|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
10.6.2014 12:03:50   
Shana86
Ah pri meni pa ravno obratno, spi ravno toliko kot prej, samo da je sedaj čisto zdelana in sploh ne more zaspati. Najprej jo pol ure uspavam, potem pa spi pol ure user posted image Pa ni važno, koliko je zaroletano, kakšna tišina, košek, voziček, avto, naročje, pokrita, odkrita, noter, zunaj... to je to. Potem je pa hitro spet vsa zdelana in tečna. Ah ja. Danes bo pa grozno vroče, že ob 12h je 30... V hiši imamo pa fajn hladno, 22-23 stopinj. Celo noč imam vse odprto, zjutraj pa vse zaprem in zaroletam. Pa imamo galerijo z ogromnimi okni in je vseeno hladno. Je pa potem zoprno, ker notri je skoraj za dolge rokave, zunaj pa obupno vroče.

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 526
10.6.2014 12:10:34   
mala_račka
najina user posted image pa je trenutno še vedno na številki 62, nakaj tudi že 68...Tako da ji bo tudi lupinica še kar nekaj časa okuser posted image
Tashg- a na vaši lupinici se pasovi ne dajo reguliratuser posted image Na naši so ful dolgi pasovi...

Dorotheia - vem kako je...mi smo tudi prej imeli po 26/27 stopinj v stanovanju...pa sva se hb, še preden je prišla user posted image odločila za klimo, ki je v teh dneh res nepogresljiva.

Neposredna povezava do sporočila: 527
10.6.2014 14:44:18   
tashq
spanje:2 dni imamo zdaj malo porušeno rutino,zato spi manj kot prej pa v več kosih.jutri gremo še na celodnevni obisk k sorodnikom,tako da bo spet malo čudno,ampak bo že čez par dni spet ok,ko spet vzpostavimo rutino.
lupinica:ne,dolžina pasov je ok.lupinico naj bi zamenjal(tako sem brala...),ko otrok ne paše po kilaži vanjo ali glavica "gleda" ven ali pa so pasovi za rameni.ne vem,kako naj razložim...N. pasovi(tam, kjer so zgoraj pritrjeni na lupinico)pridejo POD rameni.naredijo tak lok (kot črka U) in v tem primeru lahko zdrsnejo z ramen dol.pas bi moral biti pri ramenih raven,tako nekako kot smo mi privezani:pas gre od našega boka,mimo prsnega koša in potem NARAVNOST navgor.pri N. pa ne gresta pasova naravnost navzgor (več),ampak je tisto kjer sta pritrjena že za njo,pod njenim hrbtom,ramenom.malo zakomplicirala,ampak a razumete?user posted image do roba lupinice ji pa manjka samo še kak cm,ne več...je pa ena izmed večjih lupinic,se mi zdi prav ogromna v primerjavi z nekaterimi.Maxi Cosi Cabrio(če se prav spomnim).je bila še od P pa je bila brez problema v njej skoraj do enega leta.

< Sporočilo je popravil tashq -- 10.6.2014 14:45:54 >

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 528
10.6.2014 15:42:20   
Dorotheia
Evo, mi smo danes imeli pestro za kosilo. user posted image
Sem mu prvič pripravila polento. No, in mu ni všeč sploh. Se je zmrdoval, pljuval ven, jokal, pa sem mu nekaj časa ponujala itd. Pa je zdaj že 2 tedna ful lepo jedel vse, kar sem mu pripravila. Jaz pa itak nič drugega, kar bi mu lahko ponudila. No imela sem en kupljen kozarček od Holle korenček-krompir in mu pripravim potem tisto, pa mu tudi sploh ni bilo všeč, pa ima domačo varianto tole ful rad. Potem je bil itak že ultra lačen in se je drl nekaj časa, toliko, da sem na hitro pripravila mleko in dala riževe kosmiče, da bi vseeno jedla na žličko. Tako je bil izmozgan od vročine, lakote, dretja, da je že napol spal in itak tudi to ni šlo. Evo, sem se tudi jaz počutila najbolj nesposobno na svetu. Prav zasmilil se mi je. user posted image Čisto je bil bošček. user posted image
Potem sem pač naštimala mleko v flaško in mu dala, pa je bil tako fetrtik, da je tudi tega spil pol kot ponavadi. Ah ja...
Bi bila kakšna druga pot boljša? V takih trenutkih se potem vedno vprašam, če bi morala drugače postopati.

No, bo jutri bolje. Mu bom pač spet pripravila nekaj, kar vem, da ima rad.
Pa verjetno tale teden bova poskusila še brokoli. Kolerabe pa tudi ne mara.

Ma tale vročina ga res zdeluje. Ni potem nič kaj razpoložen, Vsaj spi malo več zaradi tega, ker je posledično kar bolj utrujen očitno.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 529
10.6.2014 18:31:01   
Night
Midva sva pa tudi v tej vročini veliko zunaj, na vrtu imamo dopoldne sonce, sva pod drevesom kakšno urico, popoldne pa je senca, tako da sva lahko brez problema zunaj. Naštimala sem mu tudi bazenček, da malo čofota in ni videti, da bi mu kaj manjkalo. Edino ponoči je bil kažin. Po moje mu je bilo vroče. Vsaj meni je bilo za znoret. Oblečen je bil pa v bodi s kratkimi, pokrit pa z rjuho, pa še to se je razbrcal. Nismo pa spali od 3-4h, ker se je fantič odločil, da ne bo spal. Začel je kar nekaj brcati (v spanju), se zbudil, pojedel, potem pa sploh ni zaspal nazaj (prvič do zdaj, da ni). Potem se je pogovarjal z enim zajčkom, pa pasel kravice, joooj. Jaz sem ga čim bolj ignorirala, po eni uri sem ga dala pa nazaj na joško in je takoj zaspal. Upam, da bo danes bolje. Ponoči smo imeli tudi 23 stopinj v spalnici, nikoli še toliko in smo vsi slabo spali.

ura za spanje: a jih boste zdaj čez poletje dajale kaj kasneje spat? Meni je ob 20h še prezgodaj, zunaj je še tako svetlo. Po drugi strani pa paše imet malo mira zvečer zase, z možem pojeva večerjo, posediva zunaj na terasi ...

bazen: še jaz ne hodim več, dojenčka pa sploh ne bom peljala. Saj je fajn, po moje bi tudi užival, ampak tisti klor in umazanija ... Me mine. Sploh pa mimogrede spije kaj vode user posted image Jaz čakam na morje.

lupinica: tashq, tudi našemu bo kmalu premajhna, pa imamo isto in je res velika! Ampak vpetje za pasove ima trenutno ravno na višini ramen, torej računam, da jo bo čez kak mesec prerasel. Noge mu sicer še ne gledajo čez, glava mu še dolgo ne bo, ampak teh lukenj se ne da nastaviti višje. Doma imamo tudi eno staro romerjevo lupinico in je še slabše-tam so luknje na najvišjem položaju že prenizko! Sploh ne vem, kaj narediti. Pa naš ima zdaj enih 69 cm, po moje nima več. A je to nevarno, če se tako vozi?

Neposredna povezava do sporočila: 530
10.6.2014 22:12:35   
Night
Še nekaj: a se vaši malčki kaj bojijo neznanih ljudi? Naš ima zadnje čase kar neke fleše, če ga ogovori kakšna tetka ali pa striček. Še soseda se je danes ustrašil. Ponavadi se našobi, kot da bo začel jokat, ampak ga hitro zamotim.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 531
11.6.2014 8:39:25   
Shana86
Ah saj sem vedela - samo da je ponoci zacela spati, jo je spet nekaj vrglo s tira. Tale vrocina. Danes smo bili pokonci ze ob enih. Cez dan pa matranje za zaspat, malo spat, ful vec poliva tele dni, s kakanjem imamo zbrko... Ah ja, se jutri... potem je pa petek trinajsti + polna luna + fronta user posted image
Sva se ravno vceraj pogovarjali s sestro, kako je zanimivo: pozimi je v stanovanju 22-23 stopinj in smo vsi v puloverjih, poleti pa pri istih temperaturah v kratkih hlacah. Pa okej, mi vemo, da je poletje, ampak tudi puncka uziva v bodiju s kratkimi rokavi, prej je pa rabila ful vec oblek.. Nevem, je to res ta segretost zidov, oken, ir sevanje... katera ve?

Lupinica: puncka nosi zgoraj 62,dpodaj 68, pred dvema tednoma je bila dolga 59 cm. Na lupinici bomo morali visje prestaviti pasove in mogoce odstraniti blazino pod hrbtom. Ima tudi pasove zdaj pod ramami. Imamo pa pegperego2014.

Prilagajanje urnika: tudi mi smo prestavili vecerno rutino, saj je sele okrog pol osmih zunaj fletno. Tako da gremo zvecer ven, kopanje pa je okrog devetih. Tako ali tako prej gleds ko sovica, ker je svetlo.

Tujci: ja, ce je ze itak utrujena in malo teckasta, se vsakemu joka. Sploh v vozicku, ko se sklanjajo nad njo. Drugace je pa zanimivo - eni so ji ful vsec, se jim smejein se pogovarja, ene pa odpika in gleda stran user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 532
11.6.2014 10:24:17   
Dorotheia
Ufff, nas ubija vročina. Midva sva bila danes okrog 8.30 zunaj že, pa samo do 10h, že zdaj mi je prevroče zunaj. user posted image

Sem fouš vsem, ki imate vrt in senčke in ste lahko lepo zunaj malo več.

Naš tudi zdaj prihaja v obdobje, ko se malo boji folka....vsaj tako se mi zdi...če se pogovarjajo z njim niti ne, ampak če ga vzamejo v naročje. V soboto ga je na rd imela babica, pa se je kar malo kisal. Pa včeraj ga je imela tetica malo in je bil na začetku tudi kisel. Potem pa se navadi. Kot kaže prihajajo v to obdobje.

Spanje - midva ga že od vsega začetka dajeva spati okrog 21h. Tako bo tudi naprej. Dam ga spat od 20.30 - 21h enkrat. In mi je tako ravno super. Pa spi še vedno do 7h zjutraj. No, včeraj sem ga dala spati že malo čez 20 uro. In se je danes samo zbudil pol ure prej. Nič drastičnega. Mi je super tako. Pa nič ne protestira, imamo večerno rutino in točno ve, da je takrat čas za spanje. Tudi če je zunaj še malo svetlo.

sva ga pa včeraj umila kar pod tušem, ker zdaj poleti se bomo vsak dan kopali, samo ne bova komplicirala in vsakič pripravljala bano. Tale tuš je ful praktičen - moj je šel z njim pod tuš in ga držal, jaz sem ga pa umila. Ful hecno drugače. user posted image

shana - meni je moj ravno včeraj rekel, da zdaj vsi jamramo, ker je tako vroče in smo vsi malo oblečeni, pozimi sem pa želela imeti tako. user posted image Ne vem zakaj takrat ni takega občutka vročine kot sedaj. Verjetno res tudi zaradi segretih sten, tal itd.

Pismo jaz ga zdaj čez dan vsaj 2x preoblečem, ker tako zašvica. user posted image Imava premalo bodijev s kratkimi rokavi in sem šla danes po en paket bodijev. Ker tole je čisto kriza.

Aja, pa včeraj sva dobila pošto in termin za razvojno - imamo že 2.7. in so me fuuul pozitivno presenetili glede tako hitrega termina. In sem res vesela. user posted image Tako, da bova pomoje kmalu obiskovala fizioterapijo. Upam še kar, da bom lahko na ta račun podaljšala porodniško za 3 mesece. user posted image Baje, če bova hodila dlje časa, kar je kar zelo verjetno, ker smo že malo pozni (ponavadi jih pošljejo hitro okrog 3. meseca), tako mi je vsaj rekla znanka, ki dela tam. No, bomo videli.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 533
11.6.2014 11:02:07   
dspela
tashq, naš tudi ne prenaša vročine. smo bili v soboto na izletu v goriških brdah in je bil pikast, v nedeljo pa nič več. Pa v nogice se ful poti, ima prav mokre.

oblačenje ponoči, samo v bodiju, pa pokrit je.

stanovanje, pri nam ni tip-top pospravljeno.

spanje, naš tudi čez dan več spi, zdaj ko je ta vročina...mami pa ta čas uporabi za kavico, počitek in pa učenje.

številka oblačil, mi smo na 62 in 68.

ura za spanje, midva ne bova spreminjala ure, po 19 uri že postane siten...čeprav je malo čudno, ko je še svetlo.

tujci, enkrat sva se z mojo sošolko srečale in ko mu je govorila, je že nabiral....drugače si jih ne boji..se pa je takrat malo prej zbudil. Se pa je tudi mojo sestro enkrat ustrašil in začel nabirat, pa jo pozna...ali taščo, verjetno se že naveliča, ko mu govori, potem pa začne nabirat.

Pa se tudi mi že obračamo iz hrbta na bok in nato na trebušček...samo rokico še ima spodaj. user posted image

Kako pa jih hranite? Še v naročju ali v stolčku? Naš bi rad bil ful pokonci, komaj, da še v naročju poje, kar glavo dviguje....bi skoz sedel, pa še v gugalniku glavo dviguje.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 534
11.6.2014 11:52:38   
mala_račka
ja tudi pri nas V R O Č Euser posted image Smo izbrali enako taktiko - senčka, bazenček, listki...user posted image Pa danes ponoči sva tudi dežurali eno uro, je gledala kot sovica, se pogovarjala, smejalauser posted image pa tudi čez dan jo malo muči za zaspati... zgleda, da res ta vročina. Pa notri nimamo vroče, ampak zgleda da jih ta zunanja temperatura čisto zdelauser posted image

večerna rutina tudi pri nas ostaja ista...okrog osmih kopanje in do devetih že spiuser posted image saj se tudi nama zvečer prilega nekaj časa zase...na terasi ob zmernih temperaturahuser posted image

Dorotheia - sem ravno govorila z znanko, ki tudi obiskuje RA in tudi čaka na datum za fizioterapije, da vam pripada podaljšana porodniška, tako da si kar uredi...vsak mesec več s svojim sončkom se ti pozna, saj ga kasneje nikoli ne boš nadomestila v takšni oblikiuser posted image

mene pa zanima kako ve kopate svoje sončke? Namreč nama je patronažna pokazala, da naj držim roko pod najširšim delom glavice in ga z dlanjo držim po pazduho...druga roka je tako prosta za umivanje... Ampak to je vse šlo dokler je bila mala še kolikor toliko pri miru...sedaj pa brca, se odriva, glavico obrača na vse strani...jooooj, jaz pa jo komaj lovim. Spet po handlingu pa naj bi otroke držale v banji na boku in jih umivale na ta način. Kako to prakticirate ostale?

Neposredna povezava do sporočila: 535
11.6.2014 15:47:38   
lencyk
Hey, da se še jaz spet malo oglasim.

Zobki: našo so zgoraj kar matrali nekaj dni, sedaj je pa že boljše. Je pa včasih problem, da zaspi zaradi tega. Vendar je to sedaj že zelo redko.

Vročina: dva dni nazaj sem se 1,5 ure trudila, da je zaspala popoldan, ker je bilo tako vroče. Živimo namreč v garsonjeri in imamo popoldan tudi 27 stopinj notri. Potem sem jo pa včeraj popokala in sva šli do moje mami, kjer je prijetnih 22-23. Danes pa isto.

Dojenje: tiste, ki še vedno dojite... ali vašim dojenčkom dajete kaj goste hrane za poizkusiti? Ali jim dajete v teh dneh tudi kaj čajčka ali prekuhane vode poleg vašega mleka?

GH: Jaz sem ji dala banano, ampak kar celo in jo liže, sedaj že malo grizlja ker ima dva spodnja zobka zunaj. Pa čisto je nora nanjo. Dala sem tudi jabolko, bučko, korenček in cvetačo kar v kosih da malo liže, da se navadi okusov. Zraven delam njammm njammm njam in najprej jaz probam, potem pa dam njej in zaenkrat se ni nič zmrdovala.

Kopanje: midva jo tuširava že od 1 naprej. Banco pripravim 1x na teden, da jo umijem še z milom. Jo pa tudi čez dan dam večkrat pod tuš, ker je pokakana do sredine hrbta in je tako hitreje.

Št. oblačil: mi gremo počasi na 80. 74 ji je sedaj ravno prav, po moje še za kakšen teden, največ dva.

Lupinica: zaenkrat je še ok, imamo pa Maxi Cosi.

Stanovanje: je čisto kot je bilo, ker imamo tako malo prostora, da bi drugače hodili čez vse stvari :)

Obrati: naša se sedaj obrača še na drugo stran, torej je osvojila vse obrate. Iz hrbta na trebuh in obratno. Moram biti kar pazljiva, ker mi je sedaj še na previjalni začela to izvajati.

Oblačenje ponoči: bodi s kratkimi rokavi in hlačke s stopali, čez pa tanek kovterček, ker imamo celo noč odprto okno. Podnevi jo oblečem doma samo v bodi s kratkimi rokavi.

Zaenkrat se še nikogar ne boji, se vsem na polno smeji. Naglas pa samo meni in mojemu.

Partnerji: ali vaši partnerji vam kaj pomagajo? Meni se zdi da vse delam sama do večera. Komaj da grem lahko pod tuš. Torej nakupi hrane, kuhanje, pospravljanje, posoda, perilo. Vse delam sama. Kar on pripravi je delno zajtrk. Včasih sem prav jezna, kot da sem en robot.

Seks: po moje sva ravno ene 3x vse skupaj odkar sem rodila. Mi pač ni, ker sem preveč utrujena.

Spanje: naša je malo spremenila vse skupaj. Sedaj zvečer okoli 20:30 zaspi le za kakih 40 minut, potem pa noče več. Ob 22-22:30 jo nahranim in potem spi od okoli 23ih pa do 6:20, ko jo spet zbudim. Imam preveč polne, da bi jo pustila dlje spati. Ne vem kako naj jo pripravim, da bi spala še ta večerni čas malo dlje. Ima katera kakšno idejo? Tuširam jo ob 18:30, potem malo čez 19:00 dobi mlekca, potem pa ona še ne bi šla spat. Včasih je budna kar do 22ih. Torej recimo od 18-22. Kar se mi zdi ful preveč ur za tako majhnega dojenčka. Ampak kaj pa jaz vem. Vsaj ponoči mi spi.

Mi pa sedaj nič več ne komlicira in vedno zaspi v zibki. Jaz sem samo zraven. Sem tako vesela. Pa tudi v vozičku ne komplicira več, no vsaj večino časa. Ful vzdiguje glavico, ker je tako firbčna :)

Blazinice za dojenje: jaz imam To-To in so prav super. Se mi niti čez majčko ne vidijo kaj dosti.

Neposredna povezava do sporočila: 536
11.6.2014 15:57:28   
lencyk
Aja, pa še to sem pozabila napisati, da jaz vedno vklopim na telefonu zvok sesalnika, ki sem ga posnela od mojega pravega sesalca. Vsak zvok ni bil ok, tako da sem kar našega posnela in ji ga vedno predvajam ko spi. Dam ful naglas, da lahko v miru kuham in ropotam. Tudi ko sesam stanovanje ona spi. Ta zvok naj bi jih pomirjal, ker ko so bili v maternici, so ves čas slišali tak šum kot ga ima sesalnik ali fen in so navajeni takega zvoka. Tudi ponoči, ko so kakšni sosedje glasni, ga predvajam in se mi ne zbudi.

(odgovor članu lencyk)
Neposredna povezava do sporočila: 537
11.6.2014 18:43:50   
Night
Danes imamo pa mi borbe za dnevno spanje. Ta vročina je ubitačna, res. Komaj čakam ohladitev. Danes sva tudi midva pretežno notri in ne vem več, kaj bi počela z njim, mali pa sitko na polno. Zdaj ravno drema, ga bom počasi zbudila, da greva malo ven. Včeraj je šel spat ob 21h in ga bom od zdaj naprej tako dajala. Sicer zjutraj zaradi tega ni dlje spal, ampak se mi zdi boljša ta ura kot ob osmih, ko nam še sonce v spalnico sveti. Pa verjetno bomo tudi kaj vozičkali zvečer po mestu, tako da je čisto ok tudi tako.

mala_racka, ne predstavljam si, da bi ga v banjici na boku držala. Jaz ga držim za glavo pa pod pazduhami, jaz pa sedim za njim v veliki banji. Isto ga držim v bazenčku. Ko se kopava skupaj, itak moj pomaga in je lažje. Drugače ga pa večkrat samo umijem zvečer, ker ima precej suho kožo in namakanje v vodi to samo še poslabša.

lencyk, glede GH si preberi malo nazaj, smo veliko pisale o tem. Naš ni več navdušen nad kašicami, je mamina joška ponovno zakon. Sem ful vesela, da se spet normalno doji, zdaj se dojiva tudi po 20-40 minut. Saj mi paše, pa tud happy sem, ker vem, da se spet lepo redi in je zadovoljen. Posledično pa noče kašic več, ampak ne bom silila, itak mu dajem čisto malo, da se navadi okusov. Banane še nisem dala. Po novem se daje najprej zelenjava, žito, meso, sadje je šele na koncu. Ampak po občutku je še vedno najbolje.
Vaša punčka ima pa konkretne mere, da sta že skoraj na št. 80 user posted image Ampak kako to, da vam je vsem lupinica še prav, nam bodo pa pasovi kmalu prenizko user posted image

Ima katera letno spalno vrečo? Kje bi jo kupila? Čisto tanko, da je kot nekakšna rjuha? Danes ponoči je spal v kratkem bodiju. Ponoči sem ga pokrila z rjuho, pa je postal kar nemiren in se je razbrcal. Večkrat. Očitno mu je bilo vroče.

(odgovor članu lencyk)
Neposredna povezava do sporočila: 538
11.6.2014 20:52:24   
Shana86
Ocitno imajo vsi user posted image tezave zaradi vrocine... user posted image Moja notri postane takooo jokava, nic ji ne pase. Zato sva sli danes ze malo cez pet ven. Je bilo 32 in grozno soparno, ampak njej je bilo super. Sem jo cisto slekla in je navduseno brcala.

Previjalna: jo tudi lovim povsod, nonstop se obraca... pa vse sem morala pospravit z dosega njenih rokic, vse zagrabi. Neverjetno, kako hitro napreduje zadnje dni. Danes je zacela prijemati prstke na nogicah in v narocju se iz pol-lezecega polozaja dvigne, da sedi. Glava ji sicer se opleta okrog, ampak ona sedi. In ful protestira, ker ji ne dovolim.

Kopanje: tisti prijem je se vedno najboljsi, ceprav je zelo zivahna. Pac vcasih jo malo zalije voda po obrazku, pa nic ne protestira.

Pomoc partnerja: se tudi pocutim kot samohranilka... Otrok, vse gospodinjstvo in vrg je na meni. Ce je sreca, mi pomaga prk kopanju, vcasih pri uspavanju. Drugace pa hodi iz sluzbe nekje 18-20h, potem pa ven zidat garazo.

Sesalnik: imam enako taktiko user posted image Da spi vsaj tiste pol ure in lahko kaj naredim vmes... zadnje case jo zmoti vsak sum, pa je bila navajena na ropot. Uporabljam pa eno aplikacijo za tabluco s posnetimi zvoki.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 539
11.6.2014 21:24:10   
Dorotheia
Naš je pa kar priden na previjalni, ampak se nasplošno itak ne obrača na veliko, ker ima vse dvignjeno in potem nima občutka. Zato komaj čakam, da začneva hoditi na fizioterapijo, da malo pogledajo in pokažejo.

Drugače pa se meni tudi zdi, da je fuul napredoval v zadnjih dneh. Ful je začel lepo prijemati stvari in vse bi imel v rokah in potem v ustih. Pa prstke na nogi si tudi prijema oz. stopalo. user posted image Ful je hecen.

Danes je GH za kosilo spet lepo jedel in pojedel veliko, ampak ne vem, kaj naj naredim, da ga ne bo več tako uspavalo - vedno bi kinkal ko jeva, ko je v naročju. Kar spati se mu začne, pa nima veze, tudi če je pol ure pred tem se zbudil iz spanca. Če ga dan na stolček se pa razživi in mu dogaja in lepo poje do konca (no ja..."lepo"...takrat hoče potem vse prijemati, pa žličko, pa šalčko, pa moje roke in vse...user posted image ).

Meni pa moj kar pomaga. No, kolikor je pač doma. Pride kak teden, ko je v službi tudi do 20h od jutra, potem pa spet kak teden pride že ob 16h in takrat je res super vse. Pa, ko je doma vedno pomaga oz. hoče, jaz pa hočem vseeno vse sama narediti, vsaj kar se malega tiče. user posted image Drugače pa ravno tako pospravi, pomije posodo, skuha, naredi hrano za malega, če je treba...ma vse kar mu rečem. Tako da sem glede tega res vesela.

Mi3 smo šli danes po 17. uri ven. Sva šla po trgovinah za malega nekaj iskat, pa potem še na večerjo in je bil mali spet res priden. Kot da ga sploh ni. Sicer čebljal večino časa in naju gledal, tečnaril pa sploh nič. On je en tak zadovoljen otrok, da res rabi ful malo za srečo. Brez težav sva pojedla večerjo in se sploh nisva ukvarjala z njim. No, jaz ga itak nonstop gledam in se mu smejčkam pa mu govorim, ker sem po besedah mojega itak odvisna od malega. user posted image Prav ne morem verjeti drugače, kako srečo imava, da je tako priden. Lahko da ima samo tako obdobje, za katerega pa res upam, da bo čimdlje trajalo. user posted image Lahko, da se stanje kmalu spremeni. Upam da res ne.

Jaz bom našemu sadje dala za pokušat kasneje. Zdaj sva kosilo nadomestila, recimo. Po naslednjem tednu mu začnem dajat večerjo, kjer tudi ni sadja. In šele mesec zatem mu bom dajala sadje. Če bo kaj po atiju bo itak, ko bo večji, želel jesti samo čevape. user posted image

Jaz razmišljam, da bi mu nabavila spalno vrečo, tako tanko - kot rjuhico, pa so vse bolj debele. user posted image

Nič punce, uživajte, jaz šibam spet na pirčka. user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 540
11.6.2014 23:11:09   
Coccinelle
Živjo, ponavadi vas samo berem, da se malo poistovetim z vami in potolažim. Vidim, da imamo vsi enake probleme z vročino in pogrinjanjem. Tudi sama sem iskala eno bolj tanko spalko, pa jih ni, zato sem danes ceeel dan šivala. user posted image dela je za eno uro ampak z dojenčkom doma, saj veste ... Naredila sem jo iz ene stare prevleke, delala pa sem po teh navodilih: http://www.sewmamasew.com/2013/12/sweet-baby-sleep-bag-pattern-tutorial/ ...samo povečala sem jo za ene 10 cm, ta kroj je za 0-3m.

Mogoče se še katera opogumi. Ni tako težko. :)

< Sporočilo je popravil Coccinelle -- 11.6.2014 23:13:57 >

Neposredna povezava do sporočila: 541
12.6.2014 8:26:46   
Shana86
Drugace tale zna bit fajn:http://gozdnavila.si/shop/category/48/izdelki-iz-muslina/spalne-vre%C4%8De. Ena plast muslinanje priblizno kot dve tetra plenicki. Je pa drago... Se bom probala skorajzit sivat, hvala Coccinelle.

Ste vi tudi imeli tropsko noc? Ob 4h zjutraj je bilo zunaj 22,6 stopinj. Pa smo na 700 m nmv... Ob desetih zvecer je zacel pihat vroc vrter in se je segrelo nazaj na 26. Meni je bilo takooo vroce... puncka je bila pa tudi cisto boga. Je popila kar nekaj vode po dojenju, tega sicer nikoli noce.

(odgovor članu Coccinelle)
Neposredna povezava do sporočila: 542
12.6.2014 10:21:22   
Aeio
Obupno je. Mi vsi spimo odkriti, kaj pa hočem… Ven gremo šele okrog 18:30, ker je prej pretoplo. Mali švica, glavico ma ful vročo, Res je čisto bogi. Pa saj bo kmalu bolje.

Midva ga tudi tuširava vsak dan. Kar uživa, banjica pa enkrat na teden.

Tudi naš je bil včeraj zelo sitkan popoldne, ni mu bilo ne do spanja ne do animacije, nič. Samo sitnarjenje in malo dremanja.

Danes začnemo z uvajanjem večerje. Ker ima ponavadi kosilo okgor 14.00, sta potem samo še dva obroka in bom sedaj morala enega uvesti in tisto dojenje pred spanjem bo najbrž samo malo. Ne vem. Kako je pri vas?

Midva vsake toliko dni narediva sadno kosilo. Jabolko s kakšno suho slivo, pa marelico. Sedaj je polno tega svežega sezonskega sadja, je za izkoristit.

Lp

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 543
12.6.2014 13:20:40   
Dorotheia
Punce, katere plenice uporabljate in katero velikost? Meni je zdaj poleti prav grozno, ko je tako vroče in se jim vse "kuha" spodaj. Najraje bi ga imela nonstop nageca, ampak ne gre. Bi rada imela take ultra vpojne, da je čimbolj suho vse.

Jaz sem sprobala vse živo in našemu najbolj pašejo Lumpi, pa ubistvu zato, ker ima pri pasu ful raztegljivo, zdaj pa počasi tudi tole ne bo dovolj oz. mu pri strani (sploh ponoči ali če je bolj aktiven) vse spišča. user posted image Kot da bi bile premajhne, samo mi je čudno, ker so od 7-14kg, naš jih ima pa dobrih 7,5.
DM-Babylove odpadejo, ker naši mali riti model ne paše sploh, Pamperske so tudi "preozke" v pasu vse, Lidlove sem tudi preiskusila, pa nisem zadovoljna....

No, danes sem za foro kupila malo večje Pampers - Sleep&Play v velikosti 5 (9-18kg pomoje). Pa so mu vsaj v pasu prav. Zdaj bomo pa videli. Naš je res ful močen v spodnjem delu, zato imam te probleme.

Drugače pa se že oblači...vikend bo bolj hladen, kar mi bo ubistvu prav pasalo. user posted image

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 544
12.6.2014 18:35:37   
Shana86
Punceee, pri nas ze dobri dve uri dezuje in je samo 17 stopinj. Paseeeee user posted image Je tako fino, ko se moras malo pokriti... Imam vse odprto, da se hisa shladi.

Danes imam malo drugacno taktiko glede spanja - ko vidim, da je zaspana in zato sitna, jo dam v kosek. Malo jamra, mogoce tudi joka, ampak v 5 minutah zaspi. Bolje to kot prej tisto matranje, ker sem jo dvignila kmalu zatem, ko se je zacela jokati in potem nosila pol ure... se je jokala dlje kot v kosku. Kako je ze "letting them cry, not making them cry" user posted image

Dorotheia mi imamo Bambo 2. Samo okej, moja je dve kili lazja, ozka in dolga. Kolegica ima tudi bolj okroglega fantka in je imela podobne tezave kot ti - ce so mu bile v pasu prav, je okrog nogic vse puscalo. Se mi zdi, da je na koncu pristala na Pampers new baby ali nekaj takega.

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 12.6.2014 18:39:37 >

Neposredna povezava do sporočila: 545
12.6.2014 20:33:08   
Shana86
Aja punce, kako pa jih tusirate? Jaz jo kopam, ker se jo bojim tusirati, ker je tako drseca in zivahna. Sploh ce sem sama.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 546
12.6.2014 21:32:16   
mala_račka
samo na hitro...tiste, ki ste spraševale za tanko poletno spalno vrečo...v trgovini Hofer imajo od danes naprej tanke poletne spalne vreče treh različnih velikosti (najmanjša je 70 cm) za samo 7,99euruser posted image Če še katero zanima...

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 547
12.6.2014 21:37:56   
TaJa987
po dolgem času se spet oglašam. sem vas pridno in redno brala user posted image

ob tej vročini je bila mala kr v plenički ali pa v kakšni oblekici. sicer pa se ne morem preveč pritoževat, smo se čez dan hladili pod klimo, na sprehodu smo pa bili samo zjutraj do 11 ure.

ena je omenjala kopanje v bazenu..... pri cepljenju nazadnje sem vprašala zdravnico kakšno je njeno mnenje oz. priporočila glede kopanja. in je rekla da čim kasneje v javne bazene, jezera. za morje ni nobenega problema. za bazene odsvetujejo zato ker vsi vanje lulajo, ogromno jih kaka noter, preveč so klorirani kar draži sluznico, povzroča alergije, .... za jezera je pa problem zaradi ličink, in podobnih zadev. še posebej je treba biti previden pri punčkah, ker vsa ta svinjarija lažje zaide kamor nebi smela.

glede oblačil smo pa trenutno na št. 68. čeprav sem že večkrat bila presenečena kako se te velikosti zelo razlikujejo ne samo po firmah ampak tudi pri isti firmi. včeraj sem se lotila urejanja njene garderobe, vidim eno oblekico, na oko bi ji morala bit prav pogledam št. 80. ji oblečem pa ji je skoraj že premajhna. po drugi strani so ji pa nekatera 62 oblačila še prav.

kopanje: jaz še kr vztrajam pri banjici. mi jo je prav veselje gledat kako uživa ob čofotanju. čeprav je kopalnica popolnoma poplavljena ;) opažam pa da je že počasi ta banjica premajhna ampak jo bova še uporabljale.... komaj čakam da začne sedet....

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 548
13.6.2014 20:42:49   
witch
Punce hvala vam za tolažbo. Saj vem da je tako Je že boljše. Trajalo je par dni, zdaj sem pa spet vesela in polna energije. Pride in gre. Mogla pa sem se zjokati user posted image

bazen mi smo se že kopali. v biotermah, bil je v vodi ene dest minut, potem tuš, pa smo to ponovili še enkrat. Je pa ful užival. Kopali smo se pa v torek dopoldan. Ko je bilo na bazenu pet ljudi. P je rekla, da po pravilih naj ne bi, ampak je tudi ona svoje vozila in ve da otroci uživajo in da naj ga peljeva ampak po pameti.

lupinico imamo maxi cosi pebble in mu je še čisto ok.

vročina je bila čisto ok. Se ni nič pritoževal. smo se bolj zadrževali notri, zvečer je bila soba prijetna, on je v bombažni pižamici pa okno imamo na kip.

sem pa tudi jaz našemu dala bazen zunaj je čofotal kot nor user posted image

neznani ljudje ja ful se jih boji. Smo šli k babici na počitnice, ki je na drugem koncu slo doma in je bil kar jok kakšen dan. No potem se je je navadil. pa tudi doma opažam da išče samo mene in joka takoj ko ga nekdo vzame v naročje. če je pa tujec pa sploh.

spanje čez dan spi isto kot vedno. Je pa začel spati celo noč do šestih zjutraj user posted image

Mi smo imeli pregled pri petih mesecih. dobil je tretjo pikico. velik je 70 cm, težek pa 7670g. Vse je ok. Tak da sem prav vesela user posted image

Kopam ga še vedno vsak večer v banjici. Imamo poplavo, ampak glavno da on uživa. Smo ga pa zdaj pri babici tuširali in je jokal kot nor.

Plenice imava trenutno pamper premium 4 ker sva jih dobila. Drugače pa kupujem mullerjeve 4.

Oblačim ga večino v 68. Spravim kaj na njega še 62, pa tudi kaj 74.

GH kosilo sva že zamenjala z zelenjavo, večerje z mlečno kašico, zdaj pa bom probala počasi dopoldansko malico. Noče sadja in bom probala ga nekako počasi. Je P rekla na pregledu naj kar uvajava naprej, dobila sva zeleno luč tudi za gluten. Ampak bom še mičkeno počakala, Vsaj do šestega meseca.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

Neposredna povezava do sporočila: 549
13.6.2014 20:49:00   
mala_račka
živjo...

danes smo dopoldan izkoristili za sprehod po senčki in potem bivanje zunaj pod drevesno krošnjo...popoldan pa spet to obupno vreme, kot bi bil april. Smo se ravno odpravljali ven (ko smo bili notri je še sijalo sonce) in se je ulilouser posted image pa smo šli lahko nazaj...ni bilo pet minut in je spet sijalo sonce. Groza, res!

Drugače pa sva danes "predežurali" celo noč...do sedaj je vedno spala celo noč z enim hranjenjem ali največ dvema. Danes pa se je CELO noč zbujala na eno uro!!! Sva se ravno podojili, je končno zaspala in preden sem lahko jaz sama zaspala nazaj, se je že spet prebudila...jah no, pa za danes to ni nič čudnega, ane?:)
In kako ste ve preživele petek 13. s polno luno?user posted image

Zanima me, tiste ki greste na morje, ali boste uporabljale freedov obroč ali kaj podobnega? Je katera razmišljala o neoprenskih oblačilih? Na kakšen način mislite zaščititi svoje malčke pred tem nevarnim soncem?
Mi gremo na morje prvi teden v juliju in predvidevam, da takrat morje še ne bo primerno za kopanje user posted image ...sem pa razmišljala, da bi vseeno kupila obroč, morda za kasneje, če jo bomo to poletje še kam mahnili. Sedaj pa sem brala na netu, da naj bi ta freedov obroč škodoval oz. spodbujal zategovanje glavice pri dojenčku...morda ve katera o tem kaj več? Sva pa ravno danes z dragim kupila kopalno obleko oz. majico in hlačke z UV zaščito, pa klobuček ravno tako z UV zaščito, pa jaz jo bom vsekakor tudi namazala z zaščitno kremo Mustela, kljub temu da naj se dojenčkov ne bi mazalo...Saj bomo itak v senci oz. bomo na plažo hodili samo zgodaj zjutraj (do deset_ih) in pozno popoldan (po peti uri), ampak to sonce je itak čedalje bolj nevarno, se mi zdi da tudi v senci oz. pod senčniki nismo več najbolj varni... Sva pa kupila tudi en takšen mini bazenček, v katerem bo lahko naša princeska čofotalauser posted image

Shana86, kam na Krk pa greste na počitnice, kateri kamp (sem mali firbecuser posted image )?

< Sporočilo je popravil mala_račka -- 13.6.2014 20:53:28 >

(odgovor članu TaJa987)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?