|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2010 III. del
16.11.2010 17:00:09   
philadelphia
lonalona čestitke!!user posted image user posted image

kapesanta kako pa se javlaš, preko mobitela? očitno imaš pridno punčko user posted image  Bravo!!!

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 351
16.11.2010 17:24:26   
pajac
Na hiter poročilo:

Renesme sporoča, da je brez interneta.. Bastian je priden , ona pa ima težave z ne-krčenjem maternice pa še poparila si je celo stegno... Sem ji poročala nove novemberčke...

Pregled: khm khm... odprta 3.5 cm, vse zmehčano, CTG pokazal blage popadke, ki sem jih jaz tokrat čutila, kot otrdevanje.. Dojenček spal kot kočevski medved. .Še dobro da je bil buden prvih nekaj minut, ker bi sicer morala iti na malico..
Sicer me je naročila, čez 1 teden, ampak je rekla, da se verjetno ne vidimo...
Zdaj pa ves popoldan čutim to otrdevanje, ampak nič hujšega...

Peter ima spet drisko user posted image Ampak ni drugih težav, tako da mislim, da sem malo pretirala z dodatki za imunost .. Bom oddala jutri blato na pregled, da smo bolj na jasnem...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 352
16.11.2010 17:30:59   
aleksa83
hvala za razlago,...

grem počivat

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 353
16.11.2010 18:50:32   
nadinne
miya84...a hodiš v kranjsko P? No če boš imela amnioskopijo prosim povej kako to poteka...mene tudi čaka, pa me kr mal stisne v želodcu! Zaradi tega upam da prej rodim...da me luna vrže user posted image  

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 354
16.11.2010 19:08:31   
tejci1981
ČESTITKE LONALONA IN SUNDAY!!!!!

Pajac - mislim da si pripravljena na sprejemuser posted image ...... srečno in kratko, če greš čez noč user posted image

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 355
16.11.2010 19:10:21   
škorpijonček_
Hej user posted image ,

mene pa neki zanima, sploh od tistih, ki še niste šle v Rim. Če še nimate roka, a vas gledajo vaginalno, da vse veste kolk ste odprte. Mene nočejo do roka, pa še takrat ne vem, če bodo. Me pa full zanima, če sem že kaj odprta. Jutri  imam pregled, ker ni moje zdravnice, sploh ne vem kaj mi bodo delali, vsekakor si želim CTG, pa tudi kak UZ ne bi škodil.

Noge mi danes spet full zatekajo in mogoče so pa to res kakšni znaki, vse te spremembe, da baby prtiska že dol. No, sem si šla glavo za vsak slučaj umit, obrit se še moram, pol pa čiči in čaki user posted image . Pa, da vidmo, kaj bodo še jutri rekli.

Ma res, jst bi že šla.

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 356
16.11.2010 19:24:31   
nadinne
škorpijonček...mene niso vaginalno pregledali že od aprila! Tako da pojma nimam ali sem kaj odprta. Še najbolj smešno je to, da mi hočejo v P narediti amnioskopijo, pri kateri MORAŠ biti odprt, drugače ne pridejo do ovojev in ne vidijo plodovnice. Tako da ne vem, ampak mene je kar strah tega pregleda...glede na to da mi nihče ni prčkal po nožnici in da me je zadnje čase pri user posted image bolelo na začetki kot da sem devica, si predstavljam da me bo ta pregled bolel user posted image Ne vem, ampak kar upam da me luna vrže in bo kar bo.

(odgovor članu škorpijonček_)
Neposredna povezava do sporočila: 357
16.11.2010 19:29:59   
škorpijonček_

IZVIRNO SPOROČILO: nadinne

škorpijonček...mene niso vaginalno pregledali že od aprila! Tako da pojma nimam ali sem kaj odprta. Še najbolj smešno je to, da mi hočejo v P narediti amnioskopijo, pri kateri MORAŠ biti odprt, drugače ne pridejo do ovojev in ne vidijo plodovnice. Tako da ne vem, ampak mene je kar strah tega pregleda...glede na to da mi nihče ni prčkal po nožnici in da me je zadnje čase pri user posted image bolelo na začetki kot da sem devica, si predstavljam da me bo ta pregled bolel user posted image Ne vem, ampak kar upam da me luna vrže in bo kar bo.

Tud jst računam na tole luno 21.11., če ne bo prej. Držim pesti.
Je pa tale pregled (amnio... al kako pravte) - sem mal brala, pa je to že mal zastarel postopek za ugotavljanje plodovnice in ga ne delajo več (očitn še sam tam v KR), ker baje obstjajo bolj modernizirane naprave oz. testi za ugotavljanje barve plodovnice in s tem povezano sprožitvijo porodauser posted image . Ne vem kaj naj ti rečem, razen, da ti želim, da tud tebe luna preseneti.
Jst grem zdle hitro torbo nafilat, mogoče naš princ še sam na to čakauser posted image .

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 358
16.11.2010 19:51:17   
philadelphia
škorpijonček mene je zdej že 2x oz 3x pregledala spodaj, ker sem skoz imela vnetja in me je čekirala, če je res vnetje oz če se je kej zboljšalo. Potem pa je itak preverla kolk sem odprta. Sama omeni, da te zanima, mogoče se te pa usmilijo user posted image .

Mene tako boli spodaj, da bom kr popi...., komaj racam in se dvignem s postelje. Ne vem kaj sem ga res ušpičila danes. user posted image

pajac tebi pa srečno, če greš in  pa severnica tebi isto!!!

Neposredna povezava do sporočila: 359
16.11.2010 19:56:52   
škorpijonček_
No, mogoče pa jutri zajamram kaj, da me pogledajo user posted image .

Drgače sem pa zdle metala v torbo, pa pol stvari zase tak ne morem dat še not, če uporabljam. Sej tak hitr pa spet ne bo šlo, da ne bi blo časa še ostalega not spakiratuser posted image .
Kaj so to bombažne tetra krpice, mam nek seznam, pa pojma nimam kaj bi blo to.

Jst tud, če ležim, potemkomaj vstanem, zato raje sedim al pa hodim, ker sem pol ko ena stara mama, rabm neki časa, da se skup spravm, pol je pa spet ok.

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 360
16.11.2010 20:01:53   
philadelphia
Bombažne tetra krpice so verjetno une majhne krpice za dojenčka umivat (???).

Aja mene pa tele bolečine matrajo od kar sem pretekla tista 2 ali 3 metre. Zdej pa nič ne popusti, pa sem že počivala, pa sem se šla sprehodit, pa nič boljš. Upam, da ponoči popusti, če ne bo joj user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 361
16.11.2010 20:05:05   
škorpijonček_

IZVIRNO SPOROČILO: library

Bombažne tetra krpice so verjetno une majhne krpice za dojenčka umivat (???).
Zakaj pa rabmo to za iz porodnišnice???
Aja mene pa tele bolečine matrajo od kar sem pretekla tista 2 ali 3 metre. Zdej pa nič ne popusti, pa sem že počivala, pa sem se šla sprehodit, pa nič boljš. Upam, da ponoči popusti, če ne bo joj user posted image .

Če ne bo boljš, jutri pokliči, da boš pomirjena.

(odgovor članu philadelphia)
Neposredna povezava do sporočila: 362
16.11.2010 20:09:00   
birdy
Škorpijonček, tetra krpice so take male krpice iz istega materiala kot tetra plenice in se uporabljajo za umivanje dojenčka (dokler ga samo brišeš, preden kopaš), al pa v vrtcu uporabljajo za brisanje ritke...

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

Neposredna povezava do sporočila: 363
16.11.2010 20:10:37   
birdy
Škorpijonček, to ne rabiš za iz P... Tud seznamom ne preveč slepo verjetuser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 364
16.11.2010 20:11:42   
škorpijonček_
Aha, se mi je zdelo...sej drgač sem tele sezname kr na polovico skrajšalauser posted image .

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 365
16.11.2010 20:18:36   
lottyka
IZVIRNO SPOROČILO: zori82

nasvet za šive vse ki ste oz. ki boste šivane (upam da vas bo takih čim manj)...po vsakem obisku wcja pod hladen tuš sprat (brez gelov), vsaj prve dni ko ste v P...potem doma lahko namočite wc papir in si potapkate...po tušu si obvezno z suhim wc papirjem potapkite da dober vpije (šivi naj bi bli čimbolj suhi) aja pa ne si z brisačo drgnat...hladni obkladki na rano (led v krpico in na šiv) za max.15 min...najbolj pa pomaga hlajenje oz. sušenje z fenom (mrzlim)-> uležes se na posteljo, pod rito eno brisačo, noge narazen in si fenirat (obvezno mrzlo pihanje) 2x al pa 3x na dan nekje po 15-20min....če imate možnost pa še nage spat da se čimbolj zrači....upam da bo kateri pomagalo

Da dodam še jaz par nasvetov, bo verjetno še keri prav prišlo. Sem pomoje diplomirala iz teh šivov, dobila tudi cel kup nasvetov že v P in potem doma. Poleg zgorj napisanega:
Meni je pomagalo med malo potrebo sproti spirat z mrzlo vodo, v eno plastenko daš vodo in sproti splakuješ, meni so svetovali sicer da opraviš kar pod tušom, da res ne pride do šivov. Pomaga da manj peče.
Za brisanje po veliki potrebi se najboljše obnese mokra vata (npr. blazinice iz vate, ki so za čiščenje obraza). Meni je bil wc papir pregrob, intimni robčki in otroški wc papir pa preveč pečejo. (o.k. jaz imam šive zelo blizu, verjetno če si manj rezan da je lažje).
Po tušu si spodaj kar z papirnatimi kuhinjskimi brisačkami popivnaš in eno tudi zložiš in daš med ritnice da popivna vlago. Wc papir se pri meni ni obnesel, ker ko se zmoči ostanejo kar na koži delčki. Ne vlečeš samo tapkaš, oz. položiš gor in malo počakaš da popivna.
Predno si daš gor vložek, je res fino da se dobro osuši, tako da res najbolje se obnese kar mrzel fen. Si dobro osušiš, šele nato noter vložek. Ja vlaga je sovražnica.
Obvezno pogosto menjanje vložkov, vsaj na 2 uri na zečetku.
Ko se obračaš v postelji iz boka na bok, pri vstajanju,... stisniti ritnice skupaj. Tudi ko se vsedeš na obroč, ritnice stisnit skupaj, šele ko dobro sediš jih popustiš. Na začetku to ravno ne gre, kasneje pa gre lažje.
Izogibati se vsemu kar vleče ritnice narazen (sklanjanje, dvigovanje težjih bremen, širok razkorak pri vstajanju iz postelje,...)
Na začetku, ko je čišča močna, če se dlje časa leži, je boljše levi bok, da čišča ne teče po šivih.
Drugače pa mrzel tuš in obkladki iz ledu ter luftanje res delajo čudeže.

Evo, še moj dodatek.

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 366
16.11.2010 21:12:23   
Destiny86
Čestitke vsem novim mamicam, očkotom in njihovim user posted image
zori82 in lottyka hvala za nasvete, bom vsekakor poskusila, ker ti šivi bolijo ko sam user posted image , sicer grem večkrat na dan pod tuš in se z mrzlo vodo umijem, kako paše, vložek tudi redno menjavam po vsaki mali potrebi, tole s fenom pa nisem še probala, mrzle obkladke pa tudi ne, ju3 začnem, pa upam, da bo bolečina kaj popustilauser posted image
Drugače pa imamo mi tako pridnega fanta, pridno papa, spančka, jokca malo nič, mam kr precej prostega časa, da si fajn odpočijemuser posted image  Je pa full luškan, ko mu kaj ugaja, ko ga imam v naročju, usta razpotegne v tak velik nasmešek, da mi kar stopi srceuser posted image
Mam pa eno vpr., naš user posted image  ima že dva dni vneto ritko, ima take rdeče pikice po ritki, patronažna je rekla naj natanko namažem sudokrem, mažem že dva dni, pa mi ne zgleda nič boljše, kakšen nasvet?
Jaz grem počasi v svet sanj, vse tiste, ki pa greste v Rim srečno in čim manj boleče user posted image

(odgovor članu lottyka)
Neposredna povezava do sporočila: 367
16.11.2010 21:22:47   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981

ČESTITKE LONALONA IN SUNDAY!!!!!

Pajac - mislim da si pripravljena na sprejem ...... srečno in kratko, če greš čez noč

nič več ne kaže na to.. otrdevanja ni več... Ah bo kar bo...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu Destiny86)
Neposredna povezava do sporočila: 368
16.11.2010 21:29:28   
pajac
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_

Hej ,

mene pa neki zanima, sploh od tistih, ki še niste šle v Rim. Če še nimate roka, a vas gledajo vaginalno, da vse veste kolk ste odprte. Mene nočejo do roka, pa še takrat ne vem, če bodo. Me pa full zanima, če sem že kaj odprta. Jutri  imam pregled, ker ni moje zdravnice, sploh ne vem kaj mi bodo delali, vsekakor si želim CTG, pa tudi kak UZ ne bi škodil.

Noge mi danes spet full zatekajo in mogoče so pa to res kakšni znaki, vse te spremembe, da baby prtiska že dol. No, sem si šla glavo za vsak slučaj umit, obrit se še moram, pol pa čiči in čaki . Pa, da vidmo, kaj bodo še jutri rekli.

Ma res, jst bi že šla.

načeloma gledajo v 40 tednu, če seveda prideš do njega... prej ne, če ni potrebe, da ne pride do okužbe... UZ načeloma ne delajo... Ampak glede na to, da ni tvojega G pa pojma nimam kaj ti bodo delali.. Mene je moja danes gledala, ker sem v 40. tednu in je to rutina...

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 369
16.11.2010 21:53:49   
zalos
PUNCE SOS!

A je plodovna voda lahko tudi sluzasta zraven? Men se je zdaj že  parkrat ulil ven in mi namočil hlačke sam na papirju je tudi sluz. Mi pa grozno otrdeva trebuh na osem minut. ka mislite???

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 370
16.11.2010 21:55:32   
kapesanta
ja, kr prek mobitela vas spremljam, sam nima copy-paste, ven mece pa se bolj kot racunalnik. Tko da pisanje glih ne pride v postev.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 371
16.11.2010 21:56:09   
ječi12
IZVIRNO SPOROČILO: Destiny86

Čestitke vsem novim mamicam, očkotom in njihovim user posted image
zori82 in lottyka hvala za nasvete, bom vsekakor poskusila, ker ti šivi bolijo ko sam user posted image , sicer grem večkrat na dan pod tuš in se z mrzlo vodo umijem, kako paše, vložek tudi redno menjavam po vsaki mali potrebi, tole s fenom pa nisem še probala, mrzle obkladke pa tudi ne, ju3 začnem, pa upam, da bo bolečina kaj popustilauser posted image
Drugače pa imamo mi tako pridnega fanta, pridno papa, spančka, jokca malo nič, mam kr precej prostega časa, da si fajn odpočijemuser posted image  Je pa full luškan, ko mu kaj ugaja, ko ga imam v naročju, usta razpotegne v tak velik nasmešek, da mi kar stopi srceuser posted image
Mam pa eno vpr., naš user posted image  ima že dva dni vneto ritko, ima take rdeče pikice po ritki, patronažna je rekla naj natanko namažem sudokrem, mažem že dva dni, pa mi ne zgleda nič boljše, kakšen nasvet?
Jaz grem počasi v svet sanj, vse tiste, ki pa greste v Rim srečno in čim manj boleče user posted image

sudocrem moraš mazat čisto tanko! se pravi tanek film,bolj je debelo slabše je.umivat pa samo z vodo!

ČESTITKE NOVIM MAMICAM!user posted image

(odgovor članu Destiny86)
Neposredna povezava do sporočila: 372
16.11.2010 21:56:40   
birdy
Zalos, ne vemuser posted image
Jst bi na tvojem mestu kr v P poklicala... Pa naj ti oni svetujejo a se prideš pokazat a še malo počakaš...
Sicer mam pa jst tud hlačke skoz mal mokre k mam ful izcedka. Sam nimam filinga da bi se kej ven ulilo, vidim ko grem na wc...

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu zalos)
Neposredna povezava do sporočila: 373
16.11.2010 21:59:48   
birdy
Destiny, mene tole rdeče pikice bolj spominjajo na glivice, za to je pa pol canesten... Sam če je patronažna vidla kako zgleda pol verjetno niso, a veš, tkole na pamet rečt je čist mimo. Ritko čimveč sušit, na luftu met, mogoče pa ne bi bilo neumno tud o menjavi plenic razmišljat?

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 374
16.11.2010 22:04:46   
škorpijonček_
Pajac...sej sem v 40. tednu...no upam na najboljše glede pregleda. Je pa shit, ko moje tud naslednji teden ni, ko imam rokuser posted image , pa upam, da se bodo ostali vseeno tako zavzeli zame, kot se ona potrudi.

Sem pa čist puf, že dva dni imam noge, da sploh ni gležnjev videt, prej pa nikol nobenih problemov imela. Komaj se obujem, še dober, da imam fake Uggice, kar je edino kar spravim nase, pa kak tenisk. Za zjokat, ko pogledam noge.
Morda veste kaj bi to blo...da bi bla sam prehrana dvomim. Mi je pa čuden, ko sam zadnja dva dni, po zoknov skor nč nimam gor, pa tud neki ne hodim velik.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......