mleko uporabljate? Jaz sem na začetku Aptimil1, pol ga je pa malce zaprlo, sva malce prešaltala na Novalac IT1 (za dojenčke z zaprtjem), zdaj morm pa nazaj na normalno mleko, ker že preveč čisto kaka. S katerim mlekom ste ve zadovoljne? Res, da vsak user posted image  po svoje reagira, ampak izkušnje so vedno dobrodošle.

količina obroka...Nejc ima od 5-6 obrokov. Čez dan poje 100ml, zvečer pa 120ml, je pa star 6 tednov. Bomo videli, ko greva naslednjič na pregled, kako napreduje. Sicer ga včasih tudi sama stehtava in je v mejah normale.

študentke...tudi jaz sem se letos vpisala na faks, pa bomo avgusta videli, če bom sprejeta. Me je kar prijelo, da bi šla nazaj študirat. Kakšne šole pa ve delate?

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 513
3.4.2006 12:14:15   
natalia
čuko, moja poje 140 ml na obrok na 4 ure, pije pa Hipp 1. smo zadovoljni, moram it, princeska se trudi kakat!!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 514
3.4.2006 12:33:25   
ursa_p
Dobro jutro!

Mi smo kar v redu. Gal je sedaj malo bolj priden kot je bil kak teden nazaj .. se mi zdi, da so ga te obloge tako v slabo voljo spravile, ker je tudi jezicek skoz ven dajal. Pa tudi jedel je zato verjetno malo slabse.

Opletanje ... pa smo ugotovili vzrok. Dokler papica tece v potokih je vse v redu, ko pa je potrebno malo bolj potegnit, se mu pa ne da vec in bi sel raje na drugo. Ja, tako je to. In kako sem ugotovila? Ja med hranjenjem sem si dojko stiskala, da je ven spricalo (ja, mleka je bilo se vedno toliko noter, da je se spricalo), pa je bilo OK ... ko je mogel sam potegnit pa spet jok, opletanje, ...

Zaradi soora pri Galu so se tudi meni bradavice "vnele", tako da sva dva dni jedla po nastavku ... rezultat - bunke v prsih. Jah ... seveda, ce pa ne potegne toliko, da bi vse spraznil. user posted image  Tako da sva po dveh dneh, ko se je pokoc obcutek na bradavici malo umiril spet zacela brez nastavka. Pa se spumpala sem si, da sem te bunke spravila stran. Sem vceraj zjutraj po obroku spumpala se 125ml ... noro ... sem bila se sama presenecena, s tem da ... na desni je jedel, pa sem ven spumpala se 80, na levi pa kljub temu, da ni jedel, samo 45ml. user posted image  Cudno. Je pa zanimivo, da mi iz leve non stop ven tece, sploh ponoci. Se zbudim cisto mokra, ker so blazinice za vso izteklo tekocine premale.

No, tole je bilo napisano ze 3 dni nazaj ... toliko o tem koliko casa imam! user posted image user posted image user posted image

Sedaj pa na novo ...

Opletanje in jokanje med hranjenjem je bilo ze obupno ... jaz sem jokala zraven Gala, ker nisem vec vedela kaj delam narobe. user posted image user posted image user posted image  No, potem sem  nekako dojela, da ce mleko ne tece ven v potokih mu ni vec ne vem kako vsec, ampak to ni to ... imamo RESITEV ... no, vsaj 80% deluje (pri nama)!!! user posted image user posted image user posted image  Dojiti se moramo v LEZE ... to mi je svetovala soseda, ker imajo fantki radi mir med hranjenjem in so veliko bolj obcutljivi kot puncke, tako da potrebujejo tudi mir in sproscenost med hranjenjem ... tako da nam dojenje v leze res zelooo pomaga. Vceraj sem prvic po porodnicini spala zraven mojega pikca ... ponavadi vedno zaspi ali v stolcku, posteljici, ... nikoli pa ob meni. Vceraj pa je zaspanckal med dojenjem in sem cist srecna lezala zraven njega. Gal drugace nerad lezi pri nama v postelji ... no, tudi probali smo samo 1x, pa nama je cisto v redu, ampak tukaj na kavcu pa lahko spi ob nama kakor zeli. user posted image
PS: Dojim ze brez nastavka, in je ze v redu ... Gal pa belih oblog na jeziku nima vec ... tudi mene samo se 1 bradavica malo, res malo pece.

Drugace je tudi Gal sedaj veliko boljse volje in se veliko vec smeje ... se mu prav vidi, da je zadovoljen. Smo bili zadnje dni kar veliko zunaj in mu je tudi pasalo. Spimo ne vec 9 ur ampak imamo nov sistem (ne vem kako se ga spomni) ... v glavnem ... zadnje hranjenje je okoli 21-ih do 22-ih, potem eno ob okoli 9-ih zjutraj, vmesni obrok je pa takrat, ko se spomni ... enkrat je bil ze ob dveh, enkrat ob treh, danes pa ob 5.30 ... tako. Vceraj je imel cez dan celo en obrok vec, ampak vecerna ura je bila ista. Drugace imamo 6 obrokov na dan.
Bruhamo se vedno, kljub temu, da imamo ze 3 tedne posteljico pod kotom cca. 15 stopinj (to baje pomaga) ... kako bi bilo sele, ce tega ne bi imeli ... me prav zanima. Bruha mi pa se 2 ali pa tudi 3 ure po obroku in to vse serirjeno ... potem mu pol ostane v ustih in to poje ... ce mu usta pucam se zacne jokat ... ampak tako ponavadi prej poje. Danes zjutraj sem ga morala celega preobleci, pa se umit okoli vratu, ker je imel skuto med gubami. user posted image  In ker mi non stop bruha se mu tudi zajest ne upam dat takoj po bruhanju, kljub temu, da je ze 3 ure od prejsnega obroka ali pa da je lacen. Vceraj ga je Matic peljal z avtom en krog, da je minilo se pol ure po bruhanju. user posted image

Moram pa povedat, da je Gal 3 dni nazaj bil ful siten med kopanjem ... kar nekako mu ni pasalo, pa sem ga vzela ven ... mu dam plenicko spodaj, pa sem ugotovila, kaj ga je tako mucilo ... kakat ga je tiscalo, pa se je takoj, ko sva prisla ven najprej pokakal v brisaco, potem pa se v plenicko, ki sem mu jo podtaknila pod rito ... kako cist fantek. user posted image user posted image user posted image

V sredo imamo slikanje kolkov ... me prav zanima kako bo.

Drugace pa imamo spet novo pesmico, ki nas sprosca ... to je Cebelica Maja ... lusna pesmica (tudi pravljice imamo, pa je pesmica samo na zacetku) ... jo dam kar na ponavljanje, ker je zelo kratka ... Gal pa se ob imenu Maja skoraj vedno smeje ... ampak samo ce mamica poje ... hehe. Ce katera zeli, ji jo lahko posljem po mailu.

Strizenje nohtov ... mi jih se nismo ... se jih sploh ne upam ... no, zaenkrat se ni nic spraskan, samo jaz pa sem obcasno, ampak se kar nekako ne upam spustit v to. user posted image

Ciscenje usesk ... jih vi cistite? Jaz mu jih moram kar redno ... uhlje mislim ... noter ne ... in je treba kar spucat.

Lulcki ... jih kaj obracate? Eni pravijo, da jih je potrebno obracat navzgor, drugi spet da ni potrebno nic ... jaz nimam pojma ... kako so vam kaj rekli?

Zunaj smo pa zelo veliko ... ce je le primerno vreme ... ponavadi kar lepo do 19-ih, potem ga grem nafutrat, nato malo pocakava, potem pa kopanje, se zadnje dojenje in spat.

Jaz pa ... ja, na zalost spet krvavim ... danes grem h G ... jasnica, ti moram povedat, da je kravitev lahko stranski ucinet tiste injekcije (imenuje se Depo Provera - ne vem ali se pise skupaj ali narazen) ... tako da se pozanimajte kako je s temi injekcijami. Meni za te stranske ucinke niso povedali ... so rekli da jih nima. user posted image user posted image

Predvcerajsnim sva si kupila mrezno (svinjsko) pecenko in si jo spekla za kosilo ... ja, tudi jaz sem jedla svinjino, ker mi je ze malo pasalo spremeniti okus. Moram pohvalit mojega dragega, ki odlicno kuha. Vceraj sva pojedla kar je ostalo ... mmmmmmmmm. Gal zaenrkat nima nobenih flekov zaradi svinjskega mesa in upam, da bo tako tudi ostalo. Mislim da je ze cas, da zacnem jesti vse. PS: Tudi koruzo in fizol si ze privoscim za solato, pa malo cebule zraven ... in se mi zdi, da ga nic ne moti.

Maticeva pomoc ... ja, se je kar veliko spremenilo ... ampak se morala "po mizi udart!" ... ponoci ga velikokrat previje on, kupcke podira z Maticem, ker sedaj dojim leze, pa tudi veliko vec mi pomaga ... moram rect, da se je zelooooo popravu!!! Hvala Matic ... bil je ze cas. user posted image

Ursi ... ponavadi imam samo ponoci cas za branje ... cez dan pa samo obcasno, tako kot danes. Pa se v miru lahko berem in pisem in mi ni potrebno skoz nekam letat, pa gledat, pa ... spim pa na zalost samo do cca. 9-ih, ne glede na to kdaj grem spat ... ampak skoraj nikoli ni pred polnocjo (sem ze od prej nocna ptica in se ni kej dosti spremenilo).

Tinkatonka ... vse najboljse!!!

Voznja v avtu ... midva ga imava obvezno na sprednjem sedezu (pa na zalost varovalko za air bag ven vzeto, ker se ga drugace ne da izklopit) ne glede na to ali grava oba ali sama (ga tako Matic postima, ce je kriza. Pa tudi mrezo imava zaradi psov v avtu, tako da jaz od zadaj ne morem nic pomagat ... Gal pa tako vedno spi ali pa je priden. Na zadnjem sedezu pa sploh ne more bit, ker imava podrte sedeze (zaradi psov, kljub karavanu) ... ze jaz sedim kar na peni, ker spodnja klop ni deljiva in sva jo morala vzeti ven ... bova dobila se eno klop in jo bova razgagala, da bova dobila tretjinski del klopi, kot je naslonjalo. No, ko bo moral Gal v svoj velik sedez bo ze imel prirejeno (a varno, ker bo prava, le skrajsana) klop, pa gor sedez.

Cuko ... drzim pesti, da bo z Galom vse ok ... kaj je to refluks??? Je to to, da mu "zelodcna zapiralka" ne dela v redu in da mu zato hrano gor vlece ... ne vem .. ne se smejat, ce sem cist falila.

Blazina za dihanje ... kje se pa to kupi in koliko stane?

Natalia ... ce se boji kopanja jo kopaj kar s cunjo ves cas ... no, upam, da jo dajes v vodo s tetra plenicko ... kaj pa ostale, jih se vedno kopate s plenicko? Kar se pa kontroliranja tice ... enkrat mu povej, pa bo ze naredil ... jaz tudi vcasih kontroliram Matica - sicer vedno manj ... ampak to nikamor ne pelje ... povedala sem mu kaj mora naredit in ga kar pustim, pa se najbolje postimata ... sedaj mi celo skoraj vsak dan kopa Gala ... meni pa prav pase, da vmes malo porocila pogledam.
Ko ga dam ven iz banjice Gal le redko se zajoka ... ga dam zelo na hitro in takoj pokrijem, pa je vse v redu ... ko prideva pa v sobo pa dobi dudico, ce jo potrebuje. Drugace pa sobo prej se dogrejeva s kaloriferjem, da je brez problema nagec in ga ne zebe. Vceraj se je tako smejal med kopanjem, da ga me Matic moral slikat ... je bil tak srcek ... bom dala kako slikco gor.

Jasnica ... ti si pa najmlajsa med februarcicami, ce se ne motim, ne?

Krst ... najin ne bo krscen ... Matic je sicer imel neko zeljo, ampak glede na to, da nihce od najinih, pa tudi midva nisva verna se mi zdi brez veze oziroma vsiljevanje vere otroku. Samo Maticeva mami je malenkost verna, to je pa vse.
Se bo ze sam odlocil, ko bo velik, ce bo zelel pristopiti h kaki veri (CE).

Sazi .. iskreno sozallje!!!

Tina76 ... Gal poje nekako toliko kot tvoj Jost, pa ima tudi 5 kg ... mogoce sedaj poje ze malo vec, ampak se 2 tedna nazaj je bilo tako ... sedaj je star 2 meseca.

Evii ... upam, da si ze kaj bolje.

No, sedaj sem prisla do zacetka te strani ... ostalo preberem kasneje in se javim ... ce ne bom spet cel dan zasedena.

Lep dan vsem.

Aja, tole si poglejte se splaca ... fotografiranje otrok ...
http://www.ariel.si/meni/m_foto_heidi.htm

Ursa

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 515
3.4.2006 13:41:49   
Eviii
ursa_p, hvala za link od ariela. mi moremo dejana slikat za pasaport. in bom izkoristla to ponudbo... čeprou sm vidla, da imajo portete, pa bom poskusla sprosit še slikco za pasaport. v roku dveh mescou moremo it na ambasado v ljubljano, da mu zrihtamo državljanstvo in da dobi švedski pasaport. so rekli, da moreva prit neki podpisat in da mormo met slikco s sabo... pol bo pa lahko potoval user posted image .
jst pojma nimam, kolko dejan poje. joške imam non-stop kr precej polne. mogoče pride kak dan, ko imam malo manj mleka. dodajava ne nič (vsaj zaenkrat). patronažna mi je rekla, da lepo napreduje. drugače mi pa skori nikoli ne sprazni ene joške. se pa naje za prou... kot sm že povedala, si je on fajn zrihtal to mlekarno user posted image ... bomo vidli, kaj bo jutri na to temo povedala zdravnica. sm pa za vsak slučaj nabavla novalac (navaden)...
kar se študija tiče, pišem jst doktorat iz metodologije in sociologije tehnološkega izobraževanja. v glavnem, me zanima razvijat nove raziskovalne metode. drugače se pa ukvarjam precej s statistiko in metodologijo v družboslovju (to tudi poučujem na faksih).

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 516
3.4.2006 16:03:59   
taja27
pozdravček tud od mene

sazi moje sožalje za dedka

čuko sem bla prov žalostna, ko sem prebrala, da imata z Galom takšne težave. upam, da čimprej minejo in da bo Gal zdrav in zadovoljen dojenček.

tinkatonka čeprav z zamudo, ti iz srca želim vse najboljše.

eviii upam, da se ti ta rana končno že pozdravi in seveda tudi Dejanova očka.

seks mi smo tudi še v klubu tistih, ki še nismo ... pri nas je kontracepsija kondom user posted image . na bratcu ali sestrici od Ave pa lahko začnemo delati šele čez eno leto zaradi CR. pa tri leta smo se matrali za Avo, tri operacije so za menoj, pa vsa zdravila, injekcije, ... upam, da ne bom prestara in da nam bo resnično ratalo naredit še enga dojenčka.

koža Ava ima še vedno mozoljče po ličkih, za ušeski in po ušeskih, malo tudi v laseh. sem jo parkrat namazala z Bepanthenom, pa je tok jokala, da je ne mažem več.

krst imamo v planu maja (upam, da se bomo lahko zmenili z župnikom). jst to jemljem kot tradicijo. tud midva sva cerkveno poročena in mi je bil to najlepši del poročnega dne. upam, da jko bomo lahko krstili Ava, če pa ne bo pa Ava Valentina, ker je rojena na valentinovo.

partner Sandi je čudovit. pomaga mi vse. od previjanja, kopanja, podiranja kupčkov, tolaženja, predvsem pa mi doma naredi skoraj vse. pa sem kljub temu včasih sitna na njega, potem imam pa slabo vest.

in kako je pri nas ... sem prov vesela za tiste, ki imate nek urnik, ki vam otroci spijo, lepo jejo, ... pri nas je edino pravilo, da ni pravila. spimo zadnje dni samo po dve uri naenkrat ponoči, podnevi pa še to ne. sploh ne vem kaj ji je. kar naprej joka. vem, da ima krče, ampak ne vedno. joka mi na rokah, na prsih, ... tko, da velikokrat jokam z njo. eni me tolažijo, da bo minilo po treh mesecih, drugi mi govorijo, da imamo razvajeno, ker jo kar naprej nosimo (če ima pa krče!!??) tko, da sploh več ne vem, kaj naj. ok, razumem, da joka, ko ima krče. ampak sej jih nima cel dan, joka pa kar naprej. tko, da lahko pri nas le sanjamo tisti dan, kobomo tudi mi delali plane, ko ko jo navaditi, da bo zaspala sama v posteljici. saj mi zaspi na rokah ampak, ko jo položim v košaro  vik in krik. in to tisti jok, da je čisto vijolična v glavo. se mi srce trga. in sploh več ne vem al je res že čist razvajena al kaj je. skratka, sem čist žalostna. celo tako daleč sva prišla, da sva jo en dan pustila jokat v posteljici pol ure, da je potem zaspala od utrujenosti v joku. še ko je spala se je vidlo, kolk je žalostna. jst pa tud nisem mogla nehat jokat. sploh več ne vem, kaj naj naredim.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 517
3.4.2006 16:27:36   
ursa_p
Spet jaz!

Sem sla prej ven, da ujamem se malo nedezja, pa sem malo klepetala s sosedo, kakih 10 minut, pa dez, tako da danes ne bo nic s sprehodom.

Koza ... Gal ima par belih mozoljckov, ki niso nic rdeci okoli pikice. Mozoljcka pa ni imel nobenega ... in mi je cist super. Dvakrat se je pojavila ena pikica, podobna mozoljcku, ampak sem ga umila po obrazu in je hitro izginila! user posted image

Igralni center ... Gala dajem nanj (ze kak mesec), samo pa se obvlada rok in se ne igra z igrackami ... so mu pa zanimive. Sem mu ravno zadnjic kupila rozico od Giordanija, na katerem utripajo lucke, ce se s cebelico dodaknes sredine in jo ful gleda, ce je pri volji. Danes bom pa narocila se danasnjo Giordanijevo igracko na BC, ki je v akciji ... se mi zdijo res poceni, ko so znizane, pa super igracke so, se meni so vsec. Drugace pa gleda igracke ze nekje od zacetka 2. meseca .. ne vem tocno, je pa nekje nazaj napisano, kdaj je prvic videl igracke na prenosni posteljici (pa so visje kot na igralnem centru).
Drugace pa ima na posteljici v spalnici ful lepo lucko. Taka zvezdica, ki poje pesmice, pa na stropu se vrti lucka z medvedki ... pa jo je tudi ze opazil in jo kar gleda, ce ga seveda ne muci bruhanje! user posted image
Pa tudi igracke na lezalniku ze gleda, obcasno jih ponesreci odrine z rokico, ampak to je res ponesreci. Mu je pa obcasno zanimivo, obcasno pa prav nic ... takrat je zanimiva samo mamica ... hehe

Aja, morm povedat, da je bil moj dragi zadnjic kar uzaljen. Gal je kar jokal in jokal, ko ga je imel v narocju ... pa sem rekla, ce ga da mamici ... haha ... pa je pridno zaspanckal ... no, to se je zgodilo samo 1x, ampak se je ... no, oci je bil mal uzaljen, pa je zdej ze v redu. Sem mu rekla, da ce bo samo sedel, pa mu govoril Gal, da ne bo nic pomagalo, nej mu rajs kej zapoje ... tko da mu zdej poje, ceprav sem ga jaz do zdej slisala pet samo 1x, Galu pa tko potihem poje, da ga jaz ne slisim ... hehehe.

Cuko ... jaz sem mislila, da imam premalo mleka, pa ni tako. Sposodila sem si tehtnico, kot sem ze napisala, da sem ugotavljala koliko poje. Pa tudi vcasih je 10 minut na eni strani premalo, da mi sprazni dojko ... to pa vidim tako, da jo stisnem in ce mleko se sprica, ga dam na isto stran.
PS: Imam pa na levi strani manj mleka kot na desni!

Pika-poka ... cas kar leti, ja ... mi smo stari ze dobra 2 meseca!!!

Kami ... vso sreco na izpitu!

Marty5 ... jaz bi ga ene 5 minutk pustila tako v lezalniku kot v vozicku, pa bi mogoce zaspal ... ste mogoce poskusili z dudico? Ta nam resuje vse tezave, ceprav je velikokrat sploh ne mara ... mu gre kar na bruhanje - cisto odvisno.

Ursi ... jaz nic ne studiram, bi pa rada naredila vzgojiteljsko solo, da bi sla delat v vrtec. Narejeno imam ekonomsko solo, pa mi delo v pisani cisto nic ne ustreza! Sem delala pol leta v vrtcu in je bilo res odlicno!!! To je sluzba v katero bi z veseljem hodila. user posted image  Sicer sem upala, da bom se pedagoski faks kdaj naredila, ampak bomo videli ... je tako redko izredni vpis, tako da bo vse odvisno tudi od sluzbe in otrok.

Taja27 ... jaz bi upostevala Tinkatonkih nasvet in kupila storkljo ... se mi zdi, da vam zna v vsem pomagat ... Ava bo ob vama, pa proti krckom je, pa se kaj lahko naredis zraven. Poskusi.

Sem klicala ginekologinjo in grem tja kar v petek, ko sem narocena. Kako bo slo glede na dojenje pa nimam pojma.
Imam pa kar spet menstruacijo ... je rekla, da sem so sedaj druga, ki ima take tezave.

Gal zdele spi ze 3 ure in pol ... ponavadi je na 3 ure, ima kar nekak fiksen urnik ... danes pa tako. Po moje bo vsak cas pokonci.

Koncno prisla do konca ... grem zdej Gala postimat ... se je glih zbudu, pa zaspal nazaj ... spi pa v kosari od vozicka (je ocitno super, ker je obdan z vseh strani (baje jim to pase).

Pa se moj dragi je glih prisel domov, tako da bo se papica zame.

Mejte se lepo, kljub vremenu.
PS: Jaz morm se psa tolazit, ker se boji grmenja. user posted image

Ursa

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 518
3.4.2006 21:52:04   
taja27
urša hvala za nasvet. štorklja sposojena od svakinje. zdej pa umetnost kak to uporabit. se mi zdi, da je Ava not čist zverižena. tinkatonka imaš kak strokovni nasvet?

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 519
3.4.2006 21:59:44   
suky
Punce mam eno vprašanje! Moja Gaja dons že 6 dan ni šla kakat. Razmišljam, da bi ji jutri dala svečko.Kaj pa ve mislte?? a ma kera podoben problem?? Se pa z Gajo polno dojiva, če je to sploh pomembno??

LP

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 520
3.4.2006 23:20:42   
ursa_p
Cer!

Suky ... mislim, da bo najbolj pametno, da jutri poklices svojega pediatra!!!

Mi imajo jutri zjutraj ob 9-ih pediatra ... me zanima kaj bo povedala glede bruhanja. Sem prej pozabila napisat, da sem se danes zbudila, ker sem slisala, da Gal bruha! Po 4-ih urah mi je, ko se je zacel zbujat, bruhal ... po posteljici je bilo vse sesirjeno mleko! user posted image

Cuko ali ostale ... kako se ta rufluks zdravi ... ma sej niti ne vem, ce sem prav napisala, samo se mi ne da brskat kako se napise.

Se to morm povedat, da sem predvcerajsnim naredila eno neumnost ... dala sem prat Galovo belo perilo na 95 in ... ja, le kaj .. vmes sta se mi prikradla dva rdeca stunfa!!!!!!!! ... in ... zdej je puncka, ker so vse bele cunjice roza ... jaoooooooooo. Ne vem kako mi je uspelo glih 2 rdeca zraven dat! user posted image

PS: Katera je ze tista, ki je napisala, da se dragi nc ne zanima za njo in otrocka v trebuscku in da stanovanje nic ne napreduje, tako da bo verjetno zivela kar pri babici??? Me zanima kako je, ker ne vem ali jo berem ali se nic ne oglasi! Se mi pa ne da brskat za nazaj.

No, zdej pa lahko noc ... mam dost za dons ... bo verjetno tezka noc, ker je Gal zaspal med papanjem (kar se ze dolgo ni zgodilo), pa se kupcka ni podrl! user posted image

Ursa

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 521
3.4.2006 23:24:51   
čuko
urša_p: refluks je točno to kar si napisala. Malo refluksa imajo čisto vsi otroci, ker vsak dojenček kdaj bruha ali poliva, naš gal pa ima večji refluks, nima pa tistega največjega, ker tisti otroci pa vse izbruhajo se ne redijo. Mi smo se pa lepo zredili.

dihalna blazina: dobi se v soča medico in stane nekaj čez štirideset tisoč -  baby sens. Jaz pa sem jo kupila v avstriji - angel care in pride 100 EUR, v toysu. Deluje pa tako, da če otrok ne diha 20 min, začne piskat.

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 522
3.4.2006 23:34:11   
sarazan
Suky.... mi smo že 2x imeli obdobje, ko ni kakala 5 dni. Nazadnje sem šla k pediatrinji in sem mislila, da bom dobila kakšne svečke.... pa so mi rekli, naj skuham kamilce - ne premočne - in dodam 3 žličke sladkorja. To bi jo moralo odpreti. Poskusila še nisem, ker je prej kakala. Povej, kako je bilo, če boš dala sladke kamilce.

Študij.... jaz delam doktorat s področja analizne kemije - raziskujem metabolizem nekega potencialnega betalaktamskega antibiotika in njegovih analogov, če rečem zelo po domače.

Sazi... tudi iz moje strani iskreno sožalje za dedka. user posted image

Partner... tudi jaz moram pohvalit moža. Dela vse, tako v gospodinjstvu, kot z dojenčkom, samo lika ne. Likanje je izključno moje delo, jaz pa ne sesam user posted image .

Zdaj grem pa še zadnjič pred jutrom podojit talačno, potem pa spat.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 523
4.4.2006 10:52:27   
Eviii
hojla, punce in user posted image .
mi smo se glih vrnili od zdravnice. so imeli prvi pregled in smo ga prestali. sicer smo krstili pleničko na vagi in pol kasneje smo še skori pobruhali zdravnico, ampak smo se super odrezali. tudi glas smo malo povzdignili, tako da nas je zdravnica slišala kričat. dejan je super. zrasli smo sicer samo za 1,5 cm in imamo zdej 55,5 cm. vrjetno so ga v bolnici malo nategnli. težki pa smo celih 4460 g in smo dobili 1110 g. je rekla, da ni panike, ker je dojen. če ne bi bil, bi mogoče zagnala malo panike, da preveč je. tako pa je vse ok. učke so malo bolše. mu je pa vzela bris (za vsak slučaj) in bomo konc tedna imeli izvide. tudi moja rana je bolša. sicer mi še teče vn, ampak ne več tolko. ko je ona poskusla pritisnit, je pršlo vn zelo malo. drugače pa eno gazico v enem dnevu napolnim z gnojem. smo dobili še naprej antibiotike. v petek imam pa spet kontrolo. mogoče mi bo spet vzela bris. je pa dubu tudi alergijo. po mojem sta krivi tisti dve jagodi od zadnič. sicer ni nobene panike, samo jagod pač ne bom več jedla. pa so mi tko zadišale user posted image .
sm šla domov s polno vrečko receptov, ki so se pol pretvorli v zdravila. jst sm dobila antibiotike, dejan pa kapljice za učke, ad3 kapljice (jst bom počakala, da bo star 6 tednov), pa gel proti soru (sicer ga ima zelo malo, ampak je rekla, da bolše, da mu ga da) in fiziološko za spirat noska.
zdravnica se kr ni mogla čudit, ko je moj možek previjal in oblačil dejana. ga je full pohvalila. sej jst mu tudi pravim, da je super. sicer je doma bolj malo. takrat pa ko je, mi ogromno pomaga. k štedilniku se pa tudi on ne bo nikoli spravu. to je moje delo, ker on ne zna niti ene pašte pripravit user posted image .
naš dejan kaka ko velik. tudi 5-krat in več na dan. vsakič ko ga previjem, ima potičko zame (skori pred vsakim dojenjem ga previjem, razen ponoči oziroma če res dolgo visi na joški in se pol hoče še cartat - ga nočem vznemirjat).
morem pa dejana spet pohvalit. včiri smo se kopali malo pozno, ker je ob osmih in pol še hotu joško in smo pol neki čez deveto in pol začeli z obredom in smo končali okoli desetih. pol je hotu še malo se pocartat. je dubu joško in dvakrat potegnu, pol smo ga pa kr v postlco nesli in je bil miren. spal pa je do šestih zjutri. in še to dm ga mogla na silo zbudit, ker smo mogli it k zdravnici. pa še joške so ble po osmih urah tako nabite, da sm mislila, da mi bojo eksplodirale user posted image . tko da zdej že drugo noč zapored spi 8 ur skupi. bravo, moj mali ljubček user posted image user posted image user posted image . smo našli ključ do spanca, očitno. čez dan se futra non-stop (še posebno zvičir), pol pa kopanje in ga zmatramo do konca user posted image .
ursa_p, zakaj ne odpreš privat varstva, če te tako veseli delo z otroki? jst bi takoj dala dejana v varstvo eni mamici, ki ima otročka starega podobno kot dejan. bi združla prijetno s koristnim. danes je itak potreba po privat varstvu vse večja, ker v vrtcih ni placa. in če vidiš, da je nekomu to delo res všeč in se trudi... vem, da nimaš šole, si pa mama in to sveža mama, ki ima izkušnje.
grem zdej se malo učit, dokler dejan pančka...

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 524
4.4.2006 11:51:50   
ursa_p
Dobro jutro!

Tudi nas Gal ima fefluks tako kot tvoj, Cuko. Ampak ker se zelo lepo redi (se celo malo prevec) ni problema. Je rekla, da tudi prevec poje, zato pa je tako. Pa tudi zapiralka mu ne deluje dobro, ampak glede na to, da nic ne kaslja in je vse ostalo ok, ga ne bomo zdravili (z antibiotiki se mi zdi da je rekla), razen ce se poslabsa. Je pa rekla, da to lahko traja tudi do pol leta ali pa celo se dlje.
Sem vprasala ce ga prej odstavim, pa je rekla da ne. Tako da bomo se naprej pobruhancki.

Drugace ima Gal 5070g in je velik 56 cm, glavico ima pa 38 cm obsega. Je bil pa danes tako zeloi priden, da sem se sama komaj verjela. Najprej se je smejckal, potem pa je brez joka dal cez ves pregled. Z njim je vse OK. Sva bila oba prav srecna. In se celo Matic je bil zraven do konca pregleda ... potem so ga pa ze klicali v sluzbo.
Pa ni boljsega, kot se pri zdravnici polulat ... hehe ... sam na sreco se dons ni pokakal .. hehe.
Smo dobili se listek za pregled krvi nekje cez mesec in pol, ce ima dovolj zeleza (glede na to, da sem ga imela jaz med nosecnostjo dovolj, ga verjetno ne bo potrebno dodajati), pa pri 3-eh mesecih imamo cepljenje. Ravno danes je bil en srcek cepljen, pa je bil res velik vik in krik ... le kako bo to prenesel Gal ... po moje bo cist isto.

Hvala za info glede blazine ... a ni malo dolgo, po 20 minutah???

Eviii ... najprej cestitke za pridno spanckanje. Kar se pa varstva tice ... kera bo pa pripeljala otroka cuvat nekam, kjer imajo 4 ogromne pse ... drugace bi imela z veseljem privat varstvo (sem ze prej, preden sem spoznala matica razmisljala o tem, pa sem pregledala vse zakone o privat vrtcu, pa moras met zeloooooooooo debelo denarnico, da ga lahko odpres, pa se to vprasanje - je toliko pogojev, da jih tezko izpolnis). Bi pa bila zelo za privat varstvo, ampak kakor pravim, pri 4-ih psih to ne bo mogoce (pa ne zaradi psov, ampak drugih).

Aja, se to morm povedat ... da so mi bili Vir vlozki tako super, da sem komaj prenesla tisto plastiko med nogami sedaj, ko imam menstruacijo. Tko da bom zaenkrat se naprej uporabljala vir ... me sploh ne motijo, pa ce prav so bolj debeli, ker so res mehki.

No, pikec je nazadnje jedel ob 8-ih, pa se vedno spi ... mogoce bomo pa sedaj jedli na 4 ure ... ce nam bo uspelo. No, se bo ze sam odlocil kako in kaj. user posted image

No, toliko od nas zaenkrat!

Lp, Ursa

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

FOTO: Tako je v resnici videti trebuh po p...
Blogerka Mel Watts je s fotografijo svojega trebuha po porodu osvojila simpatije na družabnih omrežjih. Spremembo svojeg...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.