ronja
|
Hehe, kako ste punce? No, mi smo se že umili, preoblekli, spravili očija na teren (ja, majo tudi v nedeljo in to celo zgodaj zjutraj, zmenjeni so bili ob pol sedmih, se mi zdi - sicer si tudi sam želi it čim prej, da je čim prej doma...), mala je pojedla zajtrk (ja, mal je še treba pomagat - ne jest, ampak futrat ), pospravili sva že iz pomivalnega, dali eno rundo prat, eno sušit... skratka sva kar pridni . Zdaj pa moj zajtrk, hehe! KONČNO! Vmes pa vas malo prečekiram... Začela sem z melono. Čeprav mi seveda dete krade (ber: pride zraven, pa ji seveda moram dat - že čisto nagonsko, sicer se pa tudi pritoži, če kdo pozabi, hehe). Ploha, čestitam za vse opravljeno ! In držim pesti za izpit drug teden! kar se tiče srečanja, jaz sem za - ampak če se dobimo skup z Ronjo, potem je fino, da nismo čisto statični - ali da se kje sprehajamo ali pa da se dobimo v kakem parku, ker mala ne more bit 2 urci pri miru na kavici... trebuh pa tudi meni ful otrdeva. Pregledi so zelo odvisno od g. - jaz sem jih pri oni prejšnji mela do konca na 5 tednov, šele ko sem bila čez rok na 1 teden. Tu mam pa že zdaj na 3 tedne (prej je bilo na 5, zadnja 2 pregleda pa sta na 3 tedne). Šarijo kaj dosti ti tam spodaj ne, če je vse ok. Mogoče še en ginekološki pregled, pa na koncu zadnji mesec pogledajo, koliko si kaj odprta, pa na koncu zmeraj, ampak to je šele januarja... Sem pa mnenja, da si res elimo veliko otrok, vendar željenih. detece, se strinjam, absolutno, vendar ko sem bila v bolnici in sta z mano ležali dve, ki nista namenoma zanosili in nosečnost ni bila načrtovana... In sem videla, kako ZELO sta si želeli obdržat tista dva otroka, kako sta se bali, da bosta splavili... In njuni partnerji tudi... NO, takrat sem se lahko prepričala, da ni vse tako zelo črno belo. Da otroci in nosečnosti niso samo zaželeni in nezaželeni... Mislim, da tega nekateri g. ne vidijo... Nekateri pa - ena g. je bila super! Moja starša sta recimo sestro naredila čisto načrtno, želela sta si družino, prej sta se vse zmenila, vse... Pa recimo mami še ni bila pripravljena na otroka, ampak še sama tega v bistvu ni vedela... Potem poznam pa kar nakaj takih, ki se jim je otrok "zgodil", pa uživajo 100/h... Se mi zdi, da garancije ni nikoli in ne obsojam več ničesar. Sama pa se ne bi igrala nezaščitena (in se nisem - ampak niso tabletke edina rešitev, hvalabogu!), dokler nisva želela imet otroka... Hvalabogu, ker bi verjetno takoj zanosila, glede na to, da sem pri teh dveh tudi, pa sem starejša... mima, ja, saj pravijo, da je boljše, da je starejši bratec in mlajša sestrica kot obratno - da jo on varuje, je bolj naravno, hehe . Da te malo potolažim . Ojoj, tole je pa resno! Madona, potem pa tvoj g. ni čisto brezveze kompliciral s tisto prehrano... Upam, da se ti vse lepo porihta, probaj čim bolj ubogat navodila (če ti je kaj v pomoč, sva na istem in jaz tudi delam neumnosti, ampak ni vedno pametno - oz. neumnosti navadno sploh niso pametne ) Lahko pa rečeš g., da te pošlje v bolnico v Lj., glede na to, da živiš v POlhovem gradcu, bo to lubiju verjetno bliže... Pa reci mu, da kdaj konča pol urce prej, pa si vzemita tisti čas ZASE, to tudi rabimo. saj kako malenkost se da naredit tudi z otrokom, ne rečem, da bi zdaj celo stanovanje renovirala ravno, ko bi novi član privekal na svet, ampak kaka stvar pa tudi če ostane, ne bo krize. Pa se boš ti boljše počutila, on bo pa manj zmatran... MOramo si vzet čas tudi en za drugega, pa ko je vedno nekaj, človek to lahko hitro pozabi in se je včasih fajn kar zavestno spomnit na to. Meni je samo slabo, nihanj razpoloženja še nikoli v bistvu nisem doživela... Pogrešam lubija, kadar ga ni, itak, ampak sicer pa sem zdaj psihično fajn, sem vesela , da lahko kaj počnem, dvignem tamalo, kadar rabi... Ja, niia, to je ta. Saj je zelo prijazna, ampak mam rajši, da me nadirajo ali pa godrnjajo, pa dobro naredijo, ipak (mam izkušnje tudi s takimi zdravniki, pa čez njih nisem nikoli nič rekla). Se 100% strinjam s tabo! ker g. vedno govorijo (tudi v medijih, kar se mi zdi narobe), kot da so alternativa tabletke ali splavi oz. neželene nosečnosti! Madona, saj mamo še druge možnosti, pa za mlade, ki pogosto menjavajo partnerje, se mi zdi kondom res 100x boljša možnost! pa to kar pozabijo, kolikim je g. naredil reklamo za kondome, ajde, povejte? meni je bivša g. napisala, da pred Ronjo nisva mela kontracepcije - seveda sva jo imela, samo ne tabletk! Pa sem ji povedala, da sva mela kondome, če jih ne bi, bi mela že vsaj 5 otrok z njim, pa verjetno še kakega s prejšnjima dvema! Me to razjezi, propagirajo, ko da je to edina možnost, pa je daleč najslabša za mlado telo, ki se mu hormonski ciklus še vzpostavlja... Pa tudi partner tu prevzame svoj del odgovornosti in se zaveda, ko delata otroka, da ga zdaj pa res delata - zanj to, da punca neha jemat tabletke nič ne pomeni, dosti se jih ne zaveda, da zdaj pa delata otroka, čeprav se zmenita. Če pa pustiš kondome, oba točno vesta, kaj se gresta - sva se ravno zadnjič z lubijem pogovarjala o tem in je to omenil... zvezdica, saj ti nič ne zamerim: vsaka ima svoje mnenje, kot lahko ti napišeš svojega, imam jaz pravico napisat svojega. Jaz mam o njem pač slabo mnenje, ker se mi to, da pljučnico označiš kot nosečniške težave 1. trimesečja, se potem še 2x premisliš, pa na koncu rečeš, da je vse ok, se bo že porihtalo, pač ne zdi strokovno. Ja, sem mela srečo, da se je vse srečno končalo, ampak lahko se ne bi. Tega takrat nisem vedela, zdaj pa vem! In na koncu koncev je moja punči zaradi tega nezdravljenega sranja zaostajala v rasti (na srečo se je na koncu popravila, je pa ostala malo dlje not) in ko se je rodila je zelo čudno reagirala in so jo zato dali na intenzivno, ker so mislili, da je kaj okužena. Ni bila nič okužena, ampak je tako reagirala zaradi teh težav prej. Sori, meni se pač to ne zdi strokovno, jebi ga! 39stopinj ni malo povišana temperatura in en kup simptomov moraš tudi malo pogledat. Je pa najlažje, če za vse rečeš, da je vse ok. Po njegovem lahko ves čas počnemo karkoli, itak splaviš, če ti je namenjeno, ne vemo zakaj in je brezveze karkoli pazit. Ampak ni čisto tako: lahko delaš marsikaj in brezveze je komplicirat, ampak enostavno ni tako, da lahko počneš karkoli! Maratonke med treningom praktično ne zanosijo, če zanosijo, v glavnem splavijo. Ne moreš delat, kar hočeš! Sem namreč 2x (ali pa celo 3x, če štejem še prvi splav, pa recimo, da bi tisti bil v vsakem primeru, čeprav nisem 100%, ker sem takrat res terala svoje telo) zafrknila vse skupaj, zato ker sem verjela temu mnenju! Zato se bunim, ker dostikrat punce jemljejo vse, kar napiše za suho zlato, pa pač ni tako. Sem gledala tudi odgovore, kaj smemo počet s hematomi, pa tudi pravi, da karkoli, da če bo, bo, če ne bo, pa pač ne bo. Zanimivo hkrati pa napiše, da NA SREČO niso vsi hematomi res hematomi (zakaj na srečo, če itak nimajo nobenega vpliva???) Da nima veze, kaj počneš, lahko greš v službo, lahko športaš... (lahko si sama prebereš). Ampak čudno: če jaz počivam oz. ne dirkam preveč, pa ne dvigujem preveč, potem me ne boli, vsaj ne toliko, če pa preteram (recimo spucam hladilnik, kar bi po njegovem seveda lahko počela), pa me je svinjsko bolelo in čeprav se mogoče njemu bolečina ne zdi opozorilo, pa se z njim tukaj ne strinja skoraj noben drug zdravnik... (ne samo g.) Tako da pri tej nosečnosti mi je več kot njegova strokovnost in kar sem prebrala od njega na to temo, pomagala zdrava pamet in en fajn stavek enega zelo tečnega in zelo dobrega kirurga, ki mi je skup sešraufal nogo in ko sem po operaciji težila, kaj smem počet, koliko športat, obremenjevat nogo... mi je lepo povedal: "bolečina je opozorilo, ne it preveč čez!" Moja g. pa mi je rekla, da na splošno velja, da lahko gremo do bolečine, pri tej moji zadevi, pa da naj NE grem do bolečine... In razložila, zakaj ne. to se mi zdi bolj strokovno kot pa če bo bo, če ne bo, pa ne bo. Ne pa da ne odgovoriš na nobeno vprašanje in rečeš, da bo že, ne pogledaš ploda, pa rečeš, da bo že ok... tak, da brez zamere, zvezdica, gotovo je velikokrat pomagal marsikateri ženski, ampak jaz mu pač ne zaupam (prej sem tudi jaz mislila, da je vse res, kar reče, ker mi je seveda tako najbolj pasalo, ker sem aktivna in si seveda želim slišat, da lahko počnem karkoli - ampka zdaj sem ugotovila, da ni tako, da imamo vpliv na to, kaj se dogaja in sem 1000%, da bi splavila ali prezgodaj rodila, če bi tudi tokrat poslušala njegove nasvete...) in si ga ne želim zraven ob porodu - če slučajno bo, bom pač povedala, da bi rada samo babice, če se le da (to bi itak rada, da so samo babice). Saj verjetno bo vesel, da nima dela še z eno...
|