|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
29.3.2006 22:04:38   
natalia
hvala za pomoč punce user posted image , slikice so gor user posted image .

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 476
30.3.2006 0:02:27   
BaGSi
Zdravo punce!

Kakšni srčki so vaši dojenčki!!!!!

Telovadba
- jaz sem se ravno vpisala na telovadbo za mamice z dojenčki. Se je še katera in slučajno ve, kako to izgleda?

Natalia - midve bi se pa morale poznati, sem bila včasih doma čisto blizu tebe (Dogoše) user posted image

LP vsem user posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 477
30.3.2006 8:30:38   
natalia
BaGSi, kako majhen je svet!!user posted image  

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 478
30.3.2006 9:49:33   
pika-poka
dobro jiutro!
mali spi, možek tudi..tako da ima mamica čas za rr!!user posted image ..vidim da ste full napisale in sem rabila kar nekaj časa za vse prebrat!

danes imamo mi pregled v bolnici zaradi trebuščka..imamo UZ....ga še vedno tako napenja, in bogi takoo grozno prdi!se mi res smili..ampak se mi vseeno zdi da je malo bolje odkar mu dajem lefaxin...ne vem..mogoče pa se mi samo zdi tako!user posted image kdo bo vedel..no v glavnem upam da ne bo nič narobe in da bo vse BP.

ste že oddale dohodnino?

oblačenje-ursa_p..jaz se strinjam z tvojo pediatrijo..včer je bilo v Portorožu tako grozno vroče..in Klemen je bil neki siten..in sem ga slekla eno plast.in pol je bilo v redu.

selitev v svojo sobo-mi imamo majhno stanovanje tako da bo "svoja soba" bolj improvizorično.-.user posted image ..ampak ga mislim selit šele potem..ko končajo krčk in to nočno dojenje..oziroma..ko bo dovoj velik za svojo večjo posteljico..ker ne bova imela prostora zanjo v najini spalniciuser posted image

uspavanje-jaz bi srlno rada navadila Klemna da sam zaspi v zibelki amšak ne popusti!..se dere kot zmešan in to tisti jok ko sploh ne diha!!!!katastrofa...sem pa rekla da bom spet poskusila ko nehajo krči ker mi zaspi na rokah ko ga neha matrat.

ursa_p-glede slikic bom še nekaj probala ok?

no pa lep dan vam želim!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 479
30.3.2006 9:53:06   
pika-poka
user posted image user posted image uspela dat slikice gor!!!!!!bravo jst......končno!user posted image

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 480
30.3.2006 11:00:46   
ursi
Lep pozdrav!

Tudi jaz se bom v prihodnjih dneh potrudila in prpopala nekaj slikic. Zadnje čase sem bolj na kratko s časom.

Ursa_p, mislem, al ura pr tvojih mail-ih narobe piše, al kaj? user posted image  Me je kar zmrazilo, ko sem prebirala tvojo pošto. Kdaj pa ti kaj spiš?user posted image  Mislem, kapo dol!!!!Dobra si, da ti vse to tako sfolgaš, ni kaj.

Punce, ali je mogoče tudi pri vas tako, da se vsi dedki in babice samo še zaradi vaših user posted image  prikažejo. Mislem, sva se zadnjič z mojim ljubijem prav smejala, midva za njih sploh ne obstajava več.user posted image  Sem jim povedala, da v kolikor bodo hodili samo tamalega gledat, jim sploh ne bova več odprla.user posted image user posted image  A midva stara mačka sva pa sedaj kar za na odpaduser posted image  

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 481
30.3.2006 12:09:57   
Eviii
pozdravljene...
pr nas imamo eno oblačno vreme in je prou kislo in tečno vreme...
mi smo se včiri kopali ob enajstih zvičir. prej je malo spančkal in sm najprej čakala, da poje. pol pa še ene pol urce, da se mu umiri želodček. in je bla ura takoj enajst. sicer smo se samo namakali v vodici. brez mila in brez nobenih olj. samo vodica. je spet užival in brcal. seveda smo ta prvi slovesni trenutek kopanja (če ne štejem zadnič, ko nas je kopala patronažna) tudi poslikali user posted image . mislim, da se bo pošteno nasmejal sam sebi čez par let.
moja rana se počasi celi. zato me tako boli in skeli. tam, kjer mi je prej teklo vn, se je že skori zacelilo in vn prteče samo še malo. jutri se grem spet pokazat zdravnici. vseeno mi pa antibiotik ne uide...
jst sm oddala dohodnino (prouzaprou jo je odnesla mama) že prejšnji teden. tko da sm za letos pridna državljanka in mi ne bo treba plačat zamudnih obresti za pozabljiveže.
jst sm se tudi dala malo gledat vaše albume. joj, ne vem, kiri otroček je bolj luškan. ampak je res, da so vsi otroci najlepši. naši lastni so pa najbolj najlepši user posted image ...
včiri sm bla prou pridna. zdej sm si rekla, da morem vsak dan prebrat po en članek, tko da nej bi drugi teden končala s prebiranjem člankov in pol še en teden al pa dva, da jih vnesem v svoj doktorat. in včiri sm prebrala skori dva članka. upam, da bom tudi danes tko pridna in da bom uspela se držat svojih planov. se morem malo bolj disciplinirat in predvsem dobit voljo za se učit in dokončat še zadnjo šolsko preizkušnjo. zadnič mi je pisal moj mentor. naju je prijavil, da bova drugo leto spisala skupi en učbenik za faks iz mojega doktorata. sm bla prou vesela. upam samo, da bom uspela še to nardit. pa ogromno člankov morem napisat, da se začnem malo uveljavljat na svojem področju. skratka, dela ne manka...
marty, kako je blo na pregledu? povej mi malo. mi gremo v torek.
punce, uživajte današnji dan.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 482
30.3.2006 14:08:29   
tinkatonka
Hojla!

Mi smo s pregleda. Anej ima od danes naprej dieto, se je zredil za 1400g, kar je po mnenju pediatrinje too much. Ukinit moram en nočni obrok in mu ponudit samo čaj. Me prov zanima kako bo to izgledalo v praksi, me je že kar pošteno strah današnje noči. No upam da bo Anej dieto dobro sprejel. Pa poje laho samo do max 120 ml na obrok. Dobila sva tudi AD3 kapljice in jutri dopoldne začnem s prvo. Pa tudi daktarin sva dobila, ker ima bel jeziček in hripav je, pa lahko da je od sora, tko da mu moram to tudi dajat. Tudi UZ kolkov sva že imela, ker imamo v družini težave s kolki. En kolk je bp, drugi pa še ni čisto "zrel". Kontrola kolkov pri dveh mesecih pa bomo vidli kako bo takrat.

No drugače pa danes vsaki poklanjam košček user posted image . Danas namreč praznujem rosnih 24 let. user posted image

No si grem skuhat kaj dobrega.

Papa....Anej že kliče.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 483
30.3.2006 14:34:59   
Kami
Oooo, Tinkatonka vse najboljše! Pa želim ti, da ti tvoj dragi torto speče! user posted image
Anej je pa res prehitel vse user posted image . Naš se je toliko zredil v dveh mesecih in pol!!!user posted image user posted image  Bogi, zdaj pa na dieto! Nisi mi odgovorila, če ti pošljem vprašanja in odgovore iz Ustave?
Jaz pa sem že dva dni tekala po štacunah. Rezultat? Prazen račun in nekaj novih cunjc, sem se mogla mal pocrkljat. Pa crknjena sem od probavanja. Danes sva sama z Evanom, tako da me popoldne in jutri čaka učenje, potem pa Portorož! Jupi, Primorke dajte kaj sončka zrihtat za naju z Evanom.
Ja, Ursa_p si pa natančna!user posted image  Albume moram res mal uredit. Sploh pa sem ugotovila, da Evana pol manj slikava kot sva Liama. Sicer se mi to ne zdi prav, ampak očitno je to običajno.
Uživajte punce, jaz moram nahranit našega piščanca.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 484
30.3.2006 14:35:15   
ninaki
Tinkatonka, vse najboljse!!!!!! Lepo praznuj,

Nina

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 485
30.3.2006 17:17:09   
marty5
Tinkatonka, vse najboljše user posted image user posted image user posted image . Z veseljem vzamem košček virtualne torte, prave tako ne smem user posted image . Čim lepše praznuj, pa naj te tvoja fanta lepo razvajata danes user posted image .

Eviii, na pregled gremo jutri, ker so nas premestili......mormo pa bit že ob 8ih tam, tako da bo pestro zjutraj. Preden se midva uštimava, traja user posted image .

Kolko ste napisale.......Ursa_p, ti si pa res pridna, se vsaki posebej posvetiš. Jaz poskušam sledit, pa mi ne rata vedno.

No, naš Jernej si nekako ureja en urnik. Že cel teden imamo podoben ritem. Zjutraj se zbudimo okrog 7ih in pol se nahranimo, previjemo, cartamo in okrog 10ih gremo ven. Ob 13ih se spet nahranimo in Jernej zaspi za kake 2 uri. Pol pa spet malo ven ali pa imamo kake obiske. Ob 20ih se skopamo, pol pa počasi papcamo in malo pocartamo. Zaspi okrog 21. ure in spi nekje do 2eh, potem pa še do 6ih ali 7ih. Če bo tako ostalo, bom super zadovoljna!

Imamo pa še vedno problem z jokom v vozičku user posted image . Ne vem, če ga je strah ali kaj user posted image  Vsakokrat se dere, ampak prav dere! Ni kaj, kot ga ven vzet, da zaspi in pol ga damo nazaj noter. Danes smo pohajali po Portorožu in je bilo spet veselo user posted image . Ne vem, kaj naj! Sem včeraj rekla, da bom prodala voziček od hudega user posted image

Vožnja v avtu - mi zaupate, kje vozite user posted image ? Zdaj smo lupinico dali v moj avto, ki ima 3 vrata in sem si ga dala na sprednji sedež in izključila air-bag. Zadaj se mi zdi povsem nerodno ga imet, saj ga sploh ne vidim, ker je obrnjen obratno.....Kje jih imate ve, če vozite? Do sedaj je vozil dragi in v njegovem avtu, sva oba z Jernejem sedela zadaj.

Še ful stvari bi imela za napisat, ampak mi Jernej spet spi na rokah, tako da tipkam z enim prstom in gre počasi....si grem ogledat slikce vaših sončkov, ker berem, da je veliko novih user posted image

Bodte pridne in se kaj beremo!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 486
30.3.2006 18:16:22   
Eviii
tinkatonka, vse najboljše user posted image user posted image user posted image . tvoj sonček se je res precej zredil. dejan je v 26-ih dneh dobil gor 800 gramov. bomo vidli, kako bo v torek, ko gremo na prvi sistematski...
marty, ja, sm se spomnla, da zdravnica danes ni delala, ker je imela sejo v občinskem svetu. jst grem tudi jutri k njej. morem it spet pokazat rano. zdej mi spet malo vn teče, pa me zanima, kaj bo rekla. pa še antibiotike mi more dat. in jih morem it iskat v lekarno (je v isti stavbi kot zdravstveni dom, tko da mi ni treba it daleč).
v avtu mi dejana vozimo v sedežu zadaj. kot je rekla marty, je do zdej več al manj vozu moj možek, tko da nismo imeli problemov. jst mam tudi avto s tremi vrati in ne vem, kako se bomo znašli, ko bom šla sama kam z dejanom. zaenkrat si sicer še ne upam vozit (zadnič sm se sicer peljala do zdravnice), ampak bom prej al slej mogla začet.
naš dejan zdej spi. upam, da to ne pomeni, da bomo spet celo noč pokonci. sicer je bil buden od desetih do štirih, tko da upam, da se je vsaj malo utrudu. zvičir ga bomo spet skopali in bomo vidli, če to kej pomaga.
bodte pridne in poljubčkajte vaše sinčke in hčerkice.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 487
30.3.2006 18:29:17   
čuko
Hitro se vam javljam ,ker Gal spi. No nam se je spet zgodilo nekaj najbolj groznega, Gal je spet aspiriral. Kerje bil 1 min brez kisika sva morala v bolnico in so mu delali vse prizkave. Kak je trpelrevček. Imelč je cevke napeljane v nosek in v grlo, ter zvezane rokice in nogice. sem čisto fertig, no na koncu so ugotovili, da imamo refluks.user posted image user posted image user posted image  sem ččisto pbupana. dobil je zdravila, morav jih jesti tri mesece in potem imava pregled. skozi ga moram imet na očeh, ker se mu lahko kdaj koli to zgodi. Res ne bi več rada oživljala svojega sončka, ker vam ne vem povedat kak je to ko vidiš da ti umira in mu mogoče ne boš mogel pomagat. sedaj bom kupila tudi blazinico za dihanje za posteljico, tak da bom v miru lahko spala.

se čitamo.user posted image

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 488
30.3.2006 18:34:21   
ursi
Tinkatonka, vse najboljše za rojstni dan! user posted image user posted image  Pa lepo praznovanje v krogu tvoje družinice!!!

Marty, jaz se pa dosti sama furam naokoli, pa sem si lupinico namontirala spredaj in gleda nazaj. Pa seveda izklopila air-bag. Meni je tko najlažje. Če sva pa oba z lubijem v avtu, pa dava lupinico odzadaj. Jaz se namreč ne morem voziti zadaj, mi je takoj slabo.user posted image  Ampak najin pikec vedno spi v avtu, tako da ni problema.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 489
30.3.2006 18:37:27   
ursi
Čuko, držim pesti, da se vaš fantek pozdravi čimprej. Me kar v srce prizadane, ko vidim, da kateremu izmed naših user posted image  kaj nagaja in ni vse ok. Bogi majhni otročki, saj sploh še začeli niso živet. Upajmo, da bodo vsaj potem, ko dajo to skozi imeli manj problemov.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 490
30.3.2006 19:02:16   
marty5
Čuko, me kr stisne, ko preberem kaj takega.....Ravno včeraj sem imela obiske in mi je mama od 1 letnika rekla, da je ta blazina rešila življenje sinčku. Pri 4ih mesecih je namreč nehal dihat in hvalabogu so imeli blazino, ki je sprožila alarm! Še sama ne ve, zakaj jo je kupila že med nosečnostjo. Očitno ji je 6. čut že kaj povedal. Ti povem, da sem tudi sama razmišljala, da jo nabavim.....sem bolj ziheraš po naravi, moj pa pravi, da brezveze paničarim user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 491
30.3.2006 20:47:54   
sarazan
BaGSi... kam boš pa hodila na telovadbo z Anjo? Jaz začnem v torek v Vižmarjih (Fit mami). Sem hotela že ta teden, pa smo ravno takrat šli paniko delat k pediatru, ker 5 dni spet nismo kakal. No, pa se je nazadnje le pokakala tik preden smo šli k zdravnici user posted image . Na to telovadbo hodi tudi Brigita, če se je spomniš s telovadbe - tista velika, blond lasje, pa januarja je imela rok (rodila 19.1.)

Tudi naša punca ima vnet uček in ji zdaj dajem kapljice Bivacyn. Upam, da se hitro pozdravi.

Ursa_p ... upam,da mi kmalu uspe dati kakšno novo slikco v album. Zdaj sem imela kar nekaj dela s pripravami na maminega Abrahama.

Čuko... joj, revček mali. Upam, da ste zdaj zaključili s težavami. Držim pesti za Gala user posted image .

Marty5... jaz se že zelo veliko vozim s Saro naokoli. Mami nima obstanka user posted image . Vedno jo imam spredaj, da jo vidim. Airbag je seveda izključen. Ko pa smo vsi trije skupaj, pa sedim jaz ali moj mož zadaj skupaj s Saro v lupinici. Čez cca pol leta bo šla pa v večji avtosedež, ki bo pa vedno zadaj in tudi Sara bo gledala naprej. Videla jo bom vsaj v vzvratnem ogledalu.

Tinkatonka.... vse najboljše. Joj si še mlada user posted image .

Eviii... si faca,... kot Kami. Jaz sem pa vse spustila iz rok in sem rekla, da bom vsaj eno leto svojega življenja pozabila na šolo in službo in samo uživala v materinstvu. Sicer pa imam še čas, da doktoriram... še 4 leta, čeprav sem v jeseni vpisala zadnji letnik in imam že odobreno temo. Sem pa rekla, da v letu ali letu in pol, ko pridem s porodniške, tudi zaključim moje 21 letno šolanje.

Ursi... nas tudi babice in dedki ne poznajo več, samo še user posted image  je važen. Včasih se nama zdi, da bi lahko kar šla ven iz hiše, pa še opazili ne bi, da naju ni user posted image . Ampak jaz nisem preveč huda user posted image . Ta otrok je bil tako težko pričakovan, da sem že prej vedela, kako bo.

... in za konec ... ja, ja, ja... februarčki in februarčice so pa res taki lepi sončki user posted image .

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 492
30.3.2006 22:31:38   
BaGSi
Čuko - upam, da ti bo Gal delal čimmanj skrbi in da bo hitro boljše!

Sarazan -
na telovadbo greva s kolegico na Rakovnik; sem pa pozabila kdo organizira - bomo videli kako je v sredo... sva se pogovarjali tudi midve o Fit mami; pa nama je Rakovnik bližje - greva lahko z vozički....

LP!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 493
31.3.2006 8:57:30   
natalia
dobro jutro, ste za eno spletno user posted image ?

mi smo sedaj že našli nek ritem in moram povedat, da sem zelo vesela, da se zbujam enkrat na noč. Našo Evo nahranim ob cca. 23.00 in nato ob 4.00 zjutraj, pa nato ob 8.00, ima tak ritem, ki si ga je sama naštimala. je pa res, da imava včasih probleme, ker kakšne pol urce ne more zaspat, pa jo potem ati vzame v roke in jo da v njegov čudežni objem in res, takoj zaspi!!

ali imajo vaši škratki tudi vedno manj kolik? moja jih ima tu pa tam malo, nič kritičnega, včeraj pa je bil res grozen 10 minuten jok, ko sem ji dala te kapljice AD3, samo čudno, ker prej je nikoli ni zvijalo po njih, bomo videli danes.

mene zanima, če katera ve, ali se lahko dojenčki preveč zredijo in pojedo toliko, koliko jim daš, ali pojedo toliko kolikor potrebujejo?

a veste, da midva z user posted image  še nisma user posted image ? ne vem, kako naj začnem, ker je bila par mesecev res suša, že zaradi mojega velikega trebuha (saj še pomnite 135 cm obsega!!). res nerodno! kaj ve že vse hm,hm...?

mene zanima, če ima katera tudi ta problem: ko se kopamo, se mi zdi da je Evo ful strah in se me trdno drži za roko, ful se boji vode, sprašujem zato, ker ene pravite, kako vaši uživajo v kopanju? aja, kopamo se 2 krat na teden, umivamo se vsak dan in že to umivanje je prava muka, ker se nerada umiva! kaj šele pri preoblačenju, je pravi cirkus!!

men se tudi zdi, da mi moj dragi ful malo pomaga, kar se nege in hranjenja tiče!! user posted image user posted image  pa kopanja tudi, samo če pa potem,samo za njim hodim in gledam, če je prav naredil in ga kontroliram, tak da raje sama naredim, kot pa ga komandiram user posted image .

se še beremo, zdaj pa vse - gremo kavo kuhat!!

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 494
31.3.2006 8:58:26   
Eviii
jutro...
a sm spet prva tle? marty sm srečala pr zdravnici z jernejem, tko da je še neki cajta ne bo na rr. so imeli prvi pregled. piši, kako je blo.
v glavnem, jst sm šla navsezgodi k zdravnici, pa še ni izvidov. sm čisto vsa panična. komi čakam, da mi pove, kaj je narobe in da se začnem počasi zdravit. so mi rekli, nej pridem okoli devetih. bom šla dol čez ene 15 minut. ji morem tudi povedat, da so mi včiri iz rane prtekle vn dve kapljice krvi user posted image . to je pa ne bo najbolj osrečlo, po mojem...
dejanovi učki so še kr bogi. v torek sva dobila tobrex kapljice in kremo za oči. pa ne pomaga. je rekla, da bomo vidli po mojih izvidih. da bo pol lažje tudi njemu pomagala, ko bo vidla, kiro bakterijo imam jst (in po vsej verjetnosti tudi on). in nosek ima bogi čisto zamašen. sm mislila ponoči, da bo kr nehu dihat. se je prou matral...
drugače smo pa spet v redu spali. naš dejan je tko priden fantek user posted image . pusti mamico in tatija počivat večino noči. zdej sta z možekom še kr v postli (sta se raztegnla čez celo postlo user posted image ) in počivata. dejan se neki oglaša. joj, kolko ta naš fantek komentira!!! to je vzel po mami user posted image user posted image user posted image . full se rad pogovarja. po mojem bo kr kmalu spregovoru.
danes je zadnji dan za oddajo dohodnine. ste vse že oddale? da ne bi slučajno kira pozabla...
se oglasim kasneje, ko pridem od zdravnice.

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 495
31.3.2006 11:58:53   
jasnica
Ojla,
meni danes moja scrkljanka spet ne pusti dihat. Je mir sano če je v naročju pokonci. Včeraj smo imeli spet športni dan po Domžalah, jaz sem pa spet zapravljala. Danes gremo pa na gorensko k ima kolegica rojstni dan.
Drugače pa kar ne morem verjet da bo jutri že 5 tednov od poroda. Zadnji teden se je Rebeka začela full nasmihat,sem tako vesela ko me pogleda s svojimi velikimi učkami in se nasmehne!

kopanje- v vodi je full pridna in mirna, ko jo pa ven vzameva pa takoj kriči.

pomoč partnerja- glede na to da ima Tomaž bolj malo časa za naju (dela faks, zraven pa na banki dela, pa še doma je kar naprej na računalniku in ene programe dela), svoj prosti čas full nama posveti. Ko je doma mi jo kar puli z rok, še previt ne pridem zraven-razen če je full pokakana. Kopava jo tudi skupaj. Mleko si po večini črpam, tako da jo tudi velikokrat nahrani. Če sem hudo utrujena me tudi spodi v posteljo in ima sam Rebeko. Moram rečt da je zelo ljubeči očka, tudi čustveno se je lani full spremenil,ko sta mu starša umrla. Kljub najini mladosti (jaz 22, on 24) nam res super lavfa! Tudi njegovo sestro sem začela drugače jemati- pač otrok v duši, občasno jo razveselim s kakšno malenkostjo,ji veliko pomeni. Si sploh ne predstavljam da bi šla v kakšen zavod,ker bi bil dolgčas. Sem se sprijaznila da bova za njo skrbela- po izgubi staršev naj ima vsaj najino ljubezen in topel dom.
Sem se kar malo razpisala.

čuko- se mi prav smili Gal. Moj nečak Gal je imel tudi refluks, pri enem mesecu je bil v bolnici par dni, sam ni bilo nič konkretnega. Revež je star 3 mesece in pol, pa še vedno veliko bruha.

natalia-pri nam še tudi ni bilo nič user posted image , čišča je še vedno. Moj dragi pa je reku da je treba do pregleda pri ginekologinji počakat. Še en teden, pol pa najbolje da dam Rebeko čez vikend mojim na počitnice user posted image !

Pozdravček!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 496
31.3.2006 12:54:11   
sarazan
user posted image  kakšno vreme je spet, pa še čez vikend naj bi se tako vleklo user posted image .

Jasnica... pri nas je bilo tudi vedno dretje, ko je šla iz vode. Potem sem pa poskusila s fenom, kot je že dolgo tega pisala sazi. Zdaj jo malo od daleč "pofenam" in tamali čist dogaja. Se začne smejat in kar prede user posted image . V miru jo lahko nato posušim z brisačo, spucam ušeska, namažem gubice z oljem in jo oblečem. Pa še zdaj ne vem, kaj ji paše - topel zrak ali brnenje fena user posted image . Seveda pazim, da je ne opečem ali pregrejem!!!

Ja, ta smeh naših user posted image  nam res topi srce user posted image . Mamice smo pa sploh bolj senzitivne za take zadeve, se mi zdi. Naša Sara je celo že osvojila črko G in zdaj "gruli", ko jo ogovarjam. Je prav smešna, pa tako srčkana user posted image .

No, in včeraj nam je uspelo, da smo se šli zmenit za krst.... 7. maja bo naša punca krščena. Komaj čakam, da si dam dela z nakupom krstne oblekce, pa izbire gostišča, kamor bomo šli potem na kosilo,... Skratka aprila mi spet ne bo dolgčas in bom lahko planirala user posted image .
Pa še Velika noč bo vmes,.... sem prav vesela, da bom letos lahko vse te praznike doživljala bolj mirno in ne tako obremenjeno s pomanjkanjem časa, kot sicer, ko sem v službi.
A še katera planira krst? Za Anjo (od BaGSi) vem, da je že krščena. Kaj pa ostale?

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 497
31.3.2006 12:57:07   
petrina28
Lep pozdravček vsem mamicam...

Tinkatonka - če se ti sekiraš zaradi teže oz. tvoja pediatrinja glede Aneja, kaj naj potem jaz za Mijo rečem? Rojena sta oba 23/2, z Mijo sva bili na pregledu 21.3., torej pri starosti 26 dni in je tehtnica pokazala, da je pridobila 1370 g in zrasla 5,5 cm!!! Včeraj pa je imela že skoraj5 kg (iz bolnice sva šle s 3170 g, pri pregledu 4540 g) pri enaki starosti kot Anej in je v istem času torej pridobila1770 g!!! Pediatrinja se je samo smejala in je rekla, da dokler je samo dojena, ni za komplicirat, ker bo itak potem izgubila odvečno maščobo. A vidva dodajata kaj ali se samo dojita?

V album bom dala slikice, kako je izgledal moj sinko, ki je sedaj star 29 mesecev, ki je bil prav takšen debelušček. Pri štirih mesecih in pol je bil tako okrogel, da me je bilo kar strah, pa je bil samo dojen. Danes pa se mi ne zdi nič kaj preokrogel. Verjetno bo tako tudi pri Miji. Pa sploh si ne znam predstavljat, da bi en obrok izpustila, ker če ta mala takoj ne dobi zize, se tako dere,da veretno sosedje razmišljajo o tem, da bi me prijavili na CSD zaradi slabega ravnanja z otrokom...Pa vse najboljše, čeprav z zamudo. Mene pa maja čaka številka 30!!! Joj, kak se hitro staram.

ČUKO - za Gala držim pesti, da ga bo čim manj matralo in da bo hitro minilo...

Več pa drugič...

Aja, a se vašim dojenčkom tudi čisti koža? Mija ima že dva dni polno izpuščajčkov po obrazu, ne pa po teles,....

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 498
31.3.2006 13:05:29   
sazi
danes mi je žal umrl dedek user posted image je bil že nekaj časa v bolnici, tako da ni bilo čisto nepričakovano, pa vseeno je kar malo pretresljivo in žalostno, da ga ni več. žal tudi svojega pravnučka ni uspel spoznati, saj je bil v Šempetrski bolnici in tako daleč z malim še nismo šli, sploh pa ga ne bi želela peljat v bolnico, da ne bi tam česa pobrali user posted image

tinkatonka - z malce zamude - vse najboljše!
čuko in evii - kar ni konca težav? želim, da vse zdravstvene težave čimprej minejo

danes je Lev star 2 meseca in spet sva imela kontrolo teže - smo ga poredili 500g v 12 dneh, kar je ravno prav. Je namreč v prvem mesecu dobil precej premalo, v naslednjih 2 tednih malce preveč (ampak ravno prav, da je ulovil manjko od prej), zdaj pa ravno prav. Ima 4700g (porodna pa je bila 2820g).

količina hrane: po mojem dojen otrok poje toliko, kot potrebuje, saj se mora precej truditi, ko sesa. Moj npr, ki ga hranim po flaški, pa bi kar jedel v nedogled - seveda potem bruhne, če je preveč. Tako sem se zdaj naučila, da ne nasedam več njegovim "foram" da hoče še jesti. Običajno poje 120ml in hoče še (no, ne vedno). In samo, če res že dolgo ni jedel, mu dam še dodatnih 30 in ponavadi potem niti ne poje vsega.

sprehajanje: midva sva zunaj vsak dan po cca 4 ure - zdaj, ko je daljši dan, greva na sprehod dopoldne sama, popoldne gre pa še ati. Danes sva šla npr, peš do pediatrinje, pa je nazaj grede deževalo - je prišla zelo prav prevleka za dež, jaz pa tudi z anorakom in sva se lepo počasi odsprehajala domov. Tako sem videla, kako je fajn, da bom šla mogoče še kdaj v dežju z vozičkom ven (če ne bo ravno lilo).

krči in spanje: ponavadi mi zaspi na rokah, saj zaspi takoj, ko krči minejo, jih ima pa tudi manj kot prej, pa še bolj zgodaj zvečer se končajo user posted image

končno je podrl še zadnjega kupčka in greva lahko od doma - grem po 2 mesecih končno k frizerju...

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 499
31.3.2006 13:23:26   
Tina76
Pozdravljene!

Jošta meče v ležalniku zraven mene in očke še komaj drži odprte. Vsak čas ga bo vrglo in sem se malo na RR oglasila. Pri nas je vse po starem oz. tako kot je bilo v času pred nosečnostjo. Z user posted image  že veselouser posted image , saj želiva čimprej sestrico za Jošta. Meni se zdi, da je moje telo že OK....sicer pa imam pregled pri moji G v ponedeljek in me prav zanima kaj bo rekla. Sva se pa že pri Joštu dve leti mučila tako da sva sedaj kar takoj začelo. Sex je sedaj po porodu boljši.... moje mnenje!

Z user posted image  že veselo "letamo" naokoli in smo že veliko trgovin in trgovskih centrov obrnili. Da bi kaj staknil (virusi in bacili)?? Če ga bom samo notri imela in malce na sprehod peljala lahko prav tako kaj stakne. Mi se prav nič ne odrekamo in delamo tako kot prej. Je kolega rekel ko smo bili na pizzi s tamalim da mu je to ful OK da ne pretiravama in ga sam o doma držima. Jošt je nov član in on se prilagaja nam.... ni  sedaj na nas da ves naš svet njemu podredi. In punce.... zadeva ful funkcionira.

V sredo sva si z user posted image  privoščila še sprehod ob Dravi in nato film v Koloseju. Sva si vzela čas zase. Babi servis pa je deloval in babi je bila vsa navdušena( kot vedno).

Naša ribica (Jošt) ful uživa pri kopanju in zato ga kopava vsak večer... tako nama je tudi patronažna priporočila. Pa še 100 krat lažje je kot umivanje.

Sprehodi so pri nas 2-3 urni če je lepo vreme. Malega takoj vrže kak ga položim v voziček. Če kdaj joka( sicer ful redko) ga samo v voziček položim in se že umiri.

Čuko... naj Gal čimprej okreva!

Tinkatonka.... vse naj naj!

V sredo pa gremo mi trije na pregled v klinični center na otroško kirurgijo, kjer je bil naš frajer dvakrat operiran. Imamo pregled. Upam da je vse OK. Sicer je pa Jošt tak korenjak da skoraj ne dvomim da ne bi bilo vse OK.

Koliko pojejo vaši user posted image  na dan? Jaz imam ful fobije da Jošt poje premalo. Poje cca 650ml.  Da se redi in da raste se vidi a sem vseeno v skrbeh ali morda premalo poje. Ima okrog 5 kg.

Sigurno sem vam hotela še kaj povedati ampak sem pozabila.... vam bom pa pri naslednjem javljanju. Do takrta pa uživajte.

Tina

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?