valči
|
Pust,nikamor ne bom hodila z njimi,v vrtcu bodo in v šoli.Malo bomo domišljije uporabili,Lara bo vila,Nina metulj,Mihael pa kavbojc.Kupljeni dodatki,obleka se pa tako najde. Kasija,ni to bilo predavanje o igračah,o vzgoji predšolskih otrok se je šlo.Predavateljica je izpostavila težavo,da starši ne damo dihat otrokom,da jih preveč nadzorujemo pri igri,vse jih znosimo k riti dobesedno.Preveč so nasičeni z igračami in tako domišljija ne more delat.Posledično jim to škodi za samozavest,ker ne znajo enostavno sami se znajt. Že o dojenčkih je govorila,recimo,ko pade,ga avtomatsko pobereš-napaka,dete more samo zlest gor,seveda,če ni prehud padec... Pa o dojenju po 122. mesecu je govorila,da to čustveno škodi malčku,ker mu gre samozavest nazaj,namesto naprej,vzpodbujat jih moramo,da dozorijo.Tako nekako. Pa o spanju je govorila,otrok-dojenček mora čimprej v svojo posteljo spat,kasneje v sobo.In mi moramo red narediti,odločno,zi sedaj tukaj spiš,mamica bo v sosednji sobi,ne bo te zapustila,a spal boš sam. To zadnje mi je res pri Nini ful pomagalo,ker sva se odločila,da gre spat k Lari;nepreklicno in istočasno sem nočno dojenje ukinila.Super se je izkazalo! Prav tako duda,ko se odločimo,da je konec,je konec in dojenje. Nini sva dudo in dojenje na tak način vzela.Konec for ever.In je res palilo. Lahko bi ti razlagala,ampak meni osebno je res zelo bilo všeč njeno predavanje,sem jo kar požirala z ušesi in očmi Kar se igrač tiče in igranja.Zakon.Čim manj igrač,nekaj skrit,nekaj oddat pa otroke pustit,naj bodo otroci,naj se sami igrajo,naj se znajdejo.Jaz sem samo zato,da sem tam,da se počutijo varni in oni lahko pač svoje počnejo. Nina se igra z igračami,tavečjadva pa legice,barvice,papir,škarje in počasi konec. Odkar jim res pustim,naj počno po žerlji imam prav pestro,ker sem se sama zavedala,da je tako edino prav. Vzamejo velik dežnik,prek pokrijejo deko in imajo not piknik. Pa stoli okoli obrnjeni,pa vlakec. Včeraj so delali orkester in karaoke Vzeli so lonce,kuhalnice in pokrovke.In vsak je eno pesmico zapel ob spremljavi instrumentov.Kako so peli,z Nino vred Za njih je slaba točka,da morajo vedno za seboj pospravit.Ampak jim pomagam,pa gre.Zvečer,po večerji v pižamah pa dirke.Tekajo po stanovanju,midva pa poskušava dnevnik kukat.In jih pustiva ,ker res uživajo,samo,ko je ura 8,pa gas v postelje.In spijo,hrčki mali. Morem napisat,da odkar sem bila na predavanju,se tavečjadva med sabo ne kregata več toliko,veliko,veliko manj.In sem vesela,ker nima Mihael več jeze v sebi.Ker je imel res krizo nekaj časa. Vsi skupaj smo se spremenili v bolje.Jaz bolj na izi,oni prav tako.Se trudimo vsi,za boljše odnose.In veliko se pogovarjamo. Tako,sem zatežila,samo krajše ne znam pisat. Danes sta bila na kontroli in sta vredu,Mihaelu nekaj po levem krilu poka,ne sme do sobote ven,je rekla P.Nina vredu.A danes je začela kašljat,sedaj ponoči in se mi zdi,da vročino dobiva.Bomo videli. Hvala vam za odhovore,tako bi kupila,kot 2ursae,to bi bilo res fajn darilce za našega sineta,ki je pač nor na igrače. Danes si je kupil v trgovini letalo na vrvico na baterije.In v roku 1 ure se mu vrvica strga,popravit se ne da,sem mu mogla odrezat in ima en avion,brez vsega Joj,naš mulc,vse bi imel,tisto,kaj ima,v rekordnem času uniči.Takle oči ima v trgovini,da joj,vse bi imel!Sem ga šolala in si je sam kupil,oz. meni dal 10 evrov.Naj ve,da je treba šparat denar.Saj se bo navadil,samo mož je vztrajal,da ga naj on plača,da vidi,kako denar ni lahko na kup spravit. Tako bo dobil za r.d, eno tako stezo za frnikole in konec. Punci pa nikoli ne težita za nič.Z žemljo sta zadovoljni.In ko rečem ne,je ne.Brez vprašanj. Pa,pa,sedaj pa res grem imate roman za lahko noč,.