|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delfinčki 2010
2.10.2010 21:48:14   
kamelija
Dober večer! Danes je naša lubika ponoči spala že 5 ur v kosu!user posted image

Žabica 13 mogoče pa je začel tvoj že zmanjševat obroke?

Barbet moja se čist isto obnaša. Ponoči kar spi dopoldne je v glavnem pridna tudi, če je dalj časa budna, čez dan tudi zvečer pa je jok in stok.
Je pa danes bila ena soseda na obisku, ki že ima otroke pa jo je malo popestvala na trebuščku in se je mala koj umirila! Samo meni je tole dajanje na trebušček ful nerodno, ampak se bom očitno mogla zverzirat.

Kar se pa raznih opazk pametnih tet  tiče pa res no coment.user posted image

Solis super za stanovanjeuser posted image

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 376
2.10.2010 22:22:12   
Lenny1
spacebaby - hvala za info o spanju na boku. Zdaj sem pa mirna. user posted image

Naš sonček user posted image  je pa danes spal od 2h do 9h. Sedaj se nekako spravlja v ritem, da spi zvečer od 20h - 24h, potem imava 2 uri "program", sledi pa dolgo spanje. Čez dan je pa več ali manj pokonci. Tak urnik mi prav ustreza.

Čebriček za kopanje - ali ga mogoče katera ima, oz. ve, kdaj ga uporabljati (in kako)? Jaz sem ga dobila, pa ne vem kaj bi z njim.

Sicer me je pa malo zajela nakupovalna mrzlica. Do sedaj nisem praktično nič kupila za user posted image  (vse dobila user posted image ). Že zadnjič sva kupila z mojim user posted image  bundico, včeraj pa še jaz (kot smučarske) hlače. Pa iz baby centra 2 bodija, žabice in pižamco. Vsa vesela... Včasih je tudi BC čist normalna cena.

Danes je šel naš sonček na prvi sprehod z babico in deditom. Potem je bil pa tako lačen, da je skoraj iz kože skočil. Ne vem kaj sta delala z njim. user posted image

Prijeten večer in ugodno spanje...

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 377
3.10.2010 10:33:19   
ursah
Tiste, ki pišete da vaši user posted image spijo po 5 ur in več, koliko so stari? Naša bo v torek 6 tednov in sem kronično neprespana, ker se mala zbuja ponoči na 2-3 ure, zjutraj pa spi do 7h, več samo če je v taveliki postelji. Kdaj začnejo več spat...?

Še eno vprašanje:
naša se grozno rada nosi. Na začetku je imela krčke in sva jo nosila, da sva jo pomirila, sedaj pa se je očitno tega zelo hitro navadila in ima že prav poseben jok za to. V naročju je čisto blažena, zaspi, sploh če ji kaj pojem, jo kar začara - ko jo odložim, pa pogosto jok in stok, kaj šele spanje. Ali se vaši tudi tako radi nosijo? Kolegica svoje punčke namerno ni preveč nosila (jo je recimo imela na kavču in jo samo držala za rokico), da je kao ni navadila. Samo midva tega res nisva vedela na začetku, da se tako hitro navadi, poleg tega pa mi je zaenkrat še ni pšroblem nosit - samo če pa bo to trajalo tudi, ko bo večja, pa ne vem kako bo moj hrbet prenesel...

Lenny1: Jaz sem tudi dobila čebriček, vendar mi je čisto nepraktičen za takega majhnega. Ga bom uporabila, ko bo naša malo večja, za čofotanje (ko bo lahko že sama sedela).

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 378
3.10.2010 11:32:41   
Lenny1
ursah - naš user posted image  je star 2 meseca in 2 dni. Takole lepo spi kakšnih 10 dni. Pred tem je pa tudi po 3, max 4 ure. Hvala za info o čebričku, bo počakal v kleti.

Jaz poskušam, da ga čim manj nosim. Je pa res, da (hvala bogu) nima krčev. Tako, da ga imam raje kar v ležalniku-gugalniku in je zaenkrat zadovoljen. V košari od vozička sploh več noče biti.

Lepo nedeljo!

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 379
3.10.2010 11:59:08   
dreamy.
Daan.

Mi mamo pa mal prepihan učekuser posted image ..pa zdi se mi da je neki začel kašljat..upa, da bo do jutri bolje, drugače bom kr pediatra poklicala
Ursah: naš se tud rad nosi, pa ga sploh nismo preveč razvajal, sicer me pa kolegica tolaži k ma sinčka starga 7m, da se otrok do 1leta sploh ne more preveč razvadit. Jst sm se tud bala, da ga bi preveč razvadili z nošenjem in potem še čem drugem (ker ima kolegica punčko staro 4leta in je za moje pojme čist preveč razvajena), sam se mi zdi, da se ne morjo kar tako hitro razvadit. Pač jem še majhen in mislim da rabi mal crklanja. Sem se tud jaz na začetku mal hotla izogibat stalnega nošenja in da ne bi bil razvajen, sam mi je tud pediater potem reku, da pač otroc rabjo mal crklanja in da tm do enga leta se ne morjo še tok razvadt s crklanjem, lahko ga edino potem razvadiš s tem, da dobi vse kar hoče.
Kar se tiče spanja, pa morm potrkat da je naš zdele že 4x lepo zaspal ob 10 zvečer in spal do 3zjutraj, potem hranjenje in potem do ene pol7. user posted image Tko da upam da bo to ostal, oziroma, kaj bi dala da bi čimprej spal celo nočuser posted image

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 380
3.10.2010 14:49:50   
žabica13
Pozdravljene,

pa je že oktober tu, kako gre hitro čas, bo naš user posted image  vsak čas star že 2 meseca!

Ursah midve imava pa več podobnih težav in vzorcev najinih sončkov. Ker naš se tudi strašansko rad nosi. V zelo redkih primerih zdrži ali v košeku ali vozičku, najbolj ga zamotim ko mu navijem pojoče in plesoče živalice ki jih ima nad posteljo. To lahko tudi 20 minut gleda. Sem kupila pestunjo, samo se je še nisem navadila.

Spanje - mi se tudi še na cca. 3 ure zbujamo, parkrat je sicer ratalo tudi 4 ali celo 5 ur skupaj spat, upam da bo to vedno bolj pogosto, ker sem tudi že ko zombi. 2 noči nazaj je pa ful slabo spal, ob enih zaspal in spal do 7, s tem da je še 3x bil zbujen vmes. Pa tisti dan pred tem tudi ni spal nič. In mi je tako včeraj spal skoraj cel dan. Sem se bala kaj bo ponoči. Pa jo je pridno prespančkal, če odštejem 3 hranjenja.

Zapravljanje - jaz sem tudi bolj malo kupovala, ampak mu moram iti v baby center (pri nas občina podari bone za baby center v vrednosti skoraj 300 eur tako da moram nucat user posted image ) po kakšno flis jopico, pa kakšen bodi na preklop št. 62. Sem pa čisto zmedena kako ga oblačit. Še posebej ker sem jaz hud zmrzljivc. Probam čimbolj po občutku delat.

Nič, dokler pančka si moram še načrpat mleko pa od kosila pomit. Lepo nedeljo še naprej!

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 381
3.10.2010 17:16:03   
kamelija
Ursah naša je bila včeraj 6 tednov. Je tudi ona od zač. spala max. 3 ure in ponoči je včasih res težko vstat in jo nahranit.
Na srečo ponoči hitro opravive, zjutraj pa jo dostikrat vzamem k sebi v posteljo in dojim leže, potem pa skupaj še mal zaspančkava.
Kmalu bo tudi neprespanosti konec!

Lep preostanek nedelje!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 382
3.10.2010 20:06:24   
mayci
Dober večer, drage avgustke!

spanje: naša punca je stara sedem tednov in nekaj dni, pa ima "ta dolgo rundo" spanja zdaj na urniku približno tri tedne. Zaspi ob 20h in potegne do 2h, 3h, včasih (redkeje) tudi 4h zjutraj user posted image , potem pa spet zbujanje na tri ure. No, spi nekje do 7h ali 8h, potem je pa čez dan tudi ogromno pkonci, jo vse zanima, pa tudi se najraje nosi okrog. No, saj tudi na ležalniku ali na igralnem centru se malo zamoti, samo ne zelo dolgo, tako da se več ali manj crklja pri nas..user posted image Tudi, ko zaspi in jo odložim v posteljico, je njen spanec običajno zelo kratek, saj bejbika hitro ugotovi, da ni več v toplem naročju user posted image ... Ampak tudi jaz mislim, da tako majčkeni otročki še niso razvajeni in da pač potrebujejo našo bližino, zato jo pač nosimo okrog. user posted image
Bom kar izkoristila priložnost za cartanje, dokler jo imam, saj se naš večji otročaj noče več toliko crkljat..user posted image

Sicer se imamo še vedno super, punca se mi zdi vsak dan večja in zdaj se že poskuša "pogovarjat", gruli in se smejčka, da se meni kar user posted image topi.... user posted image

Je pa pred nekaj dnevi prišla v eno hecno fazo, ki ji jaz pravim "lenuščkova faza", ker se prične kregat na dojki, ko ne šprica več v usta user posted image , ampak bi se morala malo potrudit za mlekec.. Mleka imam sicer dovolj in to ni problem, pa vendar se seveda potem dama ne naje dovolj in potem je nestrpna in jokca...user posted image Zato ji zadnje tri dni dodam AM, vendar samo zvečer, to pa potem veselo spije in zaspi kot top..user posted image
Saj vem, da mogoče ne dela prav in da to ni rešitev, vendar se mi zdi bolje, da se naje in lepo zaspi, kot pa da bi se mučili ona in jaz...user posted image

Zdaj pa počasi grem, me zanima tale Big brother slavnih..user posted image

Nočko!user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 383
3.10.2010 22:45:14   
Lenny1
Naš user posted image  se je pa včeraj "uprl" in noče več jesti na levi dojki. Ali ima kakšna podobno izkušnjo, oz. bi vedela, kaj je lahko vzrok?
Z desne normalno je, iz leve pa potem izčrpam za naslednjič.

Prijetno, spanca polno noč!

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 384
4.10.2010 9:25:26   
mayci
Lenny, tudi naša v začetku ni marala preveč leve strani, sva se včasih kar borili, da je jedla na njej, zdaj je pa v redu....user posted image
Rokavičke si že kupila?

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 385
4.10.2010 11:49:12   
žabica13
Mi imamo pa žal kreg na obeh. Danes zjutraj me je prav do solz spravilo, mleka je bilo na desni (na levi ga iz bogvekakega razloga sploh nimam) po črpanju 100 ml (to so jutranje doze, očitno pri meni najbolj za mleko pomaga počivanje, čez dan ga je namreč le cca. 40 ml) in bi bilo dovolj za se najest, pa ni hotel niti prisesat se. Tasko se je drl da ni res. In to ob 4-ih in nagto ob 7-ih. Sem se vsakič matrala enih 10 min, in nato šla narest flaško. Ta drugič kot sem rekla v solzah. Saj sem potem načrpala in sva ga ob 10 pojedla, samo vseeno, mi je hudo da moj otroček se noče več dojit. Dokler je bil kreg ko ni bilo mleka je eno, samo mi je še bolj hudo kadar je kreg ko mleko je. Ne vem ali sem ga preveč na to flaško navadila ali kaj.

Greva pa s sončkom v sredo spet na počitnice v gorico. Bodo imeli pri nas ena manjša gradbena dela in ni primerno za bit z njim takrat tu (prepih, prah, ...). Tako da bova spet en teden uživala user posted image

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 386
4.10.2010 12:01:22   
Lenny1
žabica13 - super za počitnice! Sigurno se bosta zopet lepo imela in oba odpočila! Z dojenjem boš pa  že videla kako bo, ne se sekirat.
Čez noč se pa tudi meni več nabere.

mayci - sem kupila rokavičke, hvala za info! Take ne čist zimske, dvoje so bile skupaj pakirane.

Naš user posted image  je pa danes postavil rekord in spal od 21:30 do 5:30! Potem pa zopet tako prijazen in nasmejan, ko je vstal...
Na levo dojko pa noče, mogoče ga kaj boli pri položaju.? Jutri imamo že drugi kontrolni pregled pri pediatru, pa bom vprašala.

Uh kako spet dežuje. Še dobro, da se nisva odpravila ven. Tako nama bo ostal pa Mercator center. Pa tako sem govorila, da ne bom šla nikoli z njim v trgovino. user posted image

Lep dan!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 387
4.10.2010 13:19:59   
barbet
Škoda, da je takšno vreme, jaz bi imela nenehno lepo za sprehode - saj tako se našauser posted image najlaže umiri, zunanji zrak in vozičkanje ji res ful pašeta.

lenny
- moja po par dneh ni mogla jest na levi, ker se ni mogla prisesat zaradi polnosti. Si probala z nastavkom? Sicer imam pa tudi jaz manj mleka na levi dojki pa mi je že patronažna rekla, da to ni nič panike in še manj kaj čudnega, saj ljudje tudi sicer nismo narejeni simetrično, pa ona je celo samo na eni dojki dojila.

mayci - meni je tudi tole gruljenje tako simpatično, se mi zdi, da se res pogovarja. Se mi je pa že celo jezila, ker ji nekaj ni bilo všeč - ne jok, ampak prav kreganje s posebnimi glasovi. Sem se morala prav smejat.user posted image Škoda, da je nisem uspela posnet.

Pestunje - eno vprašanje za tiste, ki imate pestunje - katere vrste pestunj imate in kako se obnesejo - jaz jih nameravam it jutri pogledat

Grem še mal delat, dokler naša Enja spi.

Bodite lepooo!!!

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 388
4.10.2010 14:09:15   
ursah
Žabica13: ne obupaj, vseeno vztrajaj. Kot sem že pisala, jaz sem imela tudi eno tako fazo kreganja pri cca 2,5 tednih, ki je trajala 2 dni. Sem se tudi jokala in bila čisto obupana in sem mislila, da je dojenja konec. Ampak sem ji kar "težila" in pristavljala, pa je počasi zalaufalo nazaj, sicer tokrat z nastavki. Še vedno je občasno kakšen kreg, včeraj in danes je spet ena taka mila faza kreganja, ampak se ne dam. Sem pa prepričana, da je to zaradi kombiniranja dojenja in flaške. Jaz v primeru, da ne gre, ji dam flaško in izčrpam, pa je. Se pa zaradi dojenja ne sekiram več, to fazo sem dala čez. Če ne gre, pač ne gre, in tudi če bom do konca kombinirala, je to še vedno bolje kot nič. Tudi ti si probaj to dopovedati (jaz sem morala sama priti do tega, mi ni nič pomagalo če mi je moj to govoril, samo huda sem bila nanj, da hoče kao že obupat :)).

Se je pa pri nas v zadnjih 2 tednih izboljšalo: dojenje zadostuje ponoči v 99% primerih, prav tako dopoldne, dodajamo popoldne in zvečer. Sicer to pomeni, da se dojimo non-stop, ampak to je kao normalno. Žal jaz iztisnem iz obeh za en obrok zelo zelo redko, ponavadi se skozi cel dan nabere za cel obrok.

Kljub temu, da se je izboljšalo, pa vseeno našemu dojenju ne zaupam dovolj, da bi šli ven brez da ji dam prej flaško - ker nikoli ne vem, ali se bo hotela spet dojiti čez 15 minut ali čez pol ure ali celo čez dlje časa. Ne vem, če bo to kaj bolje... Kako pa to rešite tiste, ki dojite? Kdaj se (če se kdaj) pogostost dojenja zmanjša? Ker če bo tole vedno tako pogosto, potem pa ne vem kako bo to šlo... user posted image

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 389
4.10.2010 14:11:44   
spacebaby
Joj, kako imate smolo z vremenom. Pri nas je bil do zdajle super sonček in sva se z malim 4 ure sprehajala. No, v bistvu sva poštarja čakala, ampak sva bila pazunaj in se po parceli gor in dol vozila....dobro, da je velika user posted image

Zdaj pa že komaj čakam, da se zbudi, saj me že vse tišči......sedaj imam že par dni srečo in je mleka dovolj, ni več tiste ene runde proti večeru, ko zmanjka.

Ja, poslušati jih je pa prav luštno, tisti hecni nežni zvoki, pa da ne omenim smejčkanja user posted image se človek kar stopi zravn! Zadnje par dni pa kar precej spi čez dan, ampak še vseeno se pridno zbudi na dve uri (razen danes, ko sva bila v vozu).
Pri našem je pa najhuje, če ga na silo zbudim, ampak zdaj bo pa res že treba jesti, tako da ga grem počasi malo rukati, tako da bo mislil, da se je sam zbudil, ga je treba mal nahecati user posted image user posted image

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 390
4.10.2010 14:50:10   
ursah
Spet jaz (naša ravno spi, pa imam malo časa...): ali vaši kaj jokajo v vozičkih? Naša ko gremo ven, ponavadi zaspi, če so izpolnjeni ustrezni predpogoji: da je pošteno sita. Vendar ko se med sprehodom zbudi, je vedno jok - in takrat ne pomaga vozičkanje dalje, jo je treba vzet ven in nosit. Tako smo ta vikend vozili prazen voziček in imeli njo v naročju (btw: verjetno je bilo hecno za videti, morda je kdo mislil da imamo kar 3 - enega na rokah, enega v vozičku, enega pa še v trebuhu v cca 4 mesecu nosečnosti user posted image ). Malo sumim, da joka zaradi dolgčasa - začasno je enkrat pomagalo, da sem odprla košaro, da je lahko gledala ven, vendar teorija še ni dokončno potrjena.

Sva pa se danes ravno naštimali za ven, ko je začel dež user posted image . In sva že cel dan notri...

Drugače pa naša že ful dviguje glavico, njen novi najljubši položaj (poleg leže v rokah) je v položaju za kupčka, da lahko gleda okoli. Glavico kar drži pokonci oz. si jo položi na rokici in gleda. V stanovanju imamo platfonjere z ledicami, in te so ji zelo zelo všeč. Opazila sem pa tudi, da je prav navdušena nad televizijo - če je v dnevni, moram prav pazit da ni obrnjena proti TV,ker sicer jo kar gleda in gleda. Ali se še kateri to dogaja?

Barbet:
midva sva kupila ruto za nošenje. Zdi se mi OK, čeprav se je moramo še malo navadit - predvsem dajanja notri. Ker sva trenutno še malo nevešča tega, se mala začne kaj kregat, če ne uspe takoj. Je pa tako: včasih ji je ful ušeč, včasih pa tudi ne. Kadar ji je, mi je zelo fajn, ker jo veliko lažje nosim in mi zelo razbremeni hrbet. Minus te rute je pa zvitost otročka notri - šele sedaj, ko jo imam, vidim kaj je s tem mišjeno. Ker otrok je uvit v obliki črke u (kao položaj v maternici), pa še okoli materinega telesa - nekako v obliki črke S. To po mojem že ne more biti v redu.  Midva to rešiva tako, da ji glavico nasloniva na pol ven iz vreče in jo z eno roko vedno podpiram - tako so samo noge nekoliko zvite, ne pa tudi glavica. Sem pa vesela, da sem kupila navadno za 35 EUR, ker se lahko zanje pošteno skeširaš, otrok je pa v vseh teh rutah, slingih itd. enako zvit (so mi namreč ponujali približno isto stvar za 70 eur v BC user posted image ). Se mi zdi, da tu ful služijo na tem, da mame hočemo za otroke "vse najboljše"...

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 391
4.10.2010 15:04:10   
nimanorwen
ojla punce. evo, končno se lahhko mou javim. pr nama doma net tuk šteka, da sploh tut na rr ne mormuser posted image tk da zdej sm na svojem bivšem domu, na rač od sestre. sm končno dala slikce v album, da vidte mojo zveriniuser posted image in majhnega seveda, kako v kanti čemiuser posted image
mi smo drgač super, sm pa ke jo okul prnesem in spi čez dan. mleka mam ful, ga dajem kr u skrinjouser posted image z zojo veselo vandrava okul po kofetkih in obiskih, kasirava darila, spoznavava nove ljudi, skratka, nč nama ni hudga. sm tale študentska porodniška je čist prešvohuser posted image user posted image drgač sm pa porajtala, da se FUL pogovarja in smeje in vse to. čist je huda. zvezda celauser posted image sm bla pa učer pr eni luškani junijski mamici in njeni user posted image  na obisku. in Zoja ni hotla nč sodelvat. una punčka se je smejala ful na polno, zoja pa k en lolek zravnuser posted image
voda za čajčk - jest nč ne kompliciram. prevrem vodo in ji iz tega čajčka nrdim. ne kupujem že prekuhane vode, se mi čist neumn zdi.user posted image
krči - še zmer jih ma full ... sicer vsak tedn manj, ampak še zmer precej.
ursah - nč ni razvajena. sm pač logično je, da tak mejhn otročk hoče met bližino mamice. še prehitr bojo zrastli. sej ženske npr. smo tut najbl hepi, če ns kdo stiska aneuser posted image user posted image
mayci - čist prou delaš. brezveze, da se neki matrata, sm razdražla bi jo. sej mrde bo pa ta njena faza mim.
žabica13 - boga. ma dej ti si kr črpej, ne met nč slabe vesti al pa kej. pa uživejta na dopustuuser posted image user posted image

zdej pa žou nimam cajta do konca pokomentirat .. lp do naslednič!

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 392
4.10.2010 21:03:27   
mayci
žabica13, uživajta na dopustu! user posted image

barbet, mi imamo pestunjo Minimonkey iz Pikapolonice (29 eur) in je čisto ok.user posted image Saj je ne nosim cel dan (niti vsak dan ne), je le občasen pripomoček, da mi ne odpadejo roke, ker sem veliko sama čez dan..user posted image

Sicer pa se tudi naša dama zelo dobro počuti v vozičku in vedno zaspi med sprehodom, lahko tudi po dve uri skupaj spančka, kar čez dan v posteljici niti slučajno ne pride v poštev..user posted image

nimanorwen, hvala za "tolažbo", da se ti zdi, da ravnam prav. No, saj pred dvema dnevoma in danes je lepo zaspala po dojenju, tako da očitno ne bo treba dodat, imam pa vodo vseeno kar prekuhano in pripravljeno. Očitno je postala te dni pač bolj lačna, saj se je včeraj kljub dodatku zbudila že ob 1h ponoči in potem še ob 4.30, ponavadi pa se samo enkrat... No, važno je, da raste, pa čeprav bomo morali malo več papat..user posted image

ursah, ponavadi (razen zadnjih nekaj dni, ko se je naši punci povečala potreba po hrani) imamo kar "fiksen2 urnik hranjenja, in vem, da sem po dojenju "mobilna" tri urce, po preteku tega časa pa se bo nujno želela priklopit, pa če smo ne vem kje...user posted image No, včasih, če se vozimo v avtu in z vozičkom v šopingu, zdrži tudi več (štiri urce in še malo, več je pa nisem pustila)

Mi smo bili tudi danes z otrokoma zunaj, je bil tako lep sonček dopoldan.user posted image

Zdaj grem pa počivat, da bo velik mlekca za našo lakotoooo user posted image

Nočko!user posted image

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 393
5.10.2010 8:17:42   
Tinky
jutro

berem, ma nimam časa kej dosti napisat.
Bom zdej komentirala samo Ursah, ko si napisala, da otroček dviguje glavico v položaju za podiranje kupčka. To je absolutno prepovedano, ker na ta način zateguje glavico. Tako mičkeni dojenčki, lahko glavico dvigujejo le na trebuhu, tako da pasejo kravice.
Jaz Majo sploh ne smem več tako dvignit za podirat kupčka, ker samo okoli gleda, namesto da bi glavico položila na ramo. Sem namreč že opazila, da je malce zategnjena in, če ne bo boljše z bolj doslednjim handingom, bomo šli v razvojno ambulanto.
Sem pa tudi opazila, kot je že Lenny nekaj postov nazaj napisala, da ko leži na hrbtu ima glavico obrnjeno le na eno stran in to je po mojem le zaradi zategovanja, jo namreč tudi full na desno vleče.
V četrtek ima posvetovalnico in bom vidla kaj bo še pediatrinja povedala in bi ji bla zelo hvaležna, če bi že takoj napisala napotnico za ravzojno.

Se oglasim še kaj kasneje.

Lep deževen dan user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 394
5.10.2010 8:57:16   
limma
DObro jutro,

jaz tudi občasno preberem, nimam pa časa komentirati, ker je starejša hčerka po enem mesecu viroz koooončnooo zdrava... ampak zdaj ne bi šla v varstvo in je huronski jok, tako da sem imela obe doma... danes je šla za tri ure z atijem v službo user posted image , da vsaj malo pospravim. Anika ga zadnje dni biksa in noče več spati v postelji, pa tudi dojila bi se kar naprej, predvsem ponoči (mogoče zagon rasti?)... od 4h nisva več spali, ker se je napenjala, prkala, jokala... sicer je pa zelo pridna user posted image
Včeraj je, s tremi pavzami za dojenje, v vozičku prespala od 10-18.30 user posted image , ampak jo je očitno malo nazeblo, ker ima poln nosek user posted image

tinky, tudi Anika glavico obrača samo v eno stran, pa nisem vedela, da je od zategnjenih mišic user posted image Pri podiranju kupčka pa tudi radovedno gleda okrog user posted image

solis, user posted image za stanovanje

žabica13, lepo se imej v Gorici user posted image

mayci in ostale, user posted image za presoane noči.
mayci, če dovoliš, jaz ji ne bi dajala AM, če imaš toliko svojega mleka.. kaj, če si sčrpaš in ji daš po steklenički.

nimanorwen, user posted image za mlekec in da ga imaš še za v skrnjio user posted image Jaz imam še stare zaloge iz P, nekaj sem ga dala pa prijateljici, ki ima drugega otroka in ne doji (že prva je pila moj kolostrum, ker mamica nima nič mlekca)

Lep dan vsem!

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 395
5.10.2010 9:27:08   
novamami
Ojla punce!

Na hitro se pofočkam. Je mala tako zahtevna zadnje dni, da sploh nimam časa še prebrat, kaj šele da bi vas kaj komentirala.

Nimanorwen user posted image  za mlekec. Kako pa kaj tvoje bradavice?

Žabica13 super za dopustek, lepo se imejta in spočijta se, predvsem ti, pa nehaj se že tako sekirat, ker s tem nič dobrega ne narediš niti zase niti za Davida.

Kje pa je kaj Žabica22? Javi se kaj, se bi lahko kakšen dan midve dobili z najinima sončkoma, ker smo že ravno blizu doma, pa bi lahko kakšno kavico spile in malo poklepetale tudi v živo.

Tinky kako pa naj naši pupi preprečim, da steguje glavico in gleda okoli? To dela če jo imam na rami ali pa če jo dam s trebuščkom na roko ali pa če jo s hrbtom dam na svoja kolena. Ne vem no, se mi zdi da ne more biti nič hudo narobe, je pač radoveden otrok. Tudi ko je na hrbtu nisem opazila, da bi samo v eno stran imela glavico, ampak jo obrača.

Grem zdaj, lepo se imejte na ta deževen dan in naj vam hitro mine.

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 396
5.10.2010 9:54:47   
Tinky
IZVIRNO SPOROČILO: novamami

Tinky kako pa naj naši pupi preprečim, da steguje glavico in gleda okoli? To dela če jo imam na rami ali pa če jo dam s trebuščkom na roko ali pa če jo s hrbtom dam na svoja kolena. Ne vem no, se mi zdi da ne more biti nič hudo narobe, je pač radoveden otrok. Tudi ko je na hrbtu nisem opazila, da bi samo v eno stran imela glavico, ampak jo obrača.

Kako ji preprečit da steguje glavo?
Kupčka naj ne podira več čez ramo, ampak jo imaš na rokah malce bolj dvignjeno (vseeno tako, da ne more zategovat glavice).

Pokončna drža pri tako malem otroku povzroči zategovanje in iztezanje vratu, glavice, zategovanje ramen in vlečenje ročic navzad.

Bom citirala odstavek pediatrinje iz sosednjega foruma:

Ekstenzijski vzorec najbolje prepoznamo, če otroka hočemo pestovati v položaju lunice (tako kot je prav, kar lahko pogledate tudi tukaj: [www.mameibebe.net] in se vam otrok z glavico upira_jo tišči nazaj, ritko dviga, nogice pa izteguje. Ali pa, če ga držite pokonci, ko podirate kupček, on pa glavico drži močno pokonci (starši zelo zmotno mislijo, da otrok že zelo dobro obvlada glavico!)

Pa še tole si lahko preberete

http://med.over.net/forum5/read.php?46,4434532,4434566#msg-4434566

< Sporočilo je popravil Tinky -- 5.10.2010 9:56:28 >

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 397
5.10.2010 12:14:20   
Lenny1
Tinky - sem te že pogrešala! hvala za nasvete!!! Ravno danes popoldne imamo pediatra in bom tudi tam omenila... Seveda sem tudi jaz mislila, da je pozitivno, če se razgleduje pri podiranju kupčka. user posted image  Glavce nič več ne položi na ramo, pa tudi na mojem trebuhu noče več spat, kot je nekaj tednov nazaj.

Limma - sem kar malo "fovš" za mleko. V hecu seveda. Bi mi bilo pa mnogo bolj enostavno, če mi ne bi bilo potrebno dodajat. Jaz ga s težavo načrpam 60 in ga potem hranim kot zlato v hladilniku. user posted image

Nimanorwen - zakaj pa daješ Zoji še čajček za pit, poleg mleka?

Lep deževen dan vsem skupaj!

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 398
5.10.2010 13:05:56   
spacebaby
Joj, joj, naš David ima tudi kar naprej glavo pokonci, če podirava kupček in prav veselo gleda okoli user posted image Kdaj pa je potem v redu, če mu to dopustimo, prej ali slej bo glava morala biti pokonci???

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 399
5.10.2010 15:06:31   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: spacebaby

Joj, joj, naš David ima tudi kar naprej glavo pokonci, če podirava kupček in prav veselo gleda okoli user posted image Kdaj pa je potem v redu, če mu to dopustimo, prej ali slej bo glava morala biti pokonci???

Ko bo samostojno držal glavo pokonci, ko ne bo mlahava. To je nekje pri 3,5 m.
Testiraj ga...tako da ga v ležečem položaju primeš za rokici in ga počasi dviguješ Če glavica sledi do sedečega položaja, pomeni da "obvlada" glavico, če mu pa pade nazaj, je še mlahava.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zakaj tako obožujemo buckasta lička pri do...
Preberite, zakaj so buckasta lička normalen in zdrav pojav pri dojenčkih ter zakaj starši v večini primerov ne bi smeli ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.