|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005-3. del
21.12.2010 14:21:09   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO:  benika

rekle sestre da je odstotek dojenih: nedojenih otrok z bronhiolitisom nekje 50:50.

torej so dojeni vseeno v prednosti user posted image . Če vzamem za predpostavko, da je od vseh dojenčkov večji delež tistih, ki so dojeni kot tistih ki niso (gledam izkustveno glede na mamice, ki jih poznam), sploh pa, ker bi predvidevala, da za bronhiolitisom ne zbolevajo toliko prvorojenci kot naslednji otroci, katerim virus dejansko prinesejo starejši bratci/sestrice. In spet pravim, da je drugo/tretje/...-rojencev več dojenih kot prvorojencev, ko mami iz tega ali onega vzroke ne uspe dojit (spet gledam izkustveno, poznam kar nekaj mamic, ki prvega otročka niso mogle dojit, njihove mlajše bratce/sestrice pa). Torej, kljub navidezno 50:50 deležu, ta le prevaga v korist dojenim. Recimo. Po logiki a-la-Urša.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3326
21.12.2010 14:44:24   
Nika v službi
2ursae, tale tvoja teorija ni od muh.user posted image  Jaz še vedno pravim in zagovarjam dojenje, če je le mogoče in če je taka mamina želja. 
Čeprav po drugi strani pa jaz poznam predvsem primere, ko mamice prvega otroka niso dojile, pa potem tudi ostalih drugo-, tretje-rojenih prav tako niso.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3327
21.12.2010 14:59:08   
2ursae
vem, vem. Ko potegnemo črto, je še vedno moje mnenje, da je levji delež odvisen od genskih dispozicij, ki jim lahko malenkost pomagamo s svežim zrakom, zdravo prehrano, morda kakšnim sirupkom/ homeopatijo/ vlažilci ... 

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 3328
21.12.2010 15:07:36   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

vem, vem. Ko potegnemo črto, je še vedno moje mnenje, da je levji delež odvisen od genskih dispozicij, ki jim lahko malenkost pomagamo s svežim zrakom, zdravo prehrano, morda kakšnim sirupkom/ homeopatijo/ vlažilci ... 

Se strinjam, ja.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3329
22.12.2010 8:31:44   
Pia67
Benika nimam kajuser posted image , če bi odklonila varstvo invalida, bi starše spravljala v stisko. Tako je to formulirano. Ne vem kaj je z bolniškami za oskrbo invalidne osebe, mimogrede, nekateri starši so "zaposleni" kot družinski varuhi in so doma. Saj jih čisto razumem, da imajo 8 ur ali pa še več svojega otroka v varstveni ustanovi in sprežejo, naredijo tudi nekaj za sebe, po drugi strani pa, ko gre za konkretno bolezen, prepustijo deloma oskrbo nekomu drugemu. Nima se smisla zapletat, navsezadnje imam jaz osebno zaradi tega vsaj službo in mi ni hudega. Ne morem pa nudit obolelemu tistega konforta, kot bi ga imel doma. Ni kaj ...

Hja, to z boleznijo. Najbrž bi bilo drugače, ko bi pogruntal, kaj je dejansko tisto, kar šteje. Včeraj sem brala neko knjigo ajuverdske medicine, pa se lahko samo nasmiham. Po moje je vse v glavi, ker prenesemo z mislimi negativnosti, prepričani smo, da se nam bo zgodilo najslabše, nam in našim bližnjim. In začaran krog se sklene. Pa tudi to ne drži ravno.Kdo bi vedel?
Pa polna luna je bila user posted image

user posted image Pety vse najboljše tudi iz ne FB. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3330
23.12.2010 9:31:12   
teta beta
ojla, punce!

Najprej zaželim vsem bubančkom, da se čimprej pozdravijo!!!

Naša dva sta trdnega zdravja, razen kolikor so me enkrat klicali iz vrtca, da je daša cela nekam boga, brez volje, da pač ni prava in je bila potem doma, malo jo je bolelo grlo, drugače pa nič določenega in kolikor je janoš precej kašljal in enkrat je imel doma drisko, pa ga potemm nisem dala v vrtec, sta bila drugače skoz zdrava. Noski so občasno bolj polni, kakšen kašelj tu pa tam, to je pa tudi HB vse. Tudi jaz mislim, da je veliko odvisno od genetike (sama sem tudi redko redko bolna) in gibanja zunaj. Čeprav priznam, da smo mi ob popoldnevih pri tem kakor kdaj. Ker zdajle je hitro tema, zunaj je vse mokro in se že meni včasih ne da, kaj šele njima.

Nikolet, tudi jaz imam vneto oko, v pon. sem končno šla k dr., sem se đe prej en teden doma pacarila in verjetno tak ne bi šla, če mi ne bi zmanjkalo kapljic. Zdaj mi je dala tobrex in še mazilo zraven in upam, da bo. Jaz imam sicer vnetje, ampak se mi pa tudi obotavlja ravno na levem očesu, kamor me je, podobno kot tebe, že spomladi janoš žoknil. in me večkrat to oko boli. Aja, pa zdaj je od mene še tamali dobil tole vnetje oz. se mu je hotelo začet, in mu dajeva kapljice in se dere zraven kot bi ga iz kože dajali.

V nedeljo smo se šli drsat tule na bližnji ribnik. Z dašo sva drsale, janoš pa je z buldožerjem rinil sneg, užival na polno. Ampak kolikor je bilo zjutraj mrzlo, toliko se je potem segrelo in čeprav je tam v senci, je ob 12.30 ko smo se počasi že spravljali nazaj, začel malo led pokat. Sem samo rekla, gremo, hitro proti robu, ajd, ajd.

Od jutri naprej sta otroka doma za letos, tak da moram danes imet mini generalko, pa zlikat vse. jutri mi bosta pomagala pečt potico, postavit moramo srmekco (al pa če jo bomo nocoj), ob 5ih že gremo v celje na božično večerjo in od tam še v žalec k mojim in po možnosti še tam ob 9ih k polnočnici in potem domov. Nekaj daril še moram zavit, pa popoldne še gremo na dedka mraza na gimnastiko. Eh, kar gužva.

Pety, vse najboljše in najslajše!!!! user posted image

Pa tudi benika menda v kratkem prazunje, bom kar voščila, ker me potem verjetno ne bo blizu: Benika, tudi tebi vse najboljše in najlepše!!! user posted image

in vsem vam septembrke drage, vesel Božič in srečno novo leto!!!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3331
23.12.2010 10:15:46   
pety78
Pia in Teta beta, hvala vama za voščilo. Ja, z beniko imava isti dan rojstni dan, tako da je tudi praznovala 21.. user posted image

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 3332
23.12.2010 10:52:20   
benika
Pety a maš biskvit za mojo torto že prčrn

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3333
23.12.2010 13:01:20   
Pia67
Ojej, user posted image .
Benika tudi tebi vse naj, naj ...

Tortice ne bom limala, ker bi bila cenzuriranauser posted image . Kaj vse ne nadeš na net-u.user posted image

Včeraj smo pozno popoldne zavandrali po Stari Ljubljani in razen enormnih količin kuhančka in ostalih sorodnih pijačk, smo našli le peščico stojnic z drugačno robo. Nina je bila kar malo razočarana. Vse skupaj je rešil antikvarjat kjer sva našli za drobiž cel kup knjig, ki sva jih veselo pokupili. Knjige so obema strast.

< Sporočilo je popravil Pia67 -- 23.12.2010 13:02:14 >

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3334
23.12.2010 13:30:46   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Pety a maš biskvit za mojo torto že prčrn

Ne. Zvečer.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3335
23.12.2010 15:55:10   
A-N-J-A
nika- Eno ? Ko je imela Nika pljučnico a ste imeli kontrolo  ? Ker mi smo dobili AB in to je to.Ni blo govora o nobeni kontroli, jaz sem pa tud pozabla vprašat k sta mi oba tam norela :(

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3336
23.12.2010 22:16:46   
Nika v službi
Ja, Anja, dvakrat smo bili na mejni pljučnici, obakrat je bila kontrola, AB pa smo itak pojedli do konca. Pokliči in vprašaj, po moje bi kontrola morala biti, da preveri, če so pljučka ok.

F. Lainšček

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 3337
23.12.2010 23:13:04   
2ursae
*★Merry★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
•。★Christmas★ 。* 。
° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門|

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 3338
24.12.2010 5:58:04   
nikolet
Nikolet, tudi jaz imam vneto oko, v pon. sem končno šla k dr., sem se đe prej en teden doma pacarila in verjetno tak ne bi šla, če mi ne bi zmanjkalo kapljic. Zdaj mi je dala tobrex in še mazilo zraven in upam, da bo. Jaz imam sicer vnetje, ampak se mi pa tudi obotavlja ravno na levem očesu, kamor me je, podobno kot tebe, že spomladi janoš žoknil. in me večkrat to oko boli. Aja, pa zdaj je od mene še tamali dobil tole vnetje oz. se mu je hotelo začet, in mu dajeva kapljice in se dere zraven kot bi ga iz kože dajali.

ojej to pa ni fajn....

ja boli k hudič, pa ni vaen kaj je...

men se je HB s temi kapelcami k so mi jih dajal poporavu vid in tud boli me ne več tako kot me je, sam še boli če grem vn na zrak, mrzla sapa me draž v oko, in baje me bo skojz, dokler se čist ne zaceliuser posted image user posted image

drugače pa dobro jutro...

VSEM ŽELIM EN LEP, MIREN BOŽIČ, TER SREČNO, ZDRAVO, POLNO LJUBEZNI IN USPEHA V LETU 2011!!!

spomin je kot pesem, ki v srcih odzvanja,
spomin je kot cvet, ki nenehno poganja,
spomin je svetloba, ki dušo obliva,
spomin je ljubezen, ki v srcu prebiva.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 3339
24.12.2010 12:35:13   
nikolet

*★Merry★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
•。★Christmas★ 。* 。
° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門|

podpis...

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3340
24.12.2010 18:52:30   
2ursae
blagoslovljen Božič, dekleta user posted image

user posted image

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3341
25.12.2010 0:31:27   
2ursae
šele zdaj se odpravljam spat user posted image - otroka sta bila dalj pokonci, pa Lučka je še jedla, pa pospravt je bilo treba, pa zavit darilca ... no, pa sem zamudila polnoč, zamudila trenutek Jezusovega rojstva, preveč sem bila zaposlena s potrošništvom, z zavijanjem daril user posted image ... in ni mi všeč.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3342
25.12.2010 8:19:52   
nikolet

šele zdaj se odpravljam spat user posted image - otroka sta bila dalj pokonci, pa Lučka je še jedla, pa pospravt je bilo treba, pa zavit darilca ... no, pa sem zamudila polnoč, zamudila trenutek Jezusovega rojstva, preveč sem bila zaposlena s potrošništvom, z zavijanjem daril user posted image ... in ni mi všeč.

ja to je pa sodobno življenje... mi smo pa preživeli en lep predbožični večer... smo šli ob 19h k maši potem pa mal pojedli in potem v posteljo...

danes pa kuham božično kosilo... k pridejo moji in seveda tast... svakinja je pa na poti na Ciper, upam da ima miren let....

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3343
26.12.2010 7:08:40   
nikolet
jutro

o kakšno zatišje....

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3344
26.12.2010 10:06:47   
2ursae
VESEL DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil 2ursae -- 26.12.2010 10:07:39 >

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3345
26.12.2010 17:04:23   
nikolet

VESEL DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

enako

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3346
27.12.2010 16:58:25   
2ursae
da malo popravim našo slabo uvrstitev na drugi strani user posted image

mi smo šli danes na dolgo turo ven (sankanje + trgovina), potem sem jima skuhala kosilo, zdaj pa sem jima popolnoma brez slabe vesti naštimala risanke, da eno kavico spijem in k sebi pridem, preden se Lučka zbudi. Pa mož je rekel, da bo do štirih doma, ampak ga še ni. Pf - čeprav se po mojem danes ne bom jezila, ker sem dobre volje, da mi je uspelo tri mulce skozi sankanje spravit. Anže že naredi vse sam, Bor pa rabi pri vsem še kar precej pomoči. Lučka je pa HB itak spala v vozičku.

Joj, tega vam še nisem povedala: Lučka je imela prejšnji teden uz kolkov in ima levega 2a user posted image , tako da smo na širokem povijanju (prej nisem široko povijala, ker ni v rizični skupini, v por. pa tudi ne delajo več uz). Kontrolo ima konec januarja, vam bom malo prej sporočila, da boste lahko držale pestke.

benika, kaj je zdaj to z zobobolom? A ste se res predčasno vrnili iz toplic ali kako?

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3347
29.12.2010 11:20:50   
2ursae
punčke moje, rabim en nasvet. Torej, začela sem opažat, da se z mojim Borčkom nekaj dogaja - postaja bolj otožen, razdražen, neješč ... in sem pogruntala, da mora to biti zaradi novih razmer v družini. Popoldnevi izgledajo tako, da se jaz ukvarjam z Lučko, mož pa z Anžetom. Namreč stvar je v tem, da si Anže zna izborit pozornost, Bor je pa bolj popustljiv in se hitro sprijazni s situacijo. Definitivno ima Anže prevladujoč karakter. Pa sem šla malo brat Juulčija, ki pravi, da otroci sodelujejo s starši na dva načina: ali da opozarjajo, kaj jih muči (z jokom, tečnobo, nagajanjem, zahtevanjem ...) ali pa se sprijaznijo in nam ustrežejo, kar pa pomeni, da postajajo vse bolj taki, kot mi želimo in vse manj taki, kot v resnici so (ruši se njihova integriteta in kompetentnost). Tako da sem po razmišljanju in pogovoru z možem ugotovila, da očitno naš Bor ne dobi tega, kar potrebuje (pozornosti staršev) in da se je v sebi potihem s tem sprijaznil. To pa nikakor ne gre. Tako da me zanima: kako imate organiziran čas z otroki? Različno stari imajo različne potrebe. Ko se moj mož igra z Anžetom (npr Lego), je Bor najprej zraven, potem pa se naveliča in gre stran. Z možem razmišljava, da se bova morala, očitno, organizirat in kolobarit med otroki, da bosta fanta dobila pozornost, ki jo potrebujeta. Ima katera tudi tako organizirano ali greste bolj "with a flow"?

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3348
29.12.2010 16:05:39   
A-N-J-A
2ursae-jaz z dvema včasih ne folgam, tko da kapo dol itak vsem s tremiuser posted image .Pri nas se tud več z Elo ukvarjamo, pa ne zato da se z Borom ne bi hotli, ampak on ma 5 min dost, pol pa nagaja.Edino zdaj se igramo Activiti , to mu je pa všeč.Pri nas sicer ne opažam da bi se bOR VASE POTEGNU , AMPAK FULL NAGAJA(ups ).Se pa recimo full rad stiska.Tko da tud takrat ko recimo gledata risanke jaz al pa moj gleda zraven in se pol full stiskamo.Se mi zdi da mu vsaj takrat namenim nekaj časa samo zanj.Pol je pa Ela ljubosumnauser posted image .

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3349
30.12.2010 8:02:10   
nikolet
pri nas je pa bolj pusti se presenetitiuser posted image k sta oba bolj za tiškanje kot pa za igranje tako da se tudi skoraj skojz stiskamo... pa vedno si dajamo naloge da odgovarjajo obemauser posted image   je pa res da sta samo dva... sam pri nas je tako ... ko ja mami doma sta oba od mami,  ko je oči doma sta oba od očija, ko  pa smo vsi doma sta spet oba od mami.... 

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 3350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Vsako leto 1600 novih primerov pljučnega raka
Pljučni rak je tretji najpogostejši rak v Sloveniji in tudi vzrok za ogromno smrti. Vsako leto v Sloveniji zaradi njega ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?