|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
21.7.2014 11:38:38   
Shana86
Dorotheia ne, ne mislim že sedaj biti noseča, samo ker sem reproductively-challenged user posted image , imam v glavi, da če hočem čez dve leti zibati, bo treba počasi začeti... Da sem prvič zanosila, je trajalo 14 mesecev. Vprašanje mi je padlo v glavo zaradi sanj, ker so pretekli teden tri kolegice rodile in ker vem, da je par punc reklo, da bojo kmalu. Moj bi pa itak takoj še enega, bolj jaz bremzam.

Joooj koliko tebi spi... jaz bi tut tko user posted image Moja je večinoma zjutraj pokonci okrog 7h (s tem da ima tudi okrog 5h eno pritoževanje in premetavanje, ampak jo pustim), potem okrog 9-9.30 za pol ure zaspi (večinoma na sprehodu), potem po kosilu okrog enih spet dobre pol ure in še enkrat popoldne. Zaspi 21-21.30. S tem da pri nas uspavanje včasih traja tudi več kot eno uro... Je ful zaspana in sitna, ampak noče in noče zaspati, da ne bi slučajno kaj zamudila. Velikokrat je tako vztrajna in rine pokonci, da mi zaspi sede v naročju. In ko je njene pol ure mimo, se zbudi, tudi v vozičku in v avtu. Tako da sem tudi nonstop utrujena. Oziroma se hitro utrudim. Pa kondicije pomoje nekaj imam, če vsak dan vozičkam 1 km v 15% klanec... Najbolj me moti, da se zjutraj zbudim in me vseeee boli, to se je začelo med nosečnostjo. Ali pa je EMŠO kriv user posted image

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 701
21.7.2014 13:02:24   
Dorotheia
Ja, meni se tudi EMŠO pozna. Jaz letos še okroglo praznujem in imam že malo krize "srednjih let". user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 702
21.7.2014 13:18:58   
tashq
o.user posted image
smo se 2 dni malo potepali...v soboto smo šli potem na(ali se reče "v"?) Šobec.P. je itak uživala,čeprav je bila kar mrzla voda,N. pa tudi,ker je bila večino dneva nagica...user posted image včeraj smo pa P. dostavili k babici za cel teden,smo bili cel dan tam pa je bila N. spet cel dan nagica.smo kar fino preluftali to rito...user posted image v soboto ni jedla nič zelenjavnega:če se kakšen dan spusti, ni pomoje nič hudega,pa te kupljene kašice naj bi se pogrevale,so pa itak user posted image .N. je do zdaj probala samo 2 pa ni bila ravno navdušena,meni sta pa tudi smrdeli...je pa včeraj N. prvič pila 100% sok-sem ga 50-50 zmešala z vodo in je takoj spila 1,5 dcl...v celem dnevu pa dobre 3 dcl...user posted image izgleda ji sok veliko bolj paše kot voda...čudno...user posted image
včeraj je bila tako smešna,ko je hotela naprej pa ji ni uspelo...user posted image se je najprej dvignila na dlaneh(rita na tleh) pa se guga,potem pa noge in roke v zrak(pilotiranje) pa začela kriliti,plavati...pa spet od začetka...user posted image je pa začela spet malo rito dvigovati...drugače je pa izgleda še vedno čisto zadovoljna s kotaljenjem,pride povsod...samo,če se zatakne recimo pod kuhinjski stol, začne "klicat" na pomoč...user posted image
včeraj smo imeli pri babici tudi ta mini bazenček pa je bila notri samo P.,N. sem pa samo rokice dala noter,tako da je imela prsni koš na robu bazena...katera je že kupila ta bazenček pa dala malega notri?kako pa?na trebušček?

mi kosila še nismo čisto nadomestili,se pa vedno večkrat dogaja,da se sploh noče več dojiti po njem.kot danes...verjetno bom še malo počakala,potem bom pa našo popoldansko malico(mlečno-žitna kašica) prestavila na večerjo in dala kaj drugega za pop. malico.zajtrk bom pa nadomestila...ne vem,kdaj,ampak upam,da še ne tako kmalu,ker bi raje še malo poležala(+dojila) ob 6-7 zjutraj,ne pa pripravljala zajtrk...user posted image

spi približno od 8. zvečer do 6-7 zjutraj,po dojenju pa zaspi še do 8.-8.30.po malici zadremlje za pol ure(to včasih spusti,samo je potem fejst sitna za kosilo),prav tako popoldne, po kosilu pa spi 2-3 ure.se pa to vse spremeni,ko smo kje zunaj.recimo v soboto je spala samo po kosilu eno uro pa še popoldne pol urice pa 10 minut med vožnjo domov.ni pa bila nič tečna,ker se ji je toliko dogajalo.user posted image

drugače smo pa mi z user posted image in user posted image zaključili...mogoče(velik MOGOČE),če se preselimo na večje...

< Sporočilo je popravil tashq -- 21.7.2014 13:20:57 >

Neposredna povezava do sporočila: 703
21.7.2014 14:23:50   
Shana86
Na hitro: tashq jaz sem jo v bazenu malenkost držala, da je sedela, ker še ni na zihr. To je imela tudi najraje. Druga varianta je ležanje na hrbtu in sem ji podpirala glavico; tretjo je pa sama pogruntala - na trebuščku in se obesi z brado na rob, čofota in gleda okrog user posted image

Dorotheia ah dej dej, ti še malo manjka do krize srednjih let user posted image Drugače si pa dobra, da si zdržala tako dolgo, bom imela okroglo čez leto in pol, pa sem vsa narobe user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 704
21.7.2014 15:03:18   
Dorotheia
Haha, ne vem, če sem zdržala dolgo. user posted image Drugače moram reči, da se jaz ful mlajšo počutim kot sem. user posted image Razen, ko vidim 11letnice v hotkah, me mine. user posted image

Jaz sem pa danes imela katastrofo pri kosilu, pa sem sama kriva. user posted image Sem mu naredila testenine s špinačko in mesom, pa sploh ne vem kaj sem mislila - morala bi krompir dati zraven ali neko drugo zelenjavo. Itak ni jedel. Kar na bruhanje mu je šlo. Potem pa sem ultra hitro skuhala korenček in bučko pa zmešala z žitno kašo. Groza, tako sem hitela, da sem imela cel raztur v kuhinji. Plus, da je zato kosilo jedel več kot pol ure kasneje kot sicer. Jaz sem to prav živčna takoj, če je malo drugače kot sem si zamislila.

Zdaj pa končno mir, ker spi po kosilu. Groza, kak narobe dan. Bo pa jutri bolje.

Ja, jaz bi ga tudi dala v bazenček, pa mi je malo tako, ker še ne sedi samostojno. Bomo počakali raje. Da ne omenjam, da ga niti nimam kam dati.

Uživajte!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 705
21.7.2014 18:51:24   
tashq
uf,EMŠO...user posted image meni pa še kar nekaj let manjka do "prelomnice" pa se ubistvu počutim še starejša...ne v smislu,da sem zmatrana,ampak se kar nekako poistosvetim s 30+,ker je moj partner starejši pa tudi večina prijateljev/kolegov je starejših.vsi moji sošolci oz.bivši sošolci so bili do pred kratkim še zelo "otročji" oz. vsi so hodili po nekih žurkah itd.,mene je pa to minilo že kmalu po 20.,ko sem dobila Pio.user posted image saj se sigurno vse spremenimo,ko dobimo otroka...so takoj druge prioritete...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 21.7.2014 18:52:05 >

Neposredna povezava do sporočila: 706
21.7.2014 20:20:07   
Night
Res je, tashq, se spremenijo prioritete. Samo meni še vedno paše it kdaj ven s kolegicami, najbolj mi manjka pa taprav žur (da se naplešem) user posted image Pa je zgleda to še zelo zelo daleč. Zvečer mali itak ne zaspi brez dojenja, ponoči pa še večkratno zbujanje. Jaz nobene noči ne prespim in po pol leta sem včasih zjutraj kot zombi. Načeloma se pa zelo dobro držim, glede na to, da nimam ravno zaspanca doma, tudi čez dan spi max 3 ure, pa še to ne v kosu. Vstane ob 7h, nazaj zaspi ob 9-10 za 45 min, potem včasih zaspi pred kosilom za 45 min, ponavadi pa spi šele po kosilu, včasih celo 1,5 ure, kar je luksuz zame user posted image Očitno ne rabi toliko spanja ali kaj. Sem pa ugotovila, da vedno vstane ob 7h, pa ni važno, kdaj gre spat, tako da se kar držimo njegove ure ob 20h, bo tudi zdaj poleti tako, ker je šel parkrat kasneje, pa je pač toliko manj spal in je bil posledično naslednji dan tečkast.

Ne vem pa, kaj mu je bilo včeraj. Zvečer vedno ful lepo zaspi, če ni še čisto zaspan, ga pustim, da se malo premetava po postelji, plazi, čeblja ipd, ko ima dovolj, pa se podoji in zaspi. Včeraj pa se je začel med dojenjem prav dreti. Pa sem ga vzela v naročje, pa nosila okrog, pa ni nič pomagalo. Kakšne pol ure se je prav histerično drl, dokler mu nisem kar svečke dala, pa se je umiril in zaspal. Danes je spet začel jokati, ampak sem ga isto vzela v naročje, prižgala uspavanko, pa se je umiril. Kaj mu je??? Včeraj sem mislila, da ga kaj boli, ker je tako tulil kot nikoli, ampak če bi ga tudi danes bolelo, bi že čez dan jokal, pa je bilo vse ok. Drugače smo imeli mi okoli 2, 3 meseca težave z jokom pred spanjem, ampak je trajal okoli 5 minut, toliko da se je zjokal in je potem zaspal nazaj. Res ne vem user posted image

Hrana na poti: kakšna zelenjavna kašica res ni problematična, jo skuhaš doma, ohladiš in imaš v hladilni torbi. Mesa pa jaz ne bi dojenčku dajala v tem primeru. Mi je pa zanimivo, da so vse te kašice, ki imajo tudi meso notri, v trgovinah na policah, torej ne v hladilniku. Drugače sem pa kupila eno zelenjavno zadnjič, ko smo bili okrog, pa mu ful ni šla po grlu. Mama že boljšo naredi user posted image

Midva imava kosilo kar konkretno, bolj me bega ta dopoldanska malica s sadjem, ki jo bom po moje prestavila na popoldne. Ne vem, nikoli mi ne poje veliko. Sadja ravno ne obožuje, ampak mogoče tudi čas ni taprav, mogoče sploh ni lačen dovolj.

V bazenčku ga imam jaz na hrbtu, držim ga pod glavico, da prosto brca in maha. Včasih ga obrnem na trebušček in to ima tudi ful rad. Samo mora bit manj vode, da se je ne napije user posted image

Noseča jaz še ne mislim bit tako kmalu, čeprav sem že imela ene prebliske. Moj bi itak takoj, ampak moškim se življenje ne spremeni za 100 %, tako kot se nam. Rada bi šla počasi nazaj v službo, malo med odrasle ljudi, delala na karieri, začela spet intenzivno športat. Ne bi šla spet čez vse to tako kmalu. Pa nosečniške težave, porod, prvi meseci. Mislim meni je bilo vse lepo (razen poroda user posted image ), ampak tako kmalu pa ne, hvala. Že zdaj nimam časa zase praktično skoraj nič, mož veliko dela, tako da se prav čudim včasih sama sebi, kako sfolgam, sploh zato, ker je naš fantič že od rojstva kar zahteven otročiček. Prav neverjetno se mi zdi, ko ene pišete, koliko se zamotijo sami in koliko vam prespijo. Res luksuz. Ampak jaz sem se tako itak navadila. Mogoče, če bi bil moj več doma, bi imela kmalu drugega (ker bi tudi rada, da ni prevelika razlika). Ampak sama z dvema pa res ne user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 707
21.7.2014 22:33:35   
mala_račka
Živjo:)

nekaj časa se nisem oglasila, ker smo se spet malce potepali ob morjuuser posted image

bazenček - jaz ji v bazenček natočim nekaj več vode in jo položim v freedov rdeč obroček...to je pri nas zmagovalna kombinacija - mala uživa 100na uro, jaz pa imam ta čas ("proste") rokeuser posted image no ja, saj jo kljub temu vseeno držim, ker sem bolj na ziher ampak je pa veliko lažje, da mi je ni treba tako močno držat. Naša se res ful zvija med kopanjem in jo že v banji komaj lovim, pa je vseeno malce ožja, kot bazenček...pa naprej, pa nazaj, pa se z nogami odriva od roba, pa bi se dama želela obrnit na trebuh, pa noge v usta itd...user posted image

emšo - tudi jaz bom vsak čas na "prelomnici"...in do sedaj sploh še nisem razmišljala o tem. Sem še vedno polna energije, kot sem bila 10 let nazaj...mogoče danes še bolj - pa saj pravijo, bolj star bolj noruser posted image

hrana na poti - tudi jaz mislim, da kakšna zelenjavna kaša ne bi smela biti problem. Pač jo prej ohladiš in daš v hladilko. Sadje pa lahko vzameš banane, ki so res na komot, kar se tega tiče in jo dobro pretlačiš pa je...jaz sem ji jo tudi ponudila že v kosu in jo je prav z veseljem cuzalauser posted image

gluten - me pa zanima kako ste ve začele z uvajanjem glutena? kaj ste prvič ponudile otroku in na kakšen način? prosim, malo izkušenj...mi vedno ful pomagateuser posted image pa še kakšne so vaše popoldanske malice? sadne, sadno-žitne? Kaj ponudite otrokom za ta obrok? Hvala!!!!user posted image

Night - včeraj je bil en čuden večer...naša se v skoraj 6. mesecih ni toliko časa zvečer trudila zaspati, kot včeraj. Vedno zaspi v roku pol ure, včeraj pa se je mučila skoraj 2 uri! res ne vem, kaj je bilo to... Danes pa HB spet vse po starem!!!

Nočno spanje - naša se še vedno ponoči zbuja za hranjenje. Moram pa povedati, da se je vse dokler je bila samo na zizi, zbujala 2x...prvič okrog 2. ali 3. in drugič med 5. in 6. zjutraj...še isti dan kot smo začeli z uvajanjem GH, pa se je prvič zbudila okrog enih zjutraj in potem na vsako uro oz. uro in pol do zjutraj...in to še vedno traja. Pa tudi to je zanimivo, da se je prej vedno samo malo premikala v postelji brez da bi dala glas od sebe in sem vedela da je lačna, sem jo podojila in je zaspala nazaj...sedaj pa se zbudi v joku in to tako pogosto!user posted image
tako da sem tudi sama malce čudna zjutraj...ampak se potem do večera nekako sestavim in vsako noč ponovim vajouser posted image zato pa smo mamice ane?user posted image

nosečnost - tudi jaz si želim kmalu novega člana...nosečnost je bila pri meni tako lepa, da bi si težko predstavljala lepšo, prav tako porod in tudi najina deklica je zelo priden dojenček...stanovanjskega problema HB nimamo, čakamo pa seveda službo za NČ...in v kolikor bo prišla še ta, se bova verjetno kar kmalu pokorajžilauser posted image Če bo vse lepo in prav, bi si tudi jaz želela kakšni 2 leti razlike med malima.

spanje čez dan - še vedno spi 3x...prvič okrog 9ih do 10ih za pol urce, potem po kosilu kar 3 ure v kosu in potem še popoldan med 5. in 6. za kakšne pol urce...verjetno pa je to, da več spi kot vaši dojenčki pogojeno s tem, da dežurava ponočiuser posted image

nič, lepo se imejte...grem spat, saj bom čez približno 2uri že pokonciuser posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 708
22.7.2014 9:10:47   
Shana86
tashq imata najini podobno taktiko premikanja user posted image Samo da moja še ni preveč spretna in začne glasno protestirati, ko ji ne uspe doseči igrače user posted image

Night mojega enako ni nič doma, včeraj je npr. prišel ob 20:10... In tudi zato nočem biti sama doma z dvema minijema. Še posebej potem, ko bi recimo spet morala v službo, doma pa eno- in dveletnik, jaz pa po službi še 5 ur sama z njima user posted image Ne vem no.

Mene tudi zanima natančno, kako ste uvajale gluten. Zdaj je stara 5 mesecev in pol, doma že imam pšenični zdrob in pirine in ovsene kosmiče.

Drugače pa pri nas za večerjo zmaga polenta z AM, za kosilo pa brokoli+kolerabica+korenje+krompir user posted image

Jooooj včeraj zvečer smo pa pri nas imeli grozen jok... Že več tednov se ni tako jokala. Pomoje zaradi zobkov - ful si je tlačila v usta rokice in vse, kar je našla, in zraven glasno godrnjala in se jezila in kričala... Grozno je bilo no. Več kot eno uro, nič ni pomagalo. Potem so pa že minile tri ure od večerje in sem jo priklopila in dala flaško, potem je pa končno omagala. Sem se bala, da bo ponoči tudi kaj, ampak je lepo spala do sedmih. Drugače naj bi dojenčkom najprej zrasli sprednji zobki ane? Ful čudno, moji pomoje rasteta tam nekje 4 in 5, ali pa 3 in 4 desno spodaj user posted image Se že vidijo bele š**** in čutijo - isto kot sem že pred mesecem rekla, samo da se je zdaj pojavil še eden. Ampak se mi zdi, da pa nista še zunaj, da mora dlesen še počit. Ne vem no...

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 709
22.7.2014 9:17:54   
Shana86
Haha tale cenzura pa zmaga user posted image user posted image

mala_račka boga glede ponoči... user posted image Imama res rajši po kosilu samo pol ure, pa da je ponoči mir. Sem do pred enim mesecem enako vstajala in je bilo res grozno.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 710
22.7.2014 10:53:25   
Night
Cenzura je zakon, ja user posted image

Mi smo danes hb lepo spali, se je zbudil samo enkrat za jest. Shana, si predstavljam, kako izgleda ta neutolažljiv jok. Pri nas je bil samo dva dni nazaj, včeraj je bilo bolje. Imam občutek, da ga zobki matrajo, ker ima tudi čez dan več prste in roke v ustih kot ponavadi. Samo se pa nič ne čuti teh špičk user posted image

Uporabljate kakšen gel za dlesni? Jaz sem mu kupila Gengigel že nekaj časa nazaj. A mislite, da kaj škoduje zobem?

Shana, kako narediš polento? Skuhaš na vodi, pa potem vmešaš v AM? Ali kar na am skuhaš? Naš jo ima tudi rad.

Uvajanje glutena: jaz sem mu dala najprej ovsene kosmiče (malo) v dopoldansko malico, zadnjič pa je pojedel tudi malo pirinega kruha. Danes bo dobil pirine testenine za kosilo. Pšenice še nisva, največ glutena ima ravno pšenica. Je pa pomembno, da se gluten uvede pred 7m, to je po novem.

Emšo: tudi jaz grem počasi proti 30., ampak se ne počutim prav nič staro. Dosti bolje kot pri 20, sem zadovoljna bolj sama s sabo in imam sigurno več energije kot prej. Ne vem, jaz se prav veselim 30-ke user posted image Pa tudi ta leta se mi zdijo idealna za otroke imet.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 711
22.7.2014 11:50:29   
Dorotheia
Uf ja...jaz decembra praznujem 30. No ne vem, če bom praznovala, bom kar prespala. user posted image Ne pa saj bo fajn, jaz se sedaj pri skoraj 30ih tudi super počutim, bolje kot pri 20ih in bolj samozavestna in zadovoljna s sabo.

Naš se je v nedeljo tudi neutolažljivo jokal ene 10min in nisva vedela zakaj. Pa se drugače nikoli ne. Mislim, da zobki.
Malo že čutim izboklinico spodaj na dlesni, tako da bo kmalu pomoje.

Ima pa naš rdeči rito prvič. Kak nasvet? Itak mu vedno umivam z vodo. Mažem mu sedaj s to sudoku kremo al kaj je že. Upam, da bo kmalu bolje. Je pa včeraj 4x kakal, kar je presežek zanj in tuhtam če je možno da zaradi glutena? user posted image Jaz uvajam že od 5,5 meseca in sem malo povečala vnos. Možno, da je to krivo? Ali pa tuhtam če zaradi melone, ki sem mu jo dala dvakrat za malico (vsaj rdeča rita?)? No, bomo videli.

Jutri imamo posvetovalnico in spet cepljenje. Upam, da bo vse ok.

Aja za dopoldansko malico pa jaz različno dajem - včasih samo različno sadje (ponavadi kombinacija z banano, ker ni še fan sadja zaenkrat - npr. 1 banana in 1 jabolko, 1 banana + melona, 1 banana + hruška), včasih nadrobim še piškot zraven, kdaj zmešam z mlečno žitno kašico, čisto odvisno. Moram preizkusit še gres s sadjem in še kake druge variante - kak predlog še?. Pa ene dvakrat sem mu do sedaj dala kupljeno sadno kašico (kombinacija z banano in piškotom).

Za kosilo mu bom danes dala spet krompir+brokoli+teletina.

Sem pa fuuul vesela, ker se mu je glavica tako lepo poravnala. Je imel še dober mesec nazaj ful zaležano. Zdaj pa se je skoraj čisto lepo popravilo. user posted image

Danes grem pa na večerjo oz. pozno kosilo s sodelavko. Mi bo malo poročala glede službe. Mene je kar strah že, samo še pol leta. user posted image Pa upam, da me ne vtaknejo v kak kot, ker si želim na isto delovno mesto. Ena gre zdaj nazaj v službo po porodniški, sicer je res zaprosila za 6urni delovnik, pa itak nimajo izbire, ker je zakonsko določeno, da ima vsaka možnost, ampak jo bodo pa dali čisto na drugo delovno mesto, itak bolj smotano. user posted image Kar nekaj. Mene prav malo skrbi. Že tako smo mamice na slabšem, ker nas vsi postrani gledajo, če kdaj otrok zboli in smo pač na bolniški, kar nekaj. Res ni fer.
Ampak bo že. Pri nas bo tudi ati kdaj doma.

lep dan vsem!

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 712
22.7.2014 12:27:30   
Shana86
Night aaaaaa tebe pa niso cenzurirali user posted image Ja, gluten po novem ne pred 5. in ne po 7. Aha potem bom pa jaz enako v obrok uturila pikico teh kosmičev, z gresom bom pa počakala. Ja, za polento zavrem cca 1 dL vode, dam notri res mal polente (2 čajni žlički), da pride redko in potem dodam še 2 merilni žlički mleka. Malo po filingu. Pazim samo, da ne dam več AM, kot je treba glede na količino vode. Zaenkrat imava še tako majhno dozo, ker večerje še nisva popolnoma nadomestili. Vseeno pa polente poje 5x več kot riževih kosmičev. Sem pa danes za kosilo skuhala brokoli in kolerabo ter dodala riževe kosmiče, to ji je bilo pa ful všeč. Na splošno grem ponavadi kar na vrt in pogledam, kaj je zrelo in potem tisto skuham. Je pa kar malo štorasto tole uvajanje, ker tako različno poje. Včasih je dovolj samo GH, velikokrat jo še dojim, včasih moram pa potem dati še AM. Imam občutek, da je GH sicer količinsko manj, je pa bolj kalorična in malo traja, da dete dobi občutek sitosti.

Dorotheia menda so ženske res v top formi in se najbolje počutijo v 30ih. Tudi glede seksa user posted image Glede rdeče ritke sem slišala, da jo povzročajo citrusi, kogoče je res melona kriva. Ja, ni citrus, ima pa sadje ful več kisline kot zelenjava. Drugače jaz pri ritki prisegam na umivanje s soft krpicami in toplo vodo, potem pa po gubah in ritki bepanthen mazilo. Po hladilnem mazilu je dobila pikice, odkar sva tkole, ima pa neverjetno lepo kožo. Pa ima drugače ful občutljivo kožo, je npr vsa pikasta okrog očk, samo da si jih pomane. Pa tisti eritem novorojenčka je imela prvih 6 tednov.
Ah ja služba... smo že čez pol porodniške, ne morem verjet...

Neposredna povezava do sporočila: 713
23.7.2014 11:01:29   
oblekca
Uh koliko vaši spijo, zdaj mi je razumljivo kako nekatere lahko toliko pišete user posted image . Naš spi čez dan 3x po pol ure, ponoči se pa zbuja ma ne vem ene 8x na noč user posted image .

Služba, hm jaz sem jo z nosečnosjo izgubila user posted image , ne vem kaj bo.

user posted image Midva bi oba kar hitro, moj še prej kot jaz user posted image , a pri nas ni vse tako preprosto, da bomo videli sproti kdaj...če sploh kdaj...

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 714
23.7.2014 15:31:38   
Dorotheia
Evo nas. Mi smo danes imeli posvetovalnico pri pol leta in 3. cepljenje.
Imam podatke za seznam - naš fantek ima pri 6 mesecih 8400g in je dolg 68cm. Kar velik poba. Ampak se je ubistvu zredil za 900g v 1,5 mesecu, kar je rekla, da je čisto vredu (mene je namreč skrbelo, da bo preveč).
Drugače pa prav moram napisat, da tako super posvetovalnice do sedaj še nismo imeli kot danes. Šla sem še sama, ker moj ni mogel iz službe, pa me je prav skrbelo zaradi naše grozne pediatrinje in pridem tja, pa naša na dopustu in ena druga nadomeščala. Je bila res ultra prijazna, malemu vse pogledala, ampak res vse....lepo se je z mano pogovorila, če sem imela vprašanja, je lepo odgovorila, ni da ni. No, tako sem bila vesela. Sem ji še rekla, da smo bili na RA in da so me kregali, kaj vozim zdravega otroka tja. No, ga je potem še ona pogledala (gre v kratkem tudi ona prav delati v RA oz. pomoje že dela tudi tam, tako da se kar spozna) in je rekla, da naš res nima potrebe po ft, da težo na vseh koncih ful lepo prenaša in da se vse mišice odzivajo tako kot se morajo. Absolutno ni potrebe po ft. Me je res pomirila. Pokazala še, kako se lahko igram z njim. Mali tudi navdušen nad njo, tako da sem imela res dober občutek. Sem jo vprašala, če bi nas ona sprejela, da bi bila naša pediatrinja, ker mi je tako super, pa je rekla, da bo itak šla zdaj samo na RA delati in bo še njo ena druga prišla nadomestiti. Tako da...
Pa še sestra je bila prav tako ena druga in tudi ta ultra prijazna (una "naša" je tako zadirčna in ful nesramna), da je danes prav en super dan. Sem rekla, če je lahko nežna pri cepljenju, pa ni bila nič nesramna, nasprotno (una druga se nam je zadnjič ful posmehovala) in je malemu res lepo dala pikico in sploh ni nič zajokal. Tudi potem je bil ful dobre volje, ko sva šla oddat še urin (pri pol leta se preventivno odda še urin, da ga pogledajo). Itak sem se načakala, da se je mali polulal, ampak je bil pa kar razpoložen, sploh glede na to, da ni nič spal dopoldan - čakala sva kot budale skoraj uro, da sva prišla na vrsto za posvetovalnico, potem pa še za urin kako uro in sva prišla domov šele okrog 14h (bila pa sva tam že okrog 10.30). Groza.
Je pa mali zabaval vse tete in strice tam pri laboratoriju. Itak cela ponosna, ker sem celo dopoldne prejemala pohvale, kako pridnega, potrpežljivega in nasmejanega otročka imam. user posted image

Mi pa ni hotel kosila jesti - pomoje je bilo zanič, ker sem že zjutraj skuhala in pustila v vodi, da se ne shladi. Še zdaj nisem termovke nabavila. Potem sem mu pa kar banano in avokado zmečkala in je pojedel. Bo že preživel. user posted image

Zdajle mi spi. Upam, da čimdlje. Ker mu ful manjka spanja, ker pač dopoldan ni bilo nič.

Drugače pa upam, da ne bo kake hude reakcije na cepljenje. Do zdaj ni bilo. Bomo videli.

Aja, včeraj sem bila s sodelavko na večerji oz. poznem kosilu. No, baje me ful pogrešajo. user posted image Je res, da sem med bolj pridnimi v našem oddelku in punca, ki mene nadomešča, ni najbolj vestna glede dela (je pa baje zelo vestna pri pogovorih z moškim delom kolektiva user posted image ). No, jaz ne vem. Sem bila pa kar vesela no, tako vsaj vem, da se kdo name spomni. In ja, ena iz druge pisarne je ravno sveža nosečka. Tako da pri nas v službi pravi baby boom. user posted image

Uživajte, jaz grem kar malo počivat, ker sem čisto adijo danes, sem ponoči ful slabo spala (zadnje čase imam malo težave s spancem, pa sploh ne vem zakaj...mali mi itak spi celo noč). lep dan vsem!

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 715
23.7.2014 16:28:34   
tashq
joj,kako naj dopovem naši lumpi,da če hoče naprej,da more dati roke in noge na tla!?user posted image je spet nehala rito dvigovat,zdaj vedno več "pilotira" in kar misli,da bo zletela ali kaj do tiste stvari,ki jo gleda...user posted image joj...se da to kako dopovedat?

imamo pa mi jutri posvetovalnico pa povem podatke potem...mene tudi prav zanima,kakšne bodo mere.user posted image Dorotheia,bomo mi verjetno imeli tudi nadomestno P,upam,da isto kot ti.bom kar njo jutri potem vprašala glede tega.pa toliko časa si čakala...user posted image jaz sem do zdaj,kar imajo te nove prostore,čakala vedno največ 10 min.no,drugače malo več,ampak max. 10 min po moji določeni uri.kaj imajo toliko dela?sester sem pa jaz že ogromno videla pri naši P,tako da sploh ne vem,katera je "naša".user posted image

N. se je pa včeraj prvič jokala zraven sesalca.user posted image do zdaj ni nikoli niti trznila,tudi pri paličnem ne,včeraj je pa padla v tak jok...user posted image mislim,da je še kakšno uro prav hlipala meni v naročju...spala po kosilu ni skoraj nič,ker se je kar v joku prebujala...šele potem, ko je ati popoldne domov prišel,se je malo umirila...no,danes je boljše,je pa še vedno jokica...je kar ne poznam take.user posted image

aja,kakanje se je umirilo!user posted image zdaj že par dni kaka max. 3x/dan!user posted image no,danes drugače še ni...sploh ne morem pogruntati,kako njena prebava dela:zakaj kaka neštetokrat ali enkrat na dan...user posted image

uf,ste pa res dobre tiste,ki lahko vsaj približno funkionirate,če skoraj nič ne spijo vaši mali.jaz sem lahko kar srečna:sta moji obe punci narejeni po meni-zaspanki!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 716
24.7.2014 12:42:36   
tashq
se vse nekje ob vodi hladite?user posted image

posvetovalnica: 67 cm in 8040g.

mi smo imeli kar "našo" P,izgleda je že iz dopusta prišla,sestra in študentka sta mi bili pa že znani.
za "pilotiranje" je rekla,da izgleda s tem izraža nemoč,ker ne more do igračke-glede na to,da to dela samo takrat,ko hoče do igračke pred njo in da že obvlada kotaljenje in pasenje kravic.
eno oko se še vedno gnoji pa je rekla,da zdravila ne bo več predpisala;izgleda, da je solzevod zamašen in naj ga masiramo.
tista vrečkica za lulanje...user posted image je tamala tako noge skup stiskala pa čisto resno gledala študentko,ko ji je montirala vrečko gor...izgleda,da ne bo problemov v puberteti!user posted image
aja,P je bila fejst presenečena,ker za večerjo se samo doji in prespi celo noč...je rekla,da izgleda čez dan dobi dovolj GH.ni pa nič kometirala mer,razen da se lepo redi in raste.

papa...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 24.7.2014 12:43:33 >

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 717
24.7.2014 21:49:20   
Nina33

user posted image

5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm

6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014
user posted image

29.12.2013

januar2014 PDP 5.1.2014
user posted image

1.1.2014

witch PDP 10.1.2014
user posted image , 3150g, 50cm
3. mesec: 6400g, 62 cm
4. mesec: 7100g, 67 cm
5. mesec: 7670g, 70 cm

2.1.2014

N5ra PDP 26.12.2013
user posted image , 4040g, 54cm
3. mesec: 7500g, 66 cm

3.1.2014

tashy21 PDP 4.1.2014
user posted image

4.1.2014

metuljčica87 PDP 10.1.2014
Aljaž, 3880g , 52cm

5.1.2014

magdalenica PDP 1.1.2014

7.1.2014

marusap PDP 12.1.2014
Bine, 3500g, 48cm
3. mesec: 7320g, 63 cm
4.5 mesec: 8070g, 66 cm

8.1.2014

aeio PDP 2.1.2014
user posted image

9.1.2014

kemo PDP 9.1.2014
Iva, 3050g, 48cm

12.1.2014

TaJa987 PDP 24.1.2014
user posted image , 48 cm

13.1.2014

Nina33 PDP 15.1.2014
Cene , 3320g, 51cm
2.mesec: 5850g, 59 cm
3.mesec: 7070g, 61,5 cm
4.mesec: 7840g, 64,5 cm
6.mesec: 8680g, 69 cm

sunflower29 PDP 6.1.2014
user posted image , 3680g, 52cm

oblekca PDP 26.1.2014
user posted image

15.1.2014

tia78 PDP 16.1.2014
Lia, 4365g, 53cm

lencyk PDP ?.1.2014
user posted image
4.5mesec: 7720g

16.1.2014

tashq PDP 17.1.2014
Nika, 3360g, 50cm
1.5 mesec: 4830g, 57,5 cm
3.mesec: 6020g, 61 cm
4.5mesec: 6980g, 64 cm
6.mesec: 8040g, 67 cm

19.1.2014

Dorotheia PDP 2.2.2014
user posted image 3220g, 50 cm
3.mesec: 6460g, 62,5cm
4.5mesec: 7500g
6.mesec: 8400g, 68cm

x.1.2014

night PDP 14.1.2014
user posted image
4.mesec: 6500g

22.1.2014

vanca PDP 22.1.2014
Fran

27.1.2014

Coccinelle PDP 29.1.2014
user posted image

28.1.2014

mala_račka PDP 7.2.2014
user posted image
3.mesec: 5300g, 59cm
4.5mesec: 6040g, 64cm

5.2.2014

dspela PDP 24.1.2014
Aljaž, 3420g, 51cm
1. mesec: 4100 g in 55 cm
2.mesec: 5460 g in 59.5 cm
3.mesec: 6890g, 63cm

13.2.2014

janaž PDP 5.2.2014
user posted image , 4130g, 53cm
1.mesec: 4900g, 58 cm
2.mesec: 5850g, 60 cm
3.mesec: 6400g, 64 cm

14.2.2014

Shana86 PDP 13.2.2014
user posted image , 3315g, 52cm
1.mesec: 3780g, 53,5 cm
3.mesec: 5520g, 59 cm, OG 40cm

28.2.2014

Banana86
user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 718
24.7.2014 22:07:52   
Nina33
Čer!
Sem malo posodobila seznam, da ga ne "pozabimo" user posted image In dodala sem še Banano86 (upam, da ti je OK, lahko še kake podatke dopišeš)
Naš poba je tudi imel posvetovalnico prejšnji teden, pri naši P, sem zadovoljna z njo. Cepljen spet ni bil, bomo že nadoknadili, to pot smo preskočili zaradi stika z noricami (in še starejši je imel škrlatinko, tko de... bolš počakat), drugače pa je "popoln" (itak user posted image ).
GH: kosilo ima po večini že zamenjano, vsaj količinsko, čeprav ko postane utrujen, vseeno še pri meni malo potegne. Mi je tako lepo gledat, kako je "blažen" med tem... user posted image . Z mesom še nisva začela, bo pa dobil kmalu "ajmoht", najprej brez konkretnega mesa (samo ostali del), kasnejš pa še to, se pomoje čist nič ne mudi. Dobil je tudi že malo sadja za probat in mu je tudi fajn (le zoprno je, ker bi on cel krhelj jabolka npr. cuzal in ga odlomi in mu poj vsa panična tist košček ven iz ust vlečem).
Hvala za podatke o mleku, še vedno premlevam, a pomoje se mi ne bo dalo svojega mleka črpat in bom res kr enega kupila počasi.
Nosilke ipd.: imam sling, ki se je pri drugem super obnesel, tale pobč pa ni tolk navdušen (moj hrbet v bistvu tut ne, ko bo res lepo sedel na mojem boku bo pomoje 100% bolš) in imamo tut Deuterja (nahrbtnik), ki pa še čaka, de bo uporabnik v njem res lepo sedel (ta ruzak je res zakon).
EMŠO: pomoje se klele lahko samo jaz z njim "kitim" user posted image
Nosečnost: menda smo zaključili, ampak... v življenju ni nič 100%, ne user posted image
Zobki: tut pod razno še ničesar na vidiku, slini se ko polž, a to itak že od ene druzga meseca , tko de...
Zihr sem še kaj pozabila... bi se morala večkrat prijavit in ne samo prebrat, ker mi poj itak večina stvari uide user posted image (res ne vem al je kriv samo EMŠO al tut otroc user posted image )
Lep večer vsem!
In seveda lepe sanje!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 719
25.7.2014 9:24:02   
janaž
Hej,

Zobki: no mi pa smo v soboto dobili prvi zobek.... jej jej in jo ful matra, ponoči se mi zbuja,podnevi sitka in grize vse mogoče, tako da je ful bogica. Taprvi je dobil zobke šele pri 11mesecih in tako, da sploh nismo vedeli kdaj....

Emšo: Marička, pa to so najlepša leta 30-ta. Bom že vedela sem že dolgo tam ;)

BEBE: Mi smo tudi zaključili, saj bi imela še enega, ampak moje nosečnosti so katastrofa in ne bi rada nobene več doživela. Mogoče bomo pa kakšnega posvojili, če bo tako naneslo.

Hrana: No midve se samo dojiva in se mi prav nič ne da začeti s hrano, tako, da bova počakali do konca našega glavnega dopusta kar bo konec avgusta in takrat bo že 6,5 ...

Spanje: Naša ful nima ritma, včasih zaspi za 15 min včasih pa za 2 uri, nikoli ne veš.

Služba: Jaz sem jo tudi izgubila z nosečnostjo, tako da bo pozimi kar zabavnoj iskat. Sem se že sprijaznila, da bom verjetno pol leta brez, ker delam v šolstvu in so taglavni razpisi poleti.
pa pa

< Sporočilo je popravil janaž -- 25.7.2014 9:26:42 >

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 720
25.7.2014 10:39:01   
Dorotheia
Je že katera nabavila avtosedež? Midva že počasi gledava, ker bo pomoje jeseni treba zamenjat, če ne prej. Gledam, če je kje kaka akcija, vem pa da so v tujini cenejši kot pri nas. Razmišljava, da bi verjetno nabavila kar od Recaro (moj je itak mahnjen na njihove sedeže) pa od 9-36kg, da imaš potem mir. Pa baje so kar varni.
Itak bo pa treba dva avtosedeža nabavit, za dva avta. Ah ja... Moram še malo raziskat.

No, naš se drugače že ful premika. No, šiba še ne prav hitro, ampak ga nikjer ne morem več pustit, ker pride kamor koli si zapiči - se pa potiska z rokami naprej in pomaga z nogicami. Neverjeten je. Včeraj mi je skoraj s postelje padel. user posted image

Drugače pa smo vredu. Nonstop je dobre volje, razen ko je zaspan. user posted image

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 721
25.7.2014 10:46:26   
Shana86
Hej!
Jao za mano neprespana noč user posted image Od nosečnosti dalje me matra hrbet, danes sem bila čisto trda... Pa telovadim, menjam ležišča, pretežka nisem... Ne vem več. Tale nosečnost me je res čisto postavila na glavo, ne morem verjet. Vse sklepe imam razlezene, vse me boli, sploh se ne sestavim... Bom hitro še enega user posted image , če sem že čist narobe user posted image Da se ne bom ravno sestavila, potem pa spet...
Pa še danes sem imela spet naval mleka, ob treh je bilo vse tako polno, trdo, boleče, da sem skoraj zbudila user posted image , da me malo izprazni. Itak črpat se mi ni dalo, spala sem pa tudi zanič. Da ne omenjam, da sem šla spat brez blazinic (kao zdaj pa res ne pušča več) in sem se zbudila po pol ure s čisto mokro pižamo spredaj in po rokavu.
Potem pa še punčka... Že itak cel teden tečka, cvili, nič ji ni prav. Danes pa je spala od polnoči do treh, sicer se je pa nonstop kar nekaj napol v spanju jokala user posted image Nimam pojma, zakaj. Bolna ne izgleda, živahna kot vedno, kakala je zjutraj lepo... mogoče so pa zobki. A bo luna?
GH: polenta še vedno zmaga. Je pa prav smešna-ne ve, kaj bo dobila, zato nezaupljivo poskusi, potem pa amamamam in nasmeh user posted image Včeraj sem ji namreč dala kuhano breskev in ji je bila takooo kisla, kar usta ji je skup vleklo. Tole sadje ji sploh ne gre... Banane ne mara, hruška presladka, jabolko in breskev prekisla... Sploh ne vem, a je bolje narest malo pavze ali pač vztrajam. Itak naj bi kao ponudila 8-11x vsako hrano... Drugače pa med GH potrebuje fuuuuul animacije... Pojeva, gledava knjigice, igrače... Če sem sama, jo hranim v stolčku (rahlo dvignjen naklon), ker imam premalo rok. Enostavno ne neha jesti, ker je sita, ampak ker se naveliča. Pa ji dajem tako hitro, kot le lahko. Še največ je pojedla pred parimi dnevi, ko smo imeli obiske in je bil res kraval... sem pričakovala, da bo ravno obrazno, ker dojenje in flaša ji v tem primeru sploh ne gresta. Menda sva bila z bratom kot dojenčka ista... Nama je pa uspelo skenslati AM za kosilo in večerjo, dojim jo še občasno za kosilo, če ne poje veliko.
Sem pa ful vesela, ker bomo šli še enkrat na morje - konec avgusta za 10 dni na Lošinj user posted image Greva z mojimi starši, ati pa bo 2x za podaljšan vikend, vmes mora delat. Komaj čakam user posted image Upam, da se vreme kaj popravi, da do takrat skočiva še kaj v Bohinj.
Avtosedež: lupinica je zaenkrat še dovolj velika, itak pa ne sedi še 100%, tako da imava par mesecev še mir glede tega. Najjbrž bova kupila pegperego, ker imava že isobase. Ķrščencu sem pred leti kupila Romer Safegix Plus pomoje, 9-18 kg.

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 25.7.2014 10:54:07 >

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 722
25.7.2014 11:10:23   
Dorotheia
Aja, pa še eno vprašanje - tiste, ki imate že GH za večerjo tudi. Ali ve vse dajete potem pred spanjem še flaško z mlekom ali dojite?
Koliko časa po večerji je to? Ali imate samo večerjo in potem nič več pred spanjem?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 723
25.7.2014 12:52:09   
tashq
uau,kako vsi user posted image rastejo...user posted image je že kateri na št. 74?mi bomo verjetno jeseni,razen če bo slučajno kaj prej kakšen poskok rasti...

zobki:je že nekaj časa belo spodaj pod dlesnijo,samo ne verjamem,da bo kaj kmalu...je pa vsak dan večji polž...user posted image ko bo kobacala,bo verjetno res slinasto sled za sabo puščala...user posted image

avtosedež:imamo še od P. Maxi Cosi (ne vem, katerega) 9-18 kg.jaz osebno bi raje priporočala tega,ne tistega 9-36.se mi zdi,da ti niso tako primerni za te male,sploh pa ne ne-še-enoletnike.ta,9-18,se tako fino poleže in je v tem položaju skoraj podoben lupinici.res pa je,da je včasih treba gledati tudi finančno plat...drugače smo pa mi imeli samo enega,pa smo ga prestavljali iz avta.zdaj,ko ima P. jahača(mislim,da je 15-36),smo pa kupili še enega za babico(no,v bistvu smo enega dobili in enega kupiliuser posted image ),ker so ti jahači pač daleč najcenejši od vseh avtosedežev.menjali bomo pa verjetno že jeseni,ker ji je že zdaj lupinica premajhna.bi počakala vsaj še do 8.-9. meseca.

noč:pa res,je kakšna luna na vidiku?!?user posted image N. je tudi celo noč jamrala...

GH:Shana86,pri nas je tudi najprej nezaupljiva,ker ne ve kaj bo dobila,potem pa kot pri tebi:če je dobro,navali,če ni,se pa kremži vmes...user posted image tudi ni pretirana ljubiteljica sadja,sem pa ugotovila,da ji verjetno paše sladko-kisla varianta ala banana+borovnice.za večerjo bomo pa mi imeli samo GH in potem takoj mleko(če bo potrebno) in potem spat.

aja,Pia in ati sta spet šla v hribe...user posted image res komaj čakam,da Nika malo bolje sedi...

< Sporočilo je popravil tashq -- 25.7.2014 12:54:50 >

Neposredna povezava do sporočila: 724
25.7.2014 13:20:32   
Dorotheia
tashq, mi smo že nekaj časa na 74. Gremo počasi proti 80. So mu eni bodiji tudi 74 tesni in kratki.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?