janja
|
Kaj ste spet naklofale? Se vidi, da je zunaj slabo vreme. No, naš je velik zaspanec. Sicer se vmes kar zbuja, ampak včasih imam občutek, da je ves dan zaspan. Jaz pri dojenju ne gledam na uro. Pač podojim otroka, ko se mi zdi, da je lačen, včasih pa tudi za kako tolažbo. Čas dojenja je različen. Včasih visi na joški tudi več kot pol ure. Vmes še malo zaspi, ampak ko res neha vleči, ga odstavim. Opazila sem namreč, da hitro zamenja jošk za dudo. spanje podnevi - naš podnevi bolj malo spi. Ga pa moti hrup, ki ga povzroča starejši bratec. Ta pri svoji igri vpije in tolče, tako da se Urban včasih prav ustraši in začne jokati. Žal podnevi noče spati v posteljici, pa sem začela prakticirati spanje v vozičku. No, danes mi je prav lepo uspelo. Popoldne je spal več kot 3 ure, pa še voziček lahko lepo zapeljem v spalnico, kjer je mir. valči - če ti otrok bruha, ga vedno, ko ga daš spat, obrni na en bok. Dobro je tudi dvigniti ležišče (mi ga imamo dvignjenega skoraj 30 stopinj), tako da lahko v takem položaju celo podre kupček. Da ga pa slišim medtem ko spi, pa imam vedno vključeno varuško. Se zelo dobro slišijo vsi premiki. drobižek - hitro zrihtaj otroški dodatek, ker če bo preteklo več kot 90 dni od rojstva, ne boš dobila denarja za nazaj. oktoberka - a ti delaš v tistem vrtcu na Baragovi? Kako je svet majhen! otroški sedež - mi nameravamo tudi kupiti nov sedež za Urbana. Andraž je imel Brevi 0-18 kg (kovinsko ogrodje), pa se je kar dobro obnesel. Je pa res že star (prej ga je imel še sestrin otrok 4 leta), tako, da mislim, da Urban zasluži novega. Kdaj se otroka prestavi v večji sedež? Mi smo Andraža prestavili, ko je bil star 8 mesecev in je že samostojno sedel. V lupinici je namreč postal ful živčen, ker ni hotel več ležati, pa tudi noge so mu silile čez sedež. Zato pozor tistim, ki imate male lupinice. Če noge gledajo čez sedež, oz. jih otrok že lahko upre v avtomobilski sedež isto ni v redu. Ob trku namreč lahko otroku polomiš noge. 2ursae - ful dobra čupca. Naš pa malo izgublja laske. A gre katera na razprodaje? Jaz ne, ker mi ni v užitek kupovati prevelikih cunj - moram prej shujšat. No, zdaj grem pa spat...nočko.