|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 13:38:45   
tina50
IZVIRNO SPOROČILO: Lona76

user posted image user posted image user posted image  vsem za nove zobke, no mi smo še vedno brez. Je pa mal driskasta vsake tolko pa pol kar krivdno na zobe znašam. In to že 2 meseca user posted image .



tud pri nam je tako, sam, da jaz že pa od enga 4. meseca skoz čakam te zobe!
takrat oz prej si je začel vse v usta tlačit, pa slinit, pa, če ima bolj mehko blato je kr zobek kriv,..... sam tisti zobek hodi ven že 4 mesece, pa ga še ni od nikoderuser posted image

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 13:42:23   
tina50
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy


A ima mogoče katera kakšen link kjer bi lahko božične čestitke naredil s slikico od našihuser posted image ?

Recimo jaz sem našla to, samo je plačljivo: http://www.tinyprints.com/shop/christmas_cards.htm#101R24P0D0

Bi ful rada nekaj takega naredila za božične praznike in poslala sorodnikom.



Zofy jaz bom Lana slikala v božičkovi kapi, slike razvila in potem naredila čestitke sama! upam, pa da mi bo moj čimprej naložil program od fotoaparata in, da bo imel možnost spreminjat slike in da bom dodala kakšno božično slikico v kot slike!

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 14:28:07   
mumu
IZVIRNO SPOROČILO: tina50

IZVIRNO SPOROČILO: Lona76

user posted image user posted image user posted image  vsem za nove zobke, no mi smo še vedno brez. Je pa mal driskasta vsake tolko pa pol kar krivdno na zobe znašam. In to že 2 meseca user posted image .



tud pri nam je tako, sam, da jaz že pa od enga 4. meseca skoz čakam te zobe!
takrat oz prej si je začel vse v usta tlačit, pa slinit, pa, če ima bolj mehko blato je kr zobek kriv,..... sam tisti zobek hodi ven že 4 mesece, pa ga še ni od nikoderuser posted image



Tut pr nam so za vse krivi zobki, pa imamo samo dva že tri mesece in pol , po logiki tečnobe bi morala imet pa že vse user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mumu -- 19.11.2008 14:29:21 >


_____________________________

Svet je okrogel zato, da ga lahko obkroža prijateljstvo.

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 14:52:45   
mumu
S Tio sva ble na sprehodu, joj kako je še lepo vreme, res ga je treba izkoristet.

Je k pradedku patronažna pršla in sem  jo prec izkoristla pa zarad učka prašala pa me debelo gleda ja sej s tem učkom ni nč narobe, tko da smo pol skor tekle vn user posted image user posted image user posted image . Je res mela danes sam še rdečo pikico pod očkom, zjutrej ni bla nč zalimana, mal več zaspančka je blo kot ponavad, pa sem ji vsen ene 5x učka sprala z mlačno prekuhano vodo, očitno ji je koristlo user posted image user posted image user posted image . Zdej pa že 40 minut pridno pančka, pričakujem da bo vsak čas alarm.

Božične kartice, jst sem jih kar kupila, od osnovnošolcev, ki so jih po hišah prodajal, pol bomo pa s Tio še kakšno neumnost nardile, tut jst sem razmišlala da bi jo v božični kapici slikala, za podpis bo njen prstni odtis...

Kosilo: sem se kar na hitro odločila, bučke in krompir s česnom, (to ima zelo rada)

Moram it pa čeprav še ni budnica, grem za naju kosilo prpravt (pogret). Se beremo še zvečer user posted image

_____________________________

Svet je okrogel zato, da ga lahko obkroža prijateljstvo.

(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 15:54:20   
TIMOTY
LUKA vse naj naj in neskončno veselih in zdravih dni !


user posted image

Preberem in pokomentiram vas pa zvečer, user posted image je glih malega ven pelau, da se jst lahko učim- se mi že kr meša user posted image . Lep dan še naprej

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 16:03:59   
TIMOTY
IZVIRNO SPOROČILO: tina50

IZVIRNO SPOROČILO: TIMOTY



Sploh vas ne dohajam. Cel dan se že piflam patologijo ( izpit v soboto ) in sm čist not padla user posted image .



a hodiš na zdravstveno, naprej? če nisem preveč firbčna!


Ja, visoka zdravstvena v Nm- bolonjski študij. Kr groza me je user posted image ob tem predmetniku, 1 semester je najtežji, ko dam to čez bom lahko mal zadihala.

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 16:18:49   
terida
Erika spi, jaz pa moram kosilo za naju naredit, zato zaenkrat samo eno vprašanje (bom zvečer kaj pokomentirala): a daste krompirjeve jedi v zamrzovalnik? Zadnje čase ji vedno naredim več hrane naenkrat in preostanek dam v lončke od frutka in zamrznem, da potem porabim v tednu ali dveh. Nisem pa prepričana ali je dobro to počet tudi če je noter krompir user posted image

(odgovor članu TIMOTY)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:03:29   
san
nimama časa čisto ničuser posted image

zajtrk: kivi, jabolko - to naribano in zmešano skupaj z žlico gresa
kosila: polenta, brstični ohrovt prepražen in alit z vodo z petršiljem, zobatec na oljčnem olju
malica: hruška
večerja: verjetno jogurt z nadrobljenim kruhom

tko, mi smo dans mal tečni, ampak po moje res zarad zobka.... zunaj mu ni pre več fino zdej k je mrzlo, se skoz neki pritožuje, če je buden... no toliko, zdele me že klilče

aja, o copatih še nič iz carine, predvidevam, da jutri končno dobim pildek, da grem lahko pol ponje...

papa

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:05:40   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: mumu

S Tio sva ble na sprehodu, joj kako je še lepo vreme, res ga je treba izkoristet.

Je k pradedku patronažna pršla in sem  jo prec izkoristla pa zarad učka prašala pa me debelo gleda ja sej s tem učkom ni nč narobe, tko da smo pol skor tekle vn user posted image user posted image user posted image .


Super za Tio user posted image . Tudi midva sva bila danes zunaj, je bilo mraz ko hudič, ampak luštno. Tita sem imela v kombinezončku in sem več kot zadovoljna z njim. sem mu rokice dala notri (ima kombinezonček tako narejeno, da imaš lahko rokice in nogice zunaj ali notri) in ko sva prišla domov je imel rokice čist tople user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: terida

Erika spi, jaz pa moram kosilo za naju naredit, zato zaenkrat samo eno vprašanje (bom zvečer kaj pokomentirala): a daste krompirjeve jedi v zamrzovalnik? Zadnje čase ji vedno naredim več hrane naenkrat in preostanek dam v lončke od frutka in zamrznem, da potem porabim v tednu ali dveh. Nisem pa prepričana ali je dobro to počet tudi če je noter krompir user posted image



jaz mislim, da ne. kolikor je meni znano naj se krompir ne bi niti pogreval. Jaz tega nikoli ne prakticiram. verjetno pa kako gospodinjstvo to počne.



_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu mumu)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:07:21   
san
Luka vse naj, naj za že 9. mesecev!!! (joj, gre hitro čas) Pokaj od zdravja in osrečuj svojo mamico in očka vsak dan!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:08:52   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: san

zajtrk: kivi, jabolko - to naribano in zmešano skupaj z žlico gresa


res me zanima a kej kompicirate pri kiviju al ga date normalno celega, torej tudi tiste črne pikice? user posted image
imam doma kivi pa se mu ga kar ne upam dati, sploh ker je brat od mojega dragega elergičen nanj. Ja, poleg banane, je elergičen še na kivi, ne prenese tropskega sadja user posted image .

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:11:51   
san

IZVIRNO SPOROČILO: terida

Erika spi, jaz pa moram kosilo za naju naredit, zato zaenkrat samo eno vprašanje (bom zvečer kaj pokomentirala): a daste krompirjeve jedi v zamrzovalnik? Zadnje čase ji vedno naredim več hrane naenkrat in preostanek dam v lončke od frutka in zamrznem, da potem porabim v tednu ali dveh. Nisem pa prepričana ali je dobro to počet tudi če je noter krompir user posted image



jaz imam navado, da vse sveže skuham... sam mineštre so včasih za dva dni, al pa goveja juhca še nezakuhana. drugo pa sproti pojemo in kuhamo. aja, edino kruhove cmoke al pa njoke nardim naenkrat za večkrat in potem zmrznem še surove, seveda. krompirjevih jedi pa kolikor vem ni dobro pogrevat...

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:13:22   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

IZVIRNO SPOROČILO: san

zajtrk: kivi, jabolko - to naribano in zmešano skupaj z žlico gresa


res me zanima a kej kompicirate pri kiviju al ga date normalno celega, torej tudi tiste črne pikice? user posted image
imam doma kivi pa se mu ga kar ne upam dati, sploh ker je brat od mojega dragega elergičen nanj. Ja, poleg banane, je elergičen še na kivi, ne prenese tropskega sadja user posted image .


ne, nč ne kompliciram. vse dam, sam tist trdo na konc, tm k je rastu na drevesu ven izrežem.

evo, zdej pa je spet urban buden, nč, zgleda se mu ne spi...
papa

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:22:39   
Dinki
jaz sem pa zdej malo brala o špinači in sem naletela na to user posted image :
sej nisem to slišala prvič, a mi je drugače če gre za Titka. Me zanima vaše mnenje.


■  Nikoli ne uživamo postane ali/in pogrete špinače, kar velja tudi za druge jedi, ki jo vsebujejo! Špinačni listi vsebujejo nitrate, ki se med fermentacijo spreminjajo v škodljive nitrite. Ti so še posebej nevarni dojenčkom. Povečano koncentracijo nitritov najdemo v zamrznjeni špinači.
■  Zaradi zapisanih škodljivih sestavin špinačo odsvetujemo dojenčkom, nosečnicam, doječim materam, starejšim (osteoporoza) ter ljudem z revmatičnimi obolenji, z artritisom, s protinom in z ledvičnimi kamni.

Manj škodljivih sestavin, žal pa tudi manj izrazitega in polnega okusa, vsebuje špinača, posejana julija in avgusta.

Ker špinača vsebuje nitrate, naj kuhane ne bi dolgo pogrevali, saj se nitrati spremenijo v nitrite, ki pa so škodljivi našemu zdravju. Količino nitratov lahko zmanjšamo tako, da špinači odstranimo steblo in rebra listov.
Ko kupujemo špinačo, smo pozorni na to, da je rasla zunaj, saj tako vsebuje manj nitratov. Imeti mora lepo zeleno barvo, listi pa naj bodo čvrsti. Špinačo hranimo v hladilniku približno 2-3 dni.

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:23:56   
Ursi2
Živjo, punce!

Se vidi, da je lepo vreme, da niste tako veliko načvekale!user posted image user posted image user posted image

Mi smo pri mojih na obisku, pa imam trenutno čas, ker so vsi šli nekam, meni je pa LUka zaspal. Dopoldan sma pa uživala na sončku, pa s kolegom sem se dobila na pijači po letu in pol. Kk je pasalo. Sma si imela za povedat............. Ma je prehitro minilo. user posted image

Srečanje: midva sma takoj ZA, seveda v primeru, da bova zdrava! Da ne prinesema še kaj med vas!user posted image  Kraj, datum, ura mi je super!

Amarant: tudi jaz sem za to zvedela šele od sestre, ki ima to hrano v malem prstu, ker je bila ona 4 leta skoraj skoz na dieti, ker so vsi njeni bili alergični in posledično je tudi ona bila na dieti, ker je pač dojila. Amarant je pa nekja podobnega po obliki kot kuskus, samo še bolj drobna zrnca. Treba ga je skuhat (ene45 min), pa se lahko uporablja kot zakuha oz dodatek tako zelenjavnim kot sladkim jedem. Lahko se ga da tudi k pecivu, ker ima baje podoben okus kot lešniki in lahko lešnike zamenjaš z amarantom. Ali ima res tak okus ali  ne oz. kakšen pa ima okus pa vam povem, ko bom zdrava, ker zdej je vsa hrana brez okusa oz je tako kot bi stiropor jedla.
Jz ga še v Intersparu nisem našla, v kakih večjih Mercatorjih ali Mullerju paga imajo. Tam pri zdravi prehrani!

Timoty: ti si pa res pridnauser posted image user posted image user posted image . Dobra si, ker ta študij res ni lahek. Katero smer pa imaš?

Merry: Za mleko ti ne morem kaj rečtz, ker sma na dieti, tako da midva uporabljava samo riževo in ovseno mleko. Pa tudi pudinge jema samo riževe.
Papriko pa jz popečem, ker mi je bolj dobra kot pa kuhana.
Za kašice za na pot pa nimam idej. Sem že sama o tem razmišljala, ker noče jest, ko smo kje zunaj. Samo ne vem, ali zato, ker se preveč okrog dogaja, al zato, ker mu ni dobro. Se mi vstran obrača, še preden blizu pridem z žlico.
In čestitke za premikanje!!!!!user posted image user posted image user posted image  Si kr predstavljam, kako uživa, ko se matraš iz pod mize dobit!user posted image user posted image

Tina50, čestitke Lanu za postavljanje na noge!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image
 
Krompirjeve jedi: tudi jaz mislim, da ni dobro zamrznat. user posted image  (čeprav njoki, kroketi in cmoki so pa iz krompirjevega testa, pa so zamrznjeni??user posted image user posted image user posted image )
Drgač jz tudi govejo juhco zamrznem seveda brez zakuhe, da jo imam kdaj za hitro  neki toplega za pojest.


Vprašanje: kako bi nadomestila kalcij v hrani, ki ga pač ne dobi, ker ne jema mlečnih jedi. Sploh se mi ne sanja, v kateri hrani bi še bil. Sicer kupim riževo mleko z dodatkom kalcija,samo dvomim, da je to dovolj.user posted image

Pa še eno vprašanje, ki spada v kuhinjo.user posted image  Kaj naredite s kruhom, ki ga ne pojeste. Ker meni se ga včasih nabere, pa nimam idej, kaj naj iz njega nardim. Skuham krompirjeve comike za k zrezkom z omako, ali pa enako maso, samo da dam kako jajčko več spečem v pečici in pride fullll dobro. Pa včasih, ampak bolj redko, naredim hrenov zos. Za kaj več pa nimam idej. Pa mi ga je škoda.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:24:14   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: san


IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

IZVIRNO SPOROČILO: san

zajtrk: kivi, jabolko - to naribano in zmešano skupaj z žlico gresa


res me zanima a kej kompicirate pri kiviju al ga date normalno celega, torej tudi tiste črne pikice? user posted image
imam doma kivi pa se mu ga kar ne upam dati, sploh ker je brat od mojega dragega elergičen nanj. Ja, poleg banane, je elergičen še na kivi, ne prenese tropskega sadja user posted image .


ne, nč ne kompliciram. vse dam, sam tist trdo na konc, tm k je rastu na drevesu ven izrežem.

evo, zdej pa je spet urban buden, nč, zgleda se mu ne spi...
papa


OK, hvala San!

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:31:14   
Ursi2
In hvala vsem za čestitke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image

Sicer je kosilo že mimo, vendar pa neki sladkega vedno paše. Pa še izbirate lahko! Je Luka spekel!!!!!!!!!!user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:31:32   
san
mam še en link do copat iz slovenije prodaja - se mi zdi ugodno...

http://copatki.homeip.net/index.php?var=2

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:33:04   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2

Vprašanje: kako bi nadomestila kalcij v hrani, ki ga pač ne dobi, ker ne jema mlečnih jedi. Sploh se mi ne sanja, v kateri hrani bi še bil. Sicer kupim riževo mleko z dodatkom kalcija,samo dvomim, da je to dovolj.user posted image



torej poleg kravjih mlečnih jedi:





Vrsta hrane

Količina

Vsebnost
kalcija [mg]



Riževo mleko, industrijsko

226 g

150-500


Zelena listnata zelenjava, kuhana

250 ml

357


Melasa

2 žlici

342


Tofu, narejen s kalcijevim sulfatom

113 g

200-330


Pomarančni sok, obogaten s kalcijem

226 g

300


Sojin jogurt, navaden, industrijsko pripravljen

170 g

250


Listi repe, kuhani

250 ml

249


Tofu, narejen z nigarijem

113 g

80-230


Ohrovt, kuhan

250 ml

179


Rožnati slez, kuhan

250 ml

176


Sojino zrnje, kuhano

250 ml

175


Sezamova semena

2 žlici

160


Bok choy, kuhan

250 ml

158


Tempe

250 ml

154


Listi gorčice, kuhani

250 ml

152


Fige, suhe ali sveže

5 srednje velikih sadežev

135


Tahini

2 žlici

128


Mandlji

62,5 ml

97


Brokoli, kuhan

250 ml

94


Mandljevo maslo

2 žlici

86


Sojino mleko, navadno, industrijsko

226 g

80

IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2

Pa še eno vprašanje, ki spada v kuhinjo.user posted image  Kaj naredite s kruhom, ki ga ne pojeste. Ker meni se ga včasih nabere, pa nimam idej, kaj naj iz njega nardim. Skuham krompirjeve comike za k zrezkom z omako, ali pa enako maso, samo da dam kako jajčko več spečem v pečici in pride fullll dobro. Pa včasih, ampak bolj redko, naredim hrenov zos. Za kaj več pa nimam idej. Pa mi ga je škoda.



Jaz naredim kdaj kruhove cmoke v gobovi omaki s kakimi zrezki. Še najraje pa ga porabim za mesne polpete, ki jih naredim iz faširanega mesa, starega kruha, jajčka, čebula, česen, petršilj....user posted image user posted image
No še preden se pa česa takega polotim in je kruh že kak dan star, se že drobi, pa si narediva toast in ga porabiva na tak način.


_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:34:23   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2

In hvala vsem za čestitke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image

Sicer je kosilo že mimo, vendar pa neki sladkega vedno paše. Pa še izbirate lahko! Je Luka spekel!!!!!!!!!!user posted image user posted image
user posted image


Ooooo, hvala Luka user posted image . jaz bi kar en kos čokoladne, prosim user posted image .

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:37:59   
Ursi2
No, pa če neki, kaj mi je moj dragi zakuhal.
Sem rekla, da grem jutri v Celje kupovat darila za Božička in Miklavža, da boma šla popoldan, ko gre moj dragi v službo. In on to razlaga svoji mami danes v službi. In kaj pravite, kaj si je ona zaželela. Da bi bilo tk fajn, da bi šle skupi pa bi se fajn imele pa bi ji jz lahko pomagala še kaj izbirat!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Je mel srečo moj, da je to povedal, ko smo bili v avtu, ker če ne, bi končal s user posted image user posted image user posted image

In jz začnem z glavo v armaturko butat pa gost pa ga grdo gledat, pa reče, ok če ti ni, ji pa reči NE. Ja, glih, rekla ji bom, ne ne smete it, ker sem čist živčna,  ko vas vidim, pa slabe volje. Itak, da ne bom mela srca pa jajc ji rečt ne in adijo fajn popoldan v šopingu. Pa pol pa vpraša neki, pa pol ure sprašuje, a naj vzame ali ne, pa ji jz naprimer rečem, da ne, da je  npr. to še za kake 2 leti čist neuporabna stvar, pa na kjoncu itak vzame. Pa ne rečem, da se bi to zgodlo enkrat, ampak vedno, sprašuje za mnenje, pa tudi 2 dni, če je treba, pa ji vsi rečemo, da ne, ona pa pol čist drgač!!!!!!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:38:26   
Dinki
Joj Ursi2, sori ker mi je tisto za kalcij vrglo v tako grdo obliko, sem mislila, da bo prišla razpredelnica user posted image . sicer je nekaj surovin med njimi meni neznanih...kot npr. bok choy user posted image , tahini user posted image ....no, nekaj bo zagotovo tudi uporabnega. predvsem zelena kuhana listnata zelenjava.

_____________________________

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.


(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:41:28   
Ursi2
user posted image Dinki, super si!user posted image HVALA!user posted image user posted image
No, sem ugotovila, da neki stvari pa tako že jema, še sreča!user posted image  No, soje se bom pa raje tudi izogibala.

Ja, sej tudi midva oz moj je kruh, ki ni ravno svež ali ga porabiva za tople sendviče, sam včasih pasega kr nabere. Pa ga skor ne kupim, pa ga je na koncu spet veliko!

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:46:45   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2


Amarant: tudi jaz sem za to zvedela šele od sestre, ki ima to hrano v malem prstu, ker je bila ona 4 leta skoraj skoz na dieti, ker so vsi njeni bili alergični in posledično je tudi ona bila na dieti, ker je pač dojila. Amarant je pa nekja podobnega po obliki kot kuskus, samo še bolj drobna zrnca. Treba ga je skuhat (ene45 min), pa se lahko uporablja kot zakuha oz dodatek tako zelenjavnim kot sladkim jedem. Lahko se ga da tudi k pecivu, ker ima baje podoben okus kot lešniki in lahko lešnike zamenjaš z amarantom. Ali ima res tak okus ali  ne oz. kakšen pa ima okus pa vam povem, ko bom zdrava, ker zdej je vsa hrana brez okusa oz je tako kot bi stiropor jedla.
Jz ga še v Intersparu nisem našla, v kakih večjih Mercatorjih ali Mullerju paga imajo. Tam pri zdravi prehrani!

Timoty: ti si pa res pridnauser posted image user posted image user posted image . Dobra si, ker ta študij res ni lahek. Katero smer pa imaš?

Merry: Za mleko ti ne morem kaj rečtz, ker sma na dieti, tako da midva uporabljava samo riževo in ovseno mleko. Pa tudi pudinge jema samo riževe.
Papriko pa jz popečem, ker mi je bolj dobra kot pa kuhana.
Za kašice za na pot pa nimam idej. Sem že sama o tem razmišljala, ker noče jest, ko smo kje zunaj. Samo ne vem, ali zato, ker se preveč okrog dogaja, al zato, ker mu ni dobro. Se mi vstran obrača, še preden blizu pridem z žlico.
In čestitke za premikanje!!!!!user posted image user posted image user posted image  Si kr predstavljam, kako uživa, ko se matraš iz pod mize dobit!user posted image user posted image

Tina50, čestitke Lanu za postavljanje na noge!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image
 
Krompirjeve jedi: tudi jaz mislim, da ni dobro zamrznat. user posted image  (čeprav njoki, kroketi in cmoki so pa iz krompirjevega testa, pa so zamrznjeni??user posted image user posted image user posted image )
Drgač jz tudi govejo juhco zamrznem seveda brez zakuhe, da jo imam kdaj za hitro  neki toplega za pojest.


Vprašanje: kako bi nadomestila kalcij v hrani, ki ga pač ne dobi, ker ne jema mlečnih jedi. Sploh se mi ne sanja, v kateri hrani bi še bil. Sicer kupim riževo mleko z dodatkom kalcija,samo dvomim, da je to dovolj.user posted image

Pa še eno vprašanje, ki spada v kuhinjo.user posted image  Kaj naredite s kruhom, ki ga ne pojeste. Ker meni se ga včasih nabere, pa nimam idej, kaj naj iz njega nardim. Skuham krompirjeve comike za k zrezkom z omako, ali pa enako maso, samo da dam kako jajčko več spečem v pečici in pride fullll dobro. Pa včasih, ampak bolj redko, naredim hrenov zos. Za kaj več pa nimam idej. Pa mi ga je škoda.



Amarant je res tak droben, meni je bil brez okusa, sem ga pa kuhala kot riž. Okus po lešnikih? user posted image  Men ni ratal. Je pa amarant zelo zdravo žito, so ga imeli že inki, pa Azteki, skratka un s tm goruser posted image . vsebuje pa veliko rudnin pa olj (omega), pa morda mineralov ...

grem malo na net pobrskat:

AMARANT

Spet seme, za katero morda še nismo slišali ali pa ne vemo, kako ga uporabiti. Amarant je eno najbolj kompleksnih živil. Polno je rudnin, beljakovin, lahko prebavljivega škroba in primerno za vse generacije. Amarant ali ščiv ni tako neznan, poznamo ga le v drugi obliki, in sicer kot rastlino, bodisi kot plevel ali okrasno rastlino. Spoznajmo še seme in mu radodarno odprimo vrata v našo kuhinjo. Po azteškem izročilu amarant podaljšuje življenje!

Je skrajno nezahtevna rastlina, ki uspeva v perujskih Andih na nadmorski višini nad 2000 metrov. V deželah, kjer ga pridelujejo, liste amaranta uživajo kot špinačo.

Seme amaranta je drobno, okrogla zlato rumena zrnca so velika komaj en milimeter. Ščirovo seme je en sam kalček, obdan z založnimi hranili. Vsebuje več rudnin kot pšenica, kalcija je celo sedemkrat več, magnezija in železa pa trikrat več! Maščob je 9 %, od tega približno polovico maščobnih kislin omega 6 Beljakovin je 16 % z biološko vrednostjo 75 %, vlaknin 14 %, ogljikovih hidratov pa 59 %. Zelo pomembna je vsebnost esencialne aminokisline lizin. Amarant v kombinaciji z žiti predstavlja uravnoteženo beljakovinsko hrano. Seme ne vsebuje glutena, zato je zelo primerno za bolnike s celiakijo. Škrob sestavlja amilopektin, zato se zrna med kuhanjem zgostijo, kar v kuhinji s pridom izkoriščamo. Vsebuje nekaj vitanimov B skupine. Pomembna sestavina so fitosteroli, holesterolu podobne sestavine, ki imajo v našem telesu varovalno vlogo. Zato je amarant varovalna hrana pred degeneracijskimi boleznimi, saj pomaga ohranjati ožilje prožno in varuje pred rakastimi obolenji.

Pred kuhanjem ga lahko rahlo prepražimo, ni pa nujno. Priporočeno je, da ga pred uporabo splaknemo v vodi, ni pa nujno. Vodo zavremo, dodamo oprano seme, pustimo, da spet zavre in na šibki vročini kuhamo približno 30 minut, da seme nabrekne. Če ga pustimo nabrekati še dlje časa, toliko bolje. Ko je seme kuhano, dobi prosojen nadih, kot mala jajčeca. Če ga skuhamo večje količine, ga lahko zamrznemo in kuhanega dodajamo jedem, na primer kot zakuho za juho ali nadev. Če kuhamo zdrobljen amarant, bo kuhan že v petih minutah.

V trgovinah z zdravo hrano je ponekod naprodaj amarantova moka, a priporočam vam, da jo meljete sproti, ker vsebuje veliko maščob, ki bi se utegnile razkrajati, moka bi zato lahko postala žarka. Če boste amarant mleli v domačem mlinčku za žita, ga meljite pomešanega z žitom ali po mletju samega amaranta zmeljite še malo riža, da očistite mlinske kamne.

V nekaterih trgovinah z zdravo hrano lahko kupite mislije z amarantom, amarantove energetske ploščice, amarantovo medeno pokovko in podobno.


JAGODNA KAŠA Z AMARANTOM

2 dl amaranta
4 dl jabolčnega soka
lupina 1 ekološko pridelane limone
¼ vaniljinega stroka
ali vaniljin sladkor
malo cimeta v prahu
½ kg jagod
2 dl stepene sladke smetane
sladkor ali druga sladila
po potrebi

Amarantovo seme splaknemo z vodo. Jabolčni sok segrejemo do vrenja in odišavimo z limonino lupinico, vaniljo in cimetom. V vrel sok stresemo amarant in na šibki vročini kuhamo 30 minut.

Pustimo, da se ohladi. Vaniljin strok izločimo.

Jagode očistimo, pretlačimo in po potrebi osladimo. Po želji jagodno kašo zmešamo s kuhanim amarantom ali v posodice nalagamo v plasteh. Po želji okrasimo s sladko smetano ali vaniljevim sladoledom.

Okus je presenetljivo dober. Zanimivo je, da se nam amarant še nekaj časa valja po ustih, podobno kot mak.

Jagode vsekakor lahko nadomestimo z drugim sezonskim sadjem!



KOLERABIČNA KREMNA JUHA Z AMARANTOM

1,5 dl amaranta
1 kolerabica z listi vred
1 strok česna
1 l vode
1 žlica jušne zelenjave
peteršilj
po želji koprc
1 dl sladke smetane

Amarantovo seme rahlo prepražimo na oljčnem olju in dodamo na koščke narezano kolerabico z listi vred. Dodamo sesekljan strok česna in zalijemo z vodo. Dodamo jušno zelenjavo in kuhamo do vrenja. Zmanjšamo ogenj in kuhamo še 30 minut. Začinimo s sesekljanimi zelišči. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom in po želji obogatimo s sladko smetano. Če bomo dodali še kosem masla, bo okus posebej zaokrožen. Čebule pri tej juhi nismo dodajali, vsekakor pa bi sodila zraven.

 
 
ENOLOČNICA Z AMARANTOM IN ZELENJAVO
Sestavine:
150 g amarantovih semen,
50 g masla,
3 jedilne žlice oljčnega olja,
5 dl zelenjavne juhe,
150 g korenja,
200 g pora,
50 g orehov,
šopek peteršilja,
1 čajna žlička naribane limonine lupine,
sol in poper po okusu.

Amarantova semena na maslu in oljčnem olju prepražimo. Dodamo zelenjavno juho in na rahlem ognju kuhamo 45 minut. Medtem korenje in por očistimo ter narežemo na drobne kocke ali kolobarje. Orehe nasekljamo na grobo, peteršilj pa na drobno. Narezano zelenjavo dodamo amarantu in kuhamo še 10 minut. Potem dodamo čajno žličko naribane limonine lupine, sol in poper po okusu. Na koncu dodamo nasekljane orehe in peteršilj.


AMARANTOVI KROKETI
18 dag amarantove moke
čajna žlička morske soli
2,5 dag masla
ena debela čebula
vroča voda
olje

Čebulo olupimo, narežemo na drobne kocke in na maslu steklasto zdušimo. Amarantovo moko pomešamo s soljo, dodamo dušeno čebulo in vmešamo vročo vodo. Testo dajemo po žlicah v ponev z vročim oljem in ocvremo tanke, zlatorjave in hrustljave krokete. Nato jih obrnemo in tudi na drugi strani spečemo do zlatorjave barve. Še vroče krokete ponudimo z jabolčnim kompotom ali sadno omako.


RDEČA SADNA KAŠA Z AMARANTOM
4,5 dl jabolčnega soka
10 dag grobo zdrobljenih amarantovih semen
lupina neškropljene limone
cimetova skorjica ali čajna žlička mešanice medu in cimeta
5 dag akacijevega medu
50 dag svežega jagodičja (ribez, maline, borovnice, češnje)
10 dag smetane
nasekljani lešniki ali mandlji za okras

Grobo zdrobljena amarantova semena hitro zavremo z jabolčnim sokom, nastrgano limonino lupino in cimetovo skorjico ter na blagem ognju pustimo nabrekati 10 minut. Cimetovo skorjico odstranimo ter vmešamo sadje in med. Sadno kašo napolnimo v majhne skodelice in damo na hladno. Preden sladico ponudimo, jo okrasimo s stepeno smetano, nasekljanimi lešniki in mandlji.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
   RE: zakladi marčevk 2
19.11.2008 17:49:30   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2

Doobro jutro, punce!
 
Za lep začetek dneva ena omamno dišeča
user posted image

in še malo slastne čokoladne torte!
user posted image

No,sedaj pa grem še kaj pametnega naredit!user posted image


o, moj bog!!!! s tole torto si me pa dokončno ubila! user posted image user posted image user posted image grem takoj kaj sladkega pojest!!

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?