Pia67
|
Hja, pri nas imamo enega uporabnika z bronhiolitisom v službi . Revež, prav smili se mi, ker v takem stanju pride v VDC. Saj ni sam kriv. Tako, da bomo postali okuženi ali ne. Mislim, če bi jaz tako Nino pripeljala v vrtec ... Glede nas ni blema, sprejemamo v VDC vse kar leze in gre. Sem lahko samo tiho in si mislim svoje. O starših seveda. Glede zaščite in dojenja, mislim, da precenjujejo dojenje, ker... No, imam svoje mnenje. Zadnjič sem gledala znanstveno oddajo, tema je bila kako se smrkelj prenaša na okolico. Tip je imel simulacijo smrklja(kantica na glavi, po cevki pa želatina speljana pod nosek), ki se mu je scejala povsod, tudi kihati je moral. Želatina je bila obarvana v florescenčni barvi in vidna na posnetku, ki je bil narejen s posebnim filtrom. Potem pa so imeli zabavo, po dveh urah so posneli okolico kjer se je tip gibal, folk je imel smrkelj na rokah, pod nosom, na kozarcih, hrani itd. Skratka, ne morte si mislit kje vse je bila želatinasta florescentna snov. No, pa dober tek, upam, da se ne bom komu zamerila. Nina je bila najbrž najmanj dojena od vseh septembrčkov (pičle pol leta z dodatkom zvečer, v 1. letu je bila enkrat prehlajena, saturacija je bila bolj nizka in enkrat je bruhala en dan, sva pa v prvih 4 mesecih njenega življenja naredile 1000 km z vozičkom, da ne štejem onih v kenguruju), pa se zaenkrat kar dobro drži (letos le vnetje ušes in viroza, če se ne motim). No, mogoče pa sedaj fašemo za nazaj . Včeraj sem jo gnala čez drn in strn, je tekla-smučala kot srnica, polna luna pa je bila luč. Še vedno navijam za čimveč gibanja na prostem, v vsakem vremenu in utrjevanju organizma. Drugo pa je, če si to lahko privoščiš. Z bolnim otrokom, ki ima posledično občutljive sapnice, ziher ne. Vsem bubančkom , da hropci hitro izginejo in kašelj poleže.
|