Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 13:20:26
|
|
|
|
zori82
|
živjo en dan me ni pa že tolko novih ....čestitke vsem mamicam in njihovim štručkam kapesanta iiii lepa štručka vidim da so pridni ti naši novembrčki no mi smo se pa danes tehtali in mamo 3335g jeeej mamica čist ponosna in vesela ati je šov pa povziček (končno dočakali), upam da je tak kot sm ga naročila (barva in vzorec) če ne bo štala nasvet za šive vse ki ste oz. ki boste šivane (upam da vas bo takih čim manj)...po vsakem obisku wcja pod hladen tuš sprat (brez gelov), vsaj prve dni ko ste v P...potem doma lahko namočite wc papir in si potapkate...po tušu si obvezno z suhim wc papirjem potapkite da dober vpije (šivi naj bi bli čimbolj suhi) aja pa ne si z brisačo drgnat...hladni obkladki na rano (led v krpico in na šiv) za max.15 min...najbolj pa pomaga hlajenje oz. sušenje z fenom (mrzlim)-> uležes se na posteljo, pod rito eno brisačo, noge narazen in si fenirat (obvezno mrzlo pihanje) 2x al pa 3x na dan nekje po 15-20min....če imate možnost pa še nage spat da se čimbolj zrači....upam da bo kateri pomagalo kile po porodu sm zaenkrat fullllll zadovoljna...rodit sm šla z 73 (+18), domov prišla z 66, zdj že na 61 pa še vozičkat nism začela evo dragi prišu, grem pregledat voziček
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 13:43:38
|
|
|
|
Sunday
|
Ojla drage moje! Nazadnje sem imela probleme in nisem mogla oddati sporočil. Pa malo me je presenetilo in sem šla v porodnišnico brez kontaktne številke, zdaj me je pa že moj spraševal, če sem javila na "svoj forum" da smo dojenčka dobili. 10.11. sva dobila najino punčko Pio.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 13:46:07
|
|
|
|
severnica77
|
Sunday čestitke za punčko!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 13:51:27
|
|
|
|
pesjanarka
|
Zori82 Čim prej javi, kakšen se ti zdi voziček. Kateri model si pa naročila? Jaz imam doma troikolesnik št 10. Ker pa še nimam nič za dat not, nimam ocene kako se obnese :).
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 14:11:35
|
|
|
|
november2010
|
kg po porodu - jaz sem jih imela +18, zdaj jih imam še +6..... ampak že itak nisem začela z neko idealno težo, tako da se bo treba mal skp vzet :)
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 14:48:18
|
|
|
|
philadelphia
|
Živjo! Prišla s pregleda. Ne morem verjet, da sem prišla tako hitro na vrsto, mislim da še pol ure nisem čakala. Baje treh punc ni blo na pregled (jah pol ni čudno, da sem bila tako hitro na vrsti ). Otrok že čist dol, odprta 2 cm, ampak po drugi strani pa me je nameravala naročit čez 14 dni (kar pomeni krepko čez rok). Očitno ne grem še rodit. Mogoče enkrat za božič . No zdaj sva vseeno zmenjeni, da pridem 25.11. (en dan pred PDP) in takrat bom imela prvi CTG. Bravo jaz . Ma sem kr mal sarkastična, ker očitno moja G res misli, da letos še ne bom rodila. Sej drugače je pa fajn in te čist pomiri, da je vse vredu in pa ene 4x mi je rekla, da bom imela lahek porod (ne vem kako to ve, ampak vse bi dala, da bilo to res)!!! Očitno se moram prepričat v to in mogoče se mi uresničijo skrite želje. Ja predrage novemberke pejte po svoje štručke v P, ne zdaj zastoje delat, ker potem bom res januarja rodila . Sunday čestitke za punčko!!!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 14:59:23
|
|
|
|
zori82
|
IZVIRNO SPOROČILO: pesjanarka Zori82 Čim prej javi, kakšen se ti zdi voziček. Kateri model si pa naročila? Jaz imam doma troikolesnik št 10. Ker pa še nimam nič za dat not, nimam ocene kako se obnese :). evo pregledla...zaenkrat zgleda vse ok in sm zadovoljna, kako se bo pa dejansko vzuni obnesu bomo pa še vidli...po stanovanju gre super in naša Nija že pančka not, tako da ji je očitno všeč Tega modela ni not, ker sm si ga sama sestavla (je pa rjav s kombinacijo enega vzorca, ki ga tud ni na netu), je pa tud 3 kolesnik. Si ga mogoče ti oprala ooo library pri teb se je tud začelo dogajat , kr priprav se to bo zdj zdj js sm tud bla sam 1cm odprta naslednji dan pa rodila
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 15:04:40
|
|
|
|
zori82
|
aja pa še to sm hotla napisat, da sm v Lidlu kupla zimski kombinezonček za 10€ če ga katera rabi kr v akcijo preden jih zmanjka
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 15:06:09
|
|
|
|
philadelphia
|
IZVIRNO SPOROČILO: zori82 ooo library pri teb se je tud začelo dogajat , kr priprav se to bo zdj zdj js sm tud bla sam 1cm odprta naslednji dan pa rodila Ne vem, če je to to, ampak spodaj me pa tako boli, da komaj racam okoli. Pa še brihtna punca sem zlaufala ene 2 metra, da me ne bi kak avto zbil, zdej pa me res boli. Ma brihtna sem, da mi kr mal škodi . Čestitam za voziček in upam, da ga boste dolgo imeli in vam bo dolgo služil, ker so vaju tako grdo zafrkavali!!!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 15:49:18
|
|
|
|
naša beba
|
Še js dam poročilo s pregleda: CTG - sicer sta obe črti ble "malo gore malo dole", ampak menda ni nič kaj dogajalo. PREGLED - bolj pogovorček (monolog) kot pregled.... ""izvidi ok; plodovi gibi ok; kdaj imate rok, aha potem se pa pojdite naslednji teden kar v porodnišnico pokazat med osmo in pol deveto; a lahko še kaj storim za vas; na svidenje" To je to, se pravi naslednji pregled 22.11. to je dan po roku in prvič v porodnišnici... Upam, da me bodo še kaj pregledali tam, mogoče celo na kak ultrazvok priklopili... iiiiiiiiii bi blo to luštno.... Ja, mogoče pa sploh ne bom rabla do ponedeljka čakat.... Ja pa ravno danes ponoči rodila bivša sošolka... 12 dni čez rok.... to si pa ne želim sploh....
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 15:53:52
|
|
|
|
naša beba
|
IZVIRNO SPOROČILO: library Ne vem, če je to to, ampak spodaj me pa tako boli, da komaj racam okoli. Pa še brihtna punca sem zlaufala ene 2 metra, da me ne bi kak avto zbil, zdej pa me res boli. Ma brihtna sem, da mi kr mal škodi . Nas je kr več takih briht... tud sama se večkrat zalotim, da sploh ne pomislim kako se lotim kake stvari... a je to šibanje čez cesti al pa pripogibanje al pa kako domače opravilo... JOIN THE CLUB Če je pa to začetek dogajanja pa juhuhu!!!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 16:02:25
|
|
|
|
philadelphia
|
IZVIRNO SPOROČILO: naša beba Če je pa to začetek dogajanja pa juhuhu!!! Ne to še ni to. Ne sme še bit . Če pa imam še en pregled najmanj . Ampak se mi pa zdi, da jih bo pa za luno kr nekaj šlo rodit.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 16:13:37
|
|
|
|
aleksa83
|
ČESTITKE sarapia, Majchi in simonmojca in Sunday!!! Naj boža te roka, ki le nežnost pozna. Naj te mamica tvoja s svojim mlekom sladka. Naj ti pojejo ptice, veter kuštra lase, naj prav zate cvetlice najslajše dehte. Naj ti svetijo zvezde v dolgih, temnih nočeh, ne ugasnejo nikdar iskre v tvojih očeh. Naj zavetje bo toplo, ko spušča se mrak, naj cesta bo ravna in korak tvoj lahak. Naj te spremlja ljubezen na konec sveta in sreča te najde tam, kjer boš doma! Vse lepo vsemmm...
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 16:16:54
|
|
|
|
aleksa83
|
Punce, danes sem imela ctg in ni bil preveč dober izris in sem še mogla enkrat iti.Pritiskje bil enkrat 144/99, pol čez čas 156/98, ampak je boljše,.. kakšen pregled je PDC? Kaj tu vse delajo? Če katera ve? Sem dobila napotnico za porodni oddelek-PDC in moram jutri nazaj na preiskave. pa me malo zanima,... pozdrav
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 16:27:19
|
|
|
|
severnica77
|
aleksa83 - kolikor jaz vem je PDC "perinatalni dnevni center" (dnevnoklinična obravnava nosečnic) - sem hodim na CTGje, v petek mi pa bodo naredili še UZ PDC ni pregled V MB je na oddelku PDC, CTG in UZ ter zdravniki, ki potem pregledajo izvide in ali te pošljejo domov ali pa te sprejmejo v porodnišnico.
< Sporočilo je popravil severnica77 -- 16.11.2010 16:28:31 >
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 16:27:49
|
|
|
|
lottyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: aleksa83 kakšen pregled je PDC? Kaj tu vse delajo? Če katera ve? Sem dobila napotnico za porodni oddelek-PDC in moram jutri nazaj na preiskave. pa me malo zanima,... Perinatalni dnevni center – PDC p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; }div.Section1 { page: Section1; } PDC deluje v četrtem nadstropju F oddelek Porodnišnice. Namenjen je obravnavi nosečnic s težavami, ki potrebujejo pogostejši in bolj poglobljen nadzor (a ne preko noči in manj kot 24 ur). Sprejem je vedno z napotnico izbranega ginekologa, ki nosečnico pošilja. V istem dnevu opravimo več preiskav hkrati ali pa več meritev nekaterih parametrov, tako pri materi kot plodu. Delo poteka od ponedeljka do petka od 7.30 do 15.30 ure. Nosečnice v tem času lahko počivajo na posteljah, dobijo zajtrk in kosilo. Na oddelku sta zaposleni ena višja in ena srednja medicinska sestra.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 16:31:20
|
|
|
|
lottyka
|
Sunday čestitke
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 16:46:17
|
|
|
|
kapesanta
|
javljanje v zivo iz trboveljske P. Mi2 s Saro sva OK, dojenje fura. Mene mal bolijo sivi in hemeroidi, sem pa sem nasvet od Zori in se pocutim veliko bolje - hvala hvala za cestitke, ja res ma ful lask, ku beatles eh je ze alarm
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 16:49:57
|
|
|
|
lonalona
|
zdravo punce! Čestitam vsem novo postalim mamicam in veliko zdravja in zadovoljstva z naraščaji. Jaz se nism javila takoj ker nism imela neta da bi vamn sporočila,..veselo novico da smo 6.11 ob 6 zutraj dobili našega teško pričakovanega fantiča z imenom Noel,težak je bil 3300 in velik 52 cm,,.. Počutimo se vredu le še malo lovimo ritem,..ter vrtimo se še precej okol hranjenje sam sejpočasi bo,.. tako tok na hitrcp,..kasneje pa kej več,. Lep pozdrav vsem skupaj,..
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 16:52:50
|
|
|
|
kapesanta
|
koma spet - bo verjetno ponoci zur cestitke vsem novim mamicam in dojenckom, ostale pa lahek porod ko bote na vrsti. malalajka, nisi se tukaj - a bos mela decembercka boga reva, pa tolk komi cakas.
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 16:52:59
|
|
|
|
nadinne
|
sunday ČESTITKE ZA PUPO evo, jaz pa že ves popoldne klicarim ginekologinjo, da rečem za napotnico za amnioskopijo, pa se mi noben ne oglasi Se mi že ne da več telefona u roki držat! Sm kar živčna ratala...grem rajš kopalnico drgnit...
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 16:54:42
|
|
|
|
nadinne
|
lonalona tudi tebi čestitke
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 16:55:12
|
|
|
|
miya84
|
Punce ste pridne,kr lepo rojevate,čestitke vsem novim mamicam Jst sm pa lih iz pregleda, odprta sm 1cm,glavica je pa tudi že spuščena,zdj pa čakat...sam popadkov nimam nekih ful,sm pa tja me čez dan mal uščipne,to je pa to,mam filing da bomo še mal počakal da vn pokuka . bomo vidli. (sm rekla da bom šla po stopnicah hodit mal več,če bom kej pospešila ) Naslednji pregled imam v četrtek 19.11., dan po roku,da me pogleda če je kaj napredoval,potem pa na tist odvzem plodovnice,taka čudna beseda na A je,pa se je ne morm zapomnit .
< Sporočilo je popravil miya84 -- 16.11.2010 16:56:30 >
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 III. del 16.11.2010 16:55:35
|
|
|
|
malajka84
|
kapesanta jutr pridem:) sm se kr sama odločla:)se bomo pol skp v živo javlale:) heh..vsega mam že dost, tku d jutr ne grem domov pa pika:) čestitke lonalona za sinčka!!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......