MoSoNi
|
IZVIRNO SPOROČILO: šebela Še eno vprašanje zate, a se je riževa kašica zvečer obnesla, spite kaj bolje? Ko sem mu začela dajat v mleko riževo kašico, se je takoj pokazal učinek - že prvo noč je spal dlje (recimo cca 7 ur), čez par dni se je spet začel zbujat (to je trajalo kakih 5, 6 dni), zdej pa spet spi (dans npr. celih 9 ur) in upam da bo tk ostalo - neki zaslug ma ziher rižek, neki pa po moje tud ostala GH... zdej mi celo uspe že to, da zaspi okrog 9 zvečer (prej sma mela cirkus do 10, 11) - in to na tak način, da ga sam položim in zadrema Ne bom se preveč hvalila, sem pa res vesela. Upam sam, da nima spet kakega "prehodnega" obdobja IZVIRNO SPOROČILO: antoninap A ima še kdo težave s pranjem perila oziroma fleki na oblekcah z uvedbo GH? Se neki hvalijo na reklamah, da gre vse dol, potem pa še navadnega korenčka ne zmorejo! Jaz sicer uporabljam od Froscha, pa bom po moje zamenjala na kaj bolj hardcore, ko ga bo zmanjkalo. Saj iz tetra pleničk in krpic še kolikor toliko gre ven, če pereš na 90°C, samo kakšnih slinčkov in oblek pa ne moreš ravno kuhat Tud js že neki časa uporabljam Frosch - prašek in mehčalec, pa morem rečt da nisem glih zadovoljna Mehčalec ma sicer v redu vonj, ampak se perilo takoj razdiši, kar se pa madežev tiče... no ja, tisti "ta lahki" se poslovijo, kak kakec al korenček pa kr ostaja... sej je res da za slinčke se ne sekiram glih, sam bodije ipd. bi pa le rada mela čiste. Po navadi probam mal pošpricat z Vanish-em (pinki farbe), pa tud ni glih učinka no... Tud na plenicah in krpicah (ki jih perem na 90) včasih kak madež kr vztraja. IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Lepo da mate jedca pri hiši! Jaz mu dam količinsko približno enako kot mleka, od 150-200ml ampak to je že zamenjan obrok. Če šele uvajaš in še nočeš zamenjat obroka, je pa itak vseeno. Količino ti bo itak sam povedal. Če je prehitro lačen, je najbrž premala količina ali premalo kalorično (zelenjavi dodaš tudi maščobo in/ali riž/krompir/žita ...) Sokovi so meni mal nepotrebni. Sicer sem mu tudi že kupila en jabolčni frutek, ker ni hotel vode pit in sem jo mal izboljšala ampak mu zdaj dajem samo vodo. V bistvu je en sokec že malica in sem pri prvem to prakticirala na terenu. Vodo v kateri se kuha sadje mu jaz tudi dam za pit, tisto od zelenjave pa porabim le za miksanje zelenjave. Za tiste, ki ne kakajo glih pogosto-bodite pazljive s korenčkom, še posebej v kombinaciji s kakšnimi riževimi kašicami, ker noro zapira. No, kontra učinek imajo kuhane suhe slive Ja seveda hočem zamenjat obrok! Zdej uvajam en teden, pa mi že poje cca 120g (to sta npr. dva korenčka + voda) in še več bi, če bi mu dala, ampak mu pol vedno ponudim še (.) in vedno še neki spije. Še par dni, pa bomo na 150 al 200g kašice (kar je sicer manj kot v ml, pa vseen)... a pol to pomeni, da mu ni treba več ponujat mleka, čeprav bi ga še pil? Al večam količino kašice tok časa, da mleka ne bo več hotu pit? Ker koker se mi zdi, se zna zgodit da bomo pristali na ogromnih količinah, ker RES rad je... IZVIRNO SPOROČILO: Nina33 Gorenjc - naš mališ zgleda pravi, de nau: spet pridno polni pleničke Kaj je bila ta fora z nekakanjem vmes, pa nimam pojma. Pri nas je blo enako... ni kakal 3, skor 4 dni, pol ga je malo jače nadeval, zdej pa kaka "normalno" - vsak dan vsaj enkrat. Sem mu že misla skuhat kako suho slivo (začuda sem se spomnla da je Meta to enkrat predlagala), pa ni blo treba. Tud korenček ga ni zaprl nazaj, riževa kašica se pa tud ne pozna
|