|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
13.7.2011 0:15:27   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Tole sem mislila

Fajn, hvala. Prebrala bom zihr, kolk bom pa upoštevala...Sem jaz zgleda tut ta prvega čist zafurala user posted image

Že berem, sam majo res hecne no. Zdej me bo pa še res skrbelo, kako sem prvemu čreva zjeb**a user posted image

Sam še tole ... Jaz komaj čakam na vnuke, da vidim, kaj bojo takrat pogruntaluser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3101
13.7.2011 0:17:18   
Nina33

Ampak jaz grem res spat, ker sem naenkrat ratala taaaaakooooo zaspana, da tud smešna ne znam več bituser posted image

user posted image user posted image user posted image Ni res user posted image

Lahko noč (do bimbamboma)user posted image

Kuko že pravjo: s tvojih ust v božja ušesa. No, al pa de sam moj poba mal potegne user posted image
Lahko noč, se grem zgražat nad novimi idejami user posted image
Lepe sanje vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3102
13.7.2011 0:21:46   
Nina33

Tole sem mislila

Fajn, hvala. Prebrala bom zihr, kolk bom pa upoštevala...Sem jaz zgleda tut ta prvega čist zafurala user posted image

Že berem, sam majo res hecne no. Zdej me bo pa še res skrbelo, kako sem prvemu čreva zjeb**a user posted image

Sam še tole ... Jaz komaj čakam na vnuke, da vidim, kaj bojo takrat pogruntaluser posted image user posted image user posted image

Ugotovili bodo, de prej sploh nismo imeli pojma, samo ogromnoooo sreče user posted image Še dobr, de mamo vsaj mal ZKP, a ne?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3103
13.7.2011 0:22:30   
Nina33
A že spiš? user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3104
13.7.2011 0:26:44   
Nina33
A tole mogoče hočjo men kej povedat user posted image :

Uporabniki na tem forumu: Nina33, nana13 user posted image
Nina, nana, jaz pa nič zaspana...Sej bom pa zjutri, a ne?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3105
13.7.2011 0:59:39   
Nina33
Zdej pa res eno fajno, lahko, dolgo, svežo...prespano noč!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3106
13.7.2011 9:24:56   
aktak

IZVIRNO SPOROČILO: aktak

Živijo,
saj se me še spomniteuser posted image ja priznam malček sem lena malček pa smo polno zasedeni.
Danes smo imeli ponovno P, naša pikica je pri petih mesecih velika 61 cm in težka 6200 g - ja mi smo bolj manekenske postave v primerjavi z orjaki, ki jih imate nekatere doma user posted image
Berem, da ste že skoraj vse začele z GH. Tako da bi zdaj rabila nasvet - s kakšno količino začeti verjetno ne s celo bučko ali celim korenčkom ali pač user posted image
Pa vsi veselo čofotate, naša je še ful mirna med kopanjem v vodi sicer se smeji in uživa ampak kakšnega čofotanja pa ni še osvojila. Ker ste tudi pisale da se kopate v bazenčku, kako to naredite naša princeska namreč ne sedi še samostojno ali to pomeni da če kupim bazen bova obe namakali riti v vodi user posted image
No še kadar se oglasim so me sama vprašanja sram me bodi user posted image

Važno da prideš še odgovore pogledat, ne da me tle pametujemo, ti pa ne berešuser posted image

Meta sem prebrala odgovore - saj sem rekla da sem malo lena ne pa tudi neodgovorna user posted image
Hvala vsem mislim, da bomo jutri kar počasi začeli, moramo namreč danes najprej na obisk po zelenjavo user posted image , sem namreč bolj mestna in imam pred hišo vrt, kjer rate samo trava in par sadnih dreves user posted image
Pranje jaz uporabljam Dash in Vanish in zaenkrat ni bilo problemov z odstranjevanjem madežev, ko začnemo hrano bomo pa videli. Perem pa plenice bele na 95, barvane in brisače na 60 in ostale pisane cunjice na 40, in če verjamete ali ne imam vsakega en stroj enkrat na teden. Mislim, da se je moj gorenjski gen nekje izgubil user posted image
Zdaj pa midve greva na kavico
papa

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3107
13.7.2011 10:15:05   
Tigrica86
Dober dan!

Morm mal pokomentirat predno se grem potepat :)

Pranje - js perem ločeno svetle, temne cunje na 40°C, brisače in ostalo belo na 60 ali 95°C. Otroško pa  tetra plenice, krpice, brisače (še kakšna od naju) na 95°C, ostale cotike pa na 60°C. V otroška oblačila ne dam mehčalca in dam vedno še na dodatno izpiranje, drugače pa uporabljam Ariel za bela in Persil za pisana oblačila, od mehčalcev pa Ornel, Lenor ali kaj drugega (odvisno kdo nakupuje) user posted image . Se mi pa otroških stvari nabere kr vsakega po en stroj na teden (včasih ni ravno nabito poln), ker ne trpim, da je mali v mokrem bodiju, ali pobruhanih cotkah user posted image No, verjamem, da se bo pri drugem ta moja (ne)toleranca spremenila user posted image

Moja (.) je sicer danes bolje, vendar sva se z dragemu odločla, da bomo prvič probali GH v petek, ko pride prej iz službe, ker bi bil rad zraven user posted image Komi čakam, da vidim kk bo. Sem pa včeri kr žarela od sreče, ker je mali prvič pil (moje) mleko po flaški, pa tud par dni že čaj pridno pije user posted image . To pomeni, da bom lahko zdj kdaj ga dala za par urc tudi v varstvo k atiju in šla sama vn user posted image Ok, kak bo s spanjem je pa druga pesem.

Grem tisoč kapljic pobrisat user posted image

(odgovor članu aktak)
Neposredna povezava do sporočila: 3108
13.7.2011 11:06:02   
Teyla

Hoj!
Teyla, mi mamo pa 4 tipe žehte: belo (kao - brisače so men v vsakem primeru bele, tut če niso ), svetlo pisano, temno pisano in oranžno .
Pa kje ste vse? Zdej se je glih fajn shladilo, no.

Oranžna? user posted image
Pri nas je ponoč tako vroče, ko pa hočeš prezračit, je pa stanovanje polno komarjev. user posted image   Napadejo seveda mene.

teyla, jaz bi najprej v celoti uvedla kosilo, pol pa začela uvajat sadno malico. Drugače pa lahko tudi daš sadje za kosilo-ne se preveč togo držat teh pravil. A ti nikol ne ješ čokolade za večerjo?user posted image

Neeeeeeeeeeeeee  user posted image user posted image   

Jaz se zdravo prehranjujem, športam vsak dan in ob večerih berem Biblijo. user posted image

Kakšne pa so te pikice, ki naj bi pokazale, da je otrok alergičen na neko hrano? Ker Teja zdaj dobiva neke pikice, ampak so bolj mozoljčki, po moje zarad vročine. Tiste pike, ki jih je imela so pa zbledele, ampak se še vidijo. To itak ni bila alergija, ker takrat še ni kašic probavala. user posted image

Zdaj se pa že men lušta po kakšni flaški, da bi lahko kdaj ven šla. Tisti koncert je bil namreč polomija, milo rečeno. user posted image Pa naša mala princesa se je naučila, da je fajn sam, če jo mami da spat, oli ne zdaostuje, ko jo je treba potolažit. user posted image
Uspavanje kako poteka pri vas? Vem, da vas ima večina rutino ali kaj drugega, ampak me zanima, kako vam laufa zadeva potem, ko otroka že odložite v posteljico in greste ven? Ker Teja je nekaj časa tiho, potem začne stokat oz nekako jamrat, kar midva štejeva kot "sproščanje" dnevne napetosti. Običajno tudi zaspi po tistem, tako da je takrat ne hodim gledat oz tolažit. Če pa začne jokat, grem pa skoraj takoj, če vidim, da se stopnjuje in ne umirja. Mal me je strah, da ji ne bom kakih travm pustila, če jo pustim, da odjamra svoje (ne da joka). Spet kompliciram, ane? user posted image

Dojenje zadnje čase imamo borbe sto na uro. Je lačna, želi jest, pa se obrača stran oz dvakrat potegne in spusti. Kar lahko počne pet min, ko se končno normalno priklopi. A je to slučajno začela zavračat moje mleko al kako? Na eni (.) jé manj kot prej (se prej odklopi) in je posledično lačna že čez eno uro. Če ji ponujam še, noče in se upira, tako da je ne silim. Čez dan dobi tudi vodo za pit tako da to ne mroe bit samo zaradi žeje. Meni to ralho preseda, ker mi potem tudi zvečer ni več jasno, al joka, ker noče spat, al je lačna... Zdaj je že par dni zapored tako, da prej noče jest, se pa potem v posteljici spomne, da bi jedla in jo moram še enkrat podojit (takrat z malo manjšimi borbami). A je že ful zrela za gosto hrano al je to prehodno obdobje? Sem vedno mislila, da bom dojila 1 leto (če bo mleko), da bi me mala lahko zavrnila sploh pomislila nisem. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3109
13.7.2011 11:12:58   
lil_
teyla tole zavracanje je pomoje vrocina in zeja, kljub vodi. nasi se tut nocta dojit, ker jima je vroce, ce pa se stisneta h men jima je pa se bolj. tko da mamo mi cist zmesan ritem hranjenja. cez dan jesta minimalno ponoc pa si data duskauser posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3110
13.7.2011 11:19:17   
šebela
Hojla!!!
Ste se spet malo bolj načvekale v večerni izmeni.... čist fajn če malo dežja zato pade.
Pitje : Naša tudi pije samo vodo in čaj, pa če to v malih količinah (če popije vse skupaj 40 ml na dan je rekord). Moram probat tudi jaz dat svoje mleko po flaški, da vidim, če res zna pit al se samo igra in potem pač ko kaj priteče pogoltne, če ima že v ustih.
Hrana : Se strinjam, da je navodil res preveč, že pri nas se ne znajo zmenit, če gledaš tujo literaturo pa si lahko čist zmeden.... jaz sem se odločila, da grem po občutku. Da ne govorim, ko mi je zadnjič od mojga babica govorila, da  je dojila do 3 mesecev, pol ji je pa mleka zmanjkalo, je dajala pa kravjega mešanega z vodo (druga pač ni bilo).... in so vsi preživeli, kdo bi mislu celo normalni in zdravi so.  Nam bučka sicer ni tako všeč kot korenček ampak ko je že v ustih gre tudi dol. Kakmo pa še vedno korenčkasto, pa ga že 2 dni ni jedla user posted image
user posted image tudi mene še vedno malo boli, nekaj je tudi na tem, da se res po redko spravimo zraven. Če bo šlo tako naprej ne bo nič več otrokuser posted image
Pranje: Jaz skoraj nikoli ne perem na 90, zmeraj rečem, da bi kaj mogla, pol se mi pa nikoli ne nabere toliko. Tako, da večina na 40, mogoče kdaj na 60 (posteljnina, brisače). Frosh se tudi pri nas ni obnesel, tako da imam zdaj Persil Sensitive. Za fleke pa eno milo, ki mi ga je mami prinesla (na žalost ne vem kako se mu reče, ker nimam več embalaže) je pa res super. Prej sem imela Venish, pa je učinkoval samo, če sem namakala in pol drgnila user posted image , to pa se mi zdi kr neki.
Spanje : Sem se zadnjič nekaj hvalila, da lepše zaspimo podnevi.... drugič bom raje tiho. Imam spet cirkus, takoj ko se zave da jo dajam spat začne jokat pa krilit z vsemi štirimi ipd. Ko ena opica, na (.) pa mi nikoli več ne zaspi ( tudi zvečer ne), samo ponoči.
No pa tudi doji se zadnje čase kot ena opica (čeprav mislim, da se opice v resnici lepše dojijo), kr nekaj rogovili zraven, pa okoli gleda.... mislim da je res že skrajni čas za GH, ker je je bolj zanimivo jest po žlički.

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3111
13.7.2011 11:27:43   
šebela
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Uspavanje kako poteka pri vas? Vem, da vas ima večina rutino ali kaj drugega, ampak me zanima, kako vam laufa zadeva potem, ko otroka že odložite v posteljico in greste ven? Ker Teja je nekaj časa tiho, potem začne stokat oz nekako jamrat, kar midva štejeva kot "sproščanje" dnevne napetosti. Običajno tudi zaspi po tistem, tako da je takrat ne hodim gledat oz tolažit. Če pa začne jokat, grem pa skoraj takoj, če vidim, da se stopnjuje in ne umirja. Mal me je strah, da ji ne bom kakih travm pustila, če jo pustim, da odjamra svoje (ne da joka). Spet kompliciram, ane? user posted image

Dojenje zadnje čase imamo borbe sto na uro. Je lačna, želi jest, pa se obrača stran oz dvakrat potegne in spusti. Kar lahko počne pet min, ko se končno normalno priklopi. A je to slučajno začela zavračat moje mleko al kako? Na eni (.) jé manj kot prej (se prej odklopi) in je posledično lačna že čez eno uro. Če ji ponujam še, noče in se upira, tako da je ne silim. Čez dan dobi tudi vodo za pit tako da to ne mroe bit samo zaradi žeje. Meni to ralho preseda, ker mi potem tudi zvečer ni več jasno, al joka, ker noče spat, al je lačna... Zdaj je že par dni zapored tako, da prej noče jest, se pa potem v posteljici spomne, da bi jedla in jo moram še enkrat podojit (takrat z malo manjšimi borbami). A je že ful zrela za gosto hrano al je to prehodno obdobje? Sem vedno mislila, da bom dojila 1 leto (če bo mleko), da bi me mala lahko zavrnila sploh pomislila nisem. user posted image

Uspavanje: mi imamo rutino, kopannje, zgodbica, uspavanke, dojenje v temi, potem oblečemo še zadnji del pižame in potem dobi dudo in ninico in jo imam jaz kako minutko v naročju, da se kao umiri..... potem jo dam v posteljo, včasih če je lepo umirjena kr lepo zaspi, če ne se premetava, telovadi in pogovarja sama s sabo, potem ji pade ven duda in če začne jokat grem tudi jaz takoj nazaj in jo potolažim ( jo ne jemljem ven jiz postelje), včasih pa tudi po vsem tem premetavanju enkrat zaspi, ponavadi na sredi postelje počez user posted image
Dojenje: pri nas je čisto isto.... se tudi jaz sprašujem. Delansko se lepo doji samo ponoči. Sem že razmišljala, da ji je mogoče podnevi prevroče za jest, ker dvakrat je ponoči po 15 min, podnevi pa max 10 z borbami vred. user posted image Pojma nimam..

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3112
13.7.2011 12:01:22   
antoninap

Pozabla vprašat: kolk velik bazenček pa mate? In kakšen? Naš je čist klasičen za napihnit s tremi "obroči", ampak že pušča (oziroma se polni z vodo spodnji obroč user posted image , sem zanč par minut rabila, de sem pogruntala, zakaj ne spravim vse vode ven user posted image ), pa bi mogoče za najmlajšega novega kupila?

Naš bazenček je zelo podoben TEMU. Mere se skoraj ujemajo, strehca je skoraj enaka, obroča pa imamo mi dva ožja. Kupili v Mercatorju za 17€. Prostora je dovolj zame in za tamalo, če jaz sedim po turško ali pa imam noge kolikor se da narazen. Meni je bilo najbolj pomembno, da ima strehico, ki ščiti pred soncem ali pa pred vetrom. Doma imamo sicer senčnik, ampak na morju pa ne vem, kako bo.

Midva morava Brino seveda držat, še ne sedi sama. Z vodo napolnim toliko, da ji pride nekje med popek in prsa, če sedi. Zelo rada ima tudi, če jo obrnem na trebušček in jo potem držim pod njim, da kao plava user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3113
13.7.2011 12:15:26   
antoninap
meta, hvala za recept user posted image

Pranje: ajej, jaz pa nikoli nič ne perem na 90°C user posted image , ker imamo zelo malo zadev, ki bi se morale kuhat. Brisače in posteljnina se kar na 60°C pajca, po moje čisto zadosti, saj ne hodimo umazani spat no user posted image Jaz ločujem na bele, črne, pisane in Brinine stvari. Njene tako še vedno perem ločeno, dam pa kar vse skupaj, belo in pisano pa en lovilec barv zraven, samo tekoči prašek in malo kisa, 2x izpiranje. Definitivno se v enem tednu nabere za cel stroj, drugače pa roma še kakšna igračka, dekica ali igralni center v stroj user posted image Njene stvari perem na 60°C. Mi je pa zadnjič muti odnesla kao ene dve tetra plenici in par slinčkov, da mi bo kao dokzala, da če pa kuhaš, gre pa vse ven, pa se je v jezik ugriznila user posted image

Uspavanje: mi imamo še vedno isto rutino, samo da se malce kasneje odpravimo v kopalnico, tam nekje med pol osmo in osmo. Po kopanju dobi flaško, lupčke, ko jo dava v posteljico pa ji na stran, v katero gleda, naštimava še račko, s katero spi. En dan jo dam spat jaz, en dan oči. Nikoli ni problemov, čeprav jo budno položiva v posteljo. Včasih še mal račko gleda, največkrat pa kar takoj mrkne. Ponavadi v ustih drži dudo, ampak ji hitro pade iz ust, na srečo se ne zbudi, verjetno zato, ker najde palec user posted image Ampak tudi ta ni dolgo notri user posted image Zjutraj vstaja različno, zbudi se nekje med 6 in 8.

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 3114
13.7.2011 13:19:43   
Urša
Pozdravljene po dolgem času!
Midva sva začela z GH ta teden, korenček in krompir in je njami! user posted image  Drugače se še dojiva, še vedno zelo pogosto, ker ima ta obred še za odžejat se-vode noče, čaja noče-seveda nesladkanega, soka pa še ne bom dajala. Tako da so moje joške aktivne vsako uro, potegne, pije par minutk in ima dovolj. Sem se že navadila, je pa zoprno, ko smo kje, je treba skoz priklapljat.
Na morje gremo avgusta, v kamp v Novigrad v mobilno hišico. user posted image
Kile ne gredo nič dol, ampak res čisto nič. user posted image  Grrrr! Na dieto nočem, mi je takrat 6-mesečni sinko začel zavračat mleko in sumim, da ravno zaradi tega, sem šla na ločevalno in je imelo gotovo drug okus-isto se je zgodilo prijateljici.
Včeraj sta šla moja starejša otroka na počitnice in je tak mir v bajti, da ni za verjet. Z enim otrokom pa res ni nobenega dela. user posted image user posted image user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3115
13.7.2011 13:33:46   
Urša
Uf, imam še veliko za prebrat! Ampak zdaj imam čas! user posted image

< Sporočilo je popravil Urša -- 13.7.2011 13:36:19 >

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 3116
13.7.2011 13:51:09   
Urša
Meta21, tvoj Bine je pa res pravi silak! Ne morem si predstavljat, kakšen bi naš izgledal z 9imi kilami, pa je tudi kar visok, okrog 70cm, ima pa cca. 7 kg. Koliko pa daš za AM na mesec? Pa hvala za smernice glede GH, zaenkrat delam prav glede na študije-itak bodo pa čez par let spet drugačne. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3117
13.7.2011 14:59:09   
Mišyka
No, mi smo dali čez ta glavno od druge runde noric oz. zdej se morjo izpuščajčki še do konca posušijo in krastie odpast. Ta velkmu so že skorej vse, po skoraj 3 tednih od začetka. Lih za na morje bomo fertik, če nas ne doleti še kšna druga nadloga. Trkam...

Neža se zvečer še kr joka, ampak vsak dan manj. Sumim fenistil kapljie ki sem jih dajala za norice. Jo more neki zvijat po njih, ker tud kaka včasih mal zeleno. Pa med jokom se pokaka (zaropota tko da gledam kako bo plenico dol z riti vrglo), pol se pa počas umiri. Dons jih še enkrat dobi, minimalni odmerek, pol ji pa ne bom več dajala.

Čakamo osebno od Neže, upam da pride do sobote, ker je zdej baje gužva, jst pa pametna, ker sem mislila, da dobiš v štirih dneh, nisem doplačala za prednostno. Je katera od vas zdej v tem času dobila osebno in kako dolgo je blo začakat? V nedeljo pa gremo, tko da upam da ne bo treba čakat.

METULJ1 pr nas ga je blo v taki starosti nemogoče uspavat brez da bi kdo cvilu zraven. Kr neki časa smo se borili, pa včasih je zaspal, včasih ne, tud če je, je trajalo po pol ure, da si ga spravu spat. Nakonc sem pa v tistem času, ko je on spal jst prhajala k sebi od dretja... Tko da smo se sprijaznili s tem, da pač ne bo spal, čeprov vem, da če bi zaspal, bi blo to lohk tud 2 uri. Sicer pa zdrži brez spanja do večera, takrat pa pol ni problema it spat.
Dons morm dat oba spat sama, ker gre mož k zobarci. Bomo vidli kako bo šlo. Najprej verjetno tavelkega, mal prej kot ponavadi, potem pa še Nežo. Samo upam, da bo mirno počakala zraven, da pride njen čas.

Teyla sigurno te mala ne zavrača. Taka starost je, da vse živo počnejo ob dojenju. Tud men se ves čas odklaplja, pristavlja nazaj, glavo sem, tja, brcat zraven, mahat z rokami, včasih jo komej držim. Ampak se spomnim da je blo pr tavelkem isto. Sploh pa zdej ko je vroče, jst jo mam ponavad kr v plenici, razen če vem da mal pol za zaspat ji navrh oblečem neki. Men pol po vsem tem "gor na jošk, dol s joška" še fajn pobruha da je mera polna. Da lohk dam vse za prat... skrbi da mi nebi blo vroče, ker pol v samem modrcu skačem okrog.

Uspavanje mamo mi zadnje dni itak čist razštelan, ker se mi dere, ampak načeloma ko se podoji, je mal bolj umirjena. Če še ne zaspi, ji dam dudo, mal vzamem v naročje in potem odložim tudi če je budna. Če pa se mal pogovarja sama s sabo in jamra, sigurno ne bo mela travm od tega. Sej se morjo naučit sami zaspat. Če bi se pa drla pol ure in bi jo pustila samo tam, pol bi pa mogoče ble kakšne posledice. A misliš, da se je kdo od naših staršev sekiral za posledice ko smo bili mi mejhni?

Urša diete v času dojenja niso priporočljive, ker se telo čisti tudi strupov in sicer skozi telesne tekočine, med drugim tudi preko mleka. Zato te strupe užije tudi otrok in očitno je zaradi tega tudi drug okus mleka - pametni otroc.
Men bi pomagal že, če bi mal manj jedla oz. če zvečer nebi. Itak na sprehodih pokurim velik, pa dojenje... Ampak še vedno očitno prnesem veliko not. Sicer mam -2 kg, ampak sem mela prej viška...

Zdej je pa ta velk fant pršu domov, akcija!!!

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3118
13.7.2011 19:14:38   
Urša
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

Urša diete v času dojenja niso priporočljive, ker se telo čisti tudi strupov in sicer skozi telesne tekočine, med drugim tudi preko mleka. Zato te strupe užije tudi otrok in očitno je zaradi tega tudi drug okus mleka - pametni otroc.
Men bi pomagal že, če bi mal manj jedla oz. če zvečer nebi. Itak na sprehodih pokurim velik, pa dojenje... Ampak še vedno očitno prnesem veliko not. Sicer mam -2 kg, ampak sem mela prej viška...

Točno tako, imaš prav! Dieta torej odpade, bi se pa tudi jaz morala disciplinirat in ne jesti zvečer, pa sladkarije bi mi lahko tudi manj pasale. user posted image user posted image user posted image  Predvsem sladoled...user posted image  od jutri je pa spet tavelika Planica v akciji! user posted image

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3119
13.7.2011 19:21:04   
Urša
Lil_, tebe pa prav občudujem, ko dojiš obe dojenčici! user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 3120
13.7.2011 19:33:42   
Urša
Aja, Meta, vidim, da imata vi2 že vse obroke GH uvedene, potem ni tolko stroška za AP-2x na dan. user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 3121
13.7.2011 19:41:49   
lil_
Da ne govorim, ko mi je zadnjič od mojga babica govorila, da  je dojila do 3 mesecev, pol ji je pa mleka zmanjkalo, je dajala pa kravjega mešanega z vodo (druga pač ni bilo).... in so vsi preživeli, kdo bi mislu celo normalni in zdravi so. 

to ljudje se zdej pocnejo...

ursa waaaw lepo da me kdo obcudujeuser posted image drugac pa se meni sploh ne zdi nic posebnega. nevem zakaj ne, pac se mi zdi, da lih tako ko ostale podojite enga otroka jst dva. a se nismo na zacetku pogovarjale o porabi in povprasevanju...no nasa poraba in povprasevanje je pac dvojnouser posted image

mi je pa zanimivo to, da sem mogla v ponedeljek, po pol leta dojenja obeh, si izcrpat mleko, ker so me prsi takoooo boleleuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3122
13.7.2011 19:41:51   
Urša
Trsica, bravo za mega dvojčka! To pa so mere! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3123
13.7.2011 20:26:40   
antoninap
OK, problem z zamašeno rito rešen! user posted image Smo kakali celo popoldne, enkrat je dobil tudi ati v naročje user posted image

GH: Danes smo seveda imeli suhe slive in jabolko. Za foro sem stehtala in je bilo 130g kašice. Pojedla je vse in bi še. Ni čudno, ko pa je bilo tako sladko. Sem ji dala še mlekca in je popila 60ml, potem sem pa dala flaško stran. Zakaj? Se mi je zdelo, da je pojedla že preveč? user posted image Kakor je fajn tale GH, imam zdaj spet problem, koliko česa dati. Če za moje pojme poje kar veliko kašice, ji ne morem potem dovoliti, da sfinišira še flaško, če pa naj bi bila ravno kašica nadomestek mleka user posted image Že tako ni ravno majhna, ne bi je rada poredila. Meni je patronažna rekla, da ko bo pojedla 150 ml (čeprav tile ml so mi mal sumljivi, ker danes je bila sliva veliko bolj gosta in težka, kot če bi ji dala bučko in korenček), da to velja za obrok in ne rabi mleka.

Brina ima pri 5 mesecih 4 obroke na dan. Zjutraj se sicer dojive, ampak je to bolj cartanje v postelji in ne more dobiti več kot kot kake 20 ml. Ko dokončno vstaneve in se zrihtave, dobi med 8. in 9. uro zjutraj flaško 210 ml. Včasih poje vse, včasih pusti kakih 30ml. Okoli 12. ure sledi kašica. To pač poje kolikor poje, potem dobi še flaško. Naštimam 210 ml, ampak ji potem ne pustim, da popije vse, če vidim, da je že kašice full pojedla, oz. neha prej sama. Popoldanski obrok je med 15.30 in 16.30, 210 ml mleka, popije vse, zvečer dobi isto količino in poje vse med 20. in 20.30 uro. Premalo očitno ni, ker se redi in to kar hitro (zda imamo okoli 7500 g, pri porodu 3680), tako da me skrbi, da poje preveč, čeprav po drugi strani, bi pa po raznih tabelah morala pojesti še več user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 3124
13.7.2011 20:31:44   
antoninap
Mamice, ki ste na AM in imate že pol leta stare škrate ... a dajete že dvojko? Ste ostali pri isti firmi? Nam bo počasi zmanjkalo Novalaca 1 in bo treba v Avstrijo, pa bi potem vzela poleg 1 tudi kakšno škatlo 2. Pa ne vem, ali naj ostanem pri Novalacu (Brina ni imela nikakršnih težav) ali zamenjam, je katera "dvojka" še posebej OK? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?