|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 26 27 [28]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
26.2.2006 11:00:49   
Tina76
Pozdravljene!

Mi smo bili včeraj v LJ pri našem Joštu in jutri gremo spet.... upam, da tokrat ostanem v kliničnem kot doječa mami. Jošt je prestal tudi drugo operacijo in sedaj okreva. Je pravi borec. Da pa je bila stvar popolna sva z dragim ko sva odhajala domov iz kliničnega naletela na zlomljeno šipo najinega avta in ukraden avtoradio. Ko ima hudič mlade jih ima več.....to res drži.

Danes vam bom napisala svojo porodno izkušnjo:

20.2.2006... en dan po PDP-ju. Zjutraj ob 5.00 me začne črvičit.....tako kot pri menzi.... nič hudega. Grem na WC in nazaj v posteljo. Zadeva se kar nadaljuje. Narišem si graf in začnem meriti popadke. Bili so na 10 minut. Ja cool sem si mislila.... do večera že bo. Ob 7.00 se zbudi dragi in jaz mu prigovarjam naj gre v službo saj kar nisem mogla verjet, da je to to in da gre zares. Pride moja mami in pravi: Bejžta v porodnišnico...to je to. In jaz še kar v dvomih. In grem pod tuš... zagledam ČEP. Opa sem si mislila .... to pa je to. In vzameva torbo in greva. Po vsej proceduri v porodnišnici sem bila v porodno sprejeta ob 12.00. Mili popadki so se nadaljevali, midva z dragim pa sva se slikala, klicarila okoli in se imela dokaj fajn. Nato je prišla anestezistka in mi dala EA. Fajn....še manj bolečin. Predrli so mehur in dodali umetne popadke saj so moji bili preslabi. In spet čakamo .....ob 15.00 sem bila na 4 cm. Nato pa v roku 20 minut zelo močan papadek ki ga niti EA ni omilila. Sem si hotla vse cevkice in igle popipat in it domov. V sekundi sem bila vsa potna in zvilo me je od bolečine. Pride babica in me pogleda in reče: Ja rodili bomo..... KAAAAAAAJ??? hitro na hrbet in gremo potiskat. Stvar se je odvijala z bliskovito hitrostjo in po treh potisnih popadkih je bil Jošt zunaj. Nisem mogla verjet. Preplavila me je neizmerna sreča. Tudi sam iztis me je osrečeval in mi je lepa in nepozabna izkušnja... pa naj se sliši še kako paradoksno. Poslušala pa sem samo babico, ki je bila v tistem trenutku kot nek vodeči glas.... nič drugega nisem slišala in ne videla ... samo njen glas je bil pomemben.

Nato pa je sledilo manj prijetno obdobje ko so mi JOŠTA vzeli in ga prepeljali na kliničnega , kjer so ga nemudoma operirali in četrti dan še enkrat. Tega še ne morem opisovat, ker je še preveč boleče.

V glavnem sedaj okreva in bo nekje v torek, sredo (upam) že na mojem mleku.

Čaka naju še kar naporno obdobje ko se bo moj sonček privajal na hrano..... bruhal bo in težko kakal a skupaj nama bo uspelo. OB podpori čudovitega atija v to sploh ne dvomim.


To bi bilo zaenkrat od nas.... lepo bodite.

Evii in Marty.... bejžta že rodit!!!!!!!!!


LP   

Tina

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 676
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
26.2.2006 11:11:49   
Eviii
tina, lepo te je brat. kot vidim oziroma berem, si tudi ti imela dokaj expresen porod, kot večina februarčic. to pa je zelo vzpodbudno za nas preostale. vesela sem tudi, da jošt tako lepo napreduje in da počasi postaja pravi junaček. res mi je pa čudno (kot je že zadnič marty zapisala), kako ti tega niso opazli na ctg-ju user posted image .
marty, zaradi te napol nesramne babice me je včiri prou minila volja za it rodit... jst vem, da jim ni lahko, ko morejo stokrat odgovarjat na ena in ista vprašanja, ampak zato so pa tam... meni tud ni fajn, ko imam govorilne ure po cel dan, ker študenti ne razumejo snovi, ki jim jo razlagam in pol ne znajo nardit naloge. in pol morem stokrat v enem dnevu razlagat ene in iste napake, ki jih delajo. ampak sm si sama izbrala tako delo, noben me v to ne sili. in isto je z njimi. če jim to delo ni všeč, nej počnejo kej druzga! sploh pa, če delaš z ljudmi, se moreš navadit, da imajo različne potrebe in skrbi. sploh v tako delikatnih trenutkih, ko ti itak divjajo hormoni, pa si na koncu z živci in nimaš najmanše ideje, kaj se dogaja v tvojem telesu. resnično upam, da bom jutri naletela na kako prijazno babico, ki ne bo imela lune postrani (a veste, da je v torek prazna luna - mogoče bo kej pripomoglo user posted image ).

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 677
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
26.2.2006 11:22:11   
marty5
Tina, hvala za opis porodne zgodbe - mi vedno vlije upanja, ko kako preberem user posted image . Predvsem pa, vse mislimo na Jošta in upamo, da bo čim prej okreval - s takimi starši bo tudi to lažje prenesel. Upam, da se vsi trije čim prej javite, da ste doma in je vse v redu user posted image .

Eviii, jaz tudi upam, da bom imela srečo in dobila kakšno v redu babico. Sicer pa mislim, da se na telefon javljajo sestre - očitno smo dobile vsega naveličene dve, ali pa je bila celo ista. Za babice v izoli sem v zadnjem času slišala same pohvale - upam, da drži.......Vedno bolj pa sem zagreta za EA, sploh ko je rok mimo in me je kr strah velikosti user posted image . Najbolj pa me prepričuje dejstvo, da so potem tudi G in anestezist zraven, tako da te ne morejo matrat v nedogled.

Skratka: Eviii, jutri ti želim vso srečo, da bi čim prej minilo in da te ne bodo matrali - pa zapomni si nasvet od zadnjič, ki ga je dala tvoja kolegica pred bolnico: ne pusti, da moža pošljejo domov! Jaz sem mojemu že zagrozila, da ne sme nikamor in se more upret, če bodo rekel, da ga bodo že one poklicale....user posted image . Nič ne verjamem.

Jaz pa upam, da se čim prej srečava gor in bova takrat že srečni mamici user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 678
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
26.2.2006 11:41:52   
Eviii
ja, marty, jst sm mojemu tudi zabičala, da ne sme it nikamor... samo na začetku ga lahko vn pošljejo, dokler me pripravljajo. pol pa pod nobenim pogojem. je pa stvar v tem, da moj možek ne razume najbolje slovensko in še bolj plašen je po naravi in se ne upa zoperstavit... bom že jst vse ušlihtala. sm razmišljala, da bi si danes sestavla bojni plan in ga takoj dala sestram. ker imam kr neki stvari za dat na seznam. in vedno bolj sm zagreta nad ea. še posebno, ko sm tudi od svojega g slišala, da mi grozi cr. in zadnič nam je razlagala anestezistka, da v tem primeru še kako prou pride ea, ker si že pripravljen... pa seveda bom zahtevala dvojno dozo infuzije, ker tko hitro zdehidriram. pa še kako stvar bom na seznam dodala. če že imam možnost, da se pripravim na ta dogodek, se pa bom temeljito.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 679
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
26.2.2006 17:27:04   
sarazan
Evii, Marty in Gilda.... saj bo. Kmalu boste spoznale svoje user posted image . Verjamem pa, da ste že vsega naveličane in komaj čakate, da rodite.

Držim pesti, da boste imele lepe porodne izkušnje. Nič bat, ker res ni nič groznega user posted image .

Lp.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 680
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
26.2.2006 18:24:40   
AishaM
Ojla, lepo pozdravljeni vse februarčice. Se je dosti dogajala v teh dneh, ki sem jih tudi sama prebila v porodnišniciuser posted image . Super! Čestistke vsem novim mamicam, očkom in seveda user posted image .

Samo še nekaj vas je... In povem vam, čaka vas res neverjetna izkušnja... Sama si poroda in vseh teh dni pravzaprav nisem znala predstavljati tako lepo kot je bilo. Saj so tudi hudi trenutki, ampak prav smešno je, kako se jim tudi znaš nasmejati že minuto kasneje. Punce, čudovito bo!

Kaj več bom napisala, ko bom imela nekaj več časa. Sem se namreč danes vrnila domov in se šele navajam na novo vlogo v starem okolju.

Lepo bodite.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 681
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
26.2.2006 19:25:03   
ninaki
Eviii jutri drzimo pesti za vaju z dojenckom!!!

Marty5 in Gilda, tudi vidve bosta kmalu na vrsti, bosta videle. Le pogumno, pa bo.

Nina


(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 682
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
26.2.2006 19:38:29   
taja27
pozdravljene user posted image , kolk vas je še ostalo. upam, da čimprej pridete v ta opevani rim. čudovito je, ko gledaš  in objemaš svojega otroka. končno sem prišla malo k sebi po CR. doma sem že od torka, vendar nisem uspela prit na RR. samo na hitro sem preletela vaše poste. iskreno čestitam vsem novim mamicam, atijem in njihovim dojenčkom. malemu joštu pa želim, da bi čimprej okreval - atiju in mamici pa čim manj neprespanih noči.

porodno zgodbo bom napisala v naslednjem tednu. na hitro pa naj omenim, da mi je 14.02. na dan planiranega CR zjutraj odtekla voda, tko da bi tko al tko imeli malo valentinko - hvala bogu, da sem bila v porodnišnici, zaradi lege naše punčke in oddaljenosti porodnišnice od doma. pa še popkovino je imela mala ovito okoli vratu. ampak vse se je izteklo super in naša Ava je seveda novo sonce v najinime življenju. tudi slikice bom naložila tokom tedna.

držite se jutri!!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 683
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
26.2.2006 20:49:02   
Eviii
sm se odločla še malo počekirat na rr, preden grem jutri v rim. vsaj upam, da me bodo spustili not in da ne bojo rekli, nej se vrnem čez par dni... danes se poskusim zamotit z vsem mogočim. in veste, kaj se mi je zgodilo? gledam hokej finale med švedi in finci. valda smo doma vsi mrzlično navijali za švede. in sredi prve tretjine puf in mi crkne tv v dnevni... sm šla takoj v sobo od moje sestrce in jo nagnala dol s tv, da smo lahko gledali hokej. in kaj se zgodi v tistih parih sekundah? finca so dali prvi gol... je reku mož, da zato je pa tv crknu user posted image user posted image user posted image . no, po tekmi sm se šla namakat v toplo kopel in pol sm se pustila možeku malo razvajat. pol sva pa še malo po sobah urejala. sva računalniško mizo iz najine sobe premaknla v dnevno in si malo zoragnizirala plac. zdej se pa res bolše počutim. sicer sm popolnoma crknjena, ker sva kr ene dobre dve urce premikala stvari, pa sesala in pucala.
zdej bo počasi ura za it se spočit, ker me jutri čaka naporen dan... držte pesti, da mi ne bo treba pod nož. samo to si želim.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 684
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
26.2.2006 22:02:03   
katjandraž
Evii, srečno! Držim user posted image , da se izteče točno tako kot si želiš.

Če še katera medtem odide v Rim, velja enako, srečno!!!!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 685
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
26.2.2006 23:06:33   
ursa_p
Eviii ... srecno in cim lepso in cimmanj boleco pot v rim ... drzimo pesti!

Gilda in Marty5 ... vidve pa tudi cimprej v porodnisnico, da bosta imele druzbo. Je tako fino, ko nekoga poznas, pa ceprav samo preko interneta.

Pa priporocam, da vasi mozeki s sabo vzamejo kak sendvic pa kak sok ... da ne bojo vmes hodili ven jest (ce bo dolg porod oziroma vse skupaj).

No, moj telefon caka na vasa sporocila ... upam, da bojo cim prej ... pa magari ce ob 3-eh zjutraj! Samo da bojo. Samo se dva dneva imate casa, da boste res februarke!!!

Ampak vas pa vse bodrimo, ne? user posted image

No, srecno ...

Lp, Ursa

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 686
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
26.2.2006 23:08:19   
ursa_p
Aja, pa enega lubcka za Josta!!!

Punce oziroma mamice ... oglasite se se v temi starsi cvekamo! Vas tri pa se cakamo ... al pa stiri, ce se katjandraz malo pohiti! user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 687
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
27.2.2006 6:41:47   
marty5
Jutro,

danes sem že od 4ih po konci, ker me nekaj matra....črviči me za znoret, ampak nič rednega. Sploh ne vem, če so to popadki - začne se namreč na vrhu trebuha in ne v križu user posted image . Morda me pa samo živci dajejo......

Eviii, še enkrat srečno za danes - najbrž se vidiva kar v porodnišnici, ker grem tudi jaz za 8. na pregled.

Ko bi le bilo že vse mimo....user posted image . Upajmo, da bo luna to noč kaj pripomogla - moja mama pravi, da se ob mlaju rojevajo fantki. No, bomo videli - upam, da res user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 688
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
27.2.2006 7:43:46   
Barbs
Marty, Eviii,

vse dobro danes - sem se takoj zjutraj spomnila na vaju in prečekirala, če je kaj novega.

Pa vesela sem, ker sem prebrala, da gre malemu Joštu tako, kot je treba.

Lep dan vsem.user posted image


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 689
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
27.2.2006 7:47:16   
ursa_p
Punce ... samo da vam povem, da jaz nisem imela rednih popadkov in sem klicala v porodnisnico pa so rekli naj kar pridem, pa bojo videli. Sem imela pa popadke na 6 minut, na 10,  na 11, ... cisto neredno.

No, srecno vsem ... jaz pa ze cakam na SMS-je.

Lp, Ursa

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 690
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
27.2.2006 10:24:08   
Kami
Bravo Vijolica in Jasnica!user posted image

Pa veliko mleka za malega Jošta! user posted image  Držim pesti, da boste čimprej spet skupaj.

Ajde, preostale hruške, gremo rodit! user posted image

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 691
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
27.2.2006 10:24:23   
marty5
No, pa spet nič in spet smo doma....

Mama je sicer čisto pripravljena - vse je zrelo in odprta sem za slaba 2 prsta...Samo kaj, ko user posted image  noče in noče ven - še spustil se ni. G je rekla, da je vse nared, manjka pa porodna sila - pravi popadki. CTG je bil skoraj raven. V sredo pa bom najbrž kr not ostala in ta teden ga bomo ven dobili - z lepa ali grda. Me je še danes vprašala, če mi sprožijo, pa sem rekla, da če sem čakala do zdaj, mu pustimo še kak dan, če mu je tako lepo not. Imam pa res eno malo lenobico - vse naredi zadnji trenutek - kot npr. obrat na glavico.

Ravnokar sem tudi govorila z Eviii - ona še čaka, kaj bodo z njo. Seveda je zdaj druga G kot zadnjič in si ni složna z menjem od prejšnjega, ki ji je rekel, da bodo sprožili danes.....Za znoret - da ja ne veš pri čem si. Tako da bo še javila, ko bo kaj novega in se bodo odločili kaj in kako - čaka na UZ, ker hoče ta G preveriti, če je res user posted image  tako velik kot je rekel tisti drugi G prejšnji teden......njej se namreč ne zdi in pravi, da sprožanje poroda ne bi imelo nobenega učinka. Vas pa vse lepo pozdravlja.

Skratka, obe polagava še vse upe v luno to noč user posted image

Grem čistit okna user posted image ........če ne drugo pa je res stanovanje sterilno v nulo user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 692
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
27.2.2006 20:29:01   
Anonimen
Kje ste zadnje februarčice... pa ja niste u porodni? Če pa ste, pa vse lepo in dobro!


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marty5)
  Neposredna povezava do sporočila: 693
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
28.2.2006 10:02:37   
ursa_p
No, pa bo zadnja ostala nasa tajnica Eviii.

Eviii mi je danes ob 8-ih zjutraj napisala:

Jutro. Pri nas se ne dogaja nic. Ocitno mi ne bodo sprozili. Moj G je na dopustu. Druga G pa meni, da nima smisla. Upam, da grem danes domov. Lp, vsem.

Ob 9.30 pa:
Evotigana. Zdaj sem pa res sama ostala. Gilda je vcei zvicir rodila Lucasa, Marty pa gre glih v porodno. Tajnica bo sla zadnja.


Lp, Ursa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 694
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
28.2.2006 11:15:56   
natalia
user posted image  tako je tudi prav!!user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 695
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
28.2.2006 19:25:12   
Anuš
O, Eviii jutri se kaj oglasi pri marčicah na user posted image . Če se vmes ne bo kaj zgodilo. Boš dobila nov krog čvekaric user posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 696
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
28.2.2006 21:37:14   
sarazan
Izgleda, da bo tale tema le izumrla user posted image  user posted image  user posted image .
So vse rodile ali pa so v porodnih sobah.

No, saj je bil čas. So samo še dve uri in pol do konca februarja user posted image .

Čestitke novim mamicam in držim pesti za tiste, ki so v rojevanju user posted image .

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 697
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
1.3.2006 0:43:21   
ursa_p
Pa imamo se zadnjo februarcico:

Eviii je sporocila Marty-jino novicko:

Danes (trenutno je to ze vceraj) ob 15.14 se nama je zgodil najlepsi dogodek, rodil se je Jernej, 3454g in 54cm!

Presrecna Damjan in Martina!


Marty CESTITAM za korenjaka!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



PS: Nasa tajnica Eviii bo pa kar marcica postala!


Lp, Ursa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 698
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 26 27 [28]
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 26 27 [28]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?