|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarske mamice 2011
11.7.2011 17:27:09   
šebela
Hoj, pa res neko zatišje tukaj....
MoSoNi, super da tako pridno je. Naša punca je tudi čisto navdušena user posted image , tako da se tudi meni kr smeji, zgleda so že pripravljeni. Jaz sem dala najprej korenček, prvi dan  3 žličke, naslednji dan malo več, tretji dan pa je pojedla že ene 10 žlic in včeraj še malo več, zdaj bom dala bučko po istem postopku, potem pa še krompirček. S tem da bom bučko po moje  četrti dan zmešala s korenčkom in pol isto krompir, tako da računam, da bi čez ene 10 dni imela obrok z korenčka, krompirja in bučke in potem bi postopoma večala količino, če bi blo 3 dni s prebavo vse vredu potem bo dobila koliko hoče. To je pač neka moja logika, me pa tudi zanima koliko recimo pojejo tisti dojenčki, ki ste že menjali obrok. Drekec pa je res tak temno oranžen po korenčku, pri nas pride ven kot čist v nulo zmiksan korenček, pa malo bolj smrdi. Še eno vprašanje zate, a se je riževa kašica zvečer obnesla, spite kaj bolje?

Trsica, to knjigo imam jaz tudi, je res fajn!!! Škoda, da je še nisi dobila nazaj. To gre tudi meni skrajno naživce, ko nekaj posodim pol morem pa fehtat nazaj. user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
11.7.2011 17:30:16   
Teyla
Tudi naša je danes zmazala skoraj celo kašico, ki sem ji jo naredila (korenček). Od firbca sem šla tehtat prej in potem, razlika je 47g. Kakih 10g je končalo v okolici, tako da sem za ene 35 ziher da jih je pojedla. Saj bi verjetno še pa nisem hotela pretiravat. user posted image Drugače pa tud jaz ne vem kolk naj bi pojedli na začetku, oz kdaj se glede na pojedeno kašico smatra, da je zamenjala cel obrok. Sem si rekla, da bomo že po pameti. Jutri ji dam bučko za probat, potem krompir, pa brokoli... Zabavno bo, ker imamo tolk zaloge z vrtov babic.  user posted image
Sokov ji pa ne mislim dajat, zaenkrat pije le vodo.

trsica takih ljudi pa ne maram- da si nekaj izposodijo, pa ne vrnejo. Na knjige sem pa še posebej občutljiva. Al pa če jih nazaj dobim vse pomečkane, kot da so jih imel za podlaganje pohištva. user posted image

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 3052
11.7.2011 20:48:21   
Nina33
Hoj!
Moj user posted image spet vrtnari, jaz mam pa solzne oči, ker je moja prjatlca dons rodila user posted image Punčko Nino user posted image Tile "nosečniški" hormoni so pa huda stvar - še zdej me niso spustli poj pa kr pušam neki user posted image user posted image .
Knjige in ostale posojene stvari: se strinjam, nevračalci so grešniki prav posebne sorte, res mi grejo na neki, kar nimam user posted image Podvrsta so pa uni, ki sicer mogoče clo sami od sebe vrnejo, al tako kot bi zadevo kravi z riti ven potegnu user posted image . Ti mi grejo mogoče še bolj na un organ, ki ga nimam. Čeprav še vedno posojam, sem pač naivc po naturi user posted image .
Tršica, hvala za idejo - te knjige pa pomoje še nisem imela v rokah, pa ta teden moram itak v našo novo fancy/šmensi knjižnico pa jo bom pobasala user posted image BTW - a še počitnikujete al bi se na kaki kavi doble?
Gorenjc - naš mališ zgleda pravi, de nau: spet pridno polni pleničke user posted image Kaj je bila ta fora z nekakanjem vmes, pa nimam pojma.
Uvajanje GH: bomo tut mi počas začeli, še na cepljenje drug teden počakam + kak tedenček še poj in "veselo na delo"
Tekočina: zaenkrat samo voda, še to ne vsak dan, sem pa od starejšega navajena mešati sok z zelooo veliko vode. Čeprav odkar sam seže na pult, si tut sam postreže...čisti gosti sok - saj odžeja se ne glih, se pa naje user posted image .
Drgač pa - tale vročina je pa peklenska user posted image user posted image user posted image , bom zgleda samo še v leže dojila, drgač se bova z mališem prpopala skupi za vse večne cajte. Če ga s švicem ne odplaknem sevede user posted image . Bomo v senčki mogli kar mal zabave narest: user posted image in  user posted image  . Pa user posted image in user posted image pa tut kakšnegauser posted image se ne bi branila user posted image .
Zdej bom pa pustila še keri drugi kej povedat user posted image .
Lahko, svežo noč in prijetne sanje!

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 11.7.2011 20:52:00 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3053
11.7.2011 21:01:55   
Nina33
Še ena lepa slikica pa šibam jaz user posted image

user posted image

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
11.7.2011 21:11:41   
antoninap
Madonca, toliko enih tem, da sploh ne vem, katere naj se najprej lotim. O hrani je vedno luštno govorit, tako da ... user posted image

GH: patronažna je meni rekla, da ko bo pojedla nekje 150 ml, da se to smatra, da je dovolj za en obrok. Verjetno pa je odvisno od vsakega otroka posebej. Mi smo poleg bučk, krompirja in blitve probali še cvetačo, brokoli in marelico. Ta nam je najbolj teknila, še posebej z riževo kašo. Sem dala čez vikend za štos sadje in očitno ji je bilo super všeč, ker je pojedla kar 50 ml, čeprav niso bile prav sladke.

Tudi jaz sem zdaj iz kovinske žličke prešaltala na mehko, ker kar veliko jezik ven poriva, usta sicer še kar lepo odpira. Jaz ji dajem GH že kakšna dva tedna, ampak bo pomoje še trajalo, preden bomo pojedli za cel obrok user posted image Mi je pa všeč in uživam, čeprav je kar enih priprav (delam ob 12-ih samo za njo "kosilo", jaz jem z user posted image , ko pride popoldne iz službe, takrat mislim uvesti potem sadno malico kasneje) in hranjenje ne poteka tako hitro user posted image

Jaz GH nebi dajala v flaško, ker se mi zdi, da je treba ločevat med mlekom (naša ga pač največ dobi po flaški) in hrano.

Sok/pijača: jaz ji dajem bio sadni čaj od Hippa (tistega iz vrečke, ne instant), zadnjič sem pa kupila, ker je bila ravno akcija, od Hippa sok + čaj iz rdečih plodov (že narejen v stekleničkah), tega pa redčim z vodo, ker se mi zdi presladek, dam nekje 20 ml soka in 60 ml vode. Meni v teh pasje vročih dneh popije skoraj vse, tudi 100 ml. Prej mi recimo ni skoraj nič, za vzorec, kakšnih 20 ml. Jaz sem ji probala dat v kozarček z nastavkom, pa ji ni še čisto potegnilo, tako da ji dajem kar po flaški. Sem probala iz pokrovčka, kao kozarček, pa ga je več na slinčku in majici končalo, kot v ustih user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3055
11.7.2011 21:16:33   
antoninap
A ima še kdo težave s pranjem perila oziroma fleki na oblekcah z uvedbo GH? user posted image Se neki hvalijo na reklamah, da gre vse dol, potem pa še navadnega korenčka ne zmorejo! user posted image Jaz sicer uporabljam od Froscha, pa bom po moje zamenjala na kaj bolj hardcore, ko ga bo zmanjkalo. Saj iz tetra pleničk in krpic še kolikor toliko gre ven, če pereš na 90°C, samo kakšnih slinčkov in oblek pa ne moreš ravno kuhat user posted image

(odgovor članu antoninap)
Neposredna povezava do sporočila: 3056
11.7.2011 21:19:44   
antoninap
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33
Tršica, hvala za idejo - te knjige pa pomoje še nisem imela v rokah, pa ta teden moram itak v našo novo fancy/šmensi knjižnico pa jo bom pobasala user posted image

Meni je zakon! Končno lahko prideš not z vozičkom, da ne omenjam proooooostora med regali user posted image Mal sicer iščeš na začetku, ampak se hitro znajdeš. Če naša pupa ne bi rabila vozička non-stop v pogonu, bi se verjetno tam zacementirala, klima dela v nulo user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 3057
11.7.2011 21:40:25   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: antoninap

Tršica, hvala za idejo - te knjige pa pomoje še nisem imela v rokah, pa ta teden moram itak v našo novo fancy/šmensi knjižnico pa jo bom pobasala user posted image

Meni je zakon! Končno lahko prideš not z vozičkom, da ne omenjam proooooostora med regali user posted image Mal sicer iščeš na začetku, ampak se hitro znajdeš. Če naša pupa ne bi rabila vozička non-stop v pogonu, bi se verjetno tam zacementirala, klima dela v nulo user posted image

Dvigalo v knjižnici je pa tako majhno, da noter pride voziček, jaz pa malo ritnici stisnem, pa smo notri. user posted image user posted image user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,
da nam ne bo treba čokoladnega keksa.

:D

Neposredna povezava do sporočila: 3058
11.7.2011 21:46:29   
trsica

A ima še kdo težave s pranjem perila oziroma fleki na oblekcah z uvedbo GH? user posted image Se neki hvalijo na reklamah, da gre vse dol, potem pa še navadnega korenčka ne zmorejo! user posted image Jaz sicer uporabljam od Froscha, pa bom po moje zamenjala na kaj bolj hardcore, ko ga bo zmanjkalo. Saj iz tetra pleničk in krpic še kolikor toliko gre ven, če pereš na 90°C, samo kakšnih slinčkov in oblek pa ne moreš ravno kuhat user posted image

Za slinčke se jaz ne sekiram. Oblečena sta pa tudi v rabljene, že poflekane cunje. Če smo pa doma, sta pa itak samo v plenici.user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

Neposredna povezava do sporočila: 3059
11.7.2011 21:51:38   
trsica
Jeseničani, Radovljičani in Tržičani nam pošiljajo zajeten kup dežja, verjetno s točo. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3060
11.7.2011 21:53:30   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: MoSoNi

Dans je pa kr mal zatišje tule... pri nas je mešanica sonca in dežja, pa smo bolj slabo zuni user posted image

Js se morem pa mal pohvalit (ne preveč, da ne bo negativnega učinka) user posted image - naš Nac je pa pravi jedec! user posted image Prejšnji teden smo začeli uvajat z bučkami, pa je že kr prve dni precej pojedel - najprej se mu nisem upala dat kej veliko... Za tem smo probali še korenček in men se kr smeji... poje glih koker mu dam user posted image . Dans je pojedu dva manjša korenčka (kuhana, speštana z mal vode). Tok pridno odpira usta in je, da kr ne morem verjet user posted image . Kake količine vi dajete na začetku? Sem že spraševala, pa me kr spregledate user posted image user posted image

Kakali sicer nismo tri dni (Nina style user posted image ), pa je tud pr nas včeri zvečer presenetu in ga nadeval...user posted image Blato je pa bolj gosto in kompaktno, zdej čakam na učinek korenčka - baje bi naj blo blato čist rdečkasto user posted image

A dajete vašim user posted image že kake sokove? Sadne, zelenjavne? Js sem študirala da bi mu dala za pit kr vodo, v kateri se kuha zelenjava (pa kasnej sadje, ko ga bomo začeli jest) - a kera to prakticira? Kako je s sadnimi sokovi za dojenčke (npr. Hipp, Fructal...) - jih redčite z vodo?

Lepo da mate jedca pri hiši!user posted image Jaz mu dam količinsko približno enako kot mleka, od 150-200ml ampak to je že zamenjan obrok. Če šele uvajaš in še nočeš zamenjat obroka, je pa itak vseeno. Količino ti bo itak sam povedal. Če je prehitro lačen, je najbrž premala količina ali premalo kalorično (zelenjavi dodaš tudi maščobo in/ali riž/krompir/žita ...) Sokovi so meni mal nepotrebni. Sicer sem mu tudi že kupila en jabolčni frutek, ker ni hotel vode pit in sem jo mal izboljšala ampak mu zdaj dajem samo vodo. V bistvu je en sokec že malica in sem pri prvem to prakticirala na terenu. Vodo v kateri se kuha sadje mu jaz tudi dam za pit, tisto od zelenjave pa porabim le za miksanje zelenjave.

Za tiste, ki ne kakajo glih pogosto-bodite pazljive s korenčkom, še posebej v kombinaciji s kakšnimi riževimi kašicami, ker noro zapira. No, kontra učinek imajo kuhane suhe sliveuser posted image

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 3061
11.7.2011 21:53:33   
meta21

Jaz GH nebi dajala v flaško, ker se mi zdi, da je treba ločevat med mlekom (naša ga pač največ dobi po flaški) in hrano.

Sok/pijača: jaz ji dajem bio sadni čaj od Hippa (tistega iz vrečke, ne instant), zadnjič sem pa kupila, ker je bila ravno akcija, od Hippa sok + čaj iz rdečih plodov (že narejen v stekleničkah), tega pa redčim z vodo, ker se mi zdi presladek, dam nekje 20 ml soka in 60 ml vode. Meni v teh pasje vročih dneh popije skoraj vse, tudi 100 ml. Prej mi recimo ni skoraj nič, za vzorec, kakšnih 20 ml. Jaz sem ji probala dat v kozarček z nastavkom, pa ji ni še čisto potegnilo, tako da ji dajem kar po flaški. Sem probala iz pokrovčka, kao kozarček, pa ga je več na slinčku in majici končalo, kot v ustih user posted image

Se strinjam in sem se v prvo tega kar strogo držala, tako da niti tekočine za pit ni NIKOLI dobil iz flaške ampak iz skodelice z ustnikom. Zdaj pa vse dobiva po flaši pa ni videt, da bi ga kaj motilo. Včasih vidim, da po 2 požirkih mal pomisliuser posted image pol pa je naprej. Itak je vse vsak dan ob približno istih urah z istim pred ritualom in to tud nekaj šteje, ne. Če palični brni, pol ne bo mleko. Ja, je treba od malega logičnega sklepanja jih učituser posted image . No, pa ko sem včeraj vsa zmozgana nekaj sklepala, da ne bom več hranila po žlički-itak da sem. Sej vedno najprej probam po žlički, da vidim če je pri volji in danes sva celo kosilo (1 krompir in za pest brokolija plus kapljica olivnega) pojedla po žličkiuser posted image

Za madeže imam jaz od omnio bianco (al nekej tacga) sprej in deluje.

Neposredna povezava do sporočila: 3062
11.7.2011 22:29:56   
lil_
samo na hitro, preden nas ujame toca ...glede madezov...pri nas tut korenjcek ni sov iz slincka, ostalo, kot so pa borovnice in podobne stvari, ki pa baje ne grejo stran, so sle brez problema tut, ce jih operem na stirideset.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3063
11.7.2011 22:35:13   
trsica
Menda je proti flekom dober tudi rumeni Meglio. user posted image

da bomo fit,
100 TREBUŠNJAKOV v rit,
pa še malo seksa,

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3064
11.7.2011 23:42:21   
meta21
Pa kaj se sekirate za slinčke. A niso glih za to na svetu, da cunje varujejo pred madežiuser posted image

lahko noč

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3065
12.7.2011 9:44:04   
Teyla
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Pa kaj se sekirate za slinčke. A niso glih za to na svetu, da cunje varujejo pred madežiuser posted image

lahko noč

Maš prav  user posted image

Vidim, da gre večini kar ok s tem uvajanjem. mene samo zmede ta nerednost obrokov. Teja je namreč zjutraj lačna na uro ali manj, proti večeru vse bolj redko, ponoči pa lepo spi cca 8h v kosu. A potem ko uvedeš GH za zajtrk, se to nekako umiri, al morjo tud vsako urco jesti? Sem sam firbec, da vem kaj me čaka. Oz varuško. user posted image

Danes bo pa bučka na vrsti. Po eni strani mi je ful zabavno, po drugi pa je na testu moje potrpljenje. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3066
12.7.2011 11:23:16   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Maš prav  user posted image

Vidim, da gre večini kar ok s tem uvajanjem. mene samo zmede ta nerednost obrokov. Teja je namreč zjutraj lačna na uro ali manj, proti večeru vse bolj redko, ponoči pa lepo spi cca 8h v kosu. A potem ko uvedeš GH za zajtrk, se to nekako umiri, al morjo tud vsako urco jesti? Sem sam firbec, da vem kaj me čaka. Oz varuško. user posted image

Danes bo pa bučka na vrsti. Po eni strani mi je ful zabavno, po drugi pa je na testu moje potrpljenje. user posted image

Eno otroci tudi kasneje ves čas nekaj jejo, eni pa pozabijo jest in jih moraš prav zmotivirat, a jih spraviš za mizo. Ne vem, kater model ste naročili user posted image . No, prej al slej se uredi oz. se navadiš vsega

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3067
12.7.2011 11:54:40   
Teyla
No, mislim da smo naročili tistega ki neprestano nekaj jé. user posted image
Bučko že kuham (zaenkrat vsak dan sveže dobi). Kmalu bo spet packarija. Je pa danes naša že naredila packarijo ampak z drugega konca, če veste kaj mislim. Saj korenček zapira, to mi je itak jasno, ampak današnja doza je bila pa res konkretna. Pa dodatne arome so tudi zraven. Kaj bi dala, da bi se to "pakiranje" preselilo na popoldanski čas, da bi tud vd mož naj***l. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3068
12.7.2011 15:15:40   
MoSoNi
IZVIRNO SPOROČILO: šebela
Še eno vprašanje zate, a se je riževa kašica zvečer obnesla, spite kaj bolje?

Ko sem mu začela dajat v mleko riževo kašico, se je takoj pokazal učinek - že prvo noč je spal dlje (recimo cca 7 ur), čez par dni se je spet začel zbujat (to je trajalo kakih 5, 6 dni), zdej pa spet spi (dans npr. celih 9 ur) in upam da bo tk ostalo - neki zaslug ma ziher rižek, neki pa po moje tud ostala GH... zdej mi celo uspe že to, da zaspi okrog 9 zvečer (prej sma mela cirkus do 10, 11) - in to na tak način, da ga sam položim in zadrema user posted image Ne bom se preveč hvalila, sem pa res vesela. Upam sam, da nima spet kakega "prehodnega" obdobja user posted image

A ima še kdo težave s pranjem perila oziroma fleki na oblekcah z uvedbo GH?  Se neki hvalijo na reklamah, da gre vse dol, potem pa še navadnega korenčka ne zmorejo!  Jaz sicer uporabljam od Froscha, pa bom po moje zamenjala na kaj bolj hardcore, ko ga bo zmanjkalo. Saj iz tetra pleničk in krpic še kolikor toliko gre ven, če pereš na 90°C, samo kakšnih slinčkov in oblek pa ne moreš ravno kuhat 

Tud js že neki časa uporabljam Frosch - prašek in mehčalec, pa morem rečt da nisem glih zadovoljna user posted image Mehčalec ma sicer v redu vonj, ampak se perilo takoj razdiši, kar se pa madežev tiče... no ja, tisti "ta lahki" se poslovijo, kak kakec al korenček pa kr ostaja... sej je res da za slinčke se ne sekiram glih, sam bodije ipd. bi pa le rada mela čiste. Po navadi probam mal pošpricat z Vanish-em (pinki farbe), pa tud ni glih učinka no... user posted image Tud na plenicah in krpicah (ki jih perem na 90) včasih kak madež kr vztraja.

IZVIRNO SPOROČILO: meta21
Lepo da mate jedca pri hiši! Jaz mu dam količinsko približno enako kot mleka, od 150-200ml ampak to je že zamenjan obrok. Če šele uvajaš in še nočeš zamenjat obroka, je pa itak vseeno. Količino ti bo itak sam povedal. Če je prehitro lačen, je najbrž premala količina ali premalo kalorično (zelenjavi dodaš tudi maščobo in/ali riž/krompir/žita ...) Sokovi so meni mal nepotrebni. Sicer sem mu tudi že kupila en jabolčni frutek, ker ni hotel vode pit in sem jo mal izboljšala ampak mu zdaj dajem samo vodo. V bistvu je en sokec že malica in sem pri prvem to prakticirala na terenu. Vodo v kateri se kuha sadje mu jaz tudi dam za pit, tisto od zelenjave pa porabim le za miksanje zelenjave.

Za tiste, ki ne kakajo glih pogosto-bodite pazljive s korenčkom, še posebej v kombinaciji s kakšnimi riževimi kašicami, ker noro zapira. No, kontra učinek imajo kuhane suhe slive

Ja seveda hočem zamenjat obrok! Zdej uvajam en teden, pa mi že poje cca 120g (to sta npr. dva korenčka + voda) in še več bi, če bi mu dala, ampak mu pol vedno ponudim še (.) in vedno še neki spije. Še par dni, pa bomo na 150 al 200g kašice (kar je sicer manj kot v ml, pa vseen)... a pol to pomeni, da mu ni treba več ponujat mleka, čeprav bi ga še pil? Al večam količino kašice tok časa, da mleka ne bo več hotu pit? Ker koker se mi zdi, se zna zgodit da bomo pristali na ogromnih količinah, ker RES rad je... user posted image

Gorenjc - naš mališ zgleda pravi, de nau: spet pridno polni pleničke Kaj je bila ta fora z nekakanjem vmes, pa nimam pojma.

Pri nas je blo enako... ni kakal 3, skor 4 dni, pol ga je malo jače nadeval, zdej pa kaka "normalno" - vsak dan vsaj enkrat.  Sem mu že misla skuhat kako suho slivo (začuda sem se spomnla da je Meta to enkrat predlagala), pa ni blo treba. Tud korenček ga ni zaprl nazaj, riževa kašica se pa tud ne pozna user posted image

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3069
12.7.2011 15:17:54   
Tigrica86
da se spet malo javim na raport user posted image

GH - ja enih 10x sem že rekla da jutri pa začnem (patronažno sem klicala, pa je še ni od nikoder) ampak še vedno nisem. sem mela v planu dans mu skuhat bučko, ker nam je včeraj toča vse potolkla in jo je treba spravt v promet, a me tak boli desna (.) da sumim na začetek mastitisa in sem preložla bučko na jutri, če bo moja (.) boljše.

me pa zanima, kako začet z GH (v primeru da se patronažna še lep čas ne javi)? to skuhate samo na vodi in pretlačite, al kj solite (predvidevam da ne) pa kolk žličk za prvič (nova vrsta hrane)? Ma sm smotana s tem, ker mi je dojenje (še vedno) lažje user posted image

kakanje - naš kak dan ne, npr. včeri, ravnokar ga je pa dans že drugič nadevu. plenička za kakat mora bit pa obvezno frišna, ker tista malo polulana ne velja. očitno nima nč gorenjskih genov user posted image

evo pravijanje opravljeno, zdj pa lahk komentiram dalje...

anticelulitne sladice - mam dneve ko bi požrla vse kar še kje obstaja, in dneve, ko lahk vse to leži na mizi pred menoj in ne bom niti trznala user posted image

no, tale post pišem že tk dolg, da je bla še južna vmes in mali je zaspal, tk da ga zdj pa res končam... škoda k sm pozabla kaj vse sm hotla user posted image

morje - komi čakam, res... sm ga pa včeri pelala slikat in mu dala delat osebno (so mi rekli da nekje 10 dni bo trajalo user posted image , še dober da jo nucamo šele čez en mesec) in se mali tko fletno drži na sliki user posted image   potepanje sem izkoristla še za šoping in je bil ves čas zeloo priden...

voziček - mami je pred parimi dnevi končno izzsilila od atija "dovoljenje" da košaro zamenjamo z športnim delom (ker je bil že res predolg za košaro) in mali je čist navdušen user posted image ati pa kr ne more verjet, da je zdj bolj pridn (čeprav mu je mami povedla, da se v košari buni, ker nč vn ne vidi)user posted image

vročina - ubija, res... me je kr malo strah, da ga bom prehladila v teh  dneh, k je tk vroče da je čist moker, pol pa mal popiha (sicer topla sapica, pa vseen)

user posted image - js bi že kr takoj bla spet user posted image , sam ni energije za nardit user posted image . pa še vedno me boli k user posted image , tk da se že sprašujem, če ne bi šla prosit, če lahk mal nazaj prerežejo user posted image pa me je ženska šivala...

vse ostalo  - pozabla kar sem hotla user posted image

uživajte!

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3070
12.7.2011 17:29:15   
METULJ1
Hoj   Nimam časa za vse prebrat, kaj šele, da bi kej napisala.   Malo več napišem v četrtek ali petek, po posvetovalnici.   Drugač me pa zanima, če ima še katera doma 4,5 mesečnega ter 18,5 mesečnega škratka. S tem, da sterejša ni v vrtcu in da je za vse sama. Dokler seveda domov ne pride mož. Men se počas meša. Še posebej kar se tiče spanja čez dan.Če ima katera nasvet, kako naj starejšo uspavam ob cviljenju mlajše, prosim za nasvet.   Lep dan vsem

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
12.7.2011 18:07:43   
Teyla
Pranje kako pa perete tetra plenice in krpice na 90°- a se vam jih dejansko nabere za polni stroj? Jaz jih komaj s plenicami skupaj naberem za en stroj, tako da vse perem na 60°. Bom pa kdaj dala tud na 90°, sam do zdaj še nisem. user posted image

No, bučka je danes zalaufala na polno. Ji bom mogla jutri več skuhat, ker je res pravi jedec. Al se prav zaganja v žlico in na veliko odpre usta, zraven pa še mojo roko vleče v stilu "dj mami hitro žlico sem, lačna sm". user posted image Me je pa na začetku malo čudno gledala, ker ni bil korenček.
Kako je pa z mladim krompirjem in kuhanjem? Ga nisem navajena lih kuhat, ker ga raje pečem, pa me zanima, kolk časa ga je treba kuhat, da pač ne bo škrobast ostal. Je težko presodit, ker se mi zdi čisto drugačen kot star krompir.

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3072
12.7.2011 18:58:18   
lil_
jaz imam mislim da 30 tetra plenic. in se mi jih z otroskimi brisacami ne nabere za en stroj. no ce bi cakala dlje casa bi se nabralo. tako da vse operem na 40° s cunjicami vred. sem pa tudi jaz rekla da bom obcasno plenice oprala na 90° no pa jih do zdej se nisemuser posted image
perem z persilom gold in mehcalec softlan, pa je slo do zdej, razen korenjcka vse venuser posted image

kuhanje mladega krompirja...krompir kot krompir. kuha se manj casa kot "star". drugace pa ga prebodes z vilico in vidis(ubistvu cutisuser posted image ) ce je ze mehekuser posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3073
12.7.2011 19:55:06   
antoninap
meta, a moram prekuhani suhi slivi še kaj dodat za kakalni pripravek? Meni se je danes tako jokala, ko je kakala, da so še meni solze skoraj pricurljale. Revo je full bolelo in full se je napenjala, potem sta pa po dvakrat za malo več kot oreh velika kakca komaj prilezla ven. Saj nista bila trda trda, kot jih imamo mi recimo, sta pa daleč od tega, da bi bila mehka kot ponavadi.

Jutri bi ji rada dala slivo, upam da bo pomagalo user posted image

Drugače mi je pa Brina danes pojedla eno tretjino Aventovega lončka, in sicer brokoli s krompirčkom user posted image

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 3074
12.7.2011 19:59:23   
antoninap
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

Dvigalo v knjižnici je pa tako majhno, da noter pride voziček, jaz pa malo ritnici stisnem, pa smo notri. user posted image user posted image user posted image

Sam da gre, ni važen kako user posted image Jaz ne bom nikoli pozabila, ko sem prvič peljala Brino v službo pokazat in imamo tako majhno dvigalo, da sem rabila 5 minut, da sem ga nekako skupaj zložila in potem še sebe natlačila, torbo s potrebščinami sem pa kar pri vratarju pustila user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?