Night
|
No, me veseli, da naš ni edini, ki se ponoči pogosto zbuja. Pa ne zato, ker vam ne privoščim spanca , samo sem malo bolj pomirjena, ker je to očitno običajno. Pa tudi materino mleko naj bi se prebavilo zelo hitro in vem tudi, da se ne zbujajo samo zaradi lakote. Ampak ali to pomeni, da se bo ponoči zbujal, dokler se bo dojil? Ima katera tu že večjega otroka, kdaj so vam prespali noč? Pa kako funkcionirate čez dan? Jaz sem opazila, da sem včasih prav z mislimi nekje drugje. Včasih me je v trgovini kar strah, da bom pozabila pin št. od kartice. Da ne omenjam vožnje avtomobila, včasih sploh nisem pri stvari, se kar nekam izgubim. Naš ima čez dan 3 spance, dvakrat spi po 45-60 min, enkrat pa po 1,5 ure, če ležim zraven njega, drugače se prej zbudi. Ampak meni prav paše malo počitka, se uležem na kavč in prižgem TV. oblekca, tudi naš je imel eno obdobje, ko se je hotel samo nositi. Zanimivo mi je bilo zato, ker je bil že od rojstva najraje na hrbtu na tleh ali na kavču, potem pa kar naenkrat samo sitnarjenje, če ga nisem okrog nosila (in še to zunaj, bog ne daj notri hehe). Pa se je zdaj spet unesel in je tudi na tleh spet ok. V BC sem mu kupila tiste tavelike puzle za na tla in so mu zelo zanimive. Pa še debelina je ravno fajn za telovadbo. Blitvo sem mu jaz dala dvakrat, mu je bila všeč, ampak sem jo mešala z riževimi kosmiči in mojim mlekom. GH na poti: če sva večji del dneva odsotna, ga pač normalno dojim, itak moj še vedno bolj malo poje, obroka še zdaleč nisva nadomestila z gosto hrano in ga verjetno še nekaj časa ne bova. Trenutno bi rada bolj, da spozna čim več okusov, da se privadi, po količini pa mu ne dam ful dosti, ker bo potem posledično manj mleka pri meni. Dorotheia, po moje lahko pripraviš zjutraj, pa mu daš ob vajini uri, ampak naš vem, da mrzlo noče jest oz. mu ne tekne tako kot toplo. Kupljenih kašic se bom jaz izogibala, ampak vsake toliko ni panike in ne bom komplicirala. Kakšnega krompirja pa res ne mrzlega dajat. Mene tudi za riž zanima, katerega dajete. Količinsko jaz naredim vedno malo, včasih zlijem proč, kar ostane, včasih spasirano zelenjavo vmešam v mojo zelenjavno juho ali omako. janaž, prej se nikoli ni zvijala nazaj? Naš se je na začetku nekaj tednov, potem je minilo. Se pa zdaj včasih usloči na hrbtu, ko vidi kakšno igračko ali pa ko se hoče obrniti. V naročju se mi včasih tudi zvije nazaj, pač v smer, kamor je kaj zanimivega. Ne vem, če je to kar naenkrat ekstenzijski vzorec, vsekakor pa omeni na naslednjem pregledu, če se bo ponavljalo. Shana, tudi naš se je po 3 m spremenil v tem smislu, da lahko grem z njim praktično kamorkoli, pa je priden. Greva v trgovino, v knjižnico, na piknik, na obisk, povsod je priden, samo da se dogaja. Edino v vozičku včasih še vedno protestira oz. se kar hitro naveliča. Po moje bo bolje potem, ko bo še malo bolj dvignjen, ker zdaj še praktično leži. Glede zobkov: matrajo jih sigurno že zdaj, vsaj našega. Ko ga kaj muči, se drugače obnaša kot pa ko samo raziskuje svoje roke in prstke. Zadnje dni se mi zdi tudi, da mi pri dojenju bolj pritiska na bradavico, tako da bodo mogoče zobki res kmalu.
|