meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: MoSoNi Ja seveda hočem zamenjat obrok! Zdej uvajam en teden, pa mi že poje cca 120g (to sta npr. dva korenčka + voda) in še več bi, če bi mu dala, ampak mu pol vedno ponudim še (.) in vedno še neki spije. Še par dni, pa bomo na 150 al 200g kašice (kar je sicer manj kot v ml, pa vseen)... a pol to pomeni, da mu ni treba več ponujat mleka, čeprav bi ga še pil? Al večam količino kašice tok časa, da mleka ne bo več hotu pit? Ker koker se mi zdi, se zna zgodit da bomo pristali na ogromnih količinah, ker RES rad je... Ja po mojem je obrok zamenjan takrat ko je to to za 3 ure (kakšna minuta gor al dol). Mora pa bit (to je spet moje mnenje) samostojen obrok malo bolj konkreten kot samo korenje. Obvezno zraven malo krompirja ali riževe/žitne kašice in kapljica maščobe. Lahko pa mirno dodaš malo svojega ali adaptiranega mleka kar v obrok (npr. krompir + bučka + mleko) Eno opozorilo predvsem tistim, ki že imate starejše otroke. Če ste zdaj (spet) dobile pri pdiatru tisto kvadratno knjižico Prehrana dojenčka, je ne vrzite v kot, češ saj jo že mam, ker je zadnja izdaja v notranjosti precej različna kot prejšnje. Jaz mam izdajo 2008 in 2010 pa je uvajanje GH po mesecih tako različno, da ne moreš verjet. Npr. gluten je bil prej po 6. ali še bolje po 8. mesecu, zdaj pa piše, da uvajanje glutena po 7. mesecu povzroča celiakijo. Tigrica, za uvajanje okusov rabiš par žličk. Kako to spasirat, boš mogla sama pogruntat, ker tako malih količin palični ne zagrabi. Z vilico in pol še z žlico npr. 3 dni uvajaš eno hrano, da vidiš, če je reakcija pol pa drugo (lahko tudi že v kombinaciji s prvo). Npr. 3 dni daješ bučko, 4. dan pa krompir ali bučko s krompirjem, ker veš da na bučko ni blo reakcije. Sol in sladkor se skoraj do konca 1. leta odsvetuje, ker njihove ledvičke tega ne zmorejo predelat. metulj, moj prvi je star 2 leti in 9 mesecev tako, da ni čisto isto ampak, ker spi že skoz enako (se pri obeh kar striktno držimo ur) ga dam spat, lupčka, ninico (lani še dudo) in grem iz sobe. Verjetno pri vas to ne gre, ker to sprašuješ. Nam se vztrajnost, rutina in doslednost obrestuje. Pa vsak v svoji sobi, drugače sploh ne gre. Oba spita od ca. 12h do 15h. Teyla, jaz perem zraven plenic še brisače in ostalo kar se pere na 90 stopinj. Nikoli nisem prala ločeno pa tudi če bi, zdaj ni treba več. antonina, jaz dam pol jabolka ali 1 majhnega in 5 suhih sliv (lahko tudi več sliv in manj jabolka), ker samo sliv precej malo pride, vsa skupaj zavrem par minut in zmiksam z malo kuhalne vode.
|