Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 12:54:23
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: aleksa83 IZVIRNO SPOROČILO: pajac Alexa, mislim da si ti spraševala glede poroda v tujini.... Preden se odločiš za to si preberi na strani ZZZS, da ti tega ne krijejo... Tudi turistična zavarovanja ne, če se "naključno" znajdeš tam... Je pa to svoje čase krilo zavarovanje (takrat, ko sem jaz ibla noseča s Petrom ziher..), ampak so naši pogruntali in dali "veto" na to.... Hjoj, a res moraš že vse plačat ali kaj? Ta naša država in zdravstvo , mi kar slabo postane. Ja nič, bomo kar lepo pri nas vse rešili. Samo da bi bilo vse vredu,... V državah članicah EU in EGP ter Švici so slovenske zavarovane osebe upravičene do zdravstvenih storitev, ki so potrebne iz medicinskih razlogov, pri čemer se upošteva naravo storitev in pričakovano dolžino bivanja v drugi državi članici.Obseg in vrsto zdravstvenih storitev opredeli zdravnik, ki sprejme osebo na zdravljenje, pri čemer je ključnega pomena opredelitev pričakovane dolžine bivanja v tujini, saj je zavarovana oseba, ki dalj časa biva v drugi državi članici (npr. študentje na študiju v tujini, delavci na delu v tujini, iskalci zaposlitve) upravičena do večjega obsega pravic, kot oseba, ki biva v drugi državi članici krajši čas (npr. osebe na službenem ali zasebnem potovanj). To pomeni, da mora zdravnik na podlagi evropske kartice osebi nuditi zdravstvene storitve v takem obsegu, da se ji zgolj zaradi zdravljenja ni potrebno vrniti v pristojno državo pred potekom nameravanega bivanja v drugi državi članici EU, EGP in Švici. OPOZORILO:Evropska kartica ne pokriva stroškov zdravljenja oz. poroda v državah članicah EU, EGP ter Švici, če je bil namen bivanja zavarovane osebe v teh državah zdravljenje oz. porod. sicer je tole na tej strani: http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/FF8582DA13823DE4C1256EAC0034D232
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 12:57:07
|
|
|
|
MalaNeli
|
jaz sem pa malo živčna... do sedaj sem naštela 3 gibe. a lahk grem potem kar na urgenco če jih do večera ne naštejem 10. al nebi blo primerno?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 13:02:51
|
|
|
|
MalaNeli
|
če jih do večera ne naštejem dovolj bom šla. pa da pogledajo. pa bomo vidli. mogoč me je pa samo strah al pa se mi zdi da jih ne čutim. zaenkrat sem pri št.3 upam da pridem na 20 :D naj bo še mal na toplem :D hvala za podporo ;)
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 13:04:25
|
|
|
|
škorpijonček_
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli jaz sem pa malo živčna... do sedaj sem naštela 3 gibe. a lahk grem potem kar na urgenco če jih do večera ne naštejem 10. al nebi blo primerno? Meni je takole rekla, da kak dan lahko, da je čisto umirjen, dva dni zaporedoma pa je že treba bit pozoren. Predlagam, da se mal uležeš (prestavljaj se iz boka na hrbet), sprostiš, pa se bo ziher oglasil. Ziher je vse ok! Pri meni tudi ko sem v službi skoraj nikoli ne bincla, doma pa pol full. Vse bo OK, verjemi. Kar naenkrat boš dobila oreng brc za vse nazaj .
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 13:07:19
|
|
|
|
kapesanta
|
men je povedala G enako - počiva lahko tudi dva dni - sam naj se pridem pokazat če se niti rahlo ne odzove na hrano, sladkobo, žgečkanje.
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 13:28:25
|
|
|
|
zori82
|
gibi...pri men je blo zdj enako ko sem mela te prebavne težave, se je bebica full umirila samo premike sem čutla tu pa tam...no danes je spet aktivna 100/h načeloma pa naj bi baje gibe šteli med 8-17 uro nism pa zihr če te bo pa preveč skrbelo pa poklič in vpraši G
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 13:29:45
|
|
|
|
MalaNeli
|
bomo testirali vse. pa bomo pol vidli. hvala za informacije.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 13:32:16
|
|
|
|
maa2010
|
IZVIRNO SPOROČILO: lottyka Pa dobro jutro, Moram izkoristit ker se ne zgodi velikokrat da sem prva . Zdej grem pa: hehe, jaz sem med nosecnostjo postala odvisna od brezkofeinske kave Prvo vprasanje, ki ga postavim v kaksnem novem kaficu je : "Imate brezkofeinsko kavo?"
< Sporočilo je popravil maa2010 -- 7.10.2010 13:33:37 >
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 13:33:57
|
|
|
|
tejci1981
|
IZVIRNO SPOROČILO: sara pia tejči 1981 - ne nisem, bom pa poskusila, nimam kaj za izgubit. Meni je pa rekla ginekologinja, da ni nič takega kar bi pomagalo, da se obrne , milslim, da če se sam ne obrne do pregleda čez 14 dni, če sem prav razumela, mi ga bojo oni, to pa raje nebi, ker ziher boli. Vsak G ima očitno svojo teorijo ! Saj ne pravim da je meni pomagalo,....obrnjen je, to pa je tudi glavno, sicer pa tak kot si rekla probat ni greh!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 13:49:13
|
|
|
|
acegirl
|
mene pa neki zanima glede očetovskega dopusta. ali je potrebno oddati vlogo 30 dni prej ali jo lahko na dan rojstva otroka in da tisti dan kar začneš z očetovskem dopustam?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 13:50:20
|
|
|
|
maa2010
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejci1981 IZVIRNO SPOROČILO: sara pia tejči 1981 - ne nisem, bom pa poskusila, nimam kaj za izgubit. Meni je pa rekla ginekologinja, da ni nič takega kar bi pomagalo, da se obrne , milslim, da če se sam ne obrne do pregleda čez 14 dni, če sem prav razumela, mi ga bojo oni, to pa raje nebi, ker ziher boli. Vsak G ima očitno svojo teorijo ! Saj ne pravim da je meni pomagalo,....obrnjen je, to pa je tudi glavno, sicer pa tak kot si rekla probat ni greh! Moja G mi je rekla, da ne obracajo, da imas potem CR. Torej, ocitno res vsak G poda svoje osebno mnenje.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 13:51:39
|
|
|
|
maa2010
|
IZVIRNO SPOROČILO: acegirl mene pa neki zanima glede očetovskega dopusta. ali je potrebno oddati vlogo 30 dni prej ali jo lahko na dan rojstva otroka in da tisti dan kar začneš z očetovskem dopustam? odvisno od tvojega CSD-ja, najboljse, da poklices in vprasas. V MB na CSD mi je povedala, da se vloga odda 1 deloven dan preden zeli koristiti ocetovski dopust in to po rojstvu.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 13:53:12
|
|
|
|
birdy
|
MalaNeli, če hočeš otročka mal zbudit... Pojej kej zelo kislega ali sladkega, pa kake počepe se spravi delat. Pri mojem malem pali tud da se v trebuhu mal bolj pokrčim, pomoje ga moti in takoj zamiga. Aja, pa če bo punčka sta ful lepo ime zbrala zanjo Sej si pisala da bo Neli a ne?
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 13:55:11
|
|
|
|
MalaNeli
|
:) ja sm vidla da mate vi tut Neli :) men je zlooo všeč. pa res mam občutek da tut bo potem to obveljalo. ja bom mogla nardit neki počepov pa se ulečt da bomo vidli kk pa kaj. sam najprej morm skuhat :D
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 14:18:18
|
|
|
|
Soncchhek
|
oooo čvekiceeeeeeeeeeeeee.....komaj se prebijam čez vse objave .... evo, danes pa krasen sonček zunaj...bo treba na en fajn sprehod... včeraj sva se z mojim zvečer sprehajala in ko sva prišla nazaj v hišo na toplo, sem mislila da bom dol padla, ker so me tako srbele bradavičke ......noro... Meni se tudi nekaj pojavlja slabost.....že par dni....po vsakem obroku....vmes se malo umiri in jovo na novo.....finta je v tem da ne morem jest po majčkenem in kar naprej, ampak na 3 ure pač orng obrok zaradi cukra....in....sem lačna....začnem jest....me vse nekak tišči in mi kar ni več za jest+ slabost....upam da se to umiri...ker nimam lih lepe spomine na slabost prve 4 mesece . zategovanje ipd., meni se zdi da imam ves čas ful napet buši.....tak velik okrogel pa napet.....potem pa še bebi razbija levo pa desno pa se delajo hribčeki sem pa tja pa.....čist žur. pesjanarka....saj v nosečnosti imajo fantazije čist svoje dimenzije , pa še rima se. velikost modrcev.....jaz sem na enakem kot pred nosečnostjo.....so se mi vmes malo zmanjšale od izbruhanih kg....zdaj pa nič kaj niso zrastle....pa upam da tako ostane. čeprav mi vse ženske pravijo....da po porodu....če dojiš ratajo bombe....pa vem kako je bilo pri sorodnicah...prijateljicah . Tako da....moji modrci za dojenje so mi majčkeno preveliki še.....pa jih bomo napolnili itaq. super je prebirat.....da imajo bebice vaše že čez 2 kilce !!!! no mogoče tudi moj....bomo videli če mi bo še kaj čekirala ...pojma nimam... tejči1981, jao kire dogodivščine....jah, da nam ni dolgčas a ne ?! maa2010, si dobro namontirala kosmatinca noter . zori82, jaz pri deotih prisegam na Lusheve ( Aromarant in Aromaco), Lavera deote, ali pa od Alverde. Tako da sem na " naravnih" in tako ostaja naprej. Jaz tudi moram dokupit še nekaj malenkosti pa se mi ne da po trgovinah sploh... eh....bom kaj mojga kaj poslala . Za dojenčka potrebujemo samo še blazinco za spanje+ banjico s stojalom... pa kombinezjonček...da ne bo dečko lih rozast no.....ostalo pa...nekak bo. gibi bebice.....moj je aktiven ko se mu da....pa je ura 7h....ali pa čez dan ko se umirim, počivam......zvečer spet......štetje gibov pa se zaenkrat ne grem sploh. Pa treba bo še očetovstvo porihtat pa seveda, pa počasi papirje za starševsko nadomestilo .... a si je katera uštimala zaposlitev kot gospodinja....ipd.....?????? tisti bodyji v Hofru bodo od naslednjega četrtka šele.....2 za 4,99e.... Lep dan še naprej !!!
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 14:30:35
|
|
|
|
čudnočudo
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli jaz sem pa malo živčna... do sedaj sem naštela 3 gibe. a lahk grem potem kar na urgenco če jih do večera ne naštejem 10. al nebi blo primerno? Se opravičujem, če si vse te nasvete že dobila, nimam časa brat vseh objav... glede gibov svetujejo nekaj počepov, sladek sok, potem pa malo leži na bok. Drugače pa če te skrbi kar pojdi do gin. ambulante al pa v bolnico, zato pa so tam. Čim manj stresa ti želim...
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 14:42:18
|
|
|
|
ječi12
|
ojla MalaNeli pušenjak pravi da se je treba mirno uležt na hrbet in ležat pri miru 1 uro. če v tej uri malega ne začutiš potem je treba v P. tko da js bi se tega kr držala.sploh pa če še poješ prej kej. uglavnem valda se se bo jenči zbudu in bo ok,samo useeno pa bodi pozorna. js dons kuham njoke pa bolonese in solatka. omaka in solata sta že. pol pa še njoke ko bo moj doma iz šihta pa mala iz vrtca.sta že na poti domov. js posteljnino perem,pa jo dam pol sušit zvečer jo bo pa moj obleku na novo,ker je to eno težjih opravil zame s trebuhom.mava eno ful rada in pol kr tko nardim da svežo dam isto gor pa je. moram pa drug tedn počasi začet prat dojenčkaste cunjice.upam da ne bomo meli kšnega velikega otročka.po UZju kaže da bo lih prou,samo useeno to ni nujno. mam ful oblekic 56 in bi jih rada ponosila ker so lepe,čeprou use rabljene... js sm papirje že use uredila,oddam samo še za starševski dodatek ko bom manj kot en mesec do roka.se prav čez kšn teden nesem tja in je še to urejeno. nč lep dan mejte.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 14:42:46
|
|
|
|
MalaNeli
|
sm optimistična. more bit še malo nt. naša beba kolk je test za streptokoka pr nas?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 15:00:21
|
|
|
|
aleksa83
|
IZVIRNO SPOROČILO: maa2010 IZVIRNO SPOROČILO: acegirl mene pa neki zanima glede očetovskega dopusta. ali je potrebno oddati vlogo 30 dni prej ali jo lahko na dan rojstva otroka in da tisti dan kar začneš z očetovskem dopustam? meni so na Ptuju rekli enako :) odvisno od tvojega CSD-ja, najboljse, da poklices in vprasas. V MB na CSD mi je povedala, da se vloga odda 1 deloven dan preden zeli koristiti ocetovski dopust in to po rojstvu.
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 16:35:30
|
|
|
|
majabar
|
alna, se vesela za vaju. Tokrat pa naj uspe, kot mora . Ursa, mene kolki bolijo ze kaksna 2 meseca. Ne vem, ali je od trde postelje ali od tega, ker se sirim. soncchhek, meni je slabo po kruhu. Prav cudno, v prvih mesecih sem pa skoraj samo kruh lahko jedla. Vceraj me je pregledala zdravnica, nic posebnega, poslusali srcek, glavica se vedno spodaj. FS pri 36t5d 30cm, teza se je tudi nanjeni tehtnici koncno premaknila za 1kg in me ni nic kregala. Dobila sem napotnico za UZ, naslednji cetrtek, torej 14.10. Naslednji pregled imam 21.10., ce ga docakamo. MalaNeli, sem ze rekla mami, naj kostanj zamrzne, da ga bom jedla, ko pridem:). Kako gre stetje gibov?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 16:39:13
|
|
|
|
MalaNeli
|
majabar nevem :) tam pri 7dem sem se zgubla. čakam da pride bodoči očka domov - to reagira 200% pa njega. :) pa saj sva se z dojenčkom dogovorla da pred 37T ne sme vn :) potem pa lahko. :)
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 16:44:26
|
|
|
|
majabar
|
MalaNeli, ob pol sedmih zjutraj sem mojemu rekla, da danes se pamali ni zbudil (se zbudi namrec vsako jutro ob sestih, ko po TVju predvajajo kolumbijsko himno). V istem trenutku me je brcnil v rebra, kot bi hotel reci: 'Mami, saj sem zbujen!' :)
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 16:48:03
|
|
|
|
MalaNeli
|
:) ja saj. tk je pr nas. pride očka pa eno pesmico zapoje. hahah :) pa je budn. 10 do 6 po seznamu pa tut če je vikend.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 17:51:18
|
|
|
|
sara pia
|
Ja pri nas je tudi tako, sam da očka sliši zažne migat Mene pa zanima kam ste dale ščitnike za bradavice, ko ste jih stearilizirale, k v isto škatlo jih jaz nebi dala, bom pa vzela sabo v porodnišnico.?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?