ursa_p
|
Cer! Sem se hotela pridruzit januarkam, pa sem videla temo februarcice in ker je bilo veliko manj napisano sem najprej pokukala sem ... pa vidim, da ste tako tukaj tiste, ki ste rodile januarja ... se dobro, da je vsaj druzba poznana ... hehe ... Gremo najprej kar se dojenja tice ... jaz dojim ... kako dolgo bo odvisno od mleka in mene ... bom se videla, nimam nobenega posebnega plana. Mleka mi obcasno tudi primanjkuje, ker premalo pocivam ... se pa vidi zvecer, ko je mali bolj lacen. Predvcerajsnim sem mu prvic dodala malo mleka v prahu, ker ga nisem mogla nasititi ... na sreco je popil samo 10 ml ... sedaj pa ne dodajem vec ... sem pa ene 5x dodala caj ... ga pa tudi ni popil vec kot 10 ml, razen enkrat 20. Je bil pa problem, ker je jedel na 4 ure in je bila potem zvecer kriza. Sedaj jeva na 3 ure, razen ponoci na 4 do 5 ur - ko se zbudi. Drugace pa ponoci, kadar se zbudi po 5-ih urah mene tako vse boli ... mislim, da me bo razneslo! Jaz imam en velik problem s plenickami. Sedaj smo tiste na nedonosencke ze porabili ... mali se je ze malo zredil in smo spet na Fixies, kot na zacetku, ko smo prisli iz porodnisnice. Problem pa je, ker je cisto vsakic moker ... polulan do uses. Ven mu prileze pod pazduho, na tisti strani, ki lezi .. in sploh ne vem kaj naj naredim. Tiste za nedonosencke so malo majhne, te pa malo velike, kljub temu, da so od 2-5 kg. Gal jih ima sedaj malo manj kot 3. Imam tudi Pamperske od 3-6 kg, pa se Tosamine od 3-6 kg (tiste, ki jih imajo v porodnisnici), pa so vse prevelike. Sem zacela ze razmisljat, ce ga jaz ne znam previt! Imam pa tudi jaz z vsem toliko dela, da je kar groza ... sploh, ker moram tamalega skoraj vsakic ko ga previjam (in dojim) tudi preobleci. Da ne govorim o tem, da se mi pokaka vedno, ko je sveza plenicka ... danes sem ga previjala kar 3x zapovrstjo ... kakanja kar ni in ni bilo konca .. hehe. Lump. Drugace pa Matic skoraj ves dan dela, ponavadi se ob sobotah in nedeljah (obcasno), tako da imam ogromno dela. Pospravljanje, kuhanje zase in za pse (2x na dan), pasji sprehodi, Gal, likanje, pranje, sesanje, pa se in se. Vsak cas se mi bo zmesalo .. se nikakor ne morem odpocit kljub temu, da mi Matic pomaga po svojih zmoznostih. Je pa tako priden, da lahko vse opravljam tudi ko on spi .. tudi sesanje in glasna televizija mu med spanjem ne dela tezav ... edino zvecer, ko gre v spalnico spat mu damo mir in spi v miru ... cez dan je pa v dnevni v prenosni posteljici in je strasno priden. Je pa vedno vec casa buden ... prvic je bil v torek buden kar 1 uro .. sedaj pa se budno obdobje ze daljsa in se dostikrat zgodi da je buden od enega do drugega dojenja. Najin Gal se je v enem tednu zredil ze za 220 g ... glede na Evana od Kami vidim, da je to super. Aja, pa da se povem, da so ga najine punce super sprejele in ena od njih ga ze cuva, da ga ne bi slucajno kdo odnesel. Kdaj jih pa umivate??? Midva sva se odlocila da ga umivava zvecer, da ga malo zmatra, ampak vidim, da ni razlike ... hehe. Sarazan ... ne toplel tus ... vroc - to pomaga ... in masaza. Poskusi se enkrat ... vidim, da je ze malo bolje. Kami ... koliko casa pa dojis na eni in potem na drugi strani ... ti sploh sprazni dojko najprej na tisti strani na kateri zacnes (glede na to, da pises, da je mleko zelo vodeno)??? Meni medtem, ko ga dojim na eni strani stece iz druge strani ven vse tisto ta vodeno. Kami .. kaj pa cinkovo olje za vneto ritko ... baje je super. Punce ... pa si pripravite dojko preden zacnete dojiti??? Meni je babca rekla, da moram obvezno toliko stisnit dojko, da pritece mleko, sele potem pristaviti malcka ... in nama gre zelo uspecno .. drugace ful dolgo traja, da malcek pride do mleka, ker mora fuuul vlect in se vmes ze utrudi. Pika-poka ... otrocek lahko vlece le 10 minut na eni in 10 na drugi ... najvec 15 (vidim da je to vmes ko berem ze napisala Kami)!!! Dojko si prej pripravi, potem pa naj je. Pa pazi, da ti vmes ne zaspi. Tako da dojenje ne sme trajati nikoli vec kot pol ure (v tem casu mora sprazniti obe dojki ... po tem casu imas samo se po kapljicah notri mleka in se ne naje skoraj nic - samo sesa in se crklja)!!! Tako je meni razlozila babca in sedaj sva super nahranjena, pa se cas imam med enim in drugim dojenjem. Pisi si ... tako kot je rekla Cuko ... venda je pomembno, da zacnes na tisti strani na kateri si prej nehal!!! Se pravi zacnes na desni 10 minut, potem na levi 10 (najvec 15 minut), potem pa naslednje dojenje zacnes na levi 10 minut, da se dojka do konca izprazni pa potem sele desno spet 10 najvec 15 minut. Zapisuj si .. res pomaga. Pravis, da imas ponoci probleme ... zvecer nam zmanjkuje mleka, zato je dobro, da se hranita cez dan na 2-3 uri, da bo zvecer lazje. Ce bo se vedno jamral, ko bosta ze opravila obred hranjenja mu probaj dodati komarckov cajcek, pa bos videla ce je se lacen .. ce bo spil okoli 20 pomeni na je lacen. Jaz bi mu na tvojem mestu najprej dodala caj ... vsaj kake 2, 3 dni, da tudi dobita ritem (dojenje na 2, 3 ure), pa ce ne bo slo in bo se vedno lacen mu dodaj mleko - ponavadi nam mleka zmanjka zvecer, ko smo utrujene. Krce ti lahko na hitro opisem .. otrok se kar skrci ... glavo k nogam ... tako na hitro, da bos vedela, ce ga to matra ... pa ponavadi so po dojenju, ne? Kolike ... tudi najin pikec jih ima obcasno, drugace se pa se kar dobro drzi. Danes sem pojedla 5 listkov solate .. bomo videli, ce ga bo kaj zvilo ... zaenkrat je se v redu. Sem pa zadnjic pojedla mandarino (sem pozabila, da ne smem) in se je takoj poznalo (ocitno hrana vseeno vpliva na krcke) ... revcka je tako zvijalo, da je bilo meni hudo. Sarazan ... vi ste sli ze ven??? To je pa cudno ... meni je rekla naj bomo notri vsaj se kak teden ce ne se malo dlje!!! To je pa res cudno ... Vreme je ze bilo lepo, ampak je tamal baje se premali ... A ste sli za prvic ven za toliko casa??? Kimi79 ... podiranje kupckov ... ce se le da podremo kupcek po prvi strani dojenja in potem se po drugi ... pa ne vedno ampak skoraj vedno. Sazi ... tudi meni se delajo "zastoji" ampak mi pomaga le to, da podojim Gala ... mi vse bunke izginejo ze med dojenjem. Toliko od mene zaenkrat ... vsak cas bo ura 10 (je ze), ko bo treba ponovno podojit in previt najinega srcka ... potem pa se kuze ven peljat, ker je Matic tako zmatran, da je ze zasmrcal kar v dnevni sobi. PS: Ker sem brala in vmes pisala je malo zmedeno napisano! Lp, Ursa
< Sporočilo je popravil ursa_p -- 13.2.2006 22:03:37 >
|