ursa_p
|
Zivjo punce! Koncno imam nekaj casa ... ze od vceraj zvecer vam pisem tole, pa mi je vmes Matic zaprl okno, tako da moram ponovno od zacetka. No, v torek smo sli k pediatrinji, kjer je ugotovila, da je z Galom vse OK ... potem smo imeli se testno dojenje, ki pa je pokazalo, da Gal ogromno poje ... pojedel je kar 105 (PS: Jaz sem pa mislila, da mi zmanjkuje mleka) ... tako da sva imela prepoved hranjena 3 ure! No, tam je zacuta tudi lepo jedel, tako da nisem mogla pokazat kake probleme imava ... z opetanjem in jokanjem med dojenjem ... to se nama dogaja se vedno in se nisem nasla vzroka! Se vedno isto (na sreco je vsaj ponoci vse OK). Kupckov med hranjenjem ne smemo podirat, ker je JOK za znoret (pa sploh ne joka ampak KRICI) ... ce joka, potem bruha, ... zacaran krog. Ce se mu zaleti ga moram samo za trenutek postaviti pokonci, potem takoj nazaj. No, ce je lacen je res katastrofa to najino hranjenje!!! Tako da sedaj je dokler je .... kak kupcek probava podret, ce zacne jokat jeva naprej ... potem pa bruhamo ... oziroma polivamo, da ne bo pomote ... in to ogromno.(le redko je malo polivanja). Res je, da imava sedaj nek ustaljen red kar se hranjenja tice, ampak samo hranjenje je pa obup. Sem si sposodila tehtnico v ZD in moram rect, da mi je bila v veliko pomoc ... jo priporocam vsem ki ne veste ali se je vas otrocek dovolj napapal. Gal je pri vsakem dojenju pojedel okoli 100 ... nikoli manj, le redko vec, pa se potem je tisto vec zbruhal. Kupcke podiramo se 2 uri po hranjenju, polivamo prav tako. Jokamo non stop - cez cel dan. Vceraj tudi voznja z avtom in z vozickom ni pomagala ... no, ni ravno jokal, je pa ves cas cmizdil. Noro. V glavnem nama to podiranje kupckov cisto unici dan. Vse ga tisci, vse ga moti, poliva, zaspat ne more, ker ga vse tisci ... v glavnem katastrofa. No, danes je bil izjemoma zelo priden. Smo bili kar 4 ure v Tivoliju ... punce so se znorele, tamal pa malo nauzil cistega zraka (vsaj kar se ljubljanskega zraka tice). No, drugace se pa moram pohvalit, da najin srcek spi ze 9 ur na noc (no, med enim in drugim hranjenjem je 9 ur) ... sem zelo ponosna nanj. To je bilo danes ze 3. dan. Ima pa tocno uro ... zadnjic je okoli 20.30 ali 21.00, potem pa spi tocno do 05.45 - kje je nasel uro nimam pojma (se pa takrat tudi obvezno previjemo, potem zaspi nazaj - z dudico enkrat - prej mene zmanjka kot njega). Pred temi tremi dnevi je dvakrat spal po 7 ur (tista najdaljsa), se prej pa en dan dvakrat po 6 ur. Res je zelo priden. No, naslednja stvar je, da smo ze pripravljeni na novega otrocka ... namrec sem ze bila v klubu menstruacij!!!! NORO NORO NORO ... sem ena izmed zelo zelo redkih, ker namrec polno dojim (ne dodajam cisto nicesar!!!). Jaz sem pa v cetrtek vsa obupana letela h ginekologu, da spet noro krvavim. PS: Pa da ne boste mislile, da so me zaradi dojenja kaj prej vzele na vrsto ... sele ko sem vprasala, ce me se sprejmejo v porodnisnici, glede na to, da sem ze malo cez 6. teden me je neka nosecnica, ki je bila ravno na vrsti spustila naprej! - Hvala njej!!! - tako da sem ravno pravi cas prisla domov ... oci je ze Gala previl in sta me ze nestrpno cakala. No, potem pa mi pove, da imam menstruacijo. Res noro! Sem pa dobila injekcijo v rito - kontracepcija, ki drzi 3 mesece, potem grem po naslednjo injekcijo ... je za med dojenjem. Tako da smo tudi ze zasciteni. Kaj je ta injekcija nimam pojma ... je pa edino poleg kondomov - tako so mi rekli ... diafragme se pri nas ne dobi vec (lahko jo kupis v Avstriji in ti jo tu vstavijo) ... ostalega pa ne poznam. Hmmm ... kaj je se novega. Trenutno se ne spomnem. V glavnem sem cel dan zaposlena s podiranjem kupckov, pospravljanjem in ukvarjanje z Galom, nekaj malega pa se z Maticem ... sva bila te dni na bojni nogi, ker sem bila prepricana, da mi veliko premalo pomaga ... na sreco se je stanje obrnilo in mi Gala zjutraj previja Matic ... pa tudi na splosno mi veliko vec pomaga. Vsak dan, ce se le da, hodimo ven na sprehode ... sedaj nas je bilo ze dva dneva polno v Tivoliju (ce se katera sprehaja tam se lahko tudi dobimo). V glavnem je drugace vse ok, ce odstejem vse kar sem napisala zgoraj. Ce se se kaj spomnim vam napisem, sedaj pa grem pocasi brat kaj vse ste napisale (ampak mislim, da mi danes ne bo uspelo prebrati vsega). Ko enkrat kak dan ali dva ne pridem gor, se kar tezko lotim, ker nimam casa za branje. No, upam, da bom od sedaj naprej bolj pridna, ceprav se blizajo lepi dnevi in komaj cakam, da grem ven. Pa urejanje okolice hise ... komaj cakam, ker je katastrofa (pa ne zaradi mene!). No, upam, da bomo kmalu vse uredili! Toliko zaenkrat od mene ... grem brat, mogoce mi pa le uspe, ceprav me ze zmanjkuje! Lahko noc, punce, pa hvala za skrb!!! Lp, Ursa
|