Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 8:55:26
|
|
|
|
MalaNeli
|
moj dojenček se je pa ful umiril, tako da bom danes kar malo gibe štela. :S upam da počaka vsaj do 37T polnega.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 8:56:11
|
|
|
|
kapesanta
|
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_ Hja, če ima takšno delovno mesto, da je to tvoje delo, pol si moram kr sama izpolniti . Štrajk pa se je ustavil samo do četrtka, nakazila so pa ravno naslednji četrtek ali petek , sicer ne vem zakaj potem mi trpimo ta štrajk...eh! jst sm si tudi lahko kar sama izpolnila pises I bruo. Pa ne pozabi na odteglaje.
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 8:59:32
|
|
|
|
aleunam
|
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_ evo pa spet dva delovna dneva, pol pa vikend. Potem pa ša sam dva tedna, pa še to 5 dni od tega dopust, se pravi še sam 5x v službo . Tebi pa dobro gre. Kar izkoristi dopust. Štrajk - mi je včeraj na CSD rekla, da so štrajkali tako, da je bila odprta samo sprejemna pisarna, kjer so potem jemale vse vloge in jih predajale naprej v druge pisarne. Delalo se je torej vse, s tem, da nisi mogel direkt do strokovnih delavk posameznih področij. Sama sem ravno včeraj dobila odločbo, torej so morale nekaj delati. In tudi nakazila se izvršujejo, vsaj zaenkrat. Če že moram pojamrati, da ne bo zgledalo kot da me nič ne muči... Mene med par-urnim spanjem na eni strani bolijo rebra, ker verjetno vsa teža pritiska na njih. Potem se obrnem in čez par ur še druga stran. Tak da se ponoči preobračam kot odojek samo zaradi tega. Lulat hodim 1x na noč, včasih nobenkrat, spet drugič 2x. Torej se nad počutjem v ne pritožujem, ker nekih bolečin razen utrujenosti od naporov (trgatve) ni bilo čutiti.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 9:05:40
|
|
|
|
Valentina85
|
Dobro jutro! Midva greva danes k mojim, da pobereva oziroma, da moj natrga vse grozdje na vrtu, da potem midve z mamo skuhave sok, ki ga dedku skuham vsako leto. Sej ga ni toliko, vendar je treba gor pa dol po lojtrcih, tako da je bolje da to moj zrihta. Včeraj sem bila tud jaz v Mullerju, kupila sem plenice, nekaj kozmetike, nedrček za dojenje. Sedaj mi manjka samo še par stvari iz lekarne in mislim, da je to to... Lep dan punce
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 9:08:13
|
|
|
|
škorpijonček_
|
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_ Hja, če ima takšno delovno mesto, da je to tvoje delo, pol si moram kr sama izpolniti . Štrajk pa se je ustavil samo do četrtka, nakazila so pa ravno naslednji četrtek ali petek , sicer ne vem zakaj potem mi trpimo ta štrajk...eh! jst sm si tudi lahko kar sama izpolnila pises I bruo. Pa ne pozabi na odteglaje. Kakšne odtegljaje?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 9:21:04
|
|
|
|
zori82
|
dobro jutro no pri meni se ni ravno dobro začelo...že od 7ih poslušam vrtanje, razbijanje tik nad glavo in še zmer ni konec aaaaaaaa meša se mi že od tega . Drugače je bla super noč in sem fino spala no potem mam pa tako budnico. IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta ZORI82 - si že dobila voziček ne še, še nestrpno čakam da me pokliče, ampak mislim da pred 15. ziher ne bo . Pa ti?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 9:21:34
|
|
|
|
simonmojca
|
Jutro punce ufff ste bile pa zgodnje danes nekatere meni se pa tako , vstala samo zato, ker me je zbudu z sms. No jaz sem pa včeraj kupila še postelnino za našega malega , je bila zelo - no zelo 30% znižana. In sem kupila zeleno z motivi in oranžno z motivi . tako da zdaj moram kupit pa samo še kozmetiko zame in za (moram it v tosamo en dan) pa une malenkosti mi falijo, ki jih vrjetno še dobim od koga-darila, kot so stol za hranjenje (ka ga itak ne rabim še), nov ležalnik (enga že imam - mogoče pa dobim novega z funkijami ), voziček in stol za v avto (potlej) aja pa hoče stajico. Ostalo pa že imam VSEEEEEEE sem glih včeraj od doma prinesla 3škatle cunc (za takoj pa do 1leta-ka sm jih jaz z bratom in sestro nosila jih je mami tako lepo merkala, pa od nečakinj cunce) . Potovalko sm itak že rekla, da še ni čas - še teden dni pol pa . Moram pa itak še en ruzak naštimat za , ker če se zgodi, da moram v p. ko bo on v službi. Bom raje mamici rekla da me pelje ali pa rešilc (odvisno od situacije) kakor pa da moj hodi iz Lj. do Gr. pa potem nazaj v Lj. (pa še čakala ga bom-ja valda ) no uglavnem morem imet ruzak z njegovimi cunami v avtu, ker v obleki res ne more biti zdraven mene v porodni sobi . Pa ne vem kaj naj mu zrihtam kavbojke ali trenerko . Ko sem vprašala je itak reku da je vseeno, ker bova to hitr naredila NOT PA VN optimist in da je za tok časa lahko tudi v obleki. Papirje sva vse zrihtala včeraj HB, tako da jaz ne rabim več misliti na NIČ no še eno iz moje strani, ker jo ravno pijem
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 9:39:34
|
|
|
|
Bela01
|
Eno vprašanje: Danes zjutraj sva bila z mojim malce bolj aktivna . Čez kake pol ure pa me je v spodnjem delu trebuha (nad sramno kostjo) začelo na vsake tolko časa malo bolet. Tak nekako kot bi hotela dobit menstruacijo. A so to slučajno kaki lažji popadki? . Sem šele 35 teden pa še ne bi rada rodila
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 9:53:13
|
|
|
|
kapesanta
|
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_ IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta jst sm si tudi lahko kar sama izpolnila pises I bruo. Pa ne pozabi na odteglaje. Kakšne odtegljaje? spodaj pod tabello vpises ce ti kaj odtegujejo od place in zelis da se to prenese na CSD (npr. dopolnilno zdravstveno, kak kredit,...)
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 9:55:58
|
|
|
|
kapesanta
|
IZVIRNO SPOROČILO: zori82 dobro jutro no pri meni se ni ravno dobro začelo...že od 7ih poslušam vrtanje, razbijanje tik nad glavo in še zmer ni konec aaaaaaaa meša se mi že od tega . Drugače je bla super noč in sem fino spala no potem mam pa tako budnico. IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta ZORI82 - si že dobila voziček ne še, še nestrpno čakam da me pokliče, ampak mislim da pred 15. ziher ne bo . Pa ti? tud se ne. Upam da bo kmalu. Najprej se nism mela vole zmigat pa narocit, zdej bi ga pa ze takoj mela
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 9:58:43
|
|
|
|
obcinarka
|
škorpijonček.. predvidevam da odtegljaje... če imaš kakšen kredit, podobno... brihtna buča
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 10:06:05
|
|
|
|
škorpijonček_
|
IZVIRNO SPOROČILO: obcinarka škorpijonček.. predvidevam da odtegljaje... če imaš kakšen kredit, podobno... brihtna buča Aha, samo kaj pa v primeru, da se na pol leta usklajuje, da ni isti znesek?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 10:12:46
|
|
|
|
zori82
|
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta IZVIRNO SPOROČILO: zori82 dobro jutro no pri meni se ni ravno dobro začelo...že od 7ih poslušam vrtanje, razbijanje tik nad glavo in še zmer ni konec aaaaaaaa meša se mi že od tega . Drugače je bla super noč in sem fino spala no potem mam pa tako budnico. IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta ZORI82 - si že dobila voziček ne še, še nestrpno čakam da me pokliče, ampak mislim da pred 15. ziher ne bo . Pa ti? tud se ne. Upam da bo kmalu. Najprej se nism mela vole zmigat pa narocit, zdej bi ga pa ze takoj mela hehehe enako, zadnji trenutek sm se spravla. Upam da nas ne prehiti. Katerga si pa naročila?
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 10:15:48
|
|
|
|
škorpijonček_
|
Aja, pa še nekaj (sem že res tečna ). Pri eni plači sem imela en teden bolniške. Kaj se šteje? Samo tiste dejansko opravljene ure (se pravi -40 ur za tisti teden bolniške) in bruto redno delo ali vse ure in skupaj bruto? Upam, da nisem preveč zakomplicirala.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 10:21:18
|
|
|
|
aleksa83
|
jutro oziroma dober dan za nekatere že !!! Ste res že zelo aktivne, sem brala skoraj eno urco, da sem vse preletela od včeraj . Kako ste mi kaj danes? Sem danes dopolnila 34 teden. Glede vstajanja ponoči, vstanem nekje 3x . Spim pa , ko da bi me kdo po glavi s kladivom udaro, nič ne čujem, kdaj moj zjutraj vstane, ko pa pride in mi da lubija, pa se takoj še malo stisnem k njemu , Imam včasih taki dan, da bi se samo cartala :) Kakšen čaj(firma in kaj gor piše) ste kupile za in kakšnega za dojenje? tega z lanenimi semeni si same skup mešate ali kako? Moram še flaški kupit, za čaj in za mleko,..., Aventove so najboljše ali kako? Drugače pa mene tudi tak špika nekje, pa kolki bolijo, pa bolj si trebuh mažem proti strijam, bolj me srbi, ima katera kako idejo zakaj to,.. Mažem si ziher na vsaki 2 ali 3 ure,... Nič grem cote obesim, pol pa kuhat počasi, danes bomo jedli "Tinstano zelje" s krompirjem in pečenice zraven,... Pozdravček
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 11:16:11
|
|
|
|
aleunam
|
IZVIRNO SPOROČILO: obcinarka škorpijonček.. predvidevam da odtegljaje... če imaš kakšen kredit, podobno... brihtna buča Tudi ti si na našem seznamu Sicer pa sem danes videla v Hoferjevem letaku, da imajo bodije 2 kom za 4,99, če še katera rabi. Tisti na punčki mi je tako všeč , ampak jaz mam zaenkrat dovolj. Sem pa v katalogu BC videla žabice do pasu za 2,99€/kom, pa razmišljam o nakupu dveh v št. 56 in dveh v 62. Pa tudi tisti ležalnik za 25€ se mi sveti, samo bo treba počakati.
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 11:40:36
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_ Hja, če ima takšno delovno mesto, da je to tvoje delo, pol si moram kr sama izpolniti . Štrajk pa se je ustavil samo do četrtka, nakazila so pa ravno naslednji četrtek ali petek , sicer ne vem zakaj potem mi trpimo ta štrajk...eh! na to nisem pomislila... mislim, da si vpišeš bruto znesek.. (no tehzneskov, ki so bili pri meni na potrdilu napisani jaz nikakor nisem videla, tudi moj TR ne , bi bilo pa fajn...) Ma po moje mislim, da ne bo to vplivalo na izplačila... saj je stavka bila bolj taka v "mili" obliki... No jaz je nisem občutila, kljub temu, da sem dosti okoli hodila.. No kaka vrsta je bila daljša, samo ostalo pa ne Alexa, mislim da si ti spraševala glede poroda v tujini.... Preden se odločiš za to si preberi na strani ZZZS, da ti tega ne krijejo... Tudi turistična zavarovanja ne, če se "naključno" znajdeš tam... Je pa to svoje čase krilo zavarovanje (takrat, ko sem jaz ibla noseča s Petrom ziher..), ampak so naši pogruntali in dali "veto" na to....
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 11:55:59
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_ Aja, pa še nekaj (sem že res tečna ). Pri eni plači sem imela en teden bolniške. Kaj se šteje? Samo tiste dejansko opravljene ure (se pravi -40 ur za tisti teden bolniške) in bruto redno delo ali vse ure in skupaj bruto? Upam, da nisem preveč zakomplicirala. Hm... zato sem jaz vesela, da tega meni ni bilo treba izpolnjevati... Vendar... glede na to, vem da sem bila skoraj vsak 2 mesec na kakšni bolniški za Petra (ja radosti materinstva... svojega osebnega zdravnika več ne poznam, z njegovim smo pa skoraj na ti ) so mi pa na ta list napisali dejansko število opravljenih ur (s prištetimi urami bolniškega staleža) in izplačilo v bruto znesku... Saj če si na bolniški itak dobiš manj bruto ven, ker je bolniška ura plačana mislim... 80% če se ne motim... No upam da to drži...
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 11:59:50
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bela01 Eno vprašanje: Danes zjutraj sva bila z mojim malce bolj aktivna . Čez kake pol ure pa me je v spodnjem delu trebuha (nad sramno kostjo) začelo na vsake tolko časa malo bolet. Tak nekako kot bi hotela dobit menstruacijo. A so to slučajno kaki lažji popadki? . Sem šele 35 teden pa še ne bi rada rodila To je težko ocenit... lahko da gre tudi samo zato, da sta " razštelala" simfizo (spoj med levo in desno sramno kostjo..), sicer pa zdaj počivat, pa boš videla.....
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 12:02:24
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: simonmojca Jutro punce ufff ste bile pa zgodnje danes nekatere meni se pa tako , vstala samo zato, ker me je zbudu z sms. No jaz sem pa včeraj kupila še postelnino za našega malega , je bila zelo - no zelo 30% znižana. In sem kupila zeleno z motivi in oranžno z motivi . tako da zdaj moram kupit pa samo še kozmetiko zame in za (moram it v tosamo en dan) pa une malenkosti mi falijo, ki jih vrjetno še dobim od koga-darila, kot so stol za hranjenje (ka ga itak ne rabim še), nov ležalnik (enga že imam - mogoče pa dobim novega z funkijami ), voziček in stol za v avto (potlej) aja pa hoče stajico. Ostalo pa že imam VSEEEEEEE sem glih včeraj od doma prinesla 3škatle cunc (za takoj pa do 1leta-ka sm jih jaz z bratom in sestro nosila jih je mami tako lepo merkala, pa od nečakinj cunce) . Potovalko sm itak že rekla, da še ni čas - še teden dni pol pa . Moram pa itak še en ruzak naštimat za , ker če se zgodi, da moram v p. ko bo on v službi. Bom raje mamici rekla da me pelje ali pa rešilc (odvisno od situacije) kakor pa da moj hodi iz Lj. do Gr. pa potem nazaj v Lj. (pa še čakala ga bom-ja valda ) no uglavnem morem imet ruzak z njegovimi cunami v avtu, ker v obleki res ne more biti zdraven mene v porodni sobi . Pa ne vem kaj naj mu zrihtam kavbojke ali trenerko . Ko sem vprašala je itak reku da je vseeno, ker bova to hitr naredila NOT PA VN optimist in da je za tok časa lahko tudi v obleki. Papirje sva vse zrihtala včeraj HB, tako da jaz ne rabim več misliti na NIČ a ne bi ti prej torbe spakirala
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 12:07:25
|
|
|
|
sara pia
|
Mene tudi bolijo kolki, skoz spim na boku, zdaj pa k me začne matrat si pa dam povšter pod noge in se obrnem na hrbet , da me neha boleti, potem pa nazaj na bok- meni pomaga tejči 1981 - ne nisem, bom pa poskusila, nimam kaj za izgubit. Meni je pa rekla ginekologinja, da ni nič takega kar bi pomagalo, da se obrne , milslim, da če se sam ne obrne do pregleda čez 14 dni, če sem prav razumela, mi ga bojo oni, to pa raje nebi, ker ziher boli. Bela 01 - ne sekiraj se, ponavadi po lahko pride do lažnih popadkov, je to čist normalno
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 12:10:24
|
|
|
|
škorpijonček_
|
IZVIRNO SPOROČILO: pajac IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_ Aja, pa še nekaj (sem že res tečna ). Pri eni plači sem imela en teden bolniške. Kaj se šteje? Samo tiste dejansko opravljene ure (se pravi -40 ur za tisti teden bolniške) in bruto redno delo ali vse ure in skupaj bruto? Upam, da nisem preveč zakomplicirala. Hm... zato sem jaz vesela, da tega meni ni bilo treba izpolnjevati... Vendar... glede na to, vem da sem bila skoraj vsak 2 mesec na kakšni bolniški za Petra (ja radosti materinstva... svojega osebnega zdravnika več ne poznam, z njegovim smo pa skoraj na ti ) so mi pa na ta list napisali dejansko število opravljenih ur (s prištetimi urami bolniškega staleža) in izplačilo v bruto znesku... Saj če si na bolniški itak dobiš manj bruto ven, ker je bolniška ura plačana mislim... 80% če se ne motim... No upam da to drži... Jp, smo že uredili, sem kar računovodkinjo poklicala...mi imamo 90 % bolniške, se pa štejejo te ure kar zraven...tako smo zračunali porodniško...je mogoče malenkost višja kot neto mesečna plača. Dober je, sploh ker je zagotovljena
|
|
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 12:45:43
|
|
|
|
aleksa83
|
IZVIRNO SPOROČILO: pajac Alexa, mislim da si ti spraševala glede poroda v tujini.... Preden se odločiš za to si preberi na strani ZZZS, da ti tega ne krijejo... Tudi turistična zavarovanja ne, če se "naključno" znajdeš tam... Je pa to svoje čase krilo zavarovanje (takrat, ko sem jaz ibla noseča s Petrom ziher..), ampak so naši pogruntali in dali "veto" na to.... Hjoj, a res moraš že vse plačat ali kaj? Ta naša država in zdravstvo , mi kar slabo postane. Ja nič, bomo kar lepo pri nas vse rešili. Samo da bi bilo vse vredu,...
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 12:46:13
|
|
|
|
kapesanta
|
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_ Aja, pa še nekaj (sem že res tečna ). Pri eni plači sem imela en teden bolniške. Kaj se šteje? Samo tiste dejansko opravljene ure (se pravi -40 ur za tisti teden bolniške) in bruto redno delo ali vse ure in skupaj bruto? Upam, da nisem preveč zakomplicirala. Šteje se osnova od katere so bili plačani prispevki - v tem primeru so prispevki plačani od bolniške in se šteje čisti bruto I - kot si dobila na plačilni in tudi polni fond ur iz plačilnih (prisotnost in odsotnost). Krediti - jaz sem si vse, kar sem si obračunavala pri plači dala tudi na SCD (k sreči nimam nobenega kredita preko OD tako da ni problema), sem pa v preteklosti za druge že pošiljala dokumente za spremembo anuitete na CSD da uskladijo - pa ni bilo nobenih pripomb, tako da verjetno upoštevajo.
< Sporočilo je popravil kapesanta -- 7.10.2010 12:48:40 >
|
|
RE: Novemberke 2010 II. del 7.10.2010 12:53:41
|
|
|
|
škorpijonček_
|
IZVIRNO SPOROČILO: kapesanta IZVIRNO SPOROČILO: škorpijonček_ Aja, pa še nekaj (sem že res tečna ). Pri eni plači sem imela en teden bolniške. Kaj se šteje? Samo tiste dejansko opravljene ure (se pravi -40 ur za tisti teden bolniške) in bruto redno delo ali vse ure in skupaj bruto? Upam, da nisem preveč zakomplicirala. Šteje se osnova od katere so bili plačani prispevki - v tem primeru so prispevki plačani od bolniške in se šteje čisti bruto I - kot si dobila na plačilni in tudi polni fond ur iz plačilnih (prisotnost in odsotnost). Krediti - jaz sem si vse, kar sem si obračunavala pri plači dala tudi na SCD (k sreči nimam nobenega kredita preko OD tako da ni problema), sem pa v preteklosti za druge že pošiljala dokumente za spremembo anuitete na CSD da uskladijo - pa ni bilo nobenih pripomb, tako da verjetno upoštevajo. Najlepša hvala za pomoč! Zdaj je vse izpolnjeno, jutri nesem in čakam na odločbo.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?