lottyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: zori82 nasvet za šive vse ki ste oz. ki boste šivane (upam da vas bo takih čim manj)...po vsakem obisku wcja pod hladen tuš sprat (brez gelov), vsaj prve dni ko ste v P...potem doma lahko namočite wc papir in si potapkate...po tušu si obvezno z suhim wc papirjem potapkite da dober vpije (šivi naj bi bli čimbolj suhi) aja pa ne si z brisačo drgnat...hladni obkladki na rano (led v krpico in na šiv) za max.15 min...najbolj pa pomaga hlajenje oz. sušenje z fenom (mrzlim)-> uležes se na posteljo, pod rito eno brisačo, noge narazen in si fenirat (obvezno mrzlo pihanje) 2x al pa 3x na dan nekje po 15-20min....če imate možnost pa še nage spat da se čimbolj zrači....upam da bo kateri pomagalo Da dodam še jaz par nasvetov, bo verjetno še keri prav prišlo. Sem pomoje diplomirala iz teh šivov, dobila tudi cel kup nasvetov že v P in potem doma. Poleg zgorj napisanega: Meni je pomagalo med malo potrebo sproti spirat z mrzlo vodo, v eno plastenko daš vodo in sproti splakuješ, meni so svetovali sicer da opraviš kar pod tušom, da res ne pride do šivov. Pomaga da manj peče. Za brisanje po veliki potrebi se najboljše obnese mokra vata (npr. blazinice iz vate, ki so za čiščenje obraza). Meni je bil wc papir pregrob, intimni robčki in otroški wc papir pa preveč pečejo. (o.k. jaz imam šive zelo blizu, verjetno če si manj rezan da je lažje). Po tušu si spodaj kar z papirnatimi kuhinjskimi brisačkami popivnaš in eno tudi zložiš in daš med ritnice da popivna vlago. Wc papir se pri meni ni obnesel, ker ko se zmoči ostanejo kar na koži delčki. Ne vlečeš samo tapkaš, oz. položiš gor in malo počakaš da popivna. Predno si daš gor vložek, je res fino da se dobro osuši, tako da res najbolje se obnese kar mrzel fen. Si dobro osušiš, šele nato noter vložek. Ja vlaga je sovražnica. Obvezno pogosto menjanje vložkov, vsaj na 2 uri na zečetku. Ko se obračaš v postelji iz boka na bok, pri vstajanju,... stisniti ritnice skupaj. Tudi ko se vsedeš na obroč, ritnice stisnit skupaj, šele ko dobro sediš jih popustiš. Na začetku to ravno ne gre, kasneje pa gre lažje. Izogibati se vsemu kar vleče ritnice narazen (sklanjanje, dvigovanje težjih bremen, širok razkorak pri vstajanju iz postelje,...) Na začetku, ko je čišča močna, če se dlje časa leži, je boljše levi bok, da čišča ne teče po šivih. Drugače pa mrzel tuš in obkladki iz ledu ter luftanje res delajo čudeže. Evo, še moj dodatek.
|