Pikabu
|
Da poskusim, če mi še kaj daljšega uspe spraviti skupaj. Lina, tudi od nas čestitke za prvi stavek. Pa čestitke tudi vsem ostalim otročkom, ki že pridno govorijo: Jaša, Iva, Lan, Nejc.... Sem še koga pozabila? Muki, prav lepo te je brati, res. Sem te že pogrešala. Pa vaše dogodivščine so itak zakon, mali pa pravi faci. Fotoaparat pa le zrihtajte. Nama je se pokvaril na dan, ko smo šli v Minimundus. Še dobro, da sem se zjutraj nekaj igrala z njim in to opazila, ker sicer bi šele gor opazili. Sem zagnala tako paniko, da v Minimundus pa res ne moremo brez fotoaparata, da smo šli najprej na vrat na nos kupiti nov fotoaparat, potem pa naprej na izlet. A res se vam zdita našedva podobna? V živo večinoma rečejo, da je Ema meni, Maks pa atiju. Pojma nimam, jaz tega nič ne opazim. Je pa Maks podoben svojemu atiju v teh letih, če se oba grdo držita, gledata izpod čela, sicer je pa Maks zelo, zelo podoben svojemu stricu v tej starosti. Remy, vaša Tinkara je pa itak carica. Pozerka sto na uro, pa res kakšne lase ima. @lina, vaša fanta sta pa tudi prava cukra. Pa Matjaž ima tako kapo kot naš Maks. Tole ravsanje pa tudi pri nas zelo dobro poznamo. Lu, našega Maksa mož kar sam postriže, z mašinco. Malo je problem, ker se mali zelo vrti, ampak mu je do sedaj vedno dobro uspelo. Jaz si ga pa tudi ne bi upala. Frrrr, mi smo bili tudi ta teden pri zobozdravnici z Maksom, smo ga kar z Emo peljali. Pri nas pa sploh ni navada, da bi prej pošiljali vabila. Tale tvoj pogovor je bil pa tudi skrajno zanimiv. A se ti je kaj fino zdelo? Zobki: Kot sem že napisala, pri nas nič ne pošiljajo vabil vse do tretjega leta. Ema je imela pri nas ta čas že vse štirice zalite, predno smo dobii vabilo. Meni je zobna asistenka v šoli svetovala, naj kar pokličem in jo pri enem letu pripeljem, Maksa pa kar skupaj z Emo peljemo. Je rekla, da je vse v redu z njegovimi zobki. Čudno je edino, ker so mu ven prišle vse štiri štirice, spodne dvojke pa ne. No, ena mu je zdaj prišla ene pa ni na vidiku, pa je rekla, da nič hudega, če je sploh ne bo. Je pa rekla, da ima čisto drugačne zobe kot Ema. Pa da so lepo umiti in naj kar vztrajava, čeprav se mali buni. No, sam si jih zelo rad umiva in ko zvečer rečemo, da gremo umit zobe, zdirja proti kopalnici, kriza je potem, ko mora ati dokončat. Pa se bo že navadil. Lina, ko si spraševala za petice: naši Emi so ostali zobki tudi zelo hitro ven prišli, mislim, da je tak čas imela že vse zobe do štiric, petice so ji pa zrasle malo pred drugim rojstnim dnevom. Se prav spomnim, ko smo šli z morja, ker je padla in sva se ustrašila, da se je udarila v glavo, pa je kazala, da jo v ustih boli, potem sva pa doma ugotovila, da ji petice rastejo. Potem so ji pa vse štiri zelo hitro ven prišle, pri dveh letih in pol ji je zobozdravnica že začela zalivati. Maxica, za vaša fanta in za štetje. Lan je pa prava faca. Boš videla, kako drugi otrok vse pobere od prvega, drugi otrok navadno veliko prej zna stvari, ker sliši od prvega. Tole z igračami je pa pri nas čisto isto. Ravno takrat je aktualna samo ena igrača. Čeprav je Ema zdaj prav hecna postala, kako hoče Maksa okoli prinesti in podturiti kakšno drugo igračo, potem pa pravi, da deli igrače z Maksom. Glede spanja pa upam, da boš lahko kmalu kaj noter prinesla. Pri nas je danes tudi Ema pri nama spala, jo je bolelo uho, ampak je ves čas pri atiju, mene je pa itak kuhalo in mrazilo.... Zdaj grem pa nazaj ležat, me že vse boli. Lep dan vsem.