ursa_p
|
Dobro jutro! Mi smo kar v redu. Gal je sedaj malo bolj priden kot je bil kak teden nazaj .. se mi zdi, da so ga te obloge tako v slabo voljo spravile, ker je tudi jezicek skoz ven dajal. Pa tudi jedel je zato verjetno malo slabse. Opletanje ... pa smo ugotovili vzrok. Dokler papica tece v potokih je vse v redu, ko pa je potrebno malo bolj potegnit, se mu pa ne da vec in bi sel raje na drugo. Ja, tako je to. In kako sem ugotovila? Ja med hranjenjem sem si dojko stiskala, da je ven spricalo (ja, mleka je bilo se vedno toliko noter, da je se spricalo), pa je bilo OK ... ko je mogel sam potegnit pa spet jok, opletanje, ... Zaradi soora pri Galu so se tudi meni bradavice "vnele", tako da sva dva dni jedla po nastavku ... rezultat - bunke v prsih. Jah ... seveda, ce pa ne potegne toliko, da bi vse spraznil. Tako da sva po dveh dneh, ko se je pokoc obcutek na bradavici malo umiril spet zacela brez nastavka. Pa se spumpala sem si, da sem te bunke spravila stran. Sem vceraj zjutraj po obroku spumpala se 125ml ... noro ... sem bila se sama presenecena, s tem da ... na desni je jedel, pa sem ven spumpala se 80, na levi pa kljub temu, da ni jedel, samo 45ml. Cudno. Je pa zanimivo, da mi iz leve non stop ven tece, sploh ponoci. Se zbudim cisto mokra, ker so blazinice za vso izteklo tekocine premale. No, tole je bilo napisano ze 3 dni nazaj ... toliko o tem koliko casa imam! Sedaj pa na novo ... Opletanje in jokanje med hranjenjem je bilo ze obupno ... jaz sem jokala zraven Gala, ker nisem vec vedela kaj delam narobe. No, potem sem nekako dojela, da ce mleko ne tece ven v potokih mu ni vec ne vem kako vsec, ampak to ni to ... imamo RESITEV ... no, vsaj 80% deluje (pri nama)!!! Dojiti se moramo v LEZE ... to mi je svetovala soseda, ker imajo fantki radi mir med hranjenjem in so veliko bolj obcutljivi kot puncke, tako da potrebujejo tudi mir in sproscenost med hranjenjem ... tako da nam dojenje v leze res zelooo pomaga. Vceraj sem prvic po porodnicini spala zraven mojega pikca ... ponavadi vedno zaspi ali v stolcku, posteljici, ... nikoli pa ob meni. Vceraj pa je zaspanckal med dojenjem in sem cist srecna lezala zraven njega. Gal drugace nerad lezi pri nama v postelji ... no, tudi probali smo samo 1x, pa nama je cisto v redu, ampak tukaj na kavcu pa lahko spi ob nama kakor zeli. PS: Dojim ze brez nastavka, in je ze v redu ... Gal pa belih oblog na jeziku nima vec ... tudi mene samo se 1 bradavica malo, res malo pece. Drugace je tudi Gal sedaj veliko boljse volje in se veliko vec smeje ... se mu prav vidi, da je zadovoljen. Smo bili zadnje dni kar veliko zunaj in mu je tudi pasalo. Spimo ne vec 9 ur ampak imamo nov sistem (ne vem kako se ga spomni) ... v glavnem ... zadnje hranjenje je okoli 21-ih do 22-ih, potem eno ob okoli 9-ih zjutraj, vmesni obrok je pa takrat, ko se spomni ... enkrat je bil ze ob dveh, enkrat ob treh, danes pa ob 5.30 ... tako. Vceraj je imel cez dan celo en obrok vec, ampak vecerna ura je bila ista. Drugace imamo 6 obrokov na dan. Bruhamo se vedno, kljub temu, da imamo ze 3 tedne posteljico pod kotom cca. 15 stopinj (to baje pomaga) ... kako bi bilo sele, ce tega ne bi imeli ... me prav zanima. Bruha mi pa se 2 ali pa tudi 3 ure po obroku in to vse serirjeno ... potem mu pol ostane v ustih in to poje ... ce mu usta pucam se zacne jokat ... ampak tako ponavadi prej poje. Danes zjutraj sem ga morala celega preobleci, pa se umit okoli vratu, ker je imel skuto med gubami. In ker mi non stop bruha se mu tudi zajest ne upam dat takoj po bruhanju, kljub temu, da je ze 3 ure od prejsnega obroka ali pa da je lacen. Vceraj ga je Matic peljal z avtom en krog, da je minilo se pol ure po bruhanju. Moram pa povedat, da je Gal 3 dni nazaj bil ful siten med kopanjem ... kar nekako mu ni pasalo, pa sem ga vzela ven ... mu dam plenicko spodaj, pa sem ugotovila, kaj ga je tako mucilo ... kakat ga je tiscalo, pa se je takoj, ko sva prisla ven najprej pokakal v brisaco, potem pa se v plenicko, ki sem mu jo podtaknila pod rito ... kako cist fantek. V sredo imamo slikanje kolkov ... me prav zanima kako bo. Drugace pa imamo spet novo pesmico, ki nas sprosca ... to je Cebelica Maja ... lusna pesmica (tudi pravljice imamo, pa je pesmica samo na zacetku) ... jo dam kar na ponavljanje, ker je zelo kratka ... Gal pa se ob imenu Maja skoraj vedno smeje ... ampak samo ce mamica poje ... hehe. Ce katera zeli, ji jo lahko posljem po mailu. Strizenje nohtov ... mi jih se nismo ... se jih sploh ne upam ... no, zaenkrat se ni nic spraskan, samo jaz pa sem obcasno, ampak se kar nekako ne upam spustit v to. Ciscenje usesk ... jih vi cistite? Jaz mu jih moram kar redno ... uhlje mislim ... noter ne ... in je treba kar spucat. Lulcki ... jih kaj obracate? Eni pravijo, da jih je potrebno obracat navzgor, drugi spet da ni potrebno nic ... jaz nimam pojma ... kako so vam kaj rekli? Zunaj smo pa zelo veliko ... ce je le primerno vreme ... ponavadi kar lepo do 19-ih, potem ga grem nafutrat, nato malo pocakava, potem pa kopanje, se zadnje dojenje in spat. Jaz pa ... ja, na zalost spet krvavim ... danes grem h G ... jasnica, ti moram povedat, da je kravitev lahko stranski ucinet tiste injekcije (imenuje se Depo Provera - ne vem ali se pise skupaj ali narazen) ... tako da se pozanimajte kako je s temi injekcijami. Meni za te stranske ucinke niso povedali ... so rekli da jih nima. Predvcerajsnim sva si kupila mrezno (svinjsko) pecenko in si jo spekla za kosilo ... ja, tudi jaz sem jedla svinjino, ker mi je ze malo pasalo spremeniti okus. Moram pohvalit mojega dragega, ki odlicno kuha. Vceraj sva pojedla kar je ostalo ... mmmmmmmmm. Gal zaenrkat nima nobenih flekov zaradi svinjskega mesa in upam, da bo tako tudi ostalo. Mislim da je ze cas, da zacnem jesti vse. PS: Tudi koruzo in fizol si ze privoscim za solato, pa malo cebule zraven ... in se mi zdi, da ga nic ne moti. Maticeva pomoc ... ja, se je kar veliko spremenilo ... ampak se morala "po mizi udart!" ... ponoci ga velikokrat previje on, kupcke podira z Maticem, ker sedaj dojim leze, pa tudi veliko vec mi pomaga ... moram rect, da se je zelooooo popravu!!! Hvala Matic ... bil je ze cas. Ursi ... ponavadi imam samo ponoci cas za branje ... cez dan pa samo obcasno, tako kot danes. Pa se v miru lahko berem in pisem in mi ni potrebno skoz nekam letat, pa gledat, pa ... spim pa na zalost samo do cca. 9-ih, ne glede na to kdaj grem spat ... ampak skoraj nikoli ni pred polnocjo (sem ze od prej nocna ptica in se ni kej dosti spremenilo). Tinkatonka ... vse najboljse!!! Voznja v avtu ... midva ga imava obvezno na sprednjem sedezu (pa na zalost varovalko za air bag ven vzeto, ker se ga drugace ne da izklopit) ne glede na to ali grava oba ali sama (ga tako Matic postima, ce je kriza. Pa tudi mrezo imava zaradi psov v avtu, tako da jaz od zadaj ne morem nic pomagat ... Gal pa tako vedno spi ali pa je priden. Na zadnjem sedezu pa sploh ne more bit, ker imava podrte sedeze (zaradi psov, kljub karavanu) ... ze jaz sedim kar na peni, ker spodnja klop ni deljiva in sva jo morala vzeti ven ... bova dobila se eno klop in jo bova razgagala, da bova dobila tretjinski del klopi, kot je naslonjalo. No, ko bo moral Gal v svoj velik sedez bo ze imel prirejeno (a varno, ker bo prava, le skrajsana) klop, pa gor sedez. Cuko ... drzim pesti, da bo z Galom vse ok ... kaj je to refluks??? Je to to, da mu "zelodcna zapiralka" ne dela v redu in da mu zato hrano gor vlece ... ne vem .. ne se smejat, ce sem cist falila. Blazina za dihanje ... kje se pa to kupi in koliko stane? Natalia ... ce se boji kopanja jo kopaj kar s cunjo ves cas ... no, upam, da jo dajes v vodo s tetra plenicko ... kaj pa ostale, jih se vedno kopate s plenicko? Kar se pa kontroliranja tice ... enkrat mu povej, pa bo ze naredil ... jaz tudi vcasih kontroliram Matica - sicer vedno manj ... ampak to nikamor ne pelje ... povedala sem mu kaj mora naredit in ga kar pustim, pa se najbolje postimata ... sedaj mi celo skoraj vsak dan kopa Gala ... meni pa prav pase, da vmes malo porocila pogledam. Ko ga dam ven iz banjice Gal le redko se zajoka ... ga dam zelo na hitro in takoj pokrijem, pa je vse v redu ... ko prideva pa v sobo pa dobi dudico, ce jo potrebuje. Drugace pa sobo prej se dogrejeva s kaloriferjem, da je brez problema nagec in ga ne zebe. Vceraj se je tako smejal med kopanjem, da ga me Matic moral slikat ... je bil tak srcek ... bom dala kako slikco gor. Jasnica ... ti si pa najmlajsa med februarcicami, ce se ne motim, ne? Krst ... najin ne bo krscen ... Matic je sicer imel neko zeljo, ampak glede na to, da nihce od najinih, pa tudi midva nisva verna se mi zdi brez veze oziroma vsiljevanje vere otroku. Samo Maticeva mami je malenkost verna, to je pa vse. Se bo ze sam odlocil, ko bo velik, ce bo zelel pristopiti h kaki veri (CE). Sazi .. iskreno sozallje!!! Tina76 ... Gal poje nekako toliko kot tvoj Jost, pa ima tudi 5 kg ... mogoce sedaj poje ze malo vec, ampak se 2 tedna nazaj je bilo tako ... sedaj je star 2 meseca. Evii ... upam, da si ze kaj bolje. No, sedaj sem prisla do zacetka te strani ... ostalo preberem kasneje in se javim ... ce ne bom spet cel dan zasedena. Lep dan vsem. Aja, tole si poglejte se splaca ... fotografiranje otrok ... http://www.ariel.si/meni/m_foto_heidi.htm Ursa
|