|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
11.7.2014 13:29:54   
tashq
Aeio:jaz imam "samo" paličnega za zmiksat pa zato sprašujem,kako naredite trda sadja...ne vem,če bo paličnemu uspel ta podvig-zmiksat jabolko...user posted image bom enkrat poskusila...rumenjaka pa še nisem ponudila.spet te smernice:kolikor se spomnim je nekje okoli 8. meseca pravi čas,ne?

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 651
11.7.2014 13:37:44   
Aeio
Hja, ne vem, ena kolegica je začela pri 6.mesecih s četrtinko rumenjaka.

Veš kaj ti jaz priporočam, sedaj ponujaj sezonsko sadje, breskve, marelice, je vse mehko. Tudi prva jabolka so mehka. Jaz sem jabolka naribala na tisti ribežn, tadroben, če ti kaj pomaga.

Naš pa ponoči, ko se zbudi dela celo galamo, brca, se obrača, z glavo navzdol, pa trešči ob ograjico,… in to stanje budnosti lahko traja tudi do uro in pol. Sem cel zombi, ja...

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 652
11.7.2014 15:25:01   
Dorotheia
Evo, jaz sem mu danes dala za dopoldansko malico prvič sadje- jabolko. Sem ga malo prekuhala - ene 5 min, da je bilo bolj mehko, ampak samo za prvič. No, ni mu bilo ravno všeč. Kako so vaši reagirali ob okusu jabolka? Zdaj ne vem, ali je to jabolko bilo tako kislo, ampak naš se je ful kremžil (se ni pri nobeni zelenjavi) in kar malo se mu je dvigovalo. Pomoje je samo ene 2 žlički spravil vase, več ni hotel. Zdaj pa ne vem, upam, da bo jabolka maral, ker so res celo leto aktualna, tudi pozimi. Jutri mu bom surovo ponudila, bom probala zmiksati. Samo bo pomoje še slabše, še bolj kislo. user posted image
Potem pa bom šla na hruško.

Naš se je danes po dolgem času malo bolj zamotil sam na blazini. Z eno igračko je imel cel kup dela. user posted image

Ja, gluten naj bi se kao lahko uvajalo že po 5. mesecu, tako je bilo meni rečeno in kar sem brala. Jaz mu tudi počasi že uvajam - ne izgleda, da bi bile kake težave, vse lepo sprejme. Se mi zdi, da ima tudi prebavo ful lepo urejeno že kar nekaj časa. Katere glutenske testenine dajete? Še kaj drugega?
Jaz imam zaenkrat samo tiste plazma piškote in neke kašice na podoben način - vsebujejo piškote (če smo za večerjo slučajno kje zunaj).

Rumenjak pa naj bi postopoma lahko pričel uvajati pri 6. mesecu. Beljak pa šele kasneje, okrog 1 leta pomoje.

Ena je pisala, da je pripravila teletino - koliko časa se kuha? Kaj se lahko pripravi zraven oz. kaj dobro paše (katera zelenjava poleg krompirja, ki itak paše povsod user posted image ). Jaz mu jo tudi moram ponuditi. Sem pa zdaj naredila take mini porcije piščančka zanj (par koščkov mesa), jih spakirala in zamrznila, tako da imam vedno na voljo.

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 653
11.7.2014 17:05:10   
Aeio
Jaz teletino kuham kar toliko časa, kot piščanca, purana. Ker narežem na majhne koščke, kuham kar zraven korenčka ene 20 minut. Lahko bi tudi manj časa. Potem pa še malo pred koncem vkuham testenine (zvezdice). To je zanj super kombinacija, ima zelo rad.

Tudi jaz sem zapakirala v skrinjo tako, kot ti, Dorotheia.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 654
11.7.2014 17:16:03   
Dorotheia
Ok, hvala. Kaj pa si mu dala za eno teletino? Čudno vprašanje, ampak me malo zanima - si meso v trgovini kupila?

A veste, kaj pa jaz komaj čakam pri našem? Da se bo usedel. Mislim, da bo zanj potem vse ful lažje - lažje se bo igral in tudi dvigovalo se mu bo manj in nasploh je sede bolj prijetno kot leže. Kdaj naj bi se otrok sam usedel?

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 655
11.7.2014 22:20:13   
Night
Sadje jaz dajem zdaj kakšen teden za dopoldansko malico. Najprej sem mu dala malo banane, mu je bilo sicer všeč, ampak ni veliko pojedel. Potem sem poskusila z marelico, pa mu je bila čisto prekisla. Danes sem mu dala malo jabolka in malo nektarine, pa mu je bilo všeč. Celo malo kokosovega olja sem dodala in sem preostanek jaz pojedla, pa je blo super user posted image Poje pa tega sadja par žličk, ne več. Za bolj sladkast okus je fajn dat kako suho slivo/marelico (jaz namočim prej). tashq, jaz imam tudi palični mešalnik in tud sadje lepo zmiksa.

Danes je imel spet piščančka z zelenjavo za kosilo in to je zanj zmagovalna kombinacija. Vedno veliko poje in ga nasiti tako, da lepo spi 1,5-2h v kosu, kar je luksuz čez dan user posted image

Za večerjo sva pa še vedno samo na riževih kosmičih. Samo 2 žlički v moje mleko mu dam 1 uro pred spanjem. Potem se greva kopat in crkljat, pol se pa podoji direkt preden zaspi. Koliko žličk teh kosmičev se lahko da??

Zadnje dneve ga večkrat po malem odložim na tla in ne sitnari več toliko. Probam ga dat takoj, ko se zbudi, tako da nima polnega želodčka in je lepo naspan in poln energije. Tudi v ležalniku je rad zadnje čase, pravzaprav se mi zdi zelo nezahteven te dni. Da me ne bo teplo zdaj, ko sem to rekla user posted image
Vidim, da mu zelo paše rutina. Ko kam gremo in je vse na glavo, je potem še par dni po tistem čist zmešan in siten. Drugače pa vedno dopoldne odspi 1 uro, potem po kosilu ima daljši spanec, zvečer pa zaspi ob 20h, če ga začnem pravočasno rihtati. Ko si začne mencati oči, je zadnji čas, da greva v posteljo. Tam se ponavadi malo pocrkljava, se podoji, vmes se seveda hoče obračat na trebuh, pa vedno še kaj pove vmes user posted image , na koncu pa le omaga in mirno zaspi. Včerajšnja noč je bila že boljša, se je samo dvakrat zbudil. Mene ne moti, da se npr. 2krat zbudi za jest, ker mi je v bistvu lepo, ko se ponoči dojiva. Najhujše je, ko se kar nekaj zbudi in ne bi več spal, pa se hoče obračat na trebuh in potem itak ne zna nazaj. Ampak hb so take noči redke. Jaz sem se tako navadila nočnega dojenja, da se zbudim naspana zjutraj, kljub temu, da ponoči dojim. Vedno, ko se je zgodilo, da je prespal svojo uro za jest, sem se zbudila sama od sebe in sem težko zaspala nazaj. Prav čudno.

Rumenjak menda po 6., 7. mesecu, začneš s četrtinko, ja. Meni je pediatrinja rekla, da samo medu in beljaka se strogo ne daje pred 1 letom.

Glutena in mlečnih izdelkov midva še nisva, malo cvikam, ker se bojim kakih alergij (mleko). Katere testenine pa dajete - verjetno gledate, da so brez jajc?

tashq, naš se tudi skoz nekaj oglaša, res je ful glasen. To bo ena goflja. Se pa tudi vedno pogosteje naglas smeje, sploh mojemu afnanju user posted image Pa včasih izgleda, kot da ga je že sram. Danes ga je ena tetica ogovorila, pa se je nasmejčkal in stran obrnil. Prav hecno.

Dnevi pa tako hitro minevajo ... Vreme je vsaj zame te dni idealno, ker vročine sploh ne prenašam več.

Neposredna povezava do sporočila: 656
11.7.2014 22:34:27   
Dorotheia
Meni pa to vreme ne paše, ker ni sončka. user posted image

Ja, tudi naš je fuuul zgovoren. Doma čeblja na polno. Pa najboljši je zjutraj, ko se zbudi...on nikoli ne plane v jok, ko se zbudi (baje veliko dojenčkov oz. vsi, ki jih jaz poznam - će ni staršev na vidiku)...no naš samo začne čebljati na polno. Trenutno so najbolj aktualni zlogi ba-ba-ba ali pa govori kaj v stilu baua-baua in še 1000 drugih variant. Včasih imam občutek, da bo vsak čas začel samo prav govoriti. user posted image Ful opazuje, ko mu kaj govorim in prav v usta me gleda in hkrati on ponavlja z usti. Neverjeten je. user posted image

Drugače pa je tudi našega kar sram na trenutke, če ga kak tak stric ali tetka ogovori. Se nasmeje in glavo pa obrne proč in ponavadi jo kar v moj objem zarije (takrat je sploh očitno, da ga je sram). Meni je ful dober. Pa, če so kaki tujci okrog je na začetku vedno ful tiho in opazuje, ko pa se jih navadi, pa se že začne pogovarjati (sploh če ga zabavajo).

Meni so ful posrečeni ti otroci res. Jaz sem našega danes cel dan še malo več objemala in lupčkala kot ponavadi, sem bila spet cel dan raznežena. user posted image

Sem pa ful utrujena, ker moj spet dolgo dela zadnji teden in sem vesela, da je končno spet vikend.

lep vikend vsem!

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 657
12.7.2014 9:51:20   
tashq
meni tudi paše tako malo bolj "milo" vreme...se prav bojim spet tiste vročine čez 30.user posted image dobro,par dni že,ne pa predolgo...
danes je mala jedla banano+borovnice+piškot.zanjo izgleda super kombinacija.user posted image
gluten:dajem vse, kar mi pride pod roke.testenine(ne gledam,če so brezjajčne,ker je pomoje premalo jajca noter,da bi bilo kaj hudega),kruh,piškot(ste opazile,da imajo plazma piškoti tudi med noter in maslo in sirotko in arome...?izgleda niso tako ok za otročke...),tiste kašice z več žiti...
Night:saj ti verjetno piše na škatli od riževih kosmičev,kako daješ.moji so bili za zmešat z vodo,samo je verjetno podobno,če se mešajo z mlekom.na mojih je bilo približno tako: cca.130 ml vode+50 g kosmičev= 210 g kašice.
jaz sem pa samo enkrat opazila,da bi jo bilo lahko sram in to pred atijem...user posted image je isto tako zarila glavico k meni v naročje...

Neposredna povezava do sporočila: 658
12.7.2014 12:41:46   
Dorotheia
Evo, mi smo danes imeli drugič sadno malico. Danes pa sem jabček naribala čisto na tanko in ga zmešala s pol banane. Pa mu je bilo takoj bolje (itak zaradi banane user posted image ). Je skoraj vse pojedel. Jaz ga ful ne štopam, če želi jesti (razen mogoče prvič, ko neko živilo uvajam). Je potem čez spil samo še ene 50ml mleka ali še manj. Bomo videli sedaj, kako bo zdržal do kosila, samo pomoje bo. Pa čisto pozabila, da bi lahko kak tisti plazma piškot nadrobila not. No, bom pa jutri. Priznam, da nisem šla brat sestavin - je res toliko enega sranja not? user posted image Jaz imam Hippove, bom šla potem prav prebrat, me zanima.
Pa jaz bom tudi mešala s kako izmed žitnih (ali žitno-mlečnih kašic) in bo pomoje prav super malica.

Danes mu kuham korenček+krompir+piščančka za kosilo. Nič posebnega. Jaz drugače ful ne kompliciram. Gledam, da je čimbolj raznovrstno, a dostikrat samo pogledam, kaj imam doma in "namečem" skupaj. user posted image Moram iti malo v nabavo zelenjave spet. Samo kaj, ko nimamo nobene shrambe doma, tako mi pa nič ne zdrži več kot teden. Tako da moram sproti nabavljati.

Pa paše, da je moj doma in da je pač vikend. Imam celo stanovanje za spucat in če bo vreme popoldan ok bom oba moja fanta poslala ven, da lahko v miru vse počistim. V kopalnici je že prav kriza.

Uživajte!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 659
12.7.2014 13:21:32   
Aeio
Teletina: ne vem, kakšno, kar v mesnici dajo. Jaz ne jem mesa in mi tole ni dosti jasno :)

Neposredna povezava do sporočila: 660
12.7.2014 20:40:26   
Night
tashq, ja, na škatli piše, kako se dela kašica, ampak mene je bolj zanimalo, koliko jim ve daste za večerjo (npr. koliko žličk)? Jaz sem mu danes tri vmešala v moje mleko in je vse pojedel. Ma itak poje vse, kar mu daš. Res je jedec. Kolikor je prej včasih štrajkal z dojenjem, bo zdaj vse nadoknadil. Jaz sem itak vesela, samo da je user posted image Pa celo zdi se mi, da se je v zadnjem tednu vidno poredil.

Zajčka je dala že katera? Jaz sem ga sicer rada jedla kot otrok, nikoli pa tega nisem delala sama doma in jedla ga tudi nisem že xx let. Moram sploh videti, če se ga dobi v našem mercatorju. Pri mesarju po moje da ne. Meni je itak najboljše, če kje domače meso dobim. Piščanca in govedino dobivamo domače, jajca tudi, za drugo se moram pa pozanimat.

Dorotheia, v piškotih je najbrž dosti cukra, ampak saj to mu daješ občasno, ne? No, jaz sem se odločila, da bom s tem odlašala kolikor se bo dalo dolgo. Itak vem, da bo prej ali slej začel jesti tudi piškote in ostalo, sladkarij mu ne mislim odrekat, ampak zaenkrat res ne vidim potrebe po dajanju. Razmišljam pa, kaj bi vmešala zraven v sadno malico, da bi bila bolj nasitna. Mogoče kakšno proso, ne vem. Samo žita potem že za večerjo dobi. Moram malo pobrskat po internetu za kakimi fajn recepti. Je pa tista povezava od sunflower super (hvala user posted image ).

Drugače pa tudi jaz delam isto kot ti, Dorotheia. Pogledam, kaj imam doma oz. na vrtu in namečem skupaj. Trenutno imamo že precej tudi domače zelenjave in je super, ker ni treba toliko kupovat. Bučke, koleraba, korenček, blitva, to imam že vse.

Danes sem mu prvič vmešala peso, pa je vse popapcal. Je itak bolj sladkega okusa. No, pa tudi kakec je bil potem rdeč, sem bila kar malo presenečena. Je pa ful težko kakal danes, prav rdeč je bil od napenjanja, bošček. Upam, da ne pretiravam s količino goste hrane. Mogoče bi morala počasneje uvajati. A mislite, da je lahko kaj narobe?

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 661
12.7.2014 23:22:26   
witch
Midva sva dopoldansko malico zamenjala že ene 14 dni nazaj. Takrat mu dam vedno sadje. Jabolko + suha sliva ali korenček, banana + marelica ali breskev ali mango ali avokado, včeraj sem mu naredila kompot 1 hruška, 1 jaboko, suha sliva in suha marelica, pa mičkeno cimeta. Sadje je pojedel, vodo pa popil. Neverjetno kako je sesal flaško :) Danes pa je pojedel za malico celo banano in breskev. Saj se včasih vprašam kam daje.V glavnem za malico dam sadje, zmiksam s paličnim, aja pa kakšen piškot včasih dodam. V naslednjih dneh pa mu bom dala skuto pa neko sadje vmešala. Malo skute pa veliko sadja.
Za kosilo pa zelenjava na 1001 način. Danes je pojedel en krompir pa pol navadne repe. Včasih mu naredim kar 3, 4 vrste zelenjave.

Gluten sem v začetku dajala čisto počasi. Zdaj ga že kar brez problema je. Jajca še nisem dala. Ga je pa dobil v testeninah, pa piškotih. Glede na to, da bo star že 6 mesecev in pol zdaj že lahko jajčko je. Mesa pa rib pa še nisva probala. Ribe bi naj bile po 9 mesecu? Nek hud mesojedec pa jaz nisem in je meso redko na jedilniku.

Piškoti sem mu dala do zdaj 2. Enega vmešala v jabolko, drugega je tak pojedel. Aja pa zadnjič na obisku smo se pregrešili in je pojedel mičkeno neotroškega piškota. Mu dam, amapk redko. Čokolade in podobnih sladkarij pa ne bo dobil še nekaj časa.

Mlečne kašice jaz kar po občutku vmešam. So pa ene ki se mešajo z vodo, ene pa z mlekom. Jaz mu včasih naredim bolj gosto, včasih bolj redko.

Sram ja našega je veliko krat sram. Tudi pred atijem. Se kar k meni stisne in tak postrani gleda user posted image

Naš fantič je postal pa zelooo živ. Non stop čeblja, dere se, cvili, brca, maha z vsemi štirimi, samo se gor vleče. Sedel bi, velik bi bil. Prav neverjetno kako se je spremenil v zadnjih treh, štirih tednih.

Zobke že ima kateri otroček? Našemu so začele sline teči kar v potokih, tak da verjetni ni več prav daleč.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

Neposredna povezava do sporočila: 662
13.7.2014 12:40:29   
Dorotheia
Pa je že nedelja. Meni gre čas ful hitro. user posted image

Naš mulc je danes zjutraj skoraj 1 uro dlje spal in ga itak nisem budila, ampak posledično je zdaj vse zamaknjeno. Zajtrk imel ob 9h namesto ob 8h. Malico pa ob 11.30. Je pojedel celo banano (srednje veliko) in 2 mini piškota za dojenčke sem mu nadrobila not. Pa je vse pojedel. Itak, sladko ful. Sem se odločila, da mu teh piškotov ne bom dajala preveč. Še ta paket ne vem, če bom celega porabila zanj, bom jaz malo pojedla (ob kavi se prav priležejo user posted image ). Meni je to res vse ful presladko za tako male dojenčke. Me zanima, a je še kaka stvar, ki bi se lahko tako na hitro dala zraven sadja? Brez kakega kuhanja ali kaj tako. Je fajn za kdaj, če ni veliko časa, da samo kaj nadrobiš not, ampak so mi ti piškoti res presladki. Ali imam pa samo jaz take - od Hippa? So vsi ti plazma piškoti tako sladki? Kaj bi še lahko nadrobila v sadje ali zamešala s sadjem? Drugače bom kako žitno-mlečno kašico, če ne bom našla še kake druge variante. Ampak bi mi kdaj pasalo tudi kaj takega kot so ti piškoti. No, potem kasneje bo prišla v poštev skuta. Komaj čakam.

Za kosilo pa mu danes kuham - korenček, malo bučko in par koščkov brokolija + piščančka spet in malo glutenskih makaronov bom zakuhala. (Jaz tudi mislim, da tisti navadni makaroni, kjer ne piše, da so jajčne testenine posebej, ful malo jajc vsebujejo, tako da mu bom kar te dajala).
Včeraj mi je pojedel fuuul kosila - skoraj vse, pa je bilo za ene 200ml.

Moram pa iti naslednji teden v nabavo teletine.

A cimet se že lahko daje? Katera pa jabolka kupujete, da niso preveč kisla (oz. kje?).

No, jaz moram zdaj malo prebrati, kake kombinacije lahko naredim za malico. Ste ve posamezen sadež dolgo uvajale? Jaz niti ne.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 663
13.7.2014 15:32:13   
tashq
jaz tudi ponavadi pogledam,kaj imamo doma in skupaj namečem.krompir,riž,polento,makarone,žitne kašice...(tisto,kar "počaka") imamo vedno doma,tudi kakšno sadje...zelenjavo pa ne vedno.sicer sem naredila nekaj zelenjavnih juh in zmrznila,tudi mešano zelenjavo(trgovinsko) imam v skrinji,potem je pa že konec.in potem večkrat zapored mala je tisto,kar je ravno doma.zdaj imam trenutno bučke(celo domače sem dobila od dedija) in jemo potem večkrat isto, v različnih kombinacijah.
drugače pa N. teh žitnih kašic poje vedno za cca. 200 g ali pa še več,bom zdajle ob štirih malo več naredila pa stehtala.te kašice res obožuje in bi jih kar jedla...user posted image pri kosilu je odvisno,danes ni bila zainteresirana, sadno malico pa tudi odvisno,kakšno sadje je.user posted image
je pa tudi mene včeraj skoraj kap,ko jo previjem in je bil kakec čisto črn!user posted image sem šele po parih trenutkih panike ugotovila,da so verjetno borovnice krivec....user posted image
jaz tudi še nisem dala mesa,ker jaz (oz. mi) nismo neki hudi mesojedci.pa še meni se surovo meso gnusiuser posted image ,lahko takoj bruham,če ga vidim...no,pojem ga potem že narejenega,ker si lahko predstavljam,da je padlo z drevesa...user posted image enkrat,ko bo lubi delal piščanca,mu bom isto rekla,da naj zapakira majhne porcije za N. za v skrinjo.
zobkov pri nas še ni.slini se itak kot vedno-tako,da je kar potoček napeljan.user posted image je pa zadnje dni res malo bolj razdražljiva,pa tudi belo se kaže spodaj...samo če se prav spomnim še od P.,je pri njej kar trajalo par mesecev,da je kaj ven pogledalo,čeprav je imela isto tako belo spodaj.bomo videli...
drugače sem jaz tudi poskusila že dati piškot v roko (in enkrat prej tudi jabolko) pa je punca fina...je samo usta odprla...user posted image no,potem sem ji le uturila v roke,se je pa v bistvu samo igrala z njim pa kmalu ji je iz rok padlo...
ta mesec nas ima pa spet veliko posvetovalnico,ne?mi imamo 24.
no,gremo počasi papat...
aja,glede začimb:jaz sem tudi že dala cimet,peteršilj,baziliko,drobnjak in muškatni orešček.
aha,še to:user posted image ste to mislile dati navadno skuto?ali tiste sadne ala fruchtzwerge?

< Sporočilo je popravil tashq -- 13.7.2014 15:36:06 >

Neposredna povezava do sporočila: 664
13.7.2014 18:26:29   
tashq
sem dala potem res več kašice kot ponavadi pa je spet vse pojedla in to kar 245g...malenkost sem še odštela,ker je bilo še malo na slinčku.je to preveč?ali naj jo hranim,dokler hoče?mi je res čudno tole drugače,ker je čista kontra od P.smo zadnjič gledali,da imata meča isto debela,stegna pa ima P. malo večja,ampak res samo za malenkost.sta pa 3,5 let narazen.v glavnem doma imamo en suh špaget,ki ne poje ama nič in en fajn zaobljen štrudel,ki je pa ta velik lakotnik...user posted image morem res potem P vprašati,če naj jo bremzam kaj pri hrani,samo vem,da bo rekla,da ji ne smem toliko dajati...user posted image samo kaj naj,če je pa lačna...naj jo pustim stradati?

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 665
13.7.2014 22:23:16   
Night
tashq, koliko kg pa ima tvoja mala? Ker se sekiraš zaradi teže. Mi je pa ravno kolegica včeraj govorila, da je bilo pri njej isto - prvi sinček suhec, se že od začetka ni kaj prida dojil, tudi GH ni pojedel veliko in je suhec še danes, drugi sin pa bi že takoj po rojstvu kar pil in pil, kasneje ga je morala pri hrani bremzati, še danes je bolj zaobljen in ima rad hrano. Ampak tako je, ljudje smo si različni. Ne vem, kaj je slabše, siliti s hrano ali mu jo odrekati. Oboje je težko user posted image

Če se ne motim, si ti enkrat omenila, da se ti je prva hčerka odstavila pri 6,5 m. Mislim, da se tudi naš počasi prostovoljno odstavlja (no, samo čez dan, ponoči navali na joško v momentu user posted image ), ampak me zanima, če si ti potem po flaški dodatek dajala ali kako? Ker dojenček pri tej starosti še vedno rabi pretežno mleko, zato sprašujem. Če bi bilo po njegovo, bi najrajši samo gosto jedel, ampak to ne gre.

Kar se tiče časa na trebuščku, pa napredujeva user posted image Ga dam na tla takoj, ko se zbudi, zdrži tudi 20 min (ne vedno seveda), potem greva vmes malo z vozičkom ali pa ga nosim okrog, počiva v ležalniku, in ga spet odložim za nekaj minut. Tako da se kar nabere tega časa čez dan. In se mi zdi, da spet hitro napreduje, odkar je več na tleh. Spet ritko daje gor in se skuša povleči naprej. Pa vrti se okrog svoje osi. Ful komaj čakam, da se začne premikati user posted image

Skuto bom jaz dajala navadno, ne kupljeno zmešano s sadjem. Pa jo bom spasirala s sadjem. Jaz obožujem npr. skuto z banano, pa ko si bom sebi naredila, bom še njemu. Ampak nisva še tam.

Po katerih smernicah uvajanja GH delate ve? Jaz imam doma eno knjigo, ampak je itak gh od 6. meseca naprej šele. Zdaj po novem pa ne vem, kaj naj gledam, ker meni je patronažna rekla nekaj, na internetu preberem nekaj drugega, pediatrinja spet tretje govori.

Dorotheia, jaz sadeža načrtno ne uvajam po več dni. Včasih dam večkrat zapored zato, da se porabi, ne zaradi drugega. Danes je dobil tudi lubenico, joj je sesal z veseljem user posted image Drugače sva pa jedla nektarino, marelico (mu je kisla), banano (ne mara preveč), jabolko, hruško (njami), lubenico (njami).

Vidim, da niste neke ljubiteljice mesa ... Saj jaz tudi nisem, vmes ga dolgo sploh nisem jedla. Ampak njemu ga pa vseeno dajem 3 krat na teden. Ne vem pa, kako naredit kašico isto hranljivo, če je brez mesa. Dat večjo količino?

Olje dodate vedno? Daje katera kokosovo? Jaz sem dala zdaj dvakrat, pa mu je bil okus všeč.

Danes ga je spet matralo tole kakanje. Upam, da se samo privaja in da je to normalno.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 666
14.7.2014 9:02:20   
Dorotheia
Helou!

Jaz tudi nisem nek mesojedec, ampak se mi zdi pa kar pomembno, da dojenček dobi ene 3x na teden meso (ali pa vsaj nek nadomestek, če obstaja?). Zaradi vsega, kar meso vsebuje in nasploh železa in beljakovin. Kako pa tiste, ki ne dajete mesa, nadomeščate le-to?

tashq, jaz se na tvojem mestu ne bi sekirala zaradi teže. Vsaj do 1 leta ne. Vidiš potem, kako gre. Itak se mi zdi, da potem, ko se dejansko začnejo enkrat premikati, da ful zgubijo. Naš se je potegnil v zadnjih dveh tednih, pa je včeraj rekla svakinja, ko ga je videla po enem tednu, da je kar malo shujšal. Meni se pa ne zdi, ker je še vedno tak bucek. user posted image
Ima ful polna lička. user posted image Samo mi je tak ravno pravi.

Ja, mi imamo tudi tale mesec, pomoje 23. tretje cepljenje in posvetovalnico spet. Me prav zanima, kako mere ima.

Jaz pa moram danes malo v nabavo sadja in zelenjave.

Naš je tudi gibalno ekstremno napredoval v zadnjih 2 tednih. Neverjeten je. Rito nonstop dviguje gor, ko je na trebuhu in se hoče potiskat naprej, pa mu včasih uspe malo premaknit se, drugič ne. Ampak se pa tudi meni zdi, da je ful bolj živahen postal. Sploh nočem vedet, kak bo, ko se bo dejansko premikal. Mislim, da ga bom morala povsod loviti in da bo šel kot navit.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 667
14.7.2014 13:13:44   
tashq
ooo...
ne,saj mene ne skrbi teža (pri obeh),sem se zadosti presekirala pri prvi...skrbi me bolj,da bo P težila,naj jo manj hranim.kar pomoje ne bom naredila...mi je pri P. težila tri leta,da se premalo redi,blablabla...,jaz pa cela zasekirana.šele pri treh letih na sistematskem je končno rekla,da je izgleda ok,ker ni skoraj nič bolna.saj je res,v štirih letih smo bili 4x pri dr.tudi jaz mislim,da imajo otročki do enega leta(oz. do takrat,ko shodijo)še čas...drugače ima pa P. zdaj pri 4-letih 12 kg(ja!),N. je imela pa pri 4,5 mesecih 7 kg.predvidevam,da bo zdaj pri 6. mesecih vsaj 8 kg-toliko,kot je imela P. pri enem letu.user posted image pa ni bilo take razlike pri rojstvu...Pia:53 cm in 3020g,Nika:50 cm in 3360g....saj pravim,da N. zdaj nosi iste cunje,kot P. pri enem letu.sem ravno zadnjič N. oblekla prvič v neke modre hlače pa grem gledat slike od P.,je pa ona že hodila takrat,ko jih je nosila.N. bodo pa kmalu prav tudi tiste obleke,ki jih je P. nosila že v vrtcu,torej recimo pri cca. 1,5 letu.user posted image

ja,Pia se je sama odstavila pri 6,5 mesecih.pri šestih ponoči,čez 2 tedna pa še čez dan.sem drugače imela jaz željo,da bi se vsaj še zjutraj dojila(da ni treba ves zaliman delat za jestuser posted image ),pa ni šlo...user posted image ne,po flaški nisem nikoli dajala mleka(se mi je zdelo bv,da bi jo navajala na flaško),sem pa dajala več mlečnih kašic in tudi prej začela z mlečnimi izdelki.mleka samega P. ni nikoli marala,je pa oboževala mlečne izdelke.
Night,pomoje ne bi bilo nič hudega,če mu tako paše GH...namesto da se doji, mu daš pa nekaj mlečnega ala riževi kosmiči z mlekom.je to čisto isto nasplošno glede beljakovin.samo to pomoje ni dobro,da bi pojedel več ponoči kot podnevi(samo moje mnenje).drugače pa jaz(ker je taka zbrka s temi smernicami),delam kar po svoje.vzamem nek okvir,da paše v približno vse smernice,potem pa se ravnam še po mali.recimo da je po smernicah,naj otrok poje **** sadja/dan,se ne bom prav veliko sekirala,če bo pojedla malo manj sadja in to razliko pokrila s tem,da poje več zelenjave,kot je po smernicah.pomoje je fajn delat tako kot otroku paše...(no,ravno čokolade še ne rabi...user posted image )

meso se mi zdi,da ni toliko potrebno dodajati v tej starosti(še ne 6. mesecih).po nekaterih smernicah se dodaja šele po 6. mesecu.beljakovine itak dobi z mlekom(so bolj pomembne te,kot tiste v mesu),železo pa tudi z mlekom(vsaj materinim,ne vem,kako je z AM).bom pa tudi jaz počasi začela dodajati,samo še lubi mi mora zapakirat v skrinjo.olje pa jaz kar pozabim...user posted image se moram res večkrat spomnit na to...drugače pa:po nekaterih smernicah ga tudi še ni potrebno uvajati...user posted image

N. je pa gibalno še vedno na istem:kotali se po celem stanovanju,krega se edino,če pride pod kuhinjski stol pa ne zna ven pridtuser posted image ,drugače je pa tako zelo mobilna.rito pa samo še občasno dviguje,zato me skrbi(no,ne ravno skrbi,bo že tako kot bo,časa je še dovolj),da ji bo to kotaljenje kar zadostovalo.se pa veliko dviguje na dlaneh...

aja,zdajle za kosilo sta obe jedli cvetačno juhico,obema sem dala še kašo noter,da se malo zgosti.N. sem itak naložila več kot P.,ker sem vedela,da bo več pojedla.je pa pojedla vse svoje pa še malo od P.,ker ona je pa seveda fina dama in bo raje lačna,kot da je nekaj,kar ni čisto po njenem okusu...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 14.7.2014 13:18:41 >

Neposredna povezava do sporočila: 668
14.7.2014 21:52:59   
witch
Jaz mesa ne nadomeščam. Ker v tem obdobju mislim da ni nekaj hudega če ga ne je.

Skuto mu bom jaz jutri prvič dala, pa kar navadno pa notri spasiram verjetno banano. Drugače pa imam namen tudi jogurt tak delati, itak pa bo dobil tudi kakšen monte pa fruhzwerge. Ampak mičkeno pozneje.

Smernice uvajanja GH po svoje in svoji pameti. Vem, da je gluten po 6. mesecu, jajčka pozneje, ribe in morski sadeži, pa jagodičevje, aja pa agrumi. Ostalo pa lepo počasi. Saj mi tudi P svetuje kaj in kako. Drugače pa v začetku sem dajala eno sadje več dni, eno zelenjavo več dni, zdaj pa ne delam več tak. Pa tudi mešam med sabo. Ko pa bo jajčka naprimer bom pa spet počasi in postopoma. Isto zdaj z glutenom. Ostalo, kar se mi zdi alergeno pa ne kompliciram.

olje dam olivno, kokosovo, konopljino. Pikico pa čisto mešano.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 669
15.7.2014 9:21:00   
Dorotheia
Jaz olje dajem od Holle za dojenčke (mislim, da je mešanica repičnega, konopljinega in sončničnega).

Jaz tudi po občutku delam glede GH. Na začetku sem si malo pogledala smernice, zdaj pa malo gledam na mulca in mu prilagajam + na "navade" v našem gospodinjstvu.

Mislim, saj glede mesa jaz ne vem točno, ampak enkrat sem nekaj brala in tudi na pediatrični so mi rekli, da naj bi bilo pomembno, zaradi železa in beljakovin. Materino mleko baje ni ravno polno železa, medtem ko AM imajo dodano v sestavo. Prav tako tudi te kašice so polne mineralov in železa. Jaz bom gledala, da bo naš vse dobil, potem bomo pa videli.

witch, kje pa mu boš kupila skuto? No, jaz bom počakala do 8. meseca s tem. Drugače pa komaj čakam. Mu bom ful sadje zamešala not in je malica narejena. user posted image

Punce, kako razvajate kaj sebe? Povsod pišemo samo od malčkov. Si zase privoščite kaj časa? Frizer, manikura, masaža, kavice s prijateljicami, shopping?
Jaz kar gledam, da se redno dobim s kolegicami na pijači (no vsaj 1x na 14 dni ali 1x na teden), sem vedno potem tako dobre volje. user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 670
15.7.2014 12:15:56   
tashq
meni se pa ne zdi,da moji user posted image zaenkrat kaj manjka,čeprav ne je mesa.železo je sigurno dobivala pri mojem mleku pred uvedbo GH(kje pa drugje?),beljakovine pa tudi.železa je pa veliko več v določenih vrstah zelenjave (blitva,špinača,rdeča pesa...) kot v belem mesu.nekatera zelenjava "preseže" celo rdeče meso.zato mislim,da kar se tiče vseh hranilnih snovi, N. čisto nič ne manjka.edino glede olja moram malo bolj popaziti...
kar se tiče pa razvajanja...hm...user posted image nohte si strižem sama,k frizerju grem postrišti samo š****,ker nimam neke komplicirane frizure(pa še to mi je muka it),v šoping(vsaj hrane) pa rada "zbežim",da imam malo miru...user posted image sem bila pa ravno včeraj na pijači z bivšimi sošolci...drugače pa na pijačke bolj malo hodim,nisem bila nikoli tak tip človeka za to...je tudi težko ujeti moj čas(oz. partnerjev,da imam varstvo) in kolegičin...tudi prej,ko še ni bilo tamale,sem velikokrat šla kar s Pio na kavico,nekam kjer imajo igrišče...na masaži sem bila enkrat v življenju in ne grem nikoli več....zame osebno je razvajanje dooooolga kopel(imamo pa v tem stanovanju samo tušuser posted image )in dobra knjiga oz. več.user posted image

P.S.:user posted image tiste zvezdice so,ker sem hotela napisati "špi.čke" pa mi ne pusti...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 15.7.2014 12:20:00 >

Neposredna povezava do sporočila: 671
15.7.2014 13:07:51   
Dorotheia
haha user posted image
No, saj razvajam se jaz tudi tako, da si recimo zvečer nohte sama popilim in nalakiram, tam enkrat tedensko. user posted image
Na pijačo in čvek pa rada grem, zdaj z eno kolegico tudi na vsake 14 dni ali 3 tedne greva na večerjo in je prav super. Na masaži sem bila parkrat že, ker me je nekaj časa nazaj hrbet zelo bolel in je pomagalo (ampak je bila orenk masaža).

Sigurno pa verjamem, da tvoji pupi nič ne manjka, če ne daješ mesa.

Jaz šibam hitro kosilo spasirat, je že kuhano, mali pa nekaj sitnari. Uživajte!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 672
15.7.2014 14:34:32   
Shana86
Zivjo punce! Sto let me ze ni bilo... uzivamo poletje :) Da malo na hitro povem:

Morje: bili smo z avtodomom na Krku, v dveh kampih in je bilo super. Mala je bila med ta hudo vrocino malo teckasta, drugace pa ful ful pridna.

Spanje: zaceli smo spati cez noc user posted image Spat gre okorg 21.30 in spi do okrog sedmih. Odvisno, ce se nam izide, da ji dava jesti kar napol v spanju okrog 23, potem spi tudi do 8h. Cez dan pa se vedno vecinoma 3x po pol ure. Zdaj jo poskusam navadit, da bi po kosilu imela eno daljso rundo. Danes mi je uspelo, spi ze 1,5h user posted image

Gosta hrana: sva zaceli, ko je bila stara tocno 19 tednov. Zacetek je bil cuden... sem dala kuhan korencek, pa ga je pljuvala ven, nekaj mlea po ustih, davila se je... sem bila zihr, da je se prezgodaj zanjo. Potem pa sem po parih dneh poskusila kolerabico in cisto druga pesem, takoj prvic je pojedla vsaj 10 zlick. Od takrat sta minila dobra dva tedna, dajem pa ji, kar mi zraste na vrtu. Ponavadi 2 sorti zelenjave plus oglj.hidrate. Najveckrat krompir, ker tast goji svojega. Tako da trenutno najvec je kolerabico, bucko, korenje, krompir, polento, riz. Aha pa vedno zlicko olja zraven. Zadnje tri dni sva kosilo ze nadomestili, zato sem ji vceraj dala za vecerjo rizeve kosmice. So ji bili vsec, za prvic je kar dosti pojedla. Tako da komaj cakam za naprej, kako bo. Gluten naj bi med petim in sedmim mesecem, je ravno dopolnila 5 in bom se malo pocakala. Cez par dni bom zacela dodajat meso.

Aha zelezo: ce se prav spomnim, je treba po 6 mesecih nujno dati meso, ker skopnijo rezerve zeleza, ki jih imajo se iz maternice. Zelezo v mesu je v drugacni obliki kot v zelenjavi - tisti v zelenjavi se ful slabo absorbira.

Razvojna ambulanta: ze v cakalnici se mi je zdelo totalno butasto, da sva tam... ker so bili tam dejansko bolni otroci... Po dooolgem pregledu je pediatrinja ugotovila, da puncka ima malenkost asimetrije, ekstenzija pa je popolnoma izzvenela. Mi je pokazala samo en prilagojen handling, da popravimo asimetrijo, kontrola septembra. Je pa menda ful mocna za svojo starost, pri stirih mesecih in pol je prakticno sama sedela. Pa vprasala sem - tisto plavanje ni problematicno, ce se obenem vmes tudi dvigajo na dlaneh in pogledajo skoraj nazam v obe smeri.

Razvoj: se mi zdi, da je to ze ena omenila - se menja motorika in psiha tudi pri moji. Pri dobrih treh mesecih je cisto nehala cebljati (prej od 1 meseca kot odpuljena) in je v enem mesecu fuuuul zrasla, prakticno sama sedi, na tleh je takoj na trebuhu, vrti se, spretna je z rokicama... Zdaj pa dobra dva tedna spet ful ceblja, dela mehurcke, prepeva, na glas se smeji. Se posebej otrokom in kuzem.

Aha pa pred parimi dnevi smo aktivirali sportni del vozicka, v kosari se je ze pred vec kot mesecem samo jokala. Firbec pac :)

Letim, joka...

Se slisimo*

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

Neposredna povezava do sporočila: 673
15.7.2014 18:20:09   
tashq
Shana86:sem ti kar fouš zaradi morja...user posted image
ja,Nika je začela tako"plavati,pilotirati"-na trebuhu,noge in roke pa v zrak...je pa ugotovila,da če je ena igrača malo stran od nje levo ali desno,se kar prekotali do nje,pa na trebuhu se obrača kot ura.je pa problem,če je igrača pred njo,tako da je ne doseže.potem pa ne zna do nje pridt...sosedova punčka bo pa septembra eno leto in je delala čisto isto,kot zdaj dela N.je potem zaradi tega kasneje pogruntala plazenje,ker je bila čisto zadovoljna s tem premikanjem.mislim,da okoli 9. meseca...bomo videli,če bo isto...
sem prejle napodila fanta in punci ven,da sem malo pomila po stanovanju(imam najraje,da jih ni doma,da lahko v miru to naredim...),zdaj pa čakam,da se večerja skuha pa bo...dober tek!user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 674
15.7.2014 21:41:25   
Dorotheia
Naš tudi pilotira na trebuhu. Ampak včasih. Ful je smešen, sploh ne vem, zakaj jim je to tako všeč. user posted image
Drugače pa se tudi fuuuul dviga na rokicah - dlani razpre in se opre tako, da ima čisto iztegnjene roke.
Danes sva popoldan tako lepo zaspala malo skupaj.
Vsak dan bolj pa sumim tudi na prihod zobk, pomoje bo vsak čas. Danes mi GH sploh ni želel jesti lepo, spet kar nekaj jezik potiskal po ustih, pa mi je že fuul lepo jedel zadnji teden in usta odpiral. Kot da bi ga motilo. Kar nekaj.

Aja, pa jaz motam tudi navadit našega, da bi šel po kosilu malo spat. No, zdaj še ne. Ampak kasneje, ko se bo bližal tam 9., 10. mesecu, ker v vrtcu tudi grejo spat po kosilu. Pa dajte mi povedat tiste, ki imate že kakega v vrtcu - ste jim ve pred odhodom v vrtec dajale ob istih časih obrok kot bi ga kasneje dobil v vrtcu? Ste kaj gledale na njihov urnik prej ali sploh ne in so se čisto lepo navadili? Jaz že vidim, kako bom živčna, ko bo šel v vrtec, pomoje bom imela večjo krizo kot on. user posted image

Vsak dan se zvečer zahvalim, ker imam zdravega in srečnega otroka. user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?