Night
|
Naš pa zadnje čase sploh ne mara biti dolgo na trebuščku . Samo nosil bi se. Delno smo seveda sami krivi za to, ampak kako naj sorodnikom rečem, da naj ga ne nosijo toliko? Sploh takim, ki ga bolj poredko vidijo, pa so potem vsi srečni, če ga malo pocrkljajo? V glavnem, zdaj ga probam imeti spet čim več na tleh. Do približno 3-4 meseca je bil skoz na tleh ali na kavču, ker se ni hotel nositi, zdaj je kontra. Saj vem, da želi videti svet in da je na tleh dolgočasno, ampak bi rada, da raziskuje, da se razvija. Kakšen nasvet??? Kaj dajete vašim malčkom za večerjo? Midva še nisva nadomestila obroka, ker premalo poje, uvajam pa že dopoldansko sadno malico in kosilo. Sedaj bom še večerjo. Ampak včasih poje samo po par žličk, tako da po moje ne bova še nadomestila obroka. Mi je pa bolj blizu ta način, da uvajam različne obroke, ne pa da najprej v celoti samo kosilo, potem malico, potem večerjo. Vsak dan malo vsakega, pa je. Zdaj sva začela tudi z mesom, ga ima rad. Veliko lepše mi poje kašico, če je malenkost slana, ampak pazim, da res malo solim. In kako naj vem, da z dojenjem spije 500 ml mleka? Trenutno smo na težici 7kg, kar je v bistvu idealna teža zanj, samo bi mu rada dala še kaj bolj kaloričnega, ker ponoči še vedno pogosto je. Da bi ukinila nočno dojenje, je pri nas nemogoče, ker on velik del mleka spije ravno ponoči, ko je mir in napol spi. To, da ne rabijo nočnega obroka, je odvisno od vsakega posebej. Če se zbuja in veliko spije, potem očitno še vedno rabi, če bi pa samo parkrat potegnil in zaspal nazaj, bi bilo pa drugo. Tako kot pri vsaki stvari se bom tudi pri hranjenju držala svojega občutka in bom gledala svojega otroka. Velikokrat se tisto v knjigah ne ujema z resničnim stanjem oz. z mojim otrokom in sem se že nekaj lasa nazaj odločila, da bom poslušala predvsem njega. Jaz sem se nočnega dojenja že tako navadila, da mi res ni težko. Če zjutraj težko vstanem, pa mojega prosim (če je doma), da on vstane z njim, da še malo pospim. Mali pa še vedno spi v najini sobi in mi tako ustreza. Tudi sva govorila, da bo šel pri 3 mesecih v svojo sobo, ampak nama je čisto ok, če je še vedno pri nama
|