tashq
|
ooo... ne,saj mene ne skrbi teža (pri obeh),sem se zadosti presekirala pri prvi...skrbi me bolj,da bo P težila,naj jo manj hranim.kar pomoje ne bom naredila...mi je pri P. težila tri leta,da se premalo redi,blablabla...,jaz pa cela zasekirana.šele pri treh letih na sistematskem je končno rekla,da je izgleda ok,ker ni skoraj nič bolna.saj je res,v štirih letih smo bili 4x pri dr.tudi jaz mislim,da imajo otročki do enega leta(oz. do takrat,ko shodijo)še čas...drugače ima pa P. zdaj pri 4-letih 12 kg(ja!),N. je imela pa pri 4,5 mesecih 7 kg.predvidevam,da bo zdaj pri 6. mesecih vsaj 8 kg-toliko,kot je imela P. pri enem letu. pa ni bilo take razlike pri rojstvu...Pia:53 cm in 3020g,Nika:50 cm in 3360g....saj pravim,da N. zdaj nosi iste cunje,kot P. pri enem letu.sem ravno zadnjič N. oblekla prvič v neke modre hlače pa grem gledat slike od P.,je pa ona že hodila takrat,ko jih je nosila.N. bodo pa kmalu prav tudi tiste obleke,ki jih je P. nosila že v vrtcu,torej recimo pri cca. 1,5 letu. ja,Pia se je sama odstavila pri 6,5 mesecih.pri šestih ponoči,čez 2 tedna pa še čez dan.sem drugače imela jaz željo,da bi se vsaj še zjutraj dojila(da ni treba ves zaliman delat za jest ),pa ni šlo... ne,po flaški nisem nikoli dajala mleka(se mi je zdelo bv,da bi jo navajala na flaško),sem pa dajala več mlečnih kašic in tudi prej začela z mlečnimi izdelki.mleka samega P. ni nikoli marala,je pa oboževala mlečne izdelke. Night,pomoje ne bi bilo nič hudega,če mu tako paše GH...namesto da se doji, mu daš pa nekaj mlečnega ala riževi kosmiči z mlekom.je to čisto isto nasplošno glede beljakovin.samo to pomoje ni dobro,da bi pojedel več ponoči kot podnevi(samo moje mnenje).drugače pa jaz(ker je taka zbrka s temi smernicami),delam kar po svoje.vzamem nek okvir,da paše v približno vse smernice,potem pa se ravnam še po mali.recimo da je po smernicah,naj otrok poje **** sadja/dan,se ne bom prav veliko sekirala,če bo pojedla malo manj sadja in to razliko pokrila s tem,da poje več zelenjave,kot je po smernicah.pomoje je fajn delat tako kot otroku paše...(no,ravno čokolade še ne rabi... ) meso se mi zdi,da ni toliko potrebno dodajati v tej starosti(še ne 6. mesecih).po nekaterih smernicah se dodaja šele po 6. mesecu.beljakovine itak dobi z mlekom(so bolj pomembne te,kot tiste v mesu),železo pa tudi z mlekom(vsaj materinim,ne vem,kako je z AM).bom pa tudi jaz počasi začela dodajati,samo še lubi mi mora zapakirat v skrinjo.olje pa jaz kar pozabim... se moram res večkrat spomnit na to...drugače pa:po nekaterih smernicah ga tudi še ni potrebno uvajati... N. je pa gibalno še vedno na istem:kotali se po celem stanovanju,krega se edino,če pride pod kuhinjski stol pa ne zna ven pridt ,drugače je pa tako zelo mobilna.rito pa samo še občasno dviguje,zato me skrbi(no,ne ravno skrbi,bo že tako kot bo,časa je še dovolj),da ji bo to kotaljenje kar zadostovalo.se pa veliko dviguje na dlaneh... aja,zdajle za kosilo sta obe jedli cvetačno juhico,obema sem dala še kašo noter,da se malo zgosti.N. sem itak naložila več kot P.,ker sem vedela,da bo več pojedla.je pa pojedla vse svoje pa še malo od P.,ker ona je pa seveda fina dama in bo raje lačna,kot da je nekaj,kar ni čisto po njenem okusu...
< Sporočilo je popravil tashq -- 14.7.2014 13:18:41 >
|