|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
29.5.2014 20:12:20   
witch
mala račka mislim da bo večina naših otroč 6 mesecev stara julija...

Je pa naš zadnja dva dni tudi mali tečko. Jaz malo na vreme sumim. Ni toplo, ne hladno, bi dež pa ga ni, sporano je, težek zrak...

Prašek mi imamo tudi frosch. Mi je super.

Mene pa danes boli glava za znoreti. Čisto sem polomljena, utrujena... No, prej pa se je prikazala tetka M. Tak da je verjetno to krivec za slabo razpoloženje. Sem dobila že drugo M po porodu. Točno kot ura. Pa sem mislila da če je prišla že prejšnji mesec, da je zdaj spet kakšen mesec ne bo user posted image
Jaz pa se z diplomo ukvarjam in upam, da to čim prej spesnim skupaj. Bo res že čas da diplomiram.

Midva sva pa danes probala sladki krompir. Je bil kar navdušen. Drugače pa tudi naš ne mara korenčka. Poje vso zelenjavo, korenčka pa noče.

< Sporočilo je popravil witch -- 29.5.2014 20:14:14 >

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 476
29.5.2014 20:46:10   
mala_račka
witch - vem, da bodo vsi januarčki v juliju dopolnili 6. mesecev, ampak se mi zdi kar razlika ali v začetku julija ali šele na koncu...naša šele čisto konec julija in se mi s tega vidika zdi kar malo na tesno, da bi uvedla vsaj dva obroka GH do septembra.

Zaključujem pa porodniško prej ravno zaradi službe. Delam v šolstvu in sicer sem bila do sedaj zaposlena za določen čas...se mi pa s septembrom odpira možnost za službo za nedoločen časuser posted image

Za pranje mi že ves čas uporabljamo Persil Sensitive - mi ful lepo diši pa še za dolgo je --> velika embalaža:)

ja, meni se tudi zdi kar neverjetno da je naslednji teden že junij in da gremo na morjeuser posted image Ves čas se mi je to zdelo nekako zeloooooooooo daleč, sedaj pa je praktično že pred vrati in bo treba že začeti pakirat kovčkeuser posted image Upam samo, da bo lepo vreme...

< Sporočilo je popravil mala_račka -- 29.5.2014 20:47:48 >

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 477
29.5.2014 21:14:18   
Shana86
Hvala punce user posted image Bom probala najprej Persil Sensitiv, ker imam se tisti testercek iz porodnisnice, potem bom pa kupila Frosch.

Moj ima tudi cez tri tedne ze dopust. Ampak se ne vemo, kam letimo...

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

Neposredna povezava do sporočila: 478
29.5.2014 21:23:38   
Dorotheia
Vau, kako pridno čvekate. user posted image

Evo našega je pa zvečer čisto zvilo in se je po hranjenju, zatem ko je kupček podrl začel kar od enkat jokati. user posted image Se je po malem jokal celo uro, pa sploh ne veva zakaj. Na koncu je bil že čisto hripav, ker ni več mogel. Ne vem, ali je moj preveč riževih kosmičev zamešal v mleko in ni mogel lepo kupčka podreti ali kaj ga je matralo. Možno tudi, da je bil tako utrujen, ker je čez dan ful malo spal, ampak ni nikoli jokal tako od zaspanosti. Čisto je bil bogi, sem še jaz z njim jokala, ga je potem moj prevzel, ker jaz nisem več mogla. user posted image Groza, upam da se to ne ponovi, ker pojma nimam, kaj je to bilo. user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 479
30.5.2014 14:19:26   
janaž
Hej, se moram malo pohvalit... naša se je danes prvič prevalila s hrbta na trebuh...poskuša že kakšen teden, danes pa ji je prvič ratalouser posted image

Mala_račka jaz tudi delam v šolstvu, no jaz sem pa službo zgubila tako, da z novim letom začnemo akcijo iskanja.
Drugače pa po mojem, če bi rada počakala z GH, ni treba hiteti, bo pa varuška dala AM. Komu boš pa zaupala malo? Jaz sem tudi ko sem bila študentka pazila eno deklico od 8 mesecev naprej in je že kar jedla samo sem ji tudi AM dajala.

zdaj pa hitro laufam kaj naredit, ker mi končno spi....

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 480
30.5.2014 15:01:15   
mala_račka
Janaž - najprej čestitkeuser posted image user posted image user posted image Tudi naši bo po mojem vsak čas uspelo, saj se prevali že skoraj čisto do konca, potem pa kot bi počakala, da ji dam roko na medenico in gre sama do koncauser posted image Samo, da čuti mojo dlan in se verjetno varneje počuti ali kajuser posted image
HB imam mojo mami, ki je doma in bo lahko pazila na malo...jaz je ne bi mogla pustit kar enemu, čeprav vem, da nekateri nimajo druge možnostiuser posted image
vem tudi, da bi v najslabšem primeru lahko mami dala mleko po steklenički...ampak ne bi ji rada dajala stekleničke, ker se do sedaj izključno dojimo. me je pa strah, da če bo enkrat dnevno dobivala mleko po steklenički, da bo imela težave pri dojenju oz. bo hotela piti samo še iz stekleničke...saj vem, da sem čudna, ampak zadnje dni me je res prešinilo tole, da sva skupaj samo še 3 mesece in sedaj si belim glavo s čisto čudnimi stvarmi....
Glede službe sem pa tudi jaz sprva tako razmišljala, potem pa se mi je ponudila priložnost...niti nisem vedela ali naj sprejmem ali ne, vendar bi verjetno veliko težje dobila službo potem v sredini leta...no, vsaj tolažim se s tem;)

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 481
30.5.2014 15:37:13   
janaž
Ja to je res Mala račka, sredi leta bo težko dobit službo... bomo že.

Verjamem, da ti ni lahko. Mogoče bi ji pri 7 mesecih tvoja mama dajala AM, ali pa tvoje načrpano mleko po kozarčku. Mislim, da smo mi tavelikemu, začeli dajati iz kozarčka pit vodo pri 6 mesecih (takrat, ko smo začeli z gh).
A je tako tudi možnost vzeti polovičko, da delaš za polovični delovni čas?

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 482
30.5.2014 18:18:39   
tashq
blazinice za dojenje:tudi jaz nosim spodnjo majico pa se še vedno vidi...user posted image bom pa kupila Chicco-ve,če so kaj boljše...meni se ne vidi oz.vsaj manj,če imam temno majico.modrčke imam pa jaz vse za dojenje;so taki,da je samo blago,nobene podloge...
iztekanje mleka:jaaaa....še vedno in veliko...moram menjati pri skoraj vsakem dojenju,ker mi skoraj premoči tista druga blazinica,kjer se ne doji.ponoči moram pa obvezno spati na hrbtu,drugače mi premoči v cca. 10 min.user posted image pa še neudoben je drugačen položaj,ker imam fejst polne ponoči,ker se doji šele proti jutru.
GH:danes čežanica.ji tudi ni všeč...izgleda bo res bolj zelenjavar...user posted image še jutri poskusim s tem potem pa verjetno riževi kosmiči.v blatu so pa ponavadi kakšni "sledovi".verjetno zato,ker črevesje še ne zmore vsega prebavit.no,saj se naša hrana tudi pozna na našem blatu,samo ga bolj redko pogledamo bolj od blizu.user posted image
Night:jaz varstvo tudi ponavadi izkoristim za pospravljanje,ne počitek...počitek?kaj je že to?user posted image
witch:kar potrudi se z diplomo,potem bo težje ko boš še v službi...saj počasi pa bo...user posted image
mala_račka:upam,da ti uspe s službo.to je res super, v tem času služba za NDČ.user posted image pa mogoče res poskusi s kozarčkom,ne stekleničko.saj ko boš začela z GH,ji moraš začeti ponujati tekočino in takrat kar daj kozarček pa se bo kmalu navadila.pa mogoče bo zamenjala obrok ali dva ali pa en obrok mleka,potem pa ti že kmalu prideš iz službe,ne?drugače pa:tudi če bo pila iz stekleničke,ne bo tako hudo.mogoče ji bo vseeno iz kje pije,bo pa tudi že tako velika,da kmalu dojenja ne bo več potrebovala.
dopust:ga ima lubi čez 2 tedna pa gremo verjetno tudi za kakšen dan na morje in v toplice.user posted image potem pa do konca poletja nič...user posted image
janaž:čestitke za obrat!user posted image mi tudi to komaj čakamo...
pa pa...user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 483
31.5.2014 9:13:05   
Shana86
Meni tudi se vedno mleko izteka, pa ceprav ga imam premalo. Prav kapljati mi zacne ven kaksni dve uri po dojenju. Pa vedno po tusiranju - verjetno zaradi tople vode.

Janaz super za obrat user posted image

Mala_racka naj te ne skrbi toliko za steklenicko. Jaz dodajam ob vsakem obroku, pa ima se vedno milijonkrat raje josko. Daj ji tisti cucelj 0+, da se bo isto morala malo potrudit, da bo kaj priteklo. Po kozarcku najbrz takrat se ne bo sposobna kolicinsko toliko popiti - ali pac? user posted image Na tvoje mestu bi najbrz najprej poskusila kozarcek, potem pa steklenicko.

Si ne predstavljam, da bi morala septembra ze delat... Na zalost so oboji stari starsi se precej mladi, v penziji ne bojo se 10 let, tako da iscem privat varstvo za prvo leto, potem pa vrtec.

Vceraj sem sla pa prvic zurat, odkar sem rodila user posted image No, zurat, ob enajstih sem bila doma user posted image Smo se dobili sosolci s faksa po **** letih. Res smesno, kako hitro sem odklopila od "mamica" do "studentka". Vsi smo bili se isti kot da ne bi minilo ze 9 let od vpisa user posted image Fino je bilo... Samo utrujena sem bila pa ze ob devetih takooooo - saj ne da smo se vcasih ob tej uri sele zaceli dogovarjati, da bi sli zurat... user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 484
31.5.2014 10:40:10   
Shana86
Aja punce, a ve vedno vrete vodo 10 min, preden vmesate AM? Kolegica je rekla, da vodo samo pogreje. Steklenicke niti slucajno vsakic ne prekuham (navodila na AM) - saj joska tudi ni sterilizirana user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 485
31.5.2014 11:48:32   
mala_račka
ja, mogoče bi pa res poskusila s kozarčkomuser posted image saj razmišljala sem v tej smeri, da jo zjutraj še podojim preden grem, potem bi ji pa mami lahko dala malico in kosilo, potem pa tako že jaz pridem iz službe...če pa še ne bo zmogla dveh obrokov GH, ji bo pa mami dala načrpano mlekouser posted image
upam, da nam uspe do septembra vpeljati vsaj en obrok GH, če bi bila pa dva, bi bilo pa sploh superuser posted image

ja imam po eni strani kar srečo, da ima mami čas, saj tako majhne ne bi mogla zaupati neznancuuser posted image malo starejšo potem že, tako malo pa še ne!!!
pa čestitke za "prvo" žuranje, tudi meni bi že sedlouser posted image

kar se tiče pa blazinic za dojenje, jaz še vedno uporabljam od to-to, ker so edine, ki res dihajo in nimajo tistega sloja čez...imam pa tudi še vedno ogrooooomen izcejalni refleksuser posted image
se pa na žalost tudi te blazinice vidijo čez majico...sploh če je ta bolj oprijeta. Imam pa HM modrce za dojenje, ki so malce debelejši (niso tisti navadni bombažni) in kadar kam grem oblečem te in je zadeva rešena...so pa ti modrci še bolj udobni od navadnih, sem res ful zadovoljna z njimi.

janaž - mislim da je celo v zakonu, da lahko zaprosiš za polovični delovni čas do otrokovega 3. leta starosti, prav tako naj bi ti pripadala 1 ura za dojenje...vendar, glede na mojo situacijo (nova služba) ne bom postavljala pogojevuser posted image

< Sporočilo je popravil mala_račka -- 31.5.2014 11:55:17 >

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 486
31.5.2014 15:03:56   
Dorotheia
Zdravo punce!

Evo mi smo vredu, ni bilo več od zadnjič nobenega čudnega izbruha joka. Tudi nasploh je bilo kar vredu od takrat. Pa da ne bom kaj preveč rekla, ker je vedno potem kriza. user posted image Z GH počasi počasi napredujeva. No, saj mudi se mi ne. Imava cel kup svinjarije, ker mali hrano kar dosti potiska iz ust oz. mu teče malo ven, mu pa je zelo slastna in jo rad je. user posted image Kot da bi njam njam delal zraven skozi. Danes sem mu dala krompirček zmešan s korenčkom (korenčem mu nasploh ful tekne) in se je vmes kar bunil, ker ene žličke nisem dala takoj. Pač ni še čisto dojel žličke, ampak je ful bolje, odkar delam tako kot mi je pokazala patronažna. Pa tudi kar poje, se mi zdi. Danes je moj naštimal krompir in korenček in je itak pripravil preveč - zmiksano skupaj je bilo okrog 180ml. No, ko sva končala s hranjenjem, je bilo v kozarčku še okrog 60ml, je bilo pa res veliko po slinčku in bodiju, tako, da je realno pojedel tam okrog 70-80ml, kar tudi ni malo. Koliko pojejo vaši teh zelenjavnih kašic? Zdaj je malo zakinkal, je čisto skurjen. Potem pa dobi še malo mlekeca. Pa sploh nisem vedela, da je korenček tako obarvan - mi sploh ne gre iz bodija dol.
Včeraj je pa malo manj jedel, pa pozabljam, da je mleko zaradi gostitve z riževimi kosmiči malo bolj kalorično in verjetno zato včasih malo manj poje. Je zvečer pojedel samo okrog 100ml. Pa je čisto lepo zdržal noč in spal do 7h zjutraj.

Tisti seznam s podatki ni za nas najbolj realen - ker je že malo čez 4 mesece star (skoraj 4,5 meseca) in ne vem, če ima dejansko res 7500g (s polno pleničko in bodijem je tehtal 7600g). Imamo naslednji teden posvetovalnico pri 4,5 meseca in bom dala bolj točne podatke - tudi glede višine.

Skratka, danes je prav en super dan.
Pa čestitke vsem za obrate. Naš je zadnje dni bolj len. Če se hoče, se obrne, ampak se mu ful ne da + da je na trebušku trenutno kar rad. Se pa kar premakne že, ko je na trebuščku - kot urin kazalec. user posted image Obrača pa se iz trebuščka na hrbet že ful dolgo ne, ampak bo že, ko bo hotel. In obratno tudi. Bomo pa tudi mi verjetno zdaj poslani na razvojno in fizioterapijo, ker glavico pač ful v levo obrača (ima že malo poležano user posted image ), pa ne pomaga, če mu jo zalagam v posteljici, samo animacija ga obrne, ampak 24/7 ga pa tudi ne morem animirat. Ah ja. Pa tudi naš je malo kazal znake ekstenzije, tako da bomo zaradi vseh teh zadev malo poslani v razvojno, da nas vsaj pogledajo. Naš se drugače tudi na trenutke odriva z nogicami in dela most občasno in ja, to je tudi eden izmed znakov ekstenzijskega vzorca, tako da...

Aja, pa danes smo krstili športni del vozička - čisto sva ga polegla in se poleže ravno tako, da je malo dvignjen toliko kot mora biti itak zaradi refluksa, tako da zakon. Mali je bil tako ponosen v vozičku, da ga še nisem videla tako srečnega. user posted image

Lep vikend vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 487
1.6.2014 6:55:26   
witch
Pa smo dopolnili 5 mesecev user posted image user posted image neverjetno kako hitro gre čas...

janaž jaz mu vodo za AM prekuham in dam v termovko. Pa imam toplo vodo. Prekuham zvečer in ponoči mešam s hladno prekuhano vodo, popoldne pa potem spet počasi prekuham, ker nama drugače zmanjka. Zdaj ko več poje. Flaše in dudice pa jaz vsak večer ko zaspi prekuham (steriliziram). Po vsaki uporabi jo pa samo s toplo vodo umijem.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 488
1.6.2014 10:23:27   
Dorotheia
Aja, glede vode in prekuhvanja za AM - jaz mu zjutraj prekuham vodo in isto dam v termovko, pa mešam z mlačno prekuhano.
Ampak odkar je dopolnil 3 mesece ful ne kompliciram več. Flašk ne steriliziram več tako pogosto - že prej sem jih recimo 2x tedensko, zdaj jih enkrat mesečno. Sem našla nek baby cet od froscha in vedno zjutraj pod telo vročo vodo umijem flaške in jih namilim s tem cetom in potem temeljito splaknem pod vročo vodo spet.

Joj, witch, vi pa že pet mesecev. Res gre hitro čas. Mi imamo še dobre pol meseca, pa bomo tudi stari toliko. Meni gre ful prehitro čas. user posted image Zato res poskušam vsak dan maksimalno izkoristit, saj tako veliko, kot smo sedaj z našimi sončki, ne bomo nikoli več. Mene v službi že nestrpno pričakujejo. user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 489
1.6.2014 18:24:20   
dspela
tashq, naš župnik zahteva cerkveno poroko...no potem nam je dovolil, da lahko je boter.

obračanje, naš se obrača iz hrbta na bok.

Midva sva že ga imela v kratkih rokavih in v kratkih hlačah, doma tudi samo v body z kratkimi rokavi. Se pa v nogice full poti.

prašek, tekoči persil sensitive.

Naš bo avgusta dopolnil 6 mesecev.

shana, jaz prevreto vodo samo pogrejem v mikrovalovni.

witch, čestitke za 5 mesecev.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 490
1.6.2014 21:15:05   
Shana86
Aha, jaz isto 3x dnevno prevrem vodo, potem pa grejem v mikrovalovki. Pa prekuham flaske 1x na teden, 1x na dan jih pomijem s Frosch baby, drugace pa pod toplo vodo splaknem.

Ej a se vam isto na obiskih ful derejo? Tole je prav ubitacno... kadarkoli gremo na piknik, je eno samo teckanje, prav zoprno mi je hoditi user posted image

A ste drugace ze kaj zacele s kaksnimi vzgojnimi ukrepi? Do zdaj se mi je vedno zdelo, da tam nekje do pol leta otrok potrebuje blizino itd in da ga ne pustis jokat. Zdaj pa mala ze izsiljuje... recimo v igralni postaji hoce biti samo, ce jo animiram. In biti v narocju ni dovolj, treba je vsaj stati, ce ne kar hoditi okoli. No danes sem jo pustila, da se je malo jokala v igralni postaji - kao vzgojna, potem sem pa ugotovila, da je pokakana in zato joka, hehe fail user posted image

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 491
1.6.2014 21:54:43   
lencyk
Hey.

Jaz vas berem že od nosečnosti naprej. Enostavno nisem našla časa, da bi kaj napisala. Imam punčko, rojena 15.1.

Vozičkanje: Meni je začela komplicirati, tako da sem jo dala v športni del vozička. Ampak to ni dovolj, ker je tak firbec. Sedaj grem ven samo ko spi. Ampak bomo tudi to uredili.

Spanje: Spi od 22:30 pa do 6:20 zjutraj, ko jo spet zbudim. Potem spi še 2,5 uri, včasih tudi 3. Po naslednjih dveh podojih spi vsakič po 40 minut in potem še 30 minut. Okoli 20ih ali pa 20:30 pa spi do 22:30. Takrat jo v spanju previjem in nahranim in potem spet spi do zjutraj. Smo pa v zanjem tednu prišli do problema, da je hotela zaspati samo na rokah. Glede na to, da ima že 7720g, jo kar težko nosim in zibam. Danes sva se z mojim odločila da od sedaj naprej zaspi samo še v posteljici. Jaz sem zraven in jo malo s prsti zabavam. Najprej mi je jokala 1 uro. Sem jo vzela ven ko je bilo ful hudo in dala nazaj notri, ko se je pomirila. V 1 uri je le omagala. To sem naredila vsaj ene 10x. Prav izsiljevanje z jokom. Danes smo zaključili cartanje na rokah. Naslednjič je potem lepo zaspala v posteljici, vendar sem bila zraven dokler ni zaspala. Dokler se ne navadi bo tako, potem pa jo začnem navajat da jo pridem samo še pogledat. Pri 3 mesecih naj bi dojenčki že točno vedeli in zaznavali take stvari.

Jaz jo izključno samo dojim. Po 2 mesecih mi je spila še 200ml dodatka zvečer. 100ml mojega mleka, ki si ga izčrpam zjutraj po podoju. 100ml pa novalac. Kar naenkrat se je 14 dni nazaj odločila, da ne bo pila več dodatka.

Zobki: Mi se lahko pohvalimo že z dvema zobkoma spodaj, sta pokukala ven. Sploh vedela nisem, dokler ni začela z jezičkom drgniti ob zobka. No zadnjič na pregledu pa pediatrinja pogleda še zgoraj in glej ga zlomka, še dva bosta kmalu pokukala ven. Midva sva kupila Calpol. Čeprav pomaga samo par minut, da malo omrtviči. V Avstriji je baje en dober gel. Najbolj je problem zvečer, tako da ji dam še na dudo malo tega gela, da lažje zaspi.

Obrati: Moja se prevali iz hrbta na trebuh in nazaj. Ampak zaenkrat samo iz ene strani. Na drugi se pa obrača samo na bok, razen če ji pomagam in primem za medenico. Pa vali se vse naokoli po puzzlah in igralnem centru. Včasih naredi celo obrat iz hrbta na trebuh in potem kar naprej na hrbet. Torej 3je obrati. Sedaj jo treniram še na drugo stran, ji igračko kažem in ji pravim pridi pridi, primi, saj to že razume. Tako sem jo trenirala tudi za drugo stran in ji je ratalo. Se pa kar steguje za igračkami in začela je tudi opazovati slikce pod njo v igralnem centru in na sestavljankah.

Če se pa kaj še spomnim pa napišem.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 492
1.6.2014 22:24:49   
Dorotheia
tashq, tebi kar pozabljam odgovarjat - najprej glede patronažne in zelenjave - meni je rekla, da je pač npr. kosilo neka določena hrana (zelenjava, meso, ipd.) in da je fajn, da se otrok približno navadi, da pač to dobi za čas kosila in ne recimo malice. Kar mi je ubistvu logično. Prvi obrok, da se načeloma zamenja kosilo. Potem večerja, ki je riževa kašica (lahko z malo zelenjave, sadja pa za večerjo ne sme). Sadje pride na vrsto šele za malico, ki se uvaja kot 3. obrok. No, našemu pa bučka ne gre ravno od rok - danes sem mu zmešala krompir in bučko, pa je sicer kar nekaj pojedel, ampak mu je včeraj šel krompir+korenček bolj v slast. Danes je pojedel tam okrog 100ml kašice. Sem mu dala potem še flaško, pa je popil samo ene 50ml, tako da imam občutek, da še kak dober teden in bova zamenjala kosilo s kašicami. Zdaj včasih že kar lepo odpre usta, včasih se mu pa ne da. Pa z rokami bi se igral in je potem cel od te kašice. user posted image So vaši mirni med hranjenjem, pri gh?
Aja, ali je že katera imela kak opravek ravno v času hranjenja z GH oz. bila kje na izletu - kako je recimo to rešila? Kašico v termovko ali kako drugače? Jaz namreč nisem ravno pristašica teh kupljenih kašic, sploh zdaj, ko še uvajamo. Pa je potem, če si kje na poti, zelo nepraktično tole domače kuhano.

No, mi imamo pa jutri kontrolni pregled na pediatrični zaradi refluksa, da malo poročamo in ga malo pregledajo, in me prav zanima, kako bo...me je dr. klicala konec tega tedna, ker sem 3 tedne nazaj jaz tja klicala za mnenje, ker nam je pediatrinja predpisala controloc, pa je bila tale na dopustu in nihče drug ni želel nič reči. Mi je bilo prav lepo, da so ji povedali, da sem klicala in me je poklicala nazaj. Sva se potem itak zmenili, da se pač jutri vse pogovorimo. Upam, da izvem kaj pametnega. Čeprav je malo boljše no, oz. veliko boljše, če primerjam začetek meseca. Jo pa moram malo povprašati, kako kaj z dajanjem malega na ravno podlago, ker bo zaradi tega dvignjenega vzglavja bolj počasi napredoval v motoriki in mi je ful bedno oz. me skrbi, da ne bi bil njegov motorični razvoj zato kaj pretirano omejen. No, bom jutri vprašala.

Mi smo bili danes na bledu malo na špancirju in je bilo prav super. Prisežem, da je mali 1,5 ure neprestano čebljal in je bil vsem itak najbolj zanimiv. Prav ne naveliča se. Pomoje bo res en filozof. user posted image

shana, naš je na obiskih ali ko imamo obiske načeloma priden. Itak mu je zakon, ker se več z njim ukvarjajo. Pa nasploh je kar priden otrok, se mi zdi, nič kaj zahteven. Izsilujejo pa vsi kar hitro. Midva z mojim ga včasij kar malo pustiva, če tečnari. Pa potem neha. Isto sva ga od začetka navajala, da je sam zaspal - sploh zvečer. In ga zdaj samo odložim v posteljico in tudi če je buden, ne bo pisnil in potem sam od sebe zaspal, vedno.
Pa pljuvati je začel. Mislim ne tako, namenoma, ampak slino nabere in jo potem "frca" ven in mu je ful zabavno. Zdaj ko je to odkril, to nonstop dela, pomoje tudi ker vidi, da s tem nas zabava.

A ve vse telovadite z vašimi dojenčki? Jaz priznam, da res ne. Bi morala? Bi ga morala spodbujati pri prevalih ali nasploh gibanju? No, saj če nas bo sedaj pediatrinja poslala v razvojno, bodo itak tam pokazali vaje. Ker zdaj recimo, sploh ne vem, kaj bi delala z njim, da ne bi kake škode naredila. Razen animiranje z igračko. Ampak pri našem to ne pali ravno.

Zobkov pa pri nas še ni.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 1.6.2014 22:36:27 >

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 493
2.6.2014 14:50:13   
witch
Ve res flaške tako poredku prekuhavate? Jaz to še vedno vsak dan delam. Jo čistim vmes s frochem, vedno s toolo vodo in zvečer še prekuham.

Zobkov tudi pri nas še ni. Sem mu včeraj malo potipala po dlesni in ni nič čuiti da bi se kaj pripravljalo.

Iščem klobuček kot nora. Za punčke jih je malo morje, za fantke pa nič. Ali ima tisti čuden rep za po vratu, ali je pa iz jeansa in debel. Kje ste kupile klobučka? Iščem tankega za po glavi nič dol po vratu.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 494
3.6.2014 20:54:44   
Nina33
Lencyk, dobrodošla, vaju dodam na seznam ob priliki user posted image
Klobuček: pred cca. petimi leti sem jih (kar enepar velikosti user posted image ) kupila v Kiku, mogoče se tut zdaj še kaj pametnega najde. So pa bombažni, modri ali bež, zgledajo približno takole . Ta na sliki zgleda dost debel - no, naši niso user posted image

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 3.6.2014 20:55:17 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 495
3.6.2014 21:11:45   
Dorotheia
witch, jaz sem že od začetka rekla sama pri sebi, da nočem, da je vse totalno sterilno za tamalega, ker potem tudi ni čisto super. V vatko ga ne bom zavijala. Večinoma, kar sem govorila, so sterilizirali tja do 3. meseca, potem sploh ne več. Jaz bom zdaj 1x na mesec, mi je čisto dovolj. Je pa res, da imam jaz cel kup flašk in jim med sabo menjavam. No, kakorkoli, če se ti zdi, da pač rabiš sterilizirat, itak daj. Tisti občutek je glavni.
Za klobučke pa - jaz sem bila danes malo po trgovinah in jih imajo kar naenkrat povsod - v C&A-ju sem jih videla, pa v H&M-u jih imajo tudi cel kup. Pa tudi za fantke. Jaz sem našemu kupila kar kapico s šiltom, da bo mali frajer in še šilt mu bo sonce zakrival. user posted image
Pa kupila sem mu take tanke široke kavbojke, da bo za vikend frajer, ker njegova sestrična praznuje 1. rd. Komaj čakam! Do zdaj je bil vedno v udobnih oblačilih, zdaj pa končno še malo pofrajaril. Hehe. user posted image

Drugače pa smo super. Danes se je spet nekaj obračal po dolgem času iz trebuščka na hrbet.
Pa navdušena sem, ker tako pridno je GH. Danes sem mu prvič pripravila cvetačo in mu je bila super. Njam. Je pojedel okrog 100ml in potem čisto malo mleka še spil čez. Sem kupila neke fancy plastične žličke od Tomme Tippe, ki so malo daljše in nama je šlo zelo lažje, pa še mali je bil manj posračkan okrog ust od kašice. Čisto sem navdušena, kako pridno papca. Zdaj že kar počasi usta lepo odpira. Danes se je prav naprej stegoval, ker je želel še. user posted image

Aja, smo bili pa včeraj na pediatrični in je bilo kar vredu. So mu naredili uz trebuščka in so izvidi boljši kot pri 1,5 mesecu, takrat je imel namreč nekoliko zgoščena jetra, zdaj pa je bilo vse super videti. Se je pa ravno na uz videlo, kako mu prav tisti trenutek gre hrana iz želodčka nazaj gor. Ampak ostalo vse bp. Potem v ambulanti, pa sem na hitro povedala, kako smo bili, kako je s hranjenjem in vsemu, pa je tudi specialistka rekla, da je okrog 4. meseca pač prelomnica glede polivanja in refluksa in da zdaj najbolj pride to do izraza (kar je ubistvu res), ter da se bo najverjetneje zadeva zdaj počasi začela umirjati, sploh ker naš tako pridno je in pridobiva na teži (so ga stehtali in ima res 7,5kg pri 4,5 mesecih), da je prepričana, da ne bo hujšega in bo prerastel brez večjih težav. Če pa bi slučajno bile težave, kar dvomi, pa se bo delalo nadaljne preiskave. Sem bila prav vesela.
Pa res, 3 minute ga je imela v rokah in je vse takoj opazila - med drugim tudi, da ima mali zvišan mišični tonus in je posledično pač preveč trd in smo sedaj tako ali drugače napoteni v razvojno in fizioterapijo, čeprav je rekla, da ni nič kritičnega - upam, da res ne. Je pa rekla, da je fajn, da se ga pač malo pogleda in malo potelovadi in pokažejo vaje, da se bo mali lažje gibal.
Tako, da smo sedaj dokončno napoteni v razvojno. Ubistvu mi je prav super, da ga še tam malo pogledajo, čeprav me malo tudi skrbi, da ne bi bilo kaj večjega. Upam, da ne bo no.
Sem pa navdušena nad temi strokovnjaki, res takoj znala vse povedati, čisto jasno in nič ovinkarjenja. Me je drugače ful pomirila, da ne bo nič hujšega in sploh zdaj, ko pridno uvajava gh, da bo hitro boljše. Ker mali kar poliva no, po vsakem obroku mleka skoraj. No, bo bolje, verjamem v to.

Je pa mali tak srček. vedno bolj je navezan name. Se mi zdi, da povsod išče samo, kje sem jaz. Pa tako se je začel držati in objemati me z rokami, ko ga nosim. Res je cuker. user posted image Joj, tako uživam res z njim. Mi bo kar težko iti nazaj v službo. No, če bova res morala hoditi na fizioterapijo, dlje časa, bom verjetno podaljšala porodniško. Če mi jo bodo seveda hoteli. Bomo videli.

Skratka, uživamo. user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 496
4.6.2014 10:03:52   
Shana86
Jaz tudi ne razumem, čemu vsakodnevno prekuhavanje... a igrače tudi vsak dan prekuhaš? Jih imajo isto nonstop v ustih, isto je na njih slina, ostanki hrane in bakterije... Ne vem no. Okej, cuclje prekuhaš, ker se ne dajo lepo pomiti, ampak vseeno... Razne teorije pogostnosti alergij v moderni dobi stojijo tudi na preveč sterilnem okolju naših malčkov.

Klobučka pa tudi za punčko ni tako lahko dobiti, ko se malo poglobiš. Sem tudi morala obrniti precej trgovin, da sem našla takega, ki ji paše na glavo in ima tudi zaščito za ušeska (pri nas nonstop piha). Dobila sem ga v Pikapolonici.

Ej a cuclji za kašice so dovolj veliki 3 (od 4 mesecev) ali morajo biti 4 (od 6m)?

Danes se greva pa slikat in dati delat osebno... to pa bo podvig. Sem ugotovila, da jo za na morje na Hrvaško najbrž rabi.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 497
4.6.2014 20:31:22   
Night
Ko sem jaz še dodajala AM, sem vodo vedno vrela 10 minut, uporabila sem pa vedno sterilizirano stekleničko. Odkar sem nekje prebrala, zakaj je to tako pomembno, se nisem hecala in sem vedno delala po navodilih proizvajalca. Joška ni sterilna, ne, pa tudi igrače ne, ampak pri mleku v prahu, je čistoča zelo pomembna, drugače lahko pride do hudih okužb z bakterijami. Za pitje pa vode baje ni treba več prekuhavati, to je meni patronažna rekla. Čeprav jaz jo še vedno, ker naša ni najboljša.

Dorotheia, super, da ste napoteni v razvojno, z vajami se baje različne težave hitro odpravijo, sploh pri tako majhnih. Idealno bi bilo iti čimprej, ampak saj to je dovolj kmalu. Ne verjamem pa, da ti bodo zaradi tega porodniško podaljšali.

GH: danes sva imela blitvo z riževimi kosmiči in je vse zmazal. Nisem pa še merila, koliko ml je to. Dajem kar po občutku. Pa tudi ne gledam na to, kdaj bova nadomestila cel obrok. Doji se takrat, ko se hoče, gh mu dam pa ponavadi vsak dan ob isti uri.

witch, jaz sem klobuček kupila v baby centru, ampak ima tudi ob straneh in zadaj pokrito, ni samo klobuček. Ne vem točno, kakšnega iščeš. Bolj čepico, da ima samo spredaj pokrito ali klobuček, da je na vseh straneh ista dolžina - take imajo bolj za punčke. Jaz sem vzela enega z UV zaščito, pa mu je po 1 mesecu že pretesen, bom kupila istega večjega.

Na kateri št. oblačil ste zdaj? Jaz še kar vztrajam na 68, čeprav so mu rokavi že prekratki. Itak bo nosil zdaj kratke bodije, teh imam pa veliko v večjih št. Pa hlače so mu tudi 68 še vse prav. Očitno ima naš fant dolge roke hehe.

Kako so kaj vaši polno dojeni otročki s spanjem? Naš je na začetku dosti lepše spal kot zdaj. Prej sem ga dala spat ob 20h in se je sigurno prvič zbudil šele okoli 1, 2 ali 3h. Zdaj ga dam pa spat, pa se zbudi že čez pol ure, uro, kakor je. Malo pocuza pri meni in takoj zaspi nazaj. Ne vem, kot da se česa ustraši ali pa se zbudi, pa ne zna sam zaspati nazaj. Danes zjutraj je bil že ob 6.45 pokonci, hvala bogu je moj doma in je vstal z njim, da sem jaz še malo podremala. Mi manjka spanec, res. Komaj čakam, da bo prespal celo noč. Pa se ne zbuja zaradi lakote. Ne vem, kaj mu je.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 498
4.6.2014 20:53:49   
witch
Nina na kik pa sem čisto pozabila. Hvala, bom šla pogledat user posted image

Sterilnost jaz nimam niti najmanjšega namena da je vse sterilno. Cuclje pač prekuhavam, isto stekleničko. Niti nisem pomislila da ne bi. Pa na navodilih piše, da naj bi jo po vsaki uporabi prekuhal. Jaz jo pa vsak večer. No, kakšnega kdaj izpustim. Ne vem, vseeno se mi zdi to mleko, pa vse tiste bakterije... drugačne so od tistih na igračah in po stanovanju in rokicah... Saj vsak dela po svoje.

dorotheia jaz sem preiskala ca in hm za klobučke pa ni bilo nič pametnega. Mogoče so kaj zraven dobili..
Jaz pa našega vedno ko kam grem frajersko oblečem user posted image doma pa udobna oblačina. Pa vesela sem za lepe napovedi glede refluksa. Samo da bo fantiču boljše user posted image

Shana kot sem napisala niti najmanj nočem da živi otrok v sterilnem okolju. In ne, igrač sploh ne prekuhavam. Tudi moja sestra je sinu flaške in cuclje vsak dan prekuhala, igrač nikoli, ni živel sterilno in nima nobenih alergij. Saj nima veze, vsak dela kot misli da je pravilno. Jaz sem pač, ker večina mojih kolegic, prekuhava vsak dan, da se to pač tak dela. In sem bila presenečena, da nekateri delajo to tudi bolj poredko.
Mi pa smo osebno dali delati že maja. Je bil kar priden na slikanju. Gremo čez par dni na letalo in bo fantič potreboval osebno.

Voda za piti in za mleko jaz jo še vedno prekuham in jo bom še naprej. Si jo prekuham, dam v termovko. V začetku mešam s hladno prekuhano vodo, pozneje si pa spet toplo naredim.

Night te riževe kosmiče mu daješ hippove? Pač tiste, ki se lahko mešajo z mlekom? Jaz sem mu kar riž skuhala in spasirala.

GH midva sva na seznam dodala še rdečo peso, sladek krompir in kumaro. Poje čisto vse user posted image merim pa tudi ne koliko je tega. Pač naredim in dokler je mu dam. Nikoli pa ni pojedel več kot sem pripravila. Rdečo peso je zadnjič pojedel eno ne preveliko. Danes je dobil en manjši krompir in blitvo. Pa danes ni vsega pojedel. A lahko že dam koruzo? Polento naprimer?

klobuček imava zdaj sposojen. Tak je kot kapa s šiltom, ima pa na ušesih možnost da jih pokriješ. Pa ful je tanek. Mi je super. Ker če močno piha mu tisto dol popravim, če ne pa zgoraj zvežem. Pa bi nekaj v tem stilu kupila, ker mu je ta premajhen. In imajo vse s tisim repom za vrat.

št. oblačil še kar 68. Sem pa že pripravila 74. Ker so 68 kakšne že premajhne.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 499
4.6.2014 21:52:13   
Dorotheia
Evo, za nami je danes 2. cepljenje. Sva opozorila sestro, ki cepi, da naj ne zamahne z roko ko pikne, ker prvič se je ubistvu nje ustrašil in je zato fuuul jokal. No, je res pazila in danes sploh ni jokal. user posted image Tudi nobene vročine, nič. user posted image Happy, happy, happy. Je pa pediatrinja rekla, da se je kao ful zredil in ko sem jih rekla, da so mu na pediatrični natehtali 7,5kg in je po besedah specialistke to 64. percentila, kar je dokaj povprečno, je kar rekla, da dvomi. Sem jo samo grdo pogledala pa rekla, da verjetno imajo tam malo več pojma kot pa navadni pediatri. Pomoje sem jo prav malo živčno naredila, ampak lepega odnosa se pa lahko tudi ona nauči.

Dobili smo torej napotnico za RA, ki sem jo danes takoj nesla, pa so mi kar povedali, da bo ful za čakati, da pridemo na vrsto, ker bodo zdaj dopusti in še gužva je. user posted image Tako, da sem se za začetek čez dober teden naročila samoplačniško pri eni kar priznani fizioterapevtki, da pokaže vsaj osnovne vaje in handling za naš primer, da bomo lažje počakali na razvojno in fizioterapijo, ker imam občutek, da poleti ne bomo še prišli na vrsto. Komaj čakam. Bi rada našega bučka čimprej rada prav razgibvala in ga spodbujala pri pravem razvoju. user posted image Pediatrinja je danes poudarila še asimetrijo, ker se pač veliko bolj obrača v levo in ima tudi že kar zaležano glavico, tako da res komaj čakam, da nam pokažejo prave vaje. Ker sploh ni šans, da spi drugače kot on hoče. Pa tudi če mu glavo podložim, ne pomaga. No, če bo treba bom še kako uro plačala tej fizioterapevtki, če se mi bo zdelo res potrebno. Itak mi bo verjetno povedala, kako in kaj. Komaj čakam. Pa izvedela sem, da je možno, da je višji mišični tonus razvil zaradi refluksa oz. da je to kar pogosta posledica refluksa. Tako da...
Ampak bomo že...počasi bomo vse zrihtali.

GH - danes sva jedla cvetačo z rižem (sem kar navadnega skuhala) in mu je bilo ful dobro. Pa vsak dan lepše je in je manj svinjarije okrog. Sem mu pa prav kupila tisti slinček z rokavi, ker je na začetku res grdo jedel. Zdaj pa prav lepo že usta odpira. Po GH mi spije še max. 50ml mleka, tako da pomoje bo kmalu imel dovolj samo gh. Bom videla po občutku. Jutri bova jedla še cvetačo. Verjetno s krompirjem. Da bo malo bolj nasitno. Se pa prav vidi, kako mu gh pomaga - po kosilu se mu nikoli ne dviguje hrana, tako da res mislim, da bo zdaj z gh bolje glede refluksa. Imam pa tudi riževe kosmiče od Milupe, ki se mešajo z AM in mu bom potem za večerjo delala verjetno. Že zdaj malo gostim AM s tem.
Witch, kako pa si mu naredila kumaro - skuhala, surovo? Meni že malo idej zmanjkuje. Kako ste kolerabo pripravile? Kuhale koliko časa? Aja, je meso že katera dala? Meni so na pediatrični rekli, da mu lahko počasi že dam, pa bom tale teden še počakala oz. bom dala po 5. mesecu.

Vodo za piti pa tudi jaz vsak dan prekuham zjutraj, pa jo ful noče piti in me prav malo skrbi, kako bo zdaj z uvedbo gh in poleti ob vročini. user posted image

Danes je bil cel frajer s kapico na vozičku. Jaz pa najbolj ponosna mami. user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

x
rbdx3

katero ime vam je naj bol všeč???

anja (67%)

jerneja (16%)

vera (3%)

dulce (6%)

katero koli (8%)

Število vseh glasov: 428

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!