MoSoNi
|
IZVIRNO SPOROČILO: DIANE MoSoNi mogoče mu pa zobje rasteju? Tudi naš je tak. Sedaj spet ker že drug zobek vn prihaja. Bil je glih 1 teden miru zej pa spet bi rad bolj pogosto se crtljal na zizi in jedel. Včasih ga tok boli da bolj malo poje in seveda čez en čas je spat lačen. Ja to tud mislim da mal prispeva ker ga dlesni srbijo (al bolijo, sej ne vem kako to gre...) - ampak zdej že ene 14 dni bolj ko ne skoz sam joka, pa joka, pa joka... glihkar sem ga odložla spat, po eno-urnem nošenju, petju, zibanju... prej se je pa drl ko jesihar... Ne vem... al pa je mogoč res skoz zaspan, pa ne more al noče zaspat. Res ne vem kaj še naj naredim pa probam Ni lačen, je previt, ni žejen, nima krčev, ... carta se pa itak sploh ne. Se že sprašujem če je sploh kej navezan na mene (pa sma non-stop skup), ker se sploh noče cartat, če ga npr. stisnem k seb, se prav izvije iz objema. A to pride kasnej, al bi me že moglo skrbet? Eh, spet ena moja taka... brezvezna. Črpanje s črpalko... js sem si na začetku, ko Nac nekako ni mogel dobit mojga mleka iz zize, kupla Aventovo črpalko in najprej tud ta ni nč potegnla ven... res je treba mal vizualizirat, pa mogoč večkrat probat. Tud boli ko - vsaj mene je, ker sem mela itak že čist boge bradavice od poskusov dojenja... eh, prvi mesec je bil pekel kar se dojenja tiče, pol nama je kr nekak steklo, zdej je pa spet katastrofa. Mali se dere na zizi, bradavice me spet bolijo, pa zadi, za zizo, že skor pod pazduho, me je tud neki začelo bolet, bulic in bul mam ogromno... ma zdej skoz kr neki študiram, ker so glih pred kratkim moji mami našli raka na dojki in je bla operirana, zdej hodi na obsevanja... No, zdej si mleko stikam kr ročno, se mi zdi da je hitrej ko pa tisto črpalko skup sestavit, razstavit, umit vse skup, ... je pa še vedno v pripravljenosti. Kilogrami... eh, ne govorte . Js sem še vedno na +6 kg - že skor od poroda teža stoji in se ne premakne... Je pa fajn, ker lahk jem koker hočem, pa ni nobene spremembe. Sem probala jest manj, ni nč pomagalo, tk da se ne sekiram več... bomo hujšali ko se ne bomo več dojili. Ta vikend smo meli na morju polpenzion s samopostrežnim zajtrkom in večerjo - kar je blo men pisano na kožo Sem jedla, jedla in še enkrat jedla... res sem mogla mal pazit ker ne smem mleka, pa vseen... izbira je bla velika. Karkoli in kokerkoli pojem, nobene spremembe na kilaži. Vsaj to. Pred nosečnostjo sem sam pogledala kos kruha, pa sem se zredila za kilo Šlaufek mi je pa itak ostal... no, sej tud prej nisem bla glih čist ravna, sam tole je pa višek... Nac ma svojga Freda, js pa tole okol trebuha Spanje... podnevi se mi zdi da spi mal več, ampak zelo težko zaspi, zvečer pa nimamo kakega posebnega rituala (edino preoblečem ga v pajaca s kratkimi rokavi), zaspi pa skor nikol ne sam od sebe, edin ob kakih 10 zvečer, po tem ko se fajn naje. Drugač pa ga je treba nosit, zibat in mu pet pesmice. Ko pa mal zadrema, pomaga če ma okrog glave na pol ovito pleničko, pomagamo pa si tudi s koroškimi kapljicami - jih nimamo za krče, ampak za uspavanje. Na tak način sploh vidim če je zaspan (če ni drugih znakov) - na dudico mu dam eno malo kapljico in če je zaspan začne zavijat z očmi in glavico obrne na stran. Od tam naprej pol ni več daleč do spanca
|