|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
13.6.2014 22:22:27   
Shana86
Ja, polna luna... tezave s spanjem, drugace je pridna. Noce in noce zaspati, potem je pa vsa sitna. Po pol ure se pa zbudi z jokom, se zaspana. Sicer se vedno smeje in je spocita. Ah, polna luna jo vedno zmece... pa se teli temperaturni ekstremi zadnji teden, 15-34 stopinj... Danes sva bili celo dopoldne zunaj, je bilo super. Celo vrt sem malo zrihtala. Popoldne pa ja, malo nevihte, malo vroce... Tako da sva bili vecinoma notri.

Jaz jo tudi mazem z Mustela soncno kremo, ce sva zunaj 11-17h. Jo sicer opece, ceprav je v senci.

Kamp: najbrz Slamni. Nismo se bili, sporocim, kako je bilo user posted image Ne vem, nekaj se je vreme pokvarilo - mogoce bomo sli sele v sredo user posted image

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 551
14.6.2014 8:22:19   
witch
Naš malček je bil pa včeraj cel dna ful priden. Ponoči pa mu nekako ni bilo za spati. Mislim da ga je malo ta luna matrala.

Krema za sončenje jaz ga še nisem mazala. Sem pa prav prejšnjič v trgovini gledala da bi bilo pametno, da ga mičkeno mažem. V vozičku so nogice skoraj vedno na soncu.

Obroč jaz fredovega nimam in ga ne bom kupovala. Ker se mi zdi ful nepraktičen. Moj nečak je bil v njem enkrat pa še takrat je jokal. Vodo pa prav obožuje. Saj pa otrok nima nič od vode. Polovica telesa je na obroču izven vode. Midva sva kupila obroč za okrog vratu. Otrok pa cel lepo uživa v vodi. Naš je bil čisto nor. čofotal je tak da je kar špricalo okrog. Pa frajer se je prav lepo na vodo ulegel in užival v zibanju. Ne vem če je tega možno kupiti pri nas. Ga prodajajo v VB in aziji. Pa ebay ga ima. Moja sestrična živi v aziji in je tam ta oborč isto kot pri nas fredov. Tak da ona za svojo hčerkico uporablja to. Drugače pa baby neck ring, pa google najde slike. Mene je najprej zaskrbelo kako bo to na otroku. Pa sva vprašla P in je bila prav navdušena nad njem. Je gledala slike in reče da če se pa otročki v njem smejijo pa njim že ni hudega. No, najprej sem si ga jaz dala gor, da vidim kako je. Pa me obroč drži v vodi gor. Pa sploh ni bilo tak neprijetno, kot se mi je zdelo na sliki. V glvnem naš fantič je v njem ful užival.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 552
14.6.2014 12:55:05   
Dorotheia
Evo samo na hitro.

Našega je tudi luna nosila...ponoči. user posted image Se je okrog polnoči zbudil in kar nekaj čebljal, pa ga itak pustiva in je samo zaspal nazaj. Če bi pa katerega od naju videl, bi bila pa kriza. user posted image Potem se je pa okrog 5h spet zbudil in začel ravno tako čebljati na polno kot en velik in sva ga spet pustila, pa je pomoje ene pol ure čebljal in potem že malo tečnaril, ampak prav tako zaspal.

Pa včeraj je bil malo bolj siten kot sicer in danes tudi. Bomo že preživeli. user posted image

Upam samo, da mi bo danes vsaj približno jedel gh za kosilo, ker včeraj je bil ful skurjen, ker ni imel dovolj spanja dopoldan in sploh ni hotel jesti. user posted image Bomo videli.

witch, super da si že bolje! Imamo vsi ta obdobja...

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 553
15.6.2014 15:46:06   
tashq
sem šele zdaj prišla do neta,smo se ta teden malo potepali...user posted image user posted image mogoče bodo kakšni odgovori malo zastareli,grem kar po vrsti...
lupinica:kakor sem v mojem zadnjem postu napisala,naj bi lupinico zamenjal,ko po kilaži ne paše več vanjo ali glavica gleda čez rob ali so tiste luknje za pasove pod rameni.naj se ne bi kasneje uporabljalo,ker ja,lahko je nevarno,ker lahko pasovi z ramen dol zdrsnejo in potem niso zaščiteni.samo mi pomoje kar bomo še nekaj časa uporabljali lupinico...manjše zlo...user posted image
neznani ljudje:se ne boji.do zdaj je jokala samo pri dveh.sta pa bila obadva moška fejst kosmata,kot Bedanca...user posted image mogoče je to pripomoglo...
spanje:mi bomo kot pri prvi dajali spat ob osmih.prej eno,zdaj obe.če bomo pa slučajno kje zunaj ali na obisku ali-ali...pa tudi ne bo nič hudega,če bo kasneje...
obrat:v petek smo končno dali malo na tiste puzzle in morala punca pokazati vse!je naredila prvič obrat s hrbta na trebuh.user posted image ponovila dvakrat,zdaj pa nič več...no,ampak nek napredek pa je...je bila pa tako ponosna nase,se ji je kar smejalo...
hranjenje:kar v stolčku...
kopanje:ja,jaz jo držim tako,kot si opisala za na hrbtu,mala_račka.za na boku sploh še slišala nisem...si sploh ne predstavljam...user posted image jo pa obrnem tudi na trebuh,da v vodi kravice pase,samo roko ji držim pod brado,da ne začne piti vode.v prvo je bila taka kot en mucek,je kar lizala vodo...user posted image na trebuhu jo najlažje umijem pod vratom.
GH:danes sem ji dala prvič jabolko v kosu pa je princeska kar čakala,da ji jaz dam v usta...user posted image ponavadi se pa tako bori za tisto žlico,zdaj je pa samo usta odpirala...no,prav veliko ni dobila,ker je samo malo lizala...ji ni bilo čisto jasno,kaj naj dela s tem...user posted image zdaj ko se pa zbudi pa dobi krompirček z grahom(prvič).
tuširanje:kako pa to tuširate?ker mi bi imeli poplavo v kopalnici,če bi tako delali,pa bi tudi rada,ker je bolj priročno.Dorotheia,kot si ti napisala,bi imeli mi vse pošpricano...user posted image
vročina:mi smo kar normalno preživeli ta teden,mala je isto spala,jedla,ni bilo skoraj nič drugače.je pa tudi čisto prešvicana in v lupinici in v vozičku.enkrat med tednom je zaspala popoldne v vozičku za pol urice pa je bil voziček čisto moker,kar kapljica je spolzela dol.N. pa seveda takoj za preoblečt.smo jo pa dajali kar nago na tla na dekico zunaj,kadar smo le mogli pa je užiiiivala!user posted image
plenice:Dorotheia,če imaš možnost,ga imej čimveč nagega,drugače pa ga lahko zaviješ tudi v tetra plenice.pa bo tako še najbolje za rito...meni se tudi kar smilijo v tej plastiki na riti...imamo pa Mullerjeve 3.
bazen:nam "tapravega" bazena ni uspelo sprobati ta teden,smo bili pa na Dolenjskem v enem takem bazenu,kjer termalna voda konstantno teče skozenj,kot en potoček.no,tam je pa bila notri,samo je bolj malo brcala.tako čudno faco je imela,kot da ji ni jasno,kje je zdaj.user posted image drugače pa meni ni jasno zakaj taka razlika med morjem in jezerom,morje je lahko tudi kar fejst umazano...drugače pa:vsak po svoje in po pameti...
gluten:N. je pa že probala gluten.ne po moji želji!smo bili na obisku in ji je seveda,ko mene ni bilo zraven, ena mama dala "malo kruhka dala za probat".user posted image sicer reakcije ni bilo nobene,bi pa tudi jaz še malo počakala...jutri ima 5.mesecev in bi počakala vsaj 2 tedna,če ne celo do 6.mesecev.
zaščita pred soncem:mi smo bili v ponedeljek na morju pa je bila N. nagica cel dan v senci,namazala sem jo pa samo zjutraj.opečena ni bila nič ima pa tudi zelo svetlo kožo,pa je bilo izgleda to dovolj za senco.če greš pa še na sonce v morje malo čofotat bi pa jaz malo več zaščitila.čeprav pred deseto zjutraj in po peti popoldne tudi ni potrebno veliko,ker vsaj mi bi bili največ 10 min v kosu na soncu,potem pa malo v senčko pa spet malo na sonce.v vozičku je pa jaz še nisem mazala,ker smo v senčki,če smo pa slučajno na soncu jo pa pokrijem s tetra plenico.
obroči:mi letos ne bomo nič kupovali,ker smo skoraj končali z morjem za letos...user posted image naslednje leto pa verjetno kar rokavčke.
petek 13.:nič posebnega...
še to sem hotela napisati,da sta se obedve punci ta teden malo prehladili.verjetno to švicanje v avtu pa potem malo vetra pa smo tam...obedve kašljata in malo hropeta,ostalih simptomov pa ni.N. tudi normalno spi,je,je živahna...smo v petek klicali k P. pa pravijo,naj še malo opazujemo,če se poslabša pa naj pridemo...sicer sem jaz tudi za to,ker ni nobenih drugih simptomov,edino hropenje me malo skrbi...kaj ve mislite?jutri k P?od petka ni razlike...

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 554
15.6.2014 21:18:52   
Nina33

user posted image

5.12.2013

3Sonček3 PDP 28.1.2014
Liam, 1630g, 39cm, OG 30cm

6.12.2013

Blondinčica PDP 6.1.2014
user posted image

29.12.2013

januar2014 PDP 5.1.2014
user posted image

1.1.2014

witch PDP 10.1.2014
user posted image , 3150g, 50cm
3. mesec: 6400g, 62 cm
4. mesec: 7100g, 67 cm
5. mesec: 7670g, 70 cm

2.1.2014

N5ra PDP 26.12.2013
user posted image , 4040g, 54cm
3. mesec: 7500g, 66 cm

3.1.2014

tashy21 PDP 4.1.2014
user posted image

4.1.2014

metuljčica87 PDP 10.1.2014
Aljaž, 3880g , 52cm

5.1.2014

magdalenica PDP 1.1.2014

7.1.2014

marusap PDP 12.1.2014
Bine, 3500g, 48cm
3. mesec: 7320g, 63 cm
4.5 mesec: 8070g, 66 cm

8.1.2014

aeio PDP 2.1.2014
user posted image

9.1.2014

kemo PDP 9.1.2014
Iva, 3050g, 48cm

12.1.2014

TaJa987 PDP 24.1.2014
user posted image , 48 cm

13.1.2014

Nina33 PDP 15.1.2014
Cene , 3320g, 51cm
2.mesec: 5850g, 59 cm
3.mesec: 7070g, 61,5 cm
4.mesec: 7840g, 64,5 cm

sunflower29 PDP 6.1.2014
user posted image , 3680g, 52cm

oblekca PDP 26.1.2014
user posted image

15.1.2014

tia78 PDP 16.1.2014
Lia, 4365g, 53cm

lencyk PDP ?.1.2014
user posted image
4.5 mesec: 7720g

16.1.2014

tashq PDP 17.1.2014
Nika, 3360g, 50cm
1.5 mesec: 4830g, 57,5 cm
3.mesec: 6020g, 61 cm
4.5 mesec: 6980g, 64 cm

19.1.2014

Dorotheia PDP 2.2.2014
user posted image 3220g, 50 cm
3.mesec: 6460g, 62,5cm
4.5 mesec: 7500g

x.1.2014

night PDP 14.1.2014
user posted image
4.mesec: 6500g

22.1.2014

vanca PDP 22.1.2014
Fran

27.1.2014

Coccinelle PDP 29.1.2014
user posted image

28.1.2014

mala_račka PDP 7.2.2014
user posted image
3.mesec: 5300g, 59cm

5.2.2014

dspela PDP 24.1.2014
Aljaž, 3420g, 51cm
1. mesec: 4100 g in 55 cm
2.mesec: 5460 g in 59.5 cm
3.mesec: 6890g, 63cm

13.2.2014

janaž PDP 5.2.2014
user posted image , 4130g, 53cm
1.mesec: 4900g, 58 cm
2.mesec: 5850g, 60 cm
3.mesec: 6400g, 64 cm

14.2.2014

Shana86 PDP 13.2.2014
user posted image , 3315g, 52cm
1.mesec: 3780g, 53,5 cm
3.mesec: 5520g, 59 cm, OG 40cm

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 15.6.2014 21:20:49 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 555
15.6.2014 21:27:19   
Nina33
Čer!

Pleničke so našemu krofku prav št. 4 iz Hofra ali Muellerja/DMja, čeprav zelo na "knap", pomoje bom začela kar s 4+ (Muellerjeve ali DM). Ponoči je oblečen v tanek bombažni pajac/pižamo, pokrijem ga sicer s "flanelasto tetra plenico", a itak vse zbrca, mu pa odpnem pajaca med nogami, ko grem spat, da ima plenica več prostora in mališ lahko bolje spi user posted image . Cunjice ima večinoma 74, se pa najde vmes tut 50/56 bodije (res ornk cifre user posted image ) in tut 80 pajacki, ki so mu glih za glih. Kolk je pa poba dejansko dolg pa nimam pojma, se mi zdi, da večino po širini pobere user posted image .
Drugače pa "čakamo" norice - starejši jih ima že dober teden, skoraj dva, kmalu bo nastopil trenutek resnice tut za mlajša poba (in mene user posted image user posted image ). Tolk o poletju user posted image
Lep večer in še lepše sanje!

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 15.6.2014 21:28:08 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 556
15.6.2014 21:41:22   
Shana86
Samo na hitro.

Sonce: tashq pazi, UV žarki pridejo skozi tetra plenico. Jaz bi jo peljala k P. Mi je patronažna rekla, da imajo takili mali mimogrede bronhiolitis ali pljučnico brez nekih hudih znakov.

Pa pozanimala sem se, zakaj se dodaja žlička olja skuhani hrani. V njej so lipidotopni vitamini A, D, E, K, ki se brez maščob ne morejo absorbirati.

Morje smo prestavili, zaenkrat na sredo, ker je v Kvarnerju tajfun user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 557
16.6.2014 10:03:57   
Dorotheia
Evo, spet na hitro. Mali ravno spi.

Jaz dodajam kašicam žličko in pol olja - sem kupila od Holle (baby olje - mešanica sončničnega, repičnega in konopljinega olja).

Naš še vedno ful drema, ko jeva gh (kot da bi povezoval pač hranjenje z uspavanjem - baje da to imajo eni dojenčki user posted image ). Če je pa ultra naspan, se pa pači in hoče igrati - skratka v nobenem primeru hranjenje ne povezuje s hranjenjem in me to kar malo jezi. Pa ne vem, kako tako malemu pokazat, da ko se je, se pač je. Verjetno bom mogla počakati in ob tem vztajati.

No, naš je bil cel vikend ful sitkan. Včeraj mi je vse živce popil. Pa res najbolj smešno, da ko smo v soboto šli na obisk, je bil najbolj priden in ko smo včeraj dobili obiske, spet najbolj priden. Pa vsi, kako je priden itd. Mulc. user posted image

Jutri pride fizioterapevtka, ta, ki sem jo samplačniško naročila, ker sem najprej mislila, da ne bomo na razvojni ful dolgo prišli na vrsto. No, pa mi je zdaj vseeno fajn, da jutri pride in mi malo pokaže, kaj lahko z malim delam in kako ga moram nosit itd. Zdaj sploh ne vem več, kako, ker je tako velik že in res sem čisto brez občutka. Prav komaj čakam, ker se mi zdi, da sem ful sama poslabšala stanje pri malem. user posted image Zadnje dni tudi mene malo daje depresija spet. Se ful sekiram, ker se mi zdi, da sem sama ful kriva, da je tako stanje. Ker sem tako štorasta. user posted image Upam, da bomo popravili stanje.

Aja, pa pri našem opažam, da se mu za vikend, ko je pač tudi ati doma, čisto poruši ritem. Dopoldan noče okrog 9.30 zaspat, ker se midva pogovarjava in je tudi malemu preveč zanimivo, potem pa protestira itd. In tako je skozi cel dan. Edino zvečer ga vedno dam spat brez težav. Samo položim v posteljo in je to to.

Mimogrede, ima katera tudi dvignjeno vzglavje v postelji? Mi2 morava našega vsaj 1x na noč popraviti, ker se obrača in je potem z glavo navzdol, kar ga itak moti in se v spanju začne nekaj cmerat. user posted image

Joj, ta teden imamo spet ogled enega stanovanja. Bi bilo fajn, če bi bilo kaj iz tega in bi nam bilo všeč.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 558
16.6.2014 17:03:46   
Shana86
Dorotheia moja je tudi lumpa - med obiski najbolj priden otrok, "saj sploh ne veste, da jo imate", drugače pa skos akcija user posted image Ne pa saj je kar pridna no... Danes smo šli prvič v večji šoping, v Ikeo, Kiko in Adidas in je bila skoraj ves čas pridna. Ikee je imela dovolj, je ati malo nabildal roke, ker jo je nosil čez pol trgovine...
Kje pa kupuješ Holle izdelke? Baby center? Tudi jaz jih nameravam, ker ji AM tako odgovarja.
Imamo tudi dvignjeno vzglavje. Obračanje sem rešila tako, kot se kao ne sme, ampak dobro. Da leži z glavo navzdol, tudi ni prav... Sem dala eno tršo podolgovato okrasno blazino ob rob posteljice, da je posteljica toliko ožja, da se ne more obrniti v kontra, še vedno pa ima dovolj prostora, da normalno spi in se obrača bok-hrbet-bok.
Navijam za stanovanje user posted image

Samo na hitro, sedaj letim pakirat, prat, pospravljat,..., saj veste, priprave na morje.

Neposredna povezava do sporočila: 559
16.6.2014 19:32:09   
Dorotheia
Shana v Baby Centru sem do sedaj dobila Holle izdelke - jih imajo še kje drugje?
Sem pa danes v DM-u vidila, da imajo tudi to olje za dojenčke, ki se ga dodaja v kašice. pa itak pol ceneje. user posted image Mi je kar malo žal, da nisem malo bolj pogledala zadnjič, ker ima dm tudi super izdelke.

Jaz sem ful v pričakovanju jutrijšnega jutra s fizioterapevtko in prav komaj čakam.

Danes sem pa avto registrirala in imam skoraj pol manj denarja na računu. user posted image Ah ja...

Jaz grem danes spet na pijačo s kolegico čez pol ure, komaj čakam. Malo pojamrava od otročkov in je takoj boljši svet. user posted image

Uživajte!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 560
17.6.2014 13:30:39   
tashq
eto,mi smo bili včeraj potem pri P.Pia je "samo" prehlajena,Nika pa ima blag bronhitis.dobila je za domov Ventolin(tisto pumpico),pa včeraj so jo tam inhalirali,pa danes dopoldne,ob treh greva nazaj pa še jutri in v četrtek.uf....se ji pa sploh ne pozna,da je kaj bolna:tista maska je zanjo igrača-jo kar puli iz rok pa proba gristi,dr. se je pa skoraj z mize skotalila,tako se obrača pa vriska,opleta,smeje....user posted image imela je pa včeraj saturacijo 97,danes pa 95;torej sploh ni tako blag bronhitis,ali pač?user posted image no,upam,da se izboljša v teh dneh... Shana86,hvala,ker si me malo spodbudila,da grem k P.user posted image pa vem,da skozi tetra plenico prehajajo UV žarki;jo uporabljamo le,ko mora biti mala "nujno" na soncu,tj. npr. da se vozimo z vozičkom par minut obrnjeni proti soncu,potem pa ponavadi nekam v senco(igrišče...user posted image ).
olje:še nisem dodajala,bom pa v teh dneh olivno olje.
GH:N. OBOŽUJE blitvo+krompir!mnjami!user posted image v teh dneh bo prvič bučka...(če nam bo uspelo kaj skuhati,ko je toliko letanja k P te dni).direkt z dedijevega vrta,še malo zemljasta...user posted image
Dorotheia,držim pesti za stanovanje....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 561
17.6.2014 14:55:53   
Dorotheia
Hvala punce glede stanovanja! Reees upam, da bo kaj, ker je lokacija fuul všečna in mirna + cenovno nama gre skozi. Pa v celoti adaptirano itd. Jooj, upam, upam!

Drugače sem pa žalostna. user posted image Danes imeli obisk fizioterapevtke (samoplačniško) in je rekla, da čudno, da gremo šele sedaj na razvojno, da je asimetrija v levo kar močna. Kar pa se tiče povišanega mišičnega tonusa pa je posledica znižanega mišičnega tonusa v trupu - torej v trupu (trebuh, hrbet) je preveč mlahav (znižan mišični tonus) in je zato potem razvil v ramenih zvišan mišični tonus, kar je narobe. Neka napačna kompenzacija. Kravice ne pase na pravi način, ker glavo previsoko dviguje in z ramenskimi in vratnimi mišicami preveč, namesto, da bi se bolj na roke opiral in z rokami dvigal. user posted image Ah ja, sem prav slabe volje, ker me tako skrbi. user posted image Upam, da se bo vse popravilo. Je rekla, da bova verjetno kar dolgo hodila na fizioterapijo in obiskovala razvojno (vsaj dokler ne bo shodil). Tako da bom res najverjetneje mogla podaljšat porodniško (zdaj mi pa to ni več tako fajn, ker to pač pomeni, da le ni tako mala zadeva). Tudi naš ima ekstenzijo - ravno to, da je preveč zategnjen v ramenih in vratu. Je že v porodnišnici dajal glavo nazaj in mi je danes povedala, da kasneje je lahko ekstenzija vidna na drugačen način in se nam zdi, da je izzvenela, pa v resnici ni (tako je bilo v našem primeru). Mi smo zdaj že kar malo pozni in me malo skrbi, da nismo v razvoju kar preveč zamudili. user posted image

Drugače, če odštejem to, pa smo vredu. Danes sem mu na hitro za kosilo naredila brezglutenske testenine in cvetačo (ker nisem imela druge zelenjave), pa je bilo malo pregosto, ampak so mu te testenine kar všeč. Poje pa slabe pol lončka. Že par dni mi poje manj gh kot prej 2 tedna. user posted image Ne vem zakaj. Včeraj mi ful ni hotel jesti. Danes je pa spet lepo odpiral usta.

Drugače pa vsi ful navdušeni nad malim. Danes je bila ena tetica v banki čisto vzhičena in je rekla, da še ni videla dojenčka, ki bi se tako in toliko smejal. Da bi se moral klicati Srečko. user posted image
Ful je posrečen otrok drugače, res.

Nič, si grem kavo skuhat, mali ravno drema. Uživajte!

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 562
17.6.2014 15:38:10   
oblekca
ojla punce, res ste pridne, ne vem kako vam znese tolko pisat, tudi jaz bi rada, a če ne gre ne gre.

Naš mali je zelo živahen, pa tudi jezi se precej, nekako upam, da je tako obdobje in da ga bo minilo user posted image

lupinica: tudi pri nas je že problem in so tisti paski že nižje od ramen. točno vem o čem je govroila tista, ki je začela pisati o lupinici (semm pozabila katera je bila, se opravičujem) in me prav malo skrbi kako bomo, ker rata tudi precej nemiren v njej. sicer upam, da bo kmalu lahko v dugi sedež, po drugi strani je pa varnejša lupinica, pa tudi nekih dolgih poti nimamo.

tuji ljudnje: različno, enim se smeje in jih z zanimanjem opazuje, predvsem pred glasnimo pa gre v jok, no včasih tudi pred nama, ko se ustraši

vročino smo dobro preživeli user posted image

plenice: Dorotheia, jaz sem imela tudi tak problem ker je precej močan, babylove so mu bile res takoj premajhne, probala sem babylove nature in lahko rečem samo super super user posted image . kroj je drugačen, v primerjavi z babylove so večje, te sem vrgla proč, ker mu jih nisem spravila več gor že mesec nazaj, natur pa imam še sedaj do 9 kg in so super. Zraven tega so pa še naravne in so veliko boljše kot tista plastika in gel, ki je običajno v plenicah.

kopanje: v banjici, je sicer vse mokro po kopalnici, a me ne briga , ker mi je tako lepo ko vidim kako uživa in čofota user posted image

gluten: priporoča se uvajanje nekje pri 5,5mesecev, ker je bilo dokazano da se je pri tistih, ki so začeli z uvajanjem po 6 mesecu, prišlo do celiakije. Samo povem, vsak se pa po svoje odloči, jaz sem imela namen počakat, do 6 meseca, ma glede na ta podatek, verjetno ne bom.

GH: gre nama fino, kosilo sva zamenjala, se mi pa zdi da sem malo izgubljena in brez idej in jeva stalno isto user posted image . Olja nisem nič dodajala, a to je obvezno?
Zvečer jeva mležno kašico, pa ne vem koliko količine naj mu dam? Tiste ki ste zamenjale tudi večerjo, koliko mu date, a to kaj povečujete količino? Je to zadnji obrok ali dobi kasneje še mleko?
Počasi bova tudi s sadjem začela, me prav zanima kako bo.

Lepo se imejte z vašimi sončki.

Neposredna povezava do sporočila: 563
17.6.2014 21:26:57   
Aeio
Jaz pa sem prav obupana. Naš se že dva dni kar joče pred spanjem, tudi če je sit. Pa tako kriči in se ihti, se odriva,… To podnevi in ponoči. Pa še zbudi se okoli 23:00 in potem traja 1.5h, da ga nazaj umirimo. Res ne vem, nimam ideje, kaj bi lahko bilo arobe. Ali je to le razvojno. Niti noče več ležat, odriva se na noge, tako da ga kar težko držim (seveda pod pazduho).

Ali vaši otroci, ko spijo na trebuščku, spijo z glavo na obe smeri? Naš zaenkrat samo na desno. Upam, da ni narobe.

Nič, grem počasi spat, ker bo najbrž kmalu budnica z jokom.

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 564
17.6.2014 21:30:29   
Night
GH: naš še vedno bolj malo poje. Joška je zakon user posted image Sem se pa ravno včeraj pogovarjala z eno znanko, ki je rekla, da njena punčka do 8. meseca sploh ni jedla goste hrane, ker je imela krče po vsaki stvari (mamica je lahko jedla samo 3 živila user posted image ), zdaj pa ful rada je čisto vso zelenjavo, sadje, ma vse. Tako da zaenkrat se ne sekiram še glede tega uvajanja, midva greva res počasi. Dojenje nama zdaj v primerjavi s prej ful dobro laufa (edino, ko kam gremo, še vedno malo štrajka, najraje se doji pač doma, kjer ima mir), meni je pa itak najbolj enostavno.

Naš se tudi zadnje čase samo smeje in smeje, vsakemu in je res tak zadovoljen dojenček. Tudi v soboto smo se peljali na malo daljšo pot in se je ves čas v avtu smejal. Smo šli tudi na en piknik in je užival ful. Več je ljudi okoli njega, bolj je vesel user posted image Edino ko smo prišli tja, so vsi navalili nanj že v avtu, pa se je začel revež jokat. Pol pa: ajoj, a zdej boš pa kr jokal...Mislim folk je res tečen. Še jaz bi se ustrašila, da bi 10 ljudi buljilo vame, pa buci buci v lupinico user posted image No, pol je bilo v redu, so ga vsi mečkali po rokah, jaz sem si pa dejansko odpočila user posted image

Pogovarjala sva se tudi z enim parom, ki si želi imet otroka, pa ne gre. Mi je bilo kar hudo, ker se še predobro spomnim, kako je, ko si vsak mesec razočaran user posted image Pa ko sem videla, kako sta ga gledala, me je kar stisnilo.

Dorotheia, kakšne vaje vama je pokazala fizioterapevtka? A pa si tudi drugače opazila kakšno zategnjenost? Ali samo asimetrijo? Ker mogoče pa le ni vse tako hudo ... boš videla še v razvojni. Če je samoplačniško, potem znajo pretiravati. Saj drugače se lepo razvija tvoj sinček, a ne? Pri nas je ogromno dojenčkov, ki hodijo na fizioterapijo, sem se pogovarjala z eno Američanko, pa pri njih tega sploh ni oz. je za tiste, ki imajo res hujše težave v razvoju. No, kakorkoli že, upam, da boste z vajami vse porihtali!

Plenice uporabljamo še 3. So mi pa v redu Lidlove (ampak tiste tanke, ne tiste običajne). Nisem pa vedela za babylove nature. Ziher so ful dražje, glede na to, da so naravne. Meni so še vedno najboljše Pampers dry, mu jih dam za ponoči, so pa dražje od ostalih.

Obroč za plavanje smo mi dobili (mislim, da je baby float al nekaj takega). Sem slišala, da fizioterapevti odsvetujejo te obroče, ampak za tistih 10 minut, ko bo v vodi, ne bom komplicirala. Če bom videla, da mu ne paše, ga bom imela pa v naročju. Ampak z obročem se mi zdi bolj ziher.

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 565
17.6.2014 21:59:19   
Dorotheia
Night, danes je ft pokazala bolj handling glede na naš primer. Ubistvu nič kaj pretirano novega. Samo cel kup enih informacij.
Ma naš je kar trd - se vidi po rokicah in nasploh zgornji del + baje da noge ful premalo dviguje za njegovo starost (to je pa zelo pomembna razvojna faza za vse naslednje podvige) in to itak zato, ker ima oslabljen trebuh in hrbet oz. mišice na tem predelu, tako da ja...user posted image Ma naš tudi glavico ful bolj v levo obrača - baje to ni tako navada oz. ni večinoma navada, ampak ima mišice na levi bolj razvite od desne (v tem primeru vratne) in zato bolj gleda v levo. Ga moram nujno veliko več animirat v desno, da jih še tam bolj razvije. Naš se ubistvu niti na bok ne obrne. Razen ko mu slučajno uspe (pa sem vmes že mislila, da se - pa tisto ni bilo prav). Zdaj pa bi se načeloma že moral vsaj na bok obrniti. Ma res no, prav žalostna sem in polna skrbi. Zdaj vem, da bom samo čakala, da že začnemo hodit na ft. Vaje mi je pa danes pokazala oz. potrdila, da mu lahko nogice pokrčim naravnost gor in mu jih dvigam in spet dol...pa spet gor...itd. pa da stopalca masiram in jih tudi obračam gor in dol (naš med drugim tudi prstke na nogi ful dol tišči iz. ima pokrčene in je to spet znak zategnjenosti). Ah ja... user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 566
18.6.2014 8:48:05   
darhaha84
Upam, da ne zamerite ker smetim vašo temo. Vendar vas včasih pogledam, ker oktobra pričakujemo novega člana in se malo spominjam prvih dni. Pa vidim, da ima  Dorotheia, skrbi glede razvoja. Moj prvi sin je imel ob rojstvu (2 dan) že operacijo želodčka, ker mu je počil in potem čez 14 dni še eno operacijo, ker se mu je začel želodček odpirati in so mu ga morali ½ odstraniti. Tako, da je imel ko je bil star 14 dni že dve težki operaciji in prerezan celoten trebušček in tudi trebušne mišice so mu med operacijo poškodovali. Ker je bil potem še en mesec v umetni komi mu tudi mišice niso delovale tako kot bi morale in je bil potem ves zategnjen. Glavico je vlekel zelo nazaj in imel je slab mišični tonus. Pri 4 mesecih sva bila napotena v razvojno v LJ-Moste 1 x na teden in stanje se je iz tedna v teden zelo izboljševalo. Fizioterapevtka mi je kazala vaje katere sva vadila doma, ona pa ga je tam celega premasirala, da je te mišice stimulirala. Jaz sem bila zelo zadovoljna in meni je bila super ženska. Res, da je sedeti samostojno začel šele pri 9,5 mesecih in nato šele pri 1 letu plaziti, vendar je shodil pri 16 mesecih (kot drugi) in sedaj pri 3,5 letih se mu nikjer ne pozna, da je bilo karkoli narobe in da je razvoj šel malo počasneje kot pri ostalih. Sedaj je zelo vesel fantek, ki rad brca žogo in se vozi s kolesom, ter govori kot, da bi ga kdo navil user posted image V glavnem, če boš sodelovala (v kar ne dvomim) s fizioterapevtko, se bo stane čisto popravilo in čez 2 leti sploh ne bo opaziti, da je bilo kaj narobe. Res pa je, da moraš vaje delati vsakodnevno (večkrat na dan) in je včasih kar mučno, ker tej mali znajo kar protestirati in nočejo sodelovati. Tako, da jih moraš znati kar zanimirati. Jaz verjamem, da bo vse ok – srečno. Glede porodniške, pa mislim da ti jo bodo podaljšali. Jaz sem 2 meseca prej oddala vlogo in mnenje zdravnice iz razvojne in sem imela podaljšano za 3 mesece (ker sva do 15 meseca, hodila tja še 1x/teden).
Drugače ti pa v razvojni pokažejo vse, kako stimulirati otroka, da se obrača – naš se tudi ni sam, ko pa sva 2 dni vadila se je pa kar začel vrteti; kako ga pripraviti, da se usede, da na kolena, plazi… Vse ti pokažejo… Verjetno rabi tvoj samo več stimulacije in res bo vse ok. Ko se jaz spomnim, kako je bil naš bogi, ko sva pri 4 mes. prišla tja – samo ležal je, potem pa se je res začelo izboljševati iz tedna v teden… Srečno
No, sedaj v oktobru pa upam, da se mi bo to obdobje lepše začelo in se bom lahko ukvarjala samo s takimi problemi, kot jih imate ve (no, verjetno se mi bodo zdeli takrat to veliki problemi).user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 567
18.6.2014 9:20:17   
Dorotheia
darhaha, hvala!
Meni je pač malo scary pri nas, ker ni bilo ne v nosečnosti in ne pri porodu nobenih težav - je pa res, da sem kar dolgo rojevala in je bil v kanalu zelo dolgo + je imel ovito popkovino okrog noge. Zdaj, ko razmišljam za nazaj, bi mogoče to lahko imelo kaj veze. user posted image No, pa saj nekako vem, da se bo to vse poštimalo in ne bo potem sploh vidno.
Pa saj mi je ta včeraj rekla, da se bo po ft stanje hitro izboljševalo, samo sem vseeno malo v skrbeh.
Bomo že....je očitno tudi to z nekim razlogom. Ima pa najboljša prijateljica leto dni starega fantka, ki je prav tako hodil na ft zaradi istih zadev kot bova midva (hipotonija + asimetrija). Pa se fantek zelo lepo razvija in tudi zelo živahen je - usedel se je sam sicer malo kasneje kot večina (pri 9 mesecih pomoje), ampak je pa pri 9. mesecih kar naenkrat vse pričel početi - plaziti, kobacati, postavljati na noge ob opori. Zdaj pa pri 1. letu že naredil par korakov, ne hodi pa še čisto, bo pa kmalu.

Pa mi je jasno, da danes skoraj vsak 3. hodi na ft in to, ampak včeraj me je tetica kar malo presenetila, ko je rekla, da ima kar močno asimetrijo (medtem, ko je recimo pediatrinja čakala do zadnjega, ko sem ji omenjala vse znake asimetrije in je samo rekla, da naj ga sama stimuliram na njegovi desni). Ma, bomo že. Je tudi za to nekaj dobro. Upam.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 18.6.2014 9:21:59 >

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 568
18.6.2014 10:35:19   
oblekca
plenice babylove nature stanejo 7,99, za 46 kosov, če koristiš 15 %popusta pa 6.79. se mi ne zdijo drage, pa tudi mi ni vseeno kaj dam sinu na kožo in pri tem res ne gledam na vsak cent. se da drugje veliko privarčevat, pri otroku res ne bom.

včeraj sem pozabila napisat, izdelke HOLLE imajo tudi v Mullerju.

Dorotheia vse dobro želim tvojemu sončku, saj bo boš videla. vem da ti je težko, a hvala bogu za možnost da bosta hodila ft.

Kako se igrate z vašimi user posted image , katere igračke ste jim dali, za katere je sedaj čas?

Neposredna povezava do sporočila: 569
18.6.2014 10:50:16   
Dorotheia
Hvala oblekca, ja saj vem. Počasi bomo že. Je tudi to z nekim namenom. Dokler ni kaj hujšega, bo vse ok.

Te eko plenice od dm-a se pa jaz že imela na začetku enkrat -točno, so res malo večje. Mogoče jih spet preizkusim, če pašejo našemu na rit. user posted image Ampak ne vem, če imam prav v spominu - a niso ful debele? Meni se zdi, da so vsaj še enkrat bolj debele kot ostale. Pa vpojne verjetno malo manj? No, saj jaz bom zdaj poleti z našim res tako, da bo čimbolj na free. user posted image

Igračke pa spet odvisno. Pri našem je še vedno aktualen igralni center. Pa bilokatera igračka, itak gre vse v usta. user posted image Sem mu zadnjič kupila take gumijaste knjigice z živalicami, bova zdaj počasi začela malo spoznavati stvari.

Kako se pa vaši oglašajo kaj? Že kaj zloge govorijo?
Naš res že od 3,5 meseca na polno čeblja, oglašal se je pa že prej nekaj. Ma nonstop. Kot ena baba je. user posted image Pa ful se smeje na glas. Zadnjič sem neke kupončke trgala in mu je bilo res ful smešno, je jokal od smeha (sem ga prav posnela). Pa zdaj že kar malo zloge govori (ge-ge-ge, la-la-la, ta-ta-taaaa). Ful je hecen. Pa vrešči, pa cvili, ma vse dela.
Zadnjič smo govorile z enimi mamicami, ki imajo že malo večje otročke in so rekle, da so ful opazile, da tisti, ki so bili motorično malo počasnejši, so pa bili na tem področju (govor, dojemanje) hitrejši, potem pa se to skompenzira in so tam pri 2 letih več ali manj vsi na istem. In obratno. No, meni je to ful zanimivo. Naš že kar posnema zvoke, se mi zdi. Pa priznam, da nisem še slišala dojenčka, ki tako čeblja. To bo enega govorjenja, ko bo večji. user posted image

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 570
18.6.2014 13:44:53   
mala_račka
Prosim za seznam: 4.5 mesec 64cm in 6040g. Hvala!!!

Tako, mi smo ravno iz pregleda in smo dobili zeleno luč za uvajanje GH...mislim da bova vseeno počakali vsaj do 5. meseca, saj se še vedno na polno dojiva:)

Dorotheia - verjamem, da se bo vse skupaj hitro in odlično uredilo pri tvojem sončku! Drugače sem tudi sama mislila, da je moja deklica "zategnjena" v ramenskem obroču in sem to povedala P, ki me je kar na hitro odpravila, češ da se bo s pravilnim pestovanjem to odpravilo. HB, če se bo res, drugače pa user posted image No, v glavnem, midve sva privatno začeli obiskovati vadbo za dojenčke, ki jo vodi ena fizioterapevtinja in lahko rečem, da že jaz vidim izboljšanje pa tudi sama je rekla, pa hodiva le kakšen mesec in pol, dvakrat tedensko...Tako, da kar pogumno in verjamem, da bo z upoštevanjem njenih mnenj in s pravilnim in čim večkrat izvajanimi vajami, hitro bolje...user posted image user posted image
Kar se pa čebljanja tiče, pa naša nonstop cvili in vriska!!! In to ZELO naglas - mi gre včasih kar čez ušesauser posted image

Zdaj me pa zanima kako ste pripravile vaš prvi obrok GH? Ali ste korenček skuhale na sopari ali kar v vodi? Prvič se pač spoprijemljem z GH...user posted image

< Sporočilo je popravil mala_račka -- 18.6.2014 13:46:50 >

Neposredna povezava do sporočila: 571
18.6.2014 14:56:10   
oblekca
Dorotheia, ne niso debele te plenice. Imela sem tudi en paket papersk, pa se niso nič kaj razlikovale od babylove nature, tudi po vpojnosti ne. Samo smrdele so te paperske ko en user posted image . Bljak.

mala_racka: jaz sem začela s korenčkom kuhanim na sopari, ali pa v malo vode. upam, da vama steče in ne bo težav.

prej sem nahitro končala in nisem napisala, da se mi igramo še vedno z istimi igračkami kot od začetka, dodala sem knjigice, ki jih rad gleda ko mu razlagam stvari...igralni center smo pospravili, ker ga samo ovira, saj se takoj obrne na trebušček in uživa...kolikor vem, tudi ni priporočljivo jih dolgo imet v igralnem centru, ravno zaradi obračanja...

pa pa

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 572
18.6.2014 18:16:03   
tashq
igranje:igralni lok smo prejšni teden pospravili,je zdaj na puzzlih.pa mislim,da bomo še dodaten paket kupili,ker ko se mala enkrat okol obrne je že na tleh...user posted image pa mislim,da bo tudi kasneje to pripravno,ker imamo mrzla tla in bo za pozimi super...drugače ima pa različne igračke:gumijaste živali,pliškoti,ropotoljice,grizala...do knjigic še nismo prišli.sem pa zadnjič z njo v naročju gledala tiste papirnate reklame.joj,je to uživala v trganju,mečkanju pa na vsak način seveda probala dat v usta.user posted image
oglašanje:niti ne.občasno ima kakšen samogovor pa smeje se včasih naglas,drugače je pa bolj "tiha".
GH:tudi jaz sem začela s korenčkom kuhanim v vodi.smo pa danes probali bučko+krompir+kapljica olivnega olja.no,ni bila ravno navdušena.jutri poskusim še brez olja.po "večerni/popoldanski" kašici (ob cca. 5-6h) dam jaz še mleko po sedmi.
spanje:občasno spi na trebuhu in takrat obrača glavico.
ena je pisala o tem(ne najdem tega zapisa trenutno),kako eni ne morejo imeti otrok.sicer sva midva izgleda kar super plodna,mi je pa še vedno hudo za tiste,ki si težko izpolnijo eno tako "osnovno" željo. v moji bližini je tudi par,ki se je dolgo matral za otroka.ko je končno zanosila,so bili sami problemi v N,na koncu nujni carski rez.z otročkom na koncu vse ok,kmalu po odpustu domov pa umre zaradi neke čudne bakterije.user posted image takrat je bilo meni tako hudo,čeprav otročka sploh spoznala nisem pa prav težko mi je bilo,ko smo se srečali,midva pa z zdravim otrokom tam...user posted image
drugače smo bili mi danes spet na inhalaciji:saturacija se je popravila na 96.hm...ni pa še ok...no,jutri smo spet pri naši P pa da vidimo,kako naprej...sem pa danes govorila s sestrično.njen mali je imel tudi bronhitis(drugi) pri 9. mesecih.ga je samo tako peljala k zdravniku,ker je malo kašljal,brez drugih simptomov.je imel pa saturacijo 92 in takoj via Jesenice!me je kar stisnilo...user posted image

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 573
18.6.2014 21:41:20   
Night
tashq, upam, da se mala končno pozdravi! Naš še ni bil zares bolan, prehlajen že prvi teden po prihodu iz porodnišnice, ker se je nalezel od mene, drugače pa je imel do zdaj samo enkrat zabasan nos, tako da smo tudi ponoči sesali. Me kar stiska, ker vem, da nas bolezni še čakajo. Pa udarci tudi, tega se kar bojim, kaj vse bo.
Jaz sem pisala o tistem paru, ki ne more zanositi. Tudi meni je za vsakega hudo, ko vem, da si želi, pa polno je splavov, polno je neplodnih ... tako da smo lahko res srečne, da imamo svoje otročičke, predvsem pa, da so zdravi user posted image

Igračke, igranje: našemu so še vedno najbolj zanimivi ljudje, in to otroci. Dojenčki niti ne, otroci, ki že govorijo, pa zelo. Drugače imamo pa pametnega kužka, ki ga ima ful rad, pa kakšne mehke knjigice, ki jih še požveči zraven, žirafa Sophie tudi ni švoh, včasih pogledava skupaj reklame iz baby centra, gledava se v ogledalu, itd. Igralnega centra nima že več kot 1 mesec več, ker mu je kar naenkrat postal odveč user posted image Je zdržal 5 minut, potem se je pa začel jokat. Zdaj ga imam na tleh na puzlih ali pa zunaj na travi (to tud rad trga).

Oglašanje: naš cvili kot ena mačka, vriska pa niti ne. Sam sebi je po moje ful zanimiv, ko spušča razne zvoke, meni je pa tudi zabavno user posted image Je imel pa par dni obdobje vmes, ko je bil bolj tih - ponavadi, ko se dogaja okoli njega, samo tiho opazuje.

Plenice: čudi me, da vam pamperske smrdijo. Mogoče tudi odvisno, katere. Jaz mu dam za ponoči pampers in nikoli ne premoči in nikoli ne smrdi. Vse ostale pa meni vedno smrdijo. Najtanjše so one iz Lidla (ultra thin), premočile nam pa še niso, ampak itak menjam na 3h.

Dorotheia, s pravimi vajami bo ziher tvoj mali hitro napredoval, nič ne skrbi.

Telesni razvoj: kaj do zdaj že delajo vaši malčki? Jaz sem brala, da se najprej dojenček obrne s trebuha na hrbet, šele kasneje (6m) pa obratno. No, naš se je na začetku obrnil ene parkrat s trebuha na hrbet, ampak zdaj se nikoli ne. Obrača se s hrbta na trebuh že dolgo, ampak samo v eno smer. Sicer če ga stimuliram, se tudi na drugo, ampak sam od sebe ne. Ko je na trebuščku, včasih brca z nogami, včasih tudi rokici da nazaj (je to ok?) Pride kakšen dan, ko ves čas protestira na trebuščku, potem bi bil pa kakšen dan skoz tako. Res niti en dan ni enak prejšnjemu user posted image

Aeio, upam, da se je umirilo pri vas. Ga mogoče kaj črviči? Naš drugače na trebuščku redko spi, ponavadi ga ponoči dobim, ko se sam obrne, in mislim, da ima glavico vedno obrnjeno v desno. Ne vem, če je s tem kaj narobe.

mala_račka, jaz vse kuham kar v vodi, lahko pa popariš. Skuham npr. korenček in kolerabo skupaj in zmiksam v istem loncu, prej pa malo vode odlijem. Ampak naš še vedno poje samo par žličk, včasih še to ne. Ne vem, očitno ne ujamem pravega trenutka, ko je lačen in naspan.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 574
19.6.2014 9:38:29   
Dorotheia
Evo naš spet spi, tako da imam malo časa. user posted image

Itak bom spet pol zadev pozabila napisat. user posted image

Kuhanje zelenjave - jaz tudi vse kuham v vodi.
Včeraj sem mu naredila brezglutenske testenine + piščanec + koleraba in mu je bilo fuuul dobro. Pa mi je po 10 žličkah spet zadremal v naročju (ni pomagalo niti to, da sem ga dala v stolček). Zakinkal za 10 min in potem sva nadaljevala. Naš drugače ful rad je, ampak se po določenih žličkah kar naveliča. Pa pavza za minuto ali dve, pa potem spet. Pa včasih mi zdaj že lepo usta odpre (je začel predvčerajšnjim), kdaj pa imava kar problem z njegovim jezičkom, ki ga valja po ustih oz. nonstop čudno premika in pritiska, da mu sploh ne morem dati žličke lepo v usta. Ima še katera tak problem???

tashq in Aeio - obema želim, da vaši otročički čim hitreje okrevajo.
Naš ima že par dni malo zabasan nos, ampak ni hujšega.

Plenice - no sem zadnjič omenila, da sem kupila pamperske 5 že (sleep&play)? Ubistvu so mu malo velike, ampak sploh ne tako zelo in redko prepušajo kaj. user posted image Meni pamperske tudi ne smrdijo. Pomoje bom zdaj kombinirala z Lumpijevimi in Pamperskami.
Tele Lidlove bi še sprobala, ker sem videla, da so fuul tanke. Kako so velike kaj?

Igranje - kot rečeno, našemu igralni center še paše, ker pač ni ravno mobilen - se torej ne obrača. Mi je jasno, da potem to ni več aktualno. Drugače pa imamo mi tudi tole žirafico Sophie in je bil super nakup (pa me je moj še kregal, ker ni ravno poceni user posted image ), pa jo ima mali res ful rad, ker jo je super grizljati, lahko jo prime in je nasploh super.
Listke ima rad, da prijema. Ubistvu bilokatera igrača. Pa v ogledalo se tudi midva rada gledava. user posted image

Toliko no. Ziher sem spet kaj izpustila no. user posted image

Sem pa fuul slabe volje, ker tudi s tem stanovanjem kot kaže ne bo nič, ker so zdajšnji lastniki kar nekaj na črno gradili in ni nobenih papirjev, nama pa to itak ne gre skupaj + da bi lastniki čisto vse pohištvo s sabo vzeli in bi midva morala res vse na novo kupit, kar je dodaten finančni zalogaj. user posted image Sva bolj ziheraša, sploh ker gre kar za doživljenjsko zadevo. Ne morem povedati, kako sem razočarana in žalostna in kako nimam več energije za te oglede in vse to. user posted image Danes sem pa jaz cela depresivna. Potem pa še te skrbi v zvezi z malim in to. Ne vem, kdaj sem bila nazadnje tako brez energije. user posted image Ah ja...pa še cela sem "zapuščena" in danes kličem frizerko, ker tole pa ni za nikamor več.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?