|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
16.7.2014 15:12:10   
mala_račka
oooooj...

GIBANJE - očitno so tile naši januarčki res vsi zelo živahniuser posted image Tudi najina se ves čas vrti po podlagi, tako da pride iz ene strani preproge na drugouser posted image

GH - začetne težave so se zaključile in sedaj samo še uživamo ob preizkušanju novih okusovuser posted image Je pa mala pravi jedec! Poje vedno vse kar dobi, pa včasih bi še kar...se začne kar jezitiuser posted image Seveda so sedaj še manjše te porcije ampak počasi jih bom začela kar večati, saj se mi zdi, da bi z lahkoto pojedla več. Kdaj ste začele dodajati meso?

VRTEC - jaz menim, da je otroka (sploh za v jasli) kar dobro vsaj malo pripraviti za vstop v vrtec. Vsaj kar se tiče urnika - hranjenja, spanja... Pa seveda nisem zagovornik tega, da mora otrok točno ob uri početi stvari...daleč od tega. Samo sem mnenja, da če že kosilo in potem počitek prilagodiš dovolj prej, da se otrok tega navadi in mu je zato tudi nekako potem lažje ujeti njihovo rutino. Moja gre že sedaj vedno po kosilu spat - jo očitno moje (prepočasno:)) hranjenje zelo utrudiuser posted image

VOZIČEK - smo tudi že zamenjali košaro za športni del in glej ga zlomka, naši princeski ni všečuser posted image poskusila sva že vse... obrniti jo nazaj in naprej, dvigniti vzglavje, spustiti strehico in odpreti vsa "okna"...ampak se ne da. Še preden jo dam notri, se že začne na ves glas jokat in seveda jo vzamem ven in nesem... Sedaj sem pa malo premišljevala o nakupu kakšnega dobrega nahrbtnika, ampak je na trgu glede tega spet cela ("denarna") zmešnjava... kengurujčka nočem, ker ga odsvetujejo; doma imamo pestunjo mini monkey v kateri se je (v položaju banane - 1. položaj) zelo rada nosila, ampak ostali položaji so pa meni kar neki...sploh mi niso všeč, saj otroku ne nudi prave opore. Sedaj pa gledam različne nahrbtnike in nosilke pa so cene zelo visoke, vendar ne vem če je tudi kvaliteta primerna ceni. Nahrbtnika ravno nebi kupovala, saj nismo ravno neki ful planinci, za po ravnem pa mislim da ne potrebujemo ravno take "pošasti"user posted image Kar se tiče pa nosilk sem pa gledala takšne, v katerih naj bi imel otrok pravilno lego nog...se pravi v položaju žabice...in so mi v oči padle zaenkrat dve: boba baby carrier G4 in Sash-mei tai baby carrier. Mislim, da sta v bistvu zelo podobni, razen tega da ima prva sponke za pričvrstit in zapet, druga pa se zavezuje s traki. Glavna prednost druge pa je v tem, da je skoraj 3x cenejša od prve (po mojem neka kitajska različica prveuser posted image )... Če ima katera že kakšne izkušnje s temi oz. z nahrbtniki, bi prosila če jih lahko napiše...

Bodite lepo in uživajte na sončkuuser posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 676
16.7.2014 15:19:04   
Dorotheia
Naš je danes siten kot drekec. user posted image Nonstop nekaj tečnari, res nonstop, ko pa ga pogledam in sem huda, pa se mi smeje. Moj bog, res.

Dlesen je že malo odebeljena in so pomoje res počasi zobki. Ali kaj? user posted image Tudi GH nekaj štrajka, vse razen kosila. Goza. Nič mu ne paše + ponoči je kar nekaj jokal v spanju (pa nikoli ni).

mala_račka, jaz sem mu meso dala po 5. mesecu, ampak sva takrat že 1 mesec prej uvajala gh. Baje mu lahko daš po 3-4 tednih, ko začneš uvajat Gh.

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 677
16.7.2014 16:38:09   
Shana86
Meso: meni je pediatrinja rekla, da najprej teden ali dva samo zelenjavo, potem dodati krompir in riz, potem pa meso. Torej nekako po 3-4 tednih, kot je rekla Dorotheia. V tistih smernicah od patronazne pise po dopolnjenem 5.mesecu.

A boste ve dale otroke v vrtec? Mi smo bili nepricakovano sprejeti, ampak sva se odlocila za privat varstvo, imajo 4 otroke. S 3 leti bo sla pomoje v vrtec.

Nahrbtnik: imamo tistega ta ornk za v hribe (Deuther a kaj ze) - darilo krstnih botrov, ampak ga se ne uporabljamo, ker se ne sedi cisto sama.

A ima katera kaksen fajn recept s slivami, razen cmokov, kompota in pite?

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

Neposredna povezava do sporočila: 678
16.7.2014 17:03:44   
tashq
mi imamo doma "predpotopna" kenguruja in nahrbtnik.kenguruja pri P. nismo uporabljali,nahrbtnik pa po enem letu za v hribe.pri N. bo pa v poštev prišel tudi kenguru za v hribe,ker ga je malo "več skupaj" in bolj "objame" otroka.ga mislimo uporabiti že čez kakšen mesec ali dva,ko bo malo bolj stabilno sedela,da ne bova samevale doma,ko gresta ati in P. na sosednji hrib.kot zdejle recimo...user posted image kasneje pa potem nahrbtnik.ampak to imamo namen uporabljati izkjučno za v hribe,ne kot nadomestek vozička.kateri so pa dobri kenguruji/nosilke/nahrbtniki kot nadomestek vozička pa ne vem...

ja,drugače bi jaz dala malo v vrtec,pa ne bo sreče...verjetno šele naslednji september...je pa ne bom kaj pretirano navajala predtem na "vrtčevsko življenje".imamo že zdaj podobno,samo malo bolj razpotegnjene obroke.recimo v vrtcu jejo dopoldne 3x:okoli 8,pol deset_ih in med enajsto in dvanajsto,N. pa je tudi 3x:ob 6., 9. in 12.pa seveda počitek potem.pomoje je potrebno "navajati" le tistim,ki nimajo počitka po kosilu tam okoli dvanajstih,drugače pa ne.pa še to v parih dneh lahko "navadiš",če je ravno nuja.zdaj je pomoje še prezgodaj za kaj takega,ker še vedno veliko več spijo,kot potem v vrtcu.

sem si pa listek napisala v kuhinjo:OLJE!user posted image pa ga danes nisem pozabila dati...user posted image je imela danes kar fajn malico(banana,borovnice,cimet,rozine,pšenični kosmiči) in kosilo(brokoli,cvetača,korenje,krompir,peteršilj,olje) in obakrat zelo lepo jedla.user posted image

aja,danes sem v hladilniku našla kapljice D vitamina,sem tudi kar pozabila nanje...ste ve dosledno dajale?

< Sporočilo je popravil tashq -- 16.7.2014 17:05:21 >

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 679
16.7.2014 19:11:38   
Shana86
tashq mmmm to bi pa tudi jaz jedla user posted image

Jaz sem zacela dajat oleovit pri 4 mesecih, ker je prej imela krce. Dajem pa vsak drugi dan, ker sem videla, da je tudi v AM vitD pa se mi ne da preracunat, ce bi potem dobila prevec user posted image Itak je pa precej zunaj... A katera ve?

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 680
17.7.2014 9:41:53   
oblekca
po dolgem času spet jaz, na hitro....

NOSILKA: mi imamo to Bobo in je super user posted image user posted image . Jo je ena tudi že pohvalila tu, ko sem pred časom spraševala in sva se potem tudi midva odločila, ker so jo tudi prijatelji imeli in sva jo imela možnost sprovat. Res je super, mali navdušen, pa tudi ni ljubitelj vozička. Zame je velik plus to, da je sama nosilka lahka, ker nahrbtniki so že sami lahko kar težki...Pa ko je mali večji ga bomo lahko nosili tudi na hrbtu, ker je za obe varianti. Skrtaka super, priporočam.

KPLJICE: Dajem redno, mislim, da sem do sedaj 2x pozabila oz. sem se spomnila zvečer, a mu nisem dala, ker je bil takrat še mali in so ga napenjale. Da ima vitamin D tudi AM nisem pomislila, a če bi bilo kaj narobe bi že pediatrinja rekla, saj ve, kako se hranimo...

V VRTEC zaenkrat ne pojde.

GH: nič kaj novega se mi zdi. za večerjo ne vem kaj mu dat razen tistih kašic, ma mi ni več ok, da je samo tisto, raje bi kaj drugega. A lahko recimo polento in mleko?
Glede skut....je bilo meni rečeno po 9 mesecu. skute pa navadne in dodamo sadje, ker v kupljenih sadnih skutah je itak polno konzervansov in ostalega stranja...Kupila sem tiste piškote plasmon. Pa to je sam sladkor user posted image , sem sama poskusila. Ma ni šans da mu to sam. Bo že čas za sladko, ma ne pri pol leta.
Meso, ribe naj bi dajalo po 6 mesecu, tako je meni rekla patronažna, pediatrinja pa da meso po 5 mesecu, pa vedi zdaj kaj naj...

Drugače smo ok, mali je tak dobrovoljček, je pa tudi zelo glasen na trenutke. Ponoči se precej zbuja, tudi zajoka, slini se ko polžek, upam, da bo vsaj ene 5 zobov prišlo v kratkem user posted image

Letim...

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 681
17.7.2014 10:25:21   
Dorotheia
Shana, vi ste že kar dobili vrtec? Dobili prav že določen vrtec ali kako drugačno obvestilo?
Mi smo dobili samo šifro in da smo na posebnem seznamu, ki pa nazadnje še ni bil objavljen. Moram malo pregledati in najkasneje po septembru poklicati, da mi približno povejo. Ja, naš bo itak šel v vrtev, nimava ga kam drugam dati. Računam sicer, da verjetno januarja še ne bomo dobili vrtca, tako da bo pač začasno nekje v privat varstvu, se bom potem s tem ukvarjala.

Danes je malo boljši dan. Upam, da bo tudi gh že lepše jedel.
Pa ponoči je spet spal celo noč brez da bi pisnil, tako da je bila včeraj očitno izjema (upam user posted image ).

Joj, jaz komaj čakam, da se naš sam usede in bolj stabilno sedi, da bomo lahko šli kdaj v hribe - mali pa v nahrbtniku (si bomo sposodili od kolegov), jaz hribe ful pogrešam, ker sva z mojim prej kar redno hodila, zdaj pa jaz čisto nič. user posted image
Pomoje bomo septembra lahko šli, prej dvomim.

Ja, jaz ga bom tudi navajala na red v vrtcu, ampak zdaj še ne, ker je še premajhen. Plus, da bo potem moral prej vstajati zjutraj - če mi zdaj spi do 7h ali 7.30, ga ne bom budila zato, da bi imela zajtrk prej. In zato potem ni šans, da imava kosilo že okrog 12h, ker pač ni lačen, če imava malico okrog 11h. Kosilo imava okrog 13h. Včasih zaspi po kosilu, včasih ne. Bomo videli.
Jaz bom tja do 9. meseca počakala, potem pa počasi navajala na red v vrtcu (timinge in to). Bomo videli.
Itak bom verjetno do njegovega 1. leta doma, ker imam še toliko dopusta za porabit. Joj, bo pa hitro tu.

Še eno vprašanje spet - kako tiste, ki imate fantke čistite in skrbite za higieno lulčka? Mislim, kako je s to kožico - mu jo potegnete čisto gor oz. dol čez glavico? Jaz imam pri našem občutek kot da mu je v zadnjem tednu malo tesna postala. user posted image Zdaj pa sploh ne vem, koliko mu jo lahko potegnem. Mene kar skrbi, da bi ga to ful bolelo. Mislim, saj čistim mu redno vse, ampak zadnji teden se luknjica ne pokaže več lepo kot prej in mu sploh ne morem potegniti več. Kako ve delate?

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 17.7.2014 10:26:31 >

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 682
17.7.2014 10:54:48   
tashq
pomoje je za večerjo čisto super tudi polenta z mlekom ali pa mlečni riž(riž,kuhan v mleku, ne v vodi) pa mogoče malo cimeta.tale mlečni riž s sadjem je pomoje še super malica.kolikor jaz vem,naj bi bila večerja mlečna,torej mleko ali pa karkoli, kar ima v sebi mleko...user posted image

mi smo tudi dobili samo šifro,samo nas ni na tistem objavljenem seznamu,ker tam ni letnika 2014.ne vem,zakaj imajo poseben seznam za ta letnik?user posted image sem pa dala datum za sprejem točno pri 11. mesecih,torej še decembra,da bi bilo več šans,da bi dobili pa ni tako.user posted image eh...no,upam,da res potem vsaj naslednji september dobimo..

kako je s temi kapljicami,ne vem.dr. Tanč na MON-u pravi,da je treba obvezno dajati,čeprav je zdaj poletje in je veliko na soncu...ne vem...

Neposredna povezava do sporočila: 683
17.7.2014 11:44:01   
Dorotheia
Aja te d3 kapljice. Jaz jih redno dajem, kdaj še kako več, če nisem ziher, da je dobil kapljico. Je baje pomembno tudi poleti.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 684
17.7.2014 12:22:26   
oblekca
tashq: ampak kravjega mleka tako majhni še ne smejo, na AM se pa ne sme kuhati.

Katera že uvaja popoldansko malico? Kaj pa?

Uživjate!

Neposredna povezava do sporočila: 685
17.7.2014 18:07:17   
Shana86
Dorotheia ja, dobili smo pogodbo, da smo sprejeti. Najprej zavrnitev, ker septembra ne bo stara 11 mesecev in uvrstitev na cakalno listo, zdaj pa smo prav sprejeti. Ampak kot pravim, jo bom nekje do 3.leta dala v zasebno varstvo. Itak je socializacija pomembna sele po tem letu in mi je bolje, da je privat, ker so tam samo 4 otroci. Upam, da bo manj bolna. Pa bolj fleksibilni so glede casa, jaz delam v izmenah, moj pa cele dneve... Cena je pa tam tam.

Jaz riz skuham na vodi in potem dodam AM. Isto polento.

Meni sta obe, patronazna in pediatrinja, rekli, da meso po 5.mesecu (najprej piscanca), ribe pa po 6.

Joj ej a se ve tudi za vsak piknik in izlet pakirate od doma, kot da bi sle za en teden? user posted image Za preoblect z dolgimi in kratkimi pa nekaj toplega, ce se se shladi, pa slincki, pa flaske, pa hrana, pa igrace, dekice, vozicek, ... Potem pa itak vse napokam in se mi med vrati pokaka, potem pa se takoj, ko zalaufam avto, pobruha user posted image

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 686
17.7.2014 21:46:44   
mala_račka
živjo:)

oblekca - kater model od te bobe pa imaš? jaz sem gledala na spletu "mali škratek" in so cene fuuuul različne...

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 687
18.7.2014 11:06:55   
oblekca

Mi imamo Boba 4g Classic Carrier. Takrat je bila nekaj znižana, a je vredna vsakega €. Saj vozički so tudi dragi, pa se nači dojenčki ne marajo vozit user posted image
V nosilki je na začetku malček protestiral, ene 2x, pa se je navadil in sedaj je zelo vesel že ko vidi kaj se pripravlja user posted image

Lep vikend.

Neposredna povezava do sporočila: 688
18.7.2014 11:39:50   
tashq
ooo...user posted image
o,to pa nisem vedela,da se na AM ne sme kuhati...user posted image
ja,mi se tudi pakiramo kar nekaj časa in tudi celo "potovalko" nesemo s sabo-bolje preveč kot premalo...user posted image HB,je zdajle poletje in (še) ni toliko robe...no,mi gremo jutri nekam,samo še ne vemo, kam...kakšne ideje?user posted image

drugače sem bila pa danes z N. pri dr.včeraj je dobila gnojni izcedek iz učke.user posted image sva dobili Tobrex(lokalni antibiotik-v roku enege meseca že drugi Auser posted image ),ampak na navodilih piše,da se ga ne uporablja pri mlajših od enega leta...user posted image sicer je brez vročine,nič ne teče iz noska ipd.,je pa bila včeraj res en drekec-pekec(totalni tečko!)user posted image .je pa začuda včeraj kakala samo 1x...se niti ne spomnim,da se je to sploh že kdaj zgodilo...user posted image no,danes je pa boljše volje,zdajle čaka na kosilo,da se skuha...

< Sporočilo je popravil tashq -- 18.7.2014 11:40:58 >

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 689
18.7.2014 12:34:00   
Banana86
Hej,
Redno vas berem, precej manj pa sem pridna s pisanjem :-)..
Glede nosilke, midva imava Bobo 4g carrier in sva zelo zadovoljna z njo. Tudi malemu je zelo všeč in se večkrat odpraviva na potep z njo, pa tudi po hiši in okoli nje pride zelo prav, sploh kak dan ko bi bil mali samo pri mami :-)..
kupila sva jo v Kakaduju , je bila prodajalka zelo prijazna in je rekla da lahko stvar brez težav vrnemo če malemu ne bi bila všeč. Do takrat namreč še nisva poskusila nosilke.
Mislim da bo tudi v prihodnje uporabna saj je uporaba zelo raznolika, spredaj, zadaj, naprej, nazaj, za novorojenčka in do precejšnje teže....
Ali ima kakšna kak dober nasvet kako spodbujati malčka, da se obrača se v drugo smer iz hrbta na trebuh, naš se namreč samo v levo zaenkrat...Vem da je sicer še zgodaj ( rojen je 28.2. ), ampak vseeno...
Hvala in lp

Neposredna povezava do sporočila: 690
18.7.2014 13:35:55   
Dorotheia
Dobrodošla Banana86!

Naš pa ful ne mara sadja. user posted image Zdaj uvajam dopoldansko sadno ali sadno-žitno (ali sadno-žitno-mlečno) malico, pa mu zdaj ta teden ful ne gre. user posted image Prejšnji teden je jedel banano in enkrat banano zmešano z jabolkom pa piškotom, ta teden pa še tole ne gre. Včeraj dopoldan sem mu naredila 3 različne malice, pa je na koncu speštane banane pojedel par žličk. Potem pa ni hotel več. Ah ja...bomo že... Vaši vsi obožujejo sadje? Kak predlog kako mu naredim malico oz. sadje - danes sem mu pripravila banano in suhe slive pa mu tudi ni šlo. Ne vem, meni je ful dobro bilo, mi je pa jasno, da imajo malčki drugačen okus.

Zelenjavo pa naš obožuje, do zdaj je čisto vse. Danes sem mu skuhala bučo, malo krompirja in teletino in je zmazal skoraj vse.

Banana86, naš se zaenkrat iz hrbta tudi ful v levo večinoma obrača, če mu pomagam sama, gre tudi v desno. Jaz imam pri našem občutek, da lahko oboje, ampak ima v glavi samo to levo (ker avtomatsko da desno nogo takoj na levo), ampak se mi zaenkrat ne zdi zaskrbljujoče. Če ga animiram in mu malo pomagam, da aktivira še levo nogico v desno, gre pa čisto brez težav.
Najbolje, da mu daš igrače na drugo stran in si ti na drugi strani, kamor želiš, da se obrne. To našemu pomaga. Itak pa je še čas.

Se je pa danes počasi začel obračat tudi iz trebuščka nazaj na hrbet. Ubistvu se je iz trebuščka dal na bok in se ful tam igral, pa je počasi ugotovil, da gre lahko tako čisto komot tudi nazaj na hrbet in mu je bilo ful dobro. Je prej nonstop to treniral, hehe.

Kako vaši čez dan še spijo?

Aja, mi gremo jutri tudi na celodnevni izlet - namen imamo iti čez Vršič, pa na Sočo in un tolminski konec, potem pa do mojih staršev še, ker so ravno na tistem koncu. Komaj čakam. Malo moram še potuhtati, kako bom s hrano s tamalim, ker nisem ravno navajena prakticirati hranjenje zunaj (sploh kosilo). Bom šla kupit neko zelenjavno kašico v kozarčku za kosilo - je katera že prakticirala? Je treba kaj pogreti? Jaz ima to tudi cel projekt, če kam gremo. Vzamem za malega cel kup šare s sabo in imam prav eno tako potovalkico zanj. user posted image

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 18.7.2014 13:37:03 >

(odgovor članu Banana86)
Neposredna povezava do sporočila: 691
18.7.2014 14:55:19   
janaž
Hej punce, se že tako dolgo nismo brale:))) No jaz vas nisem... Smo bili veliko z dedijem na morju in nasploh nimam nič časa semle pogledat.

Mala račka jaz ti tudi priporočam nosilko Bobo. Mi smo jo imeli že pri prvem in imamo 2g. Nosili smo zelo veliko, ker ni maral vozička in potem še do 3 let za v hribe. Sedaj imam pa ene 14 dni že tamalo notri in je super. Tele novejše izvedbe so paše bolj dodelane. Meni je faj ker je na klik, ker se hitro namontira.

D3 oz. drugi tipi kapljic, mi ne dajemo in nismo tudi taprvemu in je najbolj zdrav otrok. Kako so pa ljudje psploh preživeli v predfarmacevtski dobi? Sploh sedaj ko je poletje, nam je pa tudi P. rekla, da ni treba dajat.

Lulček... jaz sem jo vedno toliko potegnila kolikor je šla in nič na silo. Mi je tole na silo čisto mimo in tudi P. ne pustim, da mu jo potegne. Itak ga potem začnejo sami šibat gor in dol in če ne prej v puberteti bo že vse ok.

toliko na hitro, LP :))

Neposredna povezava do sporočila: 692
19.7.2014 9:28:10   
Aeio
Hej hej

Lulček: enkrat na dan do konca, kolikor gre, nič več. Tako je bil nasvet patronažne in tudi pediatrinje.

Boba: mi imamo tudi 4g in je res super.

Glede hrane in zajtrkov. Kokosovo olje sem mu jaz že dala, za zajtrke pa delam mešanice s pol banane plus še kakšno sadje, enkrat na teden piškot, kakšni koruzni ali pšenični kosmiči. Popoldanske malice še ne uvajam in je najbrž še nekaj časa ne bom

D3: nekaj časa dajem, pa potem kakšen dan ali dva pozabim,… se ne spomnim vsak dan, ker imam kapljice v hladilniku. Sicer pa poskušam redno dajati.

Imam pa eno vprašanje:kdaj lahko dajemo sojino ali pa recimo ovseno, lešnikovo, mandljevo mleko? Jaz bi uporabila za kuhanje riža, gresa. Katera ve?

lep vikend!

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 693
19.7.2014 10:44:15   
Night
Bobo 4 g imamo tudi mi, ampak naš ne mara biti v njej user posted image Nasploh ne mara biti utesnjen. Na začetku se je rad nosil v mehki nosilki, ampak večinoma v položaju lupinice, v žabici samo, ko je spal. Zanj bi bil pravi kengurujček, da bi gledal naprej, ker vedno obrača glavo naprej, ampak ga ne bom kupila, ker pravijo, da ni v redu za kolke/hrbtenico. Bomo preživeli pač brez. HB se zdaj rad vozi v vozičku, vmes niti nad tem ni bil navdušen. Čuden dojenček user posted image

Aeio, ovseno mleko sem mu jaz že dala malo. Sebi za zajtrk vedno skuham nekaj na tem mleku, pa včasih tudi njemu kakšno žličko dam. Vsebuje pa oves gluten, tako da začni počasi. Mandljevo in lešnikovo jaz še ne bi dajala, ker so ti oreščki ful alergeni. Mogoče preveč kompliciram. Ne vem. Lahko daš tudi riževo. Pri sojinem glej, da je bio, ker je večinoma soja gensko spremenjena.

Joj, kako je te dni vroče, s tamalim sva čez dan samo noter zaprta user posted image Zvečer, ko se shladi, gre pa že ob 20h spat, ker če ne je tečen kot user posted image To je njegova ura in konec. Edino če bi mi v vozičku zaspal, pa bi ga potem samo v posteljico prestavila. Ampak se bojim, da bi se zbudil, pa bi bilo konec s spanjem. Kako ve vozičkate zvečer?? Če sploh kaj?

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 694
19.7.2014 11:48:42   
Aeio
Night, hvala! Saj gluten sva že jedla, samo nisem bila prepričana, ali lahko to mleko uporabljam. Imam vse te stvari bio, si sama ponavadi zjutraj v kosmiče dam. Bom sedaj še njemu. Pa riževo tudi. Super, ker gres, skuhan na vodi, kdo bi ga jedel?!

Tudi mi gremo ob 20:00 spat, tako da zvečer ni vozičkanja. Samo včasih gremo malo okrog 19:00. Ampak ne preveč, ker je še pretoplo.

LP

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 695
20.7.2014 10:00:27   
Dorotheia
Helou!

Danes bo pa zelo vroče, meni je že sedaj. user posted image

Mi smo bili včeraj na celodnevnem izletu okrog - čez vršič na bovški konec in tam ob soči...je bilo prav luštno. Mali prav užival, ko smo malo piknikirali tam ob rekici v senci. Tudi v avtu je bil kar priden, je itak več ali manj spal. Edino na koncu po 18h, ko smo se ustavili še pri mojih starših že čisto izmučen. Da ne omenjam, kako se je potil v lupinici, hrbet vedno čisto moker. user posted image Sem ga vsakič, preden sem ga dala ven, preoblekla. Vsaj ene 6x včeraj. Groza.
Je pa kar naporno no s tako malim dojenčkom, čeprav naš niti ni tako problematičen. Ampak vedno je treba gledat na uro za obroke itd. Nisva navajena tega. Se bo kar treba. No, jedel je naš včeraj itak minimalno, ker mu zaradi te vročine sploh ni pasalo - sem pa imela s sabo kozarčke (za dop. malico od Hippa jabolko-banana s piškotom in je pojedel kar veliko; za kosilo pa ni šans - naš res ne prenese kupljenih zelenjavnih ali zelenjavno-mesnih kašic - itak ni nič pojedel, da sem mu potem morala dati spet nek mlečni kozarček s keksom). Tako, da imam zdaj cel projekt, da najdem neko rešitev glede kosila, ko bomo na poti. Tako, da ga jaz pripravim oz. skuham. Tu ste bile večinoma skeptične do termovke in tega da se hrano zjutraj skuha in da v termovko za par ur, pa moram reči, da sem malo brala po spletu in so tudi nekateri pediatri mnenja, da določena živila sploh niso problematična (npr. kake testenine+korenček, ali polenta+določena zelenjava), tako da naslednjič sigurno prakticiram kaj takega, ker sem imela včeraj fuuul slabo vest, ker ni pojedel nič zelenjave v celem dnevu. Naš pač kupljenih teh zadev res ne mara. No, ena kolegica pa naredi z določeno zelenjavo celo tako, da določene zelenjavne kašice sama "konzervira" oz. da v kozarčke in so dobri za kak mesec, samo jo še nisem zaslišala, kaj naredi. Moram čimprej.

Edit: Evo našla link, kjer piše, kako lahko domače kašice "konzerviramo" za par dni - če katero zanima:

http://med.over.net/forum5/read.php?239,6446773

Je pa včeraj fuuul vode spil v celem dnevu, itak vročina. Aja, zdaj mu jo že ene 2 dni ne prekuham več. Sem isto "raziskovala" po spletu in je do pol leta priporočljivo, potem pa ni več potrebno pri večini (razen če je otrok bolj občutljiv, kar pa naš ni, trkam).
Da ne omenjam, da je moja mami že imela komentar, zakaj mu jo več ne prekuhavam, kar nekaj. Že vem, kaj je dobro.

Drugače pa smo vredu. Mali se vsak dan bolj premika. Zdaj se je pričel obračati že kar v posteljici, kljub temu, da ima še kar dosti naklona zaradi refluksa. Vsak dan je bolj močen.

Aja, pa včeraj je dopolnil pol leta. user posted image Sploh ne vem, kdaj je minilo 6 mesecev. Pikec moj mali raste. user posted image Sem že omenila, da ga imam neskončno rada? user posted image user posted image Neverjetno, kaj ena taka mala kepa naredi iz naših čustev. Jaz priznam, da si ne predstavljam dneva brez njega. user posted image
In še enkrat moram povedat, dokler so naši sončki zdravi, bomo vse zmogli. Zdravje je vse. user posted image
Ah, spet sem se raznežila....

lepo nedeljo vsem!

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 20.7.2014 10:03:34 >

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 696
20.7.2014 16:59:28   
lencyk
Hey, še jaz po dolgem času. Mi imamo že 4 zobke. 2 zgoraj in dva spodaj. Pa se mi zdi da že peti raste, trojka zgoraj. Je bilo kar pestro 14 dni. Sem se včasih tudi od 6-12x zbudila, ker jo je matralo. Še dobro da imamo vetrovne kapljice še od časa krčev, sem ji dala na dudo kapljico, da je lahko zaspala. So pa same naravne stvari v teh kapljicah.

Kosilo smo že skoraj popolnoma nadomestili. Sedaj se je 2x že zgodilo, da ni hotela pri meni jesti. Imam tako polne, čeprav si iztisnem toliko, da ni takega pritiska. Tudi sadni obrok nam gre odlicno, samo ga še nismo nadomestili. Se mi nikamor ne mudi. Ji ga dajem popoldan okoli 15ih, ker cel dopoldan prespi še vedno. Tako da potem ni časa za sadje, ker kosila potem ne bi hotela toliko pojesti.

Vali se že vse povprek. Zadnjič sem šla v kopalnico za minuto in jo najdem potem v kuhinji. Plazi se še ne očitno, se pa vleče naprej z rokami in nekako si pomaga z nogami. Sedi še ne čisto sama, bo pa kmalu, ker se že na boku vzdiguje na rokah v tak položaj, kot da bi se hotela že sedeti. Še malo pa bo sama znala.

Pove tudi vse. Če je pokakana začne klicati, daj me previj :) Pa na tleh jo imam večino časa in se sama igra tudi po 1-2 uri skupaj. Res je pridna. V vozičku tudi nič ne komplicira, zaspi sama, samo zraven sem. Smeji se tudi naglas, res je posrečena.

Nosilko imam pa jaz kar ruto. Tako uživa v njej. Jo uporabim če moram kam na hitro skočit. Sem jo dobila za darilo in mi je res všeč.

Kako je z vašimi dojenčki. Koliko se že kaj gibajo po prostoru?

Neposredna povezava do sporočila: 697
21.7.2014 9:09:59   
Shana86
Živjo punce!

Night mi imamo enake probleme z nosilkami - sem prvič (na srečo s sposojeno) poskusila pri 2 mesecih, zadnjič pa ta vikend in enaka reakcija, hoče biti obrnjena naprej. In ima potem tako čudno namontirano hrbtenico in kolke, da se tega ne bom šla... Na srečo je bila ta vikend pridna v vozičku, verjetno ker ji je bilo v naročju vroče.

Spanje čez dan: še vedno večinoma 3-4x po pol ure, ta teden mi je 2x uspelo, da je po kosilu spala 1,5 v kosu. Luksuz user posted image

Glede kosila: meni se pa zdi, da je prekuhana zelenjava lahko par uric v termovki... Saj tudi midva z možem jeva včasih kosilo v večurnem razmaku zaradi službe. Tako hitro se pomoje tudi ne pokvari. Tiste pripravljene zelenjavne kašice je treba pogreti, to je spet štorasto na izletih... Tole obdobje je res nerodno, ko začnejo jesti GH, pa ne smejo še praktično ničesar... Bo čez par mesecev bolje.

Midve sva poskusili s sadjem, prekuhano jabolko z banano, obup user posted image Pljuvala ven, se kremžila... Pa ni bilo kislo. Bova še poskusili.

Drugače pa mega - včeraj je pogruntala, da zna delat mehurčke z usti in govoriti ppfpfpfpfffffpp in seveda to sedaj nonstop dela, še posebej, ko ji dam žlico v usta user posted image Leti hrana povsod v radiju 1m od stola... ajej. Upam, da jo kmalu mine.

Gibanje po prostoru:povsod je je polno. Itak je takoj na trebuščku, zdaj se včasih obrne tudi nazaj na hrbet, vrteti se pa zna na trebuščku in na hrbtu. Tako da če jo dam na tla in jo minuto ne pogledam, je čisto na drugem koncu blazine in petkrat obrnjena user posted image

Drugače pa zdajle še vedno spi, že skoraj 12 ur, ob pol osmih sem jo dojila. Čist nenavadno. Mogoče jo je včeraj utrudila voda, je bila 2x v bazenčku. Sem ji kupila tistega mini mini v Lidlu in je noro uživala, čofotala... res super user posted image

Ej a je katera že user posted image ? user posted image Danes se mi je sanjalo, da sem mojemu med SO rekla, da ne rabiva kondoma user posted image Pa še niti prve M nisem dobila...

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 21.7.2014 9:14:38 >

(odgovor članu lencyk)
Neposredna povezava do sporočila: 698
21.7.2014 10:19:36   
Dorotheia
A to vse planirate biti spet user posted image ?
Lepo. user posted image

No, jaz si želim še enega škrata, ampak ne še tako hitro. user posted image No, moj ima trenutno spet neko "živčno" fazo, ker se še ni čisto sprijaznil, da se dojenčki in otroci pač oglašajo, večinoma tudi zelo naglas. user posted image In ne bi imel nobenega več. Ampak sva se pa pogovarjala že. Če tale ne bo preveč naporen, čez ene 2-3 leta še enega. Mislim, bomo videli no. Ravno planirala ne bova, bomo sproti videli.

Sigurno pa si sedaj niti približno ne želim biti spet noseča, ker me bodo potem v službi obglavili + bi rada vmes počela še kaj drugega kot pa skrbela še za enega otročka. Rada bi spet malo kariero gradila, pa razmišljam o nadaljni izobrazbi, če bi šla na doktorat. user posted image Sicer verjetno ne bo nič iz tega, ampak vseeno. Mogoče pa, če bo tako naneslo.
No itak pa se moramo najprej seliti, ker ni prostora nič.

Naš ravno spi. Je bil pa včeraj ultra siten. Verjetno je bil sobotni celodnevni izlet malo preveč naporen zanj, no saj zdaj spet nekaj časa ne bom tako šli.
Aja, včeraj mi je pa celo pojedel sadno malico - sem mu speštala 1 banano in malo melone + zdrobila 2 mini baby piškota in je vse zmazal. Neverjetno. Za kosilo je tudi veliko pojedel.

Mi letos verjetno ne bomo šli nič kaj več na dopust, razen mogoče septembra v toplice ali pa na morje za kak vikend. Razmišljava pa za naslednje leto, da bi šli nekam z letalom - otroci do 2. leta imajo brezplačen let in če bi našli kako ugodno varianto, bi šli. Ne zdaj nekam v eksotične kraje, ampak kam bližje- Španija, Grčija in podobno. Bomo videli.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 699
21.7.2014 10:46:56   
Dorotheia
Aja pa pozabila glede spanja - no naš še vedno ponoči spi tam od 21h (včasih ga dava kake pol ure prej, odvisno) do 7h zjutraj. Se tudi zgodi, da se kdaj zbudi že okrog 6h in se začne pogovarjat, pa ga midva itak pustiva in zaspi nazaj do 7h. Danes se je baje zbudil že okrog 5h in je isto čebljal, pa je potem zaspal nazaj. Jaz sem tako trdno spala, da ga sploh nisem slišala. Okrog 7h je pa res tista ura, ko je pač čas za bujenje.

Čez dan pa načeloma spi 2-3x. Zdaj spet odvisno. Vsaj 1 uro v kosu mora spati, drugače je siten. Prvi dnevni spanec ima enkrat od 9.30-10h, ki traja potem vsaj 1uro ali 1,5 ure. Včasih ampak zelo redko se zgodi, da spi samo pol ure.

Drugi dnevni spanec pa ima sedaj po kosilu. Kosilo imava zadnje čase malo prej (ker sadna malica ni več tako nasitna) in je že okrog 13h. Tako da potem okrog 14h ali malo prej spet zaspi in spi ponavadi kar kaki 2 uri.

No, potem pa je ponavadi še tretji dnevni spanec, ki pa je samo tik pred večerno rutino oz. ponavadi okrog 18h. Pa še to samo za ene slabe pol ure ali zadnje čase ga tudi opušča.

Pač nanj vse vpliva - vročina, če smo kje na izletu. Takoj je malo drugače.

Včeraj mi je recimo čez dan spal 2x po 2 uri in še proti večeru pol ure. Mi je drugače to res luksuz, ker lahko ta čas ful naredim ali se vsaj konkretno spočijem.

Dajte mi ve še povedat, ste vse ful polne energije? jaz sem že kar nekaj časa ful utrujena, zjutraj komaj vstanem iz postelje, pa spim več kot kdajkoli prej. Normalno?

Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?