|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
14.2.2006 20:41:28   
AishaM
Lep večer - da se še sama malo oglasim. Pri meni se danes ne dogaja nič posebnega. Sem pa kar naprej v pripravljenosti in ne upam sama ven na daljše "ture". Tako da mi počasi postaja kar dolgčas. Pa mi vsi pravijo naj še uživam te zadnje dni. Jaz pa kar ne morem..

tinkatonka - tudi jaz včasih pogledam to oddajo na RTLu in se tudi sama vedno zjočemuser posted image . Pa mi ful pašeuser posted image .
Glede nakita sicer nisem slišala posebnih navodil, sem pa hotela sama imeti eno posebno verižico, ki so mi jo prijatelji dali za srečo pri porodu. Jaz si jo bom sicer nadela, če pa bom morala dol dat, bo pač tako.

ninaki - tudi meni se je prejšnji teden odluščil čep po vaginalnem pregledu. Je bil 100% čep, ker toliko in takšne sluzi še nisem videla...user posted image user posted image . Škoda le, da še vedno nisem rodila. Priznam pa, da sem od takrat dalje precej bolj v pripravljenosti...

eviii - tebe pa imam malce "na sumu", da boš kmalu...user posted image  Ne vem, kar naenkrat se mi je porodil ta občutek. Kaj meniš?

Takole, lepo noč in tiste ta hitre še lahko pohitite za kakšnega valentinčka. Sedaj je sezona ekspres porodov, zato so te tri urce še lahko obetajoče.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 426
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
14.2.2006 20:57:59   
Eviii
ne, aisha, z nami ne bo še nič. kot sm rekla že ene parkrat, naš-a user posted image  očitno dela finte in me bo še kr neki cajta na trnih držal-a... vam pa morem povedat, da mi je zdej full slabo. mi gre kr na bruhanje. upam, da nism fasala kake trebušne viroze, ker se mi samo še to manka user posted image . mogoče je pa krivo kosilo. je moja sestra nardila pleskavice in mi čebula še kr gor hodi. in nič ne pomaga. si grem nardit še eno porcijo čajčka in pol vrjetno kr pod rjuhe...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 427
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
14.2.2006 22:55:05   
sarazan
user posted image , dejte že rodit. user posted image  user posted image  user posted image
Ah,... komaj čakam, da pridete na forum Starši čvekamo. Zdaj nas je že kar nekaj aktivnih. user posted image


Pri nas nič pretresljivo novega. Malo so se pojavili krčki v popoldanskih urah, ampak nas to še ne spravlja ob pamet.

Pridne bodite in uživajte zadnje trenutke nosečnosti. Meni se zdaj zdi, da je vse prehitro minilo (včasih kar pogrešam trebušček user posted image ).

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 428
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
14.2.2006 23:32:18   
jasnica
Ojla!
Se še zadnjič danes oglasim. Zdej me neki šravfa in špika da se komaj premikam. Mogoče pa počasi bo kaj, ampak ne verjamem ker imam kar naprej ene lažne popadke. Ne bom preveč upala, ker sem pol vsakič razočarana ko mine. Zdej me gre pa moj dragi zdepilirat za vsak slučaj, da nam tam vsa zarašena, sama se sploh ne morem več.

Želim vam lepo noč!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 429
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 7:47:22   
tinkatonka
Dobro jutro punce!
 
Sem prov dobre volje, ker mi je družbo v postelji spet delal mož. Je pa čist pomehkužen odkar dela na Primorskem. Samo da pride v Ljubljano mu teče iz nosa in kiha, sprememba klime mu očitno ne odgovarja. No on je šel zdaj po opravkih, jaz pa pridno pijem user posted image  , berem RR, potem se grem pa zleknit spet na kavč, pogledat mal OI, Mein baby....Skor tko kot vsak dan. Čeprav sem tko zelo potiho potiho upala,da me bo kaj zašraufalo čez noč, ker sem imela ravno moža na dosegu roke, je ta naš user posted image  spet zaspal. Sicer je zvečer tako razgrajal po trebuhu, pa še trebuh mi je ene parkrat otrdel, da sem mislila da bo ven skočil. Ko pa smo šli spat je samo ene dvakrat pretegnil svoje nogice tja pod moja rebra in nato sladko zaspal. Zdej bom pomojem vsak čas ratala  tečna, če se ne bo kaj začelo premikati. Do mojega prvega PDP-ja je samo še 2 dni. Če ne bo nič, potem bo vikend mimogrede minil, v ponedeljek pregled in CTG pa bomo videli če je že kaj bolj pripravljeno. Sicer pa kokr sem vam že napisala, mi je G. rekla, da najkasneje 24.2. (v petek) me bo dala rodit, če bo slučajno user posted image  še vedno takrat vztrajal v mojem trebuščku. Ampak jaz bi rada prej.user posted image user posted image user posted image user posted image  No ja...bo že ko bo prišel pravi čas a ne. Se tolažim s tem.

evii....glede čaja - na moji vrečki nič ne piše koliko ga lahko spijem. Predvidevam pa da mi 8dcl na dan ne bo škodilo. Le upam lahko, da bo v ponedeljek na pregledu vse zmehčano in pripravljeno za prihod našega fantička na svet.

Upam, da se bodo tam na Primorskem kaj vozili danes tovornjaki in hupali pod Eviinem oknom. Upam da ni Taja osamljen primer in da bo danes katera izmed tistih, katerih user posted image  že zamujajo, tudi cartala svojega otročička.

Se beremo.

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 15.2.2006 7:48:53 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 430
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 9:23:06   
aldo
Dober dan!
Da se vam še jaz malo javim. Moj rok je že mimo (13), bila sem v porodnišnici na amnio, pa so me zadržali zaradi oteklih nog in kao previsokega pritiska.user posted image
Bolj sem jim dopovedovala, da je z mano vse v redu, bolj so mi merili ta user posted image  pritisk. Zdaj sem doma in grem jutri spet na amnio.user posted image  Pa upam, da mi bo zadevo kaj pospešilo, saj že komaj čakam.
Lepo  se imejte in čestitke vsem novim mamicam!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 431
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 10:07:07   
marty5
Dobro jutro,

jaz sem pa postala prava zaspanka user posted image ....spet sem potegnila spanec do zdaj. Pa nič za to, ker se mi jutra kar vlečejo in  nimam kaj počet user posted image . Vedno komaj čakam, da pride user posted image  okrog treh domov in potem se ga držim kot klop user posted image . Božec, nima mira - po moje komaj čaka, da se bom zaposlila z user posted image  in mu pustila malček dihat user posted image .

Drugače pa se z mano ne dogaja popolnoma NIČ. Trebuh imam še visoko - nič se ni spustil, zvija me ne, čepov ni....skratka en veliiiik NIIIIČČČČ. Ok, res manjka še 10 dni do PDP, ampak jaz bi kr zdaj. Tudi jaz sem začela pit velike doze tega malinovega čaja in danes tečem po drugo vrečko. Včeraj sem spila 2× po 2 šalci, pa še malo več malinovih listov dam noter user posted image . Ja, čudežev verjetno ne dela, kot upam. Niti na moji vrečki nič ne piše, koliko ga lahko spiješ - piše le način priprave. No, v tako visoki nosečnosti pa res po moje ne more škodit, tudi če dete malo prej prijoka - saj to je tudi namen, ne?user posted image

Danes bi lahko Malamisha in Ezi kaj priskrbele, ne? Eno user posted image  in enega user posted image ! Meni je bil tudi današnji datum zelo lep, pa mojemu sinetu spet ni....se kar bojim, da čaka na zaključek OI in hoče res bit darilo za nonin rojstni dan - 24.2., naslednji petek.

No, grem še malo pokukat, kaj je novega na RRju. Se beremo kasneje.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu aldo)
Neposredna povezava do sporočila: 432
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 10:29:29   
Vijolica77
Pozdravljene vse v pričakovanju,

pri nas tudi nič novega, stanje popolnoma nespremenjeno. Marty glede trebuha naj te nič ne skrbi, meni se je spustil sedaj že nekje pred 4 tedni, pa se nič ni zgodilo. Tako, da ne vem ravno če to kaj pomeni. Pa s kolegicami smo se pogovarjale, da se mnogim sploh ne spusti pred porodom.
Jaz sem imela včeraj CTG, pa sta se na 20 minut pokazala dva rahla popadka, dete pa spalo. Tako da smo morali ponoviti, je bil pa tokrat moj ljubbi zraven in je prav naštudiral napravo, tako da so se mu sestre ful smejale in so rekle, da bo v porodni imel tako vse pod kontrolo. Potem drugič pa je bil lep CTG. Jaz sem sedaj zaključila s pregledi pri G in se po novem (če do PDP-ja ne bom rodila) selimna preglede v porodnišnico.
Tina ali Aisha (oz. vse ki ste iz MB), prosila bi vas če mi lahko poveste kakšen je sistem pregledov v porodnišnici, sestra mi je rekla naj prej pokličem. Zanima me samo koliko časa prej se moram naročiti za pregled. Hvala za odgovore. Moja G je rekla, da je skoraj prepričana, da do datuma še ne bom rodila.
Se je pa spet en tak lep dan naredil, da bo potrebno kar ven.
Jaz tudi gledam Mein Baby, sedaj ravno pa sem gledala Super Nany, na RTL II, pa sem kar vstran šla, sem šla raje pozitivne misli brat in lepe novice prebirat.
Želim vam en lep dan, saj bi vam še kaj napisala, pa sem že sedaj tako otekla, da komaj tipkam.
Lp Urša

_____________________________

24.2.2006 se je rodila najina Zala

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 433
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 11:13:05   
Eviii
samo na hitro, da se javim. moja noč je bla obupna. nism spala skori nič. mi je blo slabo, me je zvijalo, pa še krči so me dajali in trebuh mi je kr celo noč otrdeval (sicer ne v nekih rednih intervalih). pa vse mi hodi gor (hrana mislim) in me full boli požiralnik. pa sm klicala zdravnico in je rekla, nej se grem kr lepo v bolnico pokazat. pol sm pa klicala še g in so mi sestre rekle isto. tko da zdej me možek lepo gor pelje. sej po mojem ni nič pretresljivega, samo mi je pa res grozno slabo. mogoče sm kako virozo fasala. za vsak slučaj se gremo pokazat. se oglasim še kaj kasneje, ko se vrnem domov (mogoče pa kr iz porodne user posted image ).
fajn se imejte in se beremo.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 434
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 11:13:22   
jasnica
Dobro jutro!
Danes sem pa spanje full potegnila. Celo noč me je špikalo in popadki so bili zaznavni, zjutraj pa spet vsega konec. Sem kar malo razočarana! Drugače sem pa danes ekstra zatečena in to cela, pa noge me tako bolijo da komaj stojim.
Trebuh se mi ni spustil, razen brce čutim ene 10 cm nižje. Kar se pa CTGja tiče.Men so se v četrtek prav lepo popadki kazali, v istem časovnem razmaku, pa 7 jih je bilo. No je že skor teden okrog, otrok pa še vedno v trebuhu!
Moj dragi je danes kar doma ostal, ker se je odločil da me pelje v porodnišnico. Upam da bo kaj s tega!

Lepo se imejte in se kasneje še oglasim!

(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 435
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 11:24:51   
ninaki
Dobro jutro punce,

jaz sem danes bolj zgodaj vstala. Sem ze spesnila eno mejlurino za en institut v zvezi s plesnijo. Pol me caka se pritozba, pa posrfat moram se za kaj inspektorat al nekaj podobnega. Bomo videli kaj bo. Sem se malo potolazila. Kaj pa cem, nimam druge izbire user posted image

Pri nas nic novega. Tisto vceraj ni bil cep. Cez dan je mali miren, samo pretegne se in me vsake toliko sune v rebra. Ponoci ima pa svoj repertoar boksanja in premikanja sem ter tja. Proti veceru rata aktiven, takrat me tudi zacne vse spikati in otrdevati, samo se nic takega, da bi bilo treba iti. Zdaj, ko se je spustil, so zelo neprijetna njegova obracanja glavice. Mi drgne na mehur in vcasih kar posteno zaboli. Aja, Marty5, pred 1 tednom moj se ni bil spuscen, zdaj je pa ze. Razlike v trebuscku pa nobene. Se vedno me brca v rebra, se vedno tezko diham, oblika nespremenjena. Najbolje bo, da ti naslednjic gin naredi vag pregled. Bos tako najbolje vedela kaj se dogaja. Drugace sem pa ok, roke mi cedalje bolj zatekajo. Danes me sklepi zelo bolijo, pesti skoraj ne morem narediti. Iz rok mi pa itak vse pada. Vceraj mi je gin rekla naj pri porodu samo babico poslusam in skusam ne izgubiti glave user posted image Bomo videli, ce mi bo ratalo.

Vceraj je sel moj dragi po potrdilo o prisotnosti pri porodu. Ko sem ga klicala in mu povedala kako je bilo pri gin in kaj mi je povedala, se je zgleda malo ustrasil. Pol mi je pa vse zivo prepovedal - celo sprehode. Zdaj moram cel dan samo lezati in cakati na dan D user posted image Sem mu rekla, da tak nekak ne bo slo, da sprehodi mi se vedno pasejo. No pol mi je pa "odobril" 3 kroge okoli bloka user posted image

Vceraj je bila na obisku ena prijateljica, ki ima 10m hcerkico. En kup koristnih info iz 1. roke. Prinesla se album s slikami, kako lustna je tamala!!!! Pa dobila stolcek za prve mesece user posted image user posted image user posted image

Prejle se je tukaj soncek kazal, zdaj ga pa ni vec. Zgleda, da bom sla res samo 3 kroge okoli bloka. Danes ne bom drgnila, sem se odlocila, da se bom malo za knjige spravila. Upam, da bo slo kaj v glavo.

Aja, glede obiskov in klicanja. Mene so tudi ze zaceli klicati, ce je ze, pa je se 1 teden do roka. Mi gre ze kar malo na zivce, kot da ne bova sporocila in bodo kaj zamudili. Kar se pa obiskov tice, sva pa ze slisala en kup jeznih in uzaljenih pripomb, ker sva rekla, da se bomo skupaj dogovarjali, oz. bodo prisli, ko bova midva rekla. Ne vem, a je to tako tezko razumeti. Pa saj to ne pomeni, da ne bodo malega videli. Ga bodo pac videli takrat, ko bo nama pasalo in ne takrat, ko bo njim pasalo. Sicer se pa meni to zdi zelo egoisticno, ce se kar nalimajo. Pa eni sploh nobene mere nimajo, pol pa kar visijo. Zdaj si pa mislite, ce je imela mamica tezak in dolg porod, je sivana, otrok tecen, dojenje ne stece, njo vse boli, pa se kaksna depresija (= ultra crn scenarij), pol ti pa pride 10 komadov in en bolj pameten kot drugi. Za pop****!!!!! Saj ne recem, mogoce mi bo pa pasalo, da kdo pride. Bi pa zelela, da bi bilo prvi dan samo mi trije. Samo zgleda, da je to tezko razumeti. Ma ja, bomo ze. Ce bodo zamerili, bodo pa se odmerili, a ne?

Uzivajte in se beremo se pol,

Nina


(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 436
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 13:21:16   
marty5
O ja, vidim, da se nekaj dogaja.....Eviii, javi nam, kako je kaj s tabo - držimo user posted image user posted image user posted image .

Ninaki, hm, tega o trebuhu pa nisem vedla - da ni nujno, da se tudi na zunaj spusti....zadnjič mi je G rekel, da je glavica vstavljena (na podlagi zunanjega pregleda) - najbrž to pomeni to?? Že tako nosim nizko in potem težje rečem, če se je spustil ali ne.... Kakorkoli pa - meni se zdi, da user posted image  rine v napačno smer, gor in ne dol, ker včasih niti sedet ne morem, tako mi pritiska na pljuča.
Brcike pa čutim vsepovsod - enkrat v rebra, drugič niže, največkrat pa čutim eno bulico, ki se premika pod prsnim košem - levo in desno.

Vedno manj nas je, na "tej strani" in smo vse že kr naveličane......Ah še malo....jaz imam tako občutek, da bom zadnja ali pa vsaj med zadnjimi. No, po PDP tako sem. Boste pa vse že izkušene mamice in vas bom fehtala za nasvete user posted image . Že zdaj kukam k februarskim mamicam na drugi forum user posted image .

Nič, grem počasi kaj skuhat. Upam, da bo kaj novičk danes - lahko da nas Eviii preseneti user posted image



_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 437
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 13:45:53   
tinkatonka
Hojla punce!

No očitno bom za nekaj dni prevzela vlogo tajnice 1. Evii mi je namreč poslala naslednji sms...

"Evo mene. So me obdrzali na oddelku, ker je CTG sumljiv. Bom not ene par dni. Nic odprta in nic se ne dogaja. Pozdravi punce. Eva."

No za tak primer, mi je evii že pred časom poslala vaše številke. Jaz vam bom tekom večera na ZS poslala svojo mobitel številko na katero mi boste lahko pisale, ko boste rodile, da bomo vseeno obveščene.
user posted image Za Evii pa držimo pesti,da bo bo vse vredu.user posted image
 
Lp Tina


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 438
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 14:11:40   
malamisha
Me imate res namen vse prehiteti???

Mene so ponovno poslali domov. Odprta sem samo cca 1,5 cm, MV se krajša ampak je še vedno 1,5 cm dolg.

Zdaj se je gospoda v porodnišnici odločila. da se bodo ravnali po mojem drugem PDP in to je 12.2., tako da sem uradno danes šele 3 dan po PDP-ju.

Plodovnice je ponovno dovolj, dete veselo miga in se očitno idealno počuti v trubuščku, saj se mu/ji nikamor ne mudi.

V soboto imam ponovni pregled in tudi obljubljeno, da če se ne bo nič dogajalo, pospešitev poroda. Upam!!!


Za Evii pa držim pestiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 439
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 14:14:57   
ninaki
Marty5, najbrz to pomeni to. Meni je gin rekla, da se je spustil. Tudi meni mali gor rine. Dol ga cutim le na mehurju, ko obraca glavico. Drugace pa tudi jaz komaj sedim - vec ali manj kot sveca user posted image Pa non stop dragega sprasujem, ce se je na pogled trebuh spustil, pa pravi, da ne (namrec nimava se ogledala user posted image ). Tudi jaz ne opazam nobenih sprememb iz moje perspektive user posted image

Cestitke novi mamici Ezi, ocitu in malemu Roku user posted image user posted image user posted image user posted image

Eviii, drzi se. Mislimo nate.

Malamisha, upam, da se ze prej zacne kaj dogajati in da bos kmalu mamica.

Nina


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 440
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 14:15:56   
marty5
No, pa je še ena februarčica rodila - Roka user posted image user posted image user posted image .

Malamisha, jaz sem ti zjutraj kar dala nalogo za rodit (poleg Ezi) user posted image user posted image , pa še user posted image  sem ti naročila user posted image user posted image user posted image .

Tinkatonka, zdaj pa le glej, da še ti kam ne zbežiš, če ne bomo brez obeh tajnic ostale...... user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 441
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 14:25:33   
ursi
No, pa se spet malce več dogaja!user posted image user posted image user posted image user posted image  Meni je bil ta dooolgi premor kar v obremenitev. Sem mislila, da naši februarčki res ne mislijo ven.

Čestitke vsem novim mamicam in njihovim štručkam.user posted image user posted image user posted image  Eviii, upajmo, da se boš čimprej vrnila domov, ampak tudi z user posted image  v naročju. Vsem, ki ste že na nizkem štartu pa čimprejšni odhod v porodnišnice.

Ampak tile naši februarčki pa ne poznajo kakšne discipline, kar zamujajo in prehitevajo se med seboj.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 442
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 14:43:33   
AishaM
Uhuhu!!! Pa se dogaja!!!

Ezi - vse čestitke!!user posted image user posted image user posted image
Eviii - tebi pa naj čimprej mine in res se vrni domov zuser posted image . Včeraj sem te res imela "na sumu"... Tako da upam, da bo čim hitreje.

Sedaj si grem skuhati malinov čaj. Do sedaj sem ga pila samo 2dcl, ampak glede na vaše količine, ga bom tudi sama povečala. Ker bi rada že rodila!user posted image

Tinkatonka - super, ti pošlji tvojo cifro. Te bomo kar zasule z SMSiuser posted image

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 443
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 14:49:24   
AishaM
Vijolica, ti pokliči čimprej. Telefonska števila je 321 24 23 (med 13. in 14. uro). Glede na to, da imaš PDP kmalu, bi že lahko hodila na CTG (jaz sem začela že tri tedne pred rokom). Te bodo naročili za prvi CTG pregled. Nato pa glede na rezultate tega, ti bodo sproti določali datum naslednjega pregleda. Praviloma pa je tako, da pred rokom naročajo enkrat tedensko, potem na naročijo prav na datum PDP (tudi, če je to nedelja), potem pa pogosteje, praviloma dvakrat tedensko.

Po CTGju ti lahko po presoji zdravnika naredijo še UZ, pa tudi vaginalni pregled, tako da si vzemi kar nekaj časa in kaj za pojest s sabouser posted image user posted image . Ti povem iz osebnih izkušenj. Sem bila enkrat naročena ob 9h, končala pa ob 14h... Pač, odvisno od dneva in zasedenosti osebja (včasih pridejo kakšni nujni CR, pa jih potem nekaj časa ni v ambulanti).

Če te še kaj zanima, kar vprašaj.

(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 444
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 15:18:24   
Tina76
 
Vijolica.....natanko take izkušnje kot Aisha imam tudi jaz. Pokliči in se čimprej naroči. Jaz hodim na CTG-je že 3 tedne, sedaj pa imam v nedeljo (19.2.) rok in moram tudi na CTG....kljub temu, da je nedelja.


Drugače pa danes bolj berem vaše poste. Tako kot sem danes otečena pa še neuser posted image user posted image user posted image ............! KRIZA. Mene koža prav srbi, skeli in peče na gležnjih, obrazu in rokah.

Nekaj malega me črviči ampak nič konkretnega.

Se beremo!

Bye

Tina

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 445
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 15:38:24   
tinkatonka
Hojla punce!

No tudi jaz sem dobila sms od Ezi (posredovala mi ga je Evii) in sicer piše naslednje:
"No pa, smo tudi mi docakali nasega jencija. Rok zdaj spi, tudi jaz pocivam in vsem sporocam da sem zelo vesela, da o ociju in starejsem bratcu ne govorim! PIP (Poljubčki in pozdravčki) Ezi"
 
Naj še tu iskreno čestitam naši novi februarski mamici, februarčku Roku, očitu in starejšemu bratcu. user posted image user posted image
 
 


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 446
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 15:55:49   
Anonimen
Tinkatonka, kr do 24.2. pocaki user posted image  Je najlepejsi datum, hehe user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 447
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 16:02:50   
tinkatonka
Hoj!

Upam da ste vse dobile moje ZS. Če katera slučajno ni, naj mi pošlje ZS.




FEBRUARČKI user posted image
10. december PUNČKA – Jery (22.2)
12. januar  EVAN - Kami (4.2.)
19. januar MANCA - bobika (12.2.)
20. januar ANJA - baGSi (5.2. )
29. januar TAJA - wallery (11.2)
29. januar SARA  - sarazan (12.2.)
30. januar GAL  - ursa_p (16.2. )
31. januar LEV- sazi (13.2.)
2. februar GAL – čuko (4.2)
3. februar NEJC – nuka (4.2.)
3. februar KLEMEN – pika-poka (7.2)
4. februar EVA ZALA – natalia (8.2)
5. februar TJAŠA – kimi79 (5.2.)
5. februar AJLA – karin412 (20.2)
14. februar AVA – taja27 (22.2)
15. februar ROK – Ezi (7.02)
 
FEBRUARČICE user posted image
08. malamisha  
11. AishaM, Maribor
13. aldo
17. SašaR
17. tinkatonka, Ljubljana
19. Tina76, Maribor
19. ursi, Postojna
21. Petrina28, Slovenj Gradec
22. lolipop
22. jasnica, Ljubljana
22. ninaki, Ljubljana
22. Vijolica77, Maribor
23. suky, Ljubljana
25. Eviii, Izola
25. marty5, Izola






_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 448
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 16:26:37   
jasnica
Ojla!
Zdej sva bila z mojim v trgovini, pa zaveso za otroško sobo sva šla naročit, potem bo pa že vse za našo user posted image .

Men so že nekaj časa nazaj povedal da se je glavica spustila v medenico, pa nisem vedla da je to znak da se spušča, trebuh je še vedno takšen kot prej, po obliki. Na žalost pa je iz dneva v dan več strij, pomaga pa nobena krema!!!
Jaz bom tudi malo povečala dozo čaja, ker si že počasi želim roditi.

Ezi, user posted image user posted image user posted image čestitke!!!user posted image user posted image user posted image
Kot kaže bo sedaj vsak dan ena nova. Katera se javi za jutri?!

Pozdravček!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 449
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
15.2.2006 19:37:47   
tinkatonka
aldo...upam da jutri amnio kaj pospeši in da boš čimprej cartala user posted image

malamisha...držim pesti, da se dete vseeno odloči priti sam na svet že pred soboto. user posted image

AishaM...tudi ti se počasi že odpravi v proodnišnico, da nas razveseliš z veselo novičko.user posted image

in jaz.....jaz imam danes že od zjutraj blazno trd trebuh. Non-stop mi otrdeva brez kaksnega ritma, tko da ne gre za popadke. user posted image  Me to otrdevanje tudi ne boli, ni pa ravno prevec prijetno. Mogoče se pa kaj razvije in  se bodo začeli pravi popadki, čeprav sem bolj kot ne skeptična. Jaz pa že nisem te sreče, da bom en dan pred rokom rodila.user posted image  Moj mož pravi da se pripravlja, da je user posted image  v nizkem štartu in da čaka kdaj bo on (mož) dovolil da pride ven. user posted image user posted image  jaz mam dost te naveze med njima. Naj mi že pusti rodit. user posted image

Prej sem Eviii poslala en vzpodbuden sms z lepimi pozdravčki od nas, pa mi je odpisala naslednje:

"Hvala za skrb. Popoldanski CTG je bil OK. Malo mi je še slabo, ampak upam, da me jutri spustijo domov. Pozdravi vse! "

Tako da ko Eviii pride nazaj, bo ona spet prevzela mesto prve tajnice in boste lahko njej pošiljale obvestila o porodih. Mojo številko pa imate za rezervo v primeru, da nam Evii predčasno pobegne rodit.  

Jaz grem zdaj nazaj na kavč počivat in malo utirat olje v trebušček. Sicer sem tko in tko že vsa strijasta in pomojem nič več ne pomaga, ampak to "oljenje" je postalo že pravi obred zvečer na kavču, se tako z user posted image  kar malo pocrklava. On med oljenjem prestavlja svojo rito sem in tja in se prov smejim smešnim oblikam trebuha pri tem, pa še kdaj mi za posladek potisne noge pod rebra, da se naredi prav bulica, in ga lahko malo požgečkam, potem pa hitro umakne. user posted image  Očitno je žgečkljiv. user posted image user posted image  No a vidte, da se mi že meša. Skrajni čas, da grem rodit.

Punce čuvajte se. Tiste, ki imate namen v prihodnjih dneh obiskat porodne sobe, pa kar pogumno. Se že veselim z vami in komaj čakam sveže novičke.

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu aldo)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...




Ema ali Ana ?
Mijavček

Katero ime vam je bolj všeč, za kombinacijo z dvojčkom, ki bo Tristan?

Ana (41%)

Ema (59%)


Število vseh glasov: 249

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!