|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
24.3.2006 17:12:10   
taja27
spet jst. zmagala sm. sm dala slikice od moje Avi v album.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 426
24.3.2006 19:07:27   
čuko
Taja27: mi smo imeli full mozoljčkov in sov 2 dneh izginili z kremo Bepanten, ki jo dobiš v lekarni. To je čiščenje kože. Za sor, pa si nabavi kremo Daktarin, full je fajn.

Sarazan: hvala za nasvet, bomo probali in vidli kak bo.

Včeraj sem Galu začela dodajat čaj in imam občutek da ima boljšo prebavo. Bom vidla ali je res ali je pa glih slučajno da danes tako prdi. Kaj ve dodajate čaj?

Danes je naš Gal taki zaspanček, daše jest noče, sem ga mogla kar silit, pa še to je zraven kar spal.user posted image
No bom kar izkoristila ta dan, pa bom zlikala, ker imam že za cel Triglav perila.user posted image user posted image user posted image

Lepo cartanje vam želim!

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 427
24.3.2006 19:47:23   
taja27
Anita,
hvala za nasvet. Bepanthen imam doma tako, da jo bom kar takoj namazala. Daktarin kupim takoj jutri. A mi lahko na hitro napišeš kako točno zgleda sor, sej nisem čist prepričana, da je to to.

Hvala še enkrat,
Taja

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 428
24.3.2006 20:46:04   
AishaM
Taja27 - sor izgleda kot bela obloga na jezičku. Je zelo podobno kot po tem ko pije mleko. Samo izgine ne. Če izgine, je mleko. Če pa ne, pa je sor. To sem zdaj zapisala tako zelo "instant". Če ima res sor in če user posted image dojiš, je potrebno preveriti tudi, da niso tvoje bradavice okužene. Sicer pa ti bo bolj strokovno morda znala katera druga napisati. Tudi moja ima sor, pa je pediater rekel, da ji naj dajem Daktarin. In da ni v hudi obliki.

Mozoljčki so pa čiščenje kože, ki je še malo pod vplivom maminih hormonov. Pojav tovrstnih mozoljčkov je tipičen v 2. mesecu starosti. Moja jih pravkar tudi dobiva...

čuko - jaz čaja ne dodajam. Sicer pa delno dojim, delno pa dajem dodatek. Pri polno dojenih baje sploh ni potrebno dodajati čaja, saj je "ta prvo" mleko pri podoju namenjeno prav odžejanju. Pri tistih, ki pa dajejo dodatek, pa je potrebno paziti, da ga pripravijo v pravilnem razmerju vode in prahu, da ni prevelik koncentrat. Če je razmerje pravilno, ni potrebno čajčka. Tako pravi teorija... No, jaz sem moji čajček sicer ponujala, ampak ga ni hotela. Če pa tvojemu user posted image  pomaga pri prebavi, pa kar na juriš!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 429
24.3.2006 23:02:35   
ursa_p
Zivjo punce!

Koncno imam nekaj casa ... ze od vceraj zvecer vam pisem tole, pa mi je vmes Matic zaprl okno, tako da moram ponovno od zacetka.

No, v torek smo sli k pediatrinji, kjer je ugotovila, da je z Galom vse OK ... potem smo imeli se testno dojenje, ki pa je pokazalo, da Gal ogromno poje ... pojedel je kar 105 (PS: Jaz sem pa mislila, da mi zmanjkuje mleka) ... tako da sva imela prepoved hranjena 3 ure! No, tam je zacuta tudi lepo jedel, tako da nisem mogla pokazat kake probleme imava ... z opetanjem in jokanjem med dojenjem ... to se nama dogaja se vedno in se nisem nasla vzroka! Se vedno isto (na sreco je vsaj ponoci vse OK). Kupckov med hranjenjem ne smemo podirat, ker je JOK za znoret (pa sploh ne joka ampak KRICI) ... ce joka, potem bruha, ... zacaran krog. Ce se mu zaleti ga moram samo za trenutek postaviti pokonci, potem takoj nazaj. No, ce je lacen je res katastrofa to najino hranjenje!!! Tako da sedaj je dokler je .... kak kupcek probava podret, ce zacne jokat jeva naprej ... potem pa bruhamo ... oziroma polivamo, da ne bo pomote ... in to ogromno.(le redko je malo polivanja). Res je, da imava sedaj nek ustaljen red kar se hranjenja tice, ampak samo hranjenje je pa obup. Sem si sposodila tehtnico v ZD in moram rect, da mi je bila v veliko pomoc ... jo priporocam vsem ki ne veste ali se je vas otrocek dovolj napapal. Gal je pri vsakem dojenju pojedel okoli 100 ... nikoli manj, le redko vec, pa se potem je tisto vec zbruhal. Kupcke podiramo se 2 uri po hranjenju, polivamo prav tako. Jokamo non stop - cez cel dan. Vceraj tudi voznja z avtom in z vozickom ni pomagala ... no, ni ravno jokal, je pa ves cas cmizdil. Noro. V glavnem nama to podiranje kupckov cisto unici dan. Vse ga tisci, vse ga moti, poliva, zaspat ne more, ker ga vse tisci ... v glavnem katastrofa.
No, danes je bil izjemoma zelo priden. Smo bili kar 4 ure v Tivoliju ... punce so se znorele, tamal pa malo nauzil cistega zraka (vsaj kar se ljubljanskega zraka tice).

No, drugace se pa moram pohvalit, da najin srcek spi ze 9 ur na noc (no, med enim in drugim hranjenjem je 9 ur) ... sem zelo ponosna nanj. To je bilo danes ze 3. dan. Ima pa tocno uro ... zadnjic je okoli 20.30 ali 21.00, potem pa spi tocno do 05.45 - kje je nasel uro nimam pojma (se pa takrat tudi obvezno previjemo, potem zaspi nazaj - z dudico enkrat - prej mene zmanjka kot njega). Pred temi tremi dnevi je dvakrat spal po 7 ur (tista najdaljsa), se prej pa en dan dvakrat po 6 ur. Res je zelo priden.

No, naslednja stvar je, da smo ze pripravljeni na novega otrocka ... namrec sem ze bila v klubu menstruacij!!!! NORO NORO NORO ... sem ena izmed zelo zelo redkih, ker namrec polno dojim (ne dodajam cisto nicesar!!!). Jaz sem pa v cetrtek vsa obupana letela h ginekologu, da spet noro krvavim. PS: Pa da ne boste mislile, da so me zaradi dojenja kaj prej vzele na vrsto ... sele ko sem vprasala, ce me se sprejmejo v porodnisnici, glede na to, da sem ze malo cez 6. teden me je neka nosecnica, ki je bila ravno na vrsti spustila naprej! - Hvala njej!!! - tako da sem ravno pravi cas prisla domov ... oci je ze Gala previl in sta me ze nestrpno cakala. No, potem pa mi pove, da imam menstruacijo. Res noro! Sem pa dobila injekcijo v rito - kontracepcija, ki drzi 3 mesece, potem grem po naslednjo injekcijo ... je za med dojenjem. Tako da smo tudi ze zasciteni. Kaj je ta injekcija nimam pojma ... je pa edino poleg kondomov - tako so mi rekli ... diafragme se pri nas ne dobi vec (lahko jo kupis v Avstriji in ti jo tu vstavijo) ... ostalega pa ne poznam.

Hmmm ... kaj je se novega. Trenutno se ne spomnem. V glavnem sem cel dan zaposlena s podiranjem kupckov, pospravljanjem in ukvarjanje z Galom, nekaj malega pa se z Maticem ... sva bila te dni na bojni nogi, ker sem bila prepricana, da mi veliko premalo pomaga ... na sreco se je stanje obrnilo in mi Gala zjutraj previja Matic ... pa tudi na splosno mi veliko vec pomaga.
Vsak dan, ce se le da, hodimo ven na sprehode ... sedaj nas je bilo ze dva dneva polno v Tivoliju (ce se katera sprehaja tam se lahko tudi dobimo).

V glavnem je drugace vse ok, ce odstejem vse kar sem napisala zgoraj.

Ce se se kaj spomnim vam napisem, sedaj pa grem pocasi brat kaj vse ste napisale (ampak mislim, da mi danes ne bo uspelo prebrati vsega). Ko enkrat kak dan ali dva ne pridem gor, se kar tezko lotim, ker nimam casa za branje. No, upam, da bom od sedaj naprej bolj pridna, ceprav se blizajo lepi dnevi in komaj cakam, da grem ven. Pa urejanje okolice hise ... komaj cakam, ker je katastrofa (pa ne zaradi mene!). No, upam, da bomo kmalu vse uredili!

Toliko zaenkrat od mene ... grem brat, mogoce mi pa le uspe, ceprav me ze zmanjkuje!

Lahko noc, punce, pa hvala za skrb!!!

Lp, Ursa

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 430
24.3.2006 23:41:31   
pika-poka
dober večer!
nap sonček je le zaspal..po vseh krčih..bogi revež!!..no danes smo tudi mi dobili te kapljice iz Avstrije-lefaxin.in jih bom jutri speobala..ker se mi zdi da sab simplex več ne pomagajao..ali pa sploh nisouser posted image ...ker zadnja dva dni je imel take krče da je joj...sem bila čist fertik pol..tako kot on!sva oba zaninala..danes pa sem zbrala še tolko moči da prečekiram kako rr..pa da pogledam kako se dozira lefaxin kapljice..mislim da je na tistih prvih straneh nekaj govora o tem...!
drugače je Klemen cel dobrovojlček se že smejčka in full opazuje in se pogovarja..in je večino dneva zbujen...razen če smo cel dan zunaj...pol pa spi kot polhec v vozičku!

ursa_p-meni je pa ginekologinja ponudila samo spiralo kot kontracepcijo in tabletke...pri meni eno in drugo odpade...in smo spet na kondomih..me pa res zanima kako inekcijo si ti dobila..?

jaz pa še vedno be znam dodati slik v album...mi vedno piše da je prevelika...user posted image

lep pozdravčk od mene inuser posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 431
25.3.2006 8:42:46   
jasnica
Dobro jutro!
Danes je bila naša noč spet lepa, ob 24h smo zaspali in spali do 5h, ko se je Rebeka najedla sem šla dat prati perilo in v sušilca, tako da sem ob 7h že likala.
Včeraj smo pa full izkoristli dan. Sprehod je bil dolg skor 3 ure, pol smo imeli kosilo in šli po trgovinah. Potem sem pa pridige poslušala, da je pri enem mesecu to preveč, pa da bi mogla nase pazit, ker še ni 6 tednov. Ne morem pomagat, ampak doma med štirimi stenami sem bila že dost!
Danes gremo pa prvič z Rebeko njeno prababico obiskat.

Zdej pa šibam za 10 min v posteljo k Rebeki in Tomažu, da se malo pocrkljamo!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 432
25.3.2006 9:16:13   
ursi
Čao punce!

Midva se spet oglašava po nekajdnevnem premoru. Danes sva bila že pri zdravniku. Fantek ima namreč drisko.user posted image  V kolikor bo začel še bruhat, ga moram peljat nazaj, da ga bodo dali na infuzijo, drugače pa naj bi se poštimalo samo od sebe.user posted image  Nisem nč kaj konkretnega izvedela, kaj naj bi bilo narobe. Hrana ostaja ista, kot je bila do sedaj (umetno mleko in čajček) tko da od tega ne more bit. Upam, da se poštima.user posted image

Široko povijanje... ob odpustu iz porodnišnice so bili kolki 1a, vendar morva široko povijat do naslednjega pregleda konec maja. Imava pa plenico zloženo na tri dele.

telovadba ... tudi mi nosimo okol klobasice na trebuhu.user posted image  Patronažna mi je pokazala tri vaje in mi zagotovila, da bo pomagalo. Moram ležat na hrbtu in vozit čisto nizko z nogami kolo, pa strišti z nogami ter jih izmenično dvigat in spuščat. No, vse vemo, samo še enga rabmo, da bi jih delal.user posted image  Sej ko se spomnem se kar potrudim, ampak vsak dan pa to res ni.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 433
25.3.2006 18:30:15   
tinkatonka
user posted image user posted image Rožice za vsako izmed nas za MATERINSKI DAN! user posted image user posted image  

user posted image user posted image user posted image

Moja dva fanta trenutno spita na postelji in se ne pustita motiti. Jih je tako lepo gledati, čez pol ure bo pa tko in tko alarm by Anej, ker bo lačen, pa še skopati ga morava. Današnji dan ni bil nič posebenga. Poleg tega da sem pospravljala kolikor se je dalo, vmes ko se je Anej zamotil, šla pa sva tudi na en daljši sprehodek do naše nove hiške, ki je še v gradnji. Zraven te novogranje pa so doma moževi starši, sestra in brat, pa naredim tam postojanko. Anejeva teta ga malo popestva, jaz spijem kak čaj, potem pa hitro nazaj domov. Malo sem utrujena, me pa gor drži kava. Že pred nosečnostjo sem jo ogromno popila, ker enostavno uživam v njenem okusu, pa še mrzlo ponavadi pijem, tko da eno šalco pijem skoraj ves dopoldan, potem po kosliu pa skuham novo šalico kave in jo pijem tko do cca petih ali šestih. Ja sem prava odvisnica priznam. user posted image user posted image

No zdaj grem pa še malo prebirat RR, potem me bo pa spet Anej polno zaposlil.user posted image user posted image

Oh ja.....kako lepo je biti mama.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 434
25.3.2006 19:59:30   
taja27
čer mamice,

eno lepo user posted image  za vse mamice. men je tko lepo! tolk dolgo sem čakala, da lahko tud jst praznujem materinski dan user posted image user posted image user posted image .

AishaM hvala za nasvet. zgleda, da ima Ava res sor, saj tista bela obloga kar ne izgine. v pon imam G, a upam, da bom ujela tud Avinega pediatra, da mi potrdi ali je sor ali ne. ne vem, če bi ji mazala z Daktarinom kar brez pediatrove potrditveuser posted image  kak pa zgledajo okužene bradavice?

ursa_p ko sem prebrala tvoj post sem mislila, da sem ga jaz pisala ... hranjenje, opletanje, jokanje (kričanje), slabo podiranje kupčkov, ... strah, da nimam več dovolj mleka. mam občutek, ko da je skoz lačna? user posted image mogoče bi bilo res dobro, da si tudi jaz sposodim tehtnico, vsaj za en dan.
ko bi le ponoči spali tako kot vi!! Bravo Gal user posted image user posted image user posted image .
jaz tud kar naprej neki pizdim na Sandija, pa mi zlo velik pomaga. ne vem no, ko Ava kar naprej joka me vsaka malenkost vrže iz tira in je seveda Sandi najbolj pri roki, da ga napizdim za vsako malenkost. upam, da bo zdržu. če bi on mene tako napizdevu, bi se že utopila v solzah. zgleda da me še ful hormoni dajejo, sej to ni čist nič men podobno.

čim manj krčkov vam želim nocoj

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 435
25.3.2006 20:17:34   
marty5
Čestitke mamice tudi od mene user posted image !

Mi je prav hecno, da letos tudi jaz praznujem...še kr ne dojamem za prav, da sem mama user posted image .

Hm, očitno je bil ta teden kot nalašč za "kreganje" partnerjev...Jaz sem mojega popolnoma po nepotrebnem user posted image . Tudi v stilu, da sem za vse sama ipd...pa sploh ni res. Je že cel mesec z nama doma in bo še naslednji teden. Včasih tudi mene, ob Jernejevem joku, ko ne vem, kaj bi rad, enostavno primejo živčki in se moram strest na nekoga....pa malo so me zdelali z njegovo težo in tem dojenjem, tako da so bili prvi tedni malo bolj tako. Ampak je vsak dan malo boljše, najbrž zato, ker postajam tudi jaz samozavestnejša v novi vlogi.

Ursa_p - a mi napišeš recept, kako si Gala prepričala, da tako spi ponoči? user posted image  Joj, včasih se mi zdi, da nikoli več ne bom prespala noči.....Zdaj hodim z Jernejem spat med 21. in 22. uro, ker če ne sem boga naslednji dan.....to pa tudi pomeni, da nimava z user posted image  čisto nič časa sama zase.......To malo mori, ampak je res še zgodaj. Jernej nima niti še dopolnjenega 1. meseca - upam, da se bo vse to z njegovim urnikom počasi uredilo.

Tiste, ki študirate - mi poveste kdaj študirate? Jaz moram dokončat diplomo in enostavno ne najdem časa! Čez dan me Jernej popolnoma okupira in zahteva 100% pozornost. KOt sem že omenila - čez dan skoraj ne spi. Kdaj vam uspe študirat?

Jok na sprehodu  - a tudi vaši otroci, kaj jokajo na sprehodih? Naš Jernej se včasih kr odloči, da ga bo vsa Obala spoznala in se kar začne dret brez nekega razloga....oz. razlog je - hoče, da ga dvignemo user posted image . Pol pa v sekundi mir...Vsi nama pravijo, da smo ga razvadili - ampak, ko vprašam, kaj pa naj nardim, če se joče, so vsi tiho...Ja, kaj pa naj nardim??? Naj ga pustim jokat? Enostavno ne morem....Kaj vi menite?

Grem zdaj pripravit vse za kopanje......me pa ful boli križ zadnje čase od tega sklanjanja in dvigovanja. Upam, da bo zdaj boljše, ko sem spet začela migat.

Želim vam mirno in predvsem prespano noč user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 436
25.3.2006 21:38:42   
sarazan
Čao mamice!

Pri nas smo pa "zaplavali" v svet temenc. Ker ima Sara ful las, se počutim k ena opica, ki ji obira uši, ko iščem temenca po glavi. Mažem jo z mandljevim oljem in jo češem. Danes sem celo kupila nov glavniček od Chiccota, ki je zelooo gost in lažje poberem "prhljaj" z las.

Ne boste verjele, kaj mi je danes rekel moj mož! Sicer kao v hecu, ampak pomoje je kar res. Rekel je, da zgledam k v 7. mesecu user posted image user posted image user posted image user posted image . Očitno bo res treba resno začet s trebušnjaki. No, pa saj z naslednjim tednom začnem tudi z vodeno telovadbo. Ena bo skupaj s Saro, druga pa samo zame (pilates).
Ljubljančanke, če vas zanima.... http://www.fitmami.com/post.html

Sara na sprehodih večino spi. Samo enkrat je malo jokcala, ker se je morala pokakat, pa ji ni takoj uspelo.

Tisto opletanje, ki ga omenja ursa_p.... Sara ponavadi tako opleta, ko jo matra kupček ali pa je že sita in jo jaz še kar silim k hranjenju.

Včeraj sva si pa midva privoščila večer zase. user posted image  sva dala v varstvo mojim staršem, midva sva šla pa najprej v gledališče, potem pa še s kolegi na pijačo in čvek. Jao, kolk je pasal user posted image . Sem skoraj poskakovala po cesti od navdušenja, da sem spet "v lajfu".
Sara je bila pridna in mami ni imela dosti dela z njo. Ko sva prišla po tamalo, sva jo našla v maminem naročju (je spala). Mami se je ni upala dati iz rok, da se ne bi zbudila in začela jokat user posted image . Ja, seveda, potem pa svizec zavije čokolado user posted image .... Moja mami se je malo crkljala z vnukinjo!!!

Drugače imam pa še eno žalostno vest user posted image  user posted image  user posted image . Umrl je naš kuža user posted image  user posted image  user posted image  (zaradi starosti in vseh bolezni, ki so ga pestile zadnje čase so se odločili, da ga rešijo trpljenja z evtanazijo).

Držte se in polupčkajte svoje sončke.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 437
25.3.2006 23:53:38   
taja27
ursa_p sem gledala vaše slikice in sem opazila, da imate čebriček Bebe-jou, pa me zanima kako se vam obnese. Ali vaš srček uživa v njem? Do katerega meseca oz kg se ga pa lahko uporablja? ravno danes sva ga hotela kupiti v BC, pa naju je trgovka prepričevala kako brez veze je touser posted image  

lahko noč

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 438
26.3.2006 12:24:05   
Eviii
jutro user posted image .
pr nas je danes gnilo vreme. pa sva z možekom že vse splanirala, da kako bomo pa danes srečna družinica in bomo šli na en mini izlet al pa vsaj sprehod po izoli. pa očitno ne bo nič iz tega user posted image . dejan ima še kr zamašen nosek in se ga v takem vremenu res ne upam vlačit vn, da ne bi kej hujšega fasal.
danes smo spali od polnoči do štirih. očitno je naš fant ugotovu, da se spi ponoči in ne podnevi. samo še malo nej podalša to pavzico ponoči (tko kot je spal na začetku, do šestih al pa sedmih) in bova oba z možekom zelo zadovoljna.
drugače smo bli v petek popoldne na sprehodu. smo šli vn za več kot dve urce. na banko odpret dejanu račun (bo kmalu najbogatejši član v familji, ker mu diniji kr letijo na njegov račun user posted image ), pol pa k bivši tašči in tastu od moje sestre in še na eno kofe oziroma kakav. in je blo tko fajn. dejan ni niti mrdnu dve urce. je pridno spančkal v vozičku in se ni pustu motit. priden fant user posted image .
marty, jst morem do konca leta obvezno zagovarjat doktorat in ne vem, če mi bo uspelo. res to že zdej malo dolgo zavlačujem. ga imam spisanega že leto in pol in mi ga še ni uspelo sfiniširat. no, in pred dvemi dnevi sm bla pridna in sm si vzela ene dve urce zase (ko sm dejana podojila) in sm se spravla brat ene članke. in danes bom nardila isto. imam pa jst to srečo, da mi ni treba doma pospravljat in likat in kuhat (oziroma počnem minimalno - me še vedno boli rana in mislim, da bom šla jutri k svoji zdravnici, da me malo prečekira, ker mi tudi teče še kr vn), tko da večino stvari postorijo moji doma. jst pa rihtam dejana. res so zlati moji user posted image .
sarazan, mi je žal za kužka... mi smo mogli dat tudi uspavat muco od moje prababice pred enim mescem, ker je fasal aids. sicer nism bla navezana pretirano na njega, ampak me je kr pretreslo. boge žvalce user posted image .
marty, glede joka. sm prebrala v prilogi mojega malčka - novorojenček - da če se otroci vlačijo po rokah sploh ni znak razvajenosti. pravzaprav pišejo, nej bi to celo pogosto počeli, ker na ta način okrepimo stik z otrokom. tko da so nekako ovrgli to teorijo o razvajenosti. in jim dam prou. ni ga treba dvignit takoj, ko zajoče, če pa je jok močnejši in ne preneha (in vemo, da so jedli in da so čisti), jih naša bližina pomiri. tko da kr mirno ga dvigni in ga malo pocrtaj. sej včasih naši lupčki nočejo čisto nič druzga, ker jih je strah! sej še mi potrebujemo nekoga, ko se zbudimo sredi noči in imamo more. kaj šele otročki, ki so komi začeli živet in jih je strah vsake malenkosti...
no, sm se spet malo razpisala... se beremo še kej kasneje.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 439
26.3.2006 15:30:00   
Kami
Hello bejbike,
jaz sam na hitro, ker šibamo v kitajsko na kosilo. Sicer z dvemi čmrlji je to kar podvig pa mal grdo nas gledajo, ampak se ne dam. Ob vikendih en dan ne kuham, to je moje pravilo!!! Pa zjutraj morajo fantje zajtrk pripravit! user posted image user posted image user posted image
Taja27: SOR so res bele pikice v ustih. Misliš, da je mleko, pa ni ko obrišeš ne gre dol. Dojenčkom se sor rad prenese na ritko (ker se širi po prebavni poti) in se jim lahko zelo vnamejo tisti izpuščajčki. To se je zgodilo Evanu in je rabil par tednov, da se mu je pozdarvila. Zelo zoprno. Meni se je sor prenesel tudi na bradavice. Peče in boli. In rado zakrvavi. Sem dobila vse to in nisem mogla dojit. Lahko mažeš z Daktarinom - gel otrokova usta in tudi svoje bradavice. Ni potrebno nič umivanje, ima prijeten okus. Če ima user posted image  na ritki pikice pa namaži parkrat s Canestenom. Od mazil se mi je pa za vnetje najbolj vneslo neparfumirana ognjičeva mast. Edino to mu je pozdravilo kožo. Praško pasto odsvetujem, je norel po njej tako ga je pekla. Upam, da se porihtate.

Lep dan punce, jenčki im atiji!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 440
26.3.2006 16:32:11   
AishaM
marty5 - moja na sprehodu še ni jokala. Le enkrat je nekaj zacmokala in, moram priznati, sem kar obrnila voziček proti domu. Ker je bil zunaj ful mraz in nisem niti upala pomisliti, da bi jo vzela iz vozička. In potem bi se jokala...
Sama se strinjam, da Jerneja nisi pustila jokati. Jaz moje Ajde tudi nikoli ne. Pa naj mi drugo "solijo pamet" kolikor hočejo. Vedno jim pojasnim, da je to moj otrok...(prijazno, seveda).

lačna sem - kako vaši user posted image  pokažejo, da so lačni? Moja začne dobesedno kričati (prej ne kaže nobenih znakov), kot bi pritisnil na gumb. In potem ne utihne, dokler ne dobi porcije. Ko dojim je OK, saj jo takoj pristavim. Ko pa ji pripravljam dodatek, pa je panika... Sem včasih tako živčna, saj se mi mala že prav smili. In potem še kar nekaj časa hlipa, ko pije iz flaške.

Tudi moja pogosto opleta in krili pri hranjenju. In potem se to nadaljuje tudi v spanju. Občutek imam, kot da je od nečesa vznemirjena. In v spanju to včasih počne tudi eno uro.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 441
26.3.2006 18:40:45   
tinkatonka
Hoj....

No Anej je končno zaspal, mami pa ima 5 minut časa da skoči na RR.  Sem ravno skupaj zlagala oblekice, ki jih je Anej že prerastel. Jih bom vrnila prijateljici Nataši, ki naju z Anejem pridno zalaga s prelepimi pajacki, pulovečrki, nogavičkami...user posted image  Za Natašo in njenega navihanega Mihca. user posted image
Mi je pred kratkim posodila tudi štorkljo in sem včeraj zvečer prvič Aneja dala notr. Ga je ravno zvijalo pa mu je v štorklji prav odgovarjalo, ker je bil tko zvit kot v maminem trebuščku in je sladko zaspal, brez kapljic. Pa tudi oči ga nosi v štroklji in ga crkla. Pa v petek sem dobila tudi "kačo" v katero smo dali lečo. To je v bistvu bolj za nedonošene otročke, ki so mogoče preveč mišično napeti in se "zategujejo", ko jih daš pa ležat s pomočjo te kače se pa prav sprostijo, pa še malo masažnega učinka ima leča, ki je notri. Sej bom dala v album kakšno slikico od Aenja, da boste vidle kako to izgleda.

No drugače se pa ukvarjam z dezinfkecijo naše spalnice. user posted image  Že dva dni ko stopiš notri blazno smrdi po urinu. Pa mi ni jasno od kje kar naenkrat. Nimam nikjer založene kakšne polulane plenice, previjalno vsak dan čistim z alkoholom, po tleh, ko je lulanje kdaj šrpicnilo, je vse pomito in danes celo namazano z voskom. Upam samo da se ni lulanje zarilo kam v kakšno špranjo v parketu. Soba še vedno smrdi. Sicer čez dan manj, ampak zvečer je pa obupno in sploh ne vem več kaj naj naredim. Imate kakšno idejo. Zamenjala sem  vso posteljino od malega in najino, prevohala user posted image user posted image  oba jogija in ne najdem izvora. Kmalu me boste videle še pot tleh puzati in vohati parket. user posted image user posted image

No to so naše dogodivščine. Jutri upam na lepše vreme, da jo spet mahnem na daljši sprehod. Danes sem bila s tamalim samo pol urce na zraku, ker je tako bedno vreme, ampak na zrak sem ga pa vseeno peljala, saj se mi zdi da mu prav paše.

No zdaj se pa Anej že oglaša. Očitno je zadremal samo za 10 minut.user posted image

Lp Tina

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 442
26.3.2006 19:32:00   
jasnica
Ojla!
Danes sem bila pa prav razočarana nad vremenom. Smo hotli it mal na okrog, pa ni bilo sončka user posted image . Zdej je Rebeka zaspala, jaz pa imam nekaj časa za rr, Tomaž mi je pa na motor ušel. Jaz se bi tudi vozila! Sva mal gledala štirkolesnike, da bi še enga kupila da bi lahko šli vsi trije- ampak mora Rebeka še zrastit, to bo pa še trajalo.

Danes se je zbudila s kupom mozoljčkov na obrazu in zadaj pod vratom. Upam da bodo hitro izginli.

Aisha spraševala si kako user posted image pokažejo da so lačni. Pri nam je cel user posted image če ne dobi v tistem trenutku. Tako kriči, da se kar malo bojim, da bi ob glas prišla.

marty5- pri nas je mir ko je v lupinici v avtu, pa v vozičku tudi. Včer ko sva jo dala z avta je začela tulit in sem se bala, da ne bo nič s sprehodom, v vozičku je pa takoj zaspala.

Alarem se oglaša in moram it!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

Neposredna povezava do sporočila: 443
26.3.2006 19:53:09   
sazi
Se po nekaj dneh spet oglašam.
široko povijanje: mi imamo tetra plenico prepognjeno na 4 dele in se mi zdii, da mu nogice lepo drži narazen - si ne predstavljam, da bi bila zložena samo na 3 dele. UZ kolkov imamo pa šele, ko bo star dobre 3 mesece.
beauty baby - res so super plenice, pa še poceni. Od te kolekcije sem imela še blazinice za dojenje (jih ne rabim več, pa še za Tosamine sem jih prej zamenjala, čeprav so bile tudi tiste dobre) in tudi modrc za dojenje sem imela beauty baby, drugih izdelkov pa še nisem probala
študij - zdaj že nekaj časa nisem študirala, sem pa imela pri Levovih 5 tednih izpit - študirala sem med dojenjem (takrat nama je to nekako približno šlo, samo dolgo je trajalo) in sem tudi uspešno opravila izpit. Naslednjega grem delat junija (zelo obsežna zadeva), pa mogoče še kakšno seminarsko vmes (samo se mi trenutno ne da in sem tudi preutrujena, premalo naspana in nimam časa)
nosek: zadnjič mi je sestra pri pediatrinji pokazala, kako naj mu ga čistim: v vsako nosnico mu z brizgo vbrizgam 1ml fiziološke in potem z zvito vatko poizkušam ven spraviti karkoli že ima notri - pomaga, se pa ne pritožuje preveč, saj opravim tako hitro, da sploh ne dojame
problemi: tudi mi imamo hude problemez opletanjem, kričanjem, polivanjem, kupčki... včasih traja cel dan. Pomaga samo, da ga peljem na sprehod - vse prespi, ampak ko se pa ustavim, je pa isto kot prej
1. izlet: včeraj smo imeli maratonski dan, pa tudi mali začuda ni imel veliko problemov. Smo šli na Bled, pa peš okoli jezera, pa potem v eno pizzerijo jest, potem pa še k enim prijateljem na rojstni dan. Tako je na poti dobil 3x za jest (termovka s toplo vodo in se hitro pripravi), pa še v pizzeriji so imeli previjalno v WC-ju in sem ga lahko popedenkala - res super dan. SIcer smo bili zvečer vsi uničeni (no, mali ne toliko, saj je v vozičku veliko spal), od doma pa smo bili 9 ur. Res super dan po doooolgem času in tudi ponoči smo potem 1. spali 2x po 4 ure.
pregled pri G: sem ga imela prejšnji teden in pravi, da je vse OK. Sem ga pa pozabila vprašat, kako je potem z naslednjim pregledom? Katera mogoče ve? Je to že kar tisti sistem na 3 leta ali po 1 letu. Dobro - itak v naslednji nosečnosti ampak a je potrebno še kaj prej?
količina hrane: naš Lev poje ogromno. Obroke ima med 120 in 150ml in to 6-7x na dan. Na dan poje malo manj kot 8dcl. Je to preveč? Če mu ne dam toliko tuli, kot da ne bi jedel že cel teden. Poliva pa sploh ne veliko - včasih ob podiranju kupčka malo polije, ampak ne vedno.
No, zdajle pa spančka po hranjenju in letim še polno drugih stvari zrihtat (npr. dohodnino na E-davke)
LP vsem

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 444
26.3.2006 20:15:22   
marty5
Jernej je zadremal, tako da sem se zdj prvič vsedla po celem dnevu....še prej me je čakalo likanje.....Če ne likam vsak stroj sproti, je konec in se ne rešim več. Tako da moram bit disciplinirana.

Mi se ne pustimo motit vremenu in kr gremo ven - samo da ne dežuje ali preveč piha. Danes sem moja fanta poslala zjutraj ven, da sem lahko skuhala in malo pospravila, popoldne pa smo šli vsi trije.
Jaz tudi prakticiram zadevo s termovko  in prah doziram v stekleničko in gre super, kos mo zunaj.

Ups, moram it - Jernej kliče user posted image . Se gremo kopat....Pa drugič nadaljuejem.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 445
26.3.2006 21:00:05   
Eviii
kot vidim, smo vse na istem... tej naši novi šefi res niso radodarni s prostim cajtom. pr nas je že dva dni panika. sploh se ne uspem odpočit. dejan hoče bit non-stop na joški. evogana. je glih pojedu in zaspal. ga je martin nesu v njegovo postlco. in zdej se že dere. ga bom malo pustila, sej se bo vrjetno umiril. drugače je tko že od treh popoldne. hoče bit na joški in tuli ko zverinica. pol pa zaspi po neki minutah. in če mu hočem joško dat iz ust, mi jo tko zagrabi, da mislim, da mi jo bo odtrgal. in pol že mislim, da je zaspal in ga odstavim. in se začne dret. poje pa res ogromno. se mi zdi, da me je že popolnoma izčrpal in da bom kmalu brez mleka user posted image . zdej sm mu uštulila dudo - dokler je ne bo zmetal vn iz ust...
danes nismo šli nič vn. se še kr malo bojim za dejana, ker nima še najbolših učk in nosek ima poln. in tudi sama sm kr precej utrujena. me še kr boli ta moja rana. kako ste ostale, ki ste tudi imele cr? kolko cajta ste rable, da ste pršle k sebi po operaciji?
tudi naš dejan se začne dret ko zverinica, ko je lačen. ostal jok uspem nekako umirit. ko pa je lačen, čisto nič ne pomaga. samo joška.
jst grem zdej počasi prebrat do konca en članek, ki sm se ga že trikrat lotla in me je vsakič dejan prekinu. še par strani in je konc z njim. pol pa pride drugi na vrsto user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 446
27.3.2006 8:37:46   
tinkatonka
Dobro jutro.....

Anej mi je ravno zaspal na rokah in sem ga odložila v posteljico, jaz pa uživam ob mrzli user posted image  in prebiram RR.

Naj povem, da sem ugotovila vzrok smraduuser posted image user posted image . Sploh ne gre za kakšno polulano zadevo. Dva dni nazaj sem zamenjala žarnico v luči na nočni omarici, pa se, ko je prižgana, sprošča en tak nagusen vonj, da ni za verjet. Kot da bi bila žarnica polulana. In jaz to pogruntam ob 3h zjutraj, ko je spet smrdelo medtem ko sem hranila Aneja  in ne vem kaj mi je blo, da sem šla "ovohavat" luč. No ampak vir odkrit in odstranjen. user posted image

user posted image user posted image  Za vse vaše sončke, ki ste jih pokazale v vaših albumih, res so prekrasni. Sami februarski lepotci in lepotičke. user posted image

Mi smo odspali eno lepo noč, ampak ne bom preveč hvalila, ker ponavadi se potem zgodi, da je naslednja noč katastrofalna. Zjutraj ko možu zvoni radio ura ( pa saj veste, kako znajo bit te ure glasne), jo sploh ne slišim. V bistvu sploh ne bi vedla, da je kam šel, če mi ne bi dal vsakič lupčka preden gre, potem se pa predramim, da ga kušnem nazaj.user posted image  

Nasploh pa drugače obožujem jutra in Anej očitno tudi. Zjutraj ko ga zaspanega vzamem iz postelje, ker jamra (ne joka) da je lačen in si tlači tisto majhno rokico v še manjša usta in ga dam na previjalno mizo, se on počasi predrami in začne tko najprej zaspano gledati na svet, potem pa vse bolj bistro. In ko ujamem prvi jutranji namseh ,ko nagec brca na vse strani in ko je najbolj vesel, če se lahko polula "na zraku"., takrat so vse tiste neprespane urice poplačane.

Danes ima Anejev pradedek rojstni dan in se bom odpravla v šoping, brez Aneja, ker ga še ne upam peljat v trgovske centre, da mi mimogrede ne pobere kakšnega prehlada, gripe ali česa drugega. Ali jih vi že peljete s seboj po trgovinah, trg.centrih???? Jaz ga ne bom vsaj tam do enga 3 ali 4 meseca nikamor po teh centrih vozila. Glede nato, da ni dojen je še bolj dovzeten za vse viruse. user posted image user posted image

No zdaj pa dovolj o dogajanju pri nas.....

Polubčkajte svoje sončke!

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 447
27.3.2006 11:43:52   
marty5
Lp,

Jernej mi drema na rokah....že celo jutro je hudič....samo joka in ga ne morem spustit.... Ponoči je bil do 5ih ok, pol pa nič več. Že 2 dni je čez dan tako jokav in cmerav- najhuje, ker ne vem kaj mu je.

Danes smo našega ubogega tatija vrgli s postlje že ob 6ih, ker je moral v lekarno po mleko-nam je zmanjkalo. Jaz imam mleka čedalje manj in počasi zaključujemo z dojenjem na žalost user posted image . Ostajamo pa na Novolacu, ki bistveno ublaži krčke.

V četrtek imamo 1. posvetovalnico user posted image . Bomo vidli, kako naš fant napreduje.

Se bojim, da naslednja 2-3 dni ne bomo šli nič ven - napovedujejo dež in to bomo tečni user posted image . Upam na kakšne obiske - Jernej jih obožuje user posted image . Se enostavno rad crklja, pa ni važno v katerih rokah user posted image .

Spet eno vprašanje za vas....tiste, ki imate sobo za user posted image  - kdaj ga mislite preseliti tja? Dobila sem nasvet, da ga dam čimprek, ko se še ne zaveda, ker bo če ne vedno težje šel......Jutri bo star 1 mesec.....jaz pa ne vem. Sicer je sobica poleg naše, pa seveda je tudi baby phone, vseeno pa se malo bojim user posted image . Plus bi bil, da bi se vsaj moj dragi naspal za službo. Kaj ve pravite?

Evo, moj fant trdno spi. Če ga pa pooložim v zibko, bo takoj buden...mene pa čaka stroj posode za spraznit, kosilo za skuhat, pa še kaj bi se našlo....Že res, da sem v zadnjem mesecu ugotovila, koliko stvari se da narest z 1 roko, vsega pa ne......Oh ja......ampak je res vse poplačano, ko me tako milo pogleda s svojimi velikimi očkami user posted image .

Grem še malo RR prečekirat. Drugega tako ne morem...

Neposredna povezava do sporočila: 448
27.3.2006 12:36:28   
petrina28
Halo!

Vidim, da so vsi februarčki zahtevni kot le kaj.... Moja Mija ni nobena izjema, čeprav strahoma priznam, da zadnje dva , tri dni dosti več spi ponoči. Starhoma zato, ker se mi zdi kar prelepo, da bi skozi tako fino spala (dijima se ob 21-22 h, pa ob 1-2h in potem ob 4-5 h in okrog 7 h). Pred tem je hotela jesti na uro- dve, spati pa itak ni utegnila ob previjanju in zvijanju med obrokoma ni ostalo časa za spanje...

Danes bom poskusila uredit album, pa potem javim, če mi bo uspelo....

Lp, P.

Od 23.2.2006 smo štirje...

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 449
27.3.2006 12:36:58   
sarazan
Marty5... mi imamo sobico od Sare čisto na drugem koncu stanovanja. Njeno posteljo bom dala tja, ko bo prespala noč, saj se ne mislim toliko sprehajat vsako noč za dojenje. Že tako ne dojim v spalnici, ampak se umaknem v dnevno sobo, kjer si lahko spodobno namontiram blazino za dojenje,... pa vodo imam vedno pripravljeno na mizici,... pa moža ne motiva, saj Sara zelooo naglas podira kupčke in med dojenjem kar nekaj jamra user posted image .

Tinkatonka... mi hodimo po trgovinah in trgovskih centrih že nekje od 3. tedna (zdaj imamo 8 tednov). Se pa izogibamo največje gneče. Zaenkrat nismo pobrali še nobenega virusa. Hitr trkam!!!

Mene pa pred slabim vremenom malo šivi "trgajo". Upam, da to mine, saj ne bi rada celo življenje čutila tam spodaj, kdaj bo dež user posted image .

Uživajte, mi se gremo danes spet crkljat k babici in prababici user posted image .

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?