|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:50:41   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

jaz sem pa zdej malo brala o špinači in sem naletela na to user posted image :
sej nisem to slišala prvič, a mi je drugače če gre za Titka. Me zanima vaše mnenje.

■  Nikoli ne uživamo postane ali/in pogrete špinače, kar velja tudi za druge jedi, ki jo vsebujejo! Špinačni listi vsebujejo nitrate, ki se med fermentacijo spreminjajo v škodljive nitrite. Ti so še posebej nevarni dojenčkom. Povečano koncentracijo nitritov najdemo v zamrznjeni špinači.
■  Zaradi zapisanih škodljivih sestavin špinačo odsvetujemo dojenčkom, nosečnicam, doječim materam, starejšim (osteoporoza) ter ljudem z revmatičnimi obolenji, z artritisom, s protinom in z ledvičnimi kamni.

Manj škodljivih sestavin, žal pa tudi manj izrazitega in polnega okusa, vsebuje špinača, posejana julija in avgusta.

Ker špinača vsebuje nitrate, naj kuhane ne bi dolgo pogrevali, saj se nitrati spremenijo v nitrite, ki pa so škodljivi našemu zdravju. Količino nitratov lahko zmanjšamo tako, da špinači odstranimo steblo in rebra listov.
Ko kupujemo špinačo, smo pozorni na to, da je rasla zunaj, saj tako vsebuje manj nitratov. Imeti mora lepo zeleno barvo, listi pa naj bodo čvrsti. Špinačo hranimo v hladilniku približno 2-3 dni.

o, šmenta, saj res!! Sem to že vedela, pa sem pozabila! O, ti popaj nesrečni!

KAj pa blitva? Mislite, da za blitvo isto velja?

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
19.11.2008 17:56:38   
Naša črtica koraka
Tudi jaz sem an dieti. In kalcij kar v tabletah jem, sem rekla lekarnarci, da naj mi ene močne da.

KRUH, ki ostane, ga posušim in ga s paličnim zmiksam v drobtine.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
19.11.2008 17:57:21   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka

jaz sem pa zdej malo brala o špinači in sem naletela na to user posted image :
sej nisem to slišala prvič, a mi je drugače če gre za Titka. Me zanima vaše mnenje.

■  Nikoli ne uživamo postane ali/in pogrete špinače, kar velja tudi za druge jedi, ki jo vsebujejo! Špinačni listi vsebujejo nitrate, ki se med fermentacijo spreminjajo v škodljive nitrite. Ti so še posebej nevarni dojenčkom. Povečano koncentracijo nitritov najdemo v zamrznjeni špinači.
■  Zaradi zapisanih škodljivih sestavin špinačo odsvetujemo dojenčkom, nosečnicam, doječim materam, starejšim (osteoporoza) ter ljudem z revmatičnimi obolenji, z artritisom, s protinom in z ledvičnimi kamni.

Manj škodljivih sestavin, žal pa tudi manj izrazitega in polnega okusa, vsebuje špinača, posejana julija in avgusta.

Ker špinača vsebuje nitrate, naj kuhane ne bi dolgo pogrevali, saj se nitrati spremenijo v nitrite, ki pa so škodljivi našemu zdravju. Količino nitratov lahko zmanjšamo tako, da špinači odstranimo steblo in rebra listov.
Ko kupujemo špinačo, smo pozorni na to, da je rasla zunaj, saj tako vsebuje manj nitratov. Imeti mora lepo zeleno barvo, listi pa naj bodo čvrsti. Špinačo hranimo v hladilniku približno 2-3 dni.

o, šmenta, saj res!! Sem to že vedela, pa sem pozabila! O, ti popaj nesrečni!

KAj pa blitva? Mislite, da za blitvo isto velja?

user posted image user posted image user posted image
ma tudi jaz sem že vedela pa sem to kar nekam pospravila v pozabo. Vem, da že ko sem bila user posted image , mi je mama od mojega nosila "špinačo" iz kopriv, ki naj bi bila bolj zdrava ravno zaradi teh nitratov, ki jih vsebuje špinača user posted image ....
ja, popaj nevedni pa jo je kar jedel na veliko user posted image

ma sej po mojem ni panike vsake toliko user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
19.11.2008 17:59:52   
Dinki

Evo, še blitva.....skoraj enako kot špinača user posted image :

SESTAVINE
Blitva ima malo kalorij, vsebuje pa veliko kalija, kalcija, magnezija, železa, folne kisline, vitaminov B1, B2, beta karotina in veliko vitamina C. Poleg tega vsebuje blitva številne bioaktivne snovi, ki jim pripisujejo različne zdravilne učinke. Blitva vsebuje tudi oksalno kislino, podobno kot špinača in rabarbara. Hranilna vrednost: 100 g blitve ima 14 kalorij.

NASVETI ZA ZDRAVJE
Žal lahko blitva v določenih okoliščinah (podobno kot špinača in rdeča pesa) vsebuje tudi veliko nitrata, ki se lahko razvije v zdravju škodljiv nitrit. Zato blitve ne smemo pogrevati, jedem z blitvo pa moramo dodajati velike količine vitamina C. Zelo priporočljivo je na primer, da k jedi pijemo napitek, ki je bogat z vitaminom C.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
19.11.2008 18:09:16   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: san

mam še en link do copat iz slovenije prodaja - se mi zdi ugodno...

http://copatki.homeip.net/index.php?var=2

iiiiiii, jaz bom pa verjetno Titku kupila ene podložene za miklavžka al pa božička, da mu bo toplo v nogice user posted image . Škoda ker ima le dva modela. Ima zdaj skoz obute te iz eBaya in si jih začuda ne sezuva....edino malo jih da v usta vsake toliko časa user posted image .

user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
19.11.2008 18:34:50   
Zofy

nimama časa čisto ničuser posted image

zajtrk: kivi, jabolko - to naribano in zmešano skupaj z žlico gresa
kosila: polenta, brstični ohrovt prepražen in alit z vodo z petršiljem, zobatec na oljčnem olju
malica: hruška
večerja: verjetno jogurt z nadrobljenim kruhom

tko, mi smo dans mal tečni, ampak po moje res zarad zobka.... zunaj mu ni pre več fino zdej k je mrzlo, se skoz neki pritožuje, če je buden... no toliko, zdele me že klilče

aja, o copatih še nič iz carine, predvidevam, da jutri končno dobim pildek, da grem lahko pol ponje...

papa

Uuuu, Urbanu se pa godeuser posted image Bravo! Jaz tudi o ribah raznišljam. Samo bi kupila kaj zmrznjenega, da lahko dajam po malem iz zamrzovalnika. A osliča že dajate? Aleži se spomnem, da ga je dala že nekaj časa nazaj.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
19.11.2008 18:47:31   
lucalu
Pozdravljene mamice! Kaj bo dobrega?
Detece spančka, mami ima pa malo časa za RR... Joj, načvekale ste pa toliko, da mi ni jasno kdaj bom vse to "obdelala". user posted image  No, pa začnimo...

IZVIRNO SPOROČILO: Lona76
Lucalu user posted image user posted image  za boljše spanje in plazenje naprej.

Hvala lepa! user posted image

Še vprašanje a mate vaše zakladke zdej že v kombinizončkih ko greste ven?

Ne, mi še nismo v kombinezončku... smo pa v žabicah, žametnih hlačkah, bundici in kapici. Bo pa verjetno treba kmalu kombinezonček na plano privlečt. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lucalu

Naša noč: KATASTROFA, po res dooolgem času. No, mislim, da tako slabo nismo spali odkar imamo detece. Mislim, da mu rastejo štirje zobki naenkrat... vse ima zatečeno in sploh ne pusti, da se ga dotaknem, da bi mu namazala. Celo noč je jokal, pa je hotel dudo, mu jo dam, pa ga boli in jo pljune ven, pa jo spet hoče, mu jo dam... skratka celo noč tako. user posted image Nič ni pomagalo, dokler ni od utrujenosti ob 3h sam zaspal. No, potem se je ob 7h zbudil in do zdaj ni spal, samo joka in jamra, pa non-stop si nekaj v usta tlači, pa ga boli pa spet joka... Ubogo dete!!! user posted image  No, zdaj sem mu uspela namazat dlesni z Gengigelom in trenutno počiva... Mi je pa v lekarni ena rekla, da naj mu dam zvečer Calpol proti bolečini... no, bomo videli kako bo zvečer...

o ti revček user posted image . Pa kaj si te naši user posted image  izmenjujejo nočna dežurstva? Skratka držim pesti, da zobki čim hitreje ven pogledajo user posted image .

Hvala za lepe želje! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Zofy
(Zdaj sem odprla RR v explorerju, pa mi gre tele smajlije skopirat. Zgleda, da je bil kriv firefox)

Bravo Zofy!!! user posted image

Lucalu, user posted image user posted image user posted image  za plazenje. Ma same napredke berem danes zjutrajuser posted image user posted image

Hvala! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2
Lucalu, super za malo boljšo noč user posted image user posted image in upam, da bo današnja še boljša. A vam je dala Calpol? Jz bi tudi včasih rajši to, ot svečke, pa je rekla, da pred enim letom ne!user posted image  Sploh se mi n e sanja?
Pa čestitke za plazenje!!!!!!!!!user posted image user posted image

Hvala za čestitke! user posted image  Calpol smo pa mi kupili (po nasvetu pediatrinje), ko je bil cepljen... v primeru, če dobi vročino. Pa ga do zdaj sploh nisem rabila... pa še zadnjič sem mu dala eno žličko pa nisem sigurna, da je veliko pomagal, tako, da smo danes spali spet brez (no ja, če se temu lahko reče spanje user posted image ).

IZVIRNO SPOROČILO: Zala.
Ima vročino in nič drugega in ne vem ali so zobki ali bo kaj drugega, pa še ven ne upam, pri nas je še vse belo od mraza...

Upam, da so samo zobki in da vročina čimprej mine!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: TIMOTY
Lucalu: user posted image za plazenje. Pa da zobki čimrej ven pokukajo in dajo mir.

Hvala! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: jagoga
Katj, Špela100, Lucalu in vsem ostalim za nove zobke, za postavljanje na noge in za samostojno sedenje  

Hvala! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: jagoga
Pri nas tudi odsvetujejo kamilice, raje samo s prekuhano vodo. Tole o fiziološki pa prvič slišim in me malo čudi. Saj je fiziološka slana voda, a to nič ne draži oči?user posted image

Tudi jaz sem to isto vprašala pediatrinjo, ko mi je rekla, da naj Taiu spram s fiziološko, pa mi je rekla, da solze so tudi slane. user posted image

Smo pa danes še rezultate izpita dobili, pa sm se najprej gledala pod napačno vpisno številko- je bla 8, pa sm bla mal razočarana in presenečena glede na to kolk sm se učila user posted image . Pol sm pa še enkrat pogledala- pod pravo številko in sem dobila 9  user posted image - zelo sem vesela, čeprav mi je itak najvažnejš da sm ga nardila, ampak je dober občutek.

Bravo Timoty za izpit!!! user posted image

Prosila bi vas, če mi napišete ali je vaš user posted image že jedel špinačo?? In kako ste jo pripravile ( zmrznjena, sveža ) oz. s čim mu jo pripravite?? user posted image Hvala že vnaprej

Jaz mu skuham svežo, dodam rumenjaček in krompirček ali riževe kosmiče. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: tina50
v Celju bi pa jaz priporočala Planet Tuš gor na vrh, pred kinodvoranam je ful prostora in bi lahko bile vse z voziči komot, pa dopoldan ni gužve gor! prov lepo bi bilo, če bi se dobile v celju! a bi bile ljubljančanke z okolico za to in primorke, postonjčanke, kranjčanke,...........?

Super ideja!!! user posted image user posted image

Jaz če sem iskrena bi prišla tudi v Celje. Če bo Taja še nekaj časa lepo zdrava pridem kamorkoli user posted image

Tako se govori!!! user posted image

Nazadnje ko sva bila ni še skoraj nič sedel, zdej pa že ful lepo čiča user posted image .

Bravo Tit!!! user posted image

Evo, detece se je zbudilo, najedlo (z atijevo pomočjo, seveda), jaz sem pa še vedno tu. user posted image  Zdaj moram pa pse sprehodit, me že čakata... nisem uspela prebrat vsega, upam pa, da mi uspe priti kasneje nazaj.

(odgovor članu TIMOTY)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
19.11.2008 18:53:33   
TIMOTY

Živjo, punce! user posted image

Pa sem spet za user posted image . Smo imeli kr pester dan. Dopoldan smo bili pri mojih, popoldan pa je user posted image  šel v user posted image , midva pa v Merkur, po zemljo, da bom user posted image  (no, sobne rože, da ne bo pomoteuser posted image user posted image ) pa za Lukana sem darilo za Miklavža kupila. Imajo od firme Caterrpilar ful dobre user posted image in bagerje, pa so res trpežni in se mu ful dopade, ko smo na obisku pri nečaku.
Potem sma morala iti še v Interspar, potem pa domov pa sma user posted image . potem pa je malo user posted image , pa igrala sma se in vse mogoče norčije počela. Vmes sem še jz malouser posted image ,  user posted image , user posted image  pa user posted image . Seveda sma se tudi user posted image , je Luka user posted image  ko velik v vodi. Sem potem razmišljala, da moremo iti ta vikend malov  user posted image .

Aha, pa še današnji jedilnik:
ob 6.30: dojenje
okrog 9.00: vanilijev puding na riževem mleku z rižolinom
okrog 10.30: dojenje
ob 12.30: krompir+ ohrovt+ špinača (s petršiljem in malo česna)
ob 14: dojenje
ob 16: koruzni zdrob+ cvetača+brokoli+peteršilj
ob 17: dojenje
ob 18.30:vanilijev puding+amarant+banana
dojenje

Kako si ti pridna, sej si vse pospravla. Pohvalno. user posted image user posted image
Jst bom pa zdej do sobote kr mal zanemarjala hišna opravila- ok, ne glih tistih nujnih- ko bo cajt ga bom raje z mojim sončkom preživela. Pol bo pa mal čistke / pospravljanjauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
19.11.2008 18:57:22   
TIMOTY

IZVIRNO SPOROČILO: terida

San, Lona76, berem o tem kako imate samo v bodiju in žabicah. Pa koliko stopinj imate doma? Meni se zdi to dosti premalo za naše razmere, pri čemur je Erika "topla" (ni zmrzljivček). Živimo v bloku, kjer vsi kurijo kot nori, zato imamo mi radiatorje stalno zaprte. Imamo pa ene 22 do 23 stopinj. Moram priznat, da o kombinezonih nisem nič razmišljala do zdaj, ko jih je Lona omenila... Mogoče pa se bom tudi jaz odločila za to.

Jaz jo tudi imam doma samo v bodiju in trenirki in nogavičkah. Sama sem v sp.delu trenerke in kratki majici.

Kombinezonček pa imam, sem ga dobila na posojo, samo nima za čez stopala in meni se zdi, da ravno v nogice najbolj zebe. Si bom pa jutri zimsko vrečo končno namontirala. Mislim, daj e napočil čas za to. Do sedaj je bila v vreči za noge iz flisa in brez žabic. Samo zdaj je res ornk zahladilo, čeprav nimam obutka, da bi bilo hladno. Še dobro, da sem si kupila termometer in ga na zunanjo stran okna pripopala.

Housa sem pogledala, zdaj pa grem enkrat za spremembo kar spat. Lahko noč!

Tudi naš user posted image je doma v bodiju in žabicah - nogavičke mu še dam gor, če pa je bolj hladno pa še brezrokavnik, da ga greje po telesu. Imamo pa 22- 23 stopinj v stanovanju.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
19.11.2008 19:00:12   
TIMOTY
Samo še tole sem hotela napisat, ZAČINJANJE HRANE: pri juhicah si tudi pomagam s kapljo balzamičnega kisa, krompir pa kuham v BIO kockah ( VITAM: Zelenjavne jušne kocke), ki so brez dodane soli in ejev.

NČK: Prosila bi te, če mi lahko zaupaš kje se kupijo te zelenjavne jušne kocke brez dodane soli in ejevuser posted image ???

< Sporočilo je popravil TIMOTY -- 19.11.2008 19:02:53 >

Neposredna povezava do sporočila: 2160
19.11.2008 19:10:55   
TIMOTY
Joj, Timoty, s temle podatkom si me pa pošteno prestrašila. Da pomirim še ostale, ki bi se utegnile počutit enako kot jaz - odlomek s članka:
Okoli 3-4% otrok ima vsaj enkrat v življenju vročinske krče, ki pa so večinoma benigni (z izjemo napada samega, ki je zelo podoben epileptičnemu in pri starših vzbudi strah, da ima otrok življenje ogrožajoče stanje in da bo vsak hip umrl).

Tudi tebi za sling in za izpit!

Terida: Hvala. Joj, se opravičujem user posted image . Nisem te hotla tako prestrašit. Te krči so res user posted image . Jst sm jih vidla v živo pri 4 letni punčki v službi ( ko sm delala v otroškem dispanzerju )- grozno je bilo. Upam, da nam tega ne bo treba dat skoz. Najhuje je delat tam kjer so bolni otroci, zato sm pa šla stran. Zdej delam pa s starimi 18+.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
19.11.2008 19:21:12   
TIMOTY
!

Timoty, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za izpit! Res si pridna! Najbrž si bila potem zelo user posted image !!!!!!!!!!!?????????
Pa, super za sling!!!!!!!!user posted image user posted image
Ja, živimo pri njegovih. Imamo sicer ločeno gospodinjstvo, vhod,....... Sam bi pa takoj šla drgam, če bi se pojavila priložnost. Kr nekak sanjam o tem, da bi šli kam v tujino živet!user posted image  No, pa sej ni tako hudo. Sam navajena sem na svoj red in mir in nimam rada vmešavanja. Pri nas tega nikoli ni bilo.
Špinača: jaz mu jo pripravim s krompirjem. To ima najrajši, pa malo česna not pa malo olivnega olja ali margarine Gea ali riževo mleko. Včasih pa nardim tudi kr s koruznim zdrobom. Je malo bolj čudno, ampak jo tudi je!

user posted image . A kr v tujino bi šla ? Kje bi pa rada živela? Res pa je, da je lepš na svojem in met mir, tako si sam svoj šef in se ubadaš s svojo družino.

< Sporočilo je popravil TIMOTY -- 19.11.2008 19:23:30 >

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
19.11.2008 19:31:22   
TIMOTY
IZVIRNO SPOROČILO: terida

Erika spi, jaz pa moram kosilo za naju naredit, zato zaenkrat samo eno vprašanje (bom zvečer kaj pokomentirala): a daste krompirjeve jedi v zamrzovalnik? Zadnje čase ji vedno naredim več hrane naenkrat in preostanek dam v lončke od frutka in zamrznem, da potem porabim v tednu ali dveh. Nisem pa prepričana ali je dobro to počet tudi če je noter krompir user posted image

Krompir se baje ne sme zamrzovat. Jst ga raje vržem. To mi je tud mami rekla.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
19.11.2008 19:33:19   
TIMOTY

zajtrk: kivi, jabolko - to naribano in zmešano skupaj z žlico gresa

res me zanima a kej kompicirate pri kiviju al ga date normalno celega, torej tudi tiste črne pikice? user posted image
imam doma kivi pa se mu ga kar ne upam dati, sploh ker je brat od mojega dragega elergičen nanj. Ja, poleg banane, je elergičen še na kivi, ne prenese tropskega sadja user posted image .

Jst kivija še nisem dala. Tud mene zanima kako ga pripravite user posted image ??

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
19.11.2008 19:40:22   
TIMOTY
Timoty: ti si pa res pridna . Dobra si, ker ta študij res ni lahek. Katero smer pa imaš?

Ursi2: user posted image . To je visoka zdravstvena nega - pol bom diplomirana medicinska sestra. Upam, da bom - enkrat user posted image

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2165
19.11.2008 19:51:42   
aleži
Luka vse naj naj za tvojih 9.mesecev

user posted image

(odgovor članu TIMOTY)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
19.11.2008 19:52:03   
TIMOTY
Vprašanje: kako bi nadomestila kalcij v hrani, ki ga pač ne dobi, ker ne jema mlečnih jedi. Sploh se mi ne sanja, v kateri hrani bi še bil. Sicer kupim riževo mleko z dodatkom kalcija,samo dvomim, da je to dovolj.

Ursi2: To sm najdla glede kalcija:
Priporočena dnevna količina
dojenčki & otroci
350-550mg

Dobri rastlinski viri kalcija so: tofu, zelena listnata zelenjava, kalčki, semena in oreški, suho sadje(fige, grozdje), sokovi, tudi veliko sojinih mlek in napitkov je obogateno s kalcijem. Pomemben je dnevni vnos kalcija.

Tle maš pa še en link, tabela hrane bogate s kalcijem:

http://www.nutrigenomika.info/koliko_kalcija_potrebujete.htm

< Sporočilo je popravil TIMOTY -- 19.11.2008 19:55:50 >

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
19.11.2008 19:53:58   
aleži
Zelo rada bi vas pokomentirala, ma morem it likat, saj Sara pridno spi, Žiga je že malo v nizkem štratu za it spat.

Lepo vas je bilo prebrati in zvedla sem marsikaj novega, ki je šlo v pozabo!!user posted image

Lahko nočka vsem

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
19.11.2008 19:55:45   
aleži

Vprašanje: kako bi nadomestila kalcij v hrani, ki ga pač ne dobi, ker ne jema mlečnih jedi. Sploh se mi ne sanja, v kateri hrani bi še bil. Sicer kupim riževo mleko z dodatkom kalcija,samo dvomim, da je to dovolj.

Ursi2: To sm najdla glede kalcija:
Priporočena dnevna količina
dojenčki & otroci
350-550mg

Dobri rastlinski viri kalcija so: tofu, zelena listnata zelenjava, kalčki, semena in oreški, suho sadje(fige, grozdje), sokovi, tudi veliko sojinih mlek in napitkov je obogateno s kalcijem.

Tle maš pa še en link, tabela hrane bogate s kalcijem:

http://www.nutrigenomika.info/koliko_kalcija_potrebujete.htm

Timoty ti si pa res user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pohvale vredna mamica!!!

< Sporočilo je popravil aleži -- 19.11.2008 19:56:41 >

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
19.11.2008 20:06:15   
TIMOTY
Bravo Timoty za izpit!!!

Lucalu: user posted image

Jaz mu skuham svežo, dodam rumenjaček in krompirček ali riževe kosmiče.

Še enkrat user posted image . Definitivno bo tud naš dobil špinačo, mogoče pa že jutri user posted image .

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
19.11.2008 20:09:06   
Zofy

Samo še tole sem hotela napisat, ZAČINJANJE HRANE: pri juhicah si tudi pomagam s kapljo balzamičnega kisa, krompir pa kuham v BIO kockah ( VITAM: Zelenjavne jušne kocke), ki so brez dodane soli in ejev.

NČK: Prosila bi te, če mi lahko zaupaš kje se kupijo te zelenjavne jušne kocke brez dodane soli in ejevuser posted image ???

Bio kocke imajo v DMu, ziher jih je tam kupilauser posted image

(odgovor članu TIMOTY)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
19.11.2008 20:10:44   
Špela100
Vas berem, vas berem, vas berem....za komentirat pa zmanjkuje časa...

ŠPINAČA: ja se ne sme pogrevat in to nikoli ne delam, redko pa jeo svežo, skoraj vedno zmrznjeno user posted image
KRUH: ja kruhovi cmoki, prepečenec...zelo dosti ga pa proč zmečem, me je kar sram povedat. Ursi2 kako narediš tisto z jajčki+ kruhovi cmoki v pečici??
KIVI: olupim in ga z vilico pretlačim skupaj z banano, črne pikice pustim ( itak jih pokaka) user posted image . Je pa fajn kivi odpira, banan zapira pa smo na sredini s prebavo user posted image user posted image
KROMPIR ne zmrzujem. Na splošno tako kot San vse pojemo, če ne zavržem, redko shranjujem hrano v hladilnik in jo drug dan jemo. Kakšno juhco nezakuhano...pa se konča. No golaž zmrznem, to ja, pa testo za pizzo, pa kruhove cmoke...Jaz še jogurt en dan čez rok vržem proč, ker se mi res ne da hecat s to hrano in našimi želodčki. Raje vržem kot prebavne motnje.
TIMOTY bravo, bravo user posted image user posted image
URSI2+ LUKA vse naj, naj za vajino obmesečnico, predvsem zdravja. In Luka fino torto si spekel. Cmoka....user posted image

AEROŠOPING user posted image user posted image , ja ta je predvsem za penzioniste, moja mami to prakticira in leta in leta in ene kilometrine nabira...saj ima po eni strani prav, jaz jih pa skozi okno mečem ko pri dobremu sosedu kupujem.

VNETE UČKE:  s fiziološko, kamilica draži
MAZANJE LIČK: imam mustelo v stiku kar v torbici
KOMBINEZONČEK: mi imamo na vozičku kar zimsko vrečo, je skoraj tako dobra in topla kot spalka, tako, da nimamo kombinezončka. Ga bo pa treba nabavit, ker bomo šli na smučanje, midva z maksom pa na sankanje user posted image
DOMAČA OPRAVA: bodi s kratkimi+ tanka majčka z dolgimi, trenirka, nogavičke 21-22 stopinj

URSINA2 TAŠČA user posted image user posted image

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
19.11.2008 20:25:10   
mumu
Današnji grafit za ženske:

*Ljubezen je kot šah. Vedno te zafrkne neki konj, medtem, ko osvajaš kralja.*

Svet je okrogel zato, da ga lahko obkroža prijateljstvo.

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
19.11.2008 20:34:47   
mumu
Kruh: zaenkrat še nimam problemov, ker ga pojeva zelo malo, ga imam narezanega v skrinji, in ko ga rabim ga dam v mikrovalvno.

Krompir: zanjo nardim vse sveže. Za naju pa dam tut krompirjev golaž v skrinjo in je čisto ok, pa sej če daš ješpren v skrinjo je tut krompir noter tko da...

Danes je bilo eno čudno popoldne Tia od 12 pa do večerje ni nič jedla, ni marala, poglodala je sam pol koščka stiroporja (rižev vafelj). Zdej že spi, upam da še ne rabim zganjat kakšne panike.

Doma smo oblečeni v bodiju, žabice in tanke hlače, imamo pa 22-24 stopinj odvisno od prostora. Za vn pa zaenkrat še nisem prakticirala kombinezončka.

Tako grem tut jst kar pod tuš pa v mižule, imamo jutri že ob 8 razvojno ambulanto, upam da je vse ok in da ne bo treba večkrat tja zavit.

user posted image

Svet je okrogel zato, da ga lahko obkroža prijateljstvo.

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
19.11.2008 21:02:29   
Ursi2
Naš miško se malo user posted image , jz pa hitro na user posted image . Me čaka potem še kar nekaj dela. Še sreča da na rač!user posted image user posted image user posted image

NČK: hvala za opis amaranta. Sem bila ful user posted image , ko sem prebrala, da vsebuje veliko kalcija in železa!user posted image user posted image
To, kakega okusa naj bi bil, mi je pa sestra rekla, ker meni je vse čist brez okusa. Ti pa verjamem, ker zgleda  že malo bolj čudnouser posted image  . Ampak naš ima rad. Sem Lukanu nardila za večerjo vanilijev puding+amarant+banano+maline (sem user posted image  nardila panna cote in malinov preliv čez) pa je zmazal poln krožnik - tisti otroški. Se to še ni zgodlo za večerjo.user posted image

To glede špinače me je pa čist vrglouser posted image . Sicer mu je nikoli ne pogrevam, ampak jemo pa ponavadi kr zamrznjeno. Pa ziher vsaj 2x na teden, ker so nama jo priporočali.user posted image

Ribe: tudi jaz razmišljam, da bi Lukanu pripravla user posted image , sam imam en problem. Jih videt ne morem, kaj šele vohat in pripravljat!user posted image user posted image  Mogoče bi mogla zdejle, ko je vse brez okusa in itak nič ne voham. Katero mi pa najbolj predlagate? Res nimam pojma, kaj bi bilo najboljše. Pa kako in s čim? A jo kr popečem na olivnem olju z malo česna in peteršilja pa zraven krompir in npr. špinačo ali kaj drugega?

Zdej sem čist zmešana, user posted image ko nič ne voham, mali pa kr naprej neki pritiska in kr naprej mu hlače ali žabice dol dajem pa gledam ali je kakal ali ne!user posted image user posted image user posted image user posted image

Timoty jz imam že skoz željo po tem, da bi šla v tujino živet. Mi je pa skor vseen kam, je pa želja Avstralija ali pa Anglija No Rusija mi je taka velka želja, ampak je nevarno in vse zlo...........
In veš, da boš končala in diplomirala!user posted image Si pa ja FUUUUUULLLLLLL PRIDNA!user posted image user posted image user posted image ! pA TVOJuser posted image  je tudi priden in fajni in te podpira. No, tvoje dete pa, ko da bi vedlo, da more bit še posebej pridno!!!!!!!

Pa hvala ti za informacije o hrani in kalciju!user posted image
Res si super in pridna!

Kruh pečen v pečici: kruh narežem na kocke oz. tako kot za cmoke. Prelijemo ga z vročim mlekom, da se fajn napije.  Na olju prepražim čebulo pa meni je všeč tudi česen. To polijemo po kruhu, dodamo peteršilj, solimo in dodamo jajce. V receptih vedno piše, da nekje za 0,5 kg kruha, da je treba ene8-10 jajc. Jaz jihsicer toliko ne dam, ampak ene 6 pa jih dam. Pa včasih še kislo smetano in to zmešam. Pa da se tudi par žlic moke, da veže malo med sabo, da se speče skoz. Lahko se da tudi namočen gres. To dam v pekač in pečem počasi nekje na 175, da je pečeno skozi.
Midva imava to res rada.

Tolko za enkrat!

Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?