lottyka
|
Dobro jutro, Mi smo že zrihtani, Žan previt, sit, zdej pa že spi. Če bo po sreči bo spal vsaj 3 ure. Dovolj da si naredim zajtrk in malo preberem kaj je novega tu . Drugače pa sem happy, smo se uspeli rešiti problemov z dojko. Včeraj je šlo čedalje slabše, me je že tok bolel pa sam širilo se je, dobila že mal vročine, pa sem poklicala mojo zdravnico popoldne vsa obupana in mi je predpisala en sprej. Po 3 dojenjih je dojka kot nova . Tako da se dojimo dalje sedaj, čeprav je včeraj kazalo da bom šla kar na črpanje in po flaški. Saj 1 obrok je dobil po flaški, sam moj mlek, tako da sedaj vsaj vem, da če mene kdaj ne bo, da bo pil po flaški. Drugače pa ne vem če sem že povedala, včeraj smo šli na prvi sprehod. Kok je pasal mal it na zrak. Smo sprobali tako voziček tud v praksi in se super obnese. Renesmee kok je cotkan, res lepotec. zavese - jaz sem še danes brez, po 4 letih. Sploh mi nobene niso všeč, kar pa mi je je pa taka cena da ne dam. Sedaj premišljujem o tem, da ko se bodo menjala okna da dam kar žaluzije gor. tejci - tud tvoj je tok cotkan. Te slikce so res tok lepe. pajac - upam da uspeš Petra čim prej zrihtat. IZVIRNO SPOROČILO: pajac IZVIRNO SPOROČILO: Renesme** Pa vem kako se počutiš ko slikce gledaš....ampak ti še enkrat povem- pejt spat in se naspi psssssttt.. ne odkrit skrivnosti... No jaz prej tud nisem resno vzela tega nasveta, zdej mi je pa žal Soncchhek ČESTITAM ZA MAXA, uživajte in se veliko cartajte. No evo začnem pisat ob 8h in ndaljujem ob 12h . DO večera bom že spravla skupaj tole . blazina za dojenje - super za med nosečnostjo in jo s pridom uporabljamo tudi sedaj. Bi imela najraje kar 1 v spalnici in 1 v dnevni . Uporabna je za namesto povštra, si jo najlažje namestim pod glavo med dojenjem v leže, ker lahko prilagodiš višino, moj obožuje naredit gnezdo iz nje za Žana, da spi podnevi not, tako da pri nas je v uporabi vsak dan. Ena izmed boljših naložb. Če je ne bi imela od prej, pa ne vem če bi jo kupovala, bi se dalo vse to tudi drugače uredit, s povštri kot je ena rekla. Nisem pa še probala za podlago pri dojenju v sede, bom pa probala, ko bom lahko sedela. ČESTITKE LJUBLJANA ZA ZARJO . To je pa bil ekspresni porod. Komaj čakam na tvojo porodno zgodbo. IZVIRNO SPOROČILO: ječi12 DOJENJE: VPR! mam naval in čutim da me bolijo joške čis na vrhu pod pazduho. zdj pa ne vem kaj bi.pač čim več dojim,to mi je jasno,pa pristavljam ga ko je budn čim več.ampak ko spi ga ne bom budila razn če bo res dlje kot 3 ure spal. no zdj pa ne vem,ko ga podojim al kr pustim pa čakam naslednji obrok,al srčpam...sam če bom sčrpala a ne bo mleka pol še več?? uglavnem povejte kako in kaj. Jaz sem imela tak naval mleka da me je tok bolelo da sem jokala zraven. Pomagala je masaža pod vročim tušom in iztiskanje le toliko da čutiš olajšanje. Ali črpaš ročno ali s črpalko ni razlike. No evo in ura skoraj 16 ko nadaljujem . Moram se navadit, da ne pišem romanov ampak sproti oddajam poste. Uglavnem naval mleka - da se ponudba in povpraševanje uskladita ponavadi traja nekje 1-2 tedna, pri meni je sedaj ene 3 dni že znosno, če odštejem včerajšnji začetek mastitisa oz. mislim da je bil zastoj mlečnega voda. Če si sčrpaš več kot le toliko da občutiš olajšanje se ti bo delalo še več mleka, tako da res ne preveč. Vem da boli, jaz sem bila na tem da preneham dojit, ampak je res kot pravijo se kmalu uredi. Jaz sem malega zbujala samo takrat če res nisem mogla več zdržat in tudi masaža pod tušom ni pomagala. Je pa tako, da meni so se konstantno delale zatrdline, ki sem jih pod vročim tušom in med podojem masirala da so se zmehčali oz. odpravili. Mi je pa patronažna pokazala tudi masažo za limfo, ki je tudi malo pomagala. In sicer spodaj podpreš dojko in zgoraj s celim mezincem in dlanjo (ožjim delom) najdeš kje se stikajo mišica in začetek dojke in tam nežno pritisneš, potegneš kožo proti zunanji strani še bolj pritisneš in podrsaš nazaj proti sredini po mišici. Ne pritiskaš po dojki ampak po mišici, tik ob dojki, da ne stiskaš mlečne vode. Potem ponoviš isto na spodnji strani, z eno roko dvigneš dojko, poiščeš kje se dojka začne, položiš ožji del dlani, nežno pritisneš in greš s kožo vred proti sredini , še bolj pritisneš in potegneš proti zunanjemu delu. Ravno v drugo stran kot zgoraj. Joj upam da so navodila razumljiva, drugače mi povej, bom probala drugače razložit. Upam da ti bo pomagalo kaj. ČIŠČA: sj to še ne neha ful hitr ane? sm pozabila? dons je 4. dan. pa je še kr lepo izcedek kot bi mela nekje 3 dan menstre. no ni čez dan vedno isto,kšn vložek je bolj kšn manj rdeč.ampak sploh se ne spomnem kaj je ok,in kaj ni več. najbrž bi vedla ane? Jaz imam še danes krvavo čiščo, pa je od tega 14 dni. Mogoče je za odtenek manj po količini ampak še vedno kot ene 4 dan menstre. Tako da mislim da ne neha kmalu. No evo tok časa pišem ta post da ste mi pobegnile na novo temo. Grem pogledat kaj ste še tam napisale, če sem že začela roman ga bom pa še dokončala. Jutri začnem pa novo taktiko, sprotno oddajanje, tako da če post nima zaključka, pride čez par ur nadaljevanje . Kaj čmo, takle mamo zdej, ko se oglasi alarm vse ostalo stoji. aleunam jaz sem imela povišano in jo še imam občasno, ampak jaz jo pomoje dobim zaradi bolečin. So mi jo tudi po porodu namerili. Ko sem imela naval mleka in bolečine sem jo dobila, pri ti. 3 joški tudi, ko se mi je šiv odprl tudi, včeraj pri problemu z dojko tudi, tako da jaz mislim da je to pri meni stranski efekt bolečine, lahko pa se motim. Ampak danes ko se dobro počutim je nimam, ko sem pa imela probleme, bolečine in sem se počutila slabo pa sem imela tudi vročino. Tam med 37,5 - 38. Tako da omeni patronažni ko pride, ona bo še najbolje vedela. No evo THE END. Punce ki še čakate, božajte trbuščke, ker bodo kmalu prazni. Če gre katera v Rim, srečno.
|