|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
5.6.2014 9:34:32   
mala_račka
Night- tudi najina pupa je polno dojena...in zadnje dni ful slabše spi, kot je prej. Zaspi nekje med 20. in 21.uro in prej je spala že do treh, sedaj pa se zbudi prvič okrog polnoči in potem na vsako uro ali uro in pol...pa sem razmišljala da je mogoče to da je lačnauser posted image ker vsakič ful malo poje in po moji logiki je potem itak hitro spet lačna...brala sem da naj bi bil to tudi eden izmed znakov, da je pripravljena na GHuser posted image ne vem...bom počakala na posvetovalnico in povprašala pediatra. Kako pa tvoja čez dan je? Moja tudi bolj pogosto kot je prej...

Klobuček - tudi za punčke je težko dobiti takšen klobuček, ki bi bil in lep in praktičen...jaz tudi prisegam na pikapolonico. Sicer so klobučki res dražji (pa je samo za kakšen mesecuser posted image ), ampak je res super in edini takšen, ki ji pokrije ušeska in dela senčko pred soncemuser posted image

Dorotheia - sem ful vesela, da ste tokrat cepljenje lepo prestaliuser posted image

< Sporočilo je popravil mala_račka -- 5.6.2014 9:36:35 >

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 501
5.6.2014 10:20:36   
Shana86
V bistvu je po pravilih vsakič pred hranjenjem sterilizirati flaško in vreti vodo 10 min. Tudi ob treh zjutraj... No dobro, se pač strinjamo, da se ne strinjamo. Smo pa očitno vse dobre mame, ker znamo iz AM narediti doktorsko disertacijo user posted image

Dorotheia super za cepljenje user posted image Morda se pa v RA še srečava user posted image

Mala_račka jaz sem dobila tak klobuček, ki se mu lahko prilagodi velikost, je za 3-6 m. Zaenkrat ga moram še precej šponati, tako da mi bo pomoje zdržal čez poletje.

Midve sva slikanje lepo prestali. Ji je bilo ful zanimivo v tistem studiu pa še fotograf je bil simpatičen. Sva poleg fotk za dokumente za povrh dobili 6 večjih fotk, prav fletne so. Pa še ušmekana bejba v oblekici user posted image Osebno naj bi dobili konec prihodnjega tedna, potem letimo na Hrvaško. Sva se odločila za stričev avtodom in gremo na Krk. Se mi zdi fajn, ker lahko že doma vse napakiram in spucam, potem pa samo šibamo. Edini minus mi je, ker si potem vezan na kamp, ker nimaš avta.

Witch kam pa vi šibate z avionom?

Mi je pa ful fajn, ker je mala bolj 'zrela', odkar je dopolnila 3 mesece. Je bolj predvidljiva, ima en red in zadnji teden brez problema šibam okrog z njo po opravkih. K optiku, v lekarno, v trgovino, na občino... Res se pozna vsak teden. Prej se mi je skoraj povsod jokala. Tisti jok v nedeljo na pikniku pa ne vem, če ni bil zobek... Ful čudno. Itak je bila par dni pred tem cepljena, tako da sem tečkavost in vročino pripisala temu. V ponedeljek pa sem zagledala nekaj belega na spodnji čeljusti, tudi tipa se. Ni pa dlesen nič otečena in rdeča. Pred tem sploh nisem čekirala dlesni, ker še nisem pričakovala zobkov. Pa v nedeljo je izrazito grizla igrače, prej jih je bolj sprobavala in sesala. Hm user posted image Pa šele 16 tednov bo dopolnila jutri. Ne vem, bomo videli.

Št. oblekic: zgornji deli 62, spodnji 68, oblekice ji tudi 74 niso nekaj prevelike. Je pa en mesec mlajša od večine vaših. Ampak zdajle ful hitro raste, tako da bomo pomoje kmalu pri večjih št.

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 502
5.6.2014 11:39:21   
tashq
GH:v teh dneh smo poskusili še krompir,polento in riž.witch,polento lahko daš,ker nima glutena,s samo koruzo je pa bolje malo počakati,ker naj bi napenjala.drugače mi na obrok poje približno malo več kot njena stisnjena pest,po ml pa pojma nimam.jemo pa zdaj dva obroka(nista pa še niti slučajno zamenjana,ker potem še vedno kar veliko-po občutkuuser posted image mleka popije):dopoldne uvajamo,zvečer pa riževe kosmiče.
lencyk:dobrodošla!
športni del vozička:je "velika" in ponosna že par dni!user posted image
telovadba z dojenčki:niti ne,razen občasna pomoč pri obračanju z boka na trebuh.se še vedno obrna le s hrbta na bok.s trebuha na hrbet je pa že prava profesionalka.user posted image
prekuhavanje:igrače sem ji nazadnje pred rojstvom,dude na par dni,flaško(jo ima samo za vodo) sem pa samo pred prvo uporabo.v teh dneh jo imam namen spet.
številka oblačil:smo na št.68,ji je ravno prav.sem pa v teh dneh dala iz škatel še 74,zdaj me pa čaka še pranje in likanje.user posted image
Dorotheia:na spodnji povezavi imaš tabelo rasti pa lahko sama vidiš,da je tvoj res na cca. 65. percentili za težo.drugače pa super za cepljenje.user posted image
http://www.pedijatrija.org/Download/2005/01/23/percentilne_krivulje_5-95_(crveno_plave_u_boji).pdf
klobuček:jaz imam tudi takega(rabljenega,tako da ne vem,kje se ga kupi),da ima zadaj trakce za spreminjanje velikosti.
nasledni teden gremo pa za en dan na morje pa verjetno še en dan v Čatež.user posted image komaj čakam!
papa...user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 503
5.6.2014 12:58:30   
dspela
telovadba, kakšna posebna ne.

witch, si že našla klobuk? jaz sem mu v okaidi kupila kapo podobno kot ta http://www.okaidi.it/cappellino-in-tela-a-quadri-blu-pacifico-67214 ....samo, da je temno plava.

prekuvanje, jaz umijem flaško z detergentom, včasih samo oplaknem z vročo vodo.

številka oblačil, zdaj smo na 62, včasih ima že 68.

Neposredna povezava do sporočila: 504
5.6.2014 13:01:48   
Dorotheia
hvala tashq.

Aja s številkami oblačil smo mi tudi na 68, pa mu že malo tesno počasi postaja, ima določene tudi že 74. Kavbojke recimo sem mu zdaj v H&M-u kar 74 kupila (pa imajo tam še malo večja oblačila, se mi zdi) in so mu čisto malo še preširoke, ampak bodo pomoje kmalu čisto prav.

Danes mi je dopoldan po parih dneh končno spet spal 1,5 ure v kosu. Zdaj spet malo kinka. Potem pa bova jedla kosilo. Midva imava kosilo vedno okrog 14h. Danes bo spet krompir+bučke, ker nimam drugega doma, v trgovino se mi pa ne da iti. user posted image Bom šla zvečer. Jutri bo spet cvetača ja. Potem mu bom pa kolerabo naredila. Polenta je super ja. Midva jo še nisva jedla. Mu jo bom pa kmalu pripravila - a to kar navadno instant polento kupite ali kako drugo? Hmmm...pa a vsi točno pripravite glede količine? Nama vedno ostane nekaj in mi je ful škoda proč metati, pa ne vem, če se lahko da do naslednjega dne v hladilnik? Ok, mi je jasno, da kak krompir ne in da je nasplošno najbolje sveže. Samo meni je ful škoda hrano proč metati. Če imam recimo cvetačo/brokoli in riž spasiran, ali lahko to mogoče celo zamrznem do naslednjega dne ali ne?
Aja, kako pa ko ksm greste? Ste vse za čas obroka GH doma ali je katera že bila kje zunaj? Ste skuhale in vzele s sabo?

Joj, super, kako vsi lepo šibate na morje. Mi pa ne bomo nič več šli. Varčujemo, ker pač kupujemo stanovanje in je treba. Samo najti ga je še treba prej. user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 505
5.6.2014 13:19:10   
janaž
Hej hoj
naša je pa začela včeraj sločiti hrbet... a je to ekstenzijjski vzorec? Prej nič, od včeraj pa skos ko je na hrbtu ali v naročju.

Night: Naša se tudi samo doji in tudi slabše spi zadnje čase, sicer se zbuja na ene 3 ure, kar je v redu. Mislim, da sedaj tudi precej rastejo in rabijo hrano. Drugače se pa dojenčki ne zbujajo ponoči le zaradi hrane, tudi ker... imajo lahen spanec in jih vsak šum prebudi, sami pa ne znajo zaspati nazaj, pa zaradi vsega kar se jim čez dan dogaja, potem toliko sanjajo in se zato prebujajo...itd. U glavnem saj bi bilo ful fajn, da mali prespi celo noč in eni jo celo prespijo, ampak ko imaš enkrat dojenčka, grejo prespane noči - pa pa. Meni ni tako grozno tole zbujanje, jaz komaj čakam, da se bom enkrat naspala brez, da bi me kdo ob 6ih vrgel pokonci... no to je zdaj že ene 4 leta in se še ne vidim ven. No ja sej, ko bojo pa v puberteti, bodo pa smo spali :)))

Mi gremo pa žez 14 dni malo na Slovensko obalo... komaj čakam.

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 506
5.6.2014 14:22:39   
tashq
samo še tole potem pa jest pa v vrtec...
GH zunaj:mi še nismo,bomo pa verjetno naslednji teden.ali kupljena kašica ali pa domača v posodici,v parih urah se pomoje ne pokvari.mogoče je edino bolje dati kakšno sadje za ven,ker je vseeno,če je mrzlo.kakšen krompir in korenček pa ne pomoje...ne vem...
polenta:sem dala čisto navadno,imaš pa tudi neke "bebe" polente.samo se pripravi,da boš lovila tista "zrnca" še cel dan.user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 5.6.2014 14:24:38 >

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 507
5.6.2014 14:27:56   
oblekca
Po res dolgem času spet jaz. Pri nas je bilo res pestro zadnje tedne, mali bi se samo nosil, rabil veliko animacije, skratka sem bila polno zasedena, včasih še pojest nisem imela kdaj. Sedaj so se stvari malo umirile, ampak res malo.

obrat: obrača se na trebušček user posted image user posted image

GH: pridno papa zelenjavo - korenček, cvetačo, krompir, bučke, kolerabo, za enkrat mu je všeč vse kar je poskusil user posted image , zvečer dobi tudi riževo kašico - po žlički (ena je spraševala za velikost cucljev, zakaj bi dajali po flaši?)
Za polento je patronažna rekla, da lahko, nekje sem prebrala, da je za počakat, zdaj pa ne vem user posted image . Patronažna je tudi rekla, da se lahko spravi v hladilniku za naslednji dan (razen krompir), jaz raje kuham sveže. Tudi v zamrzne se lahko, misli da za 3 tedne, nisem sigurna user posted image

oblekce: smo na 68 in 74 različno. Za klobuček pojma nimam kje se kaj dobi, po trgovinah nisem bila že sto let.user posted image

prekuhavanje: jaz vodo prevrem 10 minut, za mleko in tudi za pitje, jo bom še kar nekaj časa.
flaške in cuclje vedno steriliziram, ker se mi zdi tako prav. saj kot je že ena napisala, vsak po svoje. Jaz vem, da jih tudi še nekaj časa bom. Igrač pa ne steriliziram...

spanje: ponoči se je začel pogosto zbujat, čez dan spi manj kot je, a še vedno dopoldan ene pol urce, popoldan različno eno rundo ima daljšo 2-3 ure, potem pa še enkrat, dvakrat po 40 minut.

Tiste ki pasirate riž. katerega kupujete in ali ga prekuhate, da se lepo spasira, al kako? Ga kar spairate med drugo zelenjavo?
A blitvo že lahko dam, katero zelenjavo še?
Hvala.user posted image

lepo se imejte

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 508
5.6.2014 21:38:13   
Night
No, me veseli, da naš ni edini, ki se ponoči pogosto zbuja. Pa ne zato, ker vam ne privoščim spanca user posted image , samo sem malo bolj pomirjena, ker je to očitno običajno. Pa tudi materino mleko naj bi se prebavilo zelo hitro in vem tudi, da se ne zbujajo samo zaradi lakote. Ampak ali to pomeni, da se bo ponoči zbujal, dokler se bo dojil? Ima katera tu že večjega otroka, kdaj so vam prespali noč? Pa kako funkcionirate čez dan? Jaz sem opazila, da sem včasih prav z mislimi nekje drugje. Včasih me je v trgovini kar strah, da bom pozabila pin št. od kartice. Da ne omenjam vožnje avtomobila, včasih sploh nisem pri stvari, se kar nekam izgubim.

Naš ima čez dan 3 spance, dvakrat spi po 45-60 min, enkrat pa po 1,5 ure, če ležim zraven njega, drugače se prej zbudi. Ampak meni prav paše malo počitka, se uležem na kavč in prižgem TV.

oblekca, tudi naš je imel eno obdobje, ko se je hotel samo nositi. Zanimivo mi je bilo zato, ker je bil že od rojstva najraje na hrbtu na tleh ali na kavču, potem pa kar naenkrat samo sitnarjenje, če ga nisem okrog nosila (in še to zunaj, bog ne daj notri hehe). Pa se je zdaj spet unesel in je tudi na tleh spet ok. V BC sem mu kupila tiste tavelike puzle za na tla in so mu zelo zanimive. Pa še debelina je ravno fajn za telovadbo. Blitvo sem mu jaz dala dvakrat, mu je bila všeč, ampak sem jo mešala z riževimi kosmiči in mojim mlekom.

GH na poti: če sva večji del dneva odsotna, ga pač normalno dojim, itak moj še vedno bolj malo poje, obroka še zdaleč nisva nadomestila z gosto hrano in ga verjetno še nekaj časa ne bova. Trenutno bi rada bolj, da spozna čim več okusov, da se privadi, po količini pa mu ne dam ful dosti, ker bo potem posledično manj mleka pri meni. Dorotheia, po moje lahko pripraviš zjutraj, pa mu daš ob vajini uri, ampak naš vem, da mrzlo noče jest oz. mu ne tekne tako kot toplo. Kupljenih kašic se bom jaz izogibala, ampak vsake toliko ni panike in ne bom komplicirala. Kakšnega krompirja pa res ne mrzlega dajat.
Mene tudi za riž zanima, katerega dajete.
Količinsko jaz naredim vedno malo, včasih zlijem proč, kar ostane, včasih spasirano zelenjavo vmešam v mojo zelenjavno juho ali omako.

janaž, prej se nikoli ni zvijala nazaj? Naš se je na začetku nekaj tednov, potem je minilo. Se pa zdaj včasih usloči na hrbtu, ko vidi kakšno igračko ali pa ko se hoče obrniti. V naročju se mi včasih tudi zvije nazaj, pač v smer, kamor je kaj zanimivega. Ne vem, če je to kar naenkrat ekstenzijski vzorec, vsekakor pa omeni na naslednjem pregledu, če se bo ponavljalo.

Shana, tudi naš se je po 3 m spremenil v tem smislu, da lahko grem z njim praktično kamorkoli, pa je priden. Greva v trgovino, v knjižnico, na piknik, na obisk, povsod je priden, samo da se dogaja. Edino v vozičku včasih še vedno protestira oz. se kar hitro naveliča. Po moje bo bolje potem, ko bo še malo bolj dvignjen, ker zdaj še praktično leži. Glede zobkov: matrajo jih sigurno že zdaj, vsaj našega. Ko ga kaj muči, se drugače obnaša kot pa ko samo raziskuje svoje roke in prstke. Zadnje dni se mi zdi tudi, da mi pri dojenju bolj pritiska na bradavico, tako da bodo mogoče zobki res kmalu.

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 509
6.6.2014 10:22:47   
Dorotheia
Night, jaz se bom tudi izogibala kupljenih kašic, nisem ravno za te scene. Pa dobro, če bomo kje na izletu tudi jaz ne bom komplicirala in bo kdaj dobil tudi kupljeno. Sadja midva še nekaj časa ne bova jedla - vsaj še kak mesec ali še malo več, ker pač sedaj sva pri kosilu z GH in tam se sadja ne daje. Potem bova šla na večerjo, kjer se sadja tudi ne daje. Šele zatem bova šla na malico, kjer mu bom dajala tudi sadje (ampak to bo šele po 6. mesecu enkrat pomoje). Tako sem se odločila po posvetu s patronažno in mi je tudi najbolj smiselno. Tako da kupljene zelenjavne kašice se morajo pomoje tudi pogreti, mislim da mi je enkrat svakinja to razlagala. Sadnih pa itak ni treba. Jaz si bom za izlete in preglede pomoje nabavila tako termovko prav za hrano, da bom zjutraj pač pripravila in skuhala, pa dala v to termovko in seveda upala, da bo ostalo toplo in sveže čimdlje časa. Naš mrzle zelenjavne kašice tudi ne mara preveč - mislim je jo, ampak mu malo topla veliko bolj tekne.

Jaz sem zdaj začela našega malo bolj razgibavati. Okončine pa tako malo, da bo postal bolj mehek, ker je res čisto trd. Tako, da komaj čakam, da nam fizioterapevtka še bolj natančno pokaže, kaj lahko delam z njim, ker zdaj sploh ne vem točno. Bolj ga animiram v desno in pač razgibavam okončine. Zaenkrat to.

Je pa tudi meni super, ker lahko grem zdaj z njim praktično kamorkoli, razen v času kosila še ne, ker je še vedno malo packarije po žlički in sem zato takrat raje doma, dokler še uvajava. user posted image Je p ful priden povsod, v trgovini, na obisku, praktično kjerkoli...no vsaj trenutno...trkam. user posted image

Drugače pa bi se tudi naš itak zelo rad nosil, ampak ga včasih kar malo odložim in nekaj časa protestira, potem pa itak neha in se začne igrati z igračkami. Ker zadnje kar bi rada je to, da ga razvadim z rokami. Pa se drugače ful veliko crkljava in je že ful crkljanček, ampak ne rabi zato biti vedno po rokah. Ful se smeje na glas, ko ga lupčkam po nogici ali trebuščku. user posted image Pa ko mu dam lupčka na lička in rečem še meni lubico in nastavim lička na njegova usta. Mu je ful smešno in se kar smeje. Res uživa. user posted image
Joj, meni je tako super zdaj. user posted image

Shana, vi že hodite na fizioterapijo? V kranj? Jaz res komaj čakam, da pridemo na vrsto, samo pomoje poleti še ne.
Drugače, kar veliko mojih kolegic obiskuje ft z malčki in vsem so zato podaljšali porodniško - pač odvisno ali rabiš hodit dlje časa ali hitro odpravijo te težave. Jaz mislim, da bova z malim kar mogla nekaj časa hoditi. Tako, da se kljub vsemu malo nadejam, da bi lahko podaljšala porodniško. No, če bo smiselno, bom vsekakor poskusila. user posted image Itak, če imaš recimo ft dlje časa kot traja porodniška, ti nič kaj drugega ne preostane - veliko je namreč takih primerov.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 510
6.6.2014 19:02:25   
tashq
riž:imam kar "našega,navadnega".ga je pa treba res fajn skuhat oz.kar razkuhat,da je fino mehek.se ga fino lahko potem pretlači z vilico.
spanje ponoči:mislim,da je več odvisno od otroka,kdaj prespi noč,ne toliko od hrane.Nika je polno dojena(bila) pa je spala od 3. tedna dalje do cca. 3.zjutraj.svakinji je drugi sinek spal CELO noč od 2.! dne.prvi je bil največja jokica,oba pa mešano:malo materinega mleka,malo AM.kolegica je prvo hči dojila polno do 6. meseca,spali niso do 2,5 leta,ko je zanosila v drugo.takrat se je malo umirilo...zdaj z drugo hčerko je isto:polno dojena do 6. meseca,zbuja se na 2 uri-tudi zdaj,ob GH. po mojem mnenju imaš sto otrok in sto čudi,pa je to glede spanja,hrane,gibanja...biločesa.
GH zunaj:jaz bi pa zunaj veliko bolj mirna dala kakšno sadje(kasneje kakšen kruh,piškot,sadno-žitna kašica),kot pa zelenjavo in krompir/riž/polenta.to naj bi bilo toplo,ko se poje in ravno to mi ni všeč,da bi se "grelo" nekaj ur,preden bi se pojedlo.jaz bi tudi težko pojedla nekaj kar že par ur čaka v pečici na 40 st.kolikor jaz vem,so to idealni pogoji za razvoj bakterij.hrana naj bi se skuhala,pojedla,čimhitreje ohladila(nek določen T razpon je,kjer se bakterije pospešeno razmnožujejo) in shranila v hladilniku.potem pa ponovno prevrelo,da se uniči morebitne bakterije.če se motim,naj me katera popravi,samo se mi zdi,da je nekako tako.
mi gremo v ponedeljek na morje pa bom s sabo vzela verjetno kakšno kupljeno sadno kašico ali pa banano-to je simpl speštat nekje zunaj.na plaži,ko je voda blizu,bomo malo packali,nekje v kakšnem parku,ko ni nobene tekoče vode blizu pa ne bi še ravno eksperimentirala z GH.user posted image čeprav jo moram zdele pohvalit:danes je izredno lepo jedla.user posted image
Dorotheia,sicer nočem nič težit,ti delaj po svoje,samo mi še vedno ni čisto jasno,kako ti je patronažna naročila.ok,najprej kosilo,večerjo in potem dalje,to mi je jasno.ampak ali naj bi ponujal kosilo toliko časa,dokler otrok popolnoma ne nadomesti obroka?kaj pa če to zelo dolgo traja?greš potem na sadje ful pozno?

Neposredna povezava do sporočila: 511
6.6.2014 22:19:36   
Dorotheia
tashq, saj nič ne težiš. user posted image
Ja, jaz sem tako razumela (isto je pediatrinja rekla), da najprej posamezen obrok nadomestiš oz. pač vsak mesec naj bi praviloma nadomestil en obrok (zdaj spet malo odvisno ali uvajaš gh pri 4. ali revimo 6. mesecih - pri 4. boš šel malo bolj počasi, pri 6. malo hitreje, načeloma pa po občutku). Tudi nasploh se te smernice glede uvajanja gh zelo hitro spreminjajo. Načeloma otroci, ko enkat pokapirajo gh, sploh če jim je všeč, kar hitro nadomestijo obrok - mi bomo pomoje tale teden kosilo že nadomestili, pa še ni 5. mesecev star. Ker zelo rad je gh, pa nobenih težav mu zaenkat ne predstavlja + po obroku gh je tudi njegova kislina super in ga nič ne matra. Vem pa in mi je jasno, da ne smem hiteti. Meni je bilo rečeno, da se vsak mesec (od uvajanja gh) nadomesti en obrok in da v drugih obrokih nič ne daješ druge gh razen mleka. Ravno zato, da je počasi. Je pa itak še vedno najbolje, da se dela po občutku, jaz sem v to ful prepričana. Tako, da če se ti zdi prav, da daješ druge obroke že prej kot enega dokončno nadomestiš, potem itak najbolje, da tako storiš. Otroček od ene moje kolegice je imel pri dopoldnjenih 6. mesecih uvedene že 3 obroke GH v celoti, pa bi jo določeni grajali, določeni ne. Kot že omenjeno, otročki so si različni. Enim paše tako, drugim drugače.
Jaz bom lepo počasi uvajala in zato ne želim prej gh dodajati tudi k drugim obrokom - sploh sadja, ker želim, da prej spozna čimveč zelenjave in tega.
Meni je recimo patronažna celo rekla, da naj otroku ne dajem same banane, ampak naj jo zmešam z nekim manj sladkim sadjem. Kar mi je prav tako smiselno, ker je banana zelo sladka. Pa imam občutek, da bo naš kar mahnjen na sladko.
Meni se drugače zdi super, da vse delamo tako kot se nam zdi najbolje. Tudi otroci so si različni.

Aja, riž pa tudi jaz skuham kar navadnega, tistega kot jeva midva in ga res dobro skuham (celo prekuham) in potem zmiksan skupaj z zelenjavo. Nič ne kompliciram.

Tisto glede bakterij pa res. Sploh nisem pomislila. Samo prodajajo prav termovke za kašice, pa sem mislila, da se to prakticira. Hmmm...bom morala še razmisliti. Tashq, potem boš tudi če bi bili kje zunaj za čas kosila recimo dala kar sadno kašico? Meni to ful ne gre skupaj. No, saj bom videla. Nekaj bomo že. Moram pogruntati kaj.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 512
7.6.2014 12:46:18   
tashq
Dorotheia,hvala za pojasnilo,zdaj razumem...user posted image drugače ja,jaz delam malo drugače,mi je tako šlo pri P.(je zamenjala vse obroke pri 6,5 mesecih-sama se ni hotela več dojiti)pa ne bi menjala preizkušene metode.čeprav sem jaz imela željo še vsaj zjutraj dojit(če ne drugega,da ni treba takoooo zgodaj kaj pripravljat) pa ni šlo več.user posted image mi je pa fino zvedet nove stvari,tudi janaz(če se prov spomnim) sem malo zaslišala glede tistega,ko otročki sami jejo.user posted image potem ko pa slišim čimveč stvari,se pa nekako odločim,kako bo pri nas.če se user posted image strinja,seveda....user posted image
kosilo zunaj:ker gre kar ob 12. spat v posteljo bomo večinoma jedli kosilo kar doma.drugače bo pa ob tem času,če bomo slučajno zunaj,pač dobila tisto,kar bo pri roki in bo že lahko jedla.torej,sadje,kruh,piškot,tudi te žitne kašice s sedmimi žiti so fajn...če bo pa kakšen piknik bo pa kasneje lahko že jedla perutnino.katera ve,kdaj že lahko perutnino?pri 6. mesecih ali kasneje?
pa še to:poleti ob času kosila bomo pomoje bolj malo zunaj,ampak se bomo nekje notri skrivali.pa zdaj mi je prišlo na misel,koliko bo malim sploh pasalo jest v tej vročini tako težko hrano?ima katera že zimskega otročka?Pia je poletna pa sem bila že prej prepričana,da je to najbolje pa spet na novo to ugotavljam...user posted image
termo lončki za zunaj:če je kakšno urico hrana noter,pomoje ne bo tako hudo.druga je,če bi to zjutraj naštimala,jedli bi pa šele ob času za kosilo.potem bi bilo po mojem mnenju bolj kritično...
aja,še to glede banane in nasploh sladkega sadja:sem bila tudi jaz prepričana,da vsi otroci to obožujejo,vsaj P. je bila navdušena nad tem.Nika je pa čista kontra,se pri banani tako pači pa prov strese se,kot bi ji dala limono.user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 7.6.2014 12:53:45 >

Neposredna povezava do sporočila: 513
7.6.2014 20:48:58   
witch
Naše dete se je včeraj ponoči odločilo da pač ne bi spal. In smo imeli žur pol noči. Potem pa seveda na koncu jok, in ga nisem mogla umiriti. Ga je ati prevzel in je takoj spal. Jaz pa že tri dni v obdobju, ko sem čisto depresivna. Najslabša mati. Podnevi ga nisem mogla uspavati. Ni spal, jokal je. Jokala sem jaz. Dere se mi v vozičku. Ponoči je bil cel zmešan. In potem sem itak jaz najslabša mati, ker ga ne morem umiriti in dati spat. Posledično pa kot zakleto samo poslušam iz leve in desne in iz vseh strani da njihov otrok pa je spal celo noč že od začetka, pa čez dan po tri ure skupaj. Pa seveda sem ga razvadila in navadila na roke. Skratka, poden. Tak da se počutim res kot ena budala ki nima pojma in itak vse narobe dela. In sem celih pet mesecev vozila v napačno smer user posted image v glavnem jokam že tri dni. Za piko na i, mi spet pride naprej da sem najslabša žena. Ker pač seksa ni vsak dan. Ker je včasih vse bolj umirjeno. Seveda tudi po hiši ni vse tipi topi. V glavnem rada bi, pa ne zmorem vsega. V glavi mi pa trka slaba si, slaba si... Upam samo, da pridem hitro iz tega glupega kroga depresije in nesamozavesti.

Klobuček sem našla v okaidiju. Recimo je tak kot sem si zamislila da naj bi bil.

Riž jaz skuham navadnega, pač malo bolj in ga spasiram.

Telovadba mi telovadimo vsak večer pred kopanjem. Se pocartamo, malo pomigamo, polubčkamo, pa kopanje in spat.

Pridnost hmm redko grem z njim v trgovino. Ker zatečnari en dva tri. Na obiskim pa je kar ok, ker se dogaja in ga itak vsi po rokah vlačijo. Saj ve biti doma tudi priden, ampak z animacijo. Sam se zaigra za par minutk pa konec. Potem pa rabi enega da skače okrgo njega.

Midva jeva gh za kosilo. Takrat sva vedno doma in se lepo naje pa po tem greva ven. Pa prej. Smo šli pa zadnjič na rojstni dan, pa sem mu pripravila kašico doma, toplo zapakirala in itak sva v roku ene ure jedla. Je bilo še toplo. Jutri gremo spet na kosilo. Pa mu bom naredila riž in koromač. To lahko brez problema pogrejem, čpe se bo že ohladilo.
Banane pa tudi naš ne mara. Pa marelica mu ni všeč. Mah nobenega sadnja ni hotel. Zato mu ga ne dajem več. Bova pozneje še probala.

Mene pa zanima kdaj boste otročkom ponudile meso?

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 514
7.6.2014 21:22:02   
Dorotheia
Samo na hitro - meni so na pediatrični rekli, da lahko meso (piščanca ali purana) dam že po 3 tednih uvajanja GH. Torej bi mu sedaj teoretično že lahko dala. Patronažna je rekla, da mu naj ga dam po 5. mesecu, kar bo ubistvu kmalu.
Tako, da glede na to, da so mi na pediatrični rekli, da mu ga lahko dam, pomoje lahko ponudimo kar kmalu.
Jaz bom počakala verjetno še kak teden in potem ponudila.
Jaz mu pa jutri pripravim kolerabo prvič. Upam, da mu bo všeč.

Drugače pa za nami super dan. Smo bili na RD, kjer je sestrična od našega škrata praznovala svoj prvi RD. No, cel kup malih otrok, naš pa daleč najbolj priden. user posted image Na začetku je malo bil kisel, ker ni navajen toliko pozornosti in ljudi na kupu. Potem se je pa navadil in bil res čisto miren in priden in cel čas smejal. Itak je bil v naročju babice cel čas. user posted image
No, jaz pa že par dni poslušam, kako priden je naš. Se mi je že od nekdaj zdel priden, samo nisem nikoli imela občutka, pa zdaj, ko gledam druge, vidim da je res. Zaspi brez problema vedno, kamorkoli grem lahko z njim, hitro ga vedno pomirim, itd. Res priden no. In tak nezahteven karakter. Tako sem ponosna nanj. Danes sem čisto raznežena, tako da mi prosim ne zamerite, ker ga tako opevam. Lahko da bo že jutri katastrofa. user posted image

Evo, šibam na pirčka, z dragim malo čilirava, ko sva dala malega spat. user posted image

Pa za konec, witch - se sekiraj se!!! user posted image Saj te približno razumem, ker imam tudi jaz taka obdobja, ampak bo minilo. otroček je zdrav, to je pa glavno. Ti se samo drži in bo vse ok.

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 7.6.2014 21:23:14 >

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 515
7.6.2014 21:46:50   
Night
Glede hrane zunaj sem jaz razmišljala tako: kaj pa, če narediš malo bolj gosto kašico, jo imaš ohlajeno s sabo, zraven pa vročo vodo v termoski, pa dodaš malo vode, preden daš za jest? Se strinjam s tashq, da je hrana na toplem pravo gojišče bakterij user posted image

witch, oh, še predobro te razumem. Ravno pred časom sem imela jaz tako krizo. Ko se ni hotel čez dan sploh dojiti. Takrat mi je seveda vse živo padalo na pamet, da imam slabo mleko, da nisem dovolj dobra mama, ker svojega otroka še nahraniti ne morem. Ponoči se je dojil neštetokrat, tako da sem bila zjutraj kot zombi. Res je bilo nekaj dni grozno, čisto sem bila depresivna. Ko sem ga pristavila čez dan, je jokal, jaz pa jokala z njim. Moj je delal cele dneve, ko je prišel domov, sem mu pa samo težila, da ga nič ne vidim, da ne zmorem sama ... Seksala nisva po moje 10 dni, meni se je zdelo dolgo... Lahko ti rečem samo to, da MINE. So lepša in so bolj naporna obdobja. Materinstvo niso samo rožice, no, to pa zdaj itak vemo že vse user posted image In pa otroci so si različni, tudi to je res. Eni spijo že od začetka vse noči, drugi so zelo naporni in zahtevni, ampak tukaj nimaš kaj. Ena kolegica mi je bila tako pametna, da kako je njen spal že od začetka, pa kako je bil skoz pri miru in priden, da je lahko vse doma naredila in na polno uživala na porodniški. In se je hvalila s tem, kot da je bila njena vzgoja zaslužna za to. Drugi otroček je bil pravo nasprotje-spali niso do 2 let, mali je bil pravi hudiček, ona pa živčna razvalina. Potem se ni več hvalila s svojo "vzgojo" user posted image

Trenutno sem spet v obdobju, ko je vse super in fajn. Naš je imel tudi tako obdobje, ko je bil večkrat siten. Pa sem nama malo bolj umirila vsakdan. Saj ni treba, da skoz skačemo pred njimi, jih zabavamo in se delamo klovne. In presenetljivo, tudi mali se je umiril. Zjutraj ga kar pustim pol urice na tleh, da pojem v miru zajtrk, spijem kavo. Potem se kaj igrava, postane zaspan, ga napokam v voziček in vozim, da zaspi. Prej se je včasih tudi drl, pa sem ga vzela ven, nosila v naročju par minut, spet odložila v voziček in ponavadi je zaspal. Nikoli ga nisem uspavala na silo, ker se je vedno jokal, s tem pa meni živce kravžljal. Zdaj probam čim bolj njega poslušat. Če se dere, ga vedno vzamem ven, če pa včasih sitnari npr. na tleh, ga pa kar malo pustim, pa se čez nekaj časa sam zamoti, če pa plane v jok, pa ga potolažim. To, da si ga razvadila, seveda ni res, je pa veliko stvari pri dojenčkih stvar navade. Poskusi ga večkrat odložiti na tla, pa čeprav za krajši čas.

Vaši se kaj obračajo s trebuščka na hrbet? Naš se je do zdaj lih enih trikrat, pa še to nazadnje pred kakšnim mesecem. Zdaj mu je super se obračat na trebušček, ampak potem ne zna nazaj. Ponoči sem ga dvakrat dobila na trebuščku, je sitnaril, ker se ni mogel obrniti user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 516
7.6.2014 22:12:47   
Nina33
Samo na hitro: Witch, 100% najboljša mama si, ne pozabi! Vsi imamo trenutke/dneve /tedne, ko se nam zdi, da nič ni tako kot bi moralo biti... Vse se spremeni in spremembe so (vsaj zame običajno) hudo stresne. Otroci so taki kot so, eni so bolj nezahtevni kot drugi (eni so obupno zahtevni), velikokrat te spravijo v čisto depro (vsaj mene) v smislu "čist sem nesposobna"... No, da ne zabluzim user posted image :
- al otrok spi al ne, ni zasluga/napaka staršev, pa če bi si kdo še tako rad usluge nalimal. Kakršenkoli sistem že imate (če ga imate) je čisto pravi, dokler ste vi z njim zadovoljni. Velikokrat pa so očetje pri tem (uspavanju) boljši, ker s(m)o mame že čist napsihirane od vsega, ko je treba spat it in otrok to čuti.
- roke so zato, da nosijo otroka okoli, to ni razvajanje, zgolj zadovoljevanje otrokovih potreb. Če se to pač ne ujema s tvojimi željami, zadevo prikrojiš tako, da sta oba zadovoljna. Naš je tut že težak za nosit, kar pa ne pomeni, da ga ne nosim več, le manj, ker pač ne morem. ga pa rada nosim, itak prehitro mine.
- prioritete v zakonu se spremenijo, ko je dojenček v hiši, nisi slaba žena zato, tako pač je. In važno, da kemija ostane user posted image
- kaj je tipi-topi se bo pa s časoma spremenilo, pojem "pospravljenega" je danes zame nekaj čisto drugega kot pred otroci user posted image
V glavnem, naj ti težki dnevi hitro minejo user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

Neposredna povezava do sporočila: 517
8.6.2014 0:07:18   
Dorotheia
No vidiš witch, sta punci še enkrat vse napisali. To so taka obdobja, ki pridejo in minejo. Še dobre pol meseca nazaj sem se jaz kar podobno počutila. Pa potem mine. Je pač tako, da ti otročki tako vplivajo na nas. Hočeš nočeš.
In ja, jaz sem se tudi sekirala, ker ni vsak dan skuhano kosilo in pospravljeno vse, pa se zdaj ne več. Ker se ne splača. Moj se hb ne pritožuje in je nasploh razumevajoč, na prvem mestu je otrok, potem pa je važno tudi to, da sem jaz spočita. Jaz sem bila prej fuuul control freak - vse je moralo biti tipi top, stvari na polički zložene tako kot morajo biti itd. Pa sem imela po porodu velike težave, ker kar naenkrat nisem zmogla več vsega tega. Ne vem kako, a nekako mi je uspelo se s tem sprijazniti, da bodo sedaj stvari malo drugačne. Da ne bo več vse tipi topi. Da ne rabi biti vse tipi topi. Pa je šlo skozi.
Tudi sex - saj ne rabi biti vsak dan. No, jaz sem že od nekdaj človek občutkov. Pride teden, ko bi nonstop. Pa potem teden, ko sploh ne. user posted image Se ne sekiram. Moj me itak pozna in sem bila že od nekdaj tako. Je boljša kvaliteta kot kvantiteta. user posted image

Naspidirana od dveh piv, zato malo filozofiram, ampak je pa vse res. user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 518
9.6.2014 12:25:17   
Shana86
Witch user posted image user posted image Jaz tudi zadnje štiri mesece niham med popolno blaženostjo in popolno depresijo... To pomoje vsaka. Se mi tudi zdi, da nimam pojma, kaj delam. Da ne spi, ker narobe delam. Da preveč je. Da premalo je. Da se preveč giba, premalo giba. Sva preveč, premalo zunaj... Potem slaba vest, ker ne uživam v vsakem trenutku z njo... Nikoli nisem zadovoljna. Pa seveda doma... povsod prah, vodni kamen, nezlikane obleke, neoplet vrt, napol ovele rože, nič pečenega za obiske... Pa tudi seks je samo eno od opravil, žal, hormoni nočejo popustiti - telo pač ni zainteresirano za novo nosečnost in tako kot ni ovulacije, tudi ni želje po seksu. Tako pač je. Ampak nepospravljenost sem se že malo naučila poslati v 3 pm, ker pospravljale bomo lahko do konca življenja... Tudi možek se je pač moral sprijazniti, da biti noseča in roditi ni kar tako. Naši otročki pa prav vsi lepo napredujejo, z manjšimi kiksi z naše strani, pa kaj. V takih trenutkih se samo poskusi opomniti, da je čisto vse, kot mora biti, da delaš po svojih močeh in to je tudi popolnomo dovolj dobro. Pa dvakrat globoko vdihni in poskusi uživati. Čeprav je to po neprespanih nočeh in tečnarjenju težko... user posted image Saj ste verjetno zdaj že zrihtali in se spet počutiš bolje user posted image

Janaž pomoje vsako sločenje nazaj še ni ekstenzijski vzorec. Ne vem pa, kakšni so kriteriji. Mogoče omeni naslednjič pri pediatru.

Dorotheia ne vem, kdaj bova začeli hoditi v RA. Napotnica je tam, menda pokličejo. Se pa čaka, ja... Se strinjam glede kvalitete user posted image

Spanje: že dve noči zapored mi spi po 8 ur v kosu user posted image Sem se ob petih zjutraj zbudila totalno naspana po spanju 6 ur v kosu user posted image Upam, da tako ostane. Do zdaj je 2x že takole začela podaljševati spanje, pa nas je prvič zmotil prehlad, drugič pa nas je cepljenje vrglo s tira. Čez dan pa še vedno spi 3-4x po pol ure, očitno ima dovolj. Ker se zbudi tudi sredi sprehoda in med vožnjo. Tako da čez dan imam še vedno ful malo časa za karkoli narest, ampak se vsaj ponoči spočijem.

Opala in nov dosežek: takoj ko je dopolnila 16 tednov, se je uspela obrniti s hrbta na trebuh user posted image In to ravno takrat, ko je nisem videla user posted image Nonstop sem z njo, telovadiva, jo stimuliram z igračami, potem pa se ati z njo uleže na tla za 5 minut in se obrne... Ahjej user posted image

Še en dosežek: zadnjič se je pokakala od pet, cel trebušček, do 3/4 hrbta, tako da sem jo spokala direkt v banjo user posted image Pa ravno tisti dan mi je zmanjkalo bodijev na preklop, tako da sem vse nekako zmanevrirala čez glavo... fuj fej pa to.

Koliko jih ve oblačite ponoči? Kovterček sem zamenjala z bombažno dekico, oblečena je pa še vedno v bombažen pajac. Razmišljam, da bi bila samo v bodiju... Težava je, ker ponavadi spi nekje 21:30-8:30 in težko zluftam, ker je zadnje dni izven tega časa že nad 25 stopinj... Smo danes spali z napol zaroletanim oknom na kiper, pa je bilo vseeno vroče. Bolj ne upam odpreti, ker dete spi dva metra od okna user posted image

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 9.6.2014 12:27:01 >

Neposredna povezava do sporočila: 519
9.6.2014 14:24:11   
janaž
hej punce....
koliko je vroče..groza, kdaj kaj hodite ven s svojimi otročki... midve sva danes kar notri, bova šli zvečer ven. Morava se malo naspati po napornem vikendu. Smo šli v Kobarid čez vikend, v camp... ma je bilo super, ampak naporno.

Hej Witch punce so super napisale... v bistvu je najpomembneje, da se ne pustiš sprovucirat s strani ostalih, ki so vedno najbolj pametni, kako naj delamo s svojimi otroci. Me smo mame in najbolj vemo... zaupajmo svojim občutkom, pa bo vse ok. Je pa tako, da če si depresivna mali to čuti in zato je tudi on bolj tečkan. Jaz pri moji vidim, kako kopira moje razpoloženje... če se jezim na tavelikega je tudi ona takoj v joku. Ko sem živčna... in bi jo rada na hitro umirila ne gre in ne gre.
Drugače pa... tudi jaz včasih ne uspem potolažiti male, vsakič preden zaspi ful histerično joka...in mi je prav hudo, ampak taka je.
....hiša je na glavo, kopalnica ni bila pospravljena že 1 mesec, tudi ostalo.... katastrofa
....sex: recimo, da sva ene 3x od poroda... ma če mi ni, se mi zdi brezveze siliti... bo že prišel čas
....roke: se strinjam, da so zato, da jih nosimo in crkljamo... mi sploh vozička nimamo, se pravi, da je skos po rokah in če mi kdo reče pa saj jo boš razvadila se samo nasmehnem in rečem, da bi to rada. Jaz mislim, da otročkov do 1 leta ne moremo razvaditi, da nam z jokom le hočejo nekaj povedati, kar potrebujejo. Jaz svoje nikoli ne pustim jokati, to se mi zdi grozno.

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 520
9.6.2014 15:18:37   
Dorotheia
Danes je ps res vroče. Mi2 bova šla ven šele po 17. uri, če ne bo prevroče.
Jaz ga imam sedaj samo v bodiju s kratkimi rokavi čez dan. Našemu je hitro prevroče, se ful poti.
Ponoči ga imam v bodiju s kratkimi rokavi in dolgih tankih hlačkahi s stopalci, pokrit je pa s tanko bombažno dekico. No vsaj v teh vročih dneh, ker mi imamo tudi v stanovanju ful vroče.

Tudi naš se zadnje dni spet obrača iz trebuščka na hrbet. V obe smeri, ampak pogosteje na levo, ker je tam bolj močan.
Pa kar premika se, v krogu, če je na trebuščku. Zadnjič se je z rokami tudi naprej že povlekel, malo.

Jaz danes našemu po GH za kosilo prvič nisem dala več mleka, ker je pojedel kar dosti. Bom videla, kako bo zdržal do naslednjega obroka, ker je zelenjavna kašica načeloma manj nasitna kot mleko. Naslednji teden oz. 20 junija začnem ponujati gh še za večerjo.

Aja, jaz izgled našega stanovanja sploh ne bi komentirala - kot prvo imamo vse našarjeno, ker imamo hudo prostorsko stisko, kot drugo pa tudi recimo kopalnice nisem čistila že skoraj mesec, razen malo sproti kaj. Pa kot rečeno, mene je na začetku po porodu to vse ultra bremenilo in sem kar nekaj solz potočila zaradi tega. Zdaj pa sem se kar sprijaznila. Poskušam res užiti vsak trenutek z malim, ker mi je to stokrat bolj pomembno. Nered vedno počaka. user posted image

A katera ve, kdaj lahko greš z dojenčkom v bazen? Razmišljava, da bi mi počasi šli kam, verjetno v Živo na Bled.

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 521
9.6.2014 22:39:56   
mala_račka
Živjo:)

mah ja...depresija - tudi pri meni...sploh ker prej zaključujem porodniško, se mi včasih zdi, da sem najslabša mamica na svetu...pa pride spet nov dan, s soncem obsijan, pa je drugačna energija in jaz dobre voljeuser posted image
Tako da mislim samo, da se ne smemo pustit tej user posted image depresiji...tudi to bo minilo, kot je še vse slabo do sedajuser posted image Raje uživajmo najlepše trenutke z našimi nasmejanimi sončkiuser posted image
pospravljeno stanovanje - kaj je že to?user posted image

Dorotheia - nam je pediatrinja rekla, da je njeno osebno mnenje takšno...glede na to, da nekateri že izvajajo različne programe vadbe z NOVOROJENČKI v bazenih, je sama temu proti...vendar pa kasneje (tam nekje po 3.mesecu starosti), če otrok nima alergij (izpuščajev na telesu) in okužbe sečil oz. kakršnekoli bolezni ledvic, se ji ne zdi tako sporno. Vendar je treba nujno(!) pazit na to, da dojenčka v topli (termalni) vodi ne namakaš predolgo - največ 20 minut, po kopanju je obvezno tuširanje in pa v vodi seveda plenička...paziš tudi, da otrok ne popije vode. Mi smo že bili na bazenu (počitnice v termah), vendar smo se odločili, da je še ne bomo kopali...čofotala pa je že z nogicami v mojem naročju in blazno uživalauser posted image
seveda, se pa vsak sam odloči...spet stvar vsake posameznice.

midve pa že približno mesec dni, ne glede na vreme sprehode izvajava zjutraj (nekje med osmo in deseto) ter pozno popoldne (med peto in pol osmo enkrat)...čez dvanajsto mi namreč spi in mi je sedaj v teh vročih dneh še kako všeč ta njena "navada"...V stanovanju imamo pa tudi mi zelo vroče (HB za klimo:)) ampak ponoči klime ne prižigamo in imamo odprta okna, mala pa spi v takšnem pajacku s kratkimi rokavi in kratkimi hlačami, pokrita pa je z zelo tankim kovrtčkom. Pa je vedno vsa topla, ko jo vzamem k sebi... Za ven pa smo se v teh vročih dneh tudi malo razkrileuser posted image Oblekla sem ji bodi s kratkimi rokavi in kratke hlače pa seveda brez nogavic, da brcaaaaauser posted image ji je tako všeč, da vedno cvili, ko ji potem obuvam nogavičkeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 522
10.6.2014 7:48:11   
Shana86
Joj, mojo tudi takooo matra vročina. Je vsa tečkasta. Včeraj sva bili na terasi do pol enajstih, po 17h pa pred hišo pod drevesi. Je bila tudi samo v bodiju s kratkimi rokavi in brez nogavičk in noro migala user posted image Glavno, da so nad njo listki... Notri pa je tako sitna... nič ji ne paše. Še dobro, da je tale vročina samo do četrtka, je res malo prehudo.

Bazen: je še ne bi dala... ne vem no, vsi tisti bacili... pa hitro staknejo vnetje sečil, ker nimajo še močne mišice zapiralke in jim po lulanju menda tisto bazensko vodo lahko potegne nazaj notri. Če bi že šla na Bled, bi jo rajši imela na dekici pod drevesi, midva pa bi izmenično skočila v jezero. No sedaj je še premrzlo user posted image Morje pa ima menda že 22-23 stopinj, se že kopajo. Upam, da do drugega tedna ne bo kake burje, da bi vse premešala, v ponedeljek gremo na Krk - edini letošnji dopust. Poleti bova sami verjetno hodili v Bohinj.

Neposredna povezava do sporočila: 523
10.6.2014 10:47:33   
tashq
včeraj na morju suuuuper,voda pa presenetljivo topla...so vsi rekli,da je kar mrzla,tam ene 21 st,pa sem celo jaz-zmrznjenec čofotala...user posted image P. je itak uživala,N. pa je bila samo na brisači nagec.joj,sva s Pio ravno prišle iz vode pa vidim lubija,ko se mu kadi iz ušes,N. pa v plenici.se je pokakala-postrelala vse.VSE.user posted image sem videla samo pospravljeno,pomito pa je bilo že to hudo,lubi pa bogi,je moral vse to pospraviti.user posted image drugače sem pa ugotovila,da N. zelo slabo prenaša vročino izgleda.smo bili en dan prej pri babici,je bila isto nagica v senčki,ker je bilo tako vroče,je dobivala kar izpuščaje,dalj smo bili tam,več jih je imela.user posted image nič novega jedla,ne ona,ne jaz,rjuhica oprana brez mehčalca(pa že enkrat prej je bila nagica na tej rjuhici,samo notri).rito je imela pa tudi čisto rdečo,čeprav ko sem jo previla,preden smo šli tja,ni imela nič.v glavnem nismo ugotovili,kaj bi bilo.včeraj zjutraj pa nič od nič.rita kot nova,nobenega izpuščaja,nič.potem pa na morju spet,vedno več izpuščajev.user posted image sicer nje to ne moti,je taka kot vedno,meni se pa še vedno smili...user posted image no,danes je pa spet kot nova...če greva pa potem ven,bo pa verjetno spet kakšen izpuščajček,ker bo takoj zašvicala.joj,po 10 minutah v lupinici ali vozičku ima bodi za ožet.čisto je mokra pa hrbtu.bomo morali nekako preživeti to poletje....
sem pa vzela zanjo malico-kupljen frutek.nekaj ala banana,jabolko,breskev.pojedla celega!nisem mogla verjeti,tam nekje 2 dcl imajo ti lončki,ne?
witch:user posted image so ti že punce vse napisale,se strinjam z njimi.upam samo,da je danes že lepši dan...user posted image
oblačenje ponoči:zdaj 2 dni spi samo v bodiju s kratkimi rokavi.zdajle mi tudi drema v tam istem bodiju,nogice ima čisto vroče,imamo pa 24 st.user posted image
nered v stanovanju:user posted image bom raje tiho...user posted image počasi bomo že prišli na tisto,da bo stanovanje bolj čisto.dokler je N. še na enem kv. metru bo ok,ko se bo začela plaziti,bo pa treba biti bolj priden.zadnjič sem jaz tudi lubiju rekla,da mi ne znese pa pika.ali imam stanovanje tipi-topi ali pa grem ven z N. in P. oz. se ukvarjam z njimi.dileme sploh ni,zato pa je tako kot je.sem mu rekla,da naj še on malo bolj pomaga,pa bo.sicer on v bistvu dela ne vidi(razen nepomite posode),zato ga pa jaz od zdaj naprej kar spomnim.user posted image lubiiiii,a neseš smeti?lubiiiiii,P. bo treba dons laske umiti....lubiiiiii,a pomiješ posodo?cmok,cmok,cmok.pa smo vsi veseli.user posted image no,vsaj kuha on večinoma,ko smo vsi doma.
bazen:če nam uspe ta teden iti še v kakšen bazen,bo N. tudi malo čofala.drugače pa upam,da bomo tekom poletja šli kdaj še na mestni bazen.
razlika med puncama je pa vsak dan bolj očitna.zdaj Nika nosi iste obleke kot jih je Pia v prvem njenem maju in juniju.Pia je drugače julijka in se je "plazila" proti enemu letu,Nika se "obrača" proti pol leta,obe pa v istih cunjah.user posted image kaj pa lupinice?so vašim user posted image še prav?sem ravno včeraj gledala,da pasovi N. že pod ramena pridejo,kar pomeni,da naj bi že zamenjala za večji sedež po pravilih...user posted image samo ne morem,če še niti slučajno ne sedi...
papa...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 10.6.2014 10:57:03 >

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 524
10.6.2014 11:53:06   
Dorotheia
Našemu je lupinica še čisto fajn, pa je ful velik otrok. user posted image So tudi lupinice v različni velikostih oz. modelih?

Jaz imam zdaj ful preveč časa, zato sem tako pogosto tu. Ker v tej vročini ni šans, da kam greva ven. Pa našega tudi vročina ful zdeluje, mi posledično več spi čez dan, prav skurjenc mali je. user posted image

Potem pa sama s sabo ne vem, kaj bi. Kuham res samo najnujnejše, da ne bo še bolj vroče - mi imamo v stanovanju okrog 26 stopinj. user posted image

Drugače pa naš kot rečeno ful velik, mi smo že na 74 številki, dolečene ima pa še 68, samo bodije že nategujem, ker so mu ozki. user posted image

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?