|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
13.3.2006 11:49:43   
Anonimen
Najprej vam moram povedati, da vas redno spremljam, res da ne spadam k vam, ampak včasih bi vam rada priskočila na pomoč, pa si nisem upala in user posted image končno sem zbrala pogum.
Moja prijateljica je fizioterapevtka na RA in mi je glede lupinice svetovala tole, da naj bo user posted image čim manj v njej, saj mu to škodi ( največ 2 uri na dan ).

Lp, pa opravičujem se za anonimnost

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 301
13.3.2006 12:02:58   
tinkatonka
anonimna....nasveti so vedno dobrodošliuser posted image , konec koncev pa si na koncu vsaka izmed na ustvari svoje mnenje in dela po svojem instinktu. Tudi jaz Aneja ne dajem v lupinico, ker se mi zdi notri res prevel zverižen. Če pa gremo kam z avtom pa ga nikoli nimam po rokah, ker varnost je pa vseeno na prvem mestu. Sicer je bil pa sedaj obakrat ko je bil v avtu notri v lupinici samo 10-15 minut kolikor je trajala vožnja.

Moj miško je ravnokar ves v krčih. Zaspi za 10 minut potem pa ga zbudi krč. user posted image Potem ga malo ponosim, kaj več pa tko in tko ne morem nardit. sem mislila moža tudi jaz poslati po kapljice za krčke, kar v najbližjo lekarno. Ker vse kupujte kapljice v Avstriji, Nemčiji,.., me zanima če veste kaj kako so učinkovite te kapljice, ki se dobijo v naših lekarnah????

Drugače pa se ravno ukvarjam z downoladanjem slikic iz fotoaparata. Moram zbrisati memory card, ker je že čist polna. Pa slike počas naročit. Če katero zanima imajo zdaj  na www.efoto.si akcijo in so slike po 24 SIT. Se splača če jih imaš več. Pa če naročiš za več kot 5.000 SIT je še poštnina zastonj.

No pa še stroj je ravno opral....in vmes se oglaša še Anej.

Šibam.......

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 13.3.2006 12:10:03 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 302
13.3.2006 13:18:10   
jasnica
No pa sem odkrila vzrok vročine! Preveč mleka imam in se mi je zamašil vod na desni dojki, sicer me je par dni full bolelo pa sem pač mislila da je to normalno po porodu. Mi je patronažna rekla da si naj tople obkladke dajem in full pogosto mleko črpam. Upam da bo kmal nehal bolet. Mleka imam pa tolk da si blazince v modrcu non stop menjam, ker kar ven teče, iz hladilnika ga pa tud stran mečem ko dam novo stekleničko not.

Danes sem prvič Rebeko sama kopala, je bilo fino samo revca je bila lačna in je kričala od lakote. Mi da samo 5 sekund časa da dobi za jest!

Pa dovoljenje sva dobili da začneva ven hodit user posted image user posted image !

Glasovi- Rebeka tudi v spanju cvili, hlipa, se smeje,..
Kilogrami- še 6 mi jih je ostalo, sem pa vesela da jih je 10 že šlo. Do poletja mora it vse stran, pa še kakšen za zraven, ker si želim bit spet suhica!

Danes prideta moja starša iz dopusta v Mehiki in sem full vesela, ker sem jih v 10 dneh full pogrešala. Ko sta doma se z mami najmanj trikrat dnevno po telefonu pogovarjava, pa skor vsak dan vidiva, zdej je bil pa samo kakšen sms na dan. Si bova imeli tolk za povedat da bo mogla bit kar velik pri meni.

Rebeka pa je še vedno full pridna! Zvečer sicer rabi mojo joško kakšno uro da se crklja, drugače kar tuli, ampak mi je fino da bo vedela kam pašeuser posted image ! Danes ponoči je skoraj 5 ur skupi spala, sva bila full vesela ker sva se v tem času fino naspala. Zdej pa tud spi že več kot 3 ure in ne vem kdaj se ima namen zbudit da bo jedla. Jaz so imam tako rada!!Sem v mislih kar malo jezna če jo kdo preveč po rokah mrcvari, ampak na srečo vedno spi ko so obiski in jo MORAJO pač pustiti!
Sem pa najbolj jezna ko ugotavljajo po kom je. Tomaževi sorodniki kar naprej težijo da je njegovi sestri podobna ker ima full las, pa sem našla svoje slike od rojstva, da bom tem sitnim tetam jih v glavo zmetala in pokazala da je Rebeka men podobna ne pa tetkam in vsej njihovi zoprni žlahti! Ne vem kako je moja stran lahko bolj uvidevna in brez komentarjev, verjetno vejo da bi vsazga nekam poslala in jim svoje povedala! Ja tudi druge bom še olike naučila! Pol imajo pa še vsi Tomaževo sestro za otroka, ker je pač mal prizadeta- samo toliko da ve kdaj se mora bogo narest in izkoriščat! No in ji govorijo, da je fino ker IMA dojenčka, da bo imela vekliko dela z Rebeko, jo ven vozila,..in spet popizdim. Naj ji plastično punčko kupijo in se naj z njo igra, zase ne zna poskrbet, pol bo pa za otroka! Še pse na sprehodu zgubi! No sem se mogla izpovedat, drugač moram tuki vsakič kakšnemu kakšno krepko povedat, sam sem vedno vsakemu povedala kar mu gre in za tem stojim! Otrok je najin, ne sestrin in ne od žlahte! No še nekaj zoprnih pride, pol bo pa spet za eno leto mir!

Ali ste vse s seksom čakale do ginekološkega pregleda? Men se bo počas že odpeljalo, ker so mi že v nosečnosti kar naprej težili da ne smeva, pa vedno so kakšen vzrok našli!

Čišča- koliko časa ste jo imele?

Toliko za sedaj, zdej me pa čaka perilo!

Pozdravček!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 303
13.3.2006 13:33:59   
sarazan
Bom čist kratka, ker sem jezna k user posted image .

Danes sem ob 9h dala Sari 1 kapljico AD3, potem sva se dojili, zrihtali in šli na tečaj masaže za dojenčke. Prideva tja, se lepo "namontiramo", pogovarjamo, potem smo hotele pa začet s praktičnim učenjem in aaaaaaa, Saro je začelo navijat, da sem mislila, da jo bo kar konec. Take krče je imela in tak jok, da sploh nisem vedela, da zna tako kričat. 
Sploh mi ni bilo jasno, kaj je zdaj to, pa smo kmalu ugotovile, da je to zelo verjetno zaradi tiste kapljice AD3, saj sicer ni bilo prav nič drugače, kot do zdaj.
Reva boga, kako jo je zvijal, jaz sem skoraj jokala zraven.

Tako smo eno uro osvajale vse možne prijeme in položaje, ki pomagajo otroku, da se sprdi ali pa kar pokaka. (Pa masaža trebuščka se ne priporoča! To naj bi se delalo pol ure pred predvidenemi krči user posted image ) No in so končno krči minili, fajn se je pokakala, potem sva pa začeli osvajat še tehnike masaže.

Moram pohvaliti Karin, ki je imela veliko potrpežljivosti in nama pomagala, da sva preživeli krče. Masaža je pa super, priporočam, če se boste odločale za kaj takega.
A ja, pa mogoče bo katero zanimalo tole. Mi gremo jeseni v tečaj plavanja za dojenčke, prej bomo še premajhni user posted image .
http://www.plavanje-dojenckov.com/

Punce, sploh mi ni jasno, kako preživite ure, ko imajo vaši user posted image  krče. Meni bi že kaj odpovedalo....
No, naslednjih 14 dni Sara sigurno ne dobi kapljic AD3, potem bom pa spet poskusila. Če se krči spet ponovijo na tak način, jih samo še stran vržem.  

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 304
13.3.2006 14:51:18   
Tina76
LP z vetrovne Štajerske!

Midva z Joštom sva pa danes sama doma. Vsi so šli v službo in nama je prav fajn.user posted image    Jošt trenutno spi v svoji sobi jaz pa brskam po netu. Baby phone pa je res krasna zadevca.  Jošt je za enkrat res pridno dete: spi in je ter minimalno pojokca....ko je lačen ali če ga malo zvije. Da bi le tako ostalo.user posted image user posted image user posted image  Bravo za Jošta. Ponoči se zbudimo tri krat, se najemo in nazaj zaspimo. Podnevi ista pesem ... na tri ure. Ker ga polno hranim po flaški vem da poje 80 - 90 ml na obrok.

Kopali se bomo naslednji ponedeljek PRVIČ saj sedaj zaradi rane ne smemo. Me prav zanima kako bo Jošt reagiral. Kako pa vaši srčki pri kopanju?

Tudi sama grem sedaj prat lase. Kmalu se bom mogla tudi pobarvat in tudi kašna manikura bi se prilegla. JOooooooooooj pa obrvi si moram tudi v red spravit. Sedaj ko sem bila razpeta med MB in LJ je vse to šlo kar mimo mene.

Punce jaz vam ne morem povedat kako sem vesela, da se je življenje naše družinice vrnilo v normalno stanje.

Uživajte!

Tina in Joštuser posted image (21dni)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 305
13.3.2006 15:38:48   
ursa_p
Dan!

Danes sem ze bila po opravkih ... najprej sem nahranila Gala, potem pa sem predvidevala, da se bo zbudil ob enih. Tako da sem sla na SCD, potem v Spar, potem pa se v Domzale po odlocbo za otroski dodatek (imamo ga samo 9.000 SIT, ker gledajo 2 dohodke za 2 leti nazaj ... noro!!!). In ... Gal se je zbudil malo pred eno, samo sem jaz zamujala, ampak ga je oci med tem lepo previl in je bil Gal je pripravljen za hranjenje takoj, ko sem prisla domov. Zdej pa spancka (v lezalniku) - prej je bil se buden.
Driugace pa Gal danes noro poliva ...sploh ne vem kaj mu je. Upam, da se bo kaj umirilo. Pa tudi malo krckov ima po dojenju, ker najprej noce podreti kupcka, potem pa polije. user posted image

Marty5 ... midva sva sla vceraj se po kapljice, ki se dobijo v lekarni, pa je rekla, da moramo sporociti zdravniku, da mu jih dajeva. Vcerej je bila kar kriza, ampak so kapljice prisle, ko je bilo krckov na sreco ze konec. Danes upam da dobiva se Lefaxin. Kako pomagajo ... enim zelo, drugim nic ... kakor je, Tinkatonka!

Cisca ali menstruacija ... no, meni ni vec nic jasno. Sedaj po moje vec kot teden dni ni bilo krvavitve, danes pa spet ... in to kar ornk. Zdej pa ne vem ali je mozno, da sem ze tako kmalu dobila menstruacijo, kljub temu da dojim??? No, ginekologa imam sele cez 3 tedne (prvi pregled!!!). Mogoce je seks (1 teden nazaj) krivec, ampak meni se je zdelo, da je cisce ze konec. user posted image user posted image user posted image

Plavanje za dojencke ... mi gremo tudi ... sem ravno danes klicala na eno stevilko (031-504-305). Bo pa v Soci (rehabilitacijski center) ... cena 20.000 SIT za 10 oz. 11 ur ... je pa za otrocka in 2 spremljevalca ... se pa zacne konec septembra, ker bomo prej premali (stari moramo biti vsaj 4 mesece) ... dobis pa vso opremo tam, ce zelis. No, bom se videla ali grem na DIF, kjer imajo poseben bazen izkljucno za dojencke in mamice, ter nosecnice (kar mi je sploh vsec!!!) ali pa na Soco.

Porodnisnica ... meni je bilo sicer zelo v redu, edini proglem je bil, da sem pogresala domace - Matica in kuze (te pa mene ze prav noro!). Drugace je bilo osebje v glavnem zelo prijazno, razen parih izjem (Tinkatonka, tudi jaz sem bila na oddelku D, 3. nadstropje ... katero grozildo pa ti mislis? kaka mlada? ... ta stare so bile vse prijazne). Pa tudi spocila sem se lahko, ker so bili vsi trije otroci, ki so bili z mano v sobi prve tri dni zelo pridni. 4. dan pa prav tako, samo sem bila ze v drugi sobi.

Tinkatonka ... Muellerjeve plenicke ... cene tocno ne vem ... se mi zdi da okoli 1500 SIT 42 plenick, ampak nisem prepricana - v glavnem so ZELO poceni ... rece se jim pa Beauty Baby. Ceno ene plenicke imas napisano tam kjer kupujes pod ceno - jaz ne vem tocno.
Glede gledanja ... Gal je pri 3 tednih naju ze ornk spremljal ... ce sem ga imela jaz v narocju, pa ga je oci poklical se je obrnil k njemu in ga gledal - na primer.
Fotografije v efoto ... mislim, da imajo trenutno akcijo za mat slike ... sploh se splaca tiste malo vecje dat razvit, ker so res poceni. Drugace pa imajo tako ceno skoraj vedno ... vsak mesec imajo akcijo. Drugace pa ti jih na dom pripeljejo se mi zdi za 400 SIT - Ljubljana, kar je pa tudi poceni, ce ne gres slucajno tam mimo.

Jasnica ... kupi si posodice za shranjevanje mleka ... pa ga shrani v skrijno ... nikoli ne ves kdaj ti bo prav prislo.

Kihanje .. tudi Gal kiha ... to je lahko znak, da jih zebe, lahko pa si samo pucajo nosek.
Kako ugotoviti, ce jih zebe? ... meni je prijateljica razlozila, da gres s prstom pod majcko spredaj ali zadaj in vidis ali je mrzel, topel ali vroc. Jaz tega nisem vedela, zato sem napisala, ce slucajno se katera ne ve. Se pa Galu pozna tudi ze na rokicah ... ko so mrzle mu je hladno in ga je potrebno se pokriti.

Lupinca ... v njej so otroci lahko na dan maksimalno 2, 3 ure!!!

Spanje podnevi in lezalnik .... ene ste pisale, da jih date v lezalnik ko so budni ... jaz tudi, ampak meni Gal zaspi v njem! Jih ve potem prestavite v posteljico??? Gal bi se sigurno zbudil, zato ga kar pustim.

Razvajenost ... mislim, da se da po joku lociti ali joka zaradi razvajenosti ali ker jih kaj tezi. Jaz Gala kar pustim, ce vidim, da se joka kar tako. Pa neha. Ce pa je kaj narobe potem je jok obupen in se ga sploh ne da preslisat. Ce ne drugega mu pomaga dudica. Je tudi Gal ze malo razvajen ... in priznam, da predvsem zaradi obiskov!!!

Poglejte si tole temo ... vsaka mamica dobi knjigico Igre z dojenckom!!!
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=837830

Danes se je Gal spet glasno zasmejal ociju, ko ga je koncno slisal in ga vzel iz posteljice (je bil revez ze lacen) user posted image  .
Mi je pa sedaj super, ker se ze pogovarja z mano. Je tko lepo videt, da ze malo bolj dojema zivljenje. Res je super. Pa smejcka se tudi rad.

Toliko zaenkrat ...

Ursa

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 306
13.3.2006 17:21:08   
marty5
Za nami je obupna noč - začelo se je že včeraj ob 18ih in do pol dveh zjutraj ni bilo miru. Našega fanta so tako hudo mučili krčki user posted image user posted image user posted image . Smo se nosili, božali, masirali, dala sem mu čaj od komarčka in nič! Samo na joški bi mi visel non stop - baje tako iščejo tolažbo, ampak to vse skupaj le poslabša, ker jim želodček non stop dela......skratka, obup!

Ursa_p - tudi mi smo danes šli v lekarno po kapljice za krčke, pa mi jih niso hotli dat! Da če ni po navodilih patronažne, raje ne.....pol so mi dali nekaj naravnega za v čaj - kumin sirup. Bomo videli, če kaj pomaga, če ne bom izsilila nekaj, ker ga ne morem gledat, kako se muči, revček.
Sploh pa s patronažno je tako - samo dojenje, dojenje in še enkrat dojenje! Niti čaja ni pustila, pa sem mu vseeno dala. Sej razumem, da je dojenje najbolj zdravo in vse, ampak včasih je treba kak kompromis ubrat. Še tako so mi na račun dojenja pustili malega lačnega prve dni življenja user posted image .

Čišča - danes je moj 13. dan po porodu, pa čišče nimam že par dni. Prav nič....pa še šivi so končno nehali bolet, čeprav po moji oceni še niso odpadli - vsaj glede na to kar sem uspela videt. Pa so rekli, da odpadejo nekje 5 dni po porodu user posted image  Upam, da se bo kmalu stanje normaliziralo tam spodaj in bo kmalu čas za kaj telovadbe - midva sva že od novembra (!!!) na suhem, zaradi vseh mojih težav........me je že strah, da nisem vse pozabila user posted image

Kdaj ste imele prvi pregled pri pediatru? Vidim, da ste nekatere že imele UZ kolkov - pri nas to menda delajo šele pri 3eh mesecih. Komaj čakam, da ne bo več potrebno na široko povijat - se mi zdi, kot da ga vse tišči.

Ta teden se bom tudi jaz odpravila k frizerju - malo v civilizacijo in da se spravim v dobro voljo. pri nas tako piha ta burja, da dvomim, če bomo lahko šli kaj ven ta teden user posted image . In mami se bo zrolalo user posted image .

Čakamo tudi na prvo kopanje, ampak naš popek še ni ok. Menda tudi topla kopel pred spanjem ublaži krčke....

Pa še eno vprašanje - zanima me, kak je vaš večerni urnik. Kdaj date vaše otročke spat in kolikokrat se zbujate ponoči? Ko sem prebrala od Vijolice post, da punčka spi od 11ih do pol osmih zjutraj, sem postala kar zelena od zavisti user posted image . Ne vem kdaj bomo mi te sreče....

No, toliko na kratko - šibam tudi jaz umivat lase dokler se ne začenja večerno mučenje s krčki.

< Sporočilo je popravil marty5 -- 13.3.2006 17:22:12 >

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 307
13.3.2006 17:25:17   
marty5
Aja - to knjigico, Igre z dojenčkom, so nam dali že v porodnišnici. Bilo je skupaj v paketu z raznimi vzorci različnih proizvajalcev - čaj za dojenje, pa lončki ipd....res lušna zadeva.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 308
13.3.2006 17:30:09   
čuko
Pozdravljene!user posted image

Prvo bi rada povedala! Kaj sem se hvalila,da ne bruhamo več? No predvčeraj smo bruhali ko vulkan!user posted image  Sedaj pa je že dva dni spet vredu!user posted image  Nisem več dovolj pametna, samo se mi zdi, da ko ima tiste full hude krče, da tisti dan bruha, ko pa so krči malo manj hudi pa ne.

No, pri nas so bili krči prisotni skozi cel dan in noč, zato sem prenehala dajat vse kapljice (naše, lefaxin, vetrovne... nič ni kaj pomagalo, na začetku je bilo boljše, potem pa se je telo navadlo in je bilo pe huje), in sedaj ko že dva dni nič ne dajem, je dosti boljše!user posted image  
Mi pa je moja pediatrinja rekla, da te kapljice lahko otroka zaprejo in je še huje!

AD3 kapljice: mi jih nismo dobili, ker imamo take krče, smo pa dobili D3! Se mi pa zdi, da ni nič več krčev po njih!

Mozoljčki: Ali imajo vaši user posted image  tudi kakšne mozoljčke po obrazu? Mi smo jih dobili full po obrazeku in ritki! Sedaj sem kupila Bepanthen in bom vidla kaj bo! Ali mi katera kaj priporoča?

Dobrodošla EVII!!!user posted image user posted image user posted image

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 309
13.3.2006 18:56:18   
ursi
Živijo!!!!

Čuko, meni je patronažna rekla, da so mozoljčki naravna stvar in naj bi minili v enem ali dveh dneh. So taki beli, pa čisto majčkeno rdeči okoli. Dokler nimajo velikih rdečih lis okoli naj bi bilo to čist ok. Nastanejo pa v tretjem tednu, ker naj bi se čistila koža. No, vsaj meni so tako pojasnili, kašne posebne kremce pa ni priporočila za to.

Drugače pa mislim, da zapadam v depresijo.user posted image  Včasih bi se kar zjokala, pa čeprav ne vem točnega vzroka. Kar predstavljam si na vsake toliko časa, da jaz pa tega vsega ne bom zmogla. Pa mi vsi pravijo, da sploh ne vem, da imam tega otroka, ker je zaenkrat res priden in v glavnem spi. Mojemu ljubiju  se je iztekel dopust in sem sama. Ampak meni se kar rola. Mogoče je krivo to user posted image  vreme, ker smo zaprti med štiri stene in ne moremo ven.

Mi smo se zaenkrat hranili in previjali zadnjič ob polnoči, potem je bil pa tam do pol petih ali petih mir. Ampak počasi bom poizkusila to uro malce premakniti, tam na enajsto, potem pa na deseto, ker res komaj dočakam polnoč in hodim z fantkom naokoli k en zombi.

< Sporočilo je popravil ursi -- 13.3.2006 18:59:07 >

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 310
13.3.2006 19:35:25   
sazi
Se že spet dolgo nisem oglasila. Pri nas je precej »noro« in res nimam veliko časa za pisanje. Berem še nekako, saj to lahko počnem tudi z Levom v rokah, pisat pa žal ne morem. No, zdajle celo spi in imam prvič danes nekaj minut – pa da jih končno porabim za RR.
Torej veliko tem ste obdelale:
moj največji problem dojenje in dodajanje: dojim skoraj ne več. Ne vem, katera je zadnjič pisala, da se še najbolj najde v mojem opisu problemov – no, upam, da je končni rezultat pri tebi drugačen. Ni in ni šlo odvajanje od nastavka, pa tudi sicer ne vem, če bi kaj pomagalo, sa je mali za dojenje tako »len« da enostavno dojk ne prazni, samo gor visi in potem se seveda ne dela nič novega mleka. Vsake toliko ga sicer še podojim (čeprav potem popije enako količino prilagojenega mleka, kot če ne bi bil na joški) in nekajkrat na dan poizkusim izčrpati mleko. Rezultat katastrofalen: danes iz leve dojke 0 – torej smo mlekarno zaprli, iz desne pa celih 30 ml. Lev jih pa pri enem obroku poje 100-140.
Tudi Lev ima občasno mozoljčke, ki se »premikajo« po obrazu. Sem se najprej bala, da gre za kakšno alergijo, pa zdaj vidim, da so neke vrste mozoljčki.
Pleničke pri nas uporabljamo še Pampers Newborn 2-5kg in nam nikoli ne premočijo, so pa dražje od ostalih in od večjih. Vsi hvalijo Beuty Baby, tako da bo naslednja velikost ta, kolikor pa sem gledala pri cenah, se mi zdijo nekako 20% cenejše od pampersk. (Tinkatonka, 2-5kg so pamperske 52sit/kom, Beautybaby pa 43)
AD3 kapljice – šele včeraj je Lev dobil 1. Bom počasi nadaljevala. Sicer pa piše, da se ponavadi otrokom, ki se jih hrani s prilagojenim mlekom da manj kapljic (odvisno od sestave mleka). Meni je pediatrinja napisala 2x2 kapljici, greva pa v sredo na kontrolo teže in bom takrat povprašala kako je s tem.
Prilagojeno mleko – ali katera ve, kako je s temi »izvedbami« proti kolikam? To deluje, ali krče samo omili, skrajša trajanje….???
UZ kolkov imava midva šele 11. maja, ko bo star 3,5 mesecev. Me pa široko povijanje ne moti – je bilo dolgo časa vsaj kaj za prijet. Ko je bil v porodnišnici pod lučko samo v plenički sploh nisem vedela, kako naj ga primem, ko ga nič ni bilo skupaj.
Razvajenost – sicer pravijo, da tako mali otroci še ne morejo biti razvajeni. Kaj pa vem. Lev tudi precej joka in velikokrat ne neha, dokler ga ne dvignem v naročje. Je to razvajenost? Bomo videli.
Obiski – nismo jih imeli prav veliko, pa bomo jutri stari 6 tednov. V glavnem od malega dedka, babici in teti, pa še najboljši prijatelji. Po rokah ga imajo samo in čisto samo, če je že itak buden. Prijatelji so tako vedno prišli, ko je mali spančkal in sploh ni bilo dileme ali ga pustiti mečkati po rokah ali ne, pa tudi interesa ni bilo posebnega. Mene obiski ne motijo, je pa res, da nimam v bližini nič vsiljivih ali zamerljivih oseb (v stilu tista babica ga je pa že 5x videla, jaz pa samo 2x – kot mi je zadnjič svoje probleme opisal prijatelj).
Kilogrami – sem nekje na +2. Oblečem lahko samo svoje stare kavbojke, ostalega pa še ne. Pa ne vem, ali je to zaradi kolkov ali trebuha.
Razvijanje fotografij – jaz jih preko spleta pošiljam v Foto Beseničar. Res ugodno in dobre fotke. 10x15 so 17sit, 13x18 pa 29sit.
Izpiti in predavanja: poleg vse te domače zmešnjave sem se trudila študirat za en izpit in prejšnji toerk tudi šla odpisat zadevo. Občutek je fajn, čeprav je izpit popolnoma drugačen od tistih, katerih sem navajena (sem bolj tehnični tip in mi gre učenje družboslovja malo težje v glavo). Sem bila pa od četrka do sobote po 4 ure na nekih predavanjih. Zdaj ko smo več ali manj na flaški tako ni problem, naslednji vikedn imam pa spet predavanja in spet bo treba študirat…

Urnik, krči, hranjenje, kupčki in polivanje – jojojojojoj Pri nas je totalna »štala« kar se tega tiče in tako potem tudi ostalo, saj sem po vsem tem v precej slabem stanju. Mali ima zvečer krče, ki se začnejo nekje med 22. in 23. uro in trajajo do cca 1 ali 2. ure. Za zmešat. Sem že ko zombi. Mož spi v dnevni na kavču, saj ob 5-ih vstaja za v službo, midva se pa v spalnici boriva s krčki. In to še ni dovolj problemčkov. Ko krči minejo, je lačen, saj je minilo že vsaj 3 ure od zadnjega hranjenja. Poje svojo dozo in večinokrat ne podre kupčka, pa ga lahko podirava tudi 45 min (me že vse boli – od rok, hrbta, vratu…), ko ga pa odložim, pa začne cviliti in se zvijati in potem ponavadi cela reka bruhne ven iz njegovih ust in spet jok in stok. Če pa podre kupček, je pa miren in lahko zaspiva, ampak kot pravim – o je redkost. In potem isto ob drugem hranjenju. Npr. današnja noč je izgledala tako, da sem spala od 3h do 5ih, in od 7-ih do 9-ih. Večina noči je takšnih. Zaradi takega stanja se tudi z nikomer ne morem nič meniti, ker nikoli ne vem, kakšna bo noč, do kdaj bomo spali – nobenega reda – nobenega urnika – upam, da bo kmalu kak približen urnik aktualen.

Gotovo sem pozabila še kaj napisat, ampak moram zdaj končat…

Bodite čimlepše, polupčkajte svoje user posted image  in imejte čim več veselja in čim manj problemov

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 311
13.3.2006 21:12:17   
čuko
Mozoljčki: ti naši mozoljčki niso tak mali, pa nimajo belih pikic in okoli njih je vse suho. Ko mu namažem, ima tam čisto rdečo kožo, res zgleda grdo. Dobil pa je tudi suho kožo na uhicah. Ti najini mozoljčki so zdaj že prisotni par dni.
Mislite, da bi mogla it k zdravniku ali se to kožica čisti?

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 312
13.3.2006 21:13:12   
čuko
Pa še to! Niso samo na obrazeku, ampak jih ima par še na vratu, glavici in ritki!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 313
13.3.2006 22:01:01   
ursa_p
Se moram ponovno javit!

Sem strasno slabe volje. Zdi se mi, da mi zmanjkuje mleka ... no, saj ne bi bilo nic cudnega, ce pa nic pametnega ne jem oziroma sploh ne jem ... sem spet prisla do tega, kot je bilo ze nekaj casa nazaj - se pred nosecnostjo ... problem je v tem, ker sploh nisem lacna, potem pa nic je jem ... samo kake piskote, bombone, juhco, potem se pa ze skoraj neha ... obup!!! No, in potem se cudim, ce imam menstruacijo .. vsaj zdi se mi cisto tako, ker prevec krvavim. Jutri bom poklicala ginekologinjo, ce bo na dopustu, grem v porodnisnico. Grem se k pediatru na testno dojenje, da bom videla, ce mi res primanjkuje mleka!!! Cist sem slabe volje, res.
No, sem pa za lepsi vecer dobila super dobro vecerjo ... mi jo je dragi skuhal medtem, ko sem Gala rihtala. Sem bila prav vesela! user posted image

Mozoljcki ... Gal jih ima, pa je star ze 6 tednov in so se vedno tam kjer so bili ... oziroma sta samo dva. Dve beli pikici, ki nimata nic rdecega okoli.

Cuko ... jaz bi sla na tvojem mestu vprasat, ce je alergija!!!

Zdej grem pa zmanjsat slike, pa uredit album, da boste videli kaj pocne Gal ... no, ce se ni zaspal.

Bom kmalu ... lp, Ursa

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 314
13.3.2006 22:25:17   
Peli
Pozdravljene!
Končno sem se tudi jaz odločila da kaj napišem, da vas ne bom samo brala.
Najprej malo o našemuser posted image : ime mu je Aljaž, rojen je bil 16. 2., velik 44 cm in težek 1820g (v 37tednu 3/7). Sedaj sva na 2500g in je pravi požeruhec, je tudi zelo živahen. Malo se dojiva malo dodajava - mami nima dovoljuser posted image .
 Krči - so se pojavili pred kakšnim tednom, najhuje je ponoči oz. okrog 24 - 2h. Kljub uporabi mleka Comformil in moji dieti ni bilo nič boljše, poizkusili smo tudi zeliščne kaplice Bimbi- še vedno neprespane noči, predvčerajšnem smo kupili kapljice iz lekarne (v Bistrici pri Tržiču) ki jih sami delajo - rezultat - prva noč prespana včeraj zvečer zopet nerganje.
  Sedaj sem opazila da tisto zvijanje med dojenjem niso krči, ampak prazna dojka;pa mislimda tudi sinočno nerganje niso bili krči, saj ga v naročju ni več "zvijalo", pa tudi v najini postelji ne.
Kopanje - jutri se bomo 2. ko pride patronažna - 1. je bil jok, za enkrat ga raje umivam.
Plenice - za enkrat imamo Mullerjeve in smo kar zadovoljni (cena za 28 pleničk 2-5kg=1200sit; 42 pleničk 3-6kg =1300sit - razlika med enimi in drugimi je v dolžinicca.2-3 cm).
Čišča - še traja čeprav je vmes kazalo da bo že konec.
Kaplice AD3 - nisem zasledila za kaj se uporabljajo in kdo jih predpiše.
Obiski - če bi blo po moje bi v porodnišnico lahko prišel le partner. Doma pa sm bla prav "vesela" sm jih dobila že 1. danuser posted image , v glavnem je zdaj mimo.
Dojenje - sm bla tolk podučena o tem pred porodom, da sm bla ful razočarana - ni blo navala mleka pa ne "mleka da bi lahko dvojčke nahranla", niso pomagale tablete za nastanek mleka pa ne izbrizgavanje. Izbrizgavanje je bla prava nočna mora, izbrizgavanje po vsakem podoju, na tri ure tudi po noči - rezultat mleka od celega dneva in noči skupaj 40 ml, joške pa tako boleče da sm komaj še dojila.
K sreči sm se zdaj glede tega skulirala in podojim kolikor je potem pa še dodatek.
Kilogrami - Med user posted image pridobila 16kg, sedaj izgubila 7 kg.
Mozoljčki- so se tudi pri nas pojavili in po 3 dneh sami od sebe izginili.
Ima še katera težave z vneto ritko? Naš ima rdeče pikice in razpoke iz katerih včasih rahlo zakarvavi, sedaj poizkušamo izboljšati z ribjim mazilom, upamo da se izboljša.
Sedaj se gremo nahranit, umit nato pa spatuser posted image .
LP

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 315
14.3.2006 1:47:38   
ursa_p
No, sele sedaj sem vse (ta nove slikce) uredila ... groza!

Vse slikce najdete v mojem albumu.
http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?v=moji&albumid=14255&asortType=3&apage=1

No, takole je uzival Gal danes oziroma ze vceraj zvecer ... prvic na igralni povrsini ... pa lusno je bilo, ker je lahko lezal na hrbtu! user posted image user posted image user posted image
user posted image

No, tule mu pa Lina v tolazbo daje igracko (je kar sama prisla do njega in mu s smrckom porivala igracko), ampak se ni zmenil zanjo user posted image
user posted image

Oci ... jaz sem papan ...
user posted image

Takole se pa jaz trudim, da bi v svoja ustka dobil nazaj dudico
user posted image

Tako pridno se pa jaz zmerom bolj pogosto previjam
user posted image

Ponosna ocka in mamica pa mi pravita, da sem strasno lepi ...
user posted image

Ostale pa si lahko pogledate v albumu!

Lahko noc, Ursa

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 316
14.3.2006 6:26:11   
Anonimen
Tinkatonka, najbolj priporočajo tiste iz Tržiča, res pa je, da bo vsak user posted image drugače odreagiral na njih ( nekaterim bo pomagalo, drugim spet ne ), probajte jim dati tudi čajček iz kumine, pa če se prav spomnim, se je včasih dobil tudi sirup iz kumine

Neposredna povezava do sporočila: 317
14.3.2006 8:13:10   
tinkatonka
Dobro jutro!

No pa je spet minila ena noč. Mi se še vedno zbujamo na 3h ure, ko je mali lačen. Ponoči pa obvezno sledi še kakanje in ker se kr matra ga takrat razvijem in on tako uživa ko kaka na "svobodi" in žal ga to previjanje preveč zbudi, tko da ima potem kakšne pol urce problem nazaj zaspat. No ampak se ne pritožujem preveč. Včeraj sem mu potem dala kapljice simplex in moram rečt, da res očitno pomagajo. Dajem mu jih v mleko, če pa je vseeno preveč hudo, pa kakšno kapljico kanem še na dudo in potem se čisto umiri.

Čuko...glede mozoljčkov. Mislim da opisuješ ravno to kar je imel moj Anej. Jaz sem ga peljala k zdravniku pa si ga je ogledala in rekla, da zaenkrat ne bomo delali panike, da naj Aneja vsako jutro in zvečer umijem s kamilcami. Stanje se je res izboljšalo v roku dveh dni. Poskusi pa boš vidla. Dokler je ješč, ne joka pretirano in se obnaša normalno, potem ne gre za kakšno hudo alergijo, vsaj meni so to razložili tako. Upam da bodo mozoljčki izginili.  

urša_p....je pa res lepotec ta vajin Gal. Aja še glede grozilde...ja ena mlada. Mislim da najmlajša med vsemi. Pa vedno je imela kakšne hecne črne žabe oblečene po uniformo (nosila je vedno krilo) Drugače ostale so pa za pohvalit.
kilogrami...se ne tehtam, ker sem že brez vage dost sekiram. Ker ne dojim bom počasi začela z ornk telovadbo, samo da se šivi čisto pozdravijo.

marty5...ker vem da si imela isto situacijo z strijami kot jaz, me zanima kako se kaj spopadaš s to težavo?? Jaz si trebuh namažem po vsakem tuširanju, pa mi je kr groza dotikat se te razpokane kože. Mi gre res kr na jok zraven, čeprav mi mož pravi da naj se ne sekiram, si ne morem pomagat.

seks....midva sva bila aktivna še en dan pred porodom, pa tud zdej skoraj 3 tedne po njem me kr razganja. Ampak se kr malo bojim, sicer pa dokler bom čutila šive bo pri nas "suša".user posted image

in drugače...moj miško spančka. Jaz se grem pa malo uredit. Če bo patronažni Anejev popek "všeč" se bomo danes kopali.user posted image Jaz pa čist ponosna. Drugače me pa čakata zdele dve rundi perila za likat. Od Aneja stvari likam z najvecjim veselejm, ampak moje pa od moza pa kr malo na stran dam ponavadi. user posted image user posted image  Ampak kar je treba je treba a ne.

Polubčkajte svoje sončke.

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 14.3.2006 8:16:33 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 318
14.3.2006 10:15:56   
jasnica
Ojla!
Jaz se še vedno spopadam z vročino in močno upam da bo te more kmalu konec. Vsi so govorili da dojke ne smem do konca izpraznit, poslušam nasvete in fašem mastitis. Dojka me boli ko user posted image ! Temperatura pa kar naprej okrog 38 do 39 stopinj, se mi že kar malo blede.Zatrdlina v dojki pa ne popusti in nič ne pomaga, ne vroč tuš, ne obkladki in ne izčrpavanje mleka. Ali ima katera še kakšno idejo?
Ponoči sem bila full vesela ker je Tomaž za Rebeko skrbel, sama nisem bila možna niti vstat. Full si želim da se tole hitro uredi in da dobim nazaj vso energijo.

strije-nič ne pomaga ko jih imaš, tako da se bomo mogle s tem pač sprijaznit. Mi je Tomaž reku da se naj ne sekiram ker poleti itak ne bom jaz aktualna, ampak bojo vsi malo princesko gledal.

Tinkatonka- a ta grozilda je bila štajerka?Če je to ta se mi je zdelo da misli, da je glavna zvezda porodnišnice.

Zdej grem pa Rebeko previti in nahranit.

Potdravček!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

Neposredna povezava do sporočila: 319
14.3.2006 11:18:08   
ursa_p
Dan!

Jaz ne vem kaj je z najinim Galom, ampak nekaj sigurno ni v redu. Ponoci vse super. Prejle pa (tako kot tudi vceraj ze cez cel dan) ... zacneva jest, pa opleta, opleta ... pa sem mislila, da mi je ze zmanjkalo mleka na tisti strani ... ga dam podret kupcek pa jok, da je groza. Ga pristaim spet opleta, joka, ... to je trajalo vsaj ene 10 minut. Potem ga spet pristavim pa je ene 3 minutke jedel normalno. Potem se nehava dojit ... je prisla tasca dol ... in grem odpret vrata, pa mi bruhne v loku tako, da je bilo po tleh vse mokro. Noro. No, zdej ga imava ze ves cas po rokah in skoz poliva (ne bruha). Danes je sla za pranje ze tretja plenicka. Sem ze cist slabe volje, ker ne vem kaj mu je. Sem klicala pediatrinjo in gremo tja cez pol urce.

Pa se ginekologinje ne morem priklicat, ker se ne javijo!!!!! Kaj mi grejo na zivce!!!!!!!!

Mah ... res sem slabe volje ... sporocim potem kako in kaj.

Ursa

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 320
14.3.2006 11:47:24   
marty5
Dobro jutro,

danes smo spali od 23:30 pa do 3eh in potem od 4:30 do 9:00 user posted image user posted image user posted image . Vam povem, da se mi zdi, kot da sem odspala 3 dni....kako postane človek skromen, a? user posted image
Seveda pa smo zvečer imeli spet te presnete krčke in skoraj da nisem še jaz jokala z njim, ko sem vidla tiste solzice na njegovih učkah user posted image . Tisti kuminin sirup je en blažev žegenj - ni kaj veliko pomagalo....Sem pa ugotovila, da mu Aptamil pomaga - zvečer sem mu ga dala pred spanjem in je zaspal ko top.

Sazi - jaz sem tista, ki se je vidla v tvojem opisu o dojenju. Včeraj sem si spumpala mleko iz polne dojke, ker sem hotela videt, koliko je noter. Rezultat - 40 ml......pol obroka komaj. Tako da zvečer obvezno dobi Aptamil. Rada bi dojila vsaj do 4. meseca, ampak ne vem, če nama bo ratalo...

Tinkatonka - glede strij, bi se tudi jaz najraje zjokala, veš. Zdaj zgledajo še huje, ko je trebuh bolj mlahav. Vsak dan se mažem z Vichyevo kremo, kura traja pa 3 mesece. Upam, da bo kaj pomagalo.

Drugače pa, tudi nama ne gre brez nočnega previjanja. Med dojenjem se obvezno pokaka - baje je refleks sesanja sproža tudi refleks praznenja. In pol se seveda tudi meni čisto prebudi, tako da spet traja, da ga uspavam.

Eno vprašanje za tiste, ki si mleko črpate in ga dajate po flaški: zanima me, če si za en obrok črpate z obeh dojk in koliko časa porabite, da si izčrpate? Pa kakšna količina seveda.....Namreč, moj zelo slabo sesa in razmišljam tudi jaz, da bi poskusila še to. Samo zdaj sem porabila za 40 ml pol ure iz ene dojke. Mi gre zelo počasi to črpanje in zdi se mi, da se ne sprazni do konca ali pa imam res premalo mleka.

No, toliko. Grem kaj narest do naslednje runde user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 321
14.3.2006 12:23:04   
Eviii
evo še mene tle. včiri sm bla prou slaba. me je vse bolelo. meni se je po operaciji vnela ena vez na levi strani in imam grozne bolečine. včiri me je pa še patronažna kr precej zmučla. je bla tle eno uro in sm bla od sedenja še cel dan fuč. pol sm pa popoldne kr precej počivala in je danes dosti bolše. pa da še jst malo opišem, kako smo mi.
tiste, ki imate probleme z dojenjem, lahko otroke kr k meni prpeljete. bom vse podojila user posted image . jst sm v bolnici en dan mislila, da mi bo joške raznesle. in sm dala najprej dejanu jest. pol sm pa vzela pumpo in izčrpala 100 ml. in valda so ble joške še kr polne mleka... so se mi vsi kr čudli. zdej sicer ni takega navala, ampak dejanu je ena joška na obrok čisto dovolj. mi je niti ne uspe spraznit do konca. pa poje ful. je že ob odhodu (sicer je bil to 7.dan) nabral 20 g v primerjavi s porodno težo. sm bla prou zadovoljna. tko mi sploh ne morejo solit pameti, da se ne znava dojit. jst ga pač podojim, ko je lačen. zvičir je to malo bolj pogosto (med osmo in polnočjo se podojiva okoli 3-4-krat) in je pol do šestih zjutraj mir. zvičir imam malo problemov s produkcijo mleka, samo uspemo vse lepo spravit skupi in se pridno podojimo. dodatko ne uporabljamo zaenkrat (in upam tudi, da jih ne bo treba). zadnič sm mu ponudla dudo in jo je gladko zavrnu. ta otrok hoče samo joško user posted image user posted image user posted image .
mi smo prve dni tudi imeli mozoljčke. pa so mi v bolnici povedali, da je to čisto normalno, ker se čisti koža. pa tudi mamini hormoni so očitno ponoreli in so mu nardili mozolčke. je pa že vse skori zginlo.
nad svojimi kilogrami sm full zadovoljna. skupno sm se zredila za 8 kg. iz bolnice sm pršla z 1 kg plusa. in doma sm zgubla 1,5 kg. tko da sm na -0,5 kg. bravo jst user posted image .
drugače pa je naš dejan čisti tata. to vsi pravijo. in jim dam popolnoma prou. sm mu že rekla, da ne bo mogu nikoli zanikat očetovstva user posted image .
jst sm rodila tazadnja, tko da kr pridno spremljam vaše nasvete. in mi full prou pridejo. moja čišča je še kr prisotna user posted image . sm že pozabla, kako zgleda krvavenje, zdej ko sm bla 9 mescou brez...
strij tudi nism nič dobila. ker sm imela cr, skori nimam več trebuha. je kr splahnel... pa tudi strije se niso pojavle. imam pa še vedno kr izrazito lineo negro.
nam je patronažna rekla, da lahko gremo počasi malo vn na svež zrak. seveda pod pogojem, da se burja pomiri...
grem zdej malo še poste za nazaj prebrat, ker mi sploh še ni uspelo.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 322
14.3.2006 12:39:37   
natalia
Marty, jaz si črpam mleko na 3 ure, črpanje je ful naporno, črpam si iz obeh in komaj izčrpam nekje 120-140 ml. ker je eva požerušček, poje najprej moje mleko t.j. 140 ml, nato pa še dodatka cca.40-50 ml na 4 ure. aja, stara je 6 tednov, tehta cca.4700 kg in meri 57 cm.
jaz sem si kupila aventovo črpalko in porabim 10 minut za eno stran.

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 323
14.3.2006 13:08:14   
marty5
Natalia, hvala za odgovor. Mi smo stari šele 2 tedna in naj bi pojedel malo manj - okrog 80 - 90 ml na obrok, tako da tudi jaz komaj uspem spravit skupaj iz obeh dojk to količino. Eviii, mi posodiš kaj mleka?user posted image

Zdaj je bila tu patronažna - naš popek se lepo celi, ampak ni še za kopanje. Najbrž čez 1 teden. Tudi nam je rekla, da lahko počasi gremo ven, samo pihat ne spe in vlage tudi ne sme bit v zraku. Jutri gremo za 5 min na balkon, pojutrišnjem za 15 min pred blok, pol pa na juriš na sprehod, če bo seveda vreme user posted image user posted image user posted image .

Naš fant je zrasel v dolžino in zdaj zgleda še bolj suh. Še vedno mormo strogo kontrolirat težo - najmanj 200g na teden mora gor. Zdej bo mama upalila eno fajn redilno dieto - s pomočjo dodatka, ampak vseeno!
Drugi teden lahko počasi začnem jest malo bolj normalno. Krčki so itak, ampak ne od moje hrane. Danes nam je patronažna pokazala masažo pa telovadbo, ko so krčki. Za kapljice pa je rekla, d apomagajo kakor komu - enim j, drugim ne. Če bo hudo, bomo posksuili s Sab simplex.

Tako - čas kosila. Nam še vedno moja mama pomaga pri kuhi, počasi bom pa začela sama, da pridemo nazaj na normalno življenje. Zadnje dni se veliko bolje počutim - tako fizično kot psihično. Je pa bil prejšnji teden na trenutke res grozen...upam, da čim prej pozabim na to in zaživimo kot treba.

Lepo se imejte in čuvajte vaše user posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 324
14.3.2006 15:41:17   
karin412
Se samo na hitro javljam - proti rdeči ritki pomaga praška pasta, moja je imela tudi skoraj krvavo ritko. Pa večkrat previti.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?