|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005-3. del
6.1.2011 10:36:53   
nikolet
hvala punce vseeno, sem na zmajčkih našla eno k ima probleme in mi je ful svetovala, tak da hvala vseeno...

no sem danes bila pridna in oddelala dve uri šihta, zdej pa kao pospravlam, sam moram potihem ker mož spi je imel nočno, HB ma sam še dvakrat pol pa spet 3 mesece ničuser posted image  

nč grem res mal delat da ne bojo nakonc otroc brez cujn
uživajte

papa

spomin je kot pesem, ki v srcih odzvanja,
spomin je kot cvet, ki nenehno poganja,
spomin je svetloba, ki dušo obliva,
spomin je ljubezen, ki v srcu prebiva.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
6.1.2011 10:46:11   
teta beta
No, Pia, igra hokej... to je pač tako... saj veš user posted image . Sosedovi fantje imajo dol postavljena dva gola in jih uporabimo. Bom nabavila prave palice, bo šlo ziher lažje. Je pa skoraj lažje takole med igro kot pa kar samo drsanje, ker tako pač drsa, zavija in se ustavlja in ne razmišlja, kako se bo drsala, zavila ali se ustavila. Padci pa so tudi pri nas prisotni, itak.

Tale activity je čist izi. Npr. imaš narisane češnje in začneš z razlago: to je sadje, ki raste na drevesu, je rdeče barve in okrogle oblike, zori nekje maja, ponavadi rasteta dve skupaj na peclju. Če narišeš, je pa še bolj simpl.

Razprodaje: nič še nisem bila, tudi nimam zdajle kaj kupovat. Čez kak teden ali dva grem v Avstrijo pa bom mogoče tam pogledala, če bo slučajno kaj ostalo, rabim pa nič ne.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
6.1.2011 18:02:04   
2ursae
punce, a katera razmišlja, da bi svojega otroka pustila še eno leto v vrtcu, torej odložila vpis v šolo? jaz res resno razmišljam o tem, ker je naš Anže tak zasanjan, nesocializiran fantiček ... ne zanimajo ga ne črke ne številke, samo igral bi se, ne more sedet na miru ...

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 3378
6.1.2011 19:05:33   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

punce, a katera razmišlja, da bi svojega otroka pustila še eno leto v vrtcu, torej odložila vpis v šolo? jaz res resno razmišljam o tem, ker je naš Anže tak zasanjan, nesocializiran fantiček ... ne zanimajo ga ne črke ne številke, samo igral bi se, ne more sedet na miru ...

Jaz ne. Itak B. komaj čaka, da gre v šolo. Bukselj mali se niti ne zaveda, kako mu je v vrtcu luštnouser posted image user posted image user posted image user posted image Mislim pa, da Nika razmišlja nekaj v tej smeri.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3379
   [Brisano sporočilo]
6.1.2011 20:17:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3380
7.1.2011 0:30:46   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Jaz ne. Itak B. komaj čaka, da gre v šolo. Bukselj mali se niti ne zaveda, kako mu je v vrtcu luštnouser posted image user posted image user posted image user posted image Mislim pa, da Nika razmišlja nekaj v tej smeri.

Eh, kaj pa vem, jaz sem razmišljala o tem, vendar sem že takrat rekla, da mi bo odločilnega pomena to, koliko od njene generacije prijateljčkov bo šlo naprej. In kot zgleda gre cela skupina, Nika pa je 2. ali 3. najmlajša, vsi ostali so starejši, ravno v nedeljo gre na praznovanje 6. RD od sovrtičkarja Maksa. Torej, kot kaže, bo Nika kar šla jeseni v šolo. Čeprav bi ji čisto privoščila še eno leto uživanja v vrtcu. Nika sama se niti ne veseli preveč šole, bi kar hodila še v vrtec, ker ji je tam fajn. Je pa res, da jo črke in številke zanimajo, abecedo zna že dolgo, črke tudi, številke ji tudi ležijo (seštevanje do 10 ji gre prav dobro), tako da v tem delu ne vidim nekega hujšega problema. Bolj to, da je šola pač obveznost, kjer se ne moreš več zmišljevati, da danes pa ne bi šel, ipd.

p.s. Sicer pa smo doma iz toplic. Slikice so že na FB, poročilo in komentarji pa sledijo, ko si utrgam nekaj časa za branje vaših postov. Za začetek VSE DOBRO VSEM BUBANČKOM!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3381
7.1.2011 7:58:27   
2ursae
no, jaz se ravno bašem z zajtrkom, potem zriham Lučko in letiva k vrtčevski pedagoginji na sestanek. Bom vprašala tudi za njeno mnenje gleda našega fantička in šole. pa pa.

nika, WB user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
7.1.2011 10:56:23   
Pia67
Tudi jaz sem razmišljala, da bi šla Nina leto dni kasneje. Ker, če se premislimo, ko bo v devetletki, se potem dejstvo, da ponavljaš 1. razred ali pa kak drug skoz vleče tekom šolanja na I. stopnji. Glede otrok, ki so šli prezgodaj v šolo imam mal slabe izkušnje. Ko je komu zaškripalo v višjih razredih, si pogledal datum rojstva in se je v veliki večini izkazalo, da so ga forsiral in je šel prezgodaj v šolo. resno.user posted image
Glede Nine, ko sem to omenila na roditeljskem sestanku v vrtcu sta obe, vzgojiteljica in varuhinja rekli, da gre Nina lahko komot v 1. razred. Manjko govora (besedni zaklad ima zelo bogat, škripa le fonetika), se bo že popravil. Računamo ne, ker je s tem ne morim, ve pa dobro koliko je npr. 1€ 10 centovuser posted image . Praktik. Zadeve si bolj predstavlja, z računanjem, pisanjem(piše preroste besede, npr. imena na darila itd) ji namenoma prizanašam, ker se mi zdi, da je potem otrokom v šoli dolgčas. Raje počneva bolj življenske stvari.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
7.1.2011 11:47:25   
nikolet
me je vn vrglouser posted image

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3384
7.1.2011 23:55:59   
Nika v službi
Dober večer!

Prebila sem se do računalnika in zdaj bom poskušala naklofati nek povzetek dogajanja.

23. smo postavljali jaslice, Nika je prvič naredila tudi svoje, popoldan smo pokropili in pokadili hišo in okolico, zvečer ob 20:00 pa smo se mi3 odpravili k božičnici in otroški polnočnici, vendar je Nika že sredi maše zaspala, tako da od vsega skupaj ni imela veliko. Zato pa midva toliko več, ker je bil mir v klopi.user posted image  

Božični dan je minil mirno, šli smo v mesto k maši, na kavico in sprehod, ogledali smo si Modiceve jaslice v Mestni hiši, pošnofali po stojnicah, z Niko sva pili čaj, Tomaž pa Jamesa Bondauser posted image (coctail) v Cafe Galeriji, za konec pa smo si ogledali še jaslice pri Frančiškanih.

Na Štefanovo 26. smo po maši ogledovali in občudovali celo konjenico, ki je nestrpno hrzala v jutranjem mrazu in čakala na župnikov blagoslov. Nika je bila nad konji navdušena, še bolj pa nad povabilom na obisk. Luka jo je povabil na skupno druženja, naju pa soseda Tanja na njen božanski tiramisu. Popoldansko druženje se je zavleklo v pozni večer in bilo je nadvse prijetno.

Potem so sledili trije delovni dnevi, Nika je bila do srede v vrtcu in uživala; prvotno je bilo planirano, da bo šla samo v ponedeljek in torek, ampak je izprosila, da gre še v sredo, ker se jim je na polno dogajalo, čeprav so bili v okrnjeni zasedbi.

V četrtek smo bili (namesto plavanja) zmenjeni z Nalujem in njegovimi starši, vendar je srečanje v Areni padlo v vodo, ker je Naluja in mamico položila trebušna viroza. Jasno - Nika je bila strašno žalostna.

Na Silvestrovo smo mi gostili sosede, Nika je bila presrečna, da je spet videla Luka, norela sta po hiši, po(pre)stavljala Nikine jaslice, mali Žak je zadovoljno brodil po Nikinem loncu z makarončki, mi pa smo klepetali in nabirali kilograme ob silvestrskih dobrotah. Luka in Nika sta se zmenila, da gresta opolnoči gledat ognjemete, vendar naša čopka ni zdržala. Trudila se je in vztrajala skoraj do pol dvanajstih, potem pa tik pred zdajci omagala v mojem naročju. Prebudila se ni niti, ko jo je prijel Tomaž in odnesel v posteljo, potem sva jo še preoblekla v pižamo, a ona je še kar naprej trdno spala. Sledil je sms mamici Tanji, da je Niko premagal spanček in vrnjeni sms s sporočilom, da je Luka strašansko nesrečen, ker ne bo mogel skupaj z Niko gledat ognjemetov. Ti šment, tako zgodaj že ugotavlja, da se na ženske res ne moreš zanesti.user posted image

Prvo jutro novega leta se je začelo počasi, lenobno. Z lahkotnim sprehodom ob Savi do kavarne Havana v Črnučah, potem pa z busom do Dravelj na ogled jaslic (njihove so res nekaj posebnega, vsako leto drugačna tematika - priporočam ogled) ter nato z busom do mesta in znova sprehod po praznično okrašeni stari Ljubljani. Dan smo zaključili z mašo v Stolnici in hot dogom na Prešercu za večerjo.user posted image

Zvečer sem spakirala, 2. januarja pa smo pičili proti Podčetrtku. Juhej, toplice, bazeni, možgani na off! Nika je strašansko uživala, nama je hotela vse pokazat, kaj so se na plavanju naučili in ugotovila sem, da je napredek res viden. Bravo, plavalna učitelja Alan & Monika in Atlantis!user posted image

V sredo smo dočakali tudi Saro, Manco ter ata in mamo ter vsi skupaj preživeli en super dan.

Danes pa je bil moj prvi delovni dan po 8 dneh dopusta in že cel dan mislim, da je ponedeljek namesto petek.user posted image

Zdaj pa k odgovorom:

2ursae, sem najmanj poklicana za dajanje nasvetov glede ukvarjanja in logistike obvladovanja 3 otrok, zato ostajam brez komentarja. Mi je bil 1 dan skrbi za 3 male bučke v bazenih povsem dovolj.user posted image  
Glede Lučkinih kolkov in pregleda konec meseca pa le sporoči, da bomo stiskale pestke.

Pia, si skočila v Krko?
Glede zrelosti, ponavljanja in razlik v mesecih, ki se pri teh letih še kako poznajo, se strinjam s tabo. Sem nedavno brala neko študijo o tem, kakšen vpliv imajo tile meseci manjka na nadaljnji razvoj otrok in kasneje odraslih. Nič kaj vzpodbudno. Drugače pa mi Nike pri ničemer ne forsiramo ali da bi kaj načrtno delali, pobude praviloma prihajajo z njene strani, sploh računa zadnje čase noro rada. Sedi na WC-ju, me pokliče, da pridem v kopalnico, potem pa ji moram zastavljati vprašanja, ona pa računa. Do 10 res že odlično obvlada in najmanjše ideje nimam, kje se je naučila. Abecedo pa je igraje osvojila ob plakatu, ki ji ga je podaril Luka. Potem smo abecedo še "uglasbili" in zdaj ti jo pove sredi noči, če hočeš.user posted image  Pač vsak otrok kaže zanimanja za različne stvari. Tvoja Nina je sigurno svetlobna leta pred Niko v motoriki in ostalih ročnih spretnostih. Ker vidve res ogromno delata na tem in to je res super.

Benika, hvala za simpatično sms voščilo! Hvala tudi ostalim - jaz letos nisem bila pridna. Ne samo, da nisem napisala nobenih klasičnih voščilnic (to se mi je zgodilo prvič v življenju!), ampak tudi nisem pošiljala praktično nobenih sms-ov. Samo e-mail voščilo mi je uspelo sestaviti. Shame on me!

Tole z zaprtjem in bruhanjem pa se ne sliši prav nič lepo - je že kaj bolje, Benika? Si šla kaj k dr.? Ker tole bi pa morali malce pogledati.... sploh, če še kar traja. Je Manja bolje? Jakobu pa čestitke za 3. RD! Uf, čas res tako noro hitro beži!
Nikolet, hvala, ker našo temo vztrajno dvigaš.user posted image  Pa dobre želje glede ščitnice, je res zoprna ta zadeva. Sodelavčeva žena je bila zaradi tega nedavno skoraj cel mesec hospitalizirana, ker je imela neke čudne izpuščaje in na koncu so ugotovili, da je vse skupaj od ščitnice. Je dobila kar nekaj tablet, imen ne vem, če želiš, se lahko točneje pozanimam. Ampak po moje bo potrebna dr. obravnava oz. kaka alt_ernativa.

Pety, pikepoke in poljubčki od Nike za Vida. Saj verjetno je AB zagrabil in je ušesek že bolje, a ne? Kako pa Kaja, je ok?

Teta beta, vaša silvestrska večerja je bila izvirna in hitro pripravljena. Simpatično! In uporabno.user posted image  Jutranja tabletka, hm... a res ne bi še enega?user posted image
Valla, super, da vam je uspelo silvestrovati brez otrok! user posted image

Za konec pa še tole: pred nekaj dnevi sem sanjala, da je naša 2ursae sporočila, da je v - pazi to! - 22. tednu nosečnosti!user posted image user posted image user posted image  Eto, samo ta del se spominjam, ostalega ne.

Nočko!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
8.1.2011 10:19:37   
2ursae
Za konec pa še tole: pred nekaj dnevi sem sanjala, da je naša 2ursae sporočila, da je v - pazi to! - 22. tednu nosečnosti!

a pa glih jaz user posted image user posted image , so vse ostale veliko bolj primerne kandidatke, s tabo vred user posted image .

Mi gremo danes v Dravlje prečekirat jasice. Dravlje so itak moja matična župnija in gremo tja vsako leto, saj so bile tamkajšnje jaslice špica že od nekdaj.

< Sporočilo je popravil 2ursae -- 8.1.2011 10:20:22 >

Neposredna povezava do sporočila: 3386
8.1.2011 11:42:42   
nikolet
nika: zdravil še ne uporabljam, ker moram najprej pridit do svoje osebne DR. zadnjič sem bila sam pr eni k jo je menjala, pa se ni upala nč rečt al pa datuser posted image , majo pa tako gužvo pr moji dr. da sploh nimam vole it... hvala vseeno

mulca sta tečna za znort, pa še dež pada, k vsaj dežja ne bi bilo, bi lahko šli vsaj vn...
mož spi k je mel nočno...

smo po kosilu, mi trije, možek bo pa pol jedel...

Neposredna povezava do sporočila: 3387
9.1.2011 8:17:27   
nikolet
jutro

no pa smo spet na prvi strani user posted image user posted image

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3388
10.1.2011 9:18:52   
pety78
Dobro jutro.

Tokrat nas pa jaz dvigujem. user posted image
Evo, mi smo zdravi, trkam. Nič prehlada, nič kašljanja, ...upam, da zdržimo tako kar nekaj časa. Vid in Matjaž že v polnem zagonu, opremljena čakata na smučarsko sezono, ki je prestavljena na naslednji vikend. Šment pa ta sneg.
Sem videla, da imate tudi vi doma Activity. Nam ga je prinesel dedek mraz in se igramo samo pantomimo, ker gre to Vidu tako dobro, da res takoj uganemo. user posted image Pol pa reče, pa zakaj tako hitro uganete....Ja, madonca, če pa tako super kaže. In res ne morem verjeti, kako je dober. user posted image Bo treba kupiti naslednjo težavnostno stopnjo.

Sem bila pa jaz v sredo na razprodajah. In sem povsod iskala ene NORMALNE usnjene škornje s petko, pa ne previsoko, nič načičkanih, skratka klasične, brezčasne. In NIČ, vse dokler ne grem še v Tuša, tam pa trgovina Borovo. user posted image user posted image user posted image Našla sem model, meni pisan na kožo, usnjeni, cena pa 70 EUR. Sicer najprej nisem računala, da bi toliko dala, ampak ej....tako redko najdem kak čevelj, ki mi ustreza, ker majo vsi malo bolj elegantni take pete, da je za znoret.
Za otroke pa tako sproti nabavljamo. Bom pa šla sedaj ta teden malo med malico na Rudnik pokukat.

Glede šole pa jaz nisem niti razmišljala, da bi dala Vida kasneje. Se mi zdi škoda vsakega leta. Sploh pa je prvi razred res bolj kot mala šola. Ga pa doma glede črk, številk, računanja,... nič kaj ne vzpodbujamo, ker mu zna biti v šoli res dolgčas. Ampak glih toliko, ko kaže zanimanje. Res, da pri številkah malo več, kot črkah, ampak prebere že tudi besede. Bo že v šoli prišel do znanja, zato se jaz ne bi sekirala, četudi še ne bi poznal abecede, ....

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
10.1.2011 9:52:46   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Glede šole pa jaz nisem niti razmišljala, da bi dala Vida kasneje. Se mi zdi škoda vsakega leta. Sploh pa je prvi razred res bolj kot mala šola.

Eh, Pety, saj ni problem v 1. razredu, tu je bolj igranje. Problem je kasneje, ker pridejo v 3. razred premladi, preotročji, skok iz "igranja" v prvih dveh letih v resno šolo v 3. razredu pa je ogromen. In tu nastajajo problemi.

F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3390
10.1.2011 10:38:32   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Glede šole pa jaz nisem niti razmišljala, da bi dala Vida kasneje. Se mi zdi škoda vsakega leta. Sploh pa je prvi razred res bolj kot mala šola.

Eh, Pety, saj ni problem v 1. razredu, tu je bolj igranje. Problem je kasneje, ker pridejo v 3. razred premladi, preotročji, skok iz "igranja" v prvih dveh letih v resno šolo v 3. razredu pa je ogromen. In tu nastajajo problemi.

Ampak sej če realno pogledaš, je današnji tretji razred v bistvu 2 razred osemletke. In tam tudi ni bilo nobenega igranja, tako kot ga v prvem razredu ni bilo. Našim je toliko olajšano, da se vsaj v prvem razredu igrajo, medtem ko v drugem gredo malce bolj zares. In jaz take velike razlike oz. preskoka ne opazim. Pa imam precej kolegic s prvo, dvo ali tretješolci in do sedaj še ni imel nihče težav. Jaz vseeno mislim, da je tule v veliki meri prisoten strah staršev, kako bodo naši otroci zmogli. In vsem nam je hudo, da so našim otrokom vzeli eno leto otroštva in brezskrbnega igranja v vrtcu. Ampak žal e tako in kaj češ sedaj. Pač se bo potrebno sprijaznit in otroke z optimizmom pospremit na novo življensko pot.

Našega poznate. On bere, piše, računa. In mene skrbi, da mu bo dolgčas. Pa ga nismo forsirali, niti učili. Pomagamo mu le toliko, kolikor sam prosi. Je pa očitno na tem področju zelo sposoben, medtem ko na športnem področju pogrne na celi črti. Ne zna žoge ujet, suncemumilo. user posted image user posted image user posted image user posted image Ampak tako je, eni na enem, drugi pa na drugem področju pokažejo svoje sposobnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 3391
10.1.2011 11:03:26   
Nika v službi
Benika, se strinjam samo delno. Devetletka je precej zahtevnejša kot naša nekdanja osemletka. To ti lahko potrdi večina učiteljev, sama osebno poznam sicer samo dve ućiteljici (eno iz LJ in eno iz NM), preko prijateljev pa sem slišala podobne ocene. Tudi materiali, ki sem jih osebno videla za 3. razred, so po mojem laičnem mnenju precej zahtevni za tretješolce. Spremljam našo Saro, ki je zdaj v 4. razredu (pa je šla v šolo leto kasneje!) in vidim, kakšna je zahtevnost. Tako ona kot njeni sošolci in sošolke izdelujejo šolo relativno dobro, a z izrazito velikim starševskim vložkom oz. pomočjo. Jaz zase ne vem, da bi se kdaj koli v celi osemletki z mano od staršev kdo posebej ukvarjal - jasno, DN so mi pregledali, pa v prvih letih sedeli z mano, ampak kasneje komaj vem, da sem se učila, kaj šele, da bi mi kdo moral pomagati! Res je sicer, da z učenjem nisem imela težav, ampak vseeno...

In ja - meni je res žal tega izgubljenega leta otroštva. Ker je današnji svet mnogo bolj krut kot je bil svet v času, ko smo mi odraščali. Žal.

p.s. Ja, Beni se bo dolgočasil, če učiteljice ne bodo prepoznale potenciala v njem in če ga ne bodo znali pravilno usmerjati, motivirat.

F. Lainšček

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3392
10.1.2011 14:01:11   
ninocka
Dober dan!
Kako ste, vsi zdravi? Sej pri nam vete kako je, ne? Ni treba extra razlagat user posted image  Skratka mene je prejsnjo nedeljo zvilo, me je začelo zebst, trest in sem sla ležat. Pokrita z 2 dekama, sem se ogrela šele, ko se je k meni na kavč na eno stran ulegel Samo, na drugo pa Ruben. Buča pametna, sem seveda naslednji dan šla v službo, vsakič, ko sem kihnila, se mi je naredil tak pritisk v ušesih, da par minut  nisem nič slisala. Zvečer pa katastrofa, zeblo, bolela glava, grlo...sem se samo ulegla na kavč, stisnila k Samotu in zaspala, potem se pa prestavila v posteljo. Ponoči sem se odločila, da ostanem na bolniški. Zjutraj še pomagam oblečt tamale, ki se eden bolj kot drugi derejo, ker ne grem zraven, ob 7.30 padem izmučena v posteljo, zaspim, ob 9:10 dobim klic iz vrtca, da ima Lian vročino in naj ga pridemo iskat. Jupi, celo 1,5 ure sem bila na bolniški. Lian je mel vnet ušesek, dobili AB, po začetni vročini je ratal ta otrok totalno naspidiran, jst pa kot cunja, zivet nisem mogla.
V sredo se mu naredi fu lizpuščajev po ritki in naslednji dan ratajo vodeni - jupi, fasali smo še norice. Ampak moram rečt, da so zelo v blagi obliki, da so se mu jih je od sobote naredilo mogoče par novih in to je to.  Edino res hudo ima po ritki, jajčkih in lulčku, ampak se mu na srečo že sušijo in ni krize, pa tudi on super prenaša - ne vem, a ga nič ne srbi al kaj? Ritko mu sicer mažem s tisto Poxi clean peno, to je pa tudi vse.
V glavnem ta in naslednji teden bom verjetno še doma.

Pri nam so šli tele prazniki tko na hitro mimo, kot da jih ni bilo...V petek 24. sem mela dopust, smo šli v Črno, s Samotom sva skočila še v Avstrijo in tam v en kafič, kjer sem res po dolgem času začutila tisto pravo praznično vzdušje. Vesel folk, žurali, pili, se smejal, tudi okrašeno je bilo vse kičasto...Samo je bil itak navdušen, ker je lahko na toplem pil kavico in kadil...ej, kar tam bi lahko ostala...user posted image user posted image
V soboto pa sta nas pokonci vrgla Evan in Ruben, ko sta hitela pod jelko gledat, kaj jima je prinesel Božiček...Kakšno navdušenje nad odkritjem daril in grozno Rubnovo razočaranje, ker mu Božiček ni prinesle Strele vrtanja (2 dni prej smo sli v Leclerc po mleko in je tem videl eno delovno mizo od strele in si je zapičil v glavo, da bo to dobil. Seveda ni bila v planu daril in je potem ni bilo user posted image ). Ampak men se je srce trgalo, ko sem ga gledala in poslušala, ko je iskal eno veliko škatlo in potem skoz ponavljal Božiček mi je pozabil prinesti strelo user posted image user posted image
Popoldne je prišla v Črno še sestra z možem (a sem vam povedala, da sva že skor 2 meseca skregana in se ne pogovarjava?). Mami je naredila še kosilo za očijevo 60letnico, dobil je še naše darilo (Garmina) in Ruben je bil končno zadovoljen, da ima dedi RD, ker je imel torto user posted image  Evan mu je pa tko lepo zapel Vse najboljše in tko migal z glavo zraven...smo se potem ful nasmejali nad posnetkom user posted image
V nedeljo smo šli domov, v ponedeljek otroci v vrtec in mi2 v službo. Pri Rubnu so bile v igralnici 4 vzgojiteljice in Ruben, Evan in še en njegov prijateljček sta bila prva dva pri njih, pri Lianu je bil pa lih še eden not user posted image  Čez dan se jih je potem malo več nabralo, ampak še zmeraj manj,  kot je bilo napisanih.
V četrtek smo imeli kosilo pri tašči, otroci so dobesedno raztrgali darila, da se mio je skor želodec obrnil (grozno je bilo, res), Ruben spet ni dobil Strele vrtanja in je bil spet ful žalosten. Sva ga potem tolažila, da mogoče mu bo pa Dedek Mraz prinesel pod našo jelkico (sva šla medtem že kupit).
V petek sem bila v službi, nenormalna gužva (sicer je bila že cele 3 tedne in je bilo noro, še za na WC si moral dobesedno pobegnit iz shopa, da ne govorim za malico...).  Okorg 6ih smo se odpravili k svakinji, tam je bila se sestrična in en kolega in smo NL dočakali tam. Otroci so ga žurali tam nekje do 11:30, tastari pa do 2h - sedeli smo pred TVjem in gledali koncert C. Aquilere in Pink in se spraševali, če čmo it spat user posted image user posted image
V soboto dopoldne smo šli domov in pod jelko je DM pustil še en kup daril, ko smo pospravili deke na kavču, smo pa za kavčem našli skriti še 2 darili in eno od njih je bila Strela vrtanje user posted image
To je to.  Nismo šli gledat okrašene LJ, ker nam ni zneslo, nič...Res so mi bnili tile prazniki kr nekaj, upam, da bo drugo leto bolje user posted image
Pri nas so tudi dobili ene par igric ala Človek ne jezi se (ostržek in pirati), pa puzzle, pa ful barvic in flomastrov, štampiljk, nalepke, posteljnino in legote Ben10 . PA Tovarno sladoleda in kmetijo Moondough, Ruben si je zaželel tudi tist povšter - igračko iz Topshopa. Nekaj igrač (zibbits robotke, transformerje, eno garažno hišo, Lian je dobil Bruderja...). Letos  je bil ful bolj poudarek na ustvarjanju in ustvarjalnih igračah kot pa na tisti plastiki. IN so ful zadovoljni. Kar so doili igrač so že skoraj pozabljene, plastelin, barvice in flomastri so pa zakon in rišejo in rišejo...

ENo vprašanje - a katera ve, kje bi se dobile lesene štampiljke? Zdaj so dobili komplet 2 škatlic, ampak so ful majhne štampiljke, une plastične mi niso všeč (jih imamo). Rada bi mela take kompaktne, lesene, kot sem jih mela včasih jst in tisto veliko blazinico. Za nečakinjo sem našla winxice v Mullerju, točno take k bi jih mela za naše, seveda z drugim motivom.

Normalno, da mi je ven vrglo...user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

Neposredna povezava do sporočila: 3393
10.1.2011 15:34:21   
ninocka
Zdaj pa še malo aktualnih tem user posted image

Šola - naš gre kar s septembrom. Kolikor sem se jaz pozanimala, ful neradi odobravajo kasnejši vstop, edino mogoče decembrčkom, pa še to oceni psiholog. Men Evan šeni tolk "sporen" kot Ruben,ker bo star 5 let, ko bo šel v šolo. Je pa Evana zadnjič vzgojiteljica ful pohvalila in potem en drug dan še pomočnica - da je ratal ful samostojen, da se rad pogovarja, da ju sprašuje in da ga zanimajo take stvari, da ga kar gledata in včasih ne vesta, kaj bi odgovorile. Pa da je zelo potrpežljiv, nežen in lepo vzgojen user posted image

Naš vsakdan - čez teden - domov pridemo ob cca. 16:30, jst in Samo si skuhava kavico in se usedeva, da kaj poklepetava, vmes Evan ene 300x vpraša, če se bova z njim igrala to in to. POtem so vsi lačni, žejni, jih lulat, kakat...skratka to traja cca. ene 30 min, potem se skuha kosilo in pojemo. Ob ene 17:30 pospravimo mizo in se preselimo v dnevno (jst se probam spit do konca kavo, ker sem jo v tem času spila natanko 1/4). Potem se kaj igramo z legoti ali rišemo, beremo knjigice, plešemo oz. če se nama res nič ne da, gledamo risanke. Se pa zadnje čase ful pozna, da sta E in R že toliko stara, da se lahko sama igrata oz. včasih se igrajo tudi kaj takega, da pride še Lian na svoj račun (E kaže telovadne vaje, zdaj čez vikend so se ful igral s kegeljčki, legoti, vitezi). Potem sledi večerja, umivanje, zdravilo za E in L, se polupčkamo za lahko noč, starejša dva gresta v svojo sobo in jima Samo prebere še kakšno pravljico, jst dam pa spat Liana. Po koncu pravljice jima prižgemo še radio in poslušata pesmice/pravljice, vmes prideta še 10x ven se pritožit, da eden nagaja, se dereta, skačeta...dokler jst ne popi... in jih grem nadret, da naj dasta mir, jih pokrijem, polupčkam in povem, da ju imam rada do Lune in nazaj, ona dva pa to povesta meni. Potem se pa končno umirita in zaspita.
Vikendi - zjutraj vstanem odvisno od tamalih (enkrat med 6-7:30), E in R gledata Križ kraž ali ringaraja, pojemo zajtrk, gremo v trgovino, gre Lian spat, E in R se igrata, norita, skačeta ali rišeta. R mi zdaj dostikart pomaga kuhati kosilo. Ko je bil sneg sta šla s Samotom ven in so se igrali zunaj. Isto kaj preberemo, se igramo z legoti ampak moram rečt, da je tega vedno manj in se vedno bolj igrata skupaj. Pa mata potem še neke namišljene igrice,ko se v sobi igrata in delata šotor, pa sta policaja, pa Ben10... Ko se Lian zbudi, pojemo kosilo, pospravimo, potem se pa oni igrajo, midva spijeva kavico. In potem je že kmalu konec večera, pojejo večerjo, umivanje, spanje, s tem da manjkrat prideta iz sobe in prej zaspita, ker čez dan ne gresta spat. Ob nedeljah imamo po kosilu ponavadi še kino večer, pogledamo eno celovečerno risanko, spečemo kokice, ležimo na kavču in se stiskamo. Potem pa kopanje, spanje.
Če je kakšen lep dan, gremo dopoldne še na sprehod, včasih v kakšno igralnico (zdaj je to zaradi bolezni odpadlo) ali pa na obisk in kosilo k tašči (tudi redkodkdaj).  
Ta vikend smo se tud ful igrali spomin, včeraj sem jst neki Ikeino stran gledala, S, E in R so se igrali spomin, L je  pa preostale kartice zlagal v škatlo in spet stresel ven in spet nazaj. R se itak igra spomin po svoje oz. ene 2 kroga še odpira kartice, potem ene 4 kroge preskoči in reče da ne bo in se tačas igra z L, pol se pa naenkrat odloči, da je on na vrsti, obrnme 2 kartici in najde par. In pol se spet igra z unim parom, noče par krogov odpirat, se zvira po stolu, in čez neki časa se spet odloči in odpre 2 kartici in najde par. Tko kot mislis, da sploh ne gleda, pol te pa tko preseneti user posted image  Je enkrat celo zmagal tko user posted image
V glavnem midva se ne igrava fuil neki z njima, jih bolj spodbujava, da se sama zaigrata, se jima pa občasno pridruživa. Se pa mi ogromno crkljamo, stiskamo, lupčkamo (tud kregamo), R je očitno zdaj v eni fazi, ko samo pleza po meni in S in je sposoben tud 1 uro sedet pri nama v naročju in naju objemat. In skoz me sprašuje Mami, a si moja?user posted image

2ursae, jst bi jih na tvojem mestu pustila bolj sama in se ne bi tolk vmešavala v njuno igro. Pa tudi če se ne igrata drug z drugim oz. se vsak igra z nečim drugim, je čist OK. Sej v vrtcu se tud vzgojiteljice ne igrajo skoz z njimi. Če ti pa Anže hodi, da se pejdi z njim igrat, mu pa enostavno reči, da ne moreš, ker moraš popsravit perilo, zlikat, oprat, skuhat in da ima Bora ter da se naj z njim igra. Lučko pa raje čim manj mešaj v to. Če se pa noče, pa lahko tebi pomaga pri opravilih ali pa pospravi svojo sobo.  Manj ko boš komplicirala lažje bo, pa počasi se bo zdui navadil, da se ne vrti vse okrog njega in da imaš ti še 2 otroka, ki tudi rabita tvojo pozornost. Bora pa čimveč crkljaj, pa preberite knjigico, poglejte risanko po njegovem izboru al pa ga vključi v vsakodnevno rutino, da ti pomaga samo on dat plenicke prat, al pa gresta samo vidva v trgovino (isto velja tud za Anžeta), pa če ti pride kaj povedat, ga vzami v naročje in ga stiskaj k sebi in crkljaj, ko se z njim pogovarjaš. Al pa mu razlagaj, kako je bilo, ko je bil on tako majhen kot Lučka...
PS: A susilca si ze dobila?
Pa kroženje po rondoju - v bistvu so bli pol tisti takrat pri McD tvoji kolegi, a ne user posted image user posted image

Benika - jst bi na tvojem mestu šla k zdravniku, res...sej na koncu ne bodo nič našli, ampak vseeno...si pa lih kontra kot naša študentka, ki ima že 1 mesec drisko in tudi ne ve zakaj user posted image
Nikolet, jst ti žal tudi nič ne znam svetovat, ampak a ne izvira bolezen ščitnice zaradi pomanjkanja joda?
To bo treba kar k zdravniku, je mela tud moja mami, je tudi dokaj nevarno tole...

Spelka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   žal mi je in zelo, zelo hudo, da moraš spet čez vse to.... ampak ne obupaj... mogoče samo ta trenutek ni pravi (selitev, pa vseeno imaš za sabo 2 zelo, zelo naporni nosečnosti v kratkem času in je mati narava ukrepala po svoje)... vseeno ne obupaj, ko bo čas pravi in boš to čutila v svojem srčku, vas bo razveselil se en sonček...ta čas pa se crkljajte, odmisli slabe stvari -  no pozitivna oseba si pa ti ena najbolj, kar jih poznam user posted image user posted image

Nika, ej prav fouš sem ti, ko ste si tako lepo organiziralai praznične dni user posted image  PA tolk stvari se spomnete it pogledat, jst se nikol ne spomnim, da bi šla gledat jaslice... res, super pohvalno user posted image

Valla, tele activity je pa letos ful popularen. Mi smo jih talali pri naročninah zraven, sem si tud jst enega kupila (smo jih meli po 10 EUR), ampak mi ga ni ratalo niti odpret. Smo se hoteli it za NL in sem ga prinesla in jaz in sestrična, pa sta obadva ostala pozabljena v kotu user posted image  Penzionisti, kaj češ user posted image
Miha kaže pantomimo...user posted image user posted image ...a je mogu pokazat kaj v stilu RD zabave? user posted image user posted image user posted image

Pia, Nina je pa en super deklič user posted image  Pa da ima toliko energije in volje za vse...čist po mamici...te moram pa prav vprašat - kolk časa je skoncentrirana na kakšno stvar (npr.pri ustvarjanju?) Ker E zelo hitro pade koncentracija in ga je treba pol ful silit, da kaj konča.

Teta beta, super silvestrska večerja. Pri nas bi bil ziher čokolino ali kuglice, če bi bil po njunem izboru user posted image  Pa super, da se spet javljaš malo več, sem te prav pogrešala user posted image
Drsat nam pa še ni ratalo it, verjetno bi Evan znal, glede na to da je dal tečaj rolanja čez.

Pogrešam pa tažano in dorotejo, sta se ćisto zgubile user posted image

Zdaj grem pa narest maso za palačinke, upam, da mi bo ratal...

Uh, sem pa sama sebe skoraj fentala v petek, ko mi je fen padel v vodo...pa ni ratal Samo multimiljonar user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3394
10.1.2011 17:20:57   
2ursae
šola: pri nas je v bistvu tako, da se bojim prvega razreda. Anže je namreč zelo švoh v grafomotoriki (tega je menda v 1.razredu ogromno), je občutno slab v koncentraciji pri stvareh, ki ga ne zanimajo (mi je psihologinja rekla, da se drugi otroci vsaj toliko potrudijo, da neželjeno stvar čim prej naredijo, da se gredo potem kaj drugega igrat, našega se pa še v to ne da prepričat) in ne more sedet pri miru. Tak sanjavček je. In zelo počasen. Npr. še pri oblačenju si kar pozabi oblečt sp. gatke, ali začne vlečt hlače kar čez tiste, ki jih že ima ... Glede samega postopka odloženega vpisa pa po mojem ne bi imela težav, ker mi ne manjka specialistov, ki bi mi takoj napisali mnenje, da še ni za v šolo.
Izkušnje drugih staršev: poznam predvsem take, ki si želijo odloženega vpisa oz. jim je žal, da se za to niso odločili.
Saj me ne skrbi, da ne bi sčasoma splaval, morda se mu celo do jesenei odpre, bojim se, da se mu ne bi šola priskutila in da ne bi med sošolci že takoj dobil stigme posebneža. Ker učiteljica se z odnosi ed sošolci ne bo ukvarjala v tej meri, kot se s tem ukvarja vzgojiteljica.

Pa kroženje po rondoju - v bistvu so bli pol tisti takrat pri McD tvoji kolegi, a ne user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image stara, imaš me

sušilec je že lep čas pri nas na tlaki, ma, skoz dela. itak da ne vem, kaj smo prej počeli brez njega user posted image .

samostojna igra: ja, saj to stalno prakticirata, se strinjam, da jima je treba to omogočit. Je pa tko, da A precej komandira Bora in se posledično ta kar hitro naveliča oz. pride do spopadov user posted image . Moram rečt, da je B kar bolj vzcvetel odkar sem pisala o tem problemu, saj se zelo trudimo, da ni prezrt. Zdaj ga imam še doma, ker se bojim, da ne bi spet zbolel (je namreč na poti proti astmi user posted image ) in se lepo crkljava, saj Lučka del dopoldneva še prespi. Opoldne gremo pa itak po A v vrtec. Kolk je mojim otrokom lepo user posted image .

punce, z veseljem bi še kaj napisala, pokomentirala, ampak žal ... sem precej sesuta, slabo sem spala ... saj bo user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3395
10.1.2011 23:31:36   
ninocka
Jakob, malo z zamudo sicer -
VSE NAJBOLJŠE PIKEC MALI user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3396
11.1.2011 14:36:47   
2ursae
evo pa imam: "mami, kdo je rodil prvega človeka?" user posted image

sem se pa prišla mičkeno spočit, se mi od tega jelenčka Nikota že cufa. Stalno "zakaj" "kako" "kaj pa če bi"... na to risanko user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
11.1.2011 14:57:12   
Pia67
user posted image me je ven vrglo. zato lepim:

No, saj zaradi Nine nisem toliko zaskrbljena, da ona ne bi zmogla, razen glede govora, bo morda šepalo razumevanje. Samo glede na to, da se govor kar popravlja, bomo upam pobožno septembra na konju. Zaskrbljena sem, ker je ona tako izi . Saj se mičken posekira, ampak, saj ji vedno rata... zaenkrat. Vačsih kar mal manipulira.
Glede višjih razredov, Nika je opisala realnost(žal je res tako). Če se spomnim kako so se ukvarjali z mano? Niso se, ker ni bilo razen babice, ki je raje brkljala po vrtu, ni bilo popoldne nikogar doma (starša sta delala popoldan do večera). V času devetletke so pa iz OŠ naredili skoraj faks . Obeta pa se, da bodo učne vsebine mal okrnili, ker je vsega preveč. No, bomo videl. Še vedno lahko naša Nička goji konje in se ukvarja s pridelavo nečesa, kar bo takrat in oz. kar bo raslo.
Koncentracija pri ustvarjalnem delu: neomejeno. Ko prideva domov, če se ji ne lušta ven, včeraj je itak deževalo, je šla v svojo sobo, se preoblekla in začela izdelovati posteljico za svojo kužico Cico (lutka). Tako, da ji razen stvari, ki so na višjem mestu v kabinetu, kjer ima vse živo za ustvrajanje, nisem pomagala nič. Po dveh urah si je šla natočit kozarec vode in bi nadaljevala, če je ne bi začopatila in sva šli mal vadit za logopeda. kar je bilo pospremljeno z zavijanjem oči, vzdihovanjem in naenkrat sva morali očistiti akvarij Zlatka-polža jabučarja. Toliko o hvatanju krivin. Ko bo šola, bo drugače, takrat bova gnjavili druga drugo ali pa tudi ne. Pustimo se presenetit.

Štampiljke: vsaka trgovina z ustvarjalnimi zadevščinami: prometej, Art itd, pa tudi Mladinska knjiga ima štepiljke z različno tematiko. Mislim, da je ena možnost firma Heyda. Skratka v plastičnih valjčkih imaš npr. 15 štampiljk-lesenih z gumiranim reliefom in blazinico.
Najboljše pa narediš sam, vzameš peno(za oblikovanje), izrežeš motiv in prilepiš na kos lesa. Ravno prejšnji teden je Nina to delala v vrtcu, jaz v centru pa moram to vedno naredit, ker ne morejo drugače delati voščilnic.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
11.1.2011 15:34:47   
Nika v službi

evo pa imam: "mami, kdo je rodil prvega človeka?" user posted image

Uf, a šele?user posted image user posted image

Mi smo to dali skozi že pred meseci, ko so imeli tematiko dinozavrov in vesolja. Je pa očka odigral razlagalno vlogo.user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3399
11.1.2011 16:38:15   
nikolet
evo jz sem spet doma zarad učkauser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?